CMX on yksi festarikartalle palaavan Aawastockin pääesiintyjistä kesällä 2022.

Aawastock-musiikkifestivaali tekee paluun - ensimmäiset artistikiinnitykset CMX ja SUAD

Artistitulokas SUAD on yksi ensi kesän Aawastockin esiintyjistä.

17.12.2021
Aawastock-musiikkifestivaali järjestetään 13 vuoden tauon jälkeen Aavasaksan vaaralla Ylitorniolla 8.-9.7.2022. Ensimmäisestä festivaalista on tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Festivaalia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Kruununpuistossa.

Aavasaksa on ollut kesää juhliville keskiyön auringon palvojille pyhiinvaelluspaikka läpi vuosikymmenten. Ensi vuonna ensimmäisestä festivaalista on kulunut 20 vuotta. Aawastock-festivaalia on järjestetty aiemmin vuosina 2002-2007 ja 2009.

Kaksipäiväisellä festivaalilla kuullaan ensi kesänä kotimaisen vaihtoehtorockin ja popin eturivin artisteja sekä indiemusiikin tuoreita tulokkaita.

Festivaalin yksi pääesiintyjistä on CMX. Kestosuosiota nauttiva rock-yhtye sopii festivaalille kuin nakutettu. Kun orkesterilta itseltään kysyttiin missä he vielä haluaisivat soittaa, vastaus oli Aavasaksa. Toinen julkaistu esiintyjäkiinnitys on kohuttu artistitulokas SUAD. Musiikkipiireissä arvostettu indiehelmi keikkailee ensi kesänä ensimmäistä kertaa Lapissa.

Festivaali päivitetään 2020-luvulle


Musiikin lisäksi yleisötapahtuma tarjoaa monipuolisesti oheisohjelmaa kuten metsäjoogaa ja jokiristeilyn saunalautalla. Festivaali panostaa ohjelman lisäksi laadukkaaseen lähiruokaan ja panimotuotteisiin.

Tulevana kesänä festivaali järjestetään luonnonsuojelualueen ja sen rauhoitusmääräysten ehdoilla. Festivaalin yleisömäärä pidetään maltillisena. Liput tulevat myyntiin kevät-talvella 2022.

Tapahtumaa hallinnoi Ylitornion kunta ja festivaaliorganisaationa toimii sen nimeämä tuotantotiimi promoottorinaan festivaalin perustaja Tommi Lantto.
- On ollut hienoa havaita kuinka laajaa tukea tapahtuma on saanut Ylitornion kunnalta. Festivaali on ollut toivottu. Aawastock on luonut nyt nahkansa ja tulee takaisin parempana kuin koskaan, järjestäjät iloitsevat.

Aawastockin lopullinen ohjelma julkaistaan keväällä.

Satama Open Airin festivaalialuetta rakennetetaan Kemin Ruutinpuistossa kuumeisesti valmiiksi. Kuva Eventmedia / Rami Ranta.

Satama Open Air juhlitaan viikonloppuna Kemin Ruutinpuistossa turvallisuutta korostaen


Eventmedia tarjoaa kasvomaskit jokaiselle festivaalivieraalle

4.8.2021
Perinteinen Satama Open Air -festivaali juhlitaan kahden vuoden odotuksen jälkeen Kemin Ruutinrannan puistossa 22 tähtiartistin myötä 6.-7.8.2021. Kemissä nautitaan peräti 24 tunnin ajan kotimaisista huippuartisteista.

Festivaalin alla koronaturvallisuus on herättänyt merkittävissä määrin keskustelua, ja myös festivaalin turvallisuustoimet ovat puhututtaneet. Festivaalin tuotantotiimi on kerännyt jo kahden vuoden ajan parhaita tapoja turvallisen tapahtumaelämyksen järjestämiseen.
- Lähtökohdaksi olemme ottaneet toimivan palvelun, ja sitä myöten tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden ottaa omaa tilaa ja nauttia festivaalista oman seurueen kesken, toteaa promoottori Markku Köngäs.

Festivaalialuetta ei ole jaettu lohkoihin, mutta aluesuunnittelussa on otettu huomioon asiakkaiden kulkusuunnat ja hienovarainen ohjaaminen turvalliseen festarielämykseen. Myös palvelupisteiden määrää on kasvatettu.
- Tärkeimmät tapahtumajärjestäjän toimet liittyvätkin mahdollisuuden luomiseen. Meiltä löytyy käsidesiä kontaktipisteiltä, ja juoksevaa vettä on käsien pesua varten. Lisäksi henkilökuntamme pitää kasvomaskeja, ja tottakai yleisöllekin kasvomaskin käyttö on mahdollista, kertoo festivaalituottaja Rami Ranta.

Kuluneen viikon keskustelu tapahtumaturvallisuudesta sai tuotantotiimin miettimään vielä monipuolisempia tapoja parantaa turvallisuutta - jokaiselle asiakkaalle päädyttiin tarjoamaan kasvomaski, jotta mahdollisuus turvalliseen elämykseen on.

Turvavälejä ja sumputtumista pyritään ehkäisemään aluesuunnittelun lisäksi muun muassa myös neljällä jättimäisellä screenillä. Kaikki keikat näkyvät screeneillä, joka mahdollistaa livemusiikista turvallisen nauttimisen myös etäämmältä lavasta.


Festivaaliportit aukeavat ennätysaikaisin

24 tunnin hittitykitys on aikaistanut myös festivaalin avausaikaa. Portit aukeavat kumpanakin festivaalipäivänä 13.30 ja ensimmäinen artisti aloittaa jo 14.00. Aikaisemman aloituksen vuoksi tapahtumatuotanto rohkaisee asiakkaita hyödyntämään mahdollisuuden ennakkorannekkeenvaihtoon.

Ennakkorannekkeenvaihtopiste on avoinna:

Torstaina 5.8. klo 13.30-19.30
Perjantaina 6.8. klo 12-22
Lauantaina 7.8. klo 12-22

Festivaalilippuja on saatavissa Ticketmasterista ja Prismoista sekä Evenmedian lipunmyyntipisteeltä.
Lippujen hinnat:
Perjantain lippu ennakkoon 74 € (ovelta 85€)
Lauantain lippu ennakkoon 74 € (ovelta 85€)
Kahden päivän lippu ennakkoon 115 € (ovelta 125€)

Festivaalin ohjelma ja aikataulu

PERJANTAI 6.8.2021

14.00 Irina
15.15 J. Karjalainen
16.30 Neljä ruusua
17.45 Klamydia
19.00 Sonata Arctica
20.00 Stam1na
21.00 Kaija Koo
22.00 Ellinoora
23.00 Turmion Kätilöt
00.00 Elastinen


LAUANTAI 7.8.2021

14.00 Kasmir
15.00 Chisu
16.00 Kolmas nainen
17.00 Mariska
18.00 Samuli Edelmann
19.00 Maija Vilkkumaa
20.00 Laura Voutilainen
21.00 Reino Nordin
22.00 Erin
23.00 Lauri Tähkä
00.00 Olavi Uusivirta
00:50 Evelina

Run to 60´s tänään ja huomenna Kemissä


* Tarjolla monivivahteinen kattaus rockmusiikkia raskaasta mätöstä grungeen ja rautalangasta progeen ja boogie woogieen.

30.7.2021
Kemin kesään olennaisesti kuuluva Run to 60´s -tapahtuma juhlitaan tänään ja huomenna Hahtisaaren puistossa, johon tapahtuma on jo vakiintunut entisen Seilarin maaston jälkeen.
Avausbändinä tänään klo 18 alken on helsinkiläinen Tyre Kickers vasta toisella keikallaan. Kesä on moottoripyöräilijöiden raskasta mättöä paiskovasta bändistä, jonka keulilla on brittiläistä syntyperää oleva vokalisti. Teemu Pukin tunnetuksi tekemästä Norwichista lähtöisin oleva laulaja on asunut kuitenkin Suomessa jo vuosia.

Perjantain toisena bändinä lavalle nousee Bull By The Horns, joka esittää pitkälti Johnny Cash-tyyppistä rockabillycountrya blues- ja rockvivahtein. Bändissä soittavat Petteri Grönholm, Ismo Kähkönen, Jere Peurasaari, Marko Oljakka ja Pentti Peura.

Avausillan kolmas orkesteri on mm. kesän Blind Channel -keikan lämppärinäkin nähty keminmaalais-torniolainen Rob The Dog. Kitaristilaulaja Aleksi Viitalan, rumpali Markus Rannan ja basisti Severi Jutilan muodostama yhtye tarjoaa garage- ja grunge -runttausta, jonka ohella kappaleista löytyy bluesrockin elementtejä ja The Doorsin kaltaista hypnoottista tunnelmointia. Yhtyeen ohjelmistossa on mm. helmikuussa ilmestyneen Lost In The Vallitunsaari -EP:n kappaleita.

Perjantain pääesiintyjänänä on tapahtumassa usein aiemminkin nähty raspikurkku Maya Paakkari, joka esiintyy tällä kertaa Dead Pandas -yhtyeen tukemana. Bändissä on tasokas,  kitaristi  Janne Aslak Räsänen, joka mieluusti esittää myös Jimi Hendrix-bravuureja. Kaveri on myös taitava laulaja. Yhtyeen basistina on Antero Pöntisenaho ja rumpujen takaa löytyy Matti Korvela, Maya Paakkarin aviomies. Bändin progehenkiseen ohjelmistoon kuuluu muun muassa jäsentenesä nuoruusajan lemppareita Peter Gabrielista Paula Abduliin.

Lauantaina kolmen bändin ilta

Lauantain 31.7. ensimmäinen yhtye on Benson Boogie Band, jonka muodostavat Kai "Benson" Penttilä, Arto Louhela ja Pete "Boogie" Heikkinen. Vuonna 2005 perustettu taitava oululaisyhtye tarjoaa omanlaisiaan rock-klassioista tekemiään boogie woogie -tyylisiä covereita. Bändi pyrkii pitämään soittonsa jamipohjalla, jotta se ei menisi suorittamiseksi, vaan tarkoituksena on säilyttää soittamisen riemu, mahdollisuus improvisointiin ja tiettyyn vaaran tuntuun.

Lauantain toinen esiintyjä on Hämeenlinnassa jo vuonna 1988 perustettu Pekka Tiilikainen & Beatmakers, joka levyttänyt sekä suomeksi että englanniksi laulettua beatrautalankaa, sekä myös instrumentaalimusiikkia. Sen lisäksi, että yhtye on tehnyt yli 20 omaa pitkäsoittoa, sen tuotantoa löytyy myös kymmeniltä koti- ja ulkomaisilla rautalanka- sekä iskelmäkokoelmilla.

Bändin keulilla on kemiläistä syntyperää oleva Pekka Tiilikainen, laulu ja komppikitara. Yhtyeen muut jäsenet ovat Juha Heinonen, soolokitara ja taustalaulu, Jori Venemies, bassokitara ja taustalaulu sekä J-P Harju, rummut.

Yhtyeen tuorein, tänä vuonna ilmestynyt albumi on nimeltään Ainutlaatuinen. Albumin viidestätoista laulusta kahta lukuunottamatta Pekka Tiilikainen laulaa äidinkielellään. Ne kaksi muuta ovat instrumentaaleja. Pekka on urakoinut ansiokkaasti myös laulunkirjoittajana. Peräti kymmenessä albumin lauluista sävel tai sanat tai molemmat ovat Tiilikaisen kynästä.
Yhtyeen edellinen albumi, vajaa vuosi sitten ilmestynyt instrumentaalialbumi Guitar Town, sai suitsutusta ulkomaita myöden. Englantilainen Pipeline-musiikkilehti valitsi sen peräti vuoden levyksi.


Kekkerit päättää kemiläisille tuttuakin tutumpi Heme & Suomirock Superstars, jossa pääjehu Heikki Vieresjoen lisäksi lavalle tepastelevat Teemu Hillervo, Janne Posti, Lasse Jauhola ja Juuso Kumpulainen. Kaikille kemiläisille siis hyvin tuttuja muusikoita.
- Joo, täytyy olla viettänyt koko 1990-luvun tynnyrissä, jos ei meitä tunne, Heme hyrähtää.
Keikan teemana on paluu täysillä 90-luvulle.
- Siihen pannaan vielä lisää säröjä ja tempoa, Heme ennakoi tulevaa.

Lisäksi Heme soittaa omia biisejään lauantain aluksi. Pääsylippu tapahtumaan on 15 euroa per ilta.

Twin City Festivaali palaa Tornion kesätapahtumien joukkoon. Kuva Rami Ranta.

Twin City Festival palaa Tornion kesätapahtumien joukkoon


* Edellisen kerran festivaali järjestettiin vuonna 2014.

* Lue myös katsaus Twinkkarien esiintyjähistoriaan. Olitko paikalla 2012, kun Bonnie Tyler veti paikalle 6000 henkeä?

22.7.2021
Twin City Festival palaa Tornion kesätapahtumien joukkoon vuosien tauon jälkeen tulevana viikonloppuna. Uudistuneissa Twinkkareissa perjantaina 23.7. juhlitaan iskelmätähtien kanssa ja lauantaina alueen valtaa Perämeren suurimmat Ysäribileet.

Perjantaina esiintyvät Suvi Teräsniska, Anssi Kela, Dingo, Mamba, Kake Randelin, Arja Koriseva ja Arttu Wiskari. Lauantai 24.7. Ysäribileiden tähtinä loistavat Basic Element, Solid Base, Partamatti, Gunther, Aikakone sekä Waldo´s People. Tapahtumapaikkana on Tornion Aineen taidemuseon puisto.

Twin City Festivalille melulupa myönnettiin yökahteen saakka, jonka johdosta festivaalituotanto päätti laajentaa artistikattausta viimehetkillä. Viimeisimpinä artistilisäyksinä Iskelmäpäivälle julkaistiin Arttu Wiskari ja Ysäribileisiin Waldo´s People.
- Twinkkarit tehdään kokonaan uudella kaavalla. Meillä on selkeät genrepäivät, ja genreen sopivat artistit, tottakai. Uuden Twin City Festivalin järjestelyissä otetaan huomioon parhaan festivaalikokemuksen mahdollistavat seikat, kertoo festivaalipromoottori Markku Köngäs Eventmediasta.

Paikallinen Eventmedia järjesti Torniossa viime kesänä Ilo Irti -kesäterassin, sekä 2019 loppuunmyydyt Torandan Venetsialaiset. Jo kesäkuusta saakka Aineen taidemuseon puistossa on juhlittu Ilo irti -kesäterassin keikoista.

Twin City 2021 aikataulu

Iskelmäperjantai 23.7.

17.00 Anssi Kela
18.15 Arja Koriseva
19.30 Mamba
20.45 Kake Randelin
22.00 Suvi Teräsniska
23.15 Dingo
00.15 Arttu Wiskari

Ysärilauantai 24.7.

17.00 Solid Base (SWE)
18.15 Aikakone
19.30 Basic Element (SWE)
20.30 Gunther (SWE)
21.30 Dj Partamatti
23.30 Waldo´s People

Kahden päivän ennakkolippu 69,90, ovelta 80 €, päiväliput ennakkoon 44,90, ovelta 55 €.

Bonnie Tyler vetonaulana 2008

Ensimmäinen Twin City Festivaali järjestettiin vuonna 2008, tuolloin ravintoloitsija Reijo Angerian toimesta, joka järjesi tapahtuman kaikkiaan kuusi kertaa. Avausvuonna tapahtuma kesti peräti seitsemän päivää. Tapahtuman vetonaulaksi pestattiin käheästä äänestään ja hiteistään  It's a Heartache, Total Eclipse of the Heart ja Holding Out for a Hero tunnettu waleslainen Bonnie Tyler, joka vetikin perjantaina 25.7. Umpitunnelin maisemiin peräti 6000 katsojaa.

Muita vuoden 2008 esiintyjiä olivat Elastinen, Sanna Nielsen, Steels, Paula Koivuniemi, Grooving High Allstars, Anna Eriksson, Iiris, Grooving High Allstars, Danny & Islanders, Ketola & Witikainen, Elin Hornmalm & Stockholms liveband, Stalingrad Cowgirls, Jari Sillanpää & Markku Ketola & Men in Black, Jettiset, Agneta & Peter, Poco Loco, Dislocated, HJMV, Divine Sins, Lauren, Barbe-Q-Barbies, Mama & Brakemen, Anna Hanski & Sputnik, Jean S, Ari Koivunen, Poets Of The Fall, Anna Hanski & Sputnik ja The Boppers.

Vuoden 2009 festivaalin kovin nimi oli brittiläinen bändilegenda Dr. Feelgood. Ruotsalaisväriä festariin toivat E.M.D. -yhtye, Raubtier, Carina Jarneek ja Markus Fagervall. Kotimaisia tähtiä riitti Kari Tapiosta Anna Abreuhun ja Jari SIllanpäästä The Rasmukseen.
Muita kuusipäiväisen tapahtuman esiintyjiä olivat Mikko Alatalo & Jettiset, Juha Alvari, Mamba, Slap Betty, Heidi Kyrö, Petra, Waldo's People, Greedy Pig, Maria Lund, Happoradio, Frederik, Marisha, Anne Mattila, PMMP, Anna Eriksson, Pete Parkkonen, Koop Arponen, Laskuteline ja Suvi Teräsniska.

Slade säväytti 2012

Vuonna 2010 Twinkkarit supistettiin kaksipäiväiseksi festivaaliksi, jonka esiintyjiä olivat Frederik & Dynamite, Paula Koivuniemi, Pelle Miljoona & Unabomber, Greedy Pig, Sputnik, Tumppi Varonen & Problems, Yö, Maija Vilkkumaa, Irina, Ressu Redford & Jussi Rainio, Sputnik ja Cool Operator.

Vuonna 2011 tapahtuman onnistumista avitti hieno kesäsää, joka Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Cheekin, Kaija Koon, Popedan ja Juha Tapion johdolla keräsi yli 11 000 hengen yleisömeren. Muita huippuvuoden esiintyjiä olivat Grooving High Allstars, Sputnik, Basic Element, Ressu Redford & Jussi Rainio, Cool Operator, Sputnik.

Vuonna 2012 vetonaulaksi hankittiin 1970-luvun menestysbändeihin lukeutuva brittiläinen Slade, mutta kehno sää vesitti toiveet yleisöennätyksestä. Silti Slade säväytti peribrittiläisellä retrokeikallaan ja sen ohella tapahtumassa nähtiin Michael Monroe, Lipsaset, Frederik & Dynamite, Mikko Alatalo, Tarja Ylitalo, Raj Raj Band, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Suvi Teräsniska, Chisu, Petri Nygård, PMMP, Paleface, Grooving High Allstars ja Steve 'n' Seagulls.

Vuonna 2013, jolloin Reijo Angeria oli viimeistä kertaa tapahtuman vetovastuussa yleisömagneettina oli Haloo Helsinki. Muita esiintyjiä olivat Jukka Poika & Sound Explosion Band, Olga Heikkala, Markku Ketola & Jettiset, Irina, Twincity, Sputnik, Katri Helena, Paula Koivuniemi, Roopparit ja Melulintu.

Magnum Liven festari 2014

Vuonna 2014 tapahtumajärjestäjänä toimi Magnum Live, joka marssitti lavalle komean kotimaisen esiintyjäkaartin, mutta pettyi yleisömäärään, jonka jälkeen tapahtuma jäikin lopulta kuusi vuotta kestäneelle tauolle. Tuolloin lavalle nousivat avauspäivänä Cheek, Anna Abreu, Jenni Vartiainen, JVG, Rähinä Specialin Uniikki, Brädi, Spekti sekä Grooving High All Stars, juontajana toimi Martina Aitolehti.
Perjantaiehtoon esiintyjänimiä olivat Suvi Teräsniska, Egotrippi, Jari Sillanpää, Herra Ylppö & Ihmiset, Lord Est, Tuomas Kauhanen ja Laskuteline. Päätöspäivä lauantaina lavalla nähtiin Matti Nykänen, Tauski & Janne Hurme ja tanssitytöt, Johanna Tukiainen, The Visitors Plays ABBA, Rock Me I’m Famous -kaksikko Esko Eerikäinen ja Niko Nousiainen.

Vuoden 2014 jälkeen Twinkkarien paluuta on suunniteltu useaan otteeseen. Esillä oli muun muassa festivaalin siirtäminen Torandaan. Viime vuoden elokuussa tapahtuma oli lähellä toteutua, mutta koronatilanne pakotti peruttamaan EventWorksin haltuunsa ottaman tapahtuman.


 

Satama Open Air 2021 esiintyjälista on valmis

Kuva: Juhani Hiltunen


Kemin Ruutinpuistossa nähdään mm. Elastinen, Klamydia, Eläkeläiset, Maija Vilkkumaa, Stam1na ja Turmion Kätilöt.

Ensi vuoden Satama Open Air -festivaalin järjestelyt ovat jo pitkällä, myös esiintyjälista on valmis. Tapahtuma pidetään tutulla paikalla Kemin Ruutinpuistossa 6.-7. elokuuta 2021.
Festivaalipromoottori Markku Köngäs Eventworks Oy:stä kertoo, että luvassa on kaikkien aikojen Satama Open Air.
– Esiintyjiä on ennätysmäärä, kaikkiaan 24. Molempina päivinä kahdella lavalla ohjelmaa nähdään liki 12 tuntia putkeen. Ohjelma alkaa iltapäivällä klo 14 ja päättyy yöllä klo 01.30.
Köngäs lisää, että kullekin artistille on varattu 55 minuutin esiintymisaika, joka takaa sen, ettei täytebiisejä juuri kuulla.

– Vaikka artisteja on paljon, niin luvassa on täyttä tykitystä alusta loppuun, Köngäs lupaa.
Festivaalin esiintyjälistalla on runsaasti ajankohtaisia artisteja, kuten perjantaina 13.11. uuden albuminsa Uusia muistoi julkaiseva Elastinen sekä Klamydia, jonka keulamies Vesku Jokinen viettää nimikkopäiväänsä tämän viikon perjantain Vain Elämää -ohjelmassa. Esiintyjistä myös Mariska ja Reino Nordin ovat Jokisen ohella mukana meneillään olevalla Vain Elämää -kaudella.

Runsaasti ensikertalaisia

Varmistuneiden artistien joukossa on myös runsaasti ensivierailunsa Satama Open Airiin tekeviä esiintyjiä, kuten Maija Vilkkumaa, Stam1na, Turmion Kätilöt, Eläkeläiset ja Atomirotta. Esiintyjälistalta löytyvät myös Kaija Koo, Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, Sonata Arctica, Chisu, Kolmas Nainen, Olavi Uusivirta, Erin, Ellinoora, J. Karjalainen, Neljä Ruusua, Eveliina, Kasmir, Mikael Gabriel, Irina ja Samuli Edelmann. Artistit ovat pitkälle samoja, joiden oli tarkoitus esiintyä jo tänä vuonna.

Myös koronapandemia on huomioitu järjestelyissä. Köngäs sanoo, että tuore uutinen koronarokotteesta on toivoa herättävä. Järjestelytapaa on silti mietitty tarkkaan, jotta juhlijat tietävät olevansa turvallisissa käsissä.
– Olemme ottaneet suunnitelmissa huomioon mahdollisesti vielä tarvittavat turvavälit. Jos rajoituksia on voimassa, se tarkoittaa myös sitä, että sisään otettavan yleisön määrää joudutaan rajoittamaan. Tilaa on per asiakas 1,5 neliötä. Käytettävissä on kaikkiaan 8 000 neliötä.

Myymättä enää 1400 kahden päivän lippua

Lipunmyyntitilanne on varsin hyvä, sillä viime kesän peruuntuneen festivaalin liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumaan.
– Vain 59 henkilöä palautti ostamansa lipun, Köngäs mainitsee.
Mies uskoo, että tapahtuma tullaan myymään loppuun. Myymättä on enää vain 1400 kahden päivän lippua.
– Uskon, että kaiken tapahtuneen jälkeen ihmiset kaipaavat viihdettä ja lähtevät liikkeelle, kun se on jälleen mahdollista, Köngäs arvioi.

Könkään mukaan ensi kesän Satama Open Air tulee olemaan kävijöille Suomen halvin festivaali kokoluokkaan suhteutettuna. Kahden päivän lippuja myydään tällä hetkellä 74 euron hintaan Ticketmasterissa.
– Per esiintyjä hinta on vain hieman yli kolme euroa, Köngäs alleviivaa.