Keminmaan ensimmäinen Taiteiden yö 7. syyskuuta

6.8.2019
Keminmaa liittyy kuukauden kuluttua Taiteiden Yö -tapahtumakuntien joukkoon. Keminmaan ensimmäinen Taiteiden Yö järjestetään lauantaina 7. syyskuuta. Tapahtumat keskittyvät pitkälti koulukeskukseen sekä kirjasto-nuorisotalolle, mutta tapahtumia on myös muualla kunnan alueella.

Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut Keminmaasta kotoisin oleva tanssiurheiluseura Aidan entinen tanssija, nykyisin Lontoossa vaikuttava design- ja kilpatanssiasujen suunnittelija Vesa Hietala.

Keminmaan Taiteiden Yö tulee olemaan leimallisesti keminmaalaisen kulttuurin ja taiteen katselmus. Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa tanssi- ja voimisteluesityksiä, teatteria, kuva-, valokuva-, digi- ja, savitaidetta, elokuvia, videoesityksiä, kirjaesittelyjä, esitelmiä, keskusteluja sekä lapsille suunnattua toimintaa.

Luonnollisesti myös musiikki eri muodoissaan on merkittävässä roolissa. Mukana on yhtye-, duo- ja sooloesityksinä kuoro-, iskelmä-, tanssi-, country-, pop/rock- sekä klassista musiikkia.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, ainoastaan ravintoloiden iltaohjelma saattaa olla maksullista.

Keminmaan Taiteiden Yön ohjelma aikatauluineen ja esiintyjineen julkaistaan myöhemmin elokuussa. Taiteiden Yön järjestää Keminmaan sivistyspalvelut.