Kitaristilegenda Little Steven Puistobluesin päätähdeksi

Little Steven saapuu Järvenpään Puistobluesin pääesiintyjäksi.

8.3.2017
Rock-maailman tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Little Steven saapuu Puistobluesin päätähdeksi Järvenpäähän heinäkuussa. Bruce Springsteenin luottomiehenä ja The Sopranos-sarjasta tutuksi tullut näyttelijä ja kitarataituri nousee The Disciples of Soul -yhtyeensä kera Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalle lauantaina 1. heinäkuuta. Tänä kesänä 40-vuotista taivaltaan juhlivan Puistobluesin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Little Steven, oikealta nimeltään Steve van Zandt, on todellinen monilahjakkuus. Hän on muusikko, lauluntekijä ja levytuottaja mutta myös näyttelijä, kirjailija sekä radio-DJ. Taiteellisen uransa lisäksi hän on aktiivinen ihmisoikeuksien puolesta puhuja.

Little Steven on Bruce Springsteenin the E Street Band -yhtyeen perustajajäsen. Hänen muita kokoonpanojaan ovat olleet mm. Southside Johnny and the Asbury Jukes, Artists United Against Apartheid, Demolition 23, The Chesterfield Kings, The Cocktail Slippers ja The Breakers. The Sopranosin lisäksi hänet on nähty myös mm. suositussa Lilyhammer-sarjassa.

Musiikintekijänä Little Steven on omaa luokkaansa. Hän on säveltänyt lauluja mm. Jackson Brownelle, Pearl Jamille, Jimmy Cliffille, Southside Johnnylle, Darlene Lovelle, Gary U.S. Bondsille, Ronnie Spectorille, Nancy Sinatralle ja Brian Setzerille. Hän on säveltänyt myös tunnuskappaleita moniin elokuviin, kuten Yksin kotona 2 - eksynyt New Yorkissa ja Yhdeksän kuukautta.

– Little Steven on täydellinen pääesiintyjä juhlistamaan 40-vuotista taivaltamme, toteaa Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka.
– Päälavallamme on nähty musiikin legendoja Carlos Santanasta John Fogertyyn, B.B. Kingistä Gary Mooreen ja Status Quosta Taj Mahaliin. Nyt on viimein aika saada vieraaksi myös suomalaisten suuresti arvostama Little Steven. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän vuoden pääkonsertin ohjelmistoon ja Little Steven on huippuluokan artisti, joka kruunaa juhlavuoden kattauksen, Porkka jatkaa.

Puistoblues järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Keskiviikkona 28. kesäkuuta alkava festivaali huipentuu 1. heinäkuuta Vanhankylänniemessä pidettävään pääkonserttiin, jonka kotimaisina tähtinä nähdään SF Blues, Micke Björklöf & The Blue Strip, erikoiskokoonpanolla vahvistettu Agents sekä legendaarisen muusikkosuvun vesa Devon Allman. Pääkonserttiin on alle 13-vuotiaille ilmainen pääsy maksavan aikuisen mukana.

Festivaali koostuu blueskadusta (ilmaistapahtuma), musiikkiklubeista ja pääkonsertista. Lisäksi festivaalin aikaan Järvenpäässä on perinteisesti paljon erilaista ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

 

Osmo Ikonen tuo swing-yhtyeensä Tornioon kesällä.

Nina Mya ja Osmo Ikonen Kalottjazz & Bluesiin

Torniolaislähtöinen Nina Myä (Niina Höynälä) esiintyy muutaman vuoden tauon jälkeen Kalottjazz & bluesfestivaaleilla.

Rajaseudun uudistunut festivaali esittelee myös Ramblin Mindsin, Tomas Janzon trion sekä Kiki & Fusiotherapy -kolmikon.

1.3.2017
Torniossa ja Haaparannalla järjestettävä Kalottjazz & Blues on jo 34 vuoden ikäinen tapahtuma. Lähes keski-ikäinen festivaali on kaivannut uudistusta ja nuorentumista, joka on otettu huomioon tämän vuoden tapahtumassa kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Uutta tälle vuodelle on festivaalin sijainti. Olemme yhdistäneet kaikki konserttipaikat yhdeksi festivaalialueeksi ja siirtyneet lähemmäksi rajaa, Aineen taidemuseon takana olevalle viheralueelle, kertoo festivaaliorganisaatioon lukeutuva Pia Marttinen.
Museon ja Nefertiti-patsaan lähellä sijaitseva viihtyisä puistoalue ja ulkolava, jossa Kalottjazz & Blues tarjoaa ilmaiset ulkoilmakonsertit päiväsaikaan.

- Koska festivaalin suosittu bluesilta houkuttelee paikalle runsaasti ihmisiä, on myös bluesia tarjolla yllin kyllin. Tällä kertaa bluesriffit tarjoillaan tummennetussa teltassa, jolla tavoitellaan saamaa hämärää ja savuista tunnelmaa kuin Haaparannan Folkets Husilla, Marttinen painottaa.


Marttisen mukaan Folkets Husia keikkapaikkana ei ole kuitenkaan unohdettu.
- Suunnittelemme rytmikästä jami-iltaa Folkets Husille vielä tälle talvelle teemalla Kalottjazz & Blues goes Winter.

Marttisen mukaan festivaalialueelle rakennetaan vielä yksi ulkolava lauantain 1.7. jazzkattausta ajatellen.
- Siellä tarjoillaan perinteisesti kolme laadukasta musiikkielämystä.

Yhteisen festivaalialueen lisäksi järjestäjät ovat halunneet pitää ohjelmistossa kirkkokonsertin, joka järjestetään Alatornion kirkon sijaan nyt Tornion kirkossa.
- Tunnelmallinen konsertti kirkkoon tulvivan kesäillan valossa houkuttelee vuosittain paikalle suuren ja uskollisen yleisön, Marttinen muistuttaa.

Nina Mya palaa kotikonnuilleen

Torniolaiset juuret omaava Nina Mya esiintyi uransa alkutaipaleella Pikisaaren jatsilavalla ja saapuu tänä vuonna kirkkokonsertin tähdeksi teemalla Nina Mya Goes Gospel.
- Raudanlujaksi ammattilaulajaksi kypsynyt Nina Mya vaihtaa kivuttomasti tyylilajista toiseen, jazzista gospeliin. Luvassa on on niin Myan omia sävellyksiä kuin muun muassa Billie Holidayn klassikoita, Marttinen esittelee.

Rajaseudulle saapuu myös monipuolinen Osmo Ikonen, joka laulamisen lisäksi hallitsee sellon, kitarat ja koskettimet ja viihtyy mainiosti niin soul-, rock-, pop- kuin jazzympyröissäkin.
- Kalottjazzeille Ikonen saapuu swingrepertoaarinsa kanssa joka sisältää tunnettuja radiohittejä, klassikoita sekä omia sävellyksiä. ”SuomiLOVE” Ikosen laulukirjasta löytyy muun muassa Ray Charlesin, Stevie Wonderin, Van Halenin ja Oasiksen biisejä, Marttinen tietää.

 
Kalotin bluesjazzeilla aiemminkin vieraillut Ramblin Minds on tuttu ja takuuvarma blueskortti Ruotsin Piteåsta.
- Edellisestä vierailusta on kuitenkin vierähtänyt tovi, joten kun yhtye tänä vuonna juhlii 30-vuotista taivaltaan, on täysin luonnollista juhlia sitä meidän kanssamme, Marttinen huomauttaa. Ramblin Minds on vuosien varrella kasvattanut soittajakuntansa neljästä kahdeksaan eli luvassa on siis kunnon bluesjytinää.

Tomas Janzon on asunut pitkään New Yorkissa ja soittaa useissa eri kokoonpanoissa. Kesän aikana hän ottaa tilaisuudesta vaarin käydessään kotimaassaan ja kultaa pohjoisten jazzystävien elämän trionsa kera. Hänen musiikissaan sekoittuvat niin New Yorkin kuin Tukholmankin jazzvirtaukset.

Saapumisensa on vahvistanut myös helsinkiläinen trio Kiki & Fusiotherapy, jonka keulakuva Kirsi ”Kiki” Rautio on entinen torniolainen. Trio tarjoaa kevyttä kesäjazzia yhdessä festivaalin ilmaiskonsertissa.


Linkit artistien ja tapahtuman sivuille:

http://www.osmoikonen.com/
https://www.facebook.com/ramblinminds/
http://tomasjanzon.com/
http://www.ninamya.com/
https://www.facebook.com/events/1720279424908460/
http://www.kalottjazzblues.net/blogi/Myös Haloo Helsinki on varmistanut soittavansa Oulun Qstockissa.

Alice Cooper Qstockiin

Kauhurockin kruunaamaton kuningas Alice Cooper saapuu ensi kesänä Oulun Qstockiin.

Oululaisfestivaali julkisti 24 uutta esiintyjää – lipunmyynti käynnistyi.


16.2.2017
Oululainen Qstock-festivaali täydentää ohjelmistoaan sekä ulkomaisilla että kotimaisilla huippuesiintyjillä. Ulkomaanvieraista tunnetuin on kuudella vuosikymmenellä musiikkia tehnyt yhdysvaltalainen Alice Cooper.
Teatraalisten rock-konserttien pioneeri esiintyy Qstockissa ensimmäistä kertaa, mutta samalla festivaalialueella Oulun Kuusisaaressa hän konsertoi jo vuoden 1990 Kuusrockissa.
 
September Song -kappaleella itsensä läpi lyönyt brittilaulaja JP Cooper on jo saavuttanut korkeita listasijoituksia ja ylistäviä arvosteluita useissa maissa. Muun muassa hiphopia ja soulia musiikissaan yhdistelevä manchesterilainen on työstänyt tulevaa esikoisalbumiaan Teemu Brunilan kanssa Suomessa.
 
Qstockissa aiemminkin yleisön villinnyt ruotsalais-tanskalainen metallijyrä Amaranthe on kiertänyt viime vuosina ahkerasti maailmaa. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto Maximalism on ehdolla Vuoden parhaaksi hardrock-metallialbumiksi Ruotsin Grammis-gaalassa helmikuun lopulla.

 
The Charm The Fury puolestaan tuo tuoreen tuulahduksen Alankomaiden metallimaailmasta. Vokalisti Caroline Westendorp on vakuuttanut metallikriitikot monipuolisella äänellään. Keväällä uuden The Sick, Dumb & Happy -albumin julkaiseva bändi on riisunut musiikistaan kaiken ylimääräisen ja keskittynyt tekemään aitoa mutta modernia metallia.
 
The Hellacoptersin laulaja-kitaristin ja biisinikkarin Nicke Anderssonin vuonna 2009 kasaama ruotsalainen Imperial State Electric kuvailee itseään puuttuvaksi linkiksi The Beatlesin ja Alice Cooperin välillä. Bändin melodinen ja tarttuva voimapop muistuttaa luonnollisesti myös hieman Hellacoptersia.
 
Haloo Helsinki! palasi sapattivuodeltaan komeasti Rakas-singlellään joulukuussa. Yhtyeen legendaarisella Hansa Studiolla Berliinissä äänittämä uutuusalbumi Hulluuden Highway julkaistaan 10. maaliskuuta.

 
Esiintymisensä Qstockissa ovat varmistaneet myös Chisu, Antti Tuisku, Kaija
Koo, JVG, Michael Monroe, Roope Salminen & Koirat, SANNI, Ellinoora,
Egotrippi, Stam1na, Radiopuhelimet, Turmion Kätilöt, Pauli Hanhiniemen
Retkue, Apulanta, Atomirotta, Jenni Vartiainen, Battle Beast
jaTeflon
Brothers.
 
Aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Marilyn Manson (USA), Profeetat ja
Danko Jones (CAN). Ohjelma täydentyy ulkomaisilla ja kotimaisilla
esiintyjillä kevään mittaan.
 
- Juhlavuoden ohjelmasta on muodostumassa monipuolinen ja tasokas
kokonaisuus. Olemme saaneet sekä hyviä vanhoja konkareita että lupaavia
nousevia kykyjä niin ulkomailta kuin Suomesta. Ensi kesän Qstockissa tullaan
näkemään useita todella näyttäviä keikkoja, festivaalijohtaja Mikko Forstén
kommentoi.
 
Qstockin lipunmyynti käynnistyi tänään torstaina klo 9 Ticketmasterin
myyntikanavilla. Lisää tietoa lipunmyynnistä sekä artistien
esiintymispäivistä festivaalin nettisivuilta.
 
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017.
Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60
esiintyjää.
 
Qstock on ollut loppuunmyyty jo neljänä kesänä peräkkäin, ja se on
vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime
vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

 

Rockmimmi Suzi Quatro tähdittää Kemijärven Yöt -tapahtumaa

Suzi Quatro uransa alkuvaiheissa 1970-luvulla.

3.2.2017
1970-luvun valovoimaisimpiin rocknimiin lukeutuva ja yhä uraansa jatkava amerikkalainen Suzi Quatro saapuu heinäkuussa Kemijärven Yöt –tapahtumaan.

Quatro aloitti musiikkiuransa 14-vuotiaana sisartensa kanssa perustamassaan Suzi Soul & Pleasure Seekers -yhtyeessä. Vuonna 1971 hän muutti Lontooseen, jonne hänet oli houkutellut muun muassa The Animalsin kanssa työskennellyt levytuottaja Mickie Most. Pian hän sai taustavoimikseen parivaljakon Nicky Chinn ja Mike Chapman, jotka kirjoittivat hittejä myös muiden muassa Sweet- ja Smokie -yhtyeille.

Quatron debyyttisingle on vuonna 1972 ilmestynyt Rolling Stone -kappale, jolla Quatro jo soitti yhdeksi tunnusmerkikseen tullutta bassoa. Kitaraa singlellä soitti muuan Peter Frampton.

Varsinainen suksee käynnistyi vuonna 1973 julkaistulla Can the Can -singlellä. Kappale lukeutuu edelleen Quatron tunnetuimpiin. Myös samana vuonna ilmestynyt 48 Crash ja Daytona Demon -singlet, kuten myös 1974 julkaistu Devil Gate Drive nostattavat vuonna 1950 Detroitissa syntyneen rockmimmin suosiota.

Jatkumoon voidaan lisätä myös singlet Too Big (1974), The Wild One (1974), Your Mamma Won't Like Me (1975), I Bit off More than I Could Chew (1975), I May Be too Young (1975), Tear Me Apart (1976), Roxy Roller (1977), Half As Much as Me (1977), If You Can't Give Me Love (1978), The Race Is On (1978) sekä Smokie –yhtyeen myötä tunnetuksi tulleen Chris Normanin kanssa vuonna 1978 levytetty duetto Stumblin´ In.

Kaikkiaan 35 singleä julkaisseen Quatron viimeisimmät julkaisut ovat vuonna 2011 ilmestynyt single Whatever Love Is ja samana vuonna julkaistu In the Spotlight –albumi. Albumeja Quatro on julkaissut kaikkiaan 14 pitkäsoittoa.

Suomessa Quatro esiintyi viimeksi vuonna 2015 Joensuun Ilovaarirockin pääesiintyjänä.

Kemijärven Ahvensalmen kentällä 7.-8.7. pidettävään tapahtumaan on kiinnitetty myös ruotsalaiset Rednex ja Dr. Alban.

Nigerialaissyntyinen Dr. Alban tunnetaan niin kutsutun eurodancen uranuurtajana. Tunnetuin hitti lienee ysäriklassikoihin lukeutuva It’s My Life sekä Hello Africa, One Love ja Look Who’s Talking. Hänen albumeitaan on maailmanlaajuisesti myyty yli 15 miljoonaa kappaletta.

Kantria eurodiscoon yhdistävä Rednex aloitti uransa jo vuonna 1995, jolloin tarttuvaakin tarttuvampi Cotton Eye Joe nousi listoille ympäri maailmaa. Samaan putkeen tulivat sitten myös Old Pop In An Oak ja kaunis balladi Wish You Were Here, jotka lopullisesti varmistivat tämän pilke silmäkulmassa esiintyvän iloisen kokoonpanon menestyksen.

Kotimaisisista artisteista Kemijärvellä nähdään ainakin Agents & Vesa Haaja, Lasse Hoikka & Souvarit, Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, Aki Louhela Band, Muska, Taikapeili ja Jorma Kääriäinen.

Tapahtuma julkistaa lisää artisteja kevään aikana. Festivaalin kahden päivän Early Bird -liput (64,50 €) ovat myynnissä 28.2.2017 saakka.

Tyylikäs Bo Kaspers Orkester tuo Satama Open Airiin annoksen kepeästi leijuvaa popjazzia.

Tyylikäs ja omaleimainen Bo Kaspers Orkester saapuu valloitusretkelle Perämeren pohjukkaan

Havainnekuva Satama Open Airin sijoittumisesta Ruutinrannanpuistoon.

30.1.2017
Ilmiö nimeltä Bo Kaspers Orkester saapuu valloittamaan Satama Open Airin yleisön. Lauantaina 5. elokuuta Kemissä esiintyvän ruotsalaisyhtyeen musiikkia on vaikeaa lokeroida. Se on valloittavan leppoisa yhdistelmä rockia, poppia, soulia, jazzia ja latinalaisamerikkalaista tunnelmaa.

Konsepti on purrut menestyksekkäästi, sillä Skandinavian arvostetuimpiin lukeutuvan yhtyeen levyjä on myyty jo yli kaksi miljoonaa. Spotifyssä Grammy-palkitun yhtyeen kappaleita on kuunneltu huikeat yli sata miljoonaa kertaa.

Suomessakin valtavaa suosiota nauttiva yhtye on ollut 90-luvulta lähtien ollut yksi Ruotsin suosituimmista bändeistä. Solistinsa Bo Kasper Sundströmin mukaan nimetty yhtye tunnetaan myös taitavana livebändinä. Bändin on sanottu olevan lavalla omaa luokkaansa ja ehtymättömän tyylikäs.

Omaleimaisessa ja sympaattisessa vuonna 1991 perustetussa orkesterissa soittavat Bo Kasper Sundströmin (laulu, kitara) lisäksi Fredrik Dahl (rummut), Michael Malmgren (basso) ja Mats Schubert (piano, koskettimet, kitara). BKO:n suurimpia hitteja ovat ovat muiden muassa Hon är så söt, Låt mig komma in, Amerika, Vi kommer aldrig att dö ja I samma bil. 

Uusi paikka: Ruutinrannan puisto


Satama Open Air siirtyy uuteen paikkaan Ruutinrannanpuiston kauniille merimaisema-alueelle, joka mahdollista entistä toimivamman ja monipuolisemman festivaalin järjestämisen.

Tapahtuma pyrkii tarjoamaan vielä entistäkin paremman festivaalikokemuksen. Suurin muutos ja parannus festariyleisön kannalta on artistien näkyvyys. Molemmat esiintymislavat ovat aiemman päälavan kokoisia eli alueelle rakennetaan kaksi samanlaista lavaa vierekkäin Hahtisaarenkadun varteen Pohjolan Sanomien toimitalon eteen.

VIP-alue sijoittuu tapahtuma-alueen keskelle ja sieltä on hyvät näkymät molemmille päälavoille. Nyt lähes kaikki artistit esiintyvät VIP-teltan vieressä ja uutuutena VIP-lipun hankkineilla on mahdollisuus ostaa buffet-ruokailun lisäksi myös paljon kysytty ja toivottu yöruokailu.

Uutta tulee olemaan myös ysäribileet, jotka kestävät koko tapahtuman ajan säältä suojassa isossa teltassa. Tulevan kesän teemana on täysi-ikäisten laadukas kesäfestari hyvän ja monipuolisen musiikin parissa.

Saapuminen Satama Open Air festivaalialueelle juurikaan muutu, sillä sisääntuloportti siirtyy vain vajaat 10 metriä lähemmäksi hotelleja. Festivaalialue ja hotellien sijainti luovat tiiviin kokonaisuuden, kun kaikki mukavuudet sijaitsevat lähellä.

Satama Open Air juhlitaan 4.-5. elokuuta yli kahdenkymmenen artistin seurassa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven ja kevään mittaan. Aiemmin julkistetut artistit ovat Vesala, Chisu, Michael Monroe, Happoradio, Popeda, JVG, Arttu Viskari, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen sekä Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti.

Satama Open Airin uudet nettisivut avautuvat näinä päivinä osoitteessa http://www.satamaopenair.fi/

Vesala on yksi Satama Open Airin artisteista tänä vuonna.

Vesala, Michael Monroe ja Chisu Satama Open Airiin

Chisu saapuu ensimmäisstä kertaa Kemiin ja Satama Open Airiin.

20.1.2017
Satama Open Air tuo tänäkin vuonna komean kattauksen Suomen kärkiartisteja Kemiin. 4.-5.8.2017 on luvassa kaikkien aikojen Satama Open Air. Meri-Lapin suurimman kesätapahtuman 20 artistin joukossa ovat ensimmäistä kertaa Kemiin ja Satama Open Airiin saapuvat Vesala, Chisu ja Michael Monroe.

Lisäksi festivaaleilla nähdään myös muun muassa Happoradio, Popeda, JVG, Arttu Viskari, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen sekä Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti.

– Haluamme, että esiintyjät vaihtuvat joka vuosi. Tämä on meille erittäin tärkeää. Tänäkin vuonna mukana on vain yksi sama artisti kuin viime vuonna, kertoo festivaalit järjestävän Eventworksin Markku Köngäs. Kenestä on kyse, selviää myöhemmin.

Huippusuosittu Vesala on yksi toivotuimpia Satama Open Airin artisteja. PMMP -yhtyeen toisena solistina tunnetuksi tullut Paula Vesala julkaisi nimeään kantavan sooloalbuminsa viime kesänä ja albumi ponnahti suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja piti asemansa peräti yhdeksän viikkoa.

Chisu on Vesalan tavoin ollut yleisöpalautteen mukaan erittäin toivottu artisti Satama Open Airiin. Vuonna 2008 alkaneella urallaan Chisu on palkittu yhdeksällä Emmalla sekä Teosto-palkinnolla. Chisu on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kaikki neljä albuminsa itse. Tuorein on 2015 ilmestynyt Polaris.

 

Michael Monroe on yksi suomalaisen rockin legendaarisimpia hahmoja. Jo 1980-luvulla Hanoi Rocksin laulusolistina maailmalla menestystä niittäneen Monroen suosio ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä. Mies on tullut tunnetuksi myös The Voice of Finland -ohjelman sanavalmiina tähtivalmentajana. Kaiken muun ohessa edelleen jatkuvasti keikkailevan Monroen tuorein albumi on runsas vuosi sitten ilmestynyt Blackout States.

Happoradio on erittäin ajankohtainen yhtye, joka muutama päivä sitten julkaisi jo seitsemännen studioalbuminsa Kauniin kääntöpiiri.

Pete Parkkosen ura on puolestaan uudessa nousukiidossa hänen voitettuaan viime syksynä Tähdet, tähdet -kilpailun. Samaa voi sanoa ikisuosikki Mikko Kuustosesta, jonka moni-ilmeisyys ja sympaattisuus tuli selväksi kaikille syksyllä Vain Elämää -tv-sarjan viidettä kautta katsoneille.

Arttu Wiskarin Mökkitie -kappaleen myötä vuonna 2010 alkanut suosio on pysynyt vakaana. Miehen neljäs albumi IV julkaistiin viime syksynä ja sen menestyskappaleisiin lukeutuu muun muassa biisi Kahvimaito.

Jo vuodesta 1977 saakka maamme rockelämää rikastuttanut Popeda on jo käsite sinänsä. Pate Mustajärven legioona on tehnyt valtaisan määrän biisejä, jotka liki jokainen suomalainen tunnistaa. Ei ihme, että tälle suomirockin kivijalkayhtyeelle myönnettiin vuonna 2014 Suomi-palkinto. Myös Popeda on joka vuosi yksi Satama Open Airin toivotuimmista bändeistä.

 

Räppiduo JVG:n suosio on kuin ehtymätön luonnonvara. Jare ja Ville-Galle ovat kahmineet palkintokaappiinsa viisi Emma-pystiä ja kaksikon jokainen albumi on myynyt platinaa. JVG on jo useana vuonna ollut kuunnelluimpien artistien joukossa. JVG:n 247365-albumi on Suomen striimatuin levy Spotifyssa yli 22 miljoonalla kuuntelukerralla. Samalta albumilta löytyvä Tarkenee oli ensimmäinen kotimainen kappale, joka ylitti yli 10 miljoonan striimin rajan.


Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti tarjoavat keikoillaan suomiräppiä tuutin täydeltä. Jokainen kolmesta artistista julkaisi viime vuoden loppupuolella uuden singlen. Uniikki yhtyi Suomen keihäsmaineen nostatukseen kappaleella Seppo Räty, Spekti pukkasi maailmalle juomalaulun Huomisen Huoli ja Brädi julkaisi voimakkaan powerballadin Saturnus.

Satama Open Air julkistaa talven ja kevään mittaan lisää artisteja. Festivaali on piakkoin valmis julkistamaan myös uuden – ehkä hieman yllättävänkin – tapahtuma-alueensa.


EDIT 23.1. klo 13.51 Korjattu juttuun Chisun viimeisimmän albumin nimi sekä JVG:n Emma-palkintojen määrä. Kiitos huomautuksesta Arto M. Hyvä

Sonata Arctica Puolangan LankaFestiin, Mokoma ja Egotrippi Koitelinkoskelle

2.1.2017
Puolangan torialueella 30.6.-1.7. pidettävä kahdeksas LankaFest on kerännyt komean esiintyjäkauttauksen, jonka kirkkaimpana tähtenä loistaa kemiläinen Sonata Arctica.

Lisäksi erityisen mielenkiintoinen esiintyjänimi on Sentencedin ja Poisonblackin laulajana tunnetun Ville Laihialan uusi yhtye S-Tool. Parhaillaan debyyttialbumiaan viimeistelevä yhtye on jo saanut paljon huomiota ja radiosoittoa osakseen. Bändissä vaikuttavat myös Aksu Hanttu (mm. Entwine) ja Lullacryn riveistä tutut basisti Kimmo Hiltunen ja kitaristi Sami Leppikangas.

Lisäksi LankaFestiin on kiinnitetty Battle Beast, Thunderstone, Dreamtale, Shiraz Lane, Temple Balls, Electric Deathbeat, VH Frenzy ja Sniffer.

Lisätietoja bändeistä ja tapahtumasta löytyy osoitteesta http://www.puolankainfo.fi/lankafest/

Koiteli elää varattiin loppuun kahdessa tunnissa!

Kiimingissä, Koitelin Sahasaaressa ensi elokuussa järjestettävä, Suomen kauneimmaksi festivaalivaksi mainittu Koiteli Elää on myös koonnut varsin timanttisen esiintyjäkaartin.

19. elokuuta pidettävässä tapahtumassa lavalle nousevat Egotrippi, Erin, Mokoma acoustic, Suvi Teräsniska ja Kalle Ahola. Lisäksi trubaduuriterassilla esiintyy muun muassa Samae Koskinen.

Koiteli elää varattiin loppuun kahdessa tunnissa, kun liput tulivat myyntiin joulukuun puolivälissä. Viime vuoden tapahtuma myytiin loppuun kuudessa tunnissa.

Tapahtuman nettsivut ovat täällä: http://www.koitelielaa.fi/

 

Bättre Folk -tapahtumasta arktinen festivaaliversio Pyhälle

Mukana muun muassa Samuli Putro, Mariska, Matti Johannes Koivu sekä liuta kirjailijoita.

28.12.2016
Oulun Hailuodossa vuosittain järjestettävä omintakeinen kesäinen kulttuurifestivaali Bättre Folk saa talvisen jäätävän sisarfestivaalin. Kaikkojen aikojen ensimmäinen Bättre Folk i Fjällen järjestetään Pyhätunturilla 3-4. helmikuuta 2017.

Festivaalilla esiintyy ajankohtaisia artisteja ja kirjailijoita, joilta nähdään riisuttuja esityksiä eri lokaatioissa Pyhätunturissa. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu esiintymisten lisäksi musiikin ja kirjallisuuden työpajoja, joita ohjaavat festivaalin artistit. Oheisohjelmaan kuuluu laskettelua, jääkiipeilyä, joogaa ja avantouintia.

Mukana viikonlopussa ovat Iisa, Samuli Putro, Mariska, Mikko Joensuu, Jukka Nousiainen, Matti Johannes Koivu, Minna Rytisalo, Juha Itkonen, Riikka Pulkkinen ja Miki Liukkonen.

Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Hotelli Pyhätunturi, Calle-Talo, Huttuhippu ja Pyhä Wurst.

Ennakkoliput ovat jo myynnissä Tiketissä ja lippuja on myynnissä vain 500 kappaletta. Hinnat: 2 pv 45 €, 1 pv 25 €, myynnissä myös BFiF-paketti (sis. 2 pv festivaalilipun ja 3 pv hissilipun pe-su).

Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Hotelli Pyhätunturi, Calle-Talo, Ravintola Huttuhippu ja Pyhä Wurst. Katso lisätiedot: https://pyha.fi/tapahtuma/battrefolki... ja http://www.battrefolk.fi/

Tapahtuman Facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/BattreFolk/

Kanadalainen hard rock -trio Danko Jones saapuu ensi kesänä Oulun Qstockiin.

Marilyn Manson ja Danko Jones Qstockin juhlavuoden ensimmäiset esiintyjäjulkistukset

Marilyn Manson. Kuva: Nicholas Alan Cope.

1.12.2016
Ensi kesänä 15. juhlavuottaan viettävä oululainen Qstock-festivaali julkistaa ensimmäiset esiintyjänsä. Perjantai-illan pääesiintyjäksi on varmistunut yhdysvaltalainen industrial metal -suuruus Marilyn Manson, joka julkaisee kymmenennen studioalbuminsa helmikuussa. Sen aiempia levyjä on myyty maailmanlaajuisesti noin 70 miljoonaa kappaletta.

Jo neljänä peräkkäisenä vuonna loppuunmyydyn Qstockin toinen ulkomainen kiinnitys on kanadalainen hard rock -trio Danko Jones, jonka energisestä show'sta päästään nauttimaan niin ikään perjantai-iltana. Kolmas iso esiintyjänimi julkistetaan 14. joulukuuta.

- Marilyn Mansonin vahvistuminen oli meille hieno työvoitto, ja muutenkin ensi kesän ohjelmasta on muodostumassa todella vahva kokonaisuus. Kaiken kaikkiaan on tulossa hieno juhlavuosi. Erityisesti Kuusisaaren kunnostustyöt on meille loistava asia, joka tulee parantamaan festivaalin tasoa ja toimivuutta entisestään, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi.


Qstockin kysyttyjen joululippujen myynti alkaa torstaina 1. joulukuuta klo 9.00 ja jatkuu aina uudenvuodenaattoon saakka. 95 euron hintaisia kahden päivän lippuja voi ostaa Ticketmasterin myyntikanavilta kautta maan, myös R-Kioskien suoramyynnistä. Ticketmasterilla hintaan lisätään palvelumaksu. Ilman palvelumaksua lipun voi hankkia S-Etukortilla Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista sekä kauppakeskus Valkean Sokos Herkku Kioskista.

Lisäksi useista Oulun alueen hotelleista on saatavilla lippu-majoituspaketteja lahjakortteina. Tarkemmat lippu- ja majoitustiedot löytyvät festivaalin kotisivulta osoitteesta www.qstock.fi.
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.-29.7.2017. Qstock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 32 000 juhlijaa kahden päivän aikana.