Koronakonsertit -sivusto kertoo nettikeikoista

24.3.2020
Internettiin on perustettu Koronakonsertit -sivusto, joka kokoaa tietoja artistien tulevista ja toteutuneista nettikeikoista, joka löytyy osoitteesta www.koronakonsertit.fi
- Keräämme tietoa ensisijaisesti “elävästä musiikista”, eli live-keikoista. Voit ilmoittaa keikat sivujen alalaidassa oleviin kommenttiosioihin tai sähköpostilla osoitteeseen koronakeikat@gmail.com, sivustolla ohjeistetaan.

Sivustoa toimitetaan epäkaupalliselta pohjalta ja vapaaehtoisuuteen perustuen.
- Tarkoituksenamme on ensisijaisesti saattaa artistit sekä yleisöt tavoittamaan toisensa ja toissijaisesti rohkaista ketä tahansa tekemään live-konsertteja. Pääformaattina on nettisivu sen takia, että se on kaikille avoin ja saavutettavissa oleva kanava. Keikat ovat usein eri alustoissa (Facebook, Instagram, YouTube) jolloin tieto keikoista voi mennä ohi ilman kokoavaa listausta.


Sivuston perustamisen
taustalla on luonnollisesti se, että koronaviruksesta seurannut pandemia tarkoittaa monelle artistille, tapahtumanjärjestäjälle ja musiikkialalla työskentelevälle taloudellisesti hankalia aikoja.
- Haluamme tukea sivuillamme muusikoita ja yleisöä löytämään toisensa poikkeuksellisessa tilanteessa. Itse emme hyödy sivuston ylläpidosta millään lailla. Emme edusta sivuillamme myöskään ketään musiikkialan toimijaa.
- Idea syntyi nähtyämme perjantaina 13.3. Jukka Nousiaisen upean keikan Facebook-livelähetyksenä, sivuston ylläpitäjät taustoittavat. Jukka Nousiaisen esitys on edelleen nähtävissä osoitteessa: https://www.facebook.com/noiseainen/

Vaikutteita toimintaansa sivusto on ammentanut myös https://coronakoncerter.dk/ -sivuilta.


Koronakonsertit -sivuston pääfokuksena on elävä musiikki. Facebookiin on perustettu myös laajemmin kaikkista kulttuuriin liittyvistä tapahtumista kertova Karanteeniklubi, joka löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/karanteeniklubi/

- Koronaviruksen aiheuttamasta epidemiasta johtuen suurin osa tapahtumista on peruttu toistaiseksi ja ihmisiä on kehotettu pysymään kodeissaan ja välttämään ylimääräisiä sosiaalisia tilanteita. Vaikka tarkoitus on hyvä ja oikea, se on shokki tapahtumanjärjestäjille, artisteille, faneille ja kaikille alalla työllistyville. Tämä sivu on tarkoitettu ilmoitustauluksi tapahtumille ja siihen liittyvälle toiminnalle, jota voidaan järjestää turvallisesti -virtuaalisesti tai livenä, Karanteeniklubin FB-sivuilla kerrotaan.

- Jos siis olet keksinyt tavan järjestää tapahtumia turvallisesti tai muuten mahdollisuuden auttaa tapahtuma-alan toimijoita, voit jakaa tietoa tällä sivulla. Jaathan myös tietoa tästä sivusta, omissa kanavissasi, jotta mahdollisimman moni löytäisi sen ja voisimme auttaa levittämään sanaa yhä paremmin, Karanteeniklubi jatkaa.

Koronakonsertit-sivusto ja Karanteeniklubi toimivat erillään ja niitä pyörittävät täysin eri tahot.