Satama Open Air 2021 esiintyjälista on valmis

Kuva: Juhani Hiltunen


Kemin Ruutinpuistossa nähdään mm. Elastinen, Klamydia, Eläkeläiset, Maija Vilkkumaa, Stam1na ja Turmion Kätilöt.

Ensi vuoden Satama Open Air -festivaalin järjestelyt ovat jo pitkällä, myös esiintyjälista on valmis. Tapahtuma pidetään tutulla paikalla Kemin Ruutinpuistossa 6.-7. elokuuta 2021.
Festivaalipromoottori Markku Köngäs Eventworks Oy:stä kertoo, että luvassa on kaikkien aikojen Satama Open Air.
– Esiintyjiä on ennätysmäärä, kaikkiaan 24. Molempina päivinä kahdella lavalla ohjelmaa nähdään liki 12 tuntia putkeen. Ohjelma alkaa iltapäivällä klo 14 ja päättyy yöllä klo 01.30.
Köngäs lisää, että kullekin artistille on varattu 55 minuutin esiintymisaika, joka takaa sen, ettei täytebiisejä juuri kuulla.

– Vaikka artisteja on paljon, niin luvassa on täyttä tykitystä alusta loppuun, Köngäs lupaa.
Festivaalin esiintyjälistalla on runsaasti ajankohtaisia artisteja, kuten perjantaina 13.11. uuden albuminsa Uusia muistoi julkaiseva Elastinen sekä Klamydia, jonka keulamies Vesku Jokinen viettää nimikkopäiväänsä tämän viikon perjantain Vain Elämää -ohjelmassa. Esiintyjistä myös Mariska ja Reino Nordin ovat Jokisen ohella mukana meneillään olevalla Vain Elämää -kaudella.

Runsaasti ensikertalaisia

Varmistuneiden artistien joukossa on myös runsaasti ensivierailunsa Satama Open Airiin tekeviä esiintyjiä, kuten Maija Vilkkumaa, Stam1na, Turmion Kätilöt, Eläkeläiset ja Atomirotta. Esiintyjälistalta löytyvät myös Kaija Koo, Lauri Tähkä, Laura Voutilainen, Sonata Arctica, Chisu, Kolmas Nainen, Olavi Uusivirta, Erin, Ellinoora, J. Karjalainen, Neljä Ruusua, Eveliina, Kasmir, Mikael Gabriel, Irina ja Samuli Edelmann. Artistit ovat pitkälle samoja, joiden oli tarkoitus esiintyä jo tänä vuonna.

Myös koronapandemia on huomioitu järjestelyissä. Köngäs sanoo, että tuore uutinen koronarokotteesta on toivoa herättävä. Järjestelytapaa on silti mietitty tarkkaan, jotta juhlijat tietävät olevansa turvallisissa käsissä.
– Olemme ottaneet suunnitelmissa huomioon mahdollisesti vielä tarvittavat turvavälit. Jos rajoituksia on voimassa, se tarkoittaa myös sitä, että sisään otettavan yleisön määrää joudutaan rajoittamaan. Tilaa on per asiakas 1,5 neliötä. Käytettävissä on kaikkiaan 8 000 neliötä.

Myymättä enää 1400 kahden päivän lippua

Lipunmyyntitilanne on varsin hyvä, sillä viime kesän peruuntuneen festivaalin liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumaan.
– Vain 59 henkilöä palautti ostamansa lipun, Köngäs mainitsee.
Mies uskoo, että tapahtuma tullaan myymään loppuun. Myymättä on enää vain 1400 kahden päivän lippua.
– Uskon, että kaiken tapahtuneen jälkeen ihmiset kaipaavat viihdettä ja lähtevät liikkeelle, kun se on jälleen mahdollista, Köngäs arvioi.

Könkään mukaan ensi kesän Satama Open Air tulee olemaan kävijöille Suomen halvin festivaali kokoluokkaan suhteutettuna. Kahden päivän lippuja myydään tällä hetkellä 74 euron hintaan Ticketmasterissa.
– Per esiintyjä hinta on vain hieman yli kolme euroa, Köngäs alleviivaa.