The Rasmus nousee ensi kesänä Oulun Qstockin lavalle.

Qstock julkisti 20 esiintyjää

Ruotsalainen Hardcore Superstar on Qstockin kesän 2018 esiintyjien joukossa.

Hardcore Superstar, You Me At Six, The Rasmus, Beast In Black ja The Comedians Qstockin vuoden 2018 ensimmäiset kiinnitykset.

1.12.2018
Oululainen Qstock-festivaali valotti tänään ensi kesän ohjelmistoaan. Ensimmäiset ulkomaiset kiinnitykset ovat hard rockia ja glam metalia musiikissaan yhdistelevä Hardcore Superstar Ruotsista ja melodista vaihtoehtorockia soittava You Me At Six Englannista.

Kotimaisista kärkinimistä Qstockiin saapuu Suomen suvessa harvakseltaan keikkaileva The Rasmus, joka päätti viiden vuoden julkaisutauon Dark Matters -uutuudellaan lokakuussa.


Räppiosastoa festivaalilla edustavat järkiään täysille saleille esiintyvä Gasellit ja Pyhimys, jonka alkuvuodesta julkaistavan Tapa poika -levyn ennakkokuunteluilta Valkoisessa salissa Helsingissä myytiin loppuun alle minuutissa.

Uusia tuulia Suomen ja Euroopan metalliskeneen puhaltaa aiemmin Battle Beastissa vaikuttaneen Anton Kabasen uusi yhtye Beast In Black, jonka marraskuun alussa julkaistu esikoisalbumi Berseker on saanut erinomaisen vastaanoton.


Ihan omanlaisen ohjelmanumeron tarjoilee kotimaisten kärkikoomikoiden yhteenliittymä The Comedians. Heitettyään ensin stand up -show’n laulusolisti Sami Hedberg, rumpali Niko Kivelä, kitaristi Jacke Björklund ja basisti Mika Eirtovaara soittavat muun muassa Elviksen, Rammsteinin ja Lady Gagan biiseistä koostuvan cover-setin.

Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat Stam1na, Maj Karma, Amorphis, Von Hertzen Brothers, K-X-P, JVG, Elastinen, Anna Puu, Ellinoora, Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Michael Monroe ja Kaija Koo.

- Kesän 2018 ohjelma alkaa olla jo erittäin hyvin hahmottunut. Tänä vuonna lähestymme joulukuun julkistuksia hieman eri kulmasta julkistamalla isomman erän artisteja jo tässä vaiheessa. Aiemmasta poiketen ensimmäiset pääesiintyjänimet tipahtelevat tammikuussa, festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoo.


Qstockin joululippujen myynti alkaa tänään perjantaina 1. joulukuuta klo 9.00 ja jatkuu aina uudenvuodenaattoon saakka. 99 euron hintaisia kahden päivän lippuja voi ostaa Ticketmasterin myyntikanavilta kautta maan, myös R-Kioskien suoramyynnistä. Ticketmasterilla hintaan lisätään käsittelykulu. Ilman käsittelykulua lipun voi hankkia S-Etukortilla Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista sekä kauppakeskus Valkean Sokos Herkku Kioskista.

Samoin myyntiin tulevat VIP-alueelle oikeuttavat kahden päivän Exclusive-liput. Lisäksi useista Oulun alueen hotelleista on saatavilla lippu-majoituspaketteja, joita on saatavilla myös lahjakortteina. Tarkemmat lippu- ja majoitustiedot löytyvät festivaalin kotisivulta osoitteesta www.qstock.fi .


Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 2​7​.-28.7.2018. Qstock on ollut loppuunmyyty jo viitenä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Nelihenkinen Ríanta on irlantilaisbändi, joka pistää pulssin kiihtymään kekseliäillä melodioillaan ja sydäntä lämmittävillä lauluillaan.

Maailman pohjoisin Irkkufestivaali Oulussa keskiviikosta sunnuntaihin

2.10.2017
Oulun väri on tällä viikolla vihreä, kun maailman pohjoisin irkkufestivaali The Irish Festival of Oulu käynnistyy keskiviikkona 4. lokakuuta. Jo 12. kerran järjestettävä festivaali kokoaa irlantilaisen musiikin tähdet Ouluun ja esittelee irlantilaista kulttuuria monipuolisesti viiden päivän ajan. Musiikkiohjelmistossa ovat mukana maailmankuulut Altan, Dervish, Ríanta ja Clann Mhic Ruairí ja paljon kotimaisia yhtyeitä.

Varsin monipuolinen tapahtuma pitää sisällään irkkumusiikin ja jamien lisäksi muun muassa irlantilaista tarinankerrontaa, valokuvanäyttelyn, elokuvia, tapaamisia muusikkojen kanssa, teatteria, esitelmiä.

- Festivaali on kehittynyt musiikillisesti ja kulttuurisesti sisältämään ohjelmassaan eri taiteenlajien parhaat osaajat. Tämä on johtanut kansainväliseenkin tunnustukseen siitä, että The Irish Festival of Oulu on huippuluokan irlantilaisen kulttuurin tapahtuma Euroopassa, kertoo festivaalin johtaja Brent Cassidy.

Osin tästä syystä Cassidy matkaa heti festivaalin jälkeen Los Angelesiin Divulge Dancers’ Film Festivalille. Siellä esitetään Keep it Reel -dokumentti, joka avaa irlantilaisen tanssikulttuurin historiaa Suomessa. Festivaalin johtaja Brent Cassidy on vahvasti osa tätä saagaa ja onkin saanut osan myös kyseisestä dokumentista.

Perheyhtye Clann Mhic Ruairí

Sunnuntaina 8.10. klo 15 alkavassa pääkonsertissa esiintyvät Clann Mhic Ruairí ja Altan. Konsertin avaava Clann Mhic Ruairí on West Donegalista lähtöisin oleva perheyhtye, joka on saavuttanut nopeasti kuuluisuutta Rann na Feirste -kylän musiikkiperinteitä edustavien esitystensä kautta.

Yhtyeen soundi on ainutlaatuinen tavalla, johon vain laulava gaelinkielinen perhe pystyy. Heidän laulukokoelmansa koostuu pääosin lauluista, joita on laulettu perheen kotiseudulla vuosisatojen ajan. Näitä perinnelauluja esitetään nyt innovatiivisina ja inspiroivina nykyaikaisversioina, jotka kuitenkin säilyttävät perinteisen puhtautensa ja eheytensä.

Pääkonsertin lisäksi Clann Mhic Ruairí esiintyy torstaina 5.10. kello 18 Valvesalissa.

Yhtyeen muodostavat

Tony Mac Ruairí – laulu
Aodh Mac Ruairí – kitara, laulu
Sean Mac Ruairí – laulu
Dónall Mac Ruairí – laulu, perkussiot
Megan Nic Ruairí – piano, laulu


Altan yksi maailman tunnetuimmista

Altan on yksi maailman tunnetuimmista irlantilaisen kansanmusiikin yhtyeistä. Bändin tuotanto vaihtelee koskettavista ja herkistä balladeista aina energisiin reeleihin ja jigeihin.

30-vuotissyntymäpäiviään juhlistava Altan on nykyään viihdyttävimpiä maailmalla esiintyviä perinteisen irlantilaismusiikin yhtyeistä. Yhtyeen skaalaan kuuluu dynaaminen vaihtelu vuoden 2016 TG4 Musician of the Year -palkinnon voittaneen Mairéad Ní Mhaonaighin laulamien herkkien vanhojen balladien sekä energisten riilien ja jigien välillä.

Yhtyeen musiikki tihkuu Irlannin luoteisosassa sijaitsevan Donegalin kreivikunnan rikasta ja värikästä perinnettä. Altanin sydäntä lämmittävät, mukaansatempaavat ja eloisat esitykset ovat koskettaneet yleisöä maailmanlaajuisesti samalla kun bändi on kuitenkin pysynyt uskollisena Donegalille, jossa heidän juurensa ja irlantilaisen huilumusiikin henkinen koti sijaitsevat.

Yhtyeen kokoonpano on:

Mairéad Ní Mhaonaigh – viulu, laulu
Ciarán Curran – kitara
Ciaran Tourish – viulu
Mark Kelly – kitara
Martin Tourish - haitari


Ríanta - vahvaa tulkintaa

Uuden Seurahuoneen perjantain 6.10. konsertin pääesiintyjä Ríanta on vahva nelihenkinen irlantilaisbändi, joka pistää pulssin kiihtymään kekseliäillä melodioillaan ja sydäntä lämmittävillä lauluillaan.

Mutkikkaan mahtailevat harmonikka- ja viulusoinnut saateltuna Rooneyn veljesten kitaran ja lyömäsoitinten mielikuvituksellisilla ja sykkivillä rytmeillä takaavat sen, että Ríantan musiikki heijastaa erityisen taidokkaiden ja hienostuneiden esiintyjien energiaa ja ainutlaatuista tyyliä.

Yhtyeen kokoonpano:
Conor Moriarty – haitari
Tara Breen – viulu
Stephen Rooney – kitara, laulu
Eamon Rooney – bodhrán, perkussiot

Konsertin avaava Reeds on kahden miehen duo. Henrik Müller soittaa concertinaa ja Joel Andersson vastaa huuliharpusta. He ovat ensimmäinen kaksikko, joka yhdisti englantilaistyylisen concertinan melodiat huuliharpun kanssa. Sen lisäksi he vieläpä valmistavat soittimia itse. Tyyliltään he vastaavat sellaista irkkumusiikkia, jota todennäköisimmin kuulisi irlantilaisessa maaseutupubissa.

Kansainvälisesti tunnettu Dervish

Lauantaina 7.10. Uudella Seurahuoneella esiintyvä Dervish on Sligon kreivikunnasta lähtöisin oleva kansainvälisesti tunnettu bändi, joka on riemastuttanut yleisöä maailmanlaajuisesti aina Tokiosta New Yorkiin.

BBC Radio 3 -kanavan irlantilaisen musiikin ikoniksi nimeämä Dervish on ilahduttanut yleisöä maailmanlaajuisesti jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Mandoliinin, bodhránin, viulujen ja huilun rytmien avulla he tarjoavat runsaasti energisiä sovituksia ja taiturimaisia instrumentaaliesityksiä, joista muodostuu väkevä irlantilaisen perinnemusiikin näytös.

Solisti Cathy Jordanin lavaesiintyminen on voimallista, hänen suloisesti ja karismaattisesti lauletut tarinansa vetävät yleisöä puoleensa tavalla, johon vain harva esiintyjä kykenee.

Yhtyeen kokoonpano on:
Brian McDonagh – mandola, mandoliini
Liam Kelly – huilu, pillit
Tom Morrow – viulu, alttoviulu
Cathy Jordan – laulu, bodhrán, luut
Shane Mitchell – haitari
Michael Holmes – busuki

Uuden Seurahuoneen konsertin avaa Droichead, joka on irlantilaista kansanmusiikkia soittava yhtye Oulusta.

Festivaalin ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.irkku.fi

Kesäfestarien aika ei ole vielä ohi

Suomen suurimmat pienimmät rockfestivaalit Kemissä perjantaina. Ja vuoden ensimmäiset pikkujoulut heti perään.

16.8.2017
Kemiläinen luova hulluus on yhä voimissaan. Missä muualla keksittäisiin järjestää Suomen suurimmat pienimmät rockfestivaalit, jotka ovat samalla jo perinteeksi muodostuneet, vaikka ne järjestetään ensimmäistä kertaa.

Tapahtuma ottaa paikkansa Kemin tapahtumakesässä tulevana perjantaina klo 19 alkaen sisäsatamassa sijaitsevassa Seilarissa klo 19 alkaen.

Ohjelmaa on tarjolla viiden bändin voimin komeasti peräti viidellä esiintymislavalla. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun festareilla jokaisella bändillä on oma esiintymislavansa. Lavat ovat Päälava, Blues-lava, Rock-lava, Oulu-lava sekä Bile-lava.


Esiintyvät bändit ovat oululainen Ceres & Bacchus sekä kemiläiset Perjantaibiisipojat, Rockacoustic duo, Paattio Playboys sekä Duo Gotham.

Bändien lisäksi festarimeininkiin lukeutuvat kilpailut, fanikuvat, karikatyytikulma sekä tietysti ruokaa ja juomaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten halvemmalla ei enää voi festareille päästä.

Ihan varmaa festivaalien pitäminen ei kuitenkaan ole, sillä järjestäjät pidättävät oikeuden säävaraukseen. Jos lunta sataa, tapahtuma perutaan. Sääennusteiden mukaan lunta ei näillä näkymin ole kuitenkaan tiedossa.


Esiintyjät

Ceres & Bacchus on oululaisesta Heatroller -bändistä irrottautunut kitaranvinguttajakaksikko Matti ja Enska, joiden biisimateriaali koostuu laajalla skaalalla balladeista ja ralleista, Beatles'ista Red Hot Chili Peppers'iin ja Juicesta Egotrippiin, Whitesnake'a, ZZ Top'ia ja Leevi & The Leavings'iä unohtamatta.
- Duo perustettiin joskus talvella 2014-2015, kun Heatroller oli luomassa itseään uudestaan ja bändin tyhjäkäynnin tilalle piti keksiä jotain aktiviteettia. Heatroller lakkautettiin keväällä 2017 ja niin oli aika pistää duo astetta korkeammalle prioriteetille, duo taustoittaa.


Perjantaibiisipojat -duon muodostavat monista bändeistä tutut Julle Tikkanen & Pepe Toivainen. Ohjelmistossa on - tietysti - perjantaibiisejä ja muita hittejä. Rockacoustic duon muodostavat vokalisti Jon Sebastian Säkkinen ja kitaristi Heikki Isoniemi, jotka tarjoilevat akustisia hard 'n' heavy sekä rock covereita. Luvassa on siis taitavaa kitarointia ja komeaa laulantaa.


Duo Gotham tarjoaa esittelynsä mukaan huonoa huumoria ja usein jopa menettelevää tulkintaa. Kuten asiaan kuuluu, duon muodostaa kolme miestä, Teemu Ylinikka, Mikko Raappana ja Jani Rojola. Kolmen äijän duo lupaa soittaa kovimmat hitit sekä Suomesta, että lontooksi. Paattio Playboysin kokoonpanon muodostavat Juha Kiuttu ja Tuomas Laajoki.

Pikkujoulut heti perään

Seilarin kesä ei lopu vielä tähänkään, sillä heti seuraavana päivänä, lauantaina 19.8. Seilarin perinneviikonloppu jatkuu lauantaina pikkujoulujen merkeissä klo 18 alkaen. Niinikään perinteisten, ja lähes varmasti vuoden ensimmäisten pikkujoulujen musiikista vastaa maineikas Kemin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut yhtye Punaiset Delfiinit.

Musiikin ohella luvassa on pientä purtavaa ja kilteille jopa piparia. Myös pikkujouluihin on vapaa pääsy.

EDIT: Lisätty Paattio Playboysien kokoonpano klo 12.36.

Satama Open Air -festivaalin tämän vuoden uutuuksiin lukeutuu kaksi vierekkäin sijoitettua, identtistä päälavaa. Kuva: Juhani Hiltunen.

Tavoitteena 10 000 festarikävijää

Satama Open Airin festarialue rakentuu hyvää vauhtia Kemissä.

1.8.2017
Tämän viikon perjantaina ja lauantaina juhlittavan Satama Open Airin festivaalialue rakentuu suunnitelmien mukaan. Paikka on vaihtunut edellisvuosista piirun verran itään, entisen koirapuiston alueelta varsinaiseen Ruutinpuistoon. Lipunmyyntipiste on jotakuinkin entisillä sijoillaan.

- Suurin muutos on kuitenkin kaksi vierekkäistä lavaa. Ne ovat identtiset jokaisesta laitteesta ja vehkeestä lähtien. Toisen lavan hankkiminen oli meille iso investointi, kertoo promoottori Markku Köngäs. Lavalla on toki muutakin käyttöä Satama Open Airin lisäksi, toimiihan festareista vastaava Eventworks lukuisilla muillakin suomalaisfestivaaleilla.

Kahteen samankokoiseen päälavaan päädyttiin aiempina vuosina saadun palautteen perusteella. Palautetta on tullut niin yleisöltä kuin artisteiltakin.

Lavat sijoittuvat entisen Pohjolan Sanomien toimitalon kohdalle rintamasuunta Kiikeliin päin. Viereinen Hahtisaarenkatu tulee toimimaan festivaalin ajan rekkaparkkina. Katuosuus suljetaan liikenteeltä perjantaiaamuna kymmeneltä ja palautetaan autoliikenteelle sunnuntaina kun alue on purettu.


Tavoitteena 10 000 kävijää


Satama Open Airin lipunmyynti on sujunut Könkään mukaan hyvin. Tavoitteena on kahden päivän aikana saada alueelle 10 000 maksavaa asiakasta.
- Toivon, että perjantaina saadaan paikalle 4 000 ihmistä ja lauantaina 6 000, Köngäs sanoo.
Toiveille on olemassa myös pohjaa.
- Ensimmäisen kerran festivaalin historiassa tässä vaiheessa kahden päivän painettuja lippuja on enää alle sata jäljellä. Lippuja kyllä saa edelleen, mutta alkuperäinen painos oli sama kuin edellisvuosina, Köngäs lisää.
Yhden päivän peruslippujen myynti alkoi samoin kuin edellisvuosina, eli lauantai myi perjantaita paremmin.
- Tilanne muuttui kun Antti Tuisku siirrettiin lauantailta perjantaille. Sen jälkeen perjantain lipunmyynti kiihtyi selvästi.

Yrityslippupaketit ja VIP-liput hyvin kaupaksi


Erityisesti yrityslippupaketit ovat tehneet kauppaansa.
- Ikinä ennen niitä ei ole mennyt näin paljon. Lisäksi meillä on alueella ensimmäistä kertaa yksityinen VIP-alue paikalliselle maanrakennusliikkeelle. He halusivat oman VIP-alueen siihen kuuluvine palveluineen, Köngäs mainitsee.
Muutenkin VIP-liput ovat käyneet kaupaksi niin hyvin, että lauantain osalta ne on jo myyty loppuun.
- Yrityslippuja on mennyt nyt paljon myös Oulun suuntaan. Tapahtumajärjestäjälle on tietysti iso asia, että festivaali saa uusia asiakkaita myös yritysmaailmasta.

Hotellit täyttyvät festariviikonlopuksi

Tänä vuonna myös ruokailuun on panostettu aiempaa enemmän.
- Ruokamyyntipisteitä on lisätty selvästi. Tämän uskon olevan festariviereiden mieleen, Köngäs aprikoi.
Festarialue on hieman aiempaa isompi. Kahden päälavan lisäksi alueella on bileteltta, joka sijoittuu alueen takaosaan lähelle Kiikelinlahtea. Päälavoille on hyvä näkyvyys melkein alueen joka kolkasta.
Festivaali tulee täyttämään alueen hotellit ja muut majoituspaikat, niin Kemistä, Keminmaasta kuin Torniostakin. Useimpien majapaikkojen nettisivuilla jo kerrotaan, ettei huoneita ole festarien ajalle varattavissa. Peruutuspaikkoja kuitenkin kannattaa kysellä, niitä tulee aina jonkin verran myyntiin.

Kotimaan huippuja ja Bo Kaspers Orkester
 

Satama Open Air käynnistyy perjantaina 4. elokuuta kello 17.30 Mikko Kuustosen keikalla. Illan muut esiintyjät ovat Anna Puu, Arttu Wiskari, Aikakone, Pete Parkkonen, Antti Tuisku, Chisu ja JVG.

Lauantaina 5.8. festarit jatkuvat jo klo 15.30 Vilma Alinan keikalla. Ennen klo 17.30 aloittavaa festarin ainoaa ulkomaalaisyhtyettä ja vetonaulaa, ruotsalaista Bo Kaspers Orkesteria esiintyy myös Irina. Lauantain muut esiintyjänimet Telia- ja Majakka-lavoilla ovat Happoradio, Neljä Ruusua, Popeda, Vesala, Evelina, Michael Monroe ja festarit päättävä Nikke Ankara.

Lauantaina Bileteltassa esiintyvät Brädin, Spektin ja Uniikin muodostama Rähinä Special sekä Cat Cat -duo.

Lipun hinta artistia kohti 3,475 €


Kahden päivän lippu Satama Open Airiin maksaa 69,50 ja yhden päivän lippu 49,50 euroa. Ostamalla liput Kemin tai Tornion Prismasta ne irtoavat 2,5 tai 3,5 euroa edullisemmin. Perjantaille on vielä saatavissa myös VIP-lippuja hintaan 105 euroa.

Kahden päivän festarilippua voi pitää verraten edullisena, sillä artistia kohti lipun hinnaksi tulee vain 3, 475 euroa.

Loppuunmyyty Qstock käynnistyi Oulussa

28.7.2017
15. juhlavuottaan viettävä oululainen Qstock-festivaali käynnistyi hetki sitten. Ensimmäisenä lavalle nousivat klo 15 Nopsajalka Rytmirannalla ja Huora Koomalavalla. Jo ennakkoon loppuunmyyty festivaali kerää Kuusisaareen ja Raattiin 32 000 henkeä kahden päivän aikana.
Festivaalialueella on varauduttu väenpaljouteen monin tavoin. Esimerkiksi sisääntulotarkastus- ja vesipisteitä on lisätty.

Uudistetussa Kuusisaaressa festivaalikansalla enemmän tilaa liikkua. Kuusisaaressa on nyt yksi iso anniskelualue, jolta on katseluetäisyys niin Kaleva-lavalle, Oulu-lavalle kuin Rytmirannallekin.

Qstock on loppuunmyyty viidettä kertaa peräkkäin.


Uutta ovat myös vettä säästävät ja hiilijalanjälkeä pienentävät alipainevessat sekä se, että tänä vuonna alaikäisetkin pääsevät rentoutuman Chill Out -puistoon. Samoin alueen ruokatarjontaa on monipuolistettu, ja samalla erikoisruokavalioita on huomioitu paremmin. Sisääntuloa helpottava Pikisaaren sillan portti on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 14-19.

- Festivaalialue on viimeisiä viilauksia vaille valmis ottamaan juhlavuoden festivaalikansan vastaan. Usean esiintyjän show't tulevat olemaan visuaalisesti todella näyttäviä, ja oheisohjelma tarjoaa asiakkaille sellaistakin, mitä ei ole Qstockissa aiemmin koettu. Festivaalin 15 vuoden historia tulee näkymään somistuksessa vahvasti, ja asiakkaiden ennakkoon lähettämiä muistelutarinoita voi löytää alueelta. Upeaa on myös, että seitsemän paria menee naimisiin alueen vihkiteltassa, festivaalikoordinaattori Niina Ristolainen sanoo.


Qstock-viikonloppu sulkee Kuusisaaren ja Raatin harjoituskenttää ympäröivät tiealueet festivaalin ajaksi. Pikisaaren asukkaille ja siellä asioiville on järjestetty erillinen kulkureitti Raatin venelaiturin kevyen liikenteen väylää pitkin. Kevyen liikenteen väylä Toivoniemen ja Kuusisaaren välillä on suljettu sunnuntai-iltaan saakka.

Tänään perjantaina pääesiintyjä on amerikkalainen Marilyn Manson, joka aloittaa päälavalla klo 23.15. Muita perjantain ulkomaalaisesiintyjiä ovat brittiläiset Dead! ja JP Cooper, irlantilainen Bry sekä kanadalainen Danko Jones. Mielenkiintoisimpia kotimaisia artisteja ovat Turmion Kätilöt, Michael Monroe, Apulanta, Zacharius Carls Group, Haloo Helsinki! sekä Radiopuhelimet.

Huomenna lauantaina festivaalin ykkösnimi on amerikkalaisveteraani Alice Cooper, jonka lisäksi ulkomaisia nimiä ovat australiainen Stu Larsen, ruotsalaisen Miriam Bryant, Amaranthe ja Imperial State Electric sekä hollantilainen The Charm The Fury. Lauantain mielenkiintoisimmat kotimaiset esiintyjät lienevät Pauli Hanhiniemen Retkue, Mira Luoti, Stam1na ja Poets of the Fall.

Meri-Lapin festarikesä käyntiin lauantaina

Kemissä Love Rock, Ylitorniolla ja Kaakamossa Fästit.

14.6.2017
Meri-Lapin festarikesä alkaa tulevana lauantaina. Kyse on kolmesta yhden päivän - tai illan - tapahtumasta. Kemissä kokoonnutaan kolmen bändin Love Rockiin, Kaakamossa vietetään kaikkien aikojen ensimmäisiä Kaakamo Fästejä ja Ylitorniolla juhlitaan jo toista kertaa pidettäviä Aavafästejä.

Aavafästit on Ylitornion yleisurheilukentällä järjestettävä koko perheen tapahtuma, jossa musiikillakin on iso osuus. Illan päätähti on kemiläislähtöinen Heidi Kyrö, joka nousee lavalle klo 22.30. Kyrön ura alkoi hänen sijoituttuaan toiseksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 1993 hänen ollessaan vasta 15-vuotias. Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja nykyään Kyrö laulaa erilaisten kokoonpanojen solistina pop-, rock- ja bilekeikoilla.

Lisäksi hän tekee duo-keikkoja kitaristin tai pianistin kanssa duona tai 10-miehisen orkesterin kanssa. Nykyään Hämeenlinnassa asuva Kyrö on esiintynyt myös useissa musikaaleissa ja hänellä on on oma laulustudio, jossa hän opetettaa laulamista.

Aavafästien tapahtuma-alue avataan jo klo 13.30 ja musiikkia tarjotaan päivän mittaan laidasta laitaan, tanssimusiikista räppiin. Esiintyjinä ovat Kyrön lisäksi Seija ja Mixet, Uniikki ja huumoriryhmä Halavatun Papat. Jatkoilla hotelli Kievarissa esiintyy bilebändi Fifty-Fifty.

Kaakamon Fästit ovat paikallisen Napakympin yrittäjä Jouni Kankaan ideoima tapahtuma, josta on kaavailtu jokavuotista. Kello 19 alkavan tapahtuman juontaa monissa liemissä keitetty Tommi Reponen ja esiintyjinä ovat Heikki "Heme" Vieresjoki, ganesrockia täräyttelevä Freezer sekä The Bilebändi.

Soolouraansa rakentava Heikki Vieresjoki toimi pitkään kemiläislähtöisen, edelleen tiivistä tahtia eri puolella Suomea esiintyvän Joku Paikallinen Bändi -yhtyeen laulusolistina. Kvartettina aloittanut Freezer on jo pitkään temmeltänyt triona kokoonpanolla Jari Vesa, Raimo Pohjanen ja Pekka Taramaa, jotka olivat kaikki yhtyeen riveissä jo 1970-luvulla.
Rovaniemeläinen, vuonna 2013 perustettu The Bilebändi on tunnettu hyvän meiningin keikoistaan, joilla yhtye tarjoillee tunnettuja pop-, rock- ja discohittejä eri vuosikymmeniltä kekseliäillä sovituksilla höystettynä. Lisäksi loppuillasta Napakympin sisätiloissa viihdyttää duo Jukka ja Juulia.

Kemin Chilloutissa illalla on kolmen bändin ja yleisön kokoontumisajot Love Rockin merkeissä. Musiikkia tarjoilevat klo 22 alkaen 1990-luvun alkupuolella perustettu punkbändi Epäjärkkärit, Slap Bettystä ja Roisto-yhtyeestä tunnetun Teemu Ylinikan kitarointia, laulua ja hyviä tarinoita tarjoileva sooloprojekti The Hillevi Street Band sekä Nicky Rothen Band, jolle nimensä antanut kemiläislähtöinen heppu tunnetaan varsinkin Flesh Roxon- ja Multi Climex -yhtyeistä sekä kiertueistaan Andy McCoyn kanssa.

Satama Open Airin ohjelmisto on valmis

Viimeiset esiintyjänimet ovat Anna Puu, Aikakone, Antti Tuisku, Irina, Evelina, Vilma Alina, Nikke Ankara, Neljä Ruusua ja Cat Cat.

11.6.2017
Elokuun alussa Kemin Ruutinrannan puistossa pidettävän kahdeksannen Satama Open Airin viimeiset artistikiinnitykset ovat Anna Puu, Aikakone, Antti Tuisku, Irina, Evelina, Vilma Alina, Nikke Ankara, Neljä Ruusua ja Cat Cat.  4.-5.8 juhlittavan Meri-Lapin suurimman musiikkitapahtuman aiemmin julkaistuja artisteja ovat Ruotsissa suurta mainetta niittänyt Bo Kaspers Orkester sekä kotimaiset huippunimet Vesala, Michael Monroe, Popeda ja Antti Tuisku.


Festivaalin alkuperäinen päiväohjelma koki muutoksia, kun järjestäjistä riippumattomista syistä Michael Monroe ja Antti Tuisku joutuvat vaihtamaan esiintymispäiviään. Rovaniemeläislähtöinen poplaulaja Antti Tuisku vahvistaa Satama Open Airin perjantain artistikattausta ja Michael Monroe siirtyy Antti Tuiskun paikalle lauantai-iltaan.

Festivaalin ohjelmisto laajeni kevään aikana vielä muutamalla pop- ja ysäritähdellä. Satama Open Airissa ysäri-kategoriaa edustavat Bye Bye Baby -hitistään tunnettu CatCat -duo sekä muun muassa Odota -kappaleestaan tunnettu Aikakone.

Pop & rap-genrejä Satama Open Airiin tulevat edustamaan uusina artistilisäyksinä Vain Elämää -ohjelmasta viimeistään kansan tietoisuuteen noussut Nikke Ankara, Suomen popkuningattareksi tituleerattu ja TOP-listojen kärkisijoilla pyörivä Eveliina ja vuoden Kesäkumibiisissäkin mukana oleva Vilma Alina.


Vuonna 2017 ei festivaalilla nähdä pelkästään ysärimusiikille tarkoitettua esiintymislavaa, vaan ysäriteltta muuttuu kaikki musiikkilajit sisältäväksi bileteltaksi, jossa musiikki soi aina pilkkuun saakka.
- Me haetaan Satamaan joka vuosi jotain uutta, tänä vuonna meillä on ihan uusia artisteja, ja käytännössä lähes koko artistikattaus on eri kuin vuonna 2016., kertoo Satama Open Airin tapahtumapromoottori Markku Köngäs.


Myös esiintyjien keikkapäivät ja -ajat on julkaistu, festivaalin ensimmäisenä päivänä, eli perjantaina 4.8. lavalle nousevat: Aikakone, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen, Antti Tuisku, Chisu, JVG, Arttu Wiskari, Anna Puu.
Lauantaina 5.8. festivaalilla esiintyvät: Rähinä Special (Brädi, Spekti & Uniikki), Irina, Vesala, Michael Monroe, Cat Cat, Bo Kaspers Orkester, Happoradio, Neljä Ruusua, Popeda, Nikke Ankara, Eveliina ja Vilma Alina.
- Mikko Kuustosen keikka perjantaina ja Bo Kaspers Orkester lauantaina saatiin ajastettua alkuiltaan oikein mukavasti, jotta keikkaa voi tulla kuuntelemaan vaikkapa päiväkonsertti fiiliksissä, jos ei muut artistit oikein sytytä, vinkkaa Köngäs.

Qstockin ohjelma valmis

Viimeiset ulkomaiset esiintyjäkiinnitykset australialainen laulaja-lauluntekijä Stu Larsen ja englantilainen rockyhtye Dead!

18.5.2017
Oululaisen Qstockin ohjelma aikatauluineen on valmis. Festivaalilla nähdään kahden päivän aikana yli 60 esiintyjää. Pääesiintyjiä ovat Marilyn Manson (USA), Alice Cooper (USA), Profeetat ja Haloo Helsinki!. Esiintymisajat löytyvät osoitteesta: www.qstock.fi/aikataulu

15. juhlavuottaan viettävän Qstockin viimeiset ulkomaiset esiintyjäkiinnitykset ovat australialainen laulaja-lauluntekijä Stu Larsen ja englantilainen rockyhtye Dead!.  Jonkin aikaa sitten turvallisen arjen kiertolaisen elämään vaihtanut Larsen pistäytyy Oulussa juuri ennen 21 keikan Pohjois-Amerikan -kiertuettaan. Anteeksipyytelemätöntä rockia paahtava Dead! on jo ehtinyt niittää mainetta tiukkana live-bändinä ja raivata tiensä festivaaleille eri puolilla Eurooppaa, vaikka se on vasta viimeistelemässä ensimmäistä pitkäsoittoaan.


Smoukahontas -videoblogillaan tunnetuksi tullut Sara Maria Forsberg tekee kansainvälistä musiikkiuraa taitelijanimellä SAARA ja työstää esikoisalbumiaan kotimaisten huippunimien Teemu Brunilan ja Hank Solon kanssa. Lihamyrsky-levy-yhtiön artistit Musta Barbaari, Seksikäs-Suklaa, Dosdela, Prinssi Jusuf, Ruudolf ja tiskijukka VG+ ovat aiemminkin keikkailleet yhtenä superkokoonpanona, mutta Qstockissa ryhmää täydentää suomi-R&B:n kuningas Karri Koira.

Qstockin muita uusia esiintyjiä ovat Huora, Nopsajalka, Julma H x Sairas T, Dallas Kalevala, Raappana, Negatiiviset Nuoret ja Mira Luoti sekä Oulu-lavalla soittavat Laid Back Townies, Spaz Caroon, The Aeon, Zacharius Carls Group, Teekkaritorvet, Boar, Ivory Woods, SANE ja Sleeping In Seattle.


- Juhlavuoden ohjelmistosta on muodostunut monipuolinen ja tasokas kokonaisuus, jota on maustettu raikkailla lupaavilla uutuuksilla niin ulkomailta kuin kotimaasta. Näyttää siltä, että tutut kotimaiset kärkinimet panostavat entistä enemmän myös keikkojen visuaalisuuteen, joten näyttäviä keikkoja sopii Qstockiin odotella, artistikoordinaattori Sanna Kantola toteaa.
- Ulkomaiset lupaukset puolestaan tarjoavat maistiaisia maailman meiningeistä, ja Marilyn Mansonin sekä Alice Cooperin vahvistuminen ohjelmistoon oli pitkään toivottu onnistuminen. Tämän kesän Qstockista tulee kyllä erikoisen herkullinen juhla, Kantola jatkaa.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017. Qstock on ollut loppuunmyyty jo neljänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.


ESIINTYJÄT PÄIVITTÄIN:

Perjantai 28.7.:

Marilyn Manson (USA), Danko Jones (CAN), JP Cooper (UK), Teflon Brothers, Chisu, Haloo Helsinki!, Michael Monroe, Egotrippi, Radiopuhelimet, Turmion Kätilöt, Apulanta, Mokoma Akustisena, Disco Ensemble, Kuningasidea, S-Tool, Pete Parkkonen, Bry (IRE), Santa Cruz, Julma H x Sairas T, Dead! (UK), Huora, Nopsajalka, Laid Back Townies, Spaz Caroon, The Aeon, Zacharius Carls Group.

Lauantai 29.7.:

Profeetat, Alice Cooper (USA), Imperial State Electric (SWE), Amaranthe (SWE), The Charm The Fury (NL), Antti Tuisku, Kaija Koo, JVG, Roope Salminen & Koirat, SANNI, Ellinoora, Stam1na, Pauli Hanhiniemen Retkue, Atomirotta, Jenni Vartiainen, Battle Beast, Poets of the Fall, Ida Paul & Kalle Lindroth, Reino Nordin, Miriam Bryant (SWE), Pariisin Kevät, Mikael Gabriel, Stu Larsen (AUS), SAARA, Dallas Kalevala, Raappana, Negatiiviset Nuoret, Mira Luoti, Lihamyrsky feat. Karri Koira, Teekkaritorvet, Boar, Ivory Woods, SANE, Sleeping In Seattle, Tube Talent Special: Herbalisti, Hermanni, ANNIKA.

Rytmirannan Beach Partyn musiikista vastaavat DJ:t Sleezy, Pef, Illyana, J-Honey, Tiskijukkapekka, Somepoe ja Miha sekä Cool Down Reggae.

Kitaristilegenda Little Steven Puistobluesin päätähdeksi

8.3.2017
Rock-maailman tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Little Steven saapuu Puistobluesin päätähdeksi Järvenpäähän heinäkuussa. Bruce Springsteenin luottomiehenä ja The Sopranos-sarjasta tutuksi tullut näyttelijä ja kitarataituri nousee The Disciples of Soul -yhtyeensä kera Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalle lauantaina 1. heinäkuuta. Tänä kesänä 40-vuotista taivaltaan juhlivan Puistobluesin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Little Steven, oikealta nimeltään Steve van Zandt, on todellinen monilahjakkuus. Hän on muusikko, lauluntekijä ja levytuottaja mutta myös näyttelijä, kirjailija sekä radio-DJ. Taiteellisen uransa lisäksi hän on aktiivinen ihmisoikeuksien puolesta puhuja.

Little Steven on Bruce Springsteenin the E Street Band -yhtyeen perustajajäsen. Hänen muita kokoonpanojaan ovat olleet mm. Southside Johnny and the Asbury Jukes, Artists United Against Apartheid, Demolition 23, The Chesterfield Kings, The Cocktail Slippers ja The Breakers. The Sopranosin lisäksi hänet on nähty myös mm. suositussa Lilyhammer-sarjassa.

Musiikintekijänä Little Steven on omaa luokkaansa. Hän on säveltänyt lauluja mm. Jackson Brownelle, Pearl Jamille, Jimmy Cliffille, Southside Johnnylle, Darlene Lovelle, Gary U.S. Bondsille, Ronnie Spectorille, Nancy Sinatralle ja Brian Setzerille. Hän on säveltänyt myös tunnuskappaleita moniin elokuviin, kuten Yksin kotona 2 - eksynyt New Yorkissa ja Yhdeksän kuukautta.

– Little Steven on täydellinen pääesiintyjä juhlistamaan 40-vuotista taivaltamme, toteaa Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka.
– Päälavallamme on nähty musiikin legendoja Carlos Santanasta John Fogertyyn, B.B. Kingistä Gary Mooreen ja Status Quosta Taj Mahaliin. Nyt on viimein aika saada vieraaksi myös suomalaisten suuresti arvostama Little Steven. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän vuoden pääkonsertin ohjelmistoon ja Little Steven on huippuluokan artisti, joka kruunaa juhlavuoden kattauksen, Porkka jatkaa.

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 28. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 1. heinäkuuta Vanhankylänniemessä pidettävään pääkonserttiin, jonka kotimaisina tähtinä nähdään SF Blues, Micke Björklöf & The Blue Strip, erikoiskokoonpanolla vahvistettu Agents sekä legendaarisen muusikkosuvun vesa Devon Allman. Pääkonserttiin on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Festivaali koostuu blueskadusta (ilmaistapahtuma), musiikkiklubeista ja pääkonsertista. Lisäksi festivaalin aikaan Järvenpäässä on perinteisesti paljon erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

 

Nina Mya ja Osmo Ikonen Kalottjazz & Bluesiin

Torniolaislähtöinen Nina Myä (Niina Höynälä) esiintyy muutaman vuoden tauon jälkeen Kalottjazz & bluesfestivaaleilla.

Rajaseudun uudistunut festivaali esittelee myös Ramblin Mindsin, Tomas Janzon trion sekä Kiki & Fusiotherapy -kolmikon.

1.3.2017
Torniossa ja Haaparannalla järjestettävä Kalottjazz & Blues on jo 34 vuoden ikäinen tapahtuma. Lähes keski-ikäinen festivaali on kaivannut uudistusta ja nuorentumista, joka on otettu huomioon tämän vuoden tapahtumassa kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Uutta tälle vuodelle on festivaalin sijainti. Olemme yhdistäneet kaikki konserttipaikat yhdeksi festivaalialueeksi ja siirtyneet lähemmäksi rajaa, Aineen taidemuseon takana olevalle viheralueelle, kertoo festivaaliorganisaatioon lukeutuva Pia Marttinen.
Museon ja Nefertiti-patsaan lähellä sijaitseva viihtyisä puistoalue ja ulkolava, jossa Kalottjazz & Blues tarjoaa ilmaiset ulkoilmakonsertit päiväsaikaan.

- Koska festivaalin suosittu bluesilta houkuttelee paikalle runsaasti ihmisiä, on myös bluesia tarjolla yllin kyllin. Tällä kertaa bluesriffit tarjoillaan tummennetussa teltassa, jolla tavoitellaan saamaa hämärää ja savuista tunnelmaa kuin Haaparannan Folkets Husilla, Marttinen painottaa.


Marttisen mukaan Folkets Husia keikkapaikkana ei ole kuitenkaan unohdettu.
- Suunnittelemme rytmikästä jami-iltaa Folkets Husille vielä tälle talvelle teemalla Kalottjazz & Blues goes Winter.

Marttisen mukaan festivaalialueelle rakennetaan vielä yksi ulkolava lauantain 1.7. jazzkattausta ajatellen.
- Siellä tarjoillaan perinteisesti kolme laadukasta musiikkielämystä.

Yhteisen festivaalialueen lisäksi järjestäjät ovat halunneet pitää ohjelmistossa kirkkokonsertin, joka järjestetään Alatornion kirkon sijaan nyt Tornion kirkossa.
- Tunnelmallinen konsertti kirkkoon tulvivan kesäillan valossa houkuttelee vuosittain paikalle suuren ja uskollisen yleisön, Marttinen muistuttaa.

Nina Mya palaa kotikonnuilleen

Torniolaiset juuret omaava Nina Mya esiintyi uransa alkutaipaleella Pikisaaren jatsilavalla ja saapuu tänä vuonna kirkkokonsertin tähdeksi teemalla Nina Mya Goes Gospel.
- Raudanlujaksi ammattilaulajaksi kypsynyt Nina Mya vaihtaa kivuttomasti tyylilajista toiseen, jazzista gospeliin. Luvassa on on niin Myan omia sävellyksiä kuin muun muassa Billie Holidayn klassikoita, Marttinen esittelee.

Rajaseudulle saapuu myös monipuolinen Osmo Ikonen, joka laulamisen lisäksi hallitsee sellon, kitarat ja koskettimet ja viihtyy mainiosti niin soul-, rock-, pop- kuin jazzympyröissäkin.
- Kalottjazzeille Ikonen saapuu swingrepertoaarinsa kanssa joka sisältää tunnettuja radiohittejä, klassikoita sekä omia sävellyksiä. ”SuomiLOVE” Ikosen laulukirjasta löytyy muun muassa Ray Charlesin, Stevie Wonderin, Van Halenin ja Oasiksen biisejä, Marttinen tietää.

 
Kalotin bluesjazzeilla aiemminkin vieraillut Ramblin Minds on tuttu ja takuuvarma blueskortti Ruotsin Piteåsta.
- Edellisestä vierailusta on kuitenkin vierähtänyt tovi, joten kun yhtye tänä vuonna juhlii 30-vuotista taivaltaan, on täysin luonnollista juhlia sitä meidän kanssamme, Marttinen huomauttaa. Ramblin Minds on vuosien varrella kasvattanut soittajakuntansa neljästä kahdeksaan eli luvassa on siis kunnon bluesjytinää.

Tomas Janzon on asunut pitkään New Yorkissa ja soittaa useissa eri kokoonpanoissa. Kesän aikana hän ottaa tilaisuudesta vaarin käydessään kotimaassaan ja kultaa pohjoisten jazzystävien elämän trionsa kera. Hänen musiikissaan sekoittuvat niin New Yorkin kuin Tukholmankin jazzvirtaukset.

Saapumisensa on vahvistanut myös helsinkiläinen trio Kiki & Fusiotherapy, jonka keulakuva Kirsi ”Kiki” Rautio on entinen torniolainen. Trio tarjoaa kevyttä kesäjazzia yhdessä festivaalin ilmaiskonsertissa.


Linkit artistien ja tapahtuman sivuille:

http://www.osmoikonen.com/
https://www.facebook.com/ramblinminds/
http://tomasjanzon.com/
http://www.ninamya.com/
https://www.facebook.com/events/1720279424908460/
http://www.kalottjazzblues.net/blogi/Alice Cooper Qstockiin

Kauhurockin kruunaamaton kuningas Alice Cooper saapuu ensi kesänä Oulun Qstockiin.

Oululaisfestivaali julkisti 24 uutta esiintyjää – lipunmyynti käynnistyi.


16.2.2017
Oululainen Qstock-festivaali täydentää ohjelmistoaan sekä ulkomaisilla että kotimaisilla huippuesiintyjillä. Ulkomaanvieraista tunnetuin on kuudella vuosikymmenellä musiikkia tehnyt yhdysvaltalainen Alice Cooper.
Teatraalisten rock-konserttien pioneeri esiintyy Qstockissa ensimmäistä kertaa, mutta samalla festivaalialueella Oulun Kuusisaaressa hän konsertoi jo vuoden 1990 Kuusrockissa.
 
September Song -kappaleella itsensä läpi lyönyt brittilaulaja JP Cooper on jo saavuttanut korkeita listasijoituksia ja ylistäviä arvosteluita useissa maissa. Muun muassa hiphopia ja soulia musiikissaan yhdistelevä manchesterilainen on työstänyt tulevaa esikoisalbumiaan Teemu Brunilan kanssa Suomessa.
 
Qstockissa aiemminkin yleisön villinnyt ruotsalais-tanskalainen metallijyrä Amaranthe on kiertänyt viime vuosina ahkerasti maailmaa. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto Maximalism on ehdolla Vuoden parhaaksi hardrock-metallialbumiksi Ruotsin Grammis-gaalassa helmikuun lopulla.

 
The Charm The Fury puolestaan tuo tuoreen tuulahduksen Alankomaiden metallimaailmasta. Vokalisti Caroline Westendorp on vakuuttanut metallikriitikot monipuolisella äänellään. Keväällä uuden The Sick, Dumb & Happy -albumin julkaiseva bändi on riisunut musiikistaan kaiken ylimääräisen ja keskittynyt tekemään aitoa mutta modernia metallia.
 
The Hellacoptersin laulaja-kitaristin ja biisinikkarin Nicke Anderssonin vuonna 2009 kasaama ruotsalainen Imperial State Electric kuvailee itseään puuttuvaksi linkiksi The Beatlesin ja Alice Cooperin välillä. Bändin melodinen ja tarttuva voimapop muistuttaa luonnollisesti myös hieman Hellacoptersia.
 
Haloo Helsinki! palasi sapattivuodeltaan komeasti Rakas-singlellään joulukuussa. Yhtyeen legendaarisella Hansa Studiolla Berliinissä äänittämä uutuusalbumi Hulluuden Highway julkaistaan 10. maaliskuuta.

 
Esiintymisensä Qstockissa ovat varmistaneet myös Chisu, Antti Tuisku, Kaija
Koo, JVG, Michael Monroe, Roope Salminen & Koirat, SANNI, Ellinoora,
Egotrippi, Stam1na, Radiopuhelimet, Turmion Kätilöt, Pauli Hanhiniemen
Retkue, Apulanta, Atomirotta, Jenni Vartiainen, Battle Beast
jaTeflon
Brothers.
 
Aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Marilyn Manson (USA), Profeetat ja
Danko Jones (CAN). Ohjelma täydentyy ulkomaisilla ja kotimaisilla
esiintyjillä kevään mittaan.
 
- Juhlavuoden ohjelmasta on muodostumassa monipuolinen ja tasokas
kokonaisuus. Olemme saaneet sekä hyviä vanhoja konkareita että lupaavia
nousevia kykyjä niin ulkomailta kuin Suomesta. Ensi kesän Qstockissa tullaan
näkemään useita todella näyttäviä keikkoja, festivaalijohtaja Mikko Forstén
kommentoi.
 
Qstockin lipunmyynti käynnistyi tänään torstaina klo 9 Ticketmasterin
myyntikanavilla. Lisää tietoa lipunmyynnistä sekä artistien
esiintymispäivistä festivaalin nettisivuilta.
 
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017.
Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60
esiintyjää.
 
Qstock on ollut loppuunmyyty jo neljänä kesänä peräkkäin, ja se on
vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime
vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

 

Rockmimmi Suzi Quatro tähdittää Kemijärven Yöt -tapahtumaa

Suzi Quatro uransa alkuvaiheissa 1970-luvulla.

3.2.2017
1970-luvun valovoimaisimpiin rocknimiin lukeutuva ja yhä uraansa jatkava amerikkalainen Suzi Quatro saapuu heinäkuussa Kemijärven Yöt –tapahtumaan.

Quatro aloitti musiikkiuransa 14-vuotiaana sisartensa kanssa perustamassaan Suzi Soul & Pleasure Seekers -yhtyeessä. Vuonna 1971 hän muutti Lontooseen, jonne hänet oli houkutellut muun muassa The Animalsin kanssa työskennellyt levytuottaja Mickie Most. Pian hän sai taustavoimikseen parivaljakon Nicky Chinn ja Mike Chapman, jotka kirjoittivat hittejä myös muiden muassa Sweet- ja Smokie -yhtyeille.

Quatron debyyttisingle on vuonna 1972 ilmestynyt Rolling Stone -kappale, jolla Quatro jo soitti yhdeksi tunnusmerkikseen tullutta bassoa. Kitaraa singlellä soitti muuan Peter Frampton.

Varsinainen suksee käynnistyi vuonna 1973 julkaistulla Can the Can -singlellä. Kappale lukeutuu edelleen Quatron tunnetuimpiin. Myös samana vuonna ilmestynyt 48 Crash ja Daytona Demon -singlet, kuten myös 1974 julkaistu Devil Gate Drive nostattavat vuonna 1950 Detroitissa syntyneen rockmimmin suosiota.

Jatkumoon voidaan lisätä myös singlet Too Big (1974), The Wild One (1974), Your Mamma Won't Like Me (1975), I Bit off More than I Could Chew (1975), I May Be too Young (1975), Tear Me Apart (1976), Roxy Roller (1977), Half As Much as Me (1977), If You Can't Give Me Love (1978), The Race Is On (1978) sekä Smokie –yhtyeen myötä tunnetuksi tulleen Chris Normanin kanssa vuonna 1978 levytetty duetto Stumblin´ In.

Kaikkiaan 35 singleä julkaisseen Quatron viimeisimmät julkaisut ovat vuonna 2011 ilmestynyt single Whatever Love Is ja samana vuonna julkaistu In the Spotlight –albumi. Albumeja Quatro on julkaissut kaikkiaan 14 pitkäsoittoa.

Suomessa Quatro esiintyi viimeksi vuonna 2015 Joensuun Ilovaarirockin pääesiintyjänä.

Kemijärven Ahvensalmen kentällä 7.-8.7. pidettävään tapahtumaan on kiinnitetty myös ruotsalaiset Rednex ja Dr. Alban.

Nigerialaissyntyinen Dr. Alban tunnetaan niin kutsutun eurodancen uranuurtajana. Tunnetuin hitti lienee ysäriklassikoihin lukeutuva It’s My Life sekä Hello Africa, One Love ja Look Who’s Talking. Hänen albumeitaan on maailmanlaajuisesti myyty yli 15 miljoonaa kappaletta.

Kantria eurodiscoon yhdistävä Rednex aloitti uransa jo vuonna 1995, jolloin tarttuvaakin tarttuvampi Cotton Eye Joe nousi listoille ympäri maailmaa. Samaan putkeen tulivat sitten myös Old Pop In An Oak ja kaunis balladi Wish You Were Here, jotka lopullisesti varmistivat tämän pilke silmäkulmassa esiintyvän iloisen kokoonpanon menestyksen.

Kotimaisisista artisteista Kemijärvellä nähdään ainakin Agents & Vesa Haaja, Lasse Hoikka & Souvarit, Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, Aki Louhela Band, Muska, Taikapeili ja Jorma Kääriäinen.

Tapahtuma julkistaa lisää artisteja kevään aikana. Festivaalin kahden päivän Early Bird -liput (64,50 €) ovat myynnissä 28.2.2017 saakka.

Tyylikäs Bo Kaspers Orkester tuo Satama Open Airiin annoksen kepeästi leijuvaa popjazzia.

Tyylikäs ja omaleimainen Bo Kaspers Orkester saapuu valloitusretkelle Perämeren pohjukkaan

30.1.2017
Ilmiö nimeltä Bo Kaspers Orkester saapuu valloittamaan Satama Open Airin yleisön. Lauantaina 5. elokuuta Kemissä esiintyvän ruotsalaisyhtyeen musiikkia on vaikeaa lokeroida. Se on valloittavan leppoisa yhdistelmä rockia, poppia, soulia, jazzia ja latinalaisamerikkalaista tunnelmaa.

Konsepti on purrut menestyksekkäästi, sillä Skandinavian arvostetuimpiin lukeutuvan yhtyeen levyjä on myyty jo yli kaksi miljoonaa. Spotifyssä Grammy-palkitun yhtyeen kappaleita on kuunneltu huikeat yli sata miljoonaa kertaa.

Suomessakin valtavaa suosiota nauttiva yhtye on ollut 90-luvulta lähtien ollut yksi Ruotsin suosituimmista bändeistä. Solistinsa Bo Kasper Sundströmin mukaan nimetty yhtye tunnetaan myös taitavana livebändinä. Bändin on sanottu olevan lavalla omaa luokkaansa ja ehtymättömän tyylikäs.

Omaleimaisessa ja sympaattisessa vuonna 1991 perustetussa orkesterissa soittavat Bo Kasper Sundströmin (laulu, kitara) lisäksi Fredrik Dahl (rummut), Michael Malmgren (basso) ja Mats Schubert (piano, koskettimet, kitara). BKO:n suurimpia hitteja ovat ovat muiden muassa Hon är så söt, Låt mig komma in, Amerika, Vi kommer aldrig att dö ja I samma bil. 

Uusi paikka: Ruutinrannan puisto


Satama Open Air siirtyy uuteen paikkaan Ruutinrannanpuiston kauniille merimaisema-alueelle, joka mahdollista entistä toimivamman ja monipuolisemman festivaalin järjestämisen.

Tapahtuma pyrkii tarjoamaan vielä entistäkin paremman festivaalikokemuksen. Suurin muutos ja parannus festariyleisön kannalta on artistien näkyvyys. Molemmat esiintymislavat ovat aiemman päälavan kokoisia eli alueelle rakennetaan kaksi samanlaista lavaa vierekkäin Hahtisaarenkadun varteen Pohjolan Sanomien toimitalon eteen.

VIP-alue sijoittuu tapahtuma-alueen keskelle ja sieltä on hyvät näkymät molemmille päälavoille. Nyt lähes kaikki artistit esiintyvät VIP-teltan vieressä ja uutuutena VIP-lipun hankkineilla on mahdollisuus ostaa buffet-ruokailun lisäksi myös paljon kysytty ja toivottu yöruokailu.

Uutta tulee olemaan myös ysäribileet, jotka kestävät koko tapahtuman ajan säältä suojassa isossa teltassa. Tulevan kesän teemana on täysi-ikäisten laadukas kesäfestari hyvän ja monipuolisen musiikin parissa.

Saapuminen Satama Open Air festivaalialueelle juurikaan muutu, sillä sisääntuloportti siirtyy vain vajaat 10 metriä lähemmäksi hotelleja. Festivaalialue ja hotellien sijainti luovat tiiviin kokonaisuuden, kun kaikki mukavuudet sijaitsevat lähellä.

Satama Open Air juhlitaan 4.-5. elokuuta yli kahdenkymmenen artistin seurassa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven ja kevään mittaan. Aiemmin julkistetut artistit ovat Vesala, Chisu, Michael Monroe, Happoradio, Popeda, JVG, Arttu Viskari, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen sekä Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti.

Satama Open Airin uudet nettisivut avautuvat näinä päivinä osoitteessa http://www.satamaopenair.fi/

Vesala, Michael Monroe ja Chisu Satama Open Airiin

20.1.2017
Satama Open Air tuo tänäkin vuonna komean kattauksen Suomen kärkiartisteja Kemiin. 4.-5.8.2017 on luvassa kaikkien aikojen Satama Open Air. Meri-Lapin suurimman kesätapahtuman 20 artistin joukossa ovat ensimmäistä kertaa Kemiin ja Satama Open Airiin saapuvat Vesala, Chisu ja Michael Monroe.

Lisäksi festivaaleilla nähdään myös muun muassa Happoradio, Popeda, JVG, Arttu Viskari, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen sekä Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti.

– Haluamme, että esiintyjät vaihtuvat joka vuosi. Tämä on meille erittäin tärkeää. Tänäkin vuonna mukana on vain yksi sama artisti kuin viime vuonna, kertoo festivaalit järjestävän Eventworksin Markku Köngäs. Kenestä on kyse, selviää myöhemmin.

Huippusuosittu Vesala on yksi toivotuimpia Satama Open Airin artisteja. PMMP -yhtyeen toisena solistina tunnetuksi tullut Paula Vesala julkaisi nimeään kantavan sooloalbuminsa viime kesänä ja albumi ponnahti suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja piti asemansa peräti yhdeksän viikkoa.

Chisu on Vesalan tavoin ollut yleisöpalautteen mukaan erittäin toivottu artisti Satama Open Airiin. Vuonna 2008 alkaneella urallaan Chisu on palkittu yhdeksällä Emmalla sekä Teosto-palkinnolla. Chisu on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kaikki neljä albuminsa itse. Tuorein on 2015 ilmestynyt Polaris.

 

Michael Monroe on yksi suomalaisen rockin legendaarisimpia hahmoja. Jo 1980-luvulla Hanoi Rocksin laulusolistina maailmalla menestystä niittäneen Monroen suosio ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä. Mies on tullut tunnetuksi myös The Voice of Finland -ohjelman sanavalmiina tähtivalmentajana. Kaiken muun ohessa edelleen jatkuvasti keikkailevan Monroen tuorein albumi on runsas vuosi sitten ilmestynyt Blackout States.

Happoradio on erittäin ajankohtainen yhtye, joka muutama päivä sitten julkaisi jo seitsemännen studioalbuminsa Kauniin kääntöpiiri.

Pete Parkkosen ura on puolestaan uudessa nousukiidossa hänen voitettuaan viime syksynä Tähdet, tähdet -kilpailun. Samaa voi sanoa ikisuosikki Mikko Kuustosesta, jonka moni-ilmeisyys ja sympaattisuus tuli selväksi kaikille syksyllä Vain Elämää -tv-sarjan viidettä kautta katsoneille.

Arttu Wiskarin Mökkitie -kappaleen myötä vuonna 2010 alkanut suosio on pysynyt vakaana. Miehen neljäs albumi IV julkaistiin viime syksynä ja sen menestyskappaleisiin lukeutuu muun muassa biisi Kahvimaito.

Jo vuodesta 1977 saakka maamme rockelämää rikastuttanut Popeda on jo käsite sinänsä. Pate Mustajärven legioona on tehnyt valtaisan määrän biisejä, jotka liki jokainen suomalainen tunnistaa. Ei ihme, että tälle suomirockin kivijalkayhtyeelle myönnettiin vuonna 2014 Suomi-palkinto. Myös Popeda on joka vuosi yksi Satama Open Airin toivotuimmista bändeistä.

 

Räppiduo JVG:n suosio on kuin ehtymätön luonnonvara. Jare ja Ville-Galle ovat kahmineet palkintokaappiinsa viisi Emma-pystiä ja kaksikon jokainen albumi on myynyt platinaa. JVG on jo useana vuonna ollut kuunnelluimpien artistien joukossa. JVG:n 247365-albumi on Suomen striimatuin levy Spotifyssa yli 22 miljoonalla kuuntelukerralla. Samalta albumilta löytyvä Tarkenee oli ensimmäinen kotimainen kappale, joka ylitti yli 10 miljoonan striimin rajan.


Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti tarjoavat keikoillaan suomiräppiä tuutin täydeltä. Jokainen kolmesta artistista julkaisi viime vuoden loppupuolella uuden singlen. Uniikki yhtyi Suomen keihäsmaineen nostatukseen kappaleella Seppo Räty, Spekti pukkasi maailmalle juomalaulun Huomisen Huoli ja Brädi julkaisi voimakkaan powerballadin Saturnus.

Satama Open Air julkistaa talven ja kevään mittaan lisää artisteja. Festivaali on piakkoin valmis julkistamaan myös uuden – ehkä hieman yllättävänkin – tapahtuma-alueensa.


EDIT 23.1. klo 13.51 Korjattu juttuun Chisun viimeisimmän albumin nimi sekä JVG:n Emma-palkintojen määrä. Kiitos huomautuksesta Arto M. Hyvä

Sonata Arctica Puolangan LankaFestiin, Mokoma ja Egotrippi Koitelinkoskelle

2.1.2017
Puolangan torialueella 30.6.-1.7. pidettävä kahdeksas LankaFest on kerännyt komean esiintyjäkauttauksen, jonka kirkkaimpana tähtenä loistaa kemiläinen Sonata Arctica.

Lisäksi erityisen mielenkiintoinen esiintyjänimi on Sentencedin ja Poisonblackin laulajana tunnetun Ville Laihialan uusi yhtye S-Tool. Parhaillaan debyyttialbumiaan viimeistelevä yhtye on jo saanut paljon huomiota ja radiosoittoa osakseen. Bändissä vaikuttavat myös Aksu Hanttu (mm. Entwine) ja Lullacryn riveistä tutut basisti Kimmo Hiltunen ja kitaristi Sami Leppikangas.

Lisäksi LankaFestiin on kiinnitetty Battle Beast, Thunderstone, Dreamtale, Shiraz Lane, Temple Balls, Electric Deathbeat, VH Frenzy ja Sniffer.

Lisätietoja bändeistä ja tapahtumasta löytyy osoitteesta http://www.puolankainfo.fi/lankafest/

Koiteli elää varattiin loppuun kahdessa tunnissa!

Kiimingissä, Koitelin Sahasaaressa ensi elokuussa järjestettävä, Suomen kauneimmaksi festivaalivaksi mainittu Koiteli Elää on myös koonnut varsin timanttisen esiintyjäkaartin.

19. elokuuta pidettävässä tapahtumassa lavalle nousevat Egotrippi, Erin, Mokoma acoustic, Suvi Teräsniska ja Kalle Ahola. Lisäksi trubaduuriterassilla esiintyy muun muassa Samae Koskinen.

Koiteli elää varattiin loppuun kahdessa tunnissa, kun liput tulivat myyntiin joulukuun puolivälissä. Viime vuoden tapahtuma myytiin loppuun kuudessa tunnissa.

Tapahtuman nettsivut ovat täällä: http://www.koitelielaa.fi/

 

Bättre Folk -tapahtumasta arktinen festivaaliversio Pyhälle

Mukana muun muassa Samuli Putro, Mariska, Matti Johannes Koivu sekä liuta kirjailijoita.

28.12.2016
Oulun Hailuodossa vuosittain järjestettävä omintakeinen kesäinen kulttuurifestivaali Bättre Folk saa talvisen jäätävän sisarfestivaalin. Kaikkojen aikojen ensimmäinen Bättre Folk i Fjällen järjestetään Pyhätunturilla 3-4. helmikuuta 2017.

Festivaalilla esiintyy ajankohtaisia artisteja ja kirjailijoita, joilta nähdään riisuttuja esityksiä eri lokaatioissa Pyhätunturissa. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu esiintymisten lisäksi musiikin ja kirjallisuuden työpajoja, joita ohjaavat festivaalin artistit. Oheisohjelmaan kuuluu laskettelua, jääkiipeilyä, joogaa ja avantouintia.

Mukana viikonlopussa ovat Iisa, Samuli Putro, Mariska, Mikko Joensuu, Jukka Nousiainen, Matti Johannes Koivu, Minna Rytisalo, Juha Itkonen, Riikka Pulkkinen ja Miki Liukkonen.

Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Hotelli Pyhätunturi, Calle-Talo, Huttuhippu ja Pyhä Wurst.

Ennakkoliput ovat jo myynnissä Tiketissä ja lippuja on myynnissä vain 500 kappaletta. Hinnat: 2 pv 45 €, 1 pv 25 €, myynnissä myös BFiF-paketti (sis. 2 pv festivaalilipun ja 3 pv hissilipun pe-su).

Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Hotelli Pyhätunturi, Calle-Talo, Ravintola Huttuhippu ja Pyhä Wurst. Katso lisätiedot: https://pyha.fi/tapahtuma/battrefolki... ja http://www.battrefolk.fi/

Tapahtuman Facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/BattreFolk/

Marilyn Manson ja Danko Jones Qstockin juhlavuoden ensimmäiset esiintyjäjulkistukset

1.12.2016
Ensi kesänä 15. juhlavuottaan viettävä oululainen Qstock-festivaali julkistaa ensimmäiset esiintyjänsä. Perjantai-illan pääesiintyjäksi on varmistunut yhdysvaltalainen industrial metal -suuruus Marilyn Manson, joka julkaisee kymmenennen studioalbuminsa helmikuussa. Sen aiempia levyjä on myyty maailmanlaajuisesti noin 70 miljoonaa kappaletta.

Jo neljänä peräkkäisenä vuonna loppuunmyydyn Qstockin toinen ulkomainen kiinnitys on kanadalainen hard rock -trio Danko Jones, jonka energisestä show'sta päästään nauttimaan niin ikään perjantai-iltana. Kolmas iso esiintyjänimi julkistetaan 14. joulukuuta.

- Marilyn Mansonin vahvistuminen oli meille hieno työvoitto, ja muutenkin ensi kesän ohjelmasta on muodostumassa todella vahva kokonaisuus. Kaiken kaikkiaan on tulossa hieno juhlavuosi. Erityisesti Kuusisaaren kunnostustyöt on meille loistava asia, joka tulee parantamaan festivaalin tasoa ja toimivuutta entisestään, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi.


Qstockin kysyttyjen joululippujen myynti alkaa torstaina 1. joulukuuta klo 9.00 ja jatkuu aina uudenvuodenaattoon saakka. 95 euron hintaisia kahden päivän lippuja voi ostaa Ticketmasterin myyntikanavilta kautta maan, myös R-Kioskien suoramyynnistä. Ticketmasterilla hintaan lisätään palvelumaksu. Ilman palvelumaksua lipun voi hankkia S-Etukortilla Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista sekä kauppakeskus Valkean Sokos Herkku Kioskista.

Lisäksi useista Oulun alueen hotelleista on saatavilla lippu-majoituspaketteja lahjakortteina. Tarkemmat lippu- ja majoitustiedot löytyvät festivaalin kotisivulta osoitteesta www.qstock.fi.
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017. Qstock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.