Ruotsin Idol -kiertue Haaparannalle keskiviikkona

20.2.2018
Ruotsin Idol -laulukilpailu rantautuu keskiviikkona Haaparannalle. Koelaulutilaisuus järjestetään Kansantalolla eli Folkets husilla Suomen aikaa klo 20 alkaen.

Koelaulu järjestetään open mic-periaatteella, eli ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Se tarkoittaa siis sitä, että jos ilmoittautuminen on jäänyt väliin syystä tai toisesta tai jos olet kerännyt rohkeutta viime metreille asti, Open mic saattaa olla juuri sinua varten.
Tilaisuus on avoin kaikille, myös suomalaisille, mutta osallistujilta vaaditaan kuitenkin ruotsalainen osoite.

Kiertueen järjestäjät haluvat mukaan näillä edellytyksillä kaikki, joilta löytyy intohimoa musiikkiin, vaikkapa harrastuksena ja kenties artistiunelmien kera. Tapahtumaa voi myös lähteä vain seuraamaan.

Idol on yksi Ruotsin suosituimmista ohjelmista ja perustuu brittiläiseen Pop Idoliin, jota esitettiin Britanniassa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Ruotsissa ohjelmaa on esitetty elokuusta 2004 alkaen, Suomessa syyskuusta 2003 alkaen.

Ruotsin Idolin voittajiin lukeutuu Kiirunassa syntynyt Markus Fagervall, jonka äiti on suomalainen ja  hänen isänsä on kotoisin Tornionjokilaaksosta Ruotsin puolelta. Vuonna 2006 Idol -kisan voittaneen Fagervall on on sukua Markus Krunegårdille, Susanna Heikille ja Suvi Teräsniskalle.

Kemiläiseltä Epäjärkkäreiltä uusi single

28.1.2018
Kemiläinen pitkän linjan punkrock-yhtye Epäjärkkärit on julkaissut uutta materiaalia. Suncloud- ja youtube -palveluissa julkaistu Ruusukimppu -niminen single edustaa yhtyeen mukaan "vähän kokeellista ja uudenlaista Epäjärkkäri" -tavaraa, jossa heavyvaikutteet puskevat päälle osin jopa herkästi.

Epäjärkkärit on perustettu jo vuonna 1991 ja yhtyeen nykykokoonpanon muodostavat Timo Juopperi (laulu), Jape Ukonaho (kitara), Miikka Keskitalo (basso) sekä Vesku Varis (rummut). Yhtyeessä tapahtui alkuinnostuksen jälkeen jäsenvaihdoksia sekä yhtyeen sisäisiä soitinvaihdoksiakin, kunnes vuonna 1995 yhtye jäi viettämään luovaa taukoa, joka venähti peräti 14 vuoden mittaiseksi.

Viisiminuuttisen Ruusukimppu -kappaleen pääsäveltäjä ja -sovittaja on basisti Miikka Keskitalo, sanoituksessa ovat olleet mukana myös Timo Juopperi ja Marko Kröger. Sanoitukseltaan biisi jatkaa Epäjärkkärien ahdistusta ja elämä potkii päähän mentaliteettia -kuvaavien biisien sarjaa.
"Lankean sairaalan eteen polvilleni
En jaksa enää olla itkemättä
Sä lasket ruusukimpun päälleni
Olen valmis luopumaan elämästä"

Yhtyeen musiikkiin voi perehtyä lisää suncould-palvelussa, jonne bändin tuotantoa on ladattu reilu otos. Ne löytyvät osoitteesta https://soundcloud.com/epis91

Mikin Vintti tarjoaa tammikuun ratoksi lemmekkään revyyn

2.1.2018
20 vuotias omaperäinen torniolainen musiikkiteatteriyhdistys Mikin Vintti tarjoaa tammikuun alkupuoliskolla Kaamoksen katkaisuun lauluja, lemmenlurituksia, iskusävelmiä sekä katkelmia Mikin Vintin 20 vuoden aikana esittämistä näytelmistä sisältävän Sellaista lempi on esityksen, joka on kiedottu iloittelevaan revyy-muotoon.

Revyyn ovat koonneet ja ohjanneet Elina ja Marko Haapaniemi, esiintyjinä musiikin ja teatterin harrastajia Torniosta ja ympäristökunnista. Haapaniemen pariskunnan lisäksi mukana ovat Leena Kelloniemi, Riikka Vuorenmaa, Toni Sainio, Janne Vilmi, Anna-Mari Vuontisjärvi, Djamila Paavola, Ari Viitala, Pasi Määttä ja Ari Jaakkola.

Esitykset nähdään Seminaarin koululla (Seminaarinkatu 16) Torniossa. Pe 5.1.klo 19, Loppiaisena la 6.1. klo 15, su 7.1. klo 15 , pe 12.1. klo 19, la 13.1. klo 19, su 14.1. klo 15. Liput 12 euroa alkaen tuntia ennen esitystä ovelta.

Sharp Crone soittaa Kemin Meripuiston laululavalla Suomi 100 -konsertin uudenvuodenaattona klo 20 alkaen. Spektaakkeli huipentuu sisäsatamassa klo 21 alkavaan ilotulitukseen.

Grooving High Allstars ja Sharp Crone tarjoavat musiikkia Meri-Lapin Uudenvuoden juhlissa

29.12.2017
Bilebändi Grooving High Allstars tähdittää Tornio-Haaparannan uudenvuoden vastaanottojuhlallisuuksia Victorian torilla. Tapahtumaa vietetään toista kertaa nimen Happy New Twice alla.

Juhla alkaa klo 23 Suomen aikaa ja päättyy kaksi tuntia myöhemmin. Groovarit esittävät kahteen otteeseen noin puolen tunnin setin, ensimmäinen alkaa klo 23.15 ja toinen klo 00.20. Ohjelmaa tarjoaa kahdesti myös tanssikoulu Stage. Lisäksi ohjelmassa on Kaj Kostianderin uudenvuoden tervehdyspuhe, aikalaskenta vuoden vaihtumiseen Suomessa ja Ruotsissa sekä kaksi ilotulitusta.

Kemissä uuden vuoden ilotulitus pidetään sisäsatamassa kello 21 alkaen. Tuntia aiemmin kello 20 Meripuiston laululavalle nousee coveryhtye Sharp Crone Suomi 100 –konsertin merkeissä.

Keminmaassa uusi vuosi avataan soihtulaskulla ja ilotuliksella jo kello 18 Kallin hiihto- ja ulkoilukeskuksessa. Sitä ennen Kallilla on After Ski –meininkiä klo 16-18.

Myös Tornion Vojakkalassa otetaan uusi vuosi vastaan ilotulituksella, joka pidetään Timpantorilla kello 20 alkaen.

Grooving High Allstars -yhtyeen muodostavat laulusolistit Ellu Malkamäki, Maria Iivonen, Mikko Koivulehto, kitaristi Tommi Rahko, kitaristilaulaja Mikko Nuorala, kosketinsoittaja Erkki Koivisto, rumpali Tuomo Jakku, sekä basistit Jukka Yli-Kortesniemi ja Matti Manninen.

Sharp Crone -yhtyeessä vaikuttavat Elina Haapaniemi (laulu), Marko Haapaniemi (kitara ja laulu), Marjo Törmänen (koskettimet ja laulu), Ari Viitala (basso) ja Pasi Määttä (rummut).

Presidenttiehdokas tänään dj:nä Tornion Pikku Berliinissä

Pekka Haavisto vierailee iltapäivällä Kemin ja Tornion Suomalaisissa Kirjakaupoissa.

28.12.2017
Presidenttiehdokas Pekka Haavisto saapuu tänään torstaina Tornion Pikku Berliiniin soittamaan harvinaisen DJ-keikan. Luvassa on hienoja biisejä, sillä Vihreiden presidenttiehdokas on myös musiikin asiantuntija, onhan hän Helsingin Lepakko -yökerhon veteraani ja Rumba-lehden perustajajäsen.

Kello 19 alkavan ja 20.15 alkavan runsaan tunnin mittaisen keikan aikana voi Haaviston kanssa voi myös jutella ja ottaa kaverikuvia. Keikan aikataulua on aikaistettu aiemmin ilmoitetusta lentoaikataulujen vuoksi.

Haavisto on aiemmin soittanut DJ-keikkoja muun muassa ennen loppuunmyytyä Antti Tuiskun keikkaa Turussa, Helsingissä Ravintola Ilveksen LYNX- klubilla, Mascotissa sekä Superwood-festivaalilla Hotelli Rantapuistossa. Kehutuilla keikoilla ollaan kuultu musiikkia laidasta laitaan ja Haavistolla on ollut tapana myös kertoa tarinoita kappaleiden takaa.

Edellisen Dj-settinsä Haavisto heitti eilen Äkäslompolon Selvä Pyy -ravintolassa ennen The Meänland -yhtyeen keikkaa.

Ennen dj-keikkaansa Haavisto on tänään päivällä kirjailijavieraana Kemin ja Tornion Suomalaisissa Kirjakaupoissa. Kemissä Haavisto esittelee uutta Lipunnosto -kirjaansa klo 16.30 - 17.00 ja Torniossa 18.00-18.30.

Pete Parkkonen tänään Kemin Ankkurissa

Lapin kiertue jatkuu vielä loppuvuoden.

28.12.2017
Lapissa väliviikkoa viettänyt Pete Parkkosen keikkakunto on tsekattavissa tänään Kemin Ankkurissa klo 22 lähtien. Kemistä mies jatkaa takaisin pohjoiseen ja esiintyy huomenna perjantaina Inarin Papana Barissa, lauantaina Levin Hullu Poro Areenalla ja uudenvuodenaattona Ylläksen ravintola Taigassa.

Vuoden 2008 Idols -kilpailun kolmossijan kautta julkisuuteen noussut Parkkonen elää parhaillaan uutta tulemistaan artistina. Uran uuteen nousukiitoon johdatti  MTV3:n Tähdet, tähdet -ohjelma, jonka Parkkonen voitti syksyllä 2016.

Parkkosen debyyttialbumi First Album ilmestyi maaliskuussa 2009 ja kakkoslevy I’m an Accident vajaata vuotta myöhemmin. Vuonna 2010 Parkkonen osallistui myös Nelosen Kuorosota -ohjelmaan, jossa hänen johtamansa Pihtiputaan kuoro sijoittui toiseksi Suvi Teräsniskan johtaman Oulun kuoron jälkeen.

Kahden englanninkielisen albumin jälkeen Parkkonen julkaisi omaa nimeään kantavan, ensimmäisen suomenkielisen albuminsa huhtikuussa 2014.

Television musiikkiohjelmissa menestystä jatkoi syksyllä 2014 Tanssii tähtien kanssa -ohjelman voitto tanssiparinsa Katri Mäkisen kanssa.

Joulukuussa 2016 julkaistu Parkkosen Kohta sataa –musiikkivideo oli viime talven puhutuin musiikkivideo. Viivi Huuskan ohjaama eroottinen video keräsi parissa päivässä lähes puoli miljoonaa katselukertaa. Nyt se on katsottu jo lähes 3,2 miljoonaa kertaa.

Lapland Tattoo Weekend siirtyy kesäkuulle

28.12.2017
Aiemmin helmikuussa järjestetty Lapland Tattoo Weekend siirtyy tänä vuonna neljällä kuukaudella eteenpäin. Jo 21. kerran järjestettävä tapahtuma palaa samalla Tornion Umpitunneliin, jonka useimmat tapahtumavieraat muistavat tapahtuman pääasiallisena pitopaikkana.

Viime vuonna Lapland Tattoo Weekend pidettiin Torandassa, mutta vuosien varrella tapahtuma on kiertänyt myös Kemissä, Oulussa ja Haaparannalla. Historian ensimmäinen Lapland Tattoo Weekend järjestettiin Tornion Jesperi-klubilla helmikuussa 1997. Tuolloin musiikista vastasi Tepa Lukkarisen johtama De Soto.

Vuosien varrella kaikki on kasvanut, niin tatuoija-, kuin yleisö- ja esiintyjämäärätkin. Bändejä tapahtumassa on vieraillut kymmeniä, mukana muun muassa ruotsalaiset Sparzanza, Mustasch ja Hardcore Superstar sekä kotimaan suuruuksista muun muassa Von Hertzen Brothers, Brother Firetribe, 69 Eyes ja Maj Karma.

Vuoden 2018 Lapland Tattoo Weekend pidetään Umpitunnelissa 15.-17.6.2018. Esiintyjiä ei ole vielä julkistettu.