Keminmaa rokkaa ja räppää joulukuussa Toni Kakon suojeluksessa

Meri-Lapin bändikisassa palkintona studiopäiviä Tico Ticolle.

15.11.2017
Meri-Lapin bändikisa järjestetään lauantaina 9. joulukuuta Keminmaan koulukeskuksen Valleniussalissa. Kilpailun palkintona on studiopäiviä Tico-Tico -studiolle Kemiin.

Ilmoittautuminen kilpailuun on alkanut ja niitä otetaan vastaan osoitteessa anne.puotiniemi@keminmaa.fi tai puhelimitse 040 - 727 1026. Kilpailun tuomareina ovat ainakin Ahti Kortelainen Tico-Ticolta sekä muusikko/toimittaja Risto Koskinen.

Bändikisan lisäksi Rokkaa ja räppää -tapahtumakokonaisuuteen lukeutuu Talonpoika Lallin keikka samassa paikassa klo 18 alkaen. Tapahtumaa suojelee Sonata Arctican Tony Kakko, joka ei tänä vuonna pääse paikalle Raskasta Joulua -kiertuekiireiden vuoksi, mutta häneltä saadaan videoviesti tapahtuman aikana Helsingistä.

Tapahtumalla tuetaan Keminmaan Lions Clubin Nuoret siivilleen 2017 -tekoa nuorten hyväksi. Järjestelyistä vastaavat Keminmaan kunta ja Keminmaan vapaa-aikapalvelut. Tapahtumapaikalla on Keminmaan nuorisoneuvoston kanttiini. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuma lukeutuu Suomi 100 -tapahtumien ketjuun.

Tony Kakko, ottelun parhaana pelaajana palkittu PS Kemin Albion Ademi ja PS Kemin puuhamiehiin lukeutuva Juha Nykänen.

Tony Kakko jakoi parhaiden pelaajien palkinnot Veikkausliigan ottelussa PS Kemi - SJK

16.10.2017
Sonata Arctican laulaja ja lauluntekijä Tony Kakko palkitsi sunnuntaina 15. lokakuuta Kemissä pelatun Veikkausliigaottelun PS Kemi - SJK parhaat pelaajat.

Kotijoukkue PS Kemistä palkintona olleen Arctichrome Haapa -vadin sai Tony Kakolta Albion Ademi ja vierasjoukkueesta Mehmet Hetemaj. Palkintovateihin oli myös kaiverrettu Sonata Arctican logo.

Arctichrome Haapa -vati on jaloteräksestä valmistettu uutuusmalli, joka kerran muodon saaneena säilyttää arvokkuutensa sukupolvien ajan.

Tony Kakko oli mielissään saamastaan tehtävästä.
- Oli tosi mukavaa jakaa palkinnot viihdyttävän ja jännittävän pelin jälkeen, PS Kemin kannattajiin lukeutuva Kakko sanoi.
Itse ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3 -tasatulokseen.

Anssi Tikanmäki Orchestra tänään Luostoclassicissa

11.8.2017
Jo suinkin pääsee paikalle, Rokkineuvos suosittelee osallistumista Luostoclassicin tämän illan Maisemakuvia Suomesta -konserttiin, joka pidetään Ukko-Luostolla Sodankylässä klo 21 alkaen.

Kotimaisen instrumentaalimusiikin klassikon esittää livenä luonnollisesti Anssi Tikanmäki Orchestra tukenaan Riku Niemi Orchestra. ATO:ssa soittavat maestro Anssi Tikanmäki (kosketinsoittimet), hänen poikansa Eljas Tikanmäki (kosketinsoittimet, rummut) ja Eemil Tikanmäki (kitara, viulu) sekä Masa Orpana (saksofonit), Juuso Nordlund (basso) ja Sami Kuoppamäki (rummut, lyömäsoittimet).

Anssi Tikanmäen ensimmäinen sooloalbumi Maisemakuvia Suomesta julkaistiin vuonna 1981. Sen kappaleet Lapin tunturit, Aamu lakeuksilla, Tuusulan moottoritie, Kesäranta Etelä-Saimaalla, Valkeakosken tehtaanpiiput, Savolainen metsä, Kiutaköngäs ja Muuttuva maaseutu kuvaavat suomalaisia maisemia ja luonnon kauneutta.

Levytrilogian toinen osa, Tuntematon Maa - Maisemakuvia Suomesta vol. 2 julkaistiin vuonna 2006 ja kolmas osa H2O.fi - Maisemakuvia Suomesta III vuonna 2009. Levyt ovat saatavissa sekä vinyyli- että cd-formaatissa.

Maisemakuvia Suomesta -levy on saavuttanut 25 000 kappaleen kultalevyrajan ja on tehnyt suomalaista musiikkihistoriaa, sillä se on myydyin teemallinen suomalainen instrumentaalilevy kautta aikojen.

Raskasta Joulua –kiertueen paikkakuntakohtaiset solistit ovat selvillä

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Kemissä nähty Raskasta Joulua -kiertue veti Tervahallin täyteen.

5.6.2017
Loppuvuoden Raskasta Joulua -kiertueen paikkakuntakohtaiset solistit ovat selvillä. Jo 13. kerran järjestettävä kiertue lähtee liikkeelle 17. marraskuuta Rovaniemen Lappi Areenalta ja pyörähtää seuraavaksi illaksi Ouluun ja poikkeaa Kemin Tervahallille 19.11.

Kemissä ja Rovaniemellä suosituimpia joululauluja tulkitsevat Tony Kakko, Marco Hietala, Juha-Pekka ”JP” Leppäluoto sekä Tommi ”Tuple” Salmela. Oulussa nelikon lisäksi lavalle nousee Antony Parviainen.

Kakko tunnetaan Sonata Arctican laulaja/lauluntekijänä, Hietala Nightwish-, Tarot- ja Sapattivuosi -yhtyeistä, Leppäluoto Charon- ja Harmaja -yhtyeistä ja Tommi Salmela Tarot -yhtyeestä. Nelikosta Kakko, Hietala ja Leppäluoto muodostavat myös Northern Kings -yhtyeen yhdessä Jarkko Aholan kanssa.

Muita kiertueen solisteja ovat tänä vuonna Floor Jansen, Ville Tuomi, Pasi Rantanen, Antti Railio, Ari Koivunen, Kimmo Blom sekä Elize Ryd. 23 paikkakuntaa sisältävä Raskasta joulua -kiertue päättyy 17.12. Vaasaan. Kaikki solistit ovat mukana ainoastaan 9.12. Helsingin Hartwall Areenan keikalla.

Kiertueen bändikokoonpano on sama kuin viime vuonna, orkesteria johtaa kitaristi Erkka Korhonen ja lisäksi mukana ovat kitaristi Tuomas Väinölä, basisti Erkki Silvennoinen, rumpali Mirka Rantanen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.

Viime joulun alla kiertue keräsi yhteensä ennätykselliset 35 000 kävijää myyden lähes kaikki konserttipaikat täyteen. Tänä vuonna kiertue kasvaa aikaisempaa suuremmaksi ja myös konserttien visuaalinen show kasvaa entisestään. Luvassa on isoja screenejä, pyro-tehosteita sekä näyttävä valo-show, johon panostetaan tänä vuonna erityisen paljon.

Useissa konserteissa tullaan näkemään erikoisvieraita sekä kotimaasta että ulkomailta, joista Raskasta Joulua -organisaatio tiedottaa myöhemmin.

Sonata Arctican single Ei oo muutako on nyt saatavana

24.5.2017
Tony Kakon ja Sonata Arctica -yhtyeen tekemä PS Kemin uusi kannatuslaulu Ei oo muutako on nyt myynnissä. Singleä on saatavissa PS Kemin toimistolta, sekä joukkueen kotipelien yhteydessä kymmenen euron hinnalla. Kappaleen julkaisu on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla Sonata Arctican fanien keskuudessa.

Single pitää sisällään kappaleesta kolme versiota ja aukeavat kannet, joihin on painettu laulun sanat. PS Kemin etäkannattajia ja Sonata Arctican fanit voivat tilata singlen sähköpostitse osoitteesta toimisto@kemikings.fi. Etämyynnissä singlen hintaan lisätään toimituskulut, alkaen 3 euroa.

Tony Kakon mukaan biisin perusajatus on olla henkeä nostattava, kuten kannatusbiisin pitää ollakin. Kappaleen kertosäe menee näin: Perämereltä tuulee taas / Kädet yhteen koska / Ei oo muuta ku PS Kemi.

Perinjuurin kemiläinen kakkossäkeistö kuuluu näin:
Kingsien kotipeli on varma ykkönen,
Sauvosaaren takakentän taika ei raukea,
pääkatsomo huutaa hei, rantakatsomo huutaa hei hei,
kun duunari painuu pelist´ yövuoroon.
Hyvää kotimatkaa, terveisiä etelään
ja kiitos kolmesta pisteestä.

PS Kemin toimisto on avoinna ma-pe klo 9-15. Postiosoite on Kauppakatu 8, 3. krs, mutta käyntiosoite on Valtakatu 19 (Ovi sisäpihalla Puustellin takana), 94100 KEMI.

Kemin Taiteiden yö etsii esiintyjiä

24.5.2017
Kemin Taiteiden yö järjestetään lauantaina 28. lokakuuta. Kemi etsii tapahtumaan esiintyjiä. Halukkaat voivat ilmoittautua sähköpostilla os. hilkka.heikkinen@kemi.fi tai kirjeellä os. Hilkka Heikkinen, Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi.

Esiintyjille ei makseta esiintymiskorvauksia. Ilmoittautumisen yhteydessä esiintyjän toivotaan ilmoittavan esityksensä nimen, tila- ja tekniikkatarpeet sekä esityksen keston. Myös se on hyvä ilmoittaa, jos aikoo järjestää esityksen omissa tiloissaan.

Taiteiden yö järjestetään Kemin kulttuurikeskuksessa, Sauvo talolla sekä ympäri kaupunkia.

Myös vuoden 2018 Kemin Taiteiden yön ajankohta on jo päätetty. Se on lauantai 27. lokakuuta 2018.

 

Jani Kenttä Keminmaasta rumpukisan voittoon

Jani Kenttä.

Anssi Nykänen, Antti Lehtinen ja Jaska Lukkarinen valitsivat Kentän Rosanna-kompin Suomen kovimmaksi.

11.5.2017
Keminmaalainen Jani Kenttä, 19, on voittanut Suomen kovin Rosanna-komppi kilpailun. Voittajan valitsivat 66 osanottajan joukosta kotimaisen rumpalikaartin ykkösnimet Anssi Nykänen, Antti Lehtinen ja Jaska Lukkarinen.

Kukin kilpailija teki Facebook-videon, jossa hän tulkitsi amerikkalaisyhtye Toton Rosanna-kappaleen alkufilliä ja osaa kappaleesta rummuilla. Alkuperäisen rumpukompin soittaa maailman parhaaksi komppirumpaliksi tituuleerattu Jeff Porcaro.

Kentän voittajakompissa tuomaristi kiitteli musikaalisuutta, iskujen tarkkuutta ja kompin yleistä rullaavuutta.

Suomen kovimman Rosanna-komppaaja, vuonna 1998 syntynyt Jani Kenttä opiskelee rumpujen soittoa Torniossa Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa. Vuonna 1998 syntyneen rumpalilahjakkuuden opettajiin lukeutuu muun muassa Grooving High Allstarsin rumputaituri Tuomo Jakku.

Kilpailu järjestettiin 5.4.–3.5. DLX Musicin toimesta.

Äänentoistoworkshop Kemin nuorille

11.4.2017
Kemi Factori järjestää Sauvotalon uumenissa sijaitsevassa auditoriossa kemiläisille nuorille avoimen tilaisuuden päästä tutustumaan äänentoiston maailmaan torstaina 13.4. klo 16.00-18.00. Workshopin vetää ääniteknologi Elias Kauppinen.

Kurssi on maksuton ja matalankynnyksen mahdollisuus oppia asioita esimerkiksi äänentoistojärjestelmän kytkemisestä, instrumenttien mikityksestä, laulu- ja puhemikkitekniikoista ja äänentoiston ongelmanratkaisutilanteista. Kurssia suositellaan kaikille tapahtumatekniikasta kiinnostuneille.

Kemi Factori työskentelee lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, tuottamalla heille laadukkaita sekä monipuolisia taide- ja kulttuuripalveluja.

Glass Wipe kevätkiertueelle

7.4.2017
Punkrockin saralla operoiva kemiläinen Glass Wipe -yhtye aloittaa kevätkiertueensa tänään Kemistä. Yhtye soittaa illankähmässä Chilloutin Punk rock party night II -tapahtumassa, jossa esiintyvät myös Epäjärkkärit, Metuja ja Crapula.

Trion kevätkiertue jatkuu 19.4. Helsingin Lepakkomiehessä, 20.4. Tampereella, 21.4. Jyväskylän Veturitalleilla, 22.4 Ykän pubissa ja 6.5 Rovaniemen rockravintola Grandessa.

Helsingissä lavalle nousevat myös Lame Duck ja Strum 101, Oulussa keikkakumppanina on City in Pain ja Rovaniemellä Tervolan hurjat eli No Swaps.

Kiertueen yhteydessä ja osin sen jälkeen täydellä höyryllä hyvällä asenteella keikkansa hoitava yhtye äänittelee samalla seuraavaa levyään. Vuonna 2013 perustetty Glass Wipe julkaisi debyyttialbuminsa Rabbit Hole tammikuussa 2016.

Glass Wipe on antanut rundilleen korskeasti nimen Chickenpitsa tour 2017.

Kaakamo Camping kolisteli kalloistaan Trumpland -singlen

26.1.2017
Kaakamo Camping on julkaissut Amerikan Yhdysvaltoissa alkaneen uuden ajan - eli Donald John Trumpin presidenttiyden - merkeissä singlen nimeltä Trumpland.
Lyhyt tiedote ei Kaakamo Campingista paljoa kerro, mainiten vain kyseessä olevan dynaamisen hyggeilyryhmän, joka kokoontuu aika ajoin laululeirinuotion ympärille lirauttamaan ajankohtaiset musiikilliset ambitionsa samaan tuleen.

Hyggeily on tanskalaisten luoma käsite. Tanskasta kantautuneiden tietojen mukaan hyggeilyssä tärkeintä on lämmin tunne, jonka se saa syttymään ihmisen sisällä. Vapaasti suomennettuna hyggeilya voi luonnehtia sanoilla kotoilu, hauskanpito, ilonpito ja tunnelmointi. Tiedotteessa ryhmä vakuuttaa session jälkeen kallojen kolisevan luomisen tyhjyyttä kuin KonMari-kodit konsanaan.

Trumpland -kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Mr. Bobby Doli, jonka mukaan Kaakamo Campingin olemassaolon merkitys on selkeä.
-We will make Kaakamo great again, Doli painottaa.
Laulun sovittanut Kime Klemettinen, joka yhdessä Greatsounds ky -studionsa kanssa  on vastannut myös 3 minuuttia 37 sekuntia kestävän levyn tuotannosta.

Studiovelho, musiikin monialainen ammattimies Kime Klemettinen merkkautti alkuvuodesta meriittilistalleen myös Radio Kajauksen Vuoden 2016 Kajaushitti -äänestyksen kakkos-, viitos- ja kymppisijat.
Kakkoseksi ylsi Klemettisen sovittama Vielä löytyykö rakkautta, jonka sävelsi Reijo Määttä ja sanoitti Reijo Päkkilä. Viidenneksi selvisi niinikään Klemettisen sovittama, Reijo Määtän säveltämä ja Kimmo Tuomaalan sanoittama kappale Alexandra. Molemmat kappaleet laulaa Ville Kortesalmi. Lisäksi vielä äänestyksessä kymmenenneksi sijoittunut Ilkka Marttalan Ajopuu on Klemettisen sovittama.