Lokakuun keikkakalenteri julkaistu

29.9.2018
Rokkineuvoksen lokakuun keikkakalenteri on julkaistu. Vuoden kymmenennen kuukauden helmenä Meri-Lapissa on tanskalaisen rockyhtye D-A-D:n (kuvassa) vierailu Tornion Club Teatrialla 12.10. Lokakuussa Torniossa nähdään myös jazzyhtye Herd sekä Teflon Brothers ja Aste.

Kemissä rock´n rollia on tarjolla hiukan tiuhempaan, joka viikonloppuna itseasiassa. Ennakkoon kohokohdiksi nousevat Rockbar & Grill 82:n ideoima Duofest 5.10, Mikko von Hertzenin tulo Kemi Rock Academyn vieraaksi 8.10, Roiston levyjulkkarikeikka 25.10 sekä Pelle Miljoona & Rockersin Kemin Taiteiden Yön keikka 26.10.

Duofestia tähdittää vauhdikkaista keikoistaan tunnettu Jaakko & Jay, jota ei ole taidettu Kemissä nähdä livenä sitten vuoden 2009 Alhonkaturockin. Duofest menee harmillisesti päällekkäin Afterglown naapurikorttelin progekeikan kanssa, mutta eiköhän yleisö löydä kummankin tapahtuman. Oma mielenkiintonsa on luonnollisesti myös tasokkaalla Rocca´s Rhythm Blues Revenge -yhtyeen Taiteiden Yö -keikalla. Easy Living In Kemi -viikolla vedetty yhtyeen neitsytkeikka onnistui komeasti.

Muita Kemin lokakuun rockvieraita ovat Duofestin Tempsa & Sipe, Shallow Pop duo ja Maikkula & Kurkela sekä Heinola 10 plays Apulanta, Harforce None, Mansesteri, Headblaze, Mr X sekä Kemi Rock Academyn klubi-illan bändit Norhern Oath ja Supreme Virtue. Keikkalista saa vielä lisää mittaa, kunhan mm. Kemin Taiteiden Yön ohjelma kokonaisuudessaan valmistuu.

Lokakuun keikat löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Pian se tapahtuu: Thyrane livenä Kemissä!

3.9.2019
Pian se tapahtuu: Kemin blackmetal-hirmu Thyrane nousee vihdoin yleisön eteen Kemissä. Tämä tapahtuu ensi viikon lauantaina 14.9 - joka on tietysti myös Rokkineuvoksen syntymäpäivä.

Eikä siinä kaikki. Uusi Thyrane -albumi ilmestyy ensi vuonna - 15 vuotta edellisen julkaisun jälkeen. Rokkineuvos haastatteli Blastmorin näiden merkkipaalujen tiimoilta.

Lue haastattelu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/422812765

Sonata Arctican uusi video kylmää

24.8.2019
Kemiläisbändin kymmenes studioalbumi Talviyö julkaistaan kahden viikon kuluttua. Nyt yhtye on julkaissut toisen singlelohkaisun tulevaalta pitkäsoitolta. Sinkulan nimi on Cold.

Lue lisää, kuuntele biisi ja katso musavideo täältä: http://www.rokkineuvos.fi/422812765 

Torandan venetsialaisiin 3000 henkeä

23.8.2019
Lauantain tapahtuma on melkein loppuunmyyty. Jopa tapahtumajärjestäjä, Evwntworksin Markku Köngäs yllättyi lippujen kovasta ennakkomenekistä.

Tapahtumassa esiintyvät Eppu Normaali, Portion Boys, Lauri Tähkä ja Waldo´s People. Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Raskasta Iskelmää oli yksi festivaalin odotetuimpia esiintyjiä. Kuvassa kitaristi Erkka Korhonen.

Katso Satama Open Air -kuvakoosteet

6.8.2019
Kymmenes Satama Open Air on vietetty onnistuneesti Kemissä. Tapahtuma oli molempina päivinä loppuunmyyty, eli uusi kävijäennätys on nyt melko tarkalleen 12 000 henkeä.

Rokkineuvos oli luonnollisesti paikan päällä kameran kanssa. Käy katsomassa ensimmäisen päivän kuvakooste täältä: http://www.rokkineuvos.fi/440135761 ja toisen päivän kuvat löytyvät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/429407511

Satama Open Airin ennakkolipunmyynti on sujunut tänä vuonna paremmin kuin koskaan. Kuva: Satama Open Air / Markku Lukkariniemi.

Satama Open Air suositumpi kuin koskaan


Täysi-ikäisille suunnatun kaupunkifestivaalin ennakkolipunmyynti on saanut uudet mittasuhteet.

30.7.2019
Ensi viikonloppuna pidettävä Satama Open Air tarjoaa todella tasokkaan kattauksen ja tuo kymmenvuotisjuhlaansa Kemiin ensimmäistä kertaa Apulannan, Amorphiksen, Pyhimyksen, Vesterisen yhtyeineen, Kolmannen Naisen, Ellipsin, Gasellit ja monta muuta kotimaista eturivin artistia.

Lue täältä lisää: http://www.rokkineuvos.fi/416901098


Show Fine Kemin Meripuistorockissa.

Katso kuvakooste Meripuistorockista

Jarno Tiihonen, Little Bee & Nine Lives in action.

13.7.2019
Rokkineuvoksen sivuille on nyt lisätty kuvakooste 90´s Spirit Meripuistorockista, josta muodostui 11 Kemissä 1990 -luvulla vaikuttaneen artistin komea katselmus.

Mukana olivat Delffarit, Little Bee, White Caps,  JML, Nine Lives, Nälli Boys, Tassuvaivat, Fresh X, Show Fine, Nameless ja Heme.

Katso kuvakooste tapahtumasta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/430399666

Perjantaina Kemin sisäsatamassa tärähtää

11.7.2019
90's spirit Meripuistorock -tapahtumasta tulee 11 esiintyjän jyhkeä nostalgiamatka takavuosiin. Lue JML:n ja Show Finen bändiesittelyt, tsekkaa tapahtuman aikataulu ja hyppää aikamatkalle 1990 -luvulle.

Tarinaa löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/442923514

Jon Sebastian teki kemiläistä rockhistoriaa

7.7.2019
Lukema on noin 50 metriä. Tarkoittaa Kemin korkeimmalla koskaan soitettua rokkikeikkaa. Tapahtui perjantaina 5.7.2019. Tekijänä rokkikukko Jon Sebastian Säkkinen. Keikkapaikkana Panorama Cafe 52 metriä korkean Kemin kaupungintalon 13. ja ylimmässä kerroksessa.

Kyseessä oli samalla myös Panorama Cafen kautta historian ensimmäinen live-ilta, jolle jatkoa seuraa. Lisäksi keikka oli myös monessa mukana olleen ja olevan Jon Sebastian ensimmäinen trubaduurikeikka.

Lue täältä keikasta ja Jon Sebastianista lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Popklassikot jousiversioina ihastuttivat Meri-Lapissa

Tony Kakko lauloi Torniossa ja Kemissä onnistuneesti Meri-Lapin jousikvartetin solistina.

31.5.2019
Crossoverit eli eri musiikkityylien yhdistämiset ovat yleistyneet ja hyvä niin. Parhaimmillaan niistä syntyy todella nautittavia kokonaisuuksia, mistä saatiin varsinainen malliesimerkki kun Meri-Lapin jousikvartetti ja raskaan rockin laulajana leipäänsä tienaava Sonata Arctica -yhtyeen laulusolisti Tony Kakko yhdistävät voimansa kahdessa konsertissa, jotka toteutettiin Torniossa ja Kemissä.

Konsertit ihastuttivat yleisön ja sosiaalisessa mediassa vastaavia konsertteja on toivottu lisää. Jousille sovitettuna 14 esitettyä kappaletta saivat aivan uusia, yllättäviäkin ulottuvuuksia.

Rokkineuvos kävi katsomassa Kemin konsertin ja keikka-arvio Bohemian Rhapsody -biisin videon kera löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412475318


Tuomas Lampela johti Säkenöiviä Ultra Bra -biisien Minä suojelen sinua kaikelta ja Heikko valo aikana tyylitajuisesti yllään keltainen sadetakki.

Säkenöivä on nimensä veroinen

Säkenöivien keikka oli täynnä tunnetta ja upeita tulkintoja.

21.5.2019
Kemiläinen 40 naisen kuoro Säkenöivä hurmasi salintäyteisen yleisönsä viime lauantaina Kemin Corner Inn –ravintolassa. Tunnin ja vartin mittainen veto piti sisällään 17 biisiä, toinen toistaan upeampia tulkintoja pääosin suomipopin merkkikappaleista.

Lue Rokkineuvoksen keikka-arvio biisilistoineen ja katso video kuoron Kuumatkalla –kappaleen esityksestä, joka nousi keikan kohokohtien kohokohdaksi.

Arvio löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412475318

Keikkajärjestäjät ja yhtyeet!

Ilmoittakaa esiintymiset ja bändimaailman uutiset osoitteeseen rokkineuvos@gmail.com. Tietoihin mitä tapahtuu, missä tapahtuu ja koska tapahtuu. Myös mahdollinen www-osoite mukaan.

Samaan osoitteeseen voi laittaa keikkojen lisäksi tietoa myös mm. levyjulkaisuista ja miehistönvaihdoksista yms.

Rokkineuvos julkaisee tiedot ilmaiseksi.

Levyt, esitteet, julisteet, bändipaidat (koko XXL) yms. voi lähettää osoitteeseeen Rokkineuvos, Potkusaarentie 5, 94400 Keminmaa.

Keikkajärjestäjät! Pyydän ystävällisesti sisäänpääsyä keikkapaikoille kun esitän pressikorttini lipunmyynnissä.

Festarijärjestäjät! Pyydän ystävällisesti huomiotanne jakaessanne pressi- ja kuvauspasseja median edustajille.

Levy-yhtiöt ynnä muut musiikkialan toimijat, lisätkää sähköpostiosoitteeni rokkineuvos@gmail.com postituslistoillenne, jotta saan tuoreet tiedot levyjulkaisuista ja muista musiikkialan uutisista