Tänään Kemissä esiintyvä Nikki Hill valloitti Tampereella

 5.2.2016
Tänään ja huomenna Kemin Pakkasukko Blues´n Jazz -festivaaleilla esiintyvä amerikkalaisen syvän etelän ääni, kovassa nousussa oleva Nikki Hill oli vakuuttavassa vedossa ensimmäisellä Suomen keikallaan torstaina Tampere-talolla.

Lue täältä paikalla olleen kemiläislähtöisen Mari Niskasen näkemykset Tampere-talon illasta: http://www.rokkineuvos.fi/421950293

Nikki Hillin energinen keikka vakuutti Tampereella torstaina

5.2.2016
Amerikkalaisen Nikki Hillin tunnelmallinen ja energinen esiintyminen torstaina Tampere-talolla keräsi kiitosta. Tämä lupaa hyvää Nikki Hillin keikoille tänään perjantaina ja huomenna lauantaina Kemin Pakkasukko Blues & Jazz -festivaaleilla.
- Aivan ihana ilta kaikkinensa. Nikki Hill, joka on myös valloittava persoona, rokkasi ja toi kyllä sellaisen valopilkun tähän helmikuun alkuun, että eipä parempaa rokkikevään aloitusta oikeastaan voinut ollakaan, kertoo paikalla ollut kemiläislähtöinen Mari Niskanen. Hän työskentelee Tampere-talolla tuottajana.

- Väkeä oli mukavasti, reilut 300, joka tekee jo talomme pienen salin tunnelman täydeksi, Niskanen kertoo. Ihan loppuunmyyty keikka ei siis ollut, sillä saliin mahtuu kaikkiaan 450 henkeä.
Niskasen mukaan ainoa "harmin" aihe oli, se että kyseessä on konserttisali pehmeine penkkeineen.
- Monella jalka vipatti ja olisi ollut makeeta päästä tanssimaan, mutta meillä se ei onnistu. Täällä todellakin istutaan, törrötetään ja kuunnellaan persukset penkissä, vaikka toisaalta kaikki artistit kehuvat silti salia ja sen tunnelmaa.
- Kemissähän tämä "ongelma" poistuu, kun bändi tulee lähemmäksi ihmisiä ja yleisö pääsee myös revittelemään ja tanssimaan. Se lyö lisää löylyä ja energiaa myös bändille, Niskanen ennakoi.

Eilisestä Nikki Hillin konsertista sateli kiitoksia niin Niskaselle kuin Tampere-talollekin.
- Bändivalintaa kiiteltiin, Nikki Hillin tuomista myös Tampereelle ja myös sitä, että Tampere-talo on tuonut nyt vuosi vuodelta lisää tätä rock-, rokkenroll- ja bluesgenreä ohjelmistoonsa, Niskanen kertoo.
- Hyvää Pakkasukko-festivaalia sinne Kemiin ja tutuille terveisiä, Niskanen päättää.

Pakkasukko -vieras Jo` Buddy Emma-ehdokkaana

22.1.2016
Kemin Pakkasukko Blues´n Jazziin saapuva Jo` Buddy alias Jussi Raulamo on ehdolla Emma-palkinnon saajaksi Kriitikoiden valinta -kategoriassa albumilla Jo' Buddy meets Funky Kingstone. Kyseessä tamperelaisen pitkänlinjan roots-muusikon, laulaja-kitaristi-lauluntekijän ja jamaikalaisen musiikin instituutiobändi Funky Kingstonen ensimmäinen yhteisalbumi.

Useasti Kemissä vieraillut Jo ' Buddy sai viime marraskuussa merkittävän kunnianosoituksen, kun hänet nimettiin kansainväliseen Blues Hall of Fameen yhdessä Helge Tallqvistin ja Tomi Leinon kanssa Tukholmassa.

Emma-gaalassa Kriitikoiden pystistä kilpailevat Jo` Buddyn lisäksi Laura Moision Ikuinen valo, Pariisin Kevään Musta laatikko, Chisun Polaris sekä Pekko Käppi & K:H:H:L:n Sanguis Meus, Mama!


Lappilaislähtöisiä ehdokkaita ovat CMX ja Antti Tuisku. CMX tavoittelee Vuoden Rockalbumi-pokaalia Mesmeria -albumillaan kilpailijoinaan Apulannan Kunnes siitä tuli totta, J. Karjalaisen Sinulle, Sofia, Pariisin Kevään Musta laatikko sekä Santa Cruz nimikkoalbumillaan.
Tuisku puolestaan tavoittelee Emmaa viidessä kategoriassa. Rovaniemeläislähtöinen Tuisku on ehdolla kategorioissa Vuoden miessolisti, Vuoden albumi, Vuoden pop-albumi sekä yleisöäänestyksellä ratkaistavissa Vuoden artisti/yhtye- ja Vuoden musiikkivideo -sarjoissa.


Miessolisti -sarjassa Tuiskun kilpakumppanit ovat Cheek, Juha Tapio, Mikael Gabriel sekä Robin. Vuoden albumin Emmaa tavoittelevat Tuiskun En kommentoi -kiekon lisäksi Cheek (Alpha Omega), Chisu (Polaris), Juha Tapio (Sinun vuorosi loistaa) JVG (247365) sekä Nightwish (Endless Forms Most Beautiful). Vuoden pop-albumi ehdokkat Tuiskun ohella ovat Aurora (Kadotaan kaupunkiin), Chisu (Polaris), Robin (Yhdessä) sekä Sanni (Lelu).

Vuoden artisti/yhtye ehdokkaat Tuiskun lisäksi ovat Amorphis, Amadeus Lundberg, Anna Puu, Apocalyptica, Apulanta, Aste, Aurora, Benjamin, Cheek, Children of Bodom, Chisu, Diandra, Elastinen, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Haloo Helsinki!, Isac Elliot, Ismo Alanko, J.  Karjalainen, Johanna Kurkela, Juha Tapio, JVG, Kasmir, Michael Monroe, Mikael Gabriel, Mokoma, Mäkki, Neljänsuora, Nightwish, Nikke Ankara, Olavi Uusivirta, Pertti Kurikan Nimipäivät, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Robin, Roope Salminen & Koirat, Sanni, Santa Cruz, Spekti, TCT, Teflon Brothers, Uniikki ja Waltteri Torikka.

Vuoden musiikkivideoksi ovat tarjolla Antti Tuiskun Keinutaan -videon lisäksi Cheek (Sä huudat), Chisu (Ihana), JVG (Tarkenee), Kasmir (Vauvoja), Nightwish (Élan), Robin (Kipinän hetki), Roope Salminen & Koirat (Madafakin darra) sekä Teflon Brothers (Pämppää).


Myös Vuoden biisi -kategoriasta löytyy lappilaislähtöinen nimi, rovaniemeltä kotoisin oleva Joonas Angeria, joka on ollut mukana sanoittamassa Roope Salminen & Koirat -yhtyeen kappaletta Madafakin Darra. Angeria oni tuottaja, säveltäjä, sanoittaja ja muusikko, joka on tehnyt näkyvää yhteistyötä muiden muassa Isac Elliotin, Robinin, Idols-voittaja Martti Saarisen, Tuulin, Pete Parkkosen, Benjaminin, Satin Circuksen ja Krista Siegfridsin kanssa.

Vuoden biisiksi ovat ehdolla myös Stigin Roy Orbison, Sannin 2080-luvulla, Teflon Brothersin feat. Sahamies Pämppää, JVG:n Tarkenee sekä Kasmirin feat. Saara Vauvoja.

Useimmassa palkintokategoriassa kilpailevat Chisu sekä JVG. Molemmat nappasivat kuusi ehdokuutta.


30. kerran järjestettävä Suomen suurin ja arvostetuin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus pidetään Espoon Metro Areenalla perjantaina 11. maaaliskuuta.  Gaalan juontaa Axl Smith ja se nähdään suorana lähetyksenä Nelosella kello 20. alkaen Gaalassa esiintyvät Antti Tuisku, Sanni, Roope Salminen & Koirat, Nikke Ankara, Teflon Brothers, Juha Tapio, Chisu, Yö ja Santa Cruz.

EDIT: Juttuun lisätty julkaisun jälkeen tieto Jo´Buddyn valinnasta Blues Hall of Fameen.

Procol Harumin biisit heräävät eloon Pakkasukossa

21.1.2016
Pandora`s box, As strong as Samson, A whiter shade of pale ja Conquistador. Nämä kappaleet ja muita Procol Harum -yhtyeen tuotannon helmiä kuullaan livenä Kemin Pakkasukko -festivaaleilla runsaan kahden viikon päästä 6. helmikuuta.

Tarjoilun kattaa raudanlujista ammattimuusikoista koostuva Mika ja Pullasormet -yhtye, jonka riveissä soittavat Mika Puro, Petri Hyrkäs, Simo Salminen, Matti Adolfsen, Kari Hautalampi ja Jani-Petteri Hägg.

Lue lisää: http://www.rokkineuvos.fi/421950293

Mika ja Pullasormet johdattelevat  Merihovin salissa yleisön Grand Hotelin tunnelmiin.

21.1.2016
Progressiivisen rockin ikoneihin lukeutuvan Procol Harum -yhtyeen biisejä ei kovin usein pääse kuuntelemaan livenä. Kemin Pakkasukko -festivaaleilla siihen tarjoutuu loistava mahdollisuus kun kemiläinen Mika ja Pullasormet tarjoilee täyden setin Gary Brookerin ja kumppaneiden unohtumattomia helmiä.

Luvassa on muun muassa kappaleet Tojours L'amour, Something magic, Pandora`s box, Homburg, As strong as Samson, A whiter shade of pale, Conquistador, Salty dog ja Grand Hotel.
    


Mika & Pullasormet perustettiin Kemin Tervaharjulla kesäkuussa jo vuonna 1978. Aivan ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Mika Puro, Jari Nieminen ja Juice Leskinen Slam -yhtyeestä kesälomalla ollut Hannu Tervaharju. Poppoo päätti osallistua Kemin bändimestaruuskilpailuihin biiseillä Pulla ja Sormet.

Tuomaristo ei paljon lämmennyt nuorisobändien joukossa soittaneille ammattilaisten kokoonpanolle. Tervaharjun Juice-kiinnityksen lisäksi Jari "Heinä" Nieminen ammatikseen muun muassa Raja-Jazzissa sekä Humppa-Nelosissa. Ohjelmatoimisto Paul Karppinen otti kuitenkin heti kopin yhtyeestä ja tarjosi keikkaa jo seuraavaksi viikonlopuksi.

Koska Tervaharjulla oli Juicen kanssa keikka etelässä, bassoon tuli Pekka Adolfsen. Simo Salminen tuli keikalle laulamaan muutaman biisin ja liittyi bändiin laulaja/kitaristiksi. Syksyllä kosketinsoittajaksi tuli Matti Adolfsen. Kokoonpano aloitti kovan treenaamisen. Alun progevirityksistä siirryttiin kohti melodista rockia.


Yhtyeen voitettua Pohjois-Suomen bändimestaruuskisat, keikkoja alkoi tulla paljon. Kahden vuoden aikana bändi teki yli sata keikkaa ympäri Pohjois-Suomea. Eteläisin keikkapaikka oli Nivala ja pohjoisin oli Inari. Kitaristi vaihtui, Jari Nieminen lähti Oulunkylän Pop-Jazz konservatorioon ja tilalle tuli Puntti Valtonen. Settilista sisälsi yli 50 cover-biisiä ja 12 omaa sävellystä.

Opiskelut ja Puntti Valtosen pääsy Juicen bändiin vei miehet eri paikkakunnille, ja bändin toiminta jäi  tauolle pariksikymmeneksi vuodeksi. Yhtyeen vakituisen toiminnan hyytymiseen vaikutti myös huviverotuksen muuttuminen, joka vähensi urheiluseurojen tärkeimmän varainhankintamuodon - tanssien - pitämistä olennaisesti. Elävä musiikki siirtyi muutoksen myötä pitkälti ravintoloihin.

Kaikki yhtyeen jäsenet jatkoivat kuitenkin soittamista eri  kokoonpanoissa. Tasaisin väliajoin, vaikkakin harvakseltaan yhtye on kokoontunut juhlimaan yhtyeen merkkipäiviä, esimerkiksi vuosina 1998 ja 2008 sekä projektityyppisesti, kuten Juicerockit vuosina 2013-14.


Mika ja Pullasormet ehti suunnitella Procol Harum -tribuuttia useiden vuosien ajan. Nyt mahdollisuus avautui, ja vieläpä juuri siinä oikeassa ympäristössä, Hotelli Merihovissa, joka vie bändin ja yleisön Procol Harumin vuonna 1973 ilmestyneen Grand Hotel -albumin tunnelmiin.

Pakkasukon Mika & Pullasormet plays Procol Harum – kokoonpanossa soittavat :
Mika Puro: rummut & laulu
Petri Hyrkäs: basso & laulu
Simo Salminen: kitara & laulu
Matti Adolfsen: koskettimet
Kari Hautalampi: koskettimet
Jani-Petteri Hägg: kitara  

Puolet FBA –palkituista nähdään Pakkasukon lavalla

Esa Kuloniemelle Finnish Blues Award elämäntyöstään, White Knuckles Trio palkittiin vuoden tulokkaana.

17.1.2016
Kemin Pakkasukko –festivaali on hyvin ajan hermolla. Sitä osoittaa muun muassa se, että kaksi lauantain Finnish Blues Awards –gaalassa palkittua artistia on mukana 5.-7. helmikuuta järjestettävässä yhdennessätoista Pakkasukko Blues´n Jazzissa. White Knuckles Trio palkittiin Helsingissä vuoden tulokkaana ja Honey B & T-Bonesin riveissä soittava bluesministeri Esa Kuloniemi elämäntyöstään bluesin hyväksi.

Vuonna 2011 perustettu White Knuckles Trio esiintyy Pakkasukossa perjantaina 5. helmikuuta. Yhtyeen muodostavat rumpalilaulaja Yukka White, pianisti Mr. Hillside Kumpulainen sekä legendaarinen "riiviö" Knucklebone Oscar. Yhtye saapuu Kemiin melkein suoraan USAn Memphisistä, jossa se edustaa 28.-30. tammikuuta Suomea International Blues Challengessa. Debyyttilevynsä Got It Bad yhtye julkaisi viime vuoden maaliskuussa.

Myös Honey B & T-Bones esiintyy Pakkasukossa perjantai-iltana.


Vuoden artistina palkittiin slidekitaran kuningatar Erja Lyytinen, joka oli otettu valinnastaan.
- Mahtava fiilis, merkkaa mulle paljon. Olipas huikea Finnish Blues Awards, Lyytinen kirjoitti Facebook-sivuilleen kiitellen vuolaasti valitsijoita ja onnitellen myös muita FBA-pystin saaneita.
- Hienoa, että ollaan saatu Awardsit tänne Suomeenkin järkättyä, Lyytinen iloitsi.

Tiiviisti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin kiertänyt Erja Lyytinen julkaisi viime vuonna konserttitaltioinnin Live In London. Hänen viimeisin studioalbuminsa The Sky Is Crying on vuodelta 2014. Levyllä Lyytinen tulkitsi suuren esikuvansa, slidekitaran kuninkaan Elmore Jamesin musiikkia, ja on saaanut sitä kautta uutta syvyyttä tulkintaansa ja soittoonsa.

Tästä inspiroituneena Lyytinen on säveltänyt uutta materiaalia, josta osaa kuullaan jo meneillään olevalla kiertueella.

-Muiden artistien musiikkia tulkitsemisesta saa ihan uudenlaista kulmaa omaan tekemiseen ja koen että olen päässyt lähemmäksi bluesin sisintä; sitä niin vaikeasti tavoitettavaa ja henkistä, jopa mystistä, tilaa, Lyytinen kuvailee.

Parhaan kappaleen palkinnon sai Micke Björklöf & Blue Stripin albumin Ain´t Bad Yet –albumin avausraita Last Train To Memphis. Samalla yhtyeestä tuli ensimmäinen kaksi FBA –pystiä voittanut bändi, sillä viime vuonna Micke Björklöf & Blue Strip palkittiin vuoden artistina.

Palkintojen saajat valitsi blues-alan vaikuttajista koottu yli sadan hengen raati. Äänestykseen osallistui muun muassa muusikkoja, keikkajärjestäjiä ja toimittajia.

 

Nikki Hill Pakkasukko Blues´n jazzin tähtiesiintyjä

5.1.2016
Amerikkalainen uus-soulin sensaatio ja rock´n rollin tuorein kuninkaallinen Nikki Hill tähdittää Kemissä 5.-7. helmikuuta pidettävää yhdettätoista  Pakkasukko Blues N`Jazz -festivaalia.

Hillin lisäksi festivaalin ulkomaista antia ovat saksalainen Django Lassi, ranskalainen Bo Weavil, argentiinalaissuomalainen Saverio Maccne & Double Ace sekä Kemissä aiemminkin vieraillut ruotsalainen Jump 4 Joy.

Tapahtuman kotimaista tähtikaartia edustavat Honey B and the T-Bones, White Knuckles Trio, Jo`Buddy One Man Band sekä Olli Ontronen & Mighty Shitty.

Festivaalilavalle nousevat myös Frim Fram Quartet, Procol Harumin tuotantoa soittava Mika & Pullasormet sekä Ruokangas Duo. Lisäksi festarivieraita viihdyttää DJ Frankly Jo` koko viikonlopun ajan. Ohjelmassa on myös perinteisesti festarijameja.


Yhdysvaltojen Carolinasta, juurimusiikin kehdosta ponnistavaa Nikki Hilliä on kutsuttu rytmibluesin uudeksi ihmelapseksi, syvän etelän tulipalloksi, jonka suodattamaton ja räjähtävä live-akti saa kuulijansa jälleen uskomaan rock’n rollin tulevaisuuteen.

Nikki Hill bändeineen on kiertänyt vuonna 2013 julkaistun ensilevynsä Here’s Nikki ilmestymisen jälkeen maailmaa kovalla tahdilla jättäen yleisönsä haukkomaan henkeään. Yhtyeen, jossa Hillin lisäksi vaikuttavat kitaristi Matt Hill ja rumpali Joe Meyer, energiaa kuvataan hämmästyttäväksi. Vast´ikään Hill julkaisi uuden albuminsa Heavy hearts, Hard Fists.

Reheväsoundinen bändi ja Nikin uniikki lauluääni ryyditettynä rockin ja soulin dynamiikalla, sekoitettuna vanhojen bluesvokalistien rehellisyyteen tuo raikkaan ja autenttisen tuulahduksen Amerikan roots-muusiikkia keskelle Etelä-Lapin kaamosta.  Hillin ura on vauhdikkaassa nousussa, siinä on samanlaista menestyksen makua kuten aiemmin on nähty esimerkiksi Amy Winehousen ja Pakkasukossakin esiintyneen Imelda Mayn kohdalla.

Pakkasukko Blues N`Jazzilla uusi ohjelmapaikka Kemin talvessa

Helmikuun alkuun siirtyneen tapahtuman ensimmäiset artistivieraat ovat selvillä. Kemiin saapuvat muun muassa White Knuckles Trio sekä Honey B. & T-Bones.

4.11.2015
Pakkasukko Blues N`Jazz vuosimallia 2016 lähestyy ja ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset ovat jo selvillä. Myös ajankohta on varmistunut ja Pakkasukon merkeissä rytmimusiikin juhlaa vietetään Kemissä 3.-7. helmikuuta.

Luvassa on jälleen kerran upea ja pitkä viikonloppu. Odotukset ovat sikälikin korkealla sillä viime tammikuussa Pakkasukko ylsi kävijäennätykseensä.


Yhdennettätoista kertaa järjestettävän tapahtumaan järjestettävään festivaaliin saapuu muun muassa yksi tämän hetken yksi kiinnostavimmista rytmimusiikkibändeistä, helsinkiläinen White Knuckles Trio, jonka riveissä  kitaraa soittaa legendaarinen "riiviö" Knucklebone Oscar. Vuonna 2011 perustetun yhtyeen muut musikantit ovat rumpalilaulaja Yukka White ja pianisti Mr. Hillside Kumpulainen.

Yhtye saapuu Kemiin melkein suoraan USAn Memphisistä, jossa  se edustaa tammikuun lopulla Suomea International Blues Challengessa.

Trio on keikkaillut Saariselältä Berliiniin, missä yhtye konsertoi neljästi tällä viikolla torstaista sunnuntaihin. Raikkaan rapealla otteellaan huomiota herättänyt yhtye kertoo musiikillisiksi toimialoikseen bluesin, mustan rock ’n’ rollin ja sähköistävä gospelin.
- White Knuckles Trion syvin olemus on esittää vanhan liiton rhythm and bluesia ja bluesia alkuperäisessä hengessä mutta persoonallisesti. Otamme ne jutut, jotka ovat siinä musassa oikeasti hyviä jä ydinluisia, Knucklebone Oscar paalutti taannoin Rumba -lehden haastattelussa.
Debyyttilevynsä Got It Bad yhtye julkaisi tämän vuoden maaliskuussa.


Odottavaa kuumotusta nostattaa myös tieto Honey B & T-Bonesin saapumisesta Kemin Pakkasukko-kinkereihin. 1980 -luvun alussa perustetun yhtyeen keulakuvana on basistilaulaja Aija Puurtinen ja kitaristina hänen aviomiehensä Esa "Bluesministeri" Kuloniemi. Trion täydentää rumpali Jaska Lukkarinen. Lauluvoimaa yhtyeessä riittää, sillä Puurtisen lisäksi mikrofonit ovat myös Kuloniemen ja Lukkarisen edessä.

Edellisen kerran Honey B. & T-Bones vieraili lumilinnakaupungissa vuonna 2012, jolloin yhtye esiintyi Kemin Taiteiden Yössä.

Lisää artisteja paljastetaan marras-joulukuun aikana. Pakkasukko Blues N`Jazzin järjestää Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry.