Bändirekisterissä jo yli 30 000 nimeä

Afterglow on yksi hakusanalla Kemi bändirekisteristä löytyvistä 249 yhtyeestä.

18.4.2017
Suuri Suomalainen Bändirekisteri (www.bandirekisteri.fi) on saavuttanut merkittävän rajapyykin, kun kolmaskymmenestuhannes bändi rekisteröityi 13.4.2017. Tämä yhtye on Hämeenlinnalainen Taajama, joka soittaa sekä omia, että coveroituja pop/rock biisejä.

Suureen suosioon noussut rekisteri aloitti toimintansa netissä vuonna 1997 ja täyttää siten tänä syksynä 20 vuotta. Alusta saakka rekisterin päätarkoitus on ollut tarjota tietoa siitä, minkä nimisiä yhtyeitä Suomessa on nyt ja on ollut aiemmin. Tämä auttaa erityisesti aloittavia yhtyeitä valitsemaan nimen, joka ei ole vielä käytössä. Samalla rekisteristä on muodostunut merkittävä tietokanta, jonka kautta esiintyjät voivat jakaa yhteystietonsa sekä linkkejä kotisivuilleen, videoihinsa ja musiikkiinsa.

 

Rekisteri on matkan varrella laajentanut toimintaansa siten, että myös sooloartistit ja muut musiikkialan esiintyjät voivat rekisteröidä nimensä sivustolle. Rekisterin sivuilla on myös muuta bändinimiin liittyvää sisältöä kuten yli kolmesataa tarinaa suomalaisten ja ulkomaisten bändien nimien taustoista sekä suomenkielinen bändinnimigeneraattori.

Rekisterin perustaja Jukka Antila kertoo idean rekisteristä syntyneen omasta tarpeesta.
- Jälleen kerran omalle bändille nimeä kehitellessämme totesimme, kuinka vaikeaa on varmistaa, ettei joku mainio nimi ole jo käytössä. Vaikka bändit olivat silloin kovaa vauhtia tulossa nettiin, suurin osa oli vielä ulkona sieltä.
- Tänä päivänä useimmat bändit ovat netissä tavalla tai toisella, mutta materiaalin määrä on niin valtava, että samankaltaisella nimellä varustettujen bändien löytäminen voi olla vaikeaa, Antila toteaa.


Pakkakuntahakusanalla Kemi rekisteristä löytyy hulppeat 249 bändiä. Luvussa ovat mukana myös Keminmaan ja Kemijärven kotipaikakseen ilmoittaneet yhtyeet. Osa yhtyeistä on aktiivisia, osa ei. Vertailun vuoksi, esimerkiksi Helsingin on kotipaikakseen ilmoittanut 4218 yhtyettä.

Hakusanalla Tornio löytyy myös kunnioitettavat 192 yhtyeen nimeä. Simon on kotipaikakseen merkinnyt vain yksi yhtye, vuonna 1999 perustettu Purple Haze. Tervolasta rekisteriin on tietonsa ilmoittanut 24 yhtyettä.

Rekisteri löytyy osoitteesta www.bandirekisteri.fi

Eveliina Kuusijärvi vetää Lapponia -kappaleen antaumuksella.

Lauluja Suomesta ja suomalaisista lumoaa kuulijansa

Luvassa tekijöidensä näköinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle.

24.1.2017
Jokaisen livemusiikin ystävän Meri-Lapissa kannattaa varata kalenteristaan aikaa ja kömpiä ensi viikolla Tornion Musiikkitalolle.

On nimittäin jälleen aika kokea yksi alueen hienoimmista vuosittaisista musiikkitapahtumista, joka taatusti lumoaa kuulijansa. Tornion pop & jazzkonservatorion ynnä koko Ammattiopisto Lappian kaikkien opintoalojen suurponnistus, vuosittainen suurtuotanto toteutetaan tänä vuonna reilut pari kuukautta "normaali-aikataulua" aiemmin jo helmikuun alussa. Yleensähän suurproduktiot on pidetty huhtikuussa.

Konserttituotannossa ovat musiikin ja musiikkiteknologian opiskelijoiden lisäksi muun muassa vaatetuksen, kauneudenhoidon, hiuslan, viestinnän, turva-alan, ravintola-alan ja liiketalouden opiskelijoita. Kaikkiaan mukana on yli sata eri osaamisalojen opiskelijaa.

Tämän vuoden produktion teema oli itsestään selvä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden vuoksi. Lauluja Suomesta ja suomalaisista on hyvinkin perusteltu näkökulma. Jokainen meistä tietää useitakin sinivalkoisia säveliä, joilla olisi paikkansa konsertin ohjelmistossa.

Varmasti osa niistä on mukana. Mutta, kuten aina, kaikkia ei voi ängetä yhteen konserttiin, joten valintoja pitää tehdä. Ja tietysti mukana pitää olla muutamia yllättäviäkin valintoja. Näin on myös nyt. Esimerkiksi Kivikasvojen aikanaan tunnetuksi tekemä Tankerous-love on yllättävyydestään huolimatta niin suomalainen kappale kuin vain voi. Kappale kuullaan yli kaksituntisen shown toisella puolikkaalla.

Mitä muita biisipaljastuksia uskaltaisi tehdä paljastamatta liikaa. No, mukana ovat tietysti Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen ja Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, varsin mielenkiintoinen variaatio Satumaa -tangosta, jossa yhdistyvät Maija Vilkkumaan debyyttisingle ja Unto Monosen samanniminen sävellys sekä Monica Aspelundin euroviisu Lapponia. Yllättävämpiä valintoja kuullaan muun muassa Piirpauken, Klamydian ja Värttinän lauluista.

 

Tuotannon oppilastuottajana toiminut kolmannen vuosikurssin Eveliina Halme vakuuttaa että porukka on tehnyt töitä hiki hatussa ottaessaan kappaleet haltuun.
- Vaikka työstövaiheessa ilmeet ovat olleet välillä vakavia, uskon, että kun yleisö asettuu saliin, niin viimeistään se tuo esiintyjille hymyn huulille. Kaikki tekevät täysillä töitä ja siihen olen ollut tyytyväinen.
Helppoa kaikki ei silti ole ollut, ei sinnepäinkään. Tie syksyn ensimmäisistä harjoituksista valmiisiin esityksiin on pitkä.
- Konsertin teema ja sen laulut eivät ole meidän ikäluokalle niitä tutuimpia, mutta silti porukka on ollut innolla mukana. Ja meidän bändi on aivan ihana, Halme innostuu.
Halme itse on tehnyt koreografioita, laatinut ja pitänyt aikatauluista huolta, suunnittelut ja ohjannut harjoituksia.
- Esityksistä tulee oman näköisemme, tuommoisia me ollaan, Halme nauraa.


Yhtyesoiton koordinoijana toiminut Timo "Tipi" Kuusisto painottaa, että tekemisen, soittamisen ja laulamisen ilo ollut silmiinpistävää.
- Esitykset tulevat olemaan sellaisia kuin mitä nämä nuoret niistä tekevät. Oman näköinen ja kuuloinen tuotanto. Hyvin on jengi treenannut, nyt tarvitaan vain loppusilaus ja rento meininki itse esityksiin.
Konsertin sisältö, kappalevalinnat ja draaman kaari on pitkälti Tuomas Lampelan suunnittelema. Muuten yleensä vastaavana tuottajana toimineen Lampelan rooli on tällä kertaa totuttua pienempi.

Ensimmäistä kertaa suurproduktiossa mukana oleva Tero Kemppainen odottaa hiukan jännittyneenä, mutta innoissaan esityksiä.
- Kovan treenaamisen takana kaikki on ollut. Näin isossa tuotannossa mukana oleminen on kovin erilainen verrattuna perusbändin toimintaan. Puitteet ovat "pikkaisen" isommat, ja huomioitavia asioita on paljon enemmän, Keltainen Sukellusvene -yhtyeessä koulutyön ohessa soittava Kemppainen naurahtaa.
Mies uskoo, että tuotannosta saa mainiota kokemusta ja opetusta tulevaisuuden varalle.
- Oma roolini ei hirveän iso ole, yksi sooloveto, yksi duetto ja lisäksi taustalauluja.
Ihan ummikkona nuorukaisen ei ole tarvinnut leikkiin lähteä.
- Olen nähnyt aiemmista tuotannoista kaksi, Ranskalaiset korot ja Girl Powerin. Mutta on tietenkin aivan eri asia olla lavalla mukana kuin pelkästään katsomossa.

 

Ennen maksullisia esityksiä Ammattiopisto Lappia tarjoaa jo tällä viikolla Tornion ja lähikuntien koululaisille kolme tunnin mittaista koululaisnäytäntöä. Esityksistä pääsevät nauttimaan mukaan ilmoittauneiden Keminmaan keskuskoulun, Simon yläkoulun, Kemin Syväkankaan koulun, Tervolan Lapinniemen koulun sekä Tornion seudun koulun, Raumon koulun ja Putaan koulun oppilaita.

Lappian kädenojennus kouluille on melkoinen, sillä oppilaat saavat ammattiopiston tarjoamana maksuttoman konsertin ja leivoskahvien lisäksi ilmaiset kuljetukset.

Suomi 100 - lauluja Suomesta ja suomalaisista

Esitykset Tornion Musiikkitalolla

Torstaina 2.2. klo 19.00.
Perjantaina 3.2. klo 19.00.
Lauantaina 4.2. kello 15.00. ja 19.00.

Liput:

Normaalihinta 25 €.
Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 20 €.
Nuoret alle 16 ja avustajat 10 €.

Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski. Kuva: Juhani Hiltunen.

Tähtipari juhlistaa Ystävänpäivän iltamia Keminmaassa

20.1.2017
Dimitri Keiski ja Katja Lukin-Keiski esiintyvät helmikuussa Ravintola Käpylässä Keminmaassa järjestettävissä Ystävänpäivän vanhanajan iltamissa. Vuoden 2015 lopulla avioituneet artistit täydentävät lauantaina 11.2. klo 19 alkaen pidettävän illan kattauksen. Muut esiintyjät ovat Duo Malla & Elina, Sextetti sekä Erkki "Juice" Puotiniemi.

Tapahtuma on osa Keminmaan Suomi 100 vuotta -teemaa. Viihdeohjelman lisäksi tapahtumassa esitellään Keminmaan kunnan historiaa kuvasarjana. Juhlapaikalla on myös kuvanäyttelyt Keminmaasta ja ravintola Käpylän historiasta.


Katja Lukin-Keiski on syntyisin Kemistä, mutta varttunut Keminmaassa. Hänet on nimetty Lassilan koulun kummiksi. Hän on tullut tunnetuksi Dannyn taustalaulajana D’Voices -duossa. Sen ohella hän on rakentanut soolouraansa, jonka hän aloitti jo vuonna 2003 debyyttisinglellään Vitamiini. Kaikkiaan Lukin on julkaissut seitsemän singleä. Hän on toiminut taustalaulajana Dannyn lisäksi monen muunkin artistin, esimerkiksi Taiskan, Frederikin ja Pasi Kauniston levyillä.

Lukinin ensialbumi Löysin viimein paikan kaivatun ilmestyi kesäkuussa 2014. Levy sisältää Keminmaan kunnan nimikkokappaleen Keminmaa, jonka on säveltänyt Sonata Arctica -yhtyeen vokalistina tunnettu Tony Kakko.

Suomenkielisessä romaniperheessä Tukholman esikaupunkialueella Ruotsissa varttunut upeaääninen ja lahjakas Dimitri Keiski nousi julkisuuteen voitettuaan vuonna 2011 Ruotsin Talent -kilpailun. Nimeään kantavan esikoisalbuminsa Keiski julkaisi joulukuussa 2015. Levyllä hän esittää pääosin 60- ja 70-luvun hittejä uusina sovituksina. Albumilta löytyvät Keiskin versiot mm. Hetki lyö, Leijat ja Uneen aika vaipuu -kappaleista. Keikoillaan Keiski esittää usein huomattavasti rockaavampaakin ohjelmistoa.

Kemiläinen Olli Saarenpää alias Dj Bliniks on tänään Somanen -nettikanavan live-lähetyksessä Hesaäijän mentoroitavana.

Hesaäijä mentoroi kemiläistä Dj Olli Saarenpäätä Somanen -nettikanavalla

Hesaäijä eli Marios Kleovoulou.

Jakson livelähetys on tänään keskiviikkona klo 19.30 alkaen.

18.1.2017
Somasen UnelmaKiihdyttämön toisessa jaksossa nähdään platinaa myyneen singlen Terassilta Lentoon julkaissut Hesaäijä eli Marios Kleovoulou, joka on yksi Suomen seuratuimmista some-tähdistä. Hän saa saa mentoroitavakseen kemiläisen Olli Saarenpään alias DJ Bliniksin.  Jakson live-lähetys alkaa keskiviikkona 18.1. klo 19.30 alkaen.

Jokaisessa UnelmaKiihdyttämön kahdeksassa jaksossa seurataan 24 tunnin ajan kahdeksan nuoren matkaa kohti musiikillista unelmaa. Matkalla nuoria tukevat artistimentorit, jotka jakavat oman ammatillisen osaamisensa sekä elämänkokemuksensa nuorten kanssa. UnelmaKiihdyttämössä nuoret pääsevät kokeilemaan kykyjään ja tuottavat yhdessä mentorin kanssa oman julkaistavan biisinsä.

Mentoreina nähdään ensimmäisellä tuotantokaudella lisäksi muun muassa Irina, Arttu Wiskari, Happoradion Aki Tykki ja Pertti Neumann. Lähetykset ovat seurattavissa viikottain keskiviikkona ja torstaina http://somanen.com -kanavalla. Keskiviikkoisin lähetykset alkavat klo 19.30 ja torstaisin klo 09.00- iltaan saakka.


Tuotannosta kuvattava 8-osainen sarja nähdään valitussa kanavassa myöhemmin 2017.
Somanen (Soma Media Oy) on uusi kotimainen livelähetyspalvelu. Somanen tarjoaa kaikille livestriimaajille ansaintamahdollisuuden ensimmäisestä lähetyksestä alkaen. Somasessa sisällöntuottajien ja yleisön keskinäinen vuorovaikutus on monipuolista ja mutkatonta. Helpot haut takaavat massasta erottumisen.

Soma Median luovana johtajana toimii Tuomas "Gary" Keskinen, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Technicolour, Monday, Negative ja Ancara-yhtyeistä. Viimeksi mainittu yhtye soitti viime syksynä maailman korkeimmalla tehdyn sähköisen keikan Mount Everestillä 5 364 metrin korkeudessa. Seikkailusta tehtiin dokumenttielokuva Rockin´ High.

www.unelmakiihdyttamo.fi
www.facebook.com/unelmakiihdyttamo
www.somanen.com


Vieläkö muistat Duuri-Kuurin?

Duuri-Kuuri -yhtye Urkin kellarin portailla silloin joskus 1980-luvulla.

Kemi-rockin historiaan olennaisesti kuuluvan bändin biisit löysivät vihdoin tiensä Youtube-palveluun.


7.1.2017
Vihdoinkin. Yhden Kemi-rockin merkittävimmän bändin, Duuri-Kuurin, biisejä ei ole ollut Youtube-palvelussa ensimmäistäkään. Nyt tilanne on korjaantunut, kuten yhtyeen pitkäaikaisin laulaja ja komppikitaristi Lauri Laukkanen latasi palveluun 13 yhtyeen kappaletta. Se on hatunoston arvoinen kulttuuriteko. Sitä on paras arvostaa käymällä Youtubessa kuuntelemassa yhtyeen tuotantoa.
Duuri-Kuuri perustettiin Kemissä vuonna 1980 ja toiminta kesti vuosikymmenen puoliväliin saakka. Alkuperäinen kokoonpano oli Pentti Korpela (kitara, taustalaulu), Esa Heikkinen (rummut), Heikki Hast (laulu) ja Heikki Vähänen (basso), monista muistakin bändeistä tuttuja soittajia.
Yhtye kamppaili olemassaolonsa aikana monien ongelmien kanssa. Esimerkiksi nuorten miesten pitkähkö pakkopiipahdus armeijassa oli jo alkuvaiheissa vähällä hajottaa koko orkesterin. Treenikämppäpulmat oli oma lukunsa, samoin levynteon vaikeus, tuolloinhan yhtyeet olivat levyttämisen suhteen etupäässä levy-yhtiöiden suopeuden varassa. Eikä keikkojakaan ollut liikaa tyrkyllä.

Hengittääkö Heikki, Puhtoinen rakkaus, Paganini...

Bändi kuitenkin äänitteli ahkerasti ja ensimmäinen dokumentti on Möylyntien treenikämpällä jo talvella 1980 tehty demokasetti, jonka äänitti Matti Adolfsen, joka toimi myös vierailevana kosketinsoittajana ja myöhemmin yhtyeen täysivaltaisena jäsenenä. Nauhoite tehtiin kelanauhurilla.
Seuraavana talvena yhtye äänitti Pajalassa muun muassa ensimmäisen singlensä Hengittääkö Heikki/Puhtoinen rakkaus ja ylimääräisenä instrumentaalikappaleen Paganini. Kuuntele kappale jutun alta.
-
Paganini on tarkalleen ottaen Niccolo Paganinin a-mollikapriisi/variaatio, josta Andrew Lloyd-Webber teki Colosseum- bändin kanssa rock -version. Tämä meidän versio on siitä tehty discomausteinen tulkinta, Adolfsen kertoo.
- Hastin Heikki jäi bändistä pois juuri ennen ensimmäisen singlen tekoa, Pentti Korpela muistaa.
Vokalistin paikan otti Lauri Laukkanen.1980-luvun puolivälissä alkoi yhtye muuttui tyystin, kun Korpela, Heikkinen ja Vähänen siirtyivät perustamaan Nicepappi -yhtyettä. Duuri-Kuurin basistiksi tuli Antti Hämeenkorpi ja kitaraan Kimmo ”Lexa” Lehto.
Korpelan mukaan Hast oli kuin syntynyt esiintyjäksi.
- Hessu oli oikeasti hullu mies lavalla kun sille päälle sattui. Esimerkiksi Urkin keikalla Hessu pussasi eturivin tyttöjä lavalta käsin. Sinänsä sääli, että Hessu jätti bändihommat kuin seinään alkaessaan seurustella vakavasti ja tehdä bisneksiään.
Adolfsen muistelee myös Ilkka Paloniemen käväisseen rummuissa jonkin aikaa ja aprikoi, että olikohan Kulmalan Mikakin hetken mukana. Lopullisesti Duuri-Kuuri jäi telakalle vuosien 86-87 paikkeilla ja raunioista sikisi progeyhtye Afterglow, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Holle Holopainenkin innostui

Kelanauhurille Duuri Kuuri pääsi nauhoittamaan myös Kemin Urheilutalolla, eli Urkilla Battaglian äänityskalustolla.
- Battaglian basisti Matti Saari taisi olla äänittäjänä ja miksaajana. Toinen nauha tehtiin Yleisradiolla Junneliuksen talossa, jossa miksaajana oli Matti Sunnari. Nämä nauhat lähetettiin rock-radioon, missä Heimo "Holle" Holopainen innostui niistä. Puhui ja esitteli pitkään demoamme radiossa. Sanoi, että kuulemme tästä bändistä vielä, Adolfsen muistelee ja lisää, että Biorytmini on digitaalinen ja Piraija-virta tehtiin Espoon Rec Time-studiolla.
Pääkaupunkiseudun reissullakin sattui ja tapahtui kaikenlaista.
- Kun tulimme Helsinkiin, Lare joutui jostain syystä poliisin silmätikuksi, joutui pidätetyksi ja hetkeksi putkaan, kuulemma aivan ilman mitään syytä. Luultavasti ulkonäkö ja epäkunnioittava puhuttelutapa eivät olleet poliisien mieleen, Korpela hekottaa.
Urkilla, Battaglian studion tiloissa Duurikuuri teki myös TV 1:lle Marjaana Mykkäsen ohjaaman videon.
Yhtye piti tätä varsinaisena onnenpotkuna, joka lopulta jäi toteutumatta.
- Video piti esittää yhden ohjelman loppupuolella, mutta jostain syystä ohjelma-aika loppui kesken ja videota ei koskaan esitetty telkkarissa, Korpela harmittelee.
Kuuntele kappale Biorytmini on digitaalinen jutun yläpuolelta:

Biorytmini on digitaalinen

Duuri-Kuuri singleistä tunnetuin lienee vuonna 1983 ilmestynyt Biorytmini on digitaalinen –kappale, jonka B-puolella oli kappale Piraija-virta. Hengittääkö Heikki -single puolestaan julkaistiin kahtena eri versiona, toisessa B-puolena on Puhtoinen rakkaus ja toisessa Rakkaus ja inflaatio. Julkaisijana toimi Shanti Productions, jolle Duuri Kuuri teki myös studio-LP:n, jonka kappaleista Youtubessa ovat nyt Keskiyön Pikajuna, Ystävä, Mukava mies ja Iltalaulu, kaikki Lauri Laukkasen tekemiä kappaleita.
Pitkäsoitto julkaistiin kuitenkin ainoastaan C-kasettina, sillä levy-yhtiö teki konkurssin kesken projektin. Lauri Laukkasen mukaan sen nimi piti olla Unien kauppiaat, mutta kansimateriaaleista sitä nimeä ei löydy, joten kasetin nimi on vain Duuri-Kuuri.
- Populapin Jarkko Seppänen kertoi, että kansalliskirjasto on luetteloinut kasetin Biorytmini on Digitaalinen nimellä, joka johtuu varmaan kannen digitaalikirjaimista. Olen oikaissut tiedon, Laukkanen kertoo.
Laukkasen mukaan kenelläkään ei ole tietoa, paljonko kasettia myytiin.
– Se olisi mukava tietää. Shanti Productionin Risto Leppälä oli kovin innostunut viemään Paganini -singlen esimerkiksi Intian jättimäisille markkinoille. Hänen mielestään biisillä olisi ollut siellä hyvät menestymisen mahdollisuudet. Ei sitten kuitenkaan onnistunut, syy on jäänyt hämärän peittoon.
Lisäksi Youtubeen on nostettu muutama live-äänityksenä nauhoitettu kappale. Äänityksiä yhtye teki Möylyntien treenikämpän ja Pajalan lisäksi Espoon Rec Time -studiolla sekä nyt jo puretulla Kemin Urheilutalolla. Adolfsenin lisäksi studioiden namiskuukkeleita oli kääntelemässä muun muassa Ahti Kortelainen.
Yhtye äänitti yhden kappaleen jopa Kemin kirkossa
- Halusimme kappaleeseen Yksi meistä massiivisen mahtavan urkusoundin ja kirkkouruissa oli juuri sellainen soundi. Lauri lauloi Rec Time -studiolla Matin kirkossa tekemän urkuäänityksen päälle. Nyt nettiin ladatusta Yksi Meistä kappaleesta on kuitenkin eri versio. Siinä ei ole kirkkourkuja, vaan Matin hammondit, Korpela huomauttaa.

Suomi-Rock 1 -kokoelmalle

Duuri-Kuurilla oli taitavana ja monipuolisena bändinä kaikki mahdollisuudet nousta laajempaankin tietoisuuteen. Yhtye hoksattiinkin ottaa mukaan uusien bändin Suomi-Rock I -levylle, jolle taltioitiin biisi Keskiyön pikajuna. Lopulta Oho! / Extend Recordsin julkaiseman kokoelman 15 bändistä yksikään ei noussut sen enempää esille.
Vuoden 1981 marraskuussa Duuri-Kuuri edusti Lapin lääniä Rockin SM-kisoissa Joensuussa, mutta ei sijoittunut kärkikolmikkoon. Rockin Suomen mestariksi kruunattiin oululainen Kerjäläisarmeija, kakkoseksi sijoittui seinäjokinen Jonah Vex ja kolmanneksi kuopiolainen Feedback. Kuitenkin jo Lapin läänin aluekarsintojen voitto oli iso asia, olihan mukana toistakymmentä yhtyettä.
Duuri-Kuurille kappaleita teki Lauri Laukkasen lisäksi Pentti Korpela, joka sittemmin tuli tunnetuksi myös Nicepapin lisäksi myös Loputkin Loat -yhtyeestä. Yhtyeen biisit kertoivat pitkälti Kemin nuorista ja sen kokemasta apatiasta, sodan varjossa elämisestä, rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta sekä kiiltokuvaihmisistä.

Eput matkivat Duuri-Kuuria

Youtubesta ei vielä löydy aivan kaikkia Duuri-Kuurin nauhoittamia kappaleita, kuten Piintyneen lemua, jonka niminen bändikin toimi Kemissä 1970-luvulla.
– Piintyneen Lemu tuntui bändinimenä varsin hauskalta. Niinpä pöllimme sen, myös samannimiseen biisiin, Korpela kertoo.
Kun kappale Rakkaus & Inflaatio ilmestyi bändinimellä Petunia ja Piintyneen Lemu, se oli Korpelan mukaan siis vain salanimi yhtyeen omalle biisille.
– Ja kun me pöllittiin nimi Piintyneen Lemu, niin Duurikuuri-nimen on puolestaan kähveltänyt tamperelainen yhä toiminnassa oleva improvisaatioteatteri, Korpela hymähtää.
Lisäksi Pentti Korpela julkaisi Rakkaus ja inflaatio -kappaleen sooloprojektina samana vuonna. Korpelan singlen A-puolena oli kappale Ovet.
Piintyneen lemuun liittyy tavallaan myös yksi suomirockin legendoista, Eppu Normaali -yhtye.
- Duuri-Kuurin kovin keikka oli varmaan Suukosken keitaalla Eppu Normaalin lämppärinä. Kun Eput kuulivat meidän soittavan soundcheckissä kappalettamme Ne ei tiedä, Eput alkoivat laulaa sitä baarin puolella ikäänkuin vitsinä. Täytyi olla tarttuva kappale, kun ensi kuulemalta pystyivät sitä matkimaan, Korpela muistelee.
- Kävimme tutustumassa Eppujen "piintyneeltä" lemuavaan bussiin. Kutsuivat sitä suden luolaksi. Muut Eput litkivät olutta, mutta Syrjän Martti ei oikein tykännyt, kun bändi ennen keikkaa avasi korkit, Korpela jatkaa.
Korpelan mieleen on jäänyt hyvin myös Duuri-Kuurin bussilla tekemä Lapin kiertue, jonka pohjoisin keikka oli Ivalossa.

Youtubesta löytyvät Duuri-Kuuri –biisit:

Ystävä (Lauri Laukkanen)
Yksi Meistä (Pentti Korpela)
Kuujoki (Lauri Laukkanen)
Keskiyön pikajuna (Lauri Laukkanen)
Kaivoksessa (Lauri Laukkanen)
Paganini (Niccolo Paganini)
Unien Kauppiaat (Lauri Laukkanen)
Biorytmini On Digitaalinen (Pentti Korpela)
Matkalla Kultaiselle Joelle (Lauri Laukkanen)
Eräänä Sateisena Iltana (Lauri Laukkanen)
Mukava Mies (Lauri Laukkanen)
Puhtoinen Rakkaus (Pentti Korpela)
Iltalaulu (Lauri Laukkanen)

Kappaaleet löytyvät Youtuben Duuri-Kuuri –kanavalta osoitteesta: https://www.youtube.com/channel/UClddfXVqDnL020L28vKs3ow?spfreload=5

EDIT: Juttua rukattu Nicepappi -yhtyettä perustamaan lähteneiden osalta. Heidän joukossaa oli Pentti Korpelan ja Esa Heikkisen lisäksi myös Heikki Vähänen.

EDIT: Jutusta poistettu virheellinen tieto 13.3.2017.

 

Sharp Crone soittaa historiansa ensimmäisen talvisen ulkoilmakeikan uudenvuodenaattona klo 20 alkaen Meripuiston laululavalla Kemissä.

Uusivuosi otetaan vastaan Lapissa musiikin merkeissä

* Kemissä Sharp Crone soittaa ensimmäisen talvisen ulkoilmakeikkansa.

* Uudenvuoden voi ottaa vastaan musiikin parissa on myös ainakin Torniossa, Tervolassa, Rovaniemellä, Levillä, Sallassa, Äkäslompolossa, Inarissa, Saariselällä ja Kemijärvellä.

29.12.2016
Vuosi vaihtuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Meri-Lapin isoimmat uudenvuoden kekkerit järjestetään Viktoriantorilla, jossa Tornio ja Haaparanta juhlivat vuoden vaihtumista peräti kaksi tuntia klo 23-01. Myös musiikilla on tapahtumassa iso rooli, sillä After Ski -bilebändi soittaa kahteen otteeseen. Rokkineuvos esittelee Happy New Twice -tapahtuman tarkemmin täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412160967


Myös Kemissä itsenäisen Suomen sadas vuosi otetaan vastaan musiikilla. Kello 20 Meripuiston laululavalle kipuaa Elina Haapaniemen (laulu), Marko Haapaniemen (kitara ja laulu), Ari Viitalan (basso), Marjo Törmäsen (koskettimet ja laulu), Pasi Määtän (rummut) muodostama bilebändi Sharp Crone.
- Ensimmäinen talvinen ulkoilmakeikka jännittää, kun yleensä kesäisinkin meinaa palella ulkona soittaminen. Hyvillä fiiliksillä kuitenkin mennään, kuten keikoille aina, bändi kertoo kollektiivisesti.
Yhtyeen urakkaa helpottaa lavalle asennettavat lämmittimet, joiden lisäksi muusikot pukeutuvat sään mukaan.
- Soitamme yhden 45 minuutin setin normaalia Sharpin ohjelmistoa eli kevyttä kotimaista ja ulkolaista poppia.


Sharp Cronen jälkeen klo 21 alkaa sisäsatamassa uudenvuoden ilotulitus. Sen jälkeen ennättää mainiosti jatkamaan iltaa ravintola Ankkurin uudenvuoden jameihin, jotka pistää käyntiin klo 21 upeaääninen Dimitri Keiski. Loppuillan ohjelmassa on open stage, eli jamitellaan vaihtuin kokoonpanoin. Sisäänpääsy hoituu narikan hinnalla.

Vuoden vaihteen hulinat Ankkurissa aloittaa jo perjantai-iltana klo 23 Matti Virtasalo Band Suomisoul-illan merkeissä.

Uudenvuoden voi ottaa vastaan myös tanssien. Laren baarissa Arpelassa tanssimusiikkia tarjoaa Ässät ja Haaparannan Folkets Husilla Juha Tikkala ja Pohjola Humppa.


Keminmaassa ja Simossa uudenvuodenjuhlia ei järjestetetä, mutta Tervolassa Suomen satavuotis- ja Tervolan kunnan 150-juhlavuosi otetaan vastaan jo kello 17.00 alkaen. Kunnanviraston takapihalla kansalaisille on tarjolla lämmintä juomaa ja pipareita. Avauspuheen pitää juhlavuoden juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kunnallisneuvos Pertti Keränen. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja tulitaide-esitys. Avajaiset huipentuvat suureen ilotulitukseen klo 18.00. Ilotulitus ammutaan Kaisajoen uimarannalta, joten se näkyy erinomaisesti tapahtumapaikalle.


Rovaniemellä uudenvuoden vastaanotto pidetään Kansalaistorilla klo 23 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa laulajalupaus Malla Collin, Rovaniemen VPK:n soittokunta sekä Sirkus Taika-Aika tulitaide-esityksineen.  Sisätiloissa vuodenvaihdetta voi juhlia Wanhassa Mestarissa The Bilebändin tahtiin tai tanssien Saarenkylän nuorisoseuralla, jossa soittaa Laplanders.

Levin Hullu Poro Areenalla uudenvuoden juhlijoita viihdyttävät Vilma Alina ja Raappana. Äkäslompolon Selvä Pyy -barissa soittaa Stage Addicts, Sallatunturin Papana Pupissa Iskuporakone ja Kemijärven VPK:lla tanssiorkesteri Melekoset. Saariselällä on mahdollisuus siirtyä uuteenvuoteen Aron & Cool Companyn Elvis Christmas -konsertin myötä. Inarin Papana-pubissa otetaan vastaan uudenvuoden räphyökkäys, jonka tekevät Juju, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Ambassa sekä Soppa & J-P Ovela.

Joko nyt on Sonata Arctican vuoro?

Kemiläisyhtye jahtaa uransa ensimmäistä Emma-palkintoaan Vuoden metallialbumi-sarjassa.


20.12.2016
Sonata Arctican The Ninth Hour on ehdolla Vuoden metallialbumiksi helmikuussa pidettävässä Emma-gaalassa.

Sonata Arctican kilpailijoita sarjassa ovat Insomniumin Winter´s gate, Moonsorrowin Jumalten aika, Stam1nan Elokuutio ja alkuvuoden 2017 Suomen kiertueella Sonata Arcticaa lämmittelevän Thunderstonen Acocalypse Again. Stam1nan Elokuutio on ehdolla myös Vuoden albumiksi ja Stam1na tyrkyllä vuoden yhtyeeksi, niin raadin kuin myös yleisöäänestyksessäkin.


Vuoden Iskelmäalbumi -kategoriassa Emma-pystiä tavoittelee kolarilaislähtöinen Suvi Teräsniska albumillaan Sinä olet kaunis. Kilpailijoina ovat tämän hetken albumilistan ykkönen, Jarkko Aholan RomanssiLauri Tähkän Vien sut täältä kotiin sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaanin Surusilmäinen kauneus.

Teräsniska on ehdolla myös Vuoden naissolistiksi yhdessä Erinin, Kaija Koon, Sannin ja Vesalan kanssa. Kolmannen Emma-ehdokuutensa Teräsniska kaappasi Vuoden artisti/yhtye -sarjassa, jonka voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksessä.


Emma-patsas jaetaan 22 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat Vesala, Sanni, Alma ja Stam1na. Vesala kahmi huikeat seitsemän ehdokkuutta ollen ehdolla myös mm. Vuoden tuottajaksi. Sanni on ehdolla kuudessa eri kategoriassa ja sekä Alma että Stam1na viidessä kategoriassa.

31. kerran järjestettävä Emma-Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus,  jossa jaetaan tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. Gaalan tapahtumapaikkana toimii Espoo Metro Areena. Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella 4.2. kello 20.

Gaalassa esiintyvät mm. Alma, Alex Mattson, Evelina, Ellinoora, Arttu Lindeman, Mikael Gabriel, Isac Elliot, Suvi Teräsniska ja Vesala.

Alice Carreri viikonlopun esiintyjälistan helmi

Alice Carreri esiintyy Kemin Ankkurissa lauantaina 17.12.

16.12.2016
Viimeinen viikonloppu ennen joulua tarjoaa Meri-Lapin livemusiikin ystäville laajan musiikillisesti varsin laajan kattauksen perinteisistä rokkikeikoista kauneimpiin joululauluihin ja puurokonsertteihin ja opiskelijakonserteista kansainväliseen musiikkielämykseen.


Viikonlopun ehdoton helmi on italialais-tanskalaisen jazzlaulaja Alice Carrerin keikka Kemin Ankkurissa lauantaina.
Carreri on ollut osana Kööpenhaminan jazz-skeneä jo usean vuoden ajan. Hän on työskennellyn muun muassa Jacob Fischerin, Hans Ulrikin, Hugo Rasmussenin sekä Jacob Christoffersenin kanssa, sekä esiintynyt Tivoli Big Bandin solistina yhden kauden ajan.

Carrerin laajaan jazz-ohjelmistoon kuuluvat niin Billie Holidayn, Cole Porterin ja Kurt Weillin sävelmät kuin modernimmat tulkinnat mm. Black Keysin, The Raconteursin ja Janelle Monaen kappaleista. Carrerin tulkinnoissa uudet kappaleet saavat silauksen vanhaa ja toisinpäin.


Lauantaina Carrerin konsertin ohella ohjelmassa on vielä Kemin Rockfutisteamin perinteinen Joulurock Corner Innissä. Rockversioita joululauluista esittävät Kemi Factori Band ja RFTK All Stars. Illan kapellimestarina toimii sir Teemu Ylinikka. Tornion Park Hotellissa pikkujouluväkeä ilahduttaa ahkeralla keikkailusta ja armottoman energisistä keikoista tunnettu bilebändi Iskuporakone.

Lisäksi lauantain tarjonnasta on nostettava esiin klo 18 Kemin Teatteriravintolassa alkava huippuhauska kaupunginteatterin Improklubi, jossa musiikista vastaa Swing Poppers -bändi, joka soittaa tämän hetken hittejä swingin tahtiin. Tapahtumaan - jota totisesti tohtii suositella - on lisäksi vapaa pääsy.

Tänään perjantaina loppuillasta livemusiikin pariin voi rynnököidä Kemin Ankkuriin, jossa mekkaloi Kari "Hautsi" Hautalammen vahvistama mainio Flyin´ Blind -yhtye. Rytinät alkavat klo 23 tienoilla. Samoihin aikoihin nousee Chilloutin lavalle puolestaan kaikkien aikojen hevihittejä coveroiva Rock2Night -orkesteri mestan avoimissa pikkujouluissa.

Tänään klo 19 alkanut Suvi Teräsniskan joulukonsertti oli loppuunmyyty jo pitkään ennen konsertin alkua.

Rovaniemeläinen HertBurn on yksi Lapland Tattoo Weekend -tapahtuman esiintyjistä.

Tatuointitapahtuman pääesiintyjät vielä julkistamatta

Lapland Tattoo Weekendin esiintyjistä varmistettuja ovat HeartBurn, Rockabullies, 61 Beast ja Rock2Night.


14.12.2016
Helmikuussa pidettävän, jo 20. kertaa järjestettävän Lapland Tattoo Weekendin ensimmäiset esiintyjät ovat selvillä.

Perjantain 10. helmikuuta illan yksi esiintyjistä on haukiputaalainen Rockabullies -duo, joka esiintyy tarvittaessa triona, kuten nykyään duoilla tahtoo olla tapana. Tyylilajikseen Mika Mannisen (kitara ja laulu) ja Juho Mannisen (kontrabasso) muodostama duo kertoo Facebook-sivuillaan ränttätänttän.

Vuonna 2014 perustettu duo mainostaa soittavansa tunnettuja juomalauluja tai lauluja, jotka saavat ihmiset juomaan. Ohjelmistoon ei kuulu omia kappaleita, vaan duo tarjoilee tunnettuja ralleja laidasta laitaan, niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Facebookin mukaan duon setti koostuu tällä hetkellä setti koostuu pääsääntöisesti Tuomari Nurmion tuotannosta, mutta mukana on muutakin, kuten esimerkiksi Johnny Cashia.


Lauantain esiintyjistä on selvillä kolme, Rovaniemen kovaäänisimmäksi yhtyeeksi itseään mainostava HeartBurn, niinikään Rovaniemeltä saapuva, southernrockia soittava bilebändi 61 Beast sekä kemiläinen, vahvassa nousussa oleva Rock2Night, joka on omaksunut itselleen bilehardrockbändin tittelin.

Yhtyeistä vanhin on HeartBurn, joka perustettiin vuoden 1999 lopulla Kittilän lukion musiikkiluokan musiikkimiesten toimesta. Nimen yhtye nappasi sattumankaupalla  englannin sanakirjasta ja siihen bändi on ollut tyytyväinen. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana on enää Arttu Salonen.

Matka viime vuosituhannen lopulta tähän päivään on ollut HeartBurnille varsin monivaiheinen. Koossa on jo yhtyeen kahdeksas kokoonpano, jossa yhtyeen Facebook-sivujen mukaan vuodesta 2013 mukana ovat olleet laulusolisti Artti Salosen lisäksi Wesku Puikko (koskettimet), Henri Kiviniemi (kitara), Tomi Nivala (basso), Jarkko Lahtinen (kitara) sekä Joni Takalo (rummut).

HeartBurn teki ensimmäiset kolme demoaan vuosina 2003, 2004 ja 2005. South -ep ilmestyi vuonna 2006 ja StillBurned -ep 2014. Viimeisin tuotos on vuonna 2015 jullkaistu StillBurned & Heavy-Hearted -albumi.


61 Beast julistaa olevansa Rovaniemen superyhtyeiden jäsenistä koostuva yhtye hauskanpitoon ja hyvän musiikin soittamiseen. Tyylilajien kirjoon lukeutuvat southern rock, blues, rock sekä hard rock.

Yhtyeen vokalistin - tai tarkalleen ottaen yhtyeen oman nimityskäytännön mukaan Chief of Vocalsin virkaa hoitaa Arttu Salonen. Bändin muut korkea-arvoiset jäsenet ovat Tommi Korjonen (Minister of Bass), Jyrki Rötkönen (Sgt. Of Guitars), Iiro Lehtonen (Drum Major), Henri Kiviniemi (Sgt. Of Guitars) sekä Wesku Puikko (Captain of Keys).


Myöskään Rock2Nightiltä ei puutu itseluottamusta. Yhtye vakuuttaa olevansa kiveäkin kovempi bilehardrockbändi, jossa on lähes virtuoosimaiset soittajat sekä kovaa ja korkealta kirkuva vokalisti. Bändi lupaa ottaa rokkikliseet haltuun ja tehdä kunniaa melodisen hardrockin klassikoille sekä muille ikivihreille, aina 80-luvusta tämän päivän tienoille.

Rock2Night on siis varustettu hyvällä huumorilla, mutta ammattimaisella otteella ja intohimolla musiikkiin, soittamiseen sekä live-esiintymiseen. Yhtyeessä vaikuttavat Jon Sebastian Säkkinen (laulu), myös Pain Confessor-  ja Thyrane -yhtyeissä soittava Joni Lahdenkauppi (kitara), Lauri Rantama (koskettimet, useissa bändeissä työskentelevä luottomies Mikko Raappana (basso) sekä myös Cain´s Offeringissa soittava Jani Hurula (rummut).

Lapland Tattoo Weekendin pääesiintyjät julkistetaan myöhemmin.

The Animals Haaparannalle helmikuussa

13.12.2016
Legendaarinen brittiyhtye The Animals esiintyy helmikuussa Haaparannalla. Bändi on buukattu Ponde´s Kök o Barin lavalle 18. helmikuuta 2017.

Kansainvälistä musiikkihistoriaa tehneellä brittiyhtye The Animalsilla on takanaan tukuttain hittejä, joista se kaikkein tunnetuin The house of the rising sun, amerikkalainen kansanlaulu, josta The Animals teki rockversion vuonna 1964. Lähes yhtä tunnettu on yhtyeen vuonna 1965 levyttämä kappale Don’t Let Me Be Misunderstood. Muita ”Eläinten” listahittejä ovat muun muassa We Gotta Get out of This Place, It’s My Life ja I’m Crying.

Helsingissä The Animals esiintyy hieman myöhemmin, 5. maaliskuuta Aminals & Friends –nimisenä kokoonpanona, jossa ovat mukana alkuperäisen Animals-rumpalin John Steelin lisäksi Mick Gallagher (koskettimet), Danny Handley (kitara) ja Scott Whitley (basso). Haaparannan keikan kokoonpano ei ole tiedossa, mutta yhtyeen Facebook-sivujen mukaan normaalikokoonpano on muuten sama kuin Helsingissä, mutta basistina on Bobby Ruiz.

Skandinavian kiertueellaan The Animals esiintyy myös ainakin kahdessa muussa ruotsalaisessa pikkukaupungissa Säterissä ja Brålandassa, sekä ”vähän” isommassa Göteborgissa. Helsingissä The Animals esiintyy harvinaisessa yhteiskonsertissa Troggsin ja CCRevivedin kanssa.

Alkuperäisessä The Animals –kokoonpanossa soittivat John Steelin lisäksi Eric Burdon (laulu), Alan Price (urut), Hilton Valentine (kitara) sekä Bryan ”Chas” Chandler, joka on edesmennyt jo vuonna 1996.

Samaan aikaan kun kun Joh Steelin liidaama The Animals on Pohjoismaissa, Yhdysvaltoja kiertää Eric Burdon and The Animals –kokoonpano.

Haaparannan keikan lippujen hinnatkaan ei päätä huimaa. Sisään pääsee 120 kruunun tiketillä. Jos haluaa istua Pondessa pidempään ja nauttia ennen keikkaa illan supermenun, illan hinnaksi tulee 285 kruunua. Ei paha sekään.

Keikan Facebook –event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/1187485764674535/