Amerikkalainen Bad Religion saapuu ensi kesänä Oulun Qstockiin. Kuva: Jim Wright

Punk-suuruus Bad Religion Oulun Qstockiin

Norjalainen laulaja-lauluntekijä ja poptähti Dagny lukeutuu Qstockin uusiin buukkauksiin.

26.1.2018
Yhdysvaltalainen punk-suuruus Bad Religion on yksi oululaisen Qstock-festivaalin uusista esiintyjäkiinnityksistä.

Melodista hardcore punkia soittava Bad Religion perustettiin Kaliforniassa vuonna 1980. Parhaiten vuoden 1996 Punk Rock Song -hitistään tunnettu yhtye on julkaissut komean taipaleensa aikana 16 studioalbumia, neljä kokoelmaa ja kaksi live-levyä. Seuraavaa albumia odotetaan kuluvan vuoden aikana.

Qstockin toinen uusi ulkomaanvieras on norjalainen laulaja-lauluntekijä ja poptähti Dagny, joka teki kansainvälisen läpimurron parin vuoden takaisella Backbeat-hitillään. Nykyään Lontoossa asuvan Dagnyn viimeisin single Love You Like That on myös saanut erinomaisen vastaanoton niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin.

Kotimaisista esiintyjistä tulonsa Qstockiin ovat vahvistaneet CMX, S-Tool, Ruudolf, Raappana, Satellite Stories, Atomirotta, Radiopuhelimet, Vesta, Redrama, jolle keikka on kesän ainoa sekä uransa päättävä Cheek, joka tekee kesän ainoan ja samalla viimeisen keikkansa Pohjois-Suomessa.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 27.-28.7.2018. Qstock on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

 

Tähän mennessä julkistetut kesän 2018 esiintyjät:

Perjantaina 27.7.2018: Hurts (UK), Hardcore Superstar (SWE), Jenni Vartiainen, Atomirotta, Radiopuhelimet, Vesta, Stam1na, Maj Karma, JVG, K-X-P, Gasellit, Beast In Black, Anna Puu, Ruudolf.

Lauantaina 28.7.2018: Cheek, Bad Religion (USA), Dagny (NO), CMX, S-Tool, Raappana, Satellite Stories, Redrama, Olavi Uusivirta, Amorphis, Von Hertzen Brothers, Elastinen, Pyhimys, Ellinoora, The Comedians, Kaija Koo, The Rasmus, Michael Monroe.

Battle Beast saapuu ensimmäistä kertaa Satama Open Airiin kesällä 2018.

Battle Beast Satama Open Airiin

Juha Tapio on yksi Satama Open Airin ensi kesän artistivieraista. Kuva: Ville Juurikkala.

Myös Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Juha Tapio ja Lauri Tähkä Kemin Ruutinpuistoon ensi kesänä.
 
15.12.2017
Ensi kesänä kahdeksatta kertaa järjestettävä Satama Open Air on julkistanut ensimmäiset neljä artistiaan.
- Tulevana kesänä Satama Open Airissa nähdään jokaiselle jotain. Meille on tulossa tämän hetken isoimpia nimiä, kuten Vain Elämää -ohjelmassa toistamiseen valloittanut suurten tunteiden tulkki Juha Tapio ja monia naisia hurmannut Lauri Tähkä sekä nykyään jo ikisuosikiksi tituleerattava Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, paljastaa Satama Open Airin festivaaliassistentti Rami Ranta.

- Lisäksi olemme päättäneet tehdä paluuta myös menneeseen ja tuoda kumpaankin festivaalipäivään myös metallista otetta. Toisen illan raskaammasta sarjasta löytyy Suomi-metalligenressä huimassa nousukiidossa oleva Battle Beast, lisää festivaalipromottoori Markku Köngäs.
Lisää artisteja julkistetaan kevään puolella ja festivaali vihjailee listalta löytyvän ehkä muutama yllättäväkin artistikiinnitys.


Järjestäjät uskovat, että Satama Open Air kerää jälleen yli kymmenen tuhatta ihmistä Kemin keskustaan elokuun alussa. Festivaali on tehnyt uusia kävijäennätyksiä vuosi vuodelta sekä kasvanut kokonaisuutena.
- Viime vuonna festivaalillamme nähtiin vierekkäin kaksi suurta festivaalilavaa sekä pienempi bileteltta. Saamamme palautteen perusteella isot lavat toimivat todella hyvin ja haluamme ensi vuodelle kehittää lavakonseptia entisestään, Köngäs kertoo.
Sijaintinsa puolesta Ruutinrannan puisto palveli kaksikon mukaan asiakkaita festariviikonloppuna loistavasti. Kiitosta lyhyestä matkasta keskustaan ja hotelleihin tuli etenkin pitkän matkan takaa tulleilta festivaalivierailta. Kaikki Kemin hotellit olivat viikonlopun ajan täyteen buukattuja.
- Hotellitila Kemissä meni niin täyteen, että jouduimme majoittamaan artisteja Tornioon ja Ouluun, Ranta valaisee.


Könkään mukaan elämyksellisyys on läsnä entistä enemmän nykypäivän tapahtumasuunnittelussa.
- Monesti kesäfestivaali voi olla koko vuoden aikana perheenäidin tai -isän ainoa tilaisuus tuulettua ja juhlia ystäviensä kanssa. Ja silloin kun juhlitaan, halutaan totta kai nähdä omia suosikkeja ja kokea jotain uutta, Köngäs tietää.
Artistikattauksen lisäksi festivaalin  työlistalla on oheistoiminnan kehittäminen. Ensi vuodelle festareille on odotettavissa laajempaa ruokavalikoimaa sekä uusi tapa kokea elämykselliset festivaalit.
- Ensi vuodelle lanseeraamme VIP-aluetta edullisemman, mutta silti ylellisemmän tavan nauttia festivaalista. Satama Open Airin Hovi -asiakkaat pääsevät festivaalilla saunomaan oikeaan saunaan, sekä pyrähtämään paljussa. Ja tottakai on se katettu tila, joka Suomen vaihtelevassa ilmastossa on tärkein myyntiargumentti, Köngäs painottaa.
- Suurin syy festivaalille saapumiseen on kuitenkin festivaalin artistit. Kuten aiempinakin vuosina on tarjonnasta löytynyt monipuolisesti jotain kaikille. Osaa vieraista kiinnostaa kevyt iskelmäpop, nuorille iskee räp-riimit ja aina mukana on myös raskaamman musiikin ystäviä, Köngäs linjaa.

The Rasmus nousee ensi kesänä Oulun Qstockin lavalle.

Qstock julkisti 20 esiintyjää

Ruotsalainen Hardcore Superstar on Qstockin kesän 2018 esiintyjien joukossa.

Hardcore Superstar, You Me At Six, The Rasmus, Beast In Black ja The Comedians Qstockin vuoden 2018 ensimmäiset kiinnitykset.

1.12.2018
Oululainen Qstock-festivaali valotti tänään ensi kesän ohjelmistoaan. Ensimmäiset ulkomaiset kiinnitykset ovat hard rockia ja glam metalia musiikissaan yhdistelevä Hardcore Superstar Ruotsista ja melodista vaihtoehtorockia soittava You Me At Six Englannista.

Kotimaisista kärkinimistä Qstockiin saapuu Suomen suvessa harvakseltaan keikkaileva The Rasmus, joka päätti viiden vuoden julkaisutauon Dark Matters -uutuudellaan lokakuussa.


Räppiosastoa festivaalilla edustavat järkiään täysille saleille esiintyvä Gasellit ja Pyhimys, jonka alkuvuodesta julkaistavan Tapa poika -levyn ennakkokuunteluilta Valkoisessa salissa Helsingissä myytiin loppuun alle minuutissa.

Uusia tuulia Suomen ja Euroopan metalliskeneen puhaltaa aiemmin Battle Beastissa vaikuttaneen Anton Kabasen uusi yhtye Beast In Black, jonka marraskuun alussa julkaistu esikoisalbumi Berseker on saanut erinomaisen vastaanoton.


Ihan omanlaisen ohjelmanumeron tarjoilee kotimaisten kärkikoomikoiden yhteenliittymä The Comedians. Heitettyään ensin stand up -show’n laulusolisti Sami Hedberg, rumpali Niko Kivelä, kitaristi Jacke Björklund ja basisti Mika Eirtovaara soittavat muun muassa Elviksen, Rammsteinin ja Lady Gagan biiseistä koostuvan cover-setin.

Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat Stam1na, Maj Karma, Amorphis, Von Hertzen Brothers, K-X-P, JVG, Elastinen, Anna Puu, Ellinoora, Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Michael Monroe ja Kaija Koo.

- Kesän 2018 ohjelma alkaa olla jo erittäin hyvin hahmottunut. Tänä vuonna lähestymme joulukuun julkistuksia hieman eri kulmasta julkistamalla isomman erän artisteja jo tässä vaiheessa. Aiemmasta poiketen ensimmäiset pääesiintyjänimet tipahtelevat tammikuussa, festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoo.


Qstockin joululippujen myynti alkaa tänään perjantaina 1. joulukuuta klo 9.00 ja jatkuu aina uudenvuodenaattoon saakka. 99 euron hintaisia kahden päivän lippuja voi ostaa Ticketmasterin myyntikanavilta kautta maan, myös R-Kioskien suoramyynnistä. Ticketmasterilla hintaan lisätään käsittelykulu. Ilman käsittelykulua lipun voi hankkia S-Etukortilla Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista sekä kauppakeskus Valkean Sokos Herkku Kioskista.

Samoin myyntiin tulevat VIP-alueelle oikeuttavat kahden päivän Exclusive-liput. Lisäksi useista Oulun alueen hotelleista on saatavilla lippu-majoituspaketteja, joita on saatavilla myös lahjakortteina. Tarkemmat lippu- ja majoitustiedot löytyvät festivaalin kotisivulta osoitteesta www.qstock.fi .


Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 2​7​.-28.7.2018. Qstock on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.