Satama Open Airin esiintyjäkaartiin jykeviä vahvistuksia


5.-6. elokuuta pidettävä Kemin Satama Open Air -festivaali on vahvistanut esiintyjäkuntaansa seitsemällä artistilla, joista jokainen edustaa oman genrensä ehdotonta kotimaista kärkeä.  

Suomirockin jykeviin kulmakiviin kuuluvat Viikate ja Kotiteollisuus edustavat kitaravoittoisen raskaan rockin tyylisuuntaa. Kouvolalainen, vuodesta 1996 suomalaisten alakuloa ruokkinut Viikate on julkaissut muhkeat 13 studioalbumia ja 21 singleä. Vuodesta 1993 operoinut lappeenrantalainen Kotiteollisuus on myös suomalaisen raskaan rokin arvostetuimpia yhtyeistä. Koko uransa ajan ahkerasti festareilla – ja muutenkin - keikkailleella bändillä on tilillään komeat 18 pitkäsoittolevyä.

Kemiin saapuu myös Raskasta Iskelmää -kokoonpano solisteinaan Antti Railio, Tony Kakko ja JP Leppäluoto. Raskasta joulua -kiertueiden huippusuosiosta alkunsa saanut ensimmäinen Raskasta Iskelmää konsertti koettiin vuonna 2018, joka sai kesällä 2019 jatkoa peräti 22 festivaaliesiintymisen muodossa. Tällöin kävi selväksi, että myös raskaalla kädellä sovitetut ja tulkitut iskelmät ovat yleisön mieleen, joten kesäfestivaalien suursuosikiksi muodostunut show nähdään nyt myös Kemissä.  

Ensivierailulleen Kemiin saapuva Atomirotta on puolestaan räppia, bluesia, funkia, jazzia ja punkia yhdistelevä yhtye. Omintakeinen trio on vuonna 2014 alkaneen toimintansa aikana julkaissut neljä kokopitkää levyä, hittisinkkuja sekä tehnyt satoja armottomia keikkoja.
 
Satamaan saapuvat myös Jannika B, Erika Vikman ja Nelli Matula. Jannika B on kuvaillut musiikkityyliään suomenkieliseksi puhtaaksi popiksi. Vuoden 2016 tangokuningatar Erika Vikman on nykyään suomenkielistä diskopoppia esittävä artisti. Nelli Matula on energisestä ja persoonallisesta tyylistään tunnettu nuori laulaja-lauluntekijä. Myös hän tekee ensiesiintymisensä Kemissä.

Jo aiemmin Satama Open Airiin tulonsa ovat varmistaneet Antti Tuisku, Apulanta, Sanni, JVG, Teflon Brothers, Klamydia, Suvi Teräsniska, Arttu Wiskari, Happoradio, Ressu Redford, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Vesterinen yhtyeineen.  

Haloo Helsinki nähdään Rovaniemen Santa Open Air -festivaaleilla elokuussa.

Rovaniemelle uusi festivaali elokuussa

Santa Open Airin päätähtinä The Baseballs ja Haloo Helsinki.

Rovaniemellä järjestetään elokuussa uusi Santa Open Air -festivaali, jonka pääesiintyjiksi on pestattu saksalainen The Baseballs ja huikeassa suosiossa seilaava Haloo Helsinki.  

Komean artistikattauksen tarjoileva Santa Open Air järjestetään Lappi-Areenalla 19.-20. elokuuta. Avauspäivänä 19. elokuuta lavalle nousevat Abreu, Mikael Gabriel, Jonne Aaron, Popeda ja illan päätteeksi Haloo Helsinki.

Lauantaina 20. elokuuta ennen The Baseballs -yhtyettä Lappi-Areenalla nähdään Stig, Ismo Alanko, Blind Channel ja Eppu Normaali.

The Baseballs on saksalainen, Berliinissä vuonna 2007 perustettu coveryhtye, joka soittaa 50-luvun hengessä tehtyjä versioita tunnetuista pop- ja rock-hiteistä. Yhtye tuli tunnetuksi rock and roll -versioillaan muun muassa Rihannan Umbrella- ja Katy Perryn Hot n Cold -kappaleista. Yhtyeen ensisingle Umbrella nousi aikanaan listaykköseksi Suomessa ja yhdeksässä muussa maassa.

Vuonna 2006 perustettu Haloo Helsinki! on Suomen suosituimpia yhtyeitä. Bändi valmistautuu parhaillaan kesäkuussa Olympistadionilla pidettävään suurkonserttiinsa muiden kesäkeikkojen ohella. Yhtye palasi viime vuonna yli kahden vuoden tauolta ryminällä. Uutta tulemista pohjustivat mm. singlet Lady Domina ja Piilotan mun kyyneleet. Yhtyeen tuorein albumi Älä pelkää elämää julkaistiin viime syyskuussa.

Haloo Helsinki! -yhtyeen suurimpia hittejä ovat mm. Ei Eerika pääse taivaaseen, Maailman toisella puolen, Huuda, Vapaus käteen jää, Beibi, Kiitos ei ole kirosana, Kuussa tuulee ja Pulp Fiction.
 
Santa Open Airin järjestää EventMedia, joka on osa EventWorks -yhtiötä. Se järjestää myös Kemin Satama Open Air -festivaalin ja Tornion Twin City -festivaalin.

Absoluuttinen Nollapiste palaa keikkalavalle Aavastockissa


* Yhtye esittää 20 vuotta sitten tekemänsä Nimi muutettu -albumin kokonaisuudessaan.

* Keikkapäivänä 9.7. edellisestä esiintymisestä tulee kuluneeksi 5 vuotta ja 291 päivää.

19.4.2022
Päivälleen 20 vuotta sitten julkaistiin kuudes Absoluuttisen Nollapiste -yhtyeen pitkäsoitto Nimi muutettu. Yhtye nimesi levyn tyylilajin jo tekovaiheessa iskelmäprogeksi.
Jotain samantapaista, perinteistä ja jylhää, kuuli levyltä tuoreeltaan Tommi Lantto,  aloitteleva - eli innokas - promoottori Ylitorniolta. Hän halusi yhtyeen ehdottomasti samana kesänä järjestettävään ensimmäiseen Aawastock-festivaaliin.

– Vain harvat levyt yltävät maagisuuteen. Ne ovat ajattomia albumeja, joihin ei soimaan laitettua kosketa, ei hypitä kappaleelta toiselle, vaan istutaan ja aistitaan teos alusta loppuun viimeistä pellin kihaisua myöten. Nimi muutettu on tällainen, Lantto herkistyy.
Aavasaksan vaara tunnetaan Suomen eteläisimpänä pisteenä, jossa voidaan juhannuksena nähdä keskiyön aurinko.
– Aavasaksan laella soitettu keikka toteutti tietysti osaltaan sitä syksyn 1999 Olostunturin keikkareissulla keksittyä elokuvaideaa eli soitamme tunturin päällä progea. Aavasaksalta puuttuivat tuulimyllyt, mutta vastapainoksi oli Annikki Kariniemen patsas, yhtyeen kitaristilaulaja Tommi Liimatta muistelee.

Koska sekä Aawastock että Nimi muutettu täyttävät 20 vuotta, yhtye on päättänyt esittää levyn kokonaisuudessaan lauantaina 9. heinäkuuta Aawastock 2022 -festivaalilla. Yhtyeen edellisestä esiintymisestä on tuolloin kulunut 5 vuotta ja 291 päivää.
– Emmie muuten ois lähteny tähän, mutta ko Lantto pyysi, Tomi Krutsin (lyömäsoittimet, laulu) tiivistää tunnelmansa ja kiirehtii jatkamaan.
– Onhan se kyllä pirun kova levy. Ja festarilla komiat puitteet.
– Nollapisteen albumikeikka on ainutlaatuista herkkua kaikille festivaalivieraille, mutta myös oiva tapa juhlia pyöreitä, Tommi Lantto toteaa tyytyväisenä.

Liimatan ja Krutsininin lisäksi Rovaniemellä vuonna 1991 perustetun, sittemmin tamperelaistuneen Absoluuttisen Nollapisteen muodostavat Aki Lääkkölä (kitara, koskettimet) sekä Aake Otsala (basso, laulu).

Yhtyeen entisiä jäseniä ovat Janne Hast (kosketinsoittimet, lyömäsoittimet, trumpetti, melodica ja taustalaulu 2003–2011), Teemu Eskelinen (laulu ja lyömäsoittimet 1997–2001), Jukka Leinonen (kitara 1991–1993) sekä Matti Kettunen (basso 1991).

Yhtye on julkaissut 12 studioalbumia, joista ensimmäinen Neulainen Jerkunen ilmestyi 1994 ja viimeisin Pisara ja lammas 2 vuonna 2014. Lisäksi yhtye on julkaissut neljä kokoelmaa, kolme ep:tä, kolme demoa, yhden dvd:n sekä yhden nuottikirjan.

Absoluuttisen Nollapisteen lisäksi yli kymmenen vuoden tauon jälkeen 8.-9.7. järjestettävän Aavastockin esiintyjälistalle on vahvistettu CMX, SUAD, Arppa, Litku Klemetti, Sepikka, Stepa & Heimo ilman menneisyyttä, Joose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo sekä Pentti Punkin Syntymäpäivät.

Kalottjazz % bluesfestivaalin järjestelyt lepäävät omalta osaltaan kolmen jämärän naisen käsissä. He ovat tapahtumatuottaja Merja Stenberg, Haaparannan kulttuurisihteeri Pia Marttinen ja Elina Hollanti Tornion kulttuuritoimistosta.

Kalottjazz & bluesfestivaali järjestetään uudella konseptilla

Club For Five on yksi Kalottjazz & blues -festivaalin tähtiesiintyjistä.


* Parikymmentä konserttia pidetään tasapuolisesti molemmin puolin rajaa, festivaalibussi kuljettaa nonstoppina kuulijoita maksutta paikasta toiseen.

* Esiintyjiin on satsattu, festareita tähdittävät mm. Erja Lyytinen, Club For Five, Bill Örnström ja Linda Lampenius.


6.4.2022
Perinteikäs Kalottjazz & blues -festivaali on uusinut konseptiaan ja palaa samalla myös juurilleen. Suurin muutos viime vuosiin on se, että festivaalitapahtumat järjestetään tasapuolisesti molemmissa rajakaupungeissa Torniossa ja Haaparannalla.
Samalla on linjattu, että näin toimitaan tulevinakin vuosina siten että pääkonsertit järjestetään vuorovuosin Torniossa ja Haaparannalla. Tämä koskee muun muassa avajaiskonsertteja, bluesiltaa sekä kirkkokonsertteja.

- Olemme tosi iloisia, että voimme järjestää täysipainoisen festivaalin kahden pandemiavuoden jälkeen. Toissa vuonna jouduimme perumaan koko tapahtuman ja viime vuonna mentiin hyvin pienimuotoisella ohjelmalla, kertoo tapahtumatuottaja Merja Stenberg.
Hänen mukaansa uutta kehityssuuntaa on mietitty etenkin asiakaspalautteen pohjlta.
- Lähtökohtana on aidosti rajatapahtuma, joka palvelee paremmin molempien kaupunkien asukkaita. Se on myös markkinoimisen kannalta helpompi tapa toimia.

Enemmän ilmaiskonsertteja

Tulevana kesänä jo 39. kerran järjestettävä festivaali tarjoaa myös aiempaa enemmän ilmaiskonsertteja, joiden joukossa on myös lastenkonsertit molemmin puolin rajaa. Niiden kautta festariyleisön toivotaan laajentuvan entisestään. Kaikkiaan 1.-2.7. järjestettävä kaksipäiväinen festivaali pitää sisällään 18 konserttia.
- Selkeä linjanveto on sekin, että hyödynnämme jo olemassaolevia esiintymispaikkoja, jolloin tarve infran rakentamiseen vähenee. Osa esiintymisistä on myös oudommissa ja ehkä hieman yllättävissäkin paikoissa kuten Haaparannan rautatieaseman läheisyydessä sekä Victoriantorilla keskellä rajaa, Haaparannan kulttuurisihteeri Pia Marttinen huomauttaa.

Nimekkäitä artisteja

Myös esiintyjiin on panostettu. Festivaalia tähdittävät kotimainen, suursuosittu à cappella -yhtye Club For Five, arvostettu bluesveteraani Bill Örnström, joka julkaisi viimeismmän levynsä viime vuonna, Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen sekä viulisti Linda Lampenius, joka tunnetaan varhaisten viihdevuosiensa lisäksi erittäin pätevästä klassisesta viulunsoitostaan.

78-vuotias Örnström ja koko yhtyeensä kera saapuva, viime marraskuussa Suomen musiikin kunniagallerian nuorimmaksi jäseneksi Musiikkimuseo Fameen valittu Erja Lyytinen esiintyvät tietysti BluesNight -illassa, joka tällä kertaa järjestetään ulkona Haaparannan rantapuistossa.

Tukholmalaistunut Linda Lampenius esiintyy Alatornion kirkossa yhdessä kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaispianisteihin lukeutuvan, Pariisissa asuvan Laura Mikkolan ja Helsingin kaupunginorkesterin palkitun sellisti Jaani Helanderin kanssa.

Avajaiskonsertti järjestetään Ruotsinsuomalaisen kansankorkeakoulu SWEFIn juhlasalissa Haaparannalla, mutta artisti on vielä vahvistamatta. Stenbergin j Marttisen mukaan kaikkiaan selvillä on nyt 80 prosenttia festivaalin esiintyjistä.

"Clubin" vetovoimaan luotetaan

Suomen suosituimman à cappella -yhtyeen asemaa pitkään pitänyt Club For Five on yksi kolmesta Jazz at Art Park –konsertin kokoonpanoista. Club For Five on vuodesta 2000 toiminut lauluyhtye, joka on tullut tunnetuksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. ”Clubin” musiikki ei rajoitu vain yhteen tyylilajiin, vaan on mukavuusalueellaan niin jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin parissa.

Aineen taidemuseon puistossa pidettävässä Jazz at Art Park –konsertissa soittaa myös italialainen säveltäjä ja kontrabasisti Ilaria Capalbo, jonka saapuminen on vain viimeistä varmistusta vailla. Capalbo asuu muusikoidensa kanssa Tukholmassa. Hänen musiikkinsa perustana on vapaa improvisaatio, jota hän piristää rock-riffeillä ja jopa nykyaikaisen kamarimusiikin sävyillä.

Museoblues yksi uutuus

Uutta on myös Museoblues. Tornionlaakson museossa ensimmäisenä festaripäivänä esiintyy nousussa oleva Julye Blom Trio. Taidekamarin etkoilla jo perjantaina 30.6. esiintyvät puolestaan Päivi Heikura-Gullsten ja Jani-Petteri Hägg.

Hulabaloo-kokoonpano vastaa Tornion lastenkonsertista, myös Haaparantaan tulee oma lastenkonsertti. Pitkän perinteen mukaan myös alueen nuorille musiikkiopiskelijoille annetaan  mahdollisuus esiintyä Open Air -tapahtumissa.

Åströmin kartanolla pidettävissä Riihijazz-konserteissa esiintyvät ainakin uutta ja vanhaa fuusiojazzperinnettä mieleiseksen muovaava Joni Raikaslehto Infusion perjantaina ja kansainvälinen ja energinen modernia jazzgenreä edustava kvartetti Case Kämäräinen lauantaina.

Victoriantorin laiturilla yleisöä viihdyttää torniolainen multi-instrumentalisti, Suomen Talent-kisassa vuonna 2021 toiseksi sijoittunut Julius Rantala.

Laajemmat yhteistyökuviot

Kalottjazz & Blues festivaalin tuotannossa on myös viritelty laajempaa yhteistyötä yhdistysten kanssa. Taustalla on pyrkimys yhä laajemman näkemyksen saamiseen,  entistä vaikkuttavampaan festivaaleiitapahtumaan ja työsaran jakamiseen useamman toimijan kesken.

Esimerkiksi Riverside Jazz ry toimii kahden Riihi-konsertin tuottajina Suomen puolella ja Haaparannallaa Teatteriyhdistys ottaa isäntäroolin kahdessa konsertissa. Tornion Kuvataideseura on jo perinteisesti mukana järjestämällä torstain etko-konsertin ja taidenäyttelyn.

Festivaalin liput tulevat myyntiin huhtikuun aikana. Tarjolla on yksittäisiä konserttilippuja sekä Jazzpasseja joka takaa pääsysi kaikkiin festivaalin konsertteihin. Lipunmyynti festivaalialueella toimii vain korttimaksulla.

Yksi uutuus on myös nonstoppina kulkeva festivaalibussi, jonka kyydissä voi maksutta kulkea konserttipaikalta toiselle, luonnollisesti myös rajan yli.

Kalottjazz & blues -festivaali lukeutuu edelleen myös Finland Festivals- sekä Sweden Festivals -ketjuihin. Stenbergin mukaan tästä on suuresti hyötyä, niin markkinoinnin osalta kuin muutenkin.
- Esmerkiksi pandemia-aikana saimme heiltä tukea enemmän kuin koskaan.

Samalla kun vielä tämän vuoden festivaalin valmistelut ovat kesken, taustalla tehdään töitä jo ensi vuoden festivaalien eteen. Tuolloin Kalott Jazz & Blues -festivaali viettää 40-vuotisjuhliaan.
- Ajatuksia on viritelty, ja jotain spesiaalia on varmasti luvassa, Stenberg lupailee jo nyt.

Twin City Festival värittää jälleen Tornion kesää


Twinkkarilavalle nousee heinäkuussa 15 artistia Abreun, Jukka Pojan, Basic Elementin, Samuli Edelmannin ja Pandoran johdolla.
 
5.4.2022
Lapin tunnelmallisin iskelmä & ysärifestivaali, Eventmedian tapahtumaperheeseen lukeutuva Twin City Festivalia vietetään Torniossa tulevana kesänä. Twinkkarien merkeissä juhlitaan Aineen taidemuseon puistossa 22.-23.7.2022.

Tapahtumaa tähdittävät ruotsalaiset eurodance-legendat Basic Element perjantaina ja Pandora lauantaina, joiden lisäksi festivaaleilla nähdään komea kattaus kotimaisia artisteja. Mukana on niin paikkansa vakiinnuttaneita kiintotähtiä kuin uudempiakin nimiä.

Perjantaina 22.7. esiintyvät Jukka Poika, Abreu, Jenni & Juho, Olli Halonen, Irina, Portion Boys, Pasi ja Anssi sekä Basic Element (SWE).

Lauantaina 23.7. lavalle nousevat Oku Luukkainen, Pandora (SWE), Movetron, Samuli Edelmann, Souvarit, Neon2, Viivi ja Kake Randelin.

Perjantain 22.7. artistit

Perjantaina 22.7. festivaalit aloittava Jukka Poika on suomenkielisen reggaen tunnetuin ja menestynein nimi. Päätoimisen artistinuransa jo vuonna 2000 aloittanut mies on tullut suuren yleisön tietoisuuteen jättihiteillään, joita ovat mm. Kylmästä lämpimään, Mielihyvää, Älä tyri ja Silkkii.

Perjantaina lavalle nousee myös yksi Suomen poptaivaan suurimmista tähdistä, Abreu, joka tunnetaan paitsi energisestä lavashow’staan, joka ei jätä ketään kylmäksi, myös lukuisista kulta- ja platinarajoja rikkoneista hiteistään.

Ensimmäistä kertaa Meri-Lappiin saapuva Jenni & Juho on suomenkielistä iskelmäpoppia pilke silmäkulmassa esittävä duo, jonka tuore single Ulkona ilmestyi tammikuussa. Juho Hakalan taustalta löytyy mm. radiohitti Tämä mies ei tanssi vuodelta 2014 ja Jenni Puumalainen muistetaan vuoden 2012 kesäkumibiisistä Panisin.

Uusiin artisteihin lukeutuvan Olli Halosen Pohjola -kappale nousi tammikuussa Suomen virallisen radiolistan ykköseksi. Kuopiosta kotoisin olevalla laulaja-lauluntekijällä on pitkä tausta musiikin parissa. Kappaleensa itse säveltävä ja sanoittava artisti on aiemmin myös soittanut rumpuja useammassa eri kokoonpanossa. Olli Halonen on sainattu useista hittibiiseistään ja koko kansaan vetoavista artisteista tunnetulle Mökkitie Recordsille.

Useiden festareiden vakionimiin lukeutuva Irina on energisellä ja monipuolisella tuotannollaan noussut yhdeksi kotimaisen poprockin kiintotähdeksi, jonka lähes kaikki julkaistut albumit ovat yltäneet platinakantaan. Lähes  tuhat tehtyä keikkaa ovat tehneet Irinasta myös yhden Suomen ahkerimmin keikkailevista artisteista.

Portion Boys on vuonna 2010 Youtubessa toimintansa aloittanut yhtye, jonka ensimmäinen kappale oli vuonna 2010 julkaistu Pelimiehen Paratiisi. Äijähuumoria viljelevän ysärihenkisen bilebändin varsinainen läpimurtobiisi oli Pumppaa -kappale vuonna 2013. Portion Boysin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli sata miljoonaa kertaa ja YouTubessa yhtyeen videoilla on katselukertoja yli 40 miljoonaa. Portion Boysin isoimpiin hitteihin kuuluvat myös mm. Karjala Takas, Mieleni Pahotin, Sierralla Nevadaan ja Spotifyn top10:een nopeasti vuonna 2021 noussut Kyläbaari.

Niin´ikään varmana biletunnelman nostattajana tunnetun Pasi ja Anssin ensimmäinen single Kakkuu järvellä on striimannut tuplaplatinaa ja kappaleen musiikkivideota on katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa. Toinen single Tää on se maa kirii pian samoihin lukemiin yli 7 miljoonalla striimillä.

Lauantai 23.7. artistit

Lauantain bileet aloittaa Suomen suosituin ysäri-DJ Oku Luukkainen, joka tunnetaan myös pitkästä radiojuontajan urastaan. Hänen jälkeensä lavan valtaa Suomen euroviisuedustajaksikin viime vuonna Teflon Brothersin kanssa kappaleella I Love You pyrkinyt Pandora, jonka suurin menestys on vuoden 1993 superhitti Trust me. Naisen muita hittejä ovat mm. kappaleet Don’t You Know ja Tell the World.

Hittipotpuria jatkaa elektronista tanssimusaa jo vuodesta 1994 saakka esittänyt Movetron, jonka superhit, kuten mm. Romeo ja Julia, Ristinolla ja Alla koivupuun tunnetaan likimain jokaisessa suomalaisessa radion omaavassa mökissä.

Uransa aikana yli puoli miljoonaa albumia myynyt Samuli Edelmann on poikkeuksellinen omaa tietään kulkeva tulkitsija, jonka laaja-alainen repertuaari taidelevyistä pop-musiikkiin on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Viime vuosina Samuli on tehnyt tiivistä yhteistyötä kaihoisaa tunteen paloa ja modernia mustalaismusiikkia yhdistävän Orkestra Suora Lähetyksen kanssa. Miesten yhteistyö on konkretisoitunut hurmoksellisiin keikkoihin kyläjuhlista festivaalien päälavoille sekä vuonna 2018 julkaistuun Käteni -albumiin.

Lappi-aiheisista lauluistaan tunnettuja Souvareita tanssiyleisölle ei tarvitse liiemmin esitellä. Lasse Hoikan vuonna 1978 Rovaniemellä perustamalla tanssiorkesterilla on tapana vetää tuvat täyteen missä milloinkin esiintyykään. Levytyksiä Souvareilla on noin 600 ja niitä on myyty yli miljoona. Kulta-, platina- ja triplaplatina levyjä yhtyeellä on noin 30 kappaletta. Ei ole siis lainkaan perusteetonta puhua yhdestä Suomen suosituimmasta tanssiyhtyeestä.

Neon2:n legendaarisen Polku-albumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 30 vuotta. Vuonna 2017 Neon 2 paluun keikkalavoille huippuvuosien kokoonpanolla tehneellä yhtyeellä on siis meneillään juhlavuosi. Sen yhtye aloitti jo hieman etujassa julkaisemalla viime marraskuussa uuden singlen Pieninä palasina. Kappale esittelee koskettavaa ja tuttua, mutta samalla uutta ja raikasta Neon 2:sta. Keikkarepertoaariin lukeutuvat edelleen tietysti myös yhtyeen suuret hitit, kuten Kemiaa, Ei yksinäinen unta saa ja Polku.

Upean persoonallisesta ja herkästä äänestään tunnettu Viivi julkaisi odotetun debyyttialbuminsa Parisuhdehautausmaa kuukauksi sitten. Yksi kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimmista tulokasartisteista on valmistellut ensimmäistä pitkäsoittoaan pitkään ja levy käsittelee epäonnea rakkauden kanssa. Vain kaksi vuotta lanseerauksensa jälkeen Viivin viisi jo julkaistua singleä ovat keränneet huikeat lähes 20 miljoonaa striimiä, eli debyyttialbumi ylitti platinarajan jo ennen julkaisuaan. 22-vuotias Viivi on hallinnut listojen kärkipaikkoja niin Spotifyssa kuin radioissakin.

22-vuotiaalla eteerisellä artistilla on valtava fanikunta ympäri sosiaalista mediaa ja hänen upea laulunsa on saanut kiitosta jopa ikoniselta ABBAlta. Hänen suosionsa ei suinkaan rajoitu someen, sillä hän ansaitsi viisi ehdokkuutta vuoden 2022 Emma Gaalassa ollen yksi eniten ehdokkuuksia keränneistä artisteista. Viivi on ehdolla kategorioissa Vuoden tulokas, Vuoden biisi (USA), Vuoden pop (USA, Lääke, Hyväuskoinen), Vuoden musiikkivideo (Hyväuskoinen) ja Vuoden artisti (yleisöäänestys).

Kake Randelin on kenties retrobuumin kysytyin artisti, jolle on kertynyt vuosien varrella hittejä ja kultalevyjä melkoisesti. Mäntyharjun poika tuli tunnetuksi vuonna 1979 kappaleella En unta saa, josta tuli iso hitti, vaikka se karsiutuikin Syksyn Sävel-finaalista. Kaken muita suuria hittejä ovat muuan muassa Kirje kotiin, Tarja, Avaa hakas ja Kielletyt tunteet. Miehen keikkasuosio on pysynyt pitkään varsin vakaana.

Kaken neljä ensimmäistä albumiaan myivät kultaa eli yli 25 000 kpl, joista Huoleton ja Kop Kop Kop -albumit myivät yli 50 000 kpl, mikä merkitsi platinamyyntirajan ylitystä. Vuonna 1983 Randelin sai kappaleestaan "Avaa Hakas" Vuoden iskelmä -kategoriassa Emma-patsaan.

Kahden päivän yhteislippu Twinkkareille maksaa 89 €, erikseen ostettuina päivälipun hinta on 59 €. VIP-lipun päivälipun hinta on 89 € ja kahden päivän VIP-lippu 149 €. Lipunmyyntiin pääsee tästä: https://twincityfestival.com/liput/

Vilpittömällä musiikillaan hurmaava Arppa on kovassa nosteessa oleva artistitulokas. Arpan musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa. Arppa on haalinut ympärilleen sukupolvensa hurmaavimmat soittoniekat, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstien ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Huhujen mukaan Arpan energinen improvisaatioon perustuva live-elämys vailla vertaansa.

Aawastock-festivaali julkaisi lisää esiintyjiä

Litku Klemetti yhtyeineen on lunastanut paikkansa suomalaisen undergroundrockin suosikkina. Viime vuosien aikana levyjä on syntynyt tiheään. Kaikki alkoi Horror ´15 -levyn julkaisemisesta vuonna 2016, minkä jälkeen levyjä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin.

Early bird -lippujen myynti on alkanut

25.3.2022
Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Ylitornion Aavasaksalla järjestettävä Aawastock-musiikkifestivaali on julkaissut lisää esiintyjiä ja avannut lippukaupan.  Ensimmäisenä myyntiin tulevat edullisemmat  early bird -liput ja ne ovat myynnissä 15.4.2022 asti.

Kaksipäiväisillä festivaaleilla 8.-9.7. nähdään muun muassa CMX, Arppa, Litku Klemetti ja Joose Keskitalo. Festivaalia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Kruununpuistossa.

Kaksipäiväisillä festivaaleilla nähdään laaja kirjo pop-, rock-, ja indiemusiikin tulevia ja nykyisiä tähtiä. Uudet kiinnitykset ovat Arppa, Sepikka, Litku Klemetti, Stepa & Heimo ilman menneisyyttä sekä Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo. Näiden lisäksi  festivaalilla nähdään aiemmin vahvistetut CMX ja SUAD. Lisää artisteja vahvistetaan kevään aikana.


Laajasti ohjelmaa, myös lapsille

Aawastockissa on pääohjelmasta nauttimisen lisäksi mahdollisuus muun muassa risteillä Tornionjoella, metsäjoogata ja käydä perheen pienimpien kanssa Pentti Punkin Syntymäpäivät -yhtyeen ilmaiskonsertissa.    
– Aawastock on ilon, riemun ja vapauden juhla, jonka tarkoitus on tarjota kokonaisvaltainen kulttuuripläjäys kauniissa maisemissa. Laadukkaan musiikin lisäksi konseptiin kuuluu hyvä ruoka ja juoma sekä Aawastockin näköinen rento meininki, järjestäjät lupaavat.

Aavasaksa on Lapin vanhin matkailukohde, yksi Suomen kansallismaisemista ja perinteikäs juhannusjuhlien viettopaikka. Aavasaksan Kruununpuisto tarjoaa ainutlaatuiset puitteet festivaalin järjestämiselle. Kruununpuisto on vuodesta 2019 alkaen määritelty luonnonsuojelualueeksi.

Aawastockin lopullinen ohjelma julkaistaan kevään aikana. Ensimmäisen festivaalin järjestämisestä tulee kuluneeksi ensi kesänä 20 vuotta. Festivaalin promoottorina on Tommi Lantto ja tuottajana toimii Karolina Ajanki.

Lipunmyynti on alkanut


Early bird -lippuja myydään rajoitetusti hintaan 60 € (+ palvelumaksu 3,50 €) siis 15.4. saakka. Aawastockin normaalihintaiset 2 pvn festivaaliliput maksavat 70 € (+ palvelumaksu 3,50 €). Kahden päivän liput ja päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin pääsiäisenä. Lippukauppaan pääset tästä: https://www.aawastock.fi/liput/

Ovelta ostettuna 2pvn festivaalilippu maksaa 80 € (+ 3,50 € palvelumaksu). Portilla maksuvälineenä käy maksukortti.

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin festivaalin portilla. Rannekkeilla voi poistua tapahtuma-alueelta ja palata takaisin festivaalialueelle.

Festaribussi kulkee


Aawastockin festaribussi liikennöi Kemi-Aavasaksa välillä. Festaribussin hinta on 20 € (+ palvelumaksu 2,50 €) suunta. Festaribussin liput myy Tiketti.

Menomatka Kemi-Aavasaksa pe 8.7. 2022. Lähtö:  Kemin linja-autoasema klo 12:00 – Tornio kaupungintalo (noin klo 12:30) – Aavasaksan vaara

Paluumatka Aavasaksa-Kemi su 10.7.2022. Lähtö: Aavasaksan vaara, Kruununpuiston pysäköintialue klo 01:30 – Tornio kaupungintalo – Kemin linja-autoasema

Festivaali järjestää bussikuljetuksen vain mikäli tarvittava osallistujamäärä täyttyy. Kuljetuksen toteutuminen ilmoitetaan lipunostaneille viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Mikäli kuljetus peruuntuu, toimitetaan lipunostaneille ohjeet lipunpalautusta varten.

Klamydia kiinnitetty Satama Open Airiin


24.3.2022
Suomirockin mestaruussarjalainen Klamydia saapuu julistamaan punk-rockin ilosanomaa Kemin Satama Open Airi -festivaalille elokuun alussa.

Klamydia on yli 30-vuotisella urallaan julkaissut jo 20 studioalbumia ja viihdyttänyt yleisöään niin humoristisilla kuin kantaaottavillakin lohkaisuilla. Usean muun Satamassa tänä vuonna esiintyvän artistin tavoin yhtyeen suosittu keulahahmo Vesku Jokinen nähtiin vuonna 2020 myös Vain elämää -sarjassa.

Klamydian viimeisin albumi Hiljainen pöytä läheltä orkesteria julkaistiin 2021. Uutta tuotantoa bändiltä on luvassa vielä ennen Sataman keikkaa, kun neljän kappaleen EP Näsinneula näkyy julkaistaan 13.5.

Klamydia on tämän vuoden Satama Open Airin 13. julkistettu kiinnitys. Festivaalin aiemmin julkistettuja artisteja ovat Apulanta, Antti Tuisku, Sanni, JVG, Arttu Wiskari, Vesterinen Yhtyeineen, Suvi Teräsniska, Ressu Redford, Teflon Brothers, Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaani sekä Happoradio. 20 esiintyjän kattauksessa vielä seitsemän on julkaisematta. Satama Open Air järjestetään 5.-6.8.2022.

Myös Sataman järjestäjätiimi on saanut uuden vahvistuksen. Kemiläinen Susanne ”Sanne” Saari toimii festivaalin ja EventWorksin sihteerinä hoitaen jatkossa käytännön asioita, esimerkiksi lippujen yritysmyyntiä. 

Apulanta täydentää Satama Open Airin artistikattausta


14.2.2022
Suomen kiistatta suurimpiin rock-nimiin lukeutuva Apulanta on kiinnitetty Satama Open Airin 2022 esiintyjäksi. Tänä vuonna 30-vuotista uraansa Olympiastadionin A30-megakeikalla ja sitä seuraavalla festarikiertueella juhlistava yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen ja valloittanut siinä sivussa aitoudellaan kansan puolelleen.

Vuonna 1991 Heinolasta ponnistanut Apulanta julkaisi tammikuussa viimeisimmän digisinglensä 9 väärää kättä. Se on jatkoa yhtyeen 12 pitkäsoitolle sekä 60 uutta ongelmaa ja Lokin päällä lokki kaltaisille viimeisimmille menestysjulkaisuille. Fanit saavat odottaa uutta studioalbumia vielä hetken, mutta hiljattain Apulanta tiedotti, että lähes kaikki yhtyeen uran alkupään albumit julkaistaan vuosina 2022-2023 uudelleenmasteroituina vinyyliversioina.

Satama Open Air järjestetään Kemin Ruutinrannan puistossa 5.-6.8.2022. Apulannan lisäksi lavalle nousee lukuisia kotimaisia tähtiä, kuten Antti Tuisku, Sanni, JVG, Arttu Wiskari ja Vesterinen Yhtyeineen.

Apulanta on Toni Wirtanen, laulu ja kitara, Simo Santapukki, rummut, kitara ja Ville Mäkinen, basso.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani saapuu elokuun alussa Kemiin yhdelle viimeisistä keikoistaan. Syksyllä Tuure Kilpeläinen siirtyy soolouralle.

Satama Open Airiin jälleen 20 esiintyjän kattaus

Arttu Wiskari on yksi kesän 2022 Satama Open Airin esiintyjistä.


Kemiin saapuvat mm. Antti Tuisku, Sanni, Arttu Wiskari, Suvi Teräsniska ja Ressu Redford.

27.1.2022
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettävän Satama Open Airin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu. Kemissä juhlakansan lanteet liikkeelle laittavat muun muassa Suomen poptaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat Antti Tuisku ja Sanni.

Suomirapin ykkösketjua saapuvat edustamaan ennätyksiä ennätysten perään rikkovat JVG ja junttiräpin kruunaamattomat kuninkaat, Teflon Brothers.

Sataman vieraille esiintymään kipuavat myös suomalaista sielunmaisemaa musiikillaan maalaileva Arttu Wiskari ja suurten tunteiden tulkitsija Suvi Teräsniska. Artisteista musiikkimaailman konkarikerhoon kuuluu yli 40 vuoden uransa johdosta erityisesti Ressu Redford.

Satama 2022 jää historiankirjoihin myös yhtenä Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin 12- vuotisen taipaleen viimeisistä keikoista kokoonpanon ajaessa vankkurinsa varikolle syyskuun alussa. Esiintyjäkaartiin lukeutuvat myös omaleimaisella tyylillään hurmaava kymmenhenkinen Vesterinen Yhtyeineen sekä suomirockin kärkinimiin kuuluva Happoradio.

Järjestäjien mukaan Ruutinrannan lavoille nousee nuukimmankin festarikävijän korvia hellivä 20 esiintyjän kattaus.  Satama Open Air järjestetään 5.-6.8.2022. Esiintyjistä vielä puolet on julkaisematta.

CMX on yksi festarikartalle palaavan Aawastockin pääesiintyjistä kesällä 2022.

Aawastock-musiikkifestivaali tekee paluun - ensimmäiset artistikiinnitykset CMX ja SUAD

Artistitulokas SUAD on yksi ensi kesän Aawastockin esiintyjistä.

17.12.2021
Aawastock-musiikkifestivaali järjestetään 13 vuoden tauon jälkeen Aavasaksan vaaralla Ylitorniolla 8.-9.7.2022. Ensimmäisestä festivaalista on tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Festivaalia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Kruununpuistossa.

Aavasaksa on ollut kesää juhliville keskiyön auringon palvojille pyhiinvaelluspaikka läpi vuosikymmenten. Ensi vuonna ensimmäisestä festivaalista on kulunut 20 vuotta. Aawastock-festivaalia on järjestetty aiemmin vuosina 2002-2007 ja 2009.

Kaksipäiväisellä festivaalilla kuullaan ensi kesänä kotimaisen vaihtoehtorockin ja popin eturivin artisteja sekä indiemusiikin tuoreita tulokkaita.

Festivaalin yksi pääesiintyjistä on CMX. Kestosuosiota nauttiva rock-yhtye sopii festivaalille kuin nakutettu. Kun orkesterilta itseltään kysyttiin missä he vielä haluaisivat soittaa, vastaus oli Aavasaksa. Toinen julkaistu esiintyjäkiinnitys on kohuttu artistitulokas SUAD. Musiikkipiireissä arvostettu indiehelmi keikkailee ensi kesänä ensimmäistä kertaa Lapissa.

Festivaali päivitetään 2020-luvulle


Musiikin lisäksi yleisötapahtuma tarjoaa monipuolisesti oheisohjelmaa kuten metsäjoogaa ja jokiristeilyn saunalautalla. Festivaali panostaa ohjelman lisäksi laadukkaaseen lähiruokaan ja panimotuotteisiin.

Tulevana kesänä festivaali järjestetään luonnonsuojelualueen ja sen rauhoitusmääräysten ehdoilla. Festivaalin yleisömäärä pidetään maltillisena. Liput tulevat myyntiin kevät-talvella 2022.

Tapahtumaa hallinnoi Ylitornion kunta ja festivaaliorganisaationa toimii sen nimeämä tuotantotiimi promoottorinaan festivaalin perustaja Tommi Lantto.
- On ollut hienoa havaita kuinka laajaa tukea tapahtuma on saanut Ylitornion kunnalta. Festivaali on ollut toivottu. Aawastock on luonut nyt nahkansa ja tulee takaisin parempana kuin koskaan, järjestäjät iloitsevat.

Aawastockin lopullinen ohjelma julkaistaan keväällä.