Uriah Heep kuvattuna viime marraskuussa. Kuva: Richard Stow.

Uriah Heep ja The Zombies joulukuussa Ouluun

Zombiesin Colin Blunstone ja Rod Argent. Kuva: Jacob Blickenstaff


2.3.2018
Rockmusiikin eittämättömiin jättiläisiin lukeutuva Uriah Heep saapuu kolmen konsertin kiertueelle maahamme loppuvuonna. Mukana kiertueella on myös toinen brittilegenda, The Zombies. Yhtyeeet nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 29. marraskuuta, Seinäjoki Areenalla 30.11. ja Oulun Areenalla 1. joulukuuta.

Usein aiemminkin Oulussa käynyt Uriah Heep jatkaa vahvaa menoaan vuosi vuoden jälkeen väsymättömänä. Yhtye viimeistelee parhaillaan uusinta levyään, Living the Dream, joka on jo kokoonpanon 25. studioalbumi.
– Olemme ylpeitä historiastamme, mutta samaan aikaan on tärkeää tuottaa myös uutta materiaalia, toteaa Uriah Heepin perustaja, kitaristi Mick Box.
– Kaikki musiikkimme on aina kuitenkin totuttua Heep-tyyliä. Meillä on yhä vuosien jälkeen sama intohimo ja energia kaikkeen mitä teemme, Box jatkaa.
Uriah Heep perustettiin vuonna 1969, ja sen tunnetuimpia kappaleita ovat Gypsy, Easy Livin', July Morning, Look At Yourself, Stealin ja Lady in Black. Yhtyeen levyjä on myyty yli 45 miljoonaa kappaletta.


The Zombies perustettiin 1950- ja 1960-lukujen vaihteessa johtohahmoinaan Rod Argent ja Colin Blunstone. Yhtye valloitti USA:n ja Britannin listat hiteillään She's Not There, Tell Her No ja Time of the Season.
Vuonna 2017 neljä vielä elossa olevaa alkuperäisjäsentä (Colin Blunstone, Rod Argent, Chris White ja Hugh Grundy) yhdistivät voimansa Pohjois-Amerikan kiertueelle. Nyt The Zombies saapuu myös Suomeen kaikkien ihailijoidensa iloksi Colin Blunstonen ja Rod Argentin johtamina mukanaan kitaristi Tom Toomey, basisti Jim Rodford ja rumpali Steve Rodford.

Uriah Heep ja The Zombies Helsingin Kulttuuritalossa 29. marraskuuta kello 19.00 sekä Seinäjoki Areenassa 30.11. ja Oulun Areenassa 1. joulukuuta kello 20.00. Liput maksavat alkaen 49,50 euroa, ja niiden myynti on jo alkanut Menolipussa ja Ticketmasterissa.

Tomi Paldanius vierailee Kemissä torstaina. Classic Hits Fingerstyle Guitar -konsertti on Kemin Kulttuurikeskuksen pienessä auditoriossa klo 19 alkaen.

Kymmenien miljoonien katselukertojen mies Kemissä

*Fingerstylekitaristi Tomi Paldanius soittaa kulttuurikeskuksessa tunnettuja hittejä.

* Samaan aikaan Django Bates lataa Torniossa Beatles -musiikkia Norrbotten Big Bandin tukemana.


24.10.2017
Miltä kuulostavat muun muassa kappaleet Livin' On A Prayer, Hotel California, Nothing Else Matters , Bohemian Rhapsody ja Stairway to Heaven akustisella soolokitaralla fingerstyle-tyylillä soitettuna?

Se on mahdollista selvittää torstaina, kun fingerstylekitaristi Tomi Paldanius esiintyy Kemin Kultuurikeskuksessa. Hän soittaa kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti.

Paldanius on sovittanut soittamansa kappaleet soolokitaralle itse. Paldaniuksen sovittamat hitit ovat sosiaalisessa mediassa saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja eri kitaristien soittamina.


Vuonna 2005 Youtubeen ladattu Bon Jovin Livin' On A Prayer sovitus on yksi Youtuben ensimmäisiä suosittuja kitarakappaleita. Se valittiin "best of youtube" artikkeliin Total Guitar -lehdessä. Sovituksen innoittamana kitaransoittajat ympäri maailmaa alkoivat soittamaan Tomin sovituksia. Yksi heistä on korealainen Sungha Jung, joka nousi tuntemattomuudesta Youtuben yhdeksi kirkkaimmista tähdistä.

Uudestakaupungista kotoisin oleva, mutta vuosia vakinaisesti Thaimaassa asunut Paldanius on valmistunut klassisen kitaransoiton opettajaksi Turun taideakatemiasta 2003. Hänen kitaransoiton opettajiaan ovat olleet Risto Vuorinen, Timo Korhonen ja Ismo Eskelinen. Paldaniuksen kiinnostus fingerstyle -kitaransoittoon alkoi australialaisen kitaravirtuoosin, Tommy Emmanuelin innoittamana.


Torstaina Kemissä koettava konsertti on osa Paldaniuksen laajaa Classic Hits Fingerstyle Guitar -kiertuetta, joka on samalla miehen ensilevyn julkaisukiertue. 26 esiintymistä käsittävä rundi käynnistyi 17. lokakuuta Mikkelistä ja päättyy 5.11. Seinäjoelle.

Tomi Paldanius Kemin kulttuurikeskuksen pienessä auditoriossa to 26.10 klo 19.00-20.30. Liput ennakkovarauksella 10 € (ei edellytä ennakkomaksua), tai ovelta 13 € (vain käteisellä). Ennakkovarauksen voi tehdä osoitteessa www.tomipaldanius.com


Beatlesia jazzversioina Torniossa

Torstaina Meri-Lapissa on tarjolla toinenkin erityisluontoinen populaarimusiikin konsertti. Niinikään kello 19 alkaen brittiläinen Django Bates soittaa yhdessä Norrbotten Big Bandin kanssa musiikkia The Beatlesin Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band -albumilta jazz-näkökulmasta.

Konserttiesittelyn löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/430813584

Konsertti alkaa Tornion Musiikkitalolla klo 19. Liput 15 € (perus), 10 € (eläkeläiset), opiskelijat vapaa pääsy. Vain käteisellä.

Kuolema ei armahda rokkareitakaan

Tom Pettyn ohella tänä vuonna on ajasta iäisyyteen siirtynyt suuri joukko muusikoita.

4.10.2017
Rockmaailma suree maanantaina 2. lokakuuta sydänkohtaukseen kuollutta arvostettua yhdysvaltalaista rockmuusikko Tom Pettyä. 66-vuotiaana menehtynyt Thomas Earl ”Tom” Petty aloitti levytysuransa vuonna 1976 Tom Petty & the Heartbreakers -yhtyeessä, ja hän kuului myös Traveling Wilburys -yhtyeeseen.

Hänelle myönnettiin kaksi Grammy-palkintoa. Grammy-ehdokkaana hän oli peräti 16 kertaa. Petty sai vuonna 1999 tähden Hollywood Walk of Famelle ja vuonna 2002 Tom Petty & the Heartbreakers pääsi Rock and Roll Hall of Fameen.

Tom Pettyn uran ensimmäinen albumi Tom Petty & the Heartbreakers ilmestyi vuonna 1976 ja viimeisin Hypnotic Eye vuonna 2014. Kaikkiaan mies ehti levyttää 21 albumia.

Suuren yleisön ohella myös muut muusikot arvostivat Pettyä ja nimekkäitä yhteistyökumppaneita riitti. Heidän joukkoonsa lukeutuvat muun muassa Stevie Nicks, Dave Stewartin, Jeff Lynne ja Bob Dylan. Hänen yhtyessään soitti muun muassa sittemmin Nirvanasta ja Foo Fighters –yhtyeestä tuttu rumpali Dave Grohl.

Tom Pettyn ohella musiikkimaailma on tänäkin vuonna saanut luopua monesta, enemmän ja vähemmän tunnetusta muusikosta.

Vuonna 2017 kuolleita muusikoita

8.1. Peter Sarstedt, englantilainen laulaja-lauluntekijä.
22.1. Jaki Liebezeit, saksalainen rumpali (Can-yhtye).
22.1 Pete Overend Watts, englantilainen basisti, Mott the Hoople -yhtyeen perustajajäsen.
24.1. Claude Hudson "Butch" Trucks. Amerikkalainen rumpali, Allman Brothers Bandin perustajajäsen.
28.1 Geoff Nicholls, englantilainen muusikko, Black Sabbathin kosketinsoittaja.
31.1. Deke Leonard, walesiläisen Man-yhtyeen kitaristi.
31.1. John Wetton, brittiläinen basisti, laulaja ja kitaristi (Asia, Uriah Heep, Roxy Music, King Crimson).
12.2. Al Jarreau, yhdysvaltalainen laulaja, seitsenkertainen Grammy-voittaja.
17.2. Peter Skellern, englantilainen laulaja-lauluntekijä ja pianisti.
19.2 Jorma Hovi, laulaja.
9.3. Barbara Helsingius, suomenruotsalainen folklaulaja ja lauluntekijä.
16.3. James Cotton, yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja huuliharpisti.
17.3. Reijo Frank, työväen- ja folklaulaja.
18.3. Chuck Berry, yhdysvaltalainen kitaristi, laulaja ja lauluntekijä.
11.4 John Warren Geils, yhdysvaltalainen kitaristi, J. Geils Bandin perustaja.
12.4. Mika Vainio, syntetisaattorimuusikko.
15.4. Sylvia Moy, yhdysvaltalainen lauluntekijä.
16.4. Allan Holdsworth, brittiläinen jazzkitaristi ja säveltäjä.
22.4. Pekka Myllykoski, suomalainen laulaja ja sanoittaja, Freud Marx Engels & Jung -yhtyeen laulusolisti.
1.5. Erkki Kurenniemi, suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri.
9.5 Michael Parks, yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja.
17.5. Chris Cornell, yhdysvaltalainen laulaja (Soundgarden, Audioslave).
19.5 Jouni Helminen (DJ Jokke), suomalainen DJ.
27.5. Gregg Allman, yhdysvaltalainen rock- ja blues-laulaja, -kosketinsoittaja, -kitaristi ja -lauluntekijä, Allman Brothers Band.
29.5. Helka Hynninen, laulaja ja sanoittaja.
19.6. Annikki Tähti, iskelmälaulaja.
20.6. Albert Johnson (Prodigy), yhdysvaltalainen rap-artisti.
16.7. Jussi Karttunen, muusikko, ELF –yhtyeen kitaristi, Joensuun Popmuusikot ry:n ja Ilosaarirockin aktiivi.
16.7. David Zablidowsky, yhdysvaltainen Adrenaline Mob -yhtyeen basisti.
20.7. Chester Bennington, yhdysvaltalainen laulaja, Linkin Park -yhtyeen laulaja.
20.7. Andrea Jürgens, saksalainen iskelmälaulaja.
1.8. Goldy McJohn, kanadalainen kosketinsoittaja (The Sparrows, Steppenwolf).
8.8. Glen Campbell, yhdysvaltalainen country- ja popmuusikko, Grammy-voittaja.
21.8. Seija Simola, iskelmälaulaja.
8.9. Troy Gentry, yhdysvaltalainen countrymuusikko.
8.9. Don Williams, yhdysvaltalainen countrymuusikko.
13.9. Grant Hart, yhdysvaltalainen rockmuusikko, Hüsker Dü -yhtyeen rumpali ja lauluntekijä.
14.9. Aleksi Tervo, kotimaisen deat/black -metal yhtye Coprolithin rumpali.
23.9. Charles Bradley, yhdysvaltalainen soul-artisti.
2.10. Tom Petty, yhdysvaltalainen rockmuusikko

Lavalla Eveliina Halme ja Men In Black -orkesteri. Kuva: Kemin Taideyhdistys.

Hannele Kauppinen sävellyskilpailun voittoon Kemissä

Kemin Taideyhdistyksen järjestämässä kilpailussa oli mukana kaikkiaan 23 sävellystä.

 

29.9.2017
Hannele ”Taiska” Kauppinen voitti Kemin Taideyhdistys ry:n järjestämän kevyen musiikin sävellyskilpailun säveltämällään ja sanoittamallaan kappaleella Taksilapsi. Kilpailu järjestettiin viime keskiviikkona ravintola Chilloutissa Kemissä.

Toiseksi sijoittui Päivi Pulkkinen säveltämällään ja Seppo Gullstenin sanoittamalla laululla Yhteenkasvaneet. Kolmannen sijan vei Eemeli Pehkosen ja Elias Kauppisen kappale Varjosta valoon. Yleisöäänestyksen suosikki oli Heidi Ylitalon säveltämä ja Elsa Partalan sanoittama Kylmä uni.

Klassisessa musiikin kilpailussa palkittiin Pasi Porttikivi teoksesta Theme and Variations.

Finaalin tuomareina olivat Timo Kakko, Matti Adolfsen, Helena Laakso ja EJ Posti puheenjohtajana. Mukana alkukarsinnoissa oli myös Ville Mankkinen.


Tuomariston
mukaan Hannele Kauppisen Taksilapsi on kantaaottava ja tärkeän ajankohtainen.
- Sävellys on täynnä hyviä koukkuja. Reipas ja hyvä biisi vei mukanaan, valintaperusteissa todettiin lisäksi.

Päivi Pulkkisen ja Seppo Gullstenin kappaleessa oli tuomariston mukaan monitasoinen teksti ja hyvä tarina. Lisäksi laulun musiikillinen kokonaisuus kehittyi mukavasti ja tasapainoisesti.
Tuomariston näkemyksen mukaan Eemeli Pehkosen ja Elias Kauppisen Varjoista valoon on musiikkia tältä vuosituhannelta. Erityisesti melodian käsittelyä pidettiin mukaansa tempaavana.

Pasi Porttikiven Theme and Variations -teoksessa tuomarien mukaan sointukulut etsivät toisiaan kuin palapelin palat mielenkiintoisella tavalla.

- Teoksen teema ja muunnelmat ovat sävellysmuotona perinteistä klassista. Muunnelmia on yksitoista. Lähtökohtana teema on Sostakovits-tyyppinen, hieman romantiikan aikakautta modernimpi, tuomaristo totesi.


Kaikkiaan populaarimusiikkikilpailuun tuli 23 sävellystä, joista tuomaristot valitsivat jatkoon seitsemän. Valintatilanteessa tuomariston jäsenillä ei ollut tiedossa, kenen tekemiä sävellykset olivat, vaan valinnat tehtiin äänitteiden pohjalta. Sävellyskilpailun bändinä esiintyi Men in Black. Solisteina lauloivat Mikko Koivulehto ja Eveliina Halme.

Palkittujen lisäksi finaalissa olivat mukana Erkki Huru kappaleella Lumous, Pentti Korpela kappaleella Rantakaukalot ja Kari Kuijalan laulu Kiertokulku elämän.

Kilpailun – jonka tavoitteena on lisätä merilappilaisen musiikin arvostusta - yhteistyökumppaneina toimivat Meri-Lapin musiikkiopisto, Kemin kaupunginorkesteri ja Pop &Jazzkonservatorio Lappia.


Palkinnot
jaetaan Kemin Taideyhdistyksen pääjuhlassa Kemin Pirtillä lauantaina 30.9. kello 16 alkavassa tilaisuudessa, missä kuullaan myös palkitut esitykset heidän itsensä esittäminä. Palkintosumma on yhteensä tuhat euroa.

Vuonna 1947 perustetun Kemin Taideyhdistyksen keskeisenä tehtävänä on osallistua kulttuuritapahtumien järjestämiseen Kemissä sekä järjestää jäsenille yhteisiä vierailuja muiden paikkakuntien tapahtumiin. Kyseessä on voittoa tavoittelematon järjestö.

Ota tai jätä - The Grammers tulee lujaa uutuussinglellään

21.9.2017
Nyt on luvassa kovaa settiä. Classic rockin pohjoinen lipunkantaja The Grammers julkaisee kuun lopussa seitsemännen albuminsa Dream in a Minor Key. Maistiaisiksi yhtye tarjoilee komeasti kajahtavan AOR-henkisen singlen Take It Or Leave It sekä hienon ja hauskan down south -pontikkavideon.

Yhtye toivoo saatesanoissan, että palauttakoon häpeilemättömän koukuttava single uskosi rock 'n' rolliin. Kohauttavista videoistaan tunnetun yhtyeen uutukaisella keitetään pontikkaa ja ryvetään rämeessä samalla kun raaka ja rehellinen aikuisrock raikaa ja Budweiser virtaa. Naisosuuksista singlellä ja levyllä vastaa mm. Dave Lindholmin, Ken Hensleyn ja Erja Lyytisen bändeistä tutuksi tullut, suomen arvostetuimpiin blues- ja rocklaulajiin kuuluva Maria Hänninen.


Perinteiseen tyyliin analoginauhalle live-pohjaisesti äänitetty albumi sulkee albumitrilogian edeltäjiensä Electra Magic- ja Journey -albumeiden jäljiltä ja soi yhä vahvemmin AOR-hengessä.
- Dream in a Minor Key on kovin eurooppalainen AOR-levy kautta aikojen, bändi hehkuttaa tuotostaan.


Seitsenhenkiseksi kasvaneen bändin soundi rakentuu edelleen tanakasti bändin tutuille vahvuuksille. Tiukka ja orgaaninen bändisoitto luo mestarillisen pohjan vokalisti Hannu Vainionpään voimakkaalle ja yhä monimuotoisemmalle rock-tulkinnalle. The Grammersiin miehistöön lukeutuu myös kemiläislähtöinen kosketinsoittaja Tuomo Pfaler.

Vuonna 2002 Rockin Suomen mestaruuden voittanut yhtye on aiemmin julkaissut albumit The Grammers (2002), Money & Glory (2004), Only Hard is Hard Enough (2008), Mk III (2009), Electra Magic (2011) ja Journey (2015).

The Grammersin tulevat keikat:

29.9. Apollo, Turku
13.10. Loose, Helsinki
14.10. Hämeenportti, Somero
19.10. Henry`s Pub, Kuopio
20.10. TBA
21.10. TBA
27.10. Rock House Kulma, Kajaani
28.10. Graceville, Iisalmi
1.12. Dog`s home, Tampere
9.12. St Ranta, Säkylä
16.12. Bar 15, Seinäjoki

Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä -yhtyeen nelosalbumilla Merisavua Valassaarilla vahvaa merilappilaisosaamista

8.9.2017
Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä -yhtyeen vielä syyskuun aikana ilmestyvä neljäs albumi Merisavua Valassaarilla on tehty Kemissä Kime Klemettisen Greatsounds -studiolla. Levyltä on julkaistu hieno avausraita Pakolaisen laulu, jonka komean piirrosmusavideon voit tsekata yläpuolelta.

Levyn äänityksestä ja miksauksesta vastannut Klemettinen on albumilla muutenkin isossa roolissa. Mies soittaa levyn jokaisella kymmenellä biisillä instrumentteinaan kitara, sähkökitara, koskettimet ja toimii myös taustalaulajana.
- Loistavaa työtä, Kime, yhtye kiittelee Facebook -päivityksessään.

Kimen lisäksi levyllä on muutenkin vahva merilappilaisedustus. Kari Hautalampi soittaa koskettimia seitsemässä biisissä, Taru Kaartinen on taustalaulajana kahdeksassa kappaleessa ja Arto Kiimalainen soittaa haitaria kahdessa biisissä. Koko nelikko on mukana nyt julkaistussa Pakolaisen laulu -kappaleella. Lisäväriä albumille tuo Emma-palkittu Sakari Kukko, jonka huilun ja saksofonin soittoa on viidellä kappaleella.


Toki Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä -yhtyeellä on aina ollut luontainen merilappilainen yhteys, onhan bändin kantaviin voimiin lukeutuva Pentti Laitinen (laulu, kitarat, huuliharppu) Torniosta. Tuoreella levyllä vaikuttavat lisäksi Lauri Astala (basso), Jouko Kovanen (rummut), Kyösti Kattilaskoski (laulu), sekä Markku Lonkila, joka on sanoittanut levyn kappaleista puolet yksin ja puolet yhdessä Pentti Laitisen kanssa. Kaksikko on toiminut myös albumin tuottajana.

Avausraidan lisäksi levyltä löytyvät kappaleet Korinttolaiskirje, Älä mee, älä tuu, Sagrada Familia, Genesis, Kevät tulee, turpa kiinni, Katupartiolaisen laulu, Minun naiseni sekä Tjuk!.

Myös yhtyeen edellinen, vuonna 2014 ilmestynyt Nahkiaisen tiedot puuttuvat -albumi äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin  Greatsounds -studiolla.

Senkin levyn soittajien joukossa olivat mukana Taru Kaartinen, Kime Klemettinen, Kari Hautalampi sekä Tuomo Jakku ja Pasi Hautalampi. Yhdellä levyn kappaleella vieraili myös Terveet Kädet -yhtyeen ex-rumpali Petri Rankka.


Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä -yhtye perustettiin vuonna 1979. Seuraavana vuonna bändi julkaisi Pearl Harbour -singlen, joka oli yksi vuoden 1980 kesähiteistä Suomessa. Vuonna 1981 yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Alavilla mailla hallan vaaraa. Opiskelijoista koostunut yhtye hajosi, kun sen jäsenet päätyivät töihin eri puolille Suomea.

Alavilla mailla hallan vaaraa -albumin kappaleista Pearl Harbourin lisäksi elämään on jäänyt biisi Konttorikantri, josta Jussi Raittinen teki version nimellä Samassa veneessä.

Pentti Laitinen kokosi yhtyeen uudestaan vuonna 2013 ja julkaisi paluunsa jälkeen ensimmäisenä Lotta ja hai -kappaleen, josta tehtiin lisäksi South Park -vaikutteinen videoanimaatio. Nahkiaisen tiedot puuttuvat -albumi ilmestyi 34 vuotta edellisestä albumista, mikä on yksi pisimmistä levytystauoista Suomessa.

Yhtyeen vuonna 2015 ilmestynyt Yöllä tuuli yltyy -albumi julkaistiin Mesenaatti -joukkorahoituksen turvin.

Yksi kitara taistelee tuhatta syntikkaa vastaan

Ladies and gentlemen, this is The God Botherers.

Riku Rousun uusin bändiviritelmä on rietas electro-rockryhmittymä The God Botherers.

19.6.2017
Torniolaislähtöinen muusikko Riku Rousu on tunnettu nopeista käänteistään bändiensä kanssa. Miehen uusin viritelmä The Botherers ei tee tästä poikkeusta. Alkuvuodesta debyyttialbuminsa The 1st Shards julkaissut yhtye on saanut jo partyhirviösisarpuolen, joka on nimeltään The God Botherers.

Ahkerana keikkailijana tunnetulla Rousulla ei tälläkään kertaa mennyt sormi suuhun rumpalin ilmoitettua, ettei eräs suunniteltu keikkapäivä passaakkaan hänelle. Yhtyeen vahvasti konemusataustainen äänimies Joona "LoFi" Hiltunen riensi apuun ja The God Botherers olikin jo kasassa.
- Eli koossa on rietas electro-rockryhmittymä, jossa yksi kitara taistelee tuhatta syntikkaa vastaan likaisessa rinnakkaistodellisuudessa, nykyään etunimeä Roku totteleva Rousu kuvailee tiedotteessaan.

Vasta noin kuukauden kasassa ollut erikoisryhmä on ehtinyt jo julkaista huuruisen live-videon kappaleestaan Video games & Heroin.
- Biisi kertoo nuoren miehen mielenmaailmasta, kokeilunhalusta ja tulevaisuudensuunnitelmista, siitä, ettei ihan kaikkea tarvitse saada ihan heti, vaan esimerkiksi videopelit ja heroiini on aivan ok säästää eläkepäiville, Rousu luonnehtii.

The God Botherersin muodostavat taiteilijat Roku Rousu, Lofi Hiltunen ja Junzku Vainaa. Ensikeikka oli ohjelmassa lauantaina 3.6. Oulun Bingolla. Seuraava keikka on Tampereen UG juhannuksessa.

Mystistä oululaista krautalankaa

The Botherers puolestaan tunnettiin aiemmin nimellä Sweat Shop Boys. Muun muassa Moses Hazy-, Ruotomieli- ja Villi Huhu-yhtyeistä tuttujen naamojen, yhden EP:n Sweat Shop Boys-nimen alla julkaissut rumpu-kitara-farfisa-trio kyllästyi vitsiin ja päätti vaihtaa nimensä 2-vuotissynttäreiden ja debyytti-albumin julkaisun alla. The First Shards -albumi ilmestyi 3. maaliskuuta.

Rousun mukaan The Botherers sijoittaa itsensä mystisen oululaisen krautalanka-genren väliotsikoiden siimekseen ja jonnekin löyhien rivien varjoihin.
- Eli heitämme uhmaikäisen elkein kaleidoskooppimme autotallin seinään ja poimimme paljain käsin terävimmät sirpaleet onnea tuottamaan, Rousu sanailee.

Rousun mukaan The First Shards on nimensä mukaisesti sirpaleinen kokoelma nuoren yhtyeen monipuolista an(gs)tia, joka hakee paikkaansa tämän maailman stereokuvassa.
- Toisen korvaan rikkonaiselta, toiselle taas monipuoliselta kuulostava kokonaisuus poukkoilee teini-ikäisen innolla asiasta toiseen samalla haistattaen pitkät ajan mukaiselle homogeeniselle "jos joskus mennään metsään niin sitten nautitaan luonnosta"  -ilmaisulle.

The Botherers on Roku Rousu (kitara, laulu), Laser Junnila (farfisa, syntetisaattorit), Mäsa Yardse (Rummut, lap steel, laulu) sekä Joona Hiltunen (livemiksaus, syntetisaattorit).