Yli 30 000 bändiä rekisterissä

Kemiläinen Boreal Grin on yksi yli 30 000 yhtyeestä, jotka ovat rekisteröityneet Suureen Suomalaiseen Bändirekisteriin.

18.4.2017
Tiedätkö mistä ovat kotoisin yhtyeet Aivopesukone, The Conans ja Impilinna?  Entä yhtyeet Kotitodellisuus, Devil Nay Cry tai Tuomiopäivän Lapset? Kolme ensimmäistä on Kemistä, kolme jälkimmäistä Torniosta. Delirium Tremens, Meteoriitti ja Syrhämä ovat puolestaan tervolalaisia yhtyeitä.

Tiedot löytyvät Suuresta Suomalaisesta Bändirekisteristä, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Vast´ikään rekisteri saavutti yhden merkkipaalun, kun rekisteriin liittyi kolmaskymmenestuhannes bändi.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

 

Hekumallista modernia rock´n rollia Ankkurissa

Villi Huhu yhtyeen muodostavat Panu Ahtinen (laulu, sähkökitara), Lasse Junnila (sähkökitara, farfisa, syntetisaattori), Jonne Aho (sähköbasso, taustalaulu), Aapo-Matti Puhakka (akustinen kitara, taustalaulu) ja
Jeremia Kangas (rummut).

13.4.2017
Tulevana lauantaina Kemin Ankkurin pääsiäisjameissa on tarjolla poikkeuksellisen mielenkiintoinen housebändi. Illan käynnistää oululainen huippumuusikoista koostuva, vahvassa nosteessa oleva Villi Huhu -yhtye.

Lue lisää ja katso bändin Meritähti -musiikkivideo täältä: http://www.rokkineuvos.fi/433097593

Pekka Pohjolaa, Rushia ja Vesalaa Tornion musiikkitalolla

Tornion Musatalon progeillassa tiistaina 11.4. kuullaan Pekka Pohjolan ja Rush -yhtyeen musiikkia.

10.4.2017
Pop & jazzkonservatorio Lappian opinnäytekonsertit jatkuvat tiistaina 11.4, jolloin lavalle nousee kaksi kokoonpanoa. B the Magpie soittaa Pekka Pohjolan vuonna 1974 ilmestyneen toisen sooloalbumin Harakka Bialoipokku musiikkia. Illan toinen orkesteri ja Exit... Stage Right soittaa kanadalaisen Rush -yhtyeen tuotantoa. Konsertti alkaa klo 19 ja sinne on vapaa pääsy.

Viikon kuluttua Tornion Musiikkitalolla on vuorossa Tytöt ei soita kitaraa –konsertti, jossa kuullaan Vesalan musiikkia.

Lue täältä lisää: http://www.rokkineuvos.fi/433097593

Jopen piirroksia Kemin sarjakuvanäyttelyyn

7.4.2017
Suomalaisten rakastama imitaattori, muusikko, koomikko ja näyttelijä Jope Ruonansuu on myös taitava karikatyyrien piirtäjä. Kemin sarjakuvanäyttely esittelee 29. huhtikuuta alkaen Ruonansuun karikatyyreja.

Lue täältä lisää: http://www.rokkineuvos.fi/433563460

 

Kansan- ja konemusiikkia samalla lavalla

8.2.2017
Elävän kuoron ja konemusiikin yhdistelmä vaikuttaa merenalaiselta äänimaailmalta, kirjoittaa alati uusia musiikillisia kokemuksia etsivät Rokkineuvoksen Murmanskin erikoiskirjeenvaihtaja Sari Pöyhönen.

Hän kävi seuraamassa Murmanskin Inversia -festivaalin avajaiskonserttia, jossa Teriberkan kalastajakylän kansanmusiikkikuoro esiintyi yhdessä moskovalaisen konemusiikkia soittavan dj Ivan Zoloton kanssa.

Inversia on muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvoston tukema audiovisuaalinen kulttuurifestivaali, johon kuuluu konserttien ja klubikeikkojen lisäksi keskustelutilaisuuksia ja näyttelyitä.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/418057692

 

Pakkasukko -festivaali tulee myös ensi vuonna

12. kerran järjestetty tapahtuma oli menestys

7.2.2017
Pakkasukko 2017 -festivaali Kemissä onnistui yli odotusten. Tyytyväisten ärjestäjien mukaan tapahtumaa kiittelivät vuolaasti niin yleisö kuin artistitkin.

Pakkasukko-perinne jatkuu lumilinnakaupungissa myös ensi vuonna helmikuun alussa.
- Ensi vuoden festivaalin valmistelut on jo aloitettu ja selkeä punainen lanka olemassa, sanoo tapahtuman promoottori Tuomas Laajoki.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/424973007

 

70-lukulaiset huomio! Suzi Quatro Kemijärven Yöt -tapahtumaan

3.2.2017
Jos muun muassa kappaleet Can the Can, 48 Crash, Daytona Demon ja Devil Gate Drive merkitsevät Sinulle jotain, on syytä suunnata 7.-8.7. Kemijärven Yöt -tapahtumaan, jonka pääesiintyjäksi on kiinnitetty em. kappaleiden esittäjä Suzi Quatro.

Ulkomaalaisväriä festareille tuovat myös ruotsalaiset Rednex ja Dr. Alban. Kotimaisista kiinnostusta herättää muun muassa Agents & Vesa Haaja.

Lue täältä lisää ja vaivu nostalgiaan katsomalla Suzi Quatron Can the Can –musavideo: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

 

Bo Kaspers Orkester Satama Open Airiin

Satama Open Air julkisti maanantaina ruotsalaisyhtye Bo Kaspers Orkesterin saapumisen Kemiin elokuussa.

30.1.2017
Ilmiö nimeltä Bo Kaspers Orkester saapuu valloittamaan Satama Open Airin yleisön. Lauantaina 5. elokuuta Kemissä esiintyvän ruotsalaisyhtyeen musiikkia on vaikeaa lokeroida. Se on valloittavan leppoisa yhdistelmä rockia, poppia, soulia, jazzia ja latinalaisamerikkalaista tunnelmaa.

Lue lisää ja katso havainnekuva uudesta festivaalialueesta: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Roisto eli Teemu Ylinikka, Teemu Sainio, Erno Jekkonen ja Antti Lindholm.

Horse Face Dog ja Roisto tarjosivat laadukasta asennerockia

Horse Face Dog.

29.1.2017
Meri-Lapin rock´n roll elää hyvin ja monipuolisena. Oiva osoitus tästä koettiin perjataina 27. tammikuuta 2017, kun torniolainen Horse Face Dog ja kemiläinen Roisto -yhtye soittivat yhteiskeikan Kemin Chilloutissa.

Keikka oli yli 10 vuotta toimineen Roiston osalta myös levynjulkaisutapahtuma, sillä yhtye julkaisi sen myötä viidennen albuminsa Roisto 06-10 vol. 1, joka on samalla yhtyeen ensimmäinen kokoelmalevy.

Katso kuvakooste ja lue keikkaraportti: http://www.rokkineuvos.fi/429738840

Luvassa jälleen neljä huikeaa showta

Suomi 100 – lauluja Suomesta ja suomalaisista –konsertit ensi viikolla Tornion Musiikkitalolla.

24.1.2017
Ammattiopisto Lappian vuosittainen suurproduktio on tänä vuonna osa itsenäisen Suomen sadannen juhlavuoden ohjelmaa. Ensi viikolla pidettävät konsertit ovat katsaus suomalaisen kevyen musiikin historiaan rillumareistä suomirokkiin.

Noin 2,5 tunnin konserteissa esitettävät kappaleet kertovat alkuperäisten esittäjiensä näkemyksistä isänmaahamme ja sen asukkaisiin. Pop & jazz konservatorio Lappian laulajat, soittajat ja musiikkiteknologit esittävät niistä omat raikkaat tulkintansa, jonka tasokasta antia täydentävät Lappian hyvinvointi- ja kulttuurialan opiskelijoiden suunnittelemat ja toteuttamat upeat puvustukset, maskeeraukset, kampaukset sekä valaistukset luoden esityksiin värikkään visuaalisen maailman.

Tuotannossa on tänäkin vuonna mukana yli sata Ammattiopisto Lappian eri osaamisalojen opiskelijaa. Luvassa on jälleen kerran huikea show, jota ei kannata missata. Lue tuotannosta lisää täältä, mukana muutama kappalepaljastus: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Sonata Arctica korkkasi Tornion Club Teatrian

Sonata Arctican basisti Pasi Kauppinen nautti täysin siemauksin yhtyeen Tornion keikasta upouusissa Club Teatrian tiloissa.

22.1.2017
Tornion Club Teatrian avajaiset sujuivat onnistuneesti. Sonata Arctican keikkaa oli selvästi odotettu ja yhtye täytti odotukset. Meri-Lapin uusi keikkapaikka osoitti toimivuutensa. Lue keikkaraportti ja katso kuvakooste: http://www.rokkineuvos.fi/425001232

Satama Open Air julkisti osan artisteistaan

Michael Monroe. Kuva: Ville Juurikkala.

20.1.2017
Muun muassa Vesala, Chisu ja Michael Monroe (kuvassa) saapuvat tänä vuonna Kemin Satama Open Airiin. Festivaali julkisti perjantaina puolet kaikkiaan noin 20 artististaan.

Katso kaikki julkistetut artistit täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

OLavi Uusivirta esiintyy Tornion Club Teatrialla toukokuussa. Kuva: Tero Ahonen.

Tornion Club Teatrian esiintyjälista kasvaa

Oululainen Tuohimaa-yhtye lukeutuu Club Teatrian kevään 2017 esiintyjiin.

13.1.2017
Tornioon ensi viikolla avautuva Club Teatria on täydentänyt kevään ohjelmistoaan harva se päivä. Mestan kevään 2017 tarjonta Torniossa tulee sisältämään laadukasta musiikkia laidasta laitaan.

Ensi viikon lauantaina avajaisissa esiintyvien Sonata Arctican ja Thunderstonen lisäksi ovat varmistuneet mm. Northern Urban Nights –klubi-illassa helmikuussa esiintyvä Nikke Ankara, maaliskuussa saapuvat Lauri Tähkä, Klamydia -yhtye sekä toukokuussa tuleva Olavi Uusivirta lämppärinään oululainen Tuohimaa -yhtye.

Lue täältä lisää: http://www.rokkineuvos.fi/431724824

Kemiläinen Duuri-Kuuri -yhtye pääsi menestyksen porteille

Duuri-Kuuri studiossa Ahti Kortelaisen johdolla 1980-luvulla. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Laadukkaita kappaleita tehneen yhtyeen lopullinen läpimurto kariutui lähinnä huonoon tuuriin.

7.1.2017
Kemissä on ollut aina laadukkaita bändejä, joista osa on päässyt nousemaan laajempaakin tietoisuuteen. Osalle taitavistakin yhtyeistä kohtalona on ollut jäädä vain kolkuttelemaan menestyksen portteja. Yksi näistä yhtyeistä on Duuri-Kuuri. Bändissä taitoa oli riittämiin vaikka mihin ja yhtye teki kappaleita, joista tykättiin.

Bändillä oli matkassaan kuitenkin huonoa tuuria. Valmiiksi äänitetty LP-levy jäi julkaisematta, Kemin Urkilla kuvattu video jäi esittämättä tv:ssä ohjelma-ajan täyttymisen vuoksi, Intian singlemarkkinat jäivät valloittamatta, eikä matka kuuluisuuteen onnistunut Holle Holopaisen radiohehkutuksista huolimatta. Monta muutakin kommervenkkiä yhtye kohtasi 1980-luvulle sijoittuvana toiminta-aikanaan.

Yhtyeen musiikki on kuitenkin jäänyt elämään ja nyt bändin 13 biisiä on ladattu kaikkien ulottuville Youtube-palveluun.

Yhtyeen tarinan voit lukea täältä ja samalla kuunnella yhtyeen kappaleet Unien kauppiaat ja Paganini: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Keikkajärjestäjät ja yhtyeet!

Ilmoittakaa esiintymiset ja bändimaailman uutiset osoitteeseen rokkineuvos@gmail.com. Tietoihin mitä tapahtuu, missä tapahtuu ja koska tapahtuu. Myös mahdollinen www-osoite mukaan.

Samaan osoitteeseen voi laittaa keikkojen lisäksi tietoa myös mm. levyjulkaisuista ja miehistönvaihdoksista yms.

Rokkineuvos julkaisee tiedot ilmaiseksi.

Levyt, esitteet, julisteet, bändipaidat (koko XXL) yms. voi lähettää osoitteeseeen Rokkineuvos, Potkusaarentie 5, 94400 Keminmaa.

Keikkajärjestäjät! Pyydän ystävällisesi sisäänpääsyä keikkapaikoille kun esitän pressikorttini lipunmyynnissä.

Festarijärjestäjät! Pyydän ystävällisesti huomiotanne jakaessanne pressi- ja kuvauspasseja median edustajille.

Levy-yhtiöt ynnä muut musiikkialan toimijat, lisätkää sähköpostiosoitteeni rokkineuvos@gmail.com postituslistoillenne, jotta saan tuoreet tiedot levyjulkaisuista ja muista musiikkialan uutisista