Yksi kitara taistelee tuhatta syntikkaa vastaan

Ladies and gentlemen, this is The God Botherers.

Riku Rousun uusin bändiviritelmä on rietas electro-rockryhmittymä The God Botherers.

19.6.2017
Torniolaislähtöinen muusikko Riku Rousu on tunnettu nopeista käänteistään bändiensä kanssa. Miehen uusin viritelmä The Botherers ei tee tästä poikkeusta. Alkuvuodesta debyyttialbuminsa The 1st Shards julkaissut yhtye on saanut jo partyhirviösisarpuolen, joka on nimeltään The God Botherers.

Ahkerana keikkailijana tunnetulla Rousulla ei tälläkään kertaa mennyt sormi suuhun rumpalin ilmoitettua, ettei eräs suunniteltu keikkapäivä passaakkaan hänelle. Yhtyeen vahvasti konemusataustainen äänimies Joona "LoFi" Hiltunen riensi apuun ja The God Botherers olikin jo kasassa.
- Eli koossa on rietas electro-rockryhmittymä, jossa yksi kitara taistelee tuhatta syntikkaa vastaan likaisessa rinnakkaistodellisuudessa, nykyään etunimeä Roku totteleva Rousu kuvailee tiedotteessaan.

Vasta noin kuukauden kasassa ollut erikoisryhmä on ehtinyt jo julkaista huuruisen live-videon kappaleestaan Video games & Heroin.
- Biisi kertoo nuoren miehen mielenmaailmasta, kokeilunhalusta ja tulevaisuudensuunnitelmista, siitä, ettei ihan kaikkea tarvitse saada ihan heti, vaan esimerkiksi videopelit ja heroiini on aivan ok säästää eläkepäiville, Rousu luonnehtii.

The God Botherersin muodostavat taiteilijat Roku Rousu, Lofi Hiltunen ja Junzku Vainaa. Ensikeikka oli ohjelmassa lauantaina 3.6. Oulun Bingolla. Seuraava keikka on Tampereen UG juhannuksessa.

Mystistä oululaista krautalankaa

The Botherers puolestaan tunnettiin aiemmin nimellä Sweat Shop Boys. Muun muassa Moses Hazy-, Ruotomieli- ja Villi Huhu-yhtyeistä tuttujen naamojen, yhden EP:n Sweat Shop Boys-nimen alla julkaissut rumpu-kitara-farfisa-trio kyllästyi vitsiin ja päätti vaihtaa nimensä 2-vuotissynttäreiden ja debyytti-albumin julkaisun alla. The First Shards -albumi ilmestyi 3. maaliskuuta.

Rousun mukaan The Botherers sijoittaa itsensä mystisen oululaisen krautalanka-genren väliotsikoiden siimekseen ja jonnekin löyhien rivien varjoihin.
- Eli heitämme uhmaikäisen elkein kaleidoskooppimme autotallin seinään ja poimimme paljain käsin terävimmät sirpaleet onnea tuottamaan, Rousu sanailee.

Rousun mukaan The First Shards on nimensä mukaisesti sirpaleinen kokoelma nuoren yhtyeen monipuolista an(gs)tia, joka hakee paikkaansa tämän maailman stereokuvassa.
- Toisen korvaan rikkonaiselta, toiselle taas monipuoliselta kuulostava kokonaisuus poukkoilee teini-ikäisen innolla asiasta toiseen samalla haistattaen pitkät ajan mukaiselle homogeeniselle "jos joskus mennään metsään niin sitten nautitaan luonnosta"  -ilmaisulle.

The Botherers on Roku Rousu (kitara, laulu), Laser Junnila (farfisa, syntetisaattorit), Mäsa Yardse (Rummut, lap steel, laulu) sekä Joona Hiltunen (livemiksaus, syntetisaattorit).

Seitsemän vuoden tauko päättyy

Zacharius Carls Group. Kuva: Aki Roukala.

Zacharius Carls Groupin Quiet Desperation -albumi kauppoihin

26.5.2017
Pohjoiselta musiikkirintamalta kantautuu hyviä uutisia. Viime vuonna 20 vuotta täyttäneen Zacharius Carls Groupin uusi albumi Desperation saapuu kauppoihin perjantaina 9. kesäkuuta.

Pohjois-Suomen yksi hienoimpien orkesterien joukkoon lukeutuva Zacharius Carls Group on torniolaislähtöinen, tätä nykyä Oulusta operoiva, angstinen bändi, joka luonnehtii musiikillista linjaansa autotalli-proge/alternative-rautalangaksi.

Yhtye julkaisi uuden albuminsa "digitaalisena joululahjana koko maailmalle” jo jouluaattona 2016, päättäen näin seitsemän vuoden mittaisen levytystauon, mutta aihetta todelliseen julkkarijuhlaan on vasta nyt kun fyysinen äänite on saapunut maailmaan. Albumilta on lohkaistu kaksi digitaalista singleä; Quiet Desperation, sekä Don’t Wake Up, jonka toisena solistina kuullaan niin ikään pohjoisesta lähtöisin olevaa Johanna Kurkelaa.

Kuuntele kappaleet jutun yläpuolelta.


– Vetäydyimme telakalle vuonna 2011, mutta noin kolme-neljä vuotta sitten sattuman kautta minä, kitaristimme Jussi Sivonen ja basistimme Tommi Södö päädyttiin kaikki perheinemme Oulun seudulle asumaan. Oli siis luonnollinen askel päätyä yhdessä treenikämpälle ja yhtäkkiä olimmekin taas tekemässä biisejä. Kohtaloaan vastaan ei soinut pyristellä, yhtyeen laulajakitaristi Ossian Marttala kertaa levyn syntytarinaa.
– Silloinen rumpalimme Janne Mathlin jäi Helsinkiin ja kaukorokkaus olisi ollut hankalaa, mutta saimme vanhan kaverimme Jari Pääkön kannujen taakse. Vielä kun luottotuottajamme Pentti Amore oli juuri pystyttänyt Kempeleeseen komean Wolfbeat -studion, niin aika luonnollisesti päädyimme levytyshommiin, Marttala jatkaa.


Marttalan mukaan albumilla perinteistä Zacharius-soundia lähinnä ovat ehkä kappaleet Beautiful World ja Come The Darkness.
– Albumin nimibiisi puolestaan on selvästi sukua sille Zacharius Carls Groupille, joka otti ensiaskeleitaan torniolaisessa autotallissa 90-luvulla, Marttala mainitsee.

Quiet Desperation on täyttäneen Zacharius Carls Groupin viides pitkäsoitto. Edellinen kokopitkä albumi Rage in Your Heart julkaistiin vuonna 2009.

Uuden albumin kunniaksi yhtye nähdään myös livenä. Ensimmäinen julkkarikeikka oli viime keskiviikkona Oulun 45 Specialissa ja seuraava on huomenna lauantaina (27.5.) Helsingin Bar Loosessa. Yhtye nousee lavalle myös 28. heinäkuuta Oulun Qstockissa.

Zacharius Carls Group on:

Ossian Marttala - laulu, kitara
Jussi Sivonen - kitara, laulu
Tommi Södö – basso
Jari Pääkkö - rummut

Tony Kakko esitti Ei oo muutako -biisin maailman kantaesityksen PS Kemin Veikkausliigakauden 2017 kotiavauksessa SJK:ta vastaan 22.4. PS Kemi voitti ottelun 3-1. Kuva: Teemu Kvist.

PS Kemin uusi kannatusbiisi on nyt Ei oo muutako

PS Kemin liigajoukkueen kolumbialaispakki Julian Guevaran pelipaidan rintamuksessa komeilee Sonata Arctican logo. Kuva: Teemu Kvist.

Sonata Arctican Tony Kakon tekemä kappale on todellinen Made in Europe -biisi

5.5.2016
PS Kemin uusi kannatuslaulu on varsin kansainvälinen supisuomalaisuudestaan huolimatta.
- Sitä hiottiin bändimme alkuvuoden Euroopan kiertueella. Se on sananmukaisesti Made in Europe, kertoo biisin tehnyt Sonata Arctican Tony Kakko.
- Osin biisi on myös nauhoitettu kiertueella ja eurooppalaisen konserttiyleisön mylvintää on mukana. Ja itse asiassa vähän kauempaakin, Kanadasta saakka, Kakko lisää.

Hyvän karman biisi

Vaikka uunituore onkin, kappaleen nimi on PS Kemin kannattajille tuttukin tutumpi. Ei oo muutako. Sen kertosäe menee näin: Perämereltä tuulee taas / Kädet yhteen koska / Ei oo muuta ku PS Kemi.

Kakkossäkeistökin on perinjuurin kemiläinen:
Kingsien kotipeli on varma ykkönen,
Sauvosaaren takakentän taika ei raukea,
pääkatsomo huutaa hei, rantakatsomo huutaa hei hei,
kun duunari painuu pelist´ yövuoroon.
Hyvää kotimatkaa, terveisiä etelään
ja kiitos kolmesta pisteestä.

- Biisin ajatus on olla henkeä nostattava, kuten kannatusbiisin pitää ollakin. Mun mielestä siinä on myös hyvää karmaa, sillä sehän soi tämän kauden ensimmäisessä kotimatsissa Karihaarassa saatellen SJK:n paluumatkalle ilman pisteen pistettä, Kakko naurahtaa.


Single on jo ennakkotilattavissa

Biisin perusmelodian Kakko kaivoi omista varastoistaan.
- Se ei vain ole tuntunut sellaiselta, joka sopisi Sonata Arcticalle, Kakko perustelee.
Miehen mukaan biisi on silti sekä hänen että bändin. Yhtyeestä levyllä soittavat myös kitaristi Elias Viljanen ja basisti Pasi Kauppinen.

Kappale tulee soimaan PS Kemin kotimatseissa, joissa sitä tullaan myös myymään cd-sinkkuna. Tulevan lauantain KuPS -ottelussa sitä ei vielä kuitenkaan ole saatavana.
- Mutta levyä voi tilata jo ennakkoon sähköpostilla osoitteesta toimisto@kemikings.fi Levyn hinta on 10 euroa plus postikulut, kertoo PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala.

Toistaiseksi kappaleen voi kuulla vain ja ainoastaan PS Kemin kotiotteluissa. Singlejulkaisun jälkeen kappale tulee myyntiin myös digitaalisessa muodossa.
Tony Kakon mukaan kappaleen tekemisen pontimena on nimenomaan hyväntekeväisyys oman veikkausliigaseuran eteen. Tarkoituksena on kerätä euroja seuran kassaan, minkä vuoksi sen ilmaiseksi jakamisen mahdollistamista pyritään siirtämään mahdollisimman kauaksi. Tämän vuoksi myöskään Rokkineuvos ei julkaise kappaletta sivuillaan.

Sonatan logolla varustettu fanipaitojakin tulee


Kakon, Sonata Arctican ja PS Kemin yhteistyökuvioon lukeutuu sekin, että seuran kolumbialaispakki Julian Guevaran pelipaidan rintamuksessa komeilee Sonata Arctican maailmankuulu logo.
- Myös bändin logolla varustettuja fanipaitoja on tulossa, Kakko tietää.
Kakko tunnetaan futismiehenä, joka käy katsomassa PS Kemin kotimatsit aina kun töiltään eli bändikiireiltään kerkeää.
- Käytännössä siis aika harvoin, koska olemme aika paljon tien päällä. Mutta hengessä olen aina mukana ja onneksi pelejä voi katsoa netinkin kautta. Ja kyllä meidän bändissä muutkin seuraa futista, en vain minä, Kakko muistuttaa.

Yhtye parhaillaan Etelä-Amerikassa

Parhaillaan Kakko ja Sonata Arctica ovat Etelä-Amerikan kiertueella, joka käynnistyi torstaina Argentiinan Rosariosta. 21 keikkaa sisältävä rundi päättyy 4. kesäkuuta Mexiko Cityyn. Sen jälkeen on pieni huilitauko ja melometallin ilosanoman levittäminen jatkuu heinä-elokuussa kotimaan ja Euroopan festareilla.

Kakolla on ollut muutenkin varsin mielenkiintoinen työjakso. Juuri ennen Etelä-Amerikan kiertuetta hän nousi Oulussa sikäläisen sinfoniaorkesterin kanssa kahdesti loppuunmyydyn katsomon edessä. Sonata Sinfonica -konserteissa esitettiin Sonata Arctican tuotantoa sinfoniaorkesterille sovitettuna.
- Älyttömän mielenkiintoinen projekti, jonka toteuttaminen jännitti oikeasti. Biisithän tietysti olivat tuttuja, mutta pelkäsin, että saatan unohtaa laulamisen ihastellessani isoja ja jyhkeitä soundeja, Kakko hymähtää.
Samaan hengenvetoon mies muistuttaa, että vaikka olisi esittänyt itse tekemänsä kappaleen vaikkapa 700 kertaa, niin saattaa tulla eteen hetki, että jonkun säkeen vain unohtaa.
- Se riski on aina olemassa. Ja olihan Sonata Sinfonicassa mukana monia biisejä, joita en ole laulanut livenä pitkään aikaan.

Honduras uusi maa kiertuelistalla

Juuri alkanutta Etelä-Amerikan kiertuetta Tony odotti ennakkoon mielenkiinnolla. Onhan sikäläinen konserttiyleisö tunnettua fanaattisuudestaan.
- Mutta monia hienoja hetkiä on luvassa. Ja onhan kiertuelistalla yksi maa, jossa emme ole koskaan ennen käyneet, nimittäin Honduras.
Hondurasin Tegucigalpassa Sonata Arctica konsertoi 28. toukokuuta. Hondurasin, Meksikon ja Argentiinan lisäksi kiertue vie yhtyeen Chileen, Brasiliaan, Peruun ja Kolumbiaan.

Raskasta joulua loppuvuodesta

Loppuvuodesta Tony Kakko liittyy jälleen Raskasta Joulua -kiertueeseen, jolta hän joutui viime vuonna jäämään pois yhtyeensä Yhdysvaltain ja Kanadan samanaikaisen kiertueen vuoksi.
- En vielä tiedä millä kaikilla paikkakunnilla olen mukana, mutta sen voin sanoa, että Kemin Tervahallilla 19. marraskuuta olen mukana, Kakko paljastaa.

PS Kemi puolestaan astelee seuraavaan kotiotteluunsa jo huomenna lauantaina Karihaaran tekonurmelle. Kello 17 alkavassa ottelussa vastaan asettuu perinteikäs Kuopion Palloseura. PS Kemillä on rutkasti kalavelkoja savolaisille, sillä viime kaudella joukkue hävisi KuPS:lle kaikki kolme kohtaamista.

 

Damian Cullen Band esittäytyy kemiläisille vappuaattona

Damien Cullen Band.

Irlantilaisrokkarin bändissä soittaa myös kemiläisille tuttu Juhana Länttä.

30.4.2017
Kemin pitkän vappuviikonlopun yksi mielenkiintoisimmista bändivieraista on Helsingistä käsin toimivan irlantilaisrokkari Damian Cullenin luotsaama Damian Cullen Band. Tänään sunnuntaina yökerho Ramonassa pidettävissä vappubileissä toisena bändinä rymistelee pienen tauon jälkeen kotikaupungissaan Slap Betty! –yhtye.

Vuodesta 2009 Suomessa asunut Cullen perusti nimeään kantavan bändinsä jo vuonna 2010. Facebook-sivuillaan yhtye kertoo laittavansa kuulijoiden koivet liikkeelle koukkuja sisältävillä melodisilla kappaleilla. Esikuvikseen yhtye mainitsee muun muassa nimet Ramones, Iggy Pop, Misfits, Blondie, The Beatles, T. Rex ja The Who – kaikki hyvinkin tuttuja rock-kansalle.
- Minun on muistutettava, että meidän korkean energian rock'n'rollilla on yhtäläisyyksiä myös Michael Monroe -bändiin, Cullen huomauttaa biografiassaan.

Koesoitto toi paikan bändiin

Damian Cullen Band sai joukkoonsa tammikuussa myös kemiläisverta, kun kitaristi Juhana Länttä liittyi yhtyeeseen. Yhteistyön alkutahdit niitattiin jo kolmisen vuotta sitten, kun Länttä tutustui yhtyeen rumpali Wille Gränöön.
- Damianin musiikki on kyllä ollut tuttua jo useamman vuoden. Viime syksynä istuttiin Willen kanssa iltaa ja vähän ohimennen heitin hänelle kommentin, että jos Damianilla on kitaristille tarvetta, niin tässä ois yks.
Pian kävi ilmi, että sattumalta kitaristille olikin tarvetta, ja Wille oli suositellut Länttää Cullenille.
- Tavattiin sitten Damianin kanssa vähän ennen joulua. Tarkoituksena oli lähinnä nähdä miten tullaan juttuun keskenämme ja poristiin niitä näitä yleisesti musiikkiin liittyen. Oltiin tosi samoilla linjoilla alusta lähtien ja sitten Damian löi levyn kouraan sanoen että treenaa nuo.

Länttä teki työtä käskettyä ja marssi koesoittoon tammikuun alussa.
- Kaikesta päätellen Damian ja bändi diggaili mun tekemisistä, koska tauolla Damian kysyi vaan että "so, how does it feel now to be in Damian Cullen Band?". Hyvä fiilishän siinä oli, Länttä muistelee.
Siitä lähtien Länttä on ollut bändin kitaristi ja hyvillä mielin odotellut tulevaa.
- Bändissä on asiansa osaavaa mukavaa porukkaa ja yleisfiilis tuntuisi kaikilla olevan kohdillaan, vaikka paketti on ilmeisesti ollut hetkittäin vähän levällään. Voisin kuvitella, että tästä tulee vielä oikein hyvä, kunhan bändi hitsautuu kunnolla yhteen keikkojen ja saadaan hommat pyörimään kunnolla.

Slap Betty jatkaa normaalisti

Sunnuntaina Ramonassa Läntällä on kaksoisrooli, sillä hän soittaa normaaliin tapaan myös Slap Bettyn riveissä.
- Bettyhän jatkaa toimintaansa ihan normaalisti, vaikka olenkin mukana myös Damien Cullen Bandissa. Meillä Bettyssä on kolmannen levyn kirjoitusprosessi menossa, jossa tosin en ole ollut ihan niin aktiivisesti mukana kuin edellisillä levyillä.
- Slap Betty on kuitenkin ollut jo lähes vuosikymmenen sen verran keskeinen osa elämää, että siitä on muodostunut melkeinpä toinen perhe sen sijaan että kyseessä olisi vain "joku bändi jossa soitan".
- Ja ainahan jokainen bändin jäsen on puuhaillut milloin mitäkin omia juttujaan muissa bändeissä ja projekteissa, eikä siitä ole koskaan seurannut mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Korkeintaan jotain taloudellisia pulmia on kohdattu, kun on joutunut jättämään hyvän hintaisia keikkoja väliin "oman" bändin keikkojen tai muiden menojen takia.

”Ellei irlantilainen niin kemiläinen”

Länttä ei siis usko että Damian Cullen Bandiin liittyminen juurikaan vaikuttaa Bettyn tilanteeseen, ellei jotain kummaa tapahdu yhtäkkiä. Jo alkuvuodesta Länttä kertoi Rokkineuvokselle, että hän voisi kuvitella bändeille tulevaisuudessa jotain yhteistyökuvioitakin, joka nyt toteutuu yhteiskeikan myötä.
- Hieman vitsillä heitinkin Damianille, että jos se ei olisi kotoisin Irlannista, niin se olisi varmaan kemiläinen. Eli uskon Damianin tulevan muun bettyporukan kanssa juttuun oikein hyvin.

Lisäksi Länttä on soittanut myös muissa kokoonpanoissa.
- Paperitähtien ja Mayan kanssa en ole aktiivisesti ollut mukana kuvioissa muutamaan vuoteen, mutta varmasti tilaisuuden tullen kyllä soittelen joitain keikkoja, jos vain mahdollista. Eli jos pyydetään tai jos saan ängettyä itseni mukaan, mies hymyilee.
- Paljon hyviä muistoja reissuja jäänyt käteen niin Mayan kuin Paperitähtienkin kanssa toimimisesta. Mahtavia tyyppejä ennen kaikkea.

Cullen ensimmäistä kertaa Lapissa

Damian Cullen Bandissa yhtyeen päämies päättää asioista.
- Mistään diktatuurista ei kuitenkaan ole kysymys. Biisinkirjoituskaverina Damianilla on ollut Pekko Mantzin jo useamman vuoden ajan, mutta lopulliset biisit ovat aina koko bändin yhteistyön tulosta. Pekolla ei vain aika riittänyt täysipäiväiseen bändijäsenyyteen ja tavallaan hyppäsin kokoonpanossa hänen saappaisiinsa. ja uskon, että ajanoloon onnistun sotkemaan itsenikin biisinkirjoitusprosessiin mukaan ihan tahtomattanikin, etenkin kun tuolta pääkopasta tuppaa tulemaan ulos vähän sitä sun tätä.

Sunnuntain keikka on Damian Cullen Bandin toistaiseksi pohjoisin keikka.
- Käsittääkseni mies ei ole nähnyt Lappia ollenkaan. Mutta nytpä asia korjaantuu, Länttä myhäilee. Ensiesiintymisensä yhtyeessä mies teki maaliskuussa Helsingin On The Rocksissa.

Yhtyeen nykyinen kokoonpano on Damian Cullen (laulu), Niklas Nyberg (kitara), Juhana Länttä (kitara), Bryan Ugartechea (basso) ja Wille Granö (rummut).


Yhteistyötä huippumuusikoiden kanssa

Damian Cullenin ura alkoi vuonna 1998, jolloin Damianin silloinen yhtye Endorfiends julkaisi esikoisalbuminsa Oh I Yeah Japanissa ja USA:ssa. Kokoonpanossa soittivat mm. Dave Tregunna (The Lords of the New Church / Shooting Gallery) ja Steve Von Saint (Johnny Thunders & Stiv Bators). Yhtye teki myös managerointisopimuksen entisen Guns n'Rosesin ja Poisonin manageri Vicky Hamiltonin kanssa.

Endorfiendsin jälkeen Damian on soittanut nimekkäiden muusikoiden kanssa. Heitä ovat muun muassa Alvin Gibbs (UK Subs ja Iggy Pop), Les Riggs (Cheap And Nasty) ja Darrel Bath (Ian Hunter ja The Dogs D'amour).

Lontoon musiikkipiirien tilaan pettyneenä Damian muutti Helsinkiin syksyllä 2009 ja kokosi uuden, nimeään kantavan yhtyeen ympärilleen. Ensiesiintyminen tapahtui Season Of Sounds -festivaaleilla Helsingin Gloriassa uudenvuoden päivänä 2010. Helsinkiin Cullen päätyi osin legendaarisen punkkari Charlie Harperin (UK Subs) suosituksesta. Harper vihjaisi Cullenille, että Suomi osaisi ehkä paremmin arvostaa hänen musiikkiaan.

Yhtye teki Suomessa jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana poikkeuksellisen paljon festari- sekä klubikeikkoja. Ensimmäinen virallinen single ja video Popcorn Girl ilmestyi kuitenkin vasta huhtikuussa 2011. Vuonna 2011 yhtye versioi livekeikoillaan suomalaista punkrock klassikkoa Tahdon rakastella sinua englanniksi.

Syyskuussa 2012 yhtye julkaisi ensimmäisen EP:nsä nimeltään Paved With Good Intentions. Kolme originaalia sekä yhden coverin sisältävä kokonaisuus nauhoitettiin East Sound Studiossa Private Line -yhtyeestä tutun Sammy Aaltosen kanssa, jonka kanssa yhtye tekee edelleen yhteistyötä. Lokakuussa 2014 yhtye julkaisi joukkorahoitetun EP:n Cracking Up.

EDIT: Korjattu nimivirheet klo 13.49

Bändirekisterissä jo yli 30 000 nimeä

Afterglow on yksi hakusanalla Kemi bändirekisteristä löytyvistä 249 yhtyeestä.

18.4.2017
Suuri Suomalainen Bändirekisteri (www.bandirekisteri.fi) on saavuttanut merkittävän rajapyykin, kun kolmaskymmenestuhannes bändi rekisteröityi 13.4.2017. Tämä yhtye on Hämeenlinnalainen Taajama, joka soittaa sekä omia, että coveroituja pop/rock biisejä.

Suureen suosioon noussut rekisteri aloitti toimintansa netissä vuonna 1997 ja täyttää siten tänä syksynä 20 vuotta. Alusta saakka rekisterin päätarkoitus on ollut tarjota tietoa siitä, minkä nimisiä yhtyeitä Suomessa on nyt ja on ollut aiemmin. Tämä auttaa erityisesti aloittavia yhtyeitä valitsemaan nimen, joka ei ole vielä käytössä. Samalla rekisteristä on muodostunut merkittävä tietokanta, jonka kautta esiintyjät voivat jakaa yhteystietonsa sekä linkkejä kotisivuilleen, videoihinsa ja musiikkiinsa.

 

Rekisteri on matkan varrella laajentanut toimintaansa siten, että myös sooloartistit ja muut musiikkialan esiintyjät voivat rekisteröidä nimensä sivustolle. Rekisterin sivuilla on myös muuta bändinimiin liittyvää sisältöä kuten yli kolmesataa tarinaa suomalaisten ja ulkomaisten bändien nimien taustoista sekä suomenkielinen bändinnimigeneraattori.

Rekisterin perustaja Jukka Antila kertoo idean rekisteristä syntyneen omasta tarpeesta.
- Jälleen kerran omalle bändille nimeä kehitellessämme totesimme, kuinka vaikeaa on varmistaa, ettei joku mainio nimi ole jo käytössä. Vaikka bändit olivat silloin kovaa vauhtia tulossa nettiin, suurin osa oli vielä ulkona sieltä.
- Tänä päivänä useimmat bändit ovat netissä tavalla tai toisella, mutta materiaalin määrä on niin valtava, että samankaltaisella nimellä varustettujen bändien löytäminen voi olla vaikeaa, Antila toteaa.


Pakkakuntahakusanalla Kemi rekisteristä löytyy hulppeat 249 bändiä. Luvussa ovat mukana myös Keminmaan ja Kemijärven kotipaikakseen ilmoittaneet yhtyeet. Osa yhtyeistä on aktiivisia, osa ei. Vertailun vuoksi, esimerkiksi Helsingin on kotipaikakseen ilmoittanut 4218 yhtyettä.

Hakusanalla Tornio löytyy myös kunnioitettavat 192 yhtyeen nimeä. Simon on kotipaikakseen merkinnyt vain yksi yhtye, vuonna 1999 perustettu Purple Haze. Tervolasta rekisteriin on tietonsa ilmoittanut 24 yhtyettä.

Rekisteri löytyy osoitteesta www.bandirekisteri.fi

Eveliina Kuusijärvi vetää Lapponia -kappaleen antaumuksella.

Lauluja Suomesta ja suomalaisista lumoaa kuulijansa

Luvassa tekijöidensä näköinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle.

24.1.2017
Jokaisen livemusiikin ystävän Meri-Lapissa kannattaa varata kalenteristaan aikaa ja kömpiä ensi viikolla Tornion Musiikkitalolle.

On nimittäin jälleen aika kokea yksi alueen hienoimmista vuosittaisista musiikkitapahtumista, joka taatusti lumoaa kuulijansa. Tornion pop & jazzkonservatorion ynnä koko Ammattiopisto Lappian kaikkien opintoalojen suurponnistus, vuosittainen suurtuotanto toteutetaan tänä vuonna reilut pari kuukautta "normaali-aikataulua" aiemmin jo helmikuun alussa. Yleensähän suurproduktiot on pidetty huhtikuussa.

Konserttituotannossa ovat musiikin ja musiikkiteknologian opiskelijoiden lisäksi muun muassa vaatetuksen, kauneudenhoidon, hiuslan, viestinnän, turva-alan, ravintola-alan ja liiketalouden opiskelijoita. Kaikkiaan mukana on yli sata eri osaamisalojen opiskelijaa.

Tämän vuoden produktion teema oli itsestään selvä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden vuoksi. Lauluja Suomesta ja suomalaisista on hyvinkin perusteltu näkökulma. Jokainen meistä tietää useitakin sinivalkoisia säveliä, joilla olisi paikkansa konsertin ohjelmistossa.

Varmasti osa niistä on mukana. Mutta, kuten aina, kaikkia ei voi ängetä yhteen konserttiin, joten valintoja pitää tehdä. Ja tietysti mukana pitää olla muutamia yllättäviäkin valintoja. Näin on myös nyt. Esimerkiksi Kivikasvojen aikanaan tunnetuksi tekemä Tankerous-love on yllättävyydestään huolimatta niin suomalainen kappale kuin vain voi. Kappale kuullaan yli kaksituntisen shown toisella puolikkaalla.

Mitä muita biisipaljastuksia uskaltaisi tehdä paljastamatta liikaa. No, mukana ovat tietysti Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen ja Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, varsin mielenkiintoinen variaatio Satumaa -tangosta, jossa yhdistyvät Maija Vilkkumaan debyyttisingle ja Unto Monosen samanniminen sävellys sekä Monica Aspelundin euroviisu Lapponia. Yllättävämpiä valintoja kuullaan muun muassa Piirpauken, Klamydian ja Värttinän lauluista.

 

Tuotannon oppilastuottajana toiminut kolmannen vuosikurssin Eveliina Halme vakuuttaa että porukka on tehnyt töitä hiki hatussa ottaessaan kappaleet haltuun.
- Vaikka työstövaiheessa ilmeet ovat olleet välillä vakavia, uskon, että kun yleisö asettuu saliin, niin viimeistään se tuo esiintyjille hymyn huulille. Kaikki tekevät täysillä töitä ja siihen olen ollut tyytyväinen.
Helppoa kaikki ei silti ole ollut, ei sinnepäinkään. Tie syksyn ensimmäisistä harjoituksista valmiisiin esityksiin on pitkä.
- Konsertin teema ja sen laulut eivät ole meidän ikäluokalle niitä tutuimpia, mutta silti porukka on ollut innolla mukana. Ja meidän bändi on aivan ihana, Halme innostuu.
Halme itse on tehnyt koreografioita, laatinut ja pitänyt aikatauluista huolta, suunnittelut ja ohjannut harjoituksia.
- Esityksistä tulee oman näköisemme, tuommoisia me ollaan, Halme nauraa.


Yhtyesoiton koordinoijana toiminut Timo "Tipi" Kuusisto painottaa, että tekemisen, soittamisen ja laulamisen ilo ollut silmiinpistävää.
- Esitykset tulevat olemaan sellaisia kuin mitä nämä nuoret niistä tekevät. Oman näköinen ja kuuloinen tuotanto. Hyvin on jengi treenannut, nyt tarvitaan vain loppusilaus ja rento meininki itse esityksiin.
Konsertin sisältö, kappalevalinnat ja draaman kaari on pitkälti Tuomas Lampelan suunnittelema. Muuten yleensä vastaavana tuottajana toimineen Lampelan rooli on tällä kertaa totuttua pienempi.

Ensimmäistä kertaa suurproduktiossa mukana oleva Tero Kemppainen odottaa hiukan jännittyneenä, mutta innoissaan esityksiä.
- Kovan treenaamisen takana kaikki on ollut. Näin isossa tuotannossa mukana oleminen on kovin erilainen verrattuna perusbändin toimintaan. Puitteet ovat "pikkaisen" isommat, ja huomioitavia asioita on paljon enemmän, Keltainen Sukellusvene -yhtyeessä koulutyön ohessa soittava Kemppainen naurahtaa.
Mies uskoo, että tuotannosta saa mainiota kokemusta ja opetusta tulevaisuuden varalle.
- Oma roolini ei hirveän iso ole, yksi sooloveto, yksi duetto ja lisäksi taustalauluja.
Ihan ummikkona nuorukaisen ei ole tarvinnut leikkiin lähteä.
- Olen nähnyt aiemmista tuotannoista kaksi, Ranskalaiset korot ja Girl Powerin. Mutta on tietenkin aivan eri asia olla lavalla mukana kuin pelkästään katsomossa.

 

Ennen maksullisia esityksiä Ammattiopisto Lappia tarjoaa jo tällä viikolla Tornion ja lähikuntien koululaisille kolme tunnin mittaista koululaisnäytäntöä. Esityksistä pääsevät nauttimaan mukaan ilmoittauneiden Keminmaan keskuskoulun, Simon yläkoulun, Kemin Syväkankaan koulun, Tervolan Lapinniemen koulun sekä Tornion seudun koulun, Raumon koulun ja Putaan koulun oppilaita.

Lappian kädenojennus kouluille on melkoinen, sillä oppilaat saavat ammattiopiston tarjoamana maksuttoman konsertin ja leivoskahvien lisäksi ilmaiset kuljetukset.

Suomi 100 - lauluja Suomesta ja suomalaisista

Esitykset Tornion Musiikkitalolla

Torstaina 2.2. klo 19.00.
Perjantaina 3.2. klo 19.00.
Lauantaina 4.2. kello 15.00. ja 19.00.

Liput:

Normaalihinta 25 €.
Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 20 €.
Nuoret alle 16 ja avustajat 10 €.

Katja Lukin-Keiski ja Dimitri Keiski. Kuva: Juhani Hiltunen.

Tähtipari juhlistaa Ystävänpäivän iltamia Keminmaassa

20.1.2017
Dimitri Keiski ja Katja Lukin-Keiski esiintyvät helmikuussa Ravintola Käpylässä Keminmaassa järjestettävissä Ystävänpäivän vanhanajan iltamissa. Vuoden 2015 lopulla avioituneet artistit täydentävät lauantaina 11.2. klo 19 alkaen pidettävän illan kattauksen. Muut esiintyjät ovat Duo Malla & Elina, Sextetti sekä Erkki "Juice" Puotiniemi.

Tapahtuma on osa Keminmaan Suomi 100 vuotta -teemaa. Viihdeohjelman lisäksi tapahtumassa esitellään Keminmaan kunnan historiaa kuvasarjana. Juhlapaikalla on myös kuvanäyttelyt Keminmaasta ja ravintola Käpylän historiasta.


Katja Lukin-Keiski on syntyisin Kemistä, mutta varttunut Keminmaassa. Hänet on nimetty Lassilan koulun kummiksi. Hän on tullut tunnetuksi Dannyn taustalaulajana D’Voices -duossa. Sen ohella hän on rakentanut soolouraansa, jonka hän aloitti jo vuonna 2003 debyyttisinglellään Vitamiini. Kaikkiaan Lukin on julkaissut seitsemän singleä. Hän on toiminut taustalaulajana Dannyn lisäksi monen muunkin artistin, esimerkiksi Taiskan, Frederikin ja Pasi Kauniston levyillä.

Lukinin ensialbumi Löysin viimein paikan kaivatun ilmestyi kesäkuussa 2014. Levy sisältää Keminmaan kunnan nimikkokappaleen Keminmaa, jonka on säveltänyt Sonata Arctica -yhtyeen vokalistina tunnettu Tony Kakko.

Suomenkielisessä romaniperheessä Tukholman esikaupunkialueella Ruotsissa varttunut upeaääninen ja lahjakas Dimitri Keiski nousi julkisuuteen voitettuaan vuonna 2011 Ruotsin Talent -kilpailun. Nimeään kantavan esikoisalbuminsa Keiski julkaisi joulukuussa 2015. Levyllä hän esittää pääosin 60- ja 70-luvun hittejä uusina sovituksina. Albumilta löytyvät Keiskin versiot mm. Hetki lyö, Leijat ja Uneen aika vaipuu -kappaleista. Keikoillaan Keiski esittää usein huomattavasti rockaavampaakin ohjelmistoa.

Kemiläinen Olli Saarenpää alias Dj Bliniks on tänään Somanen -nettikanavan live-lähetyksessä Hesaäijän mentoroitavana.

Hesaäijä mentoroi kemiläistä Dj Olli Saarenpäätä Somanen -nettikanavalla

Hesaäijä eli Marios Kleovoulou.

Jakson livelähetys on tänään keskiviikkona klo 19.30 alkaen.

18.1.2017
Somasen UnelmaKiihdyttämön toisessa jaksossa nähdään platinaa myyneen singlen Terassilta Lentoon julkaissut Hesaäijä eli Marios Kleovoulou, joka on yksi Suomen seuratuimmista some-tähdistä. Hän saa saa mentoroitavakseen kemiläisen Olli Saarenpään alias DJ Bliniksin.  Jakson live-lähetys alkaa keskiviikkona 18.1. klo 19.30 alkaen.

Jokaisessa UnelmaKiihdyttämön kahdeksassa jaksossa seurataan 24 tunnin ajan kahdeksan nuoren matkaa kohti musiikillista unelmaa. Matkalla nuoria tukevat artistimentorit, jotka jakavat oman ammatillisen osaamisensa sekä elämänkokemuksensa nuorten kanssa. UnelmaKiihdyttämössä nuoret pääsevät kokeilemaan kykyjään ja tuottavat yhdessä mentorin kanssa oman julkaistavan biisinsä.

Mentoreina nähdään ensimmäisellä tuotantokaudella lisäksi muun muassa Irina, Arttu Wiskari, Happoradion Aki Tykki ja Pertti Neumann. Lähetykset ovat seurattavissa viikottain keskiviikkona ja torstaina http://somanen.com -kanavalla. Keskiviikkoisin lähetykset alkavat klo 19.30 ja torstaisin klo 09.00- iltaan saakka.


Tuotannosta kuvattava 8-osainen sarja nähdään valitussa kanavassa myöhemmin 2017.
Somanen (Soma Media Oy) on uusi kotimainen livelähetyspalvelu. Somanen tarjoaa kaikille livestriimaajille ansaintamahdollisuuden ensimmäisestä lähetyksestä alkaen. Somasessa sisällöntuottajien ja yleisön keskinäinen vuorovaikutus on monipuolista ja mutkatonta. Helpot haut takaavat massasta erottumisen.

Soma Median luovana johtajana toimii Tuomas "Gary" Keskinen, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Technicolour, Monday, Negative ja Ancara-yhtyeistä. Viimeksi mainittu yhtye soitti viime syksynä maailman korkeimmalla tehdyn sähköisen keikan Mount Everestillä 5 364 metrin korkeudessa. Seikkailusta tehtiin dokumenttielokuva Rockin´ High.

www.unelmakiihdyttamo.fi
www.facebook.com/unelmakiihdyttamo
www.somanen.com


Vieläkö muistat Duuri-Kuurin?

Duuri-Kuuri -yhtye Urkin kellarin portailla silloin joskus 1980-luvulla.

Kemi-rockin historiaan olennaisesti kuuluvan bändin biisit löysivät vihdoin tiensä Youtube-palveluun.


7.1.2017
Vihdoinkin. Yhden Kemi-rockin merkittävimmän bändin, Duuri-Kuurin, biisejä ei ole ollut Youtube-palvelussa ensimmäistäkään. Nyt tilanne on korjaantunut, kuten yhtyeen pitkäaikaisin laulaja ja komppikitaristi Lauri Laukkanen latasi palveluun 13 yhtyeen kappaletta. Se on hatunoston arvoinen kulttuuriteko. Sitä on paras arvostaa käymällä Youtubessa kuuntelemassa yhtyeen tuotantoa.
Duuri-Kuuri perustettiin Kemissä vuonna 1980 ja toiminta kesti vuosikymmenen puoliväliin saakka. Alkuperäinen kokoonpano oli Pentti Korpela (kitara, taustalaulu), Esa Heikkinen (rummut), Heikki Hast (laulu) ja Heikki Vähänen (basso), monista muistakin bändeistä tuttuja soittajia.
Yhtye kamppaili olemassaolonsa aikana monien ongelmien kanssa. Esimerkiksi nuorten miesten pitkähkö pakkopiipahdus armeijassa oli jo alkuvaiheissa vähällä hajottaa koko orkesterin. Treenikämppäpulmat oli oma lukunsa, samoin levynteon vaikeus, tuolloinhan yhtyeet olivat levyttämisen suhteen etupäässä levy-yhtiöiden suopeuden varassa. Eikä keikkojakaan ollut liikaa tyrkyllä.

Hengittääkö Heikki, Puhtoinen rakkaus, Paganini...

Bändi kuitenkin äänitteli ahkerasti ja ensimmäinen dokumentti on Möylyntien treenikämpällä jo talvella 1980 tehty demokasetti, jonka äänitti Matti Adolfsen, joka toimi myös vierailevana kosketinsoittajana ja myöhemmin yhtyeen täysivaltaisena jäsenenä. Nauhoite tehtiin kelanauhurilla.
Seuraavana talvena yhtye äänitti Pajalassa muun muassa ensimmäisen singlensä Hengittääkö Heikki/Puhtoinen rakkaus ja ylimääräisenä instrumentaalikappaleen Paganini. Kuuntele kappale jutun alta.
-
Paganini on tarkalleen ottaen Niccolo Paganinin a-mollikapriisi/variaatio, josta Andrew Lloyd-Webber teki Colosseum- bändin kanssa rock -version. Tämä meidän versio on siitä tehty discomausteinen tulkinta, Adolfsen kertoo.
- Hastin Heikki jäi bändistä pois juuri ennen ensimmäisen singlen tekoa, Pentti Korpela muistaa.
Vokalistin paikan otti Lauri Laukkanen.1980-luvun puolivälissä alkoi yhtye muuttui tyystin, kun Korpela, Heikkinen ja Vähänen siirtyivät perustamaan Nicepappi -yhtyettä. Duuri-Kuurin basistiksi tuli Antti Hämeenkorpi ja kitaraan Kimmo ”Lexa” Lehto.
Korpelan mukaan Hast oli kuin syntynyt esiintyjäksi.
- Hessu oli oikeasti hullu mies lavalla kun sille päälle sattui. Esimerkiksi Urkin keikalla Hessu pussasi eturivin tyttöjä lavalta käsin. Sinänsä sääli, että Hessu jätti bändihommat kuin seinään alkaessaan seurustella vakavasti ja tehdä bisneksiään.
Adolfsen muistelee myös Ilkka Paloniemen käväisseen rummuissa jonkin aikaa ja aprikoi, että olikohan Kulmalan Mikakin hetken mukana. Lopullisesti Duuri-Kuuri jäi telakalle vuosien 86-87 paikkeilla ja raunioista sikisi progeyhtye Afterglow, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Holle Holopainenkin innostui

Kelanauhurille Duuri Kuuri pääsi nauhoittamaan myös Kemin Urheilutalolla, eli Urkilla Battaglian äänityskalustolla.
- Battaglian basisti Matti Saari taisi olla äänittäjänä ja miksaajana. Toinen nauha tehtiin Yleisradiolla Junneliuksen talossa, jossa miksaajana oli Matti Sunnari. Nämä nauhat lähetettiin rock-radioon, missä Heimo "Holle" Holopainen innostui niistä. Puhui ja esitteli pitkään demoamme radiossa. Sanoi, että kuulemme tästä bändistä vielä, Adolfsen muistelee ja lisää, että Biorytmini on digitaalinen ja Piraija-virta tehtiin Espoon Rec Time-studiolla.
Pääkaupunkiseudun reissullakin sattui ja tapahtui kaikenlaista.
- Kun tulimme Helsinkiin, Lare joutui jostain syystä poliisin silmätikuksi, joutui pidätetyksi ja hetkeksi putkaan, kuulemma aivan ilman mitään syytä. Luultavasti ulkonäkö ja epäkunnioittava puhuttelutapa eivät olleet poliisien mieleen, Korpela hekottaa.
Urkilla, Battaglian studion tiloissa Duurikuuri teki myös TV 1:lle Marjaana Mykkäsen ohjaaman videon.
Yhtye piti tätä varsinaisena onnenpotkuna, joka lopulta jäi toteutumatta.
- Video piti esittää yhden ohjelman loppupuolella, mutta jostain syystä ohjelma-aika loppui kesken ja videota ei koskaan esitetty telkkarissa, Korpela harmittelee.
Kuuntele kappale Biorytmini on digitaalinen jutun yläpuolelta:

Biorytmini on digitaalinen

Duuri-Kuuri singleistä tunnetuin lienee vuonna 1983 ilmestynyt Biorytmini on digitaalinen –kappale, jonka B-puolella oli kappale Piraija-virta. Hengittääkö Heikki -single puolestaan julkaistiin kahtena eri versiona, toisessa B-puolena on Puhtoinen rakkaus ja toisessa Rakkaus ja inflaatio. Julkaisijana toimi Shanti Productions, jolle Duuri Kuuri teki myös studio-LP:n, jonka kappaleista Youtubessa ovat nyt Keskiyön Pikajuna, Ystävä, Mukava mies ja Iltalaulu, kaikki Lauri Laukkasen tekemiä kappaleita.
Pitkäsoitto julkaistiin kuitenkin ainoastaan C-kasettina, sillä levy-yhtiö teki konkurssin kesken projektin. Lauri Laukkasen mukaan sen nimi piti olla Unien kauppiaat, mutta kansimateriaaleista sitä nimeä ei löydy, joten kasetin nimi on vain Duuri-Kuuri.
- Populapin Jarkko Seppänen kertoi, että kansalliskirjasto on luetteloinut kasetin Biorytmini on Digitaalinen nimellä, joka johtuu varmaan kannen digitaalikirjaimista. Olen oikaissut tiedon, Laukkanen kertoo.
Laukkasen mukaan kenelläkään ei ole tietoa, paljonko kasettia myytiin.
– Se olisi mukava tietää. Shanti Productionin Risto Leppälä oli kovin innostunut viemään Paganini -singlen esimerkiksi Intian jättimäisille markkinoille. Hänen mielestään biisillä olisi ollut siellä hyvät menestymisen mahdollisuudet. Ei sitten kuitenkaan onnistunut, syy on jäänyt hämärän peittoon.
Lisäksi Youtubeen on nostettu muutama live-äänityksenä nauhoitettu kappale. Äänityksiä yhtye teki Möylyntien treenikämpän ja Pajalan lisäksi Espoon Rec Time -studiolla sekä nyt jo puretulla Kemin Urheilutalolla. Adolfsenin lisäksi studioiden namiskuukkeleita oli kääntelemässä muun muassa Ahti Kortelainen.
Yhtye äänitti yhden kappaleen jopa Kemin kirkossa
- Halusimme kappaleeseen Yksi meistä massiivisen mahtavan urkusoundin ja kirkkouruissa oli juuri sellainen soundi. Lauri lauloi Rec Time -studiolla Matin kirkossa tekemän urkuäänityksen päälle. Nyt nettiin ladatusta Yksi Meistä kappaleesta on kuitenkin eri versio. Siinä ei ole kirkkourkuja, vaan Matin hammondit, Korpela huomauttaa.

Suomi-Rock 1 -kokoelmalle

Duuri-Kuurilla oli taitavana ja monipuolisena bändinä kaikki mahdollisuudet nousta laajempaankin tietoisuuteen. Yhtye hoksattiinkin ottaa mukaan uusien bändin Suomi-Rock I -levylle, jolle taltioitiin biisi Keskiyön pikajuna. Lopulta Oho! / Extend Recordsin julkaiseman kokoelman 15 bändistä yksikään ei noussut sen enempää esille.
Vuoden 1981 marraskuussa Duuri-Kuuri edusti Lapin lääniä Rockin SM-kisoissa Joensuussa, mutta ei sijoittunut kärkikolmikkoon. Rockin Suomen mestariksi kruunattiin oululainen Kerjäläisarmeija, kakkoseksi sijoittui seinäjokinen Jonah Vex ja kolmanneksi kuopiolainen Feedback. Kuitenkin jo Lapin läänin aluekarsintojen voitto oli iso asia, olihan mukana toistakymmentä yhtyettä.
Duuri-Kuurille kappaleita teki Lauri Laukkasen lisäksi Pentti Korpela, joka sittemmin tuli tunnetuksi myös Nicepapin lisäksi myös Loputkin Loat -yhtyeestä. Yhtyeen biisit kertoivat pitkälti Kemin nuorista ja sen kokemasta apatiasta, sodan varjossa elämisestä, rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta sekä kiiltokuvaihmisistä.

Eput matkivat Duuri-Kuuria

Youtubesta ei vielä löydy aivan kaikkia Duuri-Kuurin nauhoittamia kappaleita, kuten Piintyneen lemua, jonka niminen bändikin toimi Kemissä 1970-luvulla.
– Piintyneen Lemu tuntui bändinimenä varsin hauskalta. Niinpä pöllimme sen, myös samannimiseen biisiin, Korpela kertoo.
Kun kappale Rakkaus & Inflaatio ilmestyi bändinimellä Petunia ja Piintyneen Lemu, se oli Korpelan mukaan siis vain salanimi yhtyeen omalle biisille.
– Ja kun me pöllittiin nimi Piintyneen Lemu, niin Duurikuuri-nimen on puolestaan kähveltänyt tamperelainen yhä toiminnassa oleva improvisaatioteatteri, Korpela hymähtää.
Lisäksi Pentti Korpela julkaisi Rakkaus ja inflaatio -kappaleen sooloprojektina samana vuonna. Korpelan singlen A-puolena oli kappale Ovet.
Piintyneen lemuun liittyy tavallaan myös yksi suomirockin legendoista, Eppu Normaali -yhtye.
- Duuri-Kuurin kovin keikka oli varmaan Suukosken keitaalla Eppu Normaalin lämppärinä. Kun Eput kuulivat meidän soittavan soundcheckissä kappalettamme Ne ei tiedä, Eput alkoivat laulaa sitä baarin puolella ikäänkuin vitsinä. Täytyi olla tarttuva kappale, kun ensi kuulemalta pystyivät sitä matkimaan, Korpela muistelee.
- Kävimme tutustumassa Eppujen "piintyneeltä" lemuavaan bussiin. Kutsuivat sitä suden luolaksi. Muut Eput litkivät olutta, mutta Syrjän Martti ei oikein tykännyt, kun bändi ennen keikkaa avasi korkit, Korpela jatkaa.
Korpelan mieleen on jäänyt hyvin myös Duuri-Kuurin bussilla tekemä Lapin kiertue, jonka pohjoisin keikka oli Ivalossa.

Youtubesta löytyvät Duuri-Kuuri –biisit:

Ystävä (Lauri Laukkanen)
Yksi Meistä (Pentti Korpela)
Kuujoki (Lauri Laukkanen)
Keskiyön pikajuna (Lauri Laukkanen)
Kaivoksessa (Lauri Laukkanen)
Paganini (Niccolo Paganini)
Unien Kauppiaat (Lauri Laukkanen)
Biorytmini On Digitaalinen (Pentti Korpela)
Matkalla Kultaiselle Joelle (Lauri Laukkanen)
Eräänä Sateisena Iltana (Lauri Laukkanen)
Mukava Mies (Lauri Laukkanen)
Puhtoinen Rakkaus (Pentti Korpela)
Iltalaulu (Lauri Laukkanen)

Kappaaleet löytyvät Youtuben Duuri-Kuuri –kanavalta osoitteesta: https://www.youtube.com/channel/UClddfXVqDnL020L28vKs3ow?spfreload=5

EDIT: Juttua rukattu Nicepappi -yhtyettä perustamaan lähteneiden osalta. Heidän joukossaa oli Pentti Korpelan ja Esa Heikkisen lisäksi myös Heikki Vähänen.

EDIT: Jutusta poistettu virheellinen tieto 13.3.2017.