Elävän musiikin riemujuhlaa tänään Meri-Lapissa

23.7.2016
Elävää musiikkia raikaa tänään joka puolella Meri-Lappia. Rokkineuvoksen tiedossa on ainakin 14 musiikkitapahtumaa alueella, ja kesäsääkin on parhaimmillaan, joten tänään livemusiikin ystävillä on todellakin valinnanvaraa.

Valintoja on pakko tehdä, mutta pienellä suunnittelulla ennättää käydä useammassakin paikassa. Päivän voi aloittaa kello 13 Kallinkankaan hiihtokeskuksen Kalli Summer Showsta, jonka bändiskabassa neljä yhtyettä kamppailee kahdesta paikasta samassa paikassa 13. elokuuta pidettävään Pesukarhurockiin.

Mukana ovat yhtyeet The Pioneers (Keminmaa), Survive the Silence (Oulu), Glass Wipe (Kemi) ja No Swaps (Tervola). Musiikin kuuntelun lomassa voi osallistua frisbeegolfkisaan, ampua tarkkuusammuntaa paintball -merkkaimella tai näyttää taitonsa skeittirampilla. Myös pokemonit ovat tapahtumassa paikalla, sillä paikalle laitetaan myös Pokemon Go -pelaajille Lure Kallin pokestoppiin. Nälän yllättäessä ulkona on myynnissä makkaraa ja mehua. Myös Kallin kahvio palvelee koko tapahtuman ajan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Kello 15 voi jo kömpiä Keminmaan koulukeskuksen tuntumaan hyväntekeväisyysolutwestareille. Livemusiikki alkaa kello 18 ja tapahtumassa esiintyvät Kristian Meurman, Heikki "Heme" Vieresjoki, Erkki "Juice" Puotiniemi ja Remington -yhtye. Juontajana toimii Tommi Reponen. Puoleen yöhön asti kestävään tapahtumaan pääsee maksamalla kymmenen euron pääsymaksun, tuotot menevät keminmaalaisten nuorten hyväksi.

Tornion kirjaston takana sijaitsevalla laululavalla alkaa kello 15 Musapiknik, jossa soittavat Reeta (plays Robin), Duo Jukka & Julia, Anni & Mari-Ella, Jonas experience, Keltainen Sukellusvene sekä Worst Night Out. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Haaparannan Rantapuistossa jatkuu klo 16-22 jo perjantaina alkanut pohjoismainen laulelmafestivaali Visa Nordica. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa, jonne on vapaa pääsy, tarjolla on pohjoismaisia laulelmia, kesäisiä säveliä, jazz-laulelmia ja, lastenlauluja.

Tornion Torandassa soittaa illalla kello 21 alkaen vuonna 2006 perustettu torniolaishaaparantalainen The Ratz'n Roll. Rytmibluesia ja rockia soittava yhtyeen tarjoilee niin omia kappaleitaan kuin hyvin tunnettuja covereitakin. Kyseessä on päivällä klo 14 alkavan Kalotin vahvin ja kovakuntoisin -tapahtuman iltabileet.


Kemin Täiköntorilla vietetään Juicerockin pääiltaa kello 18-22. Lavalle nousee Paperitähdet All Stars vierainaan Mikko Alatalo, Jammi Humalamäki, Jari Yliaho, Antti Tammilehto ja Jan Sjögren. Kekkereihin on vapaa pääsy.

Easy Living in Kemi -tapahtumaviikkoon liittyviä päivän tapahtumia ovat myös Ravintolalaiva Katariinan terassailla klo 18 alkava James Brown & The Hetfield's -yhtyeen keikka, trubaduuri Teemu Ylinikan Satamakaffila Nuotassa klo 20 alkava keikka, sekä Ankkurissa klo 22.30 alkava Krista Tiitisen ja Kesäpojat -yhtyeen keikka. Sisäänpääsy Ankkuriin maksaa 5 euroa, muut keikat ovat ilmaisia.


Tervolassa livemusiikkia tarjoilee illan kähmässä Jesse Kaikuranta. Keikkapaikkana on Tervolahovi.
Perinteisen tanssimusiikin ystävillekin on kosolti tarjontaa. Suukosken keitaalla Tervolan Koivussa esiintyy Teemu Roivainen & Hovinarrit, tanssikeskus Pohjanrannassa Keminmaassa Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Tanssiorkesteri Chrystal Laren baarissa Arpelassa.

Amerikkalaista ja tanskalaista poprockia Torniossa

16.5.2016
Pop & jazzkonservatorio Lappian mainiot konsertit jatkuvat tällä viikolla Tornion Musiikkitalolla. Maanantai-iltana livemusiikin ystäville on tarjolla funk, rock ja ja modernia tanssimusiikkia saumattomasti yhdistelevän Maroon 5:n tribuuttikonsertti ja keskiviikkona tehdään kunniaa tanskalaisen Mew-yhtyeen progressiiviselle pop-rockille. Molemmat konsertit alkavat klo 19 ja niihin on vapaa pääsy.

Tämän illan Maroon 5 -konsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen ensimmäiseltä Songs about Jane läpimurtoalbumilta aina 2015 julkaistulle V albumille asti. Amerikkalaista Maroon 5 –yhtyettä tulkitsee kokoonpano, jossa soittavat konservatorion entiset, nykyiset ja tulevat opiskelijat Aino Mero (laulu), Anni Palojärvi (koskettimet), Roni Helminen (basso), Julius Rantala (rummut) ja Jani Paananen (kitara).

- Tule nauttimaan räikeillä valoilla ja tehostesavulla maustetusta rockin ja modernin funkin sekoituksesta, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi, yhtye lupaa Facebook –eventissään.


Poprock -yhtye Maroon 5 perustettiin Los Angelesissa, Kaliforniassa vuonna 1994. Yhtyeessä on viisi jäsentä, Adam Levine (laulu, kitara), James Valentine (kitara, taustalaulu), Jesse Carmichael (koskettimet, taustalaulu), Mickey Madden (basso) sekä Matt Flynn (rummut).

Yhtyeen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Harder to Breathe, This Love, She Will Be Loved, Makes Me Wonder, Moves Like Jagger, Payphone ja One More Night. Maroon 5 on voittanut kolme Grammy-palkintoa. Tähän mennessä Maroon 5 on myynyt yli 10 miljoonaa levyä Yhdysvalloissa ja 27 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Moves Like Jagger on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä 14,4 miljoonan kopion myynnillä.

 

Keskiviikkona konservatorion kvintetti Wem..? kokoaa voimansa ja tulkitsee tanskalaisen Mew-yhtyeen progressiivista pop-rockia. Tapahtumassa kuullaan yhtyeen tuotannon helmiä muun muassa ..And the Glass Handed Kites ja Frengers-albumeilta. Myös tästä konsertista on luvassa on kokonaisvaltainen audiovisuaalinen elämys, jossa kannattaa ehdottomasti olla paikalla. Lavalle nousevat jälleen Aino Mero ja Anni Palojärvi sekä Paavo Malo, Joonas Syväniemi ja Otto Joki.

Mew -yhtyeen perustivat vuonna 1995 Yhtyeen muodostivat Jonas Bjerre, Bo Madsen, Johan Wohlert sekä Silas Graae. Bändin vaikutteina ovat vahvasti olleet esimerkiksi Genesis ja Pixies. Bändin musiikki ei kuitenkaan muistuta paljoakaan vaikuttajiensa tyyliä, vaan se on luonut aivan oman tyylinsä, joka omanlaisen soundinsa lisäksi etsii uusia tapoja tehdä musiikkia, albumeja tai keikkoja. Mewin tunnistaa viimeistään Jonas Bjerren korkeasta surumielisestä äänestä.

Mewin debyyttialbumi A Triumph For Man julkaistiin vuonna 1997 ja toinen albumi Half the World is Watching Me 2000. Vuonna 2003 Mew solmi kansainvälisen levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa ja keväällä julkaistiin albumi Frengers. Se sisälsi sekä uutta tuotantoa että vanhoja kappaleita kahdelta aikaisemmalta levyltä. Siitä on peräisin nimen lisänimi ”Not quite friends, not quite strangers” eli osa tavallaan tuttuja kappaleita (tosin uudistettuna) ja osa aivan uusia. Frengers oli tavallaan myös yhtyeen toinen debyyttialbumi. Se oli bändin ensimmäinen kansainvälinen julkaisu. Mew:n viimeisimmät albumit ovat Eggs Are Funny (2010) ja + - (2015).

Säkenöivä! -kuoro tarjoaa Euforiaa - kahdesti

2.5.2016
Kemiläinen kolmikymmenpäinen naiskuoro Säkenöivä! konsertoi tällä viikolla kahdesti. Euforiaa -konsertteja järjestetään kaksi, perjantaina 6.5. ja lauantaina 7.5.
­- Konsertin nimi johtaa siitä, kun yhdessä laulamisesta tulee niin euforinen olo, kertoo  Suvi-Tuuli Lehtinen, yksi kuoron perustajajäsenistä.

Konsertteihin kappaleet on valittu kuoron yhteiseltä taipaleelta. Kuorosovitukset ovat nykyisen johtajan Mia Rantamo-Erkkilän ja entisen kuoronjohtaja Jouko Kakon käsialaa.
- Molemmat ovat tehneet upeita sovituksia. Biisejä on aivan mahtava laulaa, koska ne ovat niin voimauttavia, kertoo kuoron puheenjohtaja Anniina Kolehmainen.


Säkenöivä! –kuoro perustettiin syksyllä 2012. Ensin kuoron nimi oli Joukon Säkenöivä Voima, ensimmäisen johtajansa mukaan nimetty. Pari vuotta sitten kuoron vetäjä vaihtui Mia Rantamo-Erkkiläksi ja samalla kuoron nimi yksinkertaistettiin.

Säkenöivä! on ehtinyt esiintyä monessa paikassa olemassaolonsa aikana.
­- Mieleenpainuvimpia ovat olleet festarikeikka ennen Sonata Arcticaa Kemin Satama Open Airissa vuonna 2013, sekä keikka Juha Tapion lämmittelijänä viime marraskuussa Torniossa, Anniina Kolehmainen muistelee.


Kemin Pirtillä perjantaina 6.5. kello 18 ja lauantaina 7.5. kello 16 järjestettävät esitykset ovat kuoron ensimmäiset ihan omat konsertit. Ennakkolippuja/käsiohjelmia voi ostaa Kemin musiikista tai Ravintola Corner Innistä.

Konsertissa Säkenöiviä säestävät rumpali Jiri Holpainen, sellisti Anni Myllymäki, basisti Mikko Raappana ja kosketinsoittaja Kari Hautalampi, joka tunnetaan myös Jari Sillanpään taustabändi Men In Blackin soittajana.
Konsertin juontaa Kemin teatterin näyttelijä Tatja Hirvenmäki.

Säkenöivä! -kuorossa laulavat:
Altot: Riikka-Maria Huusko, Suvi-Tuuli Lehtinen, Tiia Tiihonen, Mia Kakko, Taina Nuutinen-Kallio, Essi Sainio, Elisa Rantamartti, Miia Mustonen ja Sanna Stark.
1-sopraanot: Anniina Kolehmainen, Hanna Venäläinen, Maria Temonen, Pipsa Maikkula, Nelli Tiitinen, Tiina Kopisto, Fanny Tikkala, Heta-Jemina Pudas ja Heli Alaraatikka.
2-sopraanot: Jenni Kaarre, Kaisu Jaakkola, Katja Kiimala, Henna Järvi, Johanna Kolehmainen, Leena Tavi, Maija Poikolainen, Niina Jyrkäs, Elisa Särkelä ja Johanna Helttunen.

Tomi Leino Trio lauantaina Kemin Ankkurissa.

30 vuotista taivaltaan juhliva Wentus Blues Band tänään Kemin Ankkurissa

Wentus Blues Band tänään Kemin Ankkurissa.

Tiukan bluesviikonlopun täydentää lauantaina lavalle nouseva Tomi Leino Trio.

15.4.2016
Tänään Kemin Ankkurissa esiintyvän suomalaisen rytmimusiikin sanansaattajayhtye Wentus Blues Bandin CV on lähes loputon. Yhtye on oman työnsä lisäksi esiintynyt lähes kaikkien merkittävien bluesartistien taustalla, tehnyt elokuvia, julkaissut levyjä mm. tarunhohtoisessa Woodstockissa, kiertänyt lähes tauotta 30 vuoden ajan esiintyen 17 eri maassa. Takana on siis miljoonia kilometrejä verta, hikeä ja kyyneleitä.

Vuonna 1986 Kokkolassa perustetulle yhtyeelle kuluva vuosi on todellinen juhlavuosi. 30 vuotta täyttävä yhtye juhlii synttäreitään oikein kunnolla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kokkolassa. Tuolloin pidettävällä kaksipäiväisen Wentusfest -tapahtuman lavalle nousevat muun muassa Eero Raittinen, J. Karjalainen, ruotsalaiset Louise Hoffsten ja Sven Zetterberg sekä amerikkalaiset tähdet Lazy Lester, Barrence Whitfield ja Duke Robillard, alkuperäinen WBB sekä kemut huipentava brittiläinen Dr. Feelgood.

Komeita juhlia bändi on pitänyt aiemminkin. Kymmenen vuotta sitten yhtyeen 20-vuotisjuhlien näyttämönä oli Helsingin Aleksanterin teatteri. Juhlat poikivat muun muassa tuplalevyn ja Jussi -ehdokkuuden saaneen Family Meeting -elokuvan, joka on yksi yhtyeen pitkän taipaleen kohokohdista.

 

Wentus Blues Bandin vuosi 2016 on kiireinen ennen elokuisia 30-vuotisjuhliakin. Huhtikuussa yhtye keikkailee kotimaan lisäksi eri puolilla Ruotsia. Heinäkuussa WBB lämmittelee Seinäjoella lauteet kuumaksi ZZ Topille.

Aiemmin jo kymmenen albumia tehnyt bändi julkaisi tammikuussa juhlavuoden kunniaksi Lucky Strike Mama -albumin, joka ei jää yhtyeen vuoden ainoaksi äänitteeksi. Bändi tekee uuden aluevaltauksen toteuttamalla  basisti Robban Hagnäsin monivuotisen unelman suomenkielisestä Bob Dylan -levystä. Projektissa on mukana eturivin kotimaisia artisteja, muun muassa J. Karjalainen, Pelle Miljoona ja Mariska. Levy on tarkoitus julkaista toukokuussa, jolloin Bob Dylan täyttää 75 vuotta.

Wentus Blues Bandin muodostavat Juho Kinaret (laulu, perkussiot), Rabban Hagnäs (basso, taustalaulu), Niko Riippa (kitara), Daniel Hjerppe (rummut), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Kim ”Hiding” Vikman (kitara). Yhtye nousee Ankkurin lavalle tänään noin klo 23. Lipunhinta on 14 €. Tarjolla on tanakkaa soitantaa ja hyvää tunnelmaa, jota ei kannata jättää väliin.

Tomi Leino Trio lauantaina


Ankkurin liveillat jatkuvat heti perään lauantaina, jolloin lavalle astelee Tomi Leino Trio, joka on maailman ehdottomaan blueskärkeen kuuluva yhtye.
Tomi Leino on kansainvälisesti arvostettu suomalainen bluesmuusikko, joka taitaa kitaran, huuliharpun, laulun sekä biisinteon suvereenilla tavalla. Yhtyeen kompin marinoivat luottomiehet Jaska Prepula (basso ja kitara) ja Mikko Peltola (rummut), jotka ovat myös bluesin erikoismiehiä. Jokaisella kolmikosta on myös pitkä ja laaja kokemus työskentelystä tyylilajin amerikkalaisten mestarien kanssa. Yhdessä kolmikko on enemmän kuin osiensa summa rakentaen hypnoottisen ja dramaattisen kaaren esiintymisiinsä.

Yhtyeeltä on juuri ilmestynyt tuore julkaisu Hip Shootin. Monipuolista ja vauhdikasta vanhan liiton bilemusiikkia yhtyeen autenttisella, mutta tuoreella otteella esittämä albumi ilmestyi helmikuun lopulla. Levy äänitettiin Suprovox-studiolla suoraan vanhalle kaksiraitanauhurille täysin livenä, jonka ansiosta levyllä kuuluu yhtyeen spontaani, vuosien kovan keikkailun myötä saumattomaksi hioutunut yhteissoitto.
Bändin edellinen pitkäsoitto Get On Down ilmestyi vuonna 2013.

Yhtye keikkailee Suomen lisäksi säännöllisesti muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Esimerkiksi toukokuun lopulla yhtye soittaa Ruotsissa Mönsteråsin bluesfestivaaleilla. Ankkurissa yhtyeen showtime on kello 23. Mukaan bailuihin pääsee 9 euron hinnalla.

Kemiin saapuva Anna Abreu julkaisi uuden biisin

14.4.2016
Huomenna perjantaina Kemin Corner Innissä esiintyvä Anna Abreu on julkaissut tänään Spofityssä uuden maistiaisen syksyllä ilmestyvältä ensimmäiseltä suomenkieliseltä albumiltaan. Kappale on nimeltään Kaikki mussa rakastaa kaikkea sun. Kappaleen kuultiin julkisuudessa ensimmäisen kerran 2. huhtikuuta tv-ohjelmassa Saturday Night Live.

– Biisi on henkilökohtainen  siitä, kun pelkää, että toinen lähtee. Tavallaan tietää, että se on siinä, mutta aina on se pieni pelko, että mitä vain voi tapahtua. Se kertoo myös kaukosuhteesta ja siihen liittyvästä kaipauksesta, Abreu kertoo MTV3:n ohjelman nettisivuilla.
– Tulevalla levyllä on paljon henkilökohtaisia biisejä, esimerkiksi lapsuudestani. Biiseissä on sellaisia asioita, joita en aiemmin itse olisi uskaltanut niillä sanoa, Abreu jatkaa.

Tulevalta levyltä on jo aiemmin julkaistu kolme sinkkua, ja keikoilla kotimainen materiaali on purrut yleisöön hyvin. Edellinen lohkaisu, Grindaa ja flowaa (feat. Tippa-T) – kappale julkaistiin helmikuussa.


Anna Abreun ura on ollut sen alkumetreistä lähtien huikeaa lentoa. Nuori vantaalaisneito sulatti suomalaisten sydämet vuoden 2006 Idols-kisassa sijoittuen tiukan kilpailun kakkoseksi.  Abreun Idols -ajoista tulee siis syksyllä kuluneeksi jo kymmenen vuotta.

Abreun debyyttialbumi Anna Abreu myi tuplaplatinaa ja Abreu on myös palkittu kahdesti vuoden naissolistiksi Emma-gaalassa. Toinen albumi myi platinaa.

Abreu on vaihtanut laulukielen ja julkaisi kesällä 2015 ensimmäisen suomenkielisen singlensä Bandana. Biisi oli yksi kesän soitetuimmista ja keikkui Spotify-listan kärkisijoilla.

Ihan vierasta suomenkieliset biisit eivät olleet aiemminkaan. Niiden makuun Abreu pääsi Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2013. Annan versio Kylmästä lämpimään -kappaleesta nousi kauden suosituimmaksi ja se kipusi radioiden soittolistojen kärkeen. Vuonna 2014 Anna vieraili JVG:n Huominen on huomenna –kappaleella, joka nousi heti julkaisuistaan Spotifyn ykkössijalle ja kappaleen musiikkivideo oli viime vuoden katsotuin kotimainen video YouTubessa. Abreu on myynyt uransa aikana yhteensä lähes 200 000 albumia.

Abreu nousee Corner Innin lavalle perjantaina puolilta öin. Liput keikalle ennakkoon ja ovelta 17 euroa.

Tarjolla tänään: Esko Järvelä Epic Male Band

Esko Järvelä Epic Male Band tänään klo 19 Tornion Musiikkitalolla.

Tornion Musiikkitalolla pidettävän konsertin jälkeen iltaa voi jatkaa Pikku Berliinin jameissa.

13.4.2016
Tänään - keskiviikkona 13. huhtikuuta - Tornion musiikkitalilla konsertoi energinen folkrock -yhtye Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueellaan. Konsertti alkaa kello 19.

Luvassa on todellista crossover-ilotulitusta, sillä yhtyeen musiikin on sanottu sopivan niin kansanmusiikkifaneille, rock- ja progediggareille kuin jazz-rockistakin potkunsa saaville.

- Yhtyeen debyytti tutustutti kiperää ja taidokasta folk-rockia ja -jazzia soittaneeseen kokoonpanoon: tiukkoja käänteitä, virtuoosisooloja, kansanmusiikkijuuria, viulun kielelle käännettyjä rock-riffejä, vastustamatonta svengiä. ”Rye Groove” kasvaa samasta mullasta, samoilla ravinteilla, ilmaisi ex-Musa- ja Back Beat-taustaisten Keijo Lindgrenin ja Pekka Koskivaaran retrokki-blogi bändin viime vuonna ilmestyneen kakkoslevyn Rye Groove arviossaan. Yhtyeen debyyttialbumi Epic Male Band ilmestyi 2013.

Vuonna 2012 perustettu helsinkiläisyhtye kertoo omilla nettisivuillaan edustavansa instrumental folkrockia ja olevansa uusi trashfolkcombo. Vaikutteita yhtye sanoo Facebook-sivuillaan saaneensa muun muassa Radioheadilta, AC/DC:ltä, Kirkalta ja Pasi Rautiaiselta (!).
Bändin muodostavat viulisti Esko Järvelä (soittaa myös Frigg, Baltic Crossing and Tsuumi Sound System -yhtyeissä), kitaristit Jani Kivelä ja Anssi Salminen, rumpali Janne Mathlin sekä basisti Juho Kivivuori.

Liput konserttiin maksavat 15 / 10 euroa.


Esko Järvelä Epic Male Bandin keikan jälkeen iltaa voi jatkaa ravintola Pikku Berliinissä pidettävässä jami-illassa, jossa tällä kertaa housebandina on Lappian We Are The World -suurproduktion bändi. Mikäli sinulta jäi lippu saamatta tai tahdot kuulla konsertissa esitettyjä kappaleita uudelleen, nyt siihen tarjoutuu oiva tilaisuus.

Houseband aloittaa klo 21 ja soittaa puoli tuntia. Tämän jälkeen lava on avoin kaikille. Paikan päältä löytyy perus bändisoittimet, halutessasi voit ottaa mukaan myös oman instrumenttisi. Jameihin on vapaa pääsy.

Tornion musiikkitalolla opinnäyte- ja tribuuttikonsertteja

Esko Järvelä Epic Male Band saapuu 13. huhtikuuta levynjulkaisukiertueellaan Tornion Musiikkitalolle.

Energinen folkrock-yhtye Esko Järvelä Epic Band Tornioon levynjulkaisukiertueellaan huhtikuussa.

9.3.2016
Pop & jazzkonservatorion kevään konserttiohjelmisto sisältää kruununjalokivensä eli We Are The World -suurtuotannon lisäksi paljon muutakin. Peace, Love & Understanding -teemalla kulkeva produktio itse asiassa toimii lähtölaukauksena Tornion Musiikkitalon kevään konserttien sarjalle.

Lähes kaikki niistä ovat opinnäyte- ja tribuuttikonsertteja. Lista tiedossa olevista konserteista alla. Rokkineuvoksen kokemusten mukaan konsertit ovat hyviä tai älyttömän hyviä. Lisäksi niihin on vapaa pääsy.

Musiikkitalon kevään ohjelmistossa on We Are The World -konserttien lisäksi vain yksi maksullinen keikka, mutta se on sitäkin mielenkiintoisempi. Keskiviikkona 13. huhtikuuta paikalle saapuu energinen folkrock -yhtye Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueellaan.

Luvassa on todellista crossover-ilotulitusta, sillä yhtyeen musiikin on sanottu sopivan niin kansanmusiikkifaneille, rock- ja progediggareille kuin jazz-rockistakin potkunsa saaville.

- Yhtyeen debyytti tutustutti kiperää ja taidokasta folk-rockia ja -jazzia soittaneeseen kokoonpanoon: tiukkoja käänteitä, virtuoosisooloja, kansanmusiikkijuuria, viulun kielelle käännettyjä rock-riffejä, vastustamatonta svengiä. ”Rye Groove” kasvaa samasta mullasta, samoilla ravinteilla, ilmaisi ex-Musa- ja Back Beat-taustaisten Keijo Lindgrenin ja Pekka Koskivaaran retrokki-blogi bändin viime vuonna ilmestyneen kakkoslevyn Rye Groove arviossaan. Yhtyeen debyyttialbumi Epic Male Band ilmestyi 2013.

Vuonna 2012 perustettu helsinkiläisyhtye kertoo omilla nettisivuillaan edustavansa instrumental folkrockia ja olevansa uusi trashfolkcombo. Vaikutteita yhtye sanoo Facebook-sivuillaan saaneensa muun muassa Radioheadilta, AC/DC:ltä, Kirkalta ja Pasi Rautiaiselta (!).

Bändin muodostavat viulisti Esko Järvelä (soittaa myös Frigg, Baltic Crossing and Tsuumi Sound System -yhtyeissä), kitaristit Jani Kivelä ja Anssi Salminen, rumpali Janne Mathlin sekä basisti Juho Kivivuori.


Musiikkitalon keikat keväällä 2016

To 7.4. We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

Pe 8.4.
We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

La 9.4.
We Are The World. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurproduktio. Musiikkitalo, Tornio klo 15 ja 19. Liput: 25/20/10€. www.lipputoimisto.fi

Ke 13.4. Esko Järvelä Epic Male Band levynjulkaisukiertueella. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Liput 15 / 10 € järj. Tornio Kulttuuritoimisto ja Pop & Jazz Konservatorio Lappia.

Ti 19.4. Aapo Satokangas opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 21.4. Milla Koskinen opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 26.4. Aino Mero opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 28.4. Samuli Paldanius opinnäytekonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 10.5. Lauluntekijäkoulutuksen konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ma 16.5. Maroon 5-tribuuttikonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ke 18.5. Mew-tribuuttikonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ti 24.5. Teknojen ilta -konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

To 26.5. 2. vuosikurssin opiskelijoiden näyttökonsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.

Ke 1.6. 1. vuosikurssin opiskelijoiden konsertti. Musiikkitalo, Tornio klo 19. Vapaa pääsy.