Keminmaan Taiteiden Yöstä tulee todella monipuolinen kulttuurin katselmus

Tapahtumia riittää kellon ympäri puolilta päivin lähtien. Myös lapset on huomioitu ohjelmassa monin tavoin.

2.9.2019
Keminmaan kautta aikojen ensimmäisestä Taiteiden Yö -tapahtumasta tulevana lauantaina 7. syyskuuta muodostuu monipuolinen ja kattava keminmaalaisen kulttuurin katselmus. Monesta muusta Taiteiden Yö-tapahtumasta poiketen Keminmaan Taiteiden Yö on kuva- ja valokuvataidepainotteinen, mutta tietysti myös esittävää taidetta on ohjelmassa runsaasti.

Tapahtuman avajaisia vietetään klo 12. Avauksen suorittaa tapahtuman suojelija, tanssiurheiluseura Aidan entinen tanssija, Keminmaasta kotoisin oleva ja nykyisin Lontoossa vaikuttava design- ja kilpatanssiasujen suunnittelija Vesa Hietala. Kunnan tervehdyksen tuo kunnanjohtaja Mauri Posio. Avajaisissa ovat mukana myös Sonata Arctica -yhtye ja laulaja Katja Lukin videotervehdysten muodossa. Avajaisten päätteeksi nähdään Keminmaan Naisvoimistelijoiden Taifuuni-ryhmän esitys.

Esittävä taide on keskitetty koulukeskuksen Valleniussaliin ja sitä on tarjolla puolilta päivin iltayhdeksään saakka. Siellä päiväohjelmassa on Eläkeliiton teatteriesitys, klassista musiikkia Eevi ja Elsa Hasun toimesta, Keminmaa-kuoron laulua, tanssiurheiluseura Aidan, Keminmaan Naisvoimistelijoiden ja tanssikoulu Stagen tanssiesityksiä.

Iltapäivä- ja alkuilta on varattu musiikille. Klo 17 alkaen lavalle nousevat vuorollaan iskelmälaulajat Mika Jeffremoff, Johan Jaakkonen, Kime Klemettinen sekä Arja Havakka Akustiset-ryhmän ja pianisti Matti Ylipiessan kera. Heidän jälkeensä siirrytään popimpaan ja rokimpaan musiikkiin, jota esittävät MLC-Band rivitanssijoineen sekä Rob The Dog- ja Radio Luxemburg -duot.

Yläkoulun puolelta löytyvät Kivalo-Opiston lasten taidepaja, MLL:n temppurata, Kuvataideseura Suman kuvataidenäyttelyt, jotka ovat toiminnassa klo 13-17. Samaan aikaan ulkona on ohjelmassa kulttuurin maapallon maalaus, johon kaikki halukkaat voivat osallistua. Iltapäivän aikana yläkoululla seikkailevat myös Luotolan Nuorten Bäivi Belle, trubaduurit Tuomas Julku ja Tero Kemppainen sekä trubaduurit Aleksi Viitala ja Markus Ranta.

Koulukeskuksessa on myös Keminmaan Marttojen kahvio, nuorisovaltuuston karkinmyyntiä sekä ulkona Osuuskunta Virran Voiman makkaranmyyntipiste.

Kirjasto-nuorisotalolla tapahtuu myös koko päivän ajan. Ohjelmassa klo 12-19 on Suomen Karvakavereiden lukulemmikkitoimintaa, keminmaalaisten kirjailijoiden kirjanäyttely, pakohuone sekä Jarno Vuorisen, Hannele Heikkisen, Aino Appelgrenin ja Valokuvausliike Eskelisen valokuvanäyttelyt.

Auditoriossa esitetään lastenelokuva Maija Poppasen paluu klo 12.30 ja aikuisten elokuvana Freddie Mercuryn elämänkertaleffa Bohemian Rhapsody klo 17.30. Niiden välissä klo 14.30 ohjelmassa on Matti Ylipiessan vetämä kirjailijapaneeli, johon osallistuvat Eero Yliniemi, Anna-Maria Eilittä sekä Paavo Väyrynen. Klo 15.45 auditoriossa esitetään harvinainen lyhytelokuva Elijärven kromikaivoksen syntyhistoriasta ja klo 16.15 Liisa-Maria Tiihonen pitää esitelmän Kemin pitäjän historiasta.

Lisäksi Keminmaan vanha kirkko on avoinna klo 15-18 ja siellä on Maan muokkasimme, veimme -yhteislauluhetki klo 16. Kivalo-opiston tiloissa Kunnantie 5:ssa on livemaalausta ja taiteilija Pirkko Kasala pitää avoin ateljee - ja taidenäyttely -tapahtuman kotonaan Maulassa osoitteessa Seurantie 25.

Kaikkien tapahtumaan osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Sonata Arctica -yhtyeen lahjoittamia tuotepaketteja.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Ainoat maksulliset tapahtumat ovat ravintola Hillen Helmessä pidettävät jatkot, joissa esiintyy Rob The Dog -duo klo 23 alkaen, sekä Pohjanrannassa pidettävät Taiteiden Yön tanssit, jossa musiikista vastaa Valentin ja Afrikan Tähti klo 21 alkaen.

Keminmaan Taiteiden Yön järjestää Keminmaan sivistyspalvelut.

Keminmaan ensimmäinen Taiteiden yö 7. syyskuuta

6.8.2019
Keminmaa liittyy kuukauden kuluttua Taiteiden Yö -tapahtumakuntien joukkoon. Keminmaan ensimmäinen Taiteiden Yö järjestetään lauantaina 7. syyskuuta. Tapahtumat keskittyvät pitkälti koulukeskukseen sekä kirjasto-nuorisotalolle, mutta tapahtumia on myös muualla kunnan alueella.

Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut Keminmaasta kotoisin oleva tanssiurheiluseura Aidan entinen tanssija, nykyisin Lontoossa vaikuttava design- ja kilpatanssiasujen suunnittelija Vesa Hietala.

Keminmaan Taiteiden Yö tulee olemaan leimallisesti keminmaalaisen kulttuurin ja taiteen katselmus. Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa tanssi- ja voimisteluesityksiä, teatteria, kuva-, valokuva-, digi- ja, savitaidetta, elokuvia, videoesityksiä, kirjaesittelyjä, esitelmiä, keskusteluja sekä lapsille suunnattua toimintaa.

Luonnollisesti myös musiikki eri muodoissaan on merkittävässä roolissa. Mukana on yhtye-, duo- ja sooloesityksinä kuoro-, iskelmä-, tanssi-, country-, pop/rock- sekä klassista musiikkia.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, ainoastaan ravintoloiden iltaohjelma saattaa olla maksullista.

Keminmaan Taiteiden Yön ohjelma aikatauluineen ja esiintyjineen julkaistaan myöhemmin elokuussa. Taiteiden Yön järjestää Keminmaan sivistyspalvelut.