Keminmaan Taiteiden Yö etsii esiintyjiä


Tapahtuma järjestetään 1. lokakuuta Keminmaan koulukeskuksessa ja kirjasto-nuorisotalolla

11.4.2022
Ensi syksynä Keminmaassa järjestetään jälleen Taiteiden Yö -tapahtuma. Ajankohta on lauantai 1. lokakuuta. Tapahtuman pääpaikkoina ovat Keminmaan koulukeskus ja kirjasto-nuorisotalo. Mutta muuallakin voi olla erilaista toimintaa tapahtuman nimen alla.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille mahdollisimman paljon monipuolista Keminmaassa olevaa kulttuuritoimintaa ja -osaamista jolloin Taiteiden Yöstä muodostuu keminmaalaisen kulttuurin katselmus. Päätöksen tapahtuman järjestämisestä teki Keminmaan kunnan sivistyslautakunta, joka myös nimesi tapahtuman järjestelytyöryhmän.

Tapahtumaan voi ilmoittautua esiintyjäksi ja /tai muuten osallistujaksi 15.5.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: sami.matikainen@keminmaa.fi

Keminmaan Taiteiden Yö järjestetään nyt jo kolmannen kerran. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2019 ja toinen viime vuonna. Vuoden 2020 tapahtuma jouduttiin perumaan korona-pandemian vuoksi. Keminmaan Taiteiden Yö sai alkunsa kunnanvaltuutettu Juhani Hiltusen (vas) tekemästä valtuustoaloitteesta.

Keminmaan Taiteiden Yöstä tulee jälleen varsin monipuolinen kulttuurin katselmus

Lauantaina 2. lokakuuta järjestettävässä tapahtumassa on runsaasti musiikkia, tanssia, kuva- ja valokuvataidetta, elokuvia, luentoja ja tekemistä lapsille.

27.9.2021
Keminmaan Taiteiden Yö -tapahtuma, joka esittelee laajasti keminmaalaista kulttuuria, järjestetään tänä vuonna lauantaina 2.10. Tapahtumapaikkoina ovat Keminmaan koulukeskus ja viereinen kirjasto-nuorisotalo.
Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Keminmaan ensimmäinen Taiteiden Yö, josta tuli kosolti kiittävää palautetta, järjestettiin syksyllä 2019. Viime vuonna jo pitkälle rakennettu tapahtuma jouduttiin perumaan koronan vuoksi.

Taiteiden Yön esittävän taiteen tapahtumat on sijoitettu Vallenius-saliin, jossa tapahtuman avaa klo 12.00 vs. kunnanjohtajana Hannele Matinlassi. Klo 12.15 palkitaan Vuoden 2021 vanhusteko, jonka jälkeen tapahtuman juontaja Kari Vuokila esittelee Taiteiden Yön ohjelman.

Musiikkiesitykset avaa Arja Havakka & Akustiset ja Ämmikööri klo 12.30, viulisti Juhani Leinonen esiintyy klo 13.30 ja lautiosaarelainen laulaja/lauluntekijä Johan Jaakkonen klo 14.00. Klo 14.30 on tanssiesitysten vuoro, joita tarjoilevat tanssiurheiluseura Aida, Stage sekä Lady Akat.

Klo 15.30 musiikkiohjelma jatkuu Marja Hakalan esityksillä ja klo 16 lavalle nousee Erkki Puotiniemi kitaransa kera. Tämän jälkeen on bändien vuoro. Klo 16.45 esiintyy MLC Band & rivitanssijat, klo 17.45 Säätiön Rytmikone ja klo 18.45 Rob the Dog.


Kirjasto-nuorisotalon auditoriossa tapahtumat alkavat klo 12.30 lasten elokuvalla, klo 15.00 vuo-rossa on Paavo Väyrysen luento Otto Valleniuksesta ja klo 16 Eero Yliniemen Kirkko-niitty -luento. Klo 17.00 auditoriossa nähdään Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan näytelmä "Tulevaisuuden toivot - Mekö?" -videolta. Esityksessä on mukana keminmaalaisia nuoria. Klo 18 esitetään Mikael Appelgrenin musiikilla höystetty animaatioelokuva "Koe". Kirjasto on auki tapahtumapäivänä klo 12-19.

Alakoulun pikkusalissa on esillä Hannele Heikkisen ja Jouko Eskelisen valokuvia, Kuvataideseura Suman juhlavuoden teoksia sekä Eläkeliiton Keminmaan yhdistyksen kuvataide- ja kädentaitokerhon teoksia.

Alakoulun aulassa on nuorisovaltuuston kanttiini ja askartelupiste, SPR:n Meri-Lapin osaston esiaputoiminnan esittelyä ja nallesairaala, MLL:n järjestämä temppurata lapsille sekä Pitopalvelu & Kotileipomo Holappa Oy:n kahvio, josta saa niin suolaista kuin makeaakin purtavaa. Ulkona tapahtumavieraita palvelee Osuuskunta Virran Voiman makkaranmyyntipiste.

Monipuolisen ohjelman täydentää Ilkka Virran "Kitaralla barokin luuttumusiikkia" -konsertti, joka alkaa Keminmaan kirkossa klo 18. Konserttiin, kuten kaikkiin Keminmaan Taiteiden Yön tapahtu-miin on vapaa pääsy.

Keminmaan Taiteiden Yön järjestää Keminmaan sivistyspalvelut. Tapahtuma on avoin kaikille ja päihteetön. Järjestäjät suosittelevat maskien käyttöä. Maskeja ja käsidesiä löytyy tapahtumapaikoilta.