Raskasta Joulua -konsertti veti viime vuonna Kemin Tervahallin täyteen. Kuva: Juhani Hiltunen.

Tarja Turunen ja Joe Lynn Turner liittyvät Raskasta joulua -kiertueelle

Raskasta Joulua IV -levyn kansi näyttää tältä.

* Kumpikaan ei ole mukana Kemissä, mutta odotettu jättikiertue tuo Kemiin muun muassa Nightwish-tähti Marco Hietalan.

* Niinikään Kemin konsertissa laulava Tony Kakko duetoi Floor Jensenin kanssa marraskuussa ilmestyvällä uudella RJ-levyllä.


4.10.2017
Jo yli 30 000 lippua myynyt Raskasta joulua -kiertue on saanut mukaan kaksi tasokasta laulajaa lisää. Tänä vuonna yli 20 paikkakuntaa kiertävän huippukiertueen osassa konserteissa nähdään Nightwishin entisenä solistina tunnettu huippusopraano Tarja Turunen sekä komeaääninen kansainvälinen rock-legenda Joe Lynn Turner, joka tunnetaan Deep Purplen ja Rainbown entisenä laulajana.

Kumpikaan kaksikosta ei esiinny Kemin tai Rovaniemen konserteissa marraskuussa, mutta Joe Lynn Turner on mukana niiden välissä pidettävässä Oulun konsertissa. Tarja Turunen laulaa Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Vaasassa sekä Turun jälkimmäisessä, joulukuun konsertissa. Joe Lynn Turner puolestaan nousee lavalle Oulun lisäksi Porissa, Joensuussa, Jyväskylässä, Helsingissä, Kuopiossa, Vaasassa sekä Turun joulukuun konsertissa.

Pitkä lista huipputähtiä

Tämän vuoden Raskasta joulua -esiintyjäkaartista on jo tähän mennessä julkaistu pitkä lista huipputähtiä. Kiertueella nähdään Nightwish- ja Tarot -yhtyeistä tunnettu Marco Hietala, Nightwishin nykyinen laulaja, hollantilainen sopraano Floor Jansen, metalliyhtye Amaranthen laulajana tunnettu ruotsalainen sopraanotähti Elize Ryd, musikaalitähtenäkin esiintyvä Charonin laulaja JP Leppäluoto , maailmalla arvostetun Sonata Arctican laulaja Tony Kakko, Idols-tähtenä kansan suosioon noussut Ari Koivunen, The Voice of Finland 2013 -voittaja Antti Railio, Thunderstonen laulaja Pasi Rantanen, useista tv-ohjelmista tunnettu monitaituri Kimmo Blom, Tarotin riveihin lukeutuva Tommi Salmela, Psychework -yhtyeestä tunnettu Antony Parviainen sekä Suburban Tribe -yhtyeestä suosioon noussut Ville Tuomi, joka on nykyisin legendaarisen Leningrad Cowboysin nokkamies.

Kiertueen avauskonsertissa 17.11. ja Kemin konsertissa sunnuntaina 19.11. solisteista mukana ovat Tony Kakko, Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Tommi Salmela. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Kemissä vieraillut Raskasta Joulua myi Tervahallin täyteen. Kemiin saapuvasta solistikattauksesta Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Tony Kakko tunnetaan myös sinfonista metallia esittävästä Northern Kings -lauluyhtyeestä.

Kiertueen bändikokoonpano on sama kuin viime vuonna; yhtyeen johtaja kitaristi Erkka Korhonen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinen, rumpali Mirka Rantanen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.

Kansainväliset mitat täyttävä show

Raskasta joulua -konserttikiertue tulee tänä vuonna keräämään ennätyksellisen määrän yleisöä ja kansan rakastama kiertue on muutenkin kasvanut kansainvälisiin mittoihin. Tänä vuonna kiertueella panostetaan erityisesti visuaaliseen showhun. Luvassa on isoja screenejä, pyro-tehosteita, näyttävä valo-show sekä huikeita pyroteknisiä toteutuksia. Kiertue kulkee ympäri Suomen neljän puoliperävaunurekan ja kolmen linja-auton voimin, joka on ennätyksellisen massiivinen kiertuetoteutus Suomessa.

Tänä vuonna suurempana kuin koskaan kiertävä Raskasta joulua -kiertue on vakiinnuttanut paikkansa koko kansan uutena jouluperinteenä. Viime joulun alla kahdettatoista kertaa järjestetty kiertue keräsi yhteensä ennätykselliset 35 000 kävijää myyden lähes kaikki konserttipaikat täyteen. Jopa presidentti Sauli Niinistö kertoi joulupäivityksessään olleensa vaikuttunut Raskasta joulua -konsertista ja lisäksi suomalainen konsepti on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla.

Kiertueen liput (alkaen 39,90 euroa, sis. palvelumaksun) ovat myynnissä Ticketmasterin, Lippupisteen sekä Lipputoimiston kanavissa. Tarkista paikkakuntakohtainen lipunmyyntitaho: http://raskastajoulua.com/


Raskasta Joulua IV –levy ilmestyy 17.11.

Spinefarm julkaisee uuden Raskasta Joulua -albumin 17. marraskuuta eli saman päivänä kun kiertue lähtee liikkeelle Rovaniemeltä.

Levyllä Ave Marian duetoivat entiset bänditoverukset Marco Hietala ja Tarja Turunen. Suomenkielisellä Joulun rauhaa -kappaleella kuullaan muiden solistien lisäksi Nightwishin Floor Jansenia. Jansenin suomenkielistä tulkintaa kuullaan albumin toisellakin kappaleella; Tony Kakon kanssa duettona esitetyllä Oi joulunajan ihmiset -kappaleella.

Raskasta Joulua IV –levyn kappaleet

1.Joulun sanoma
2. Joulumuisto
3. Tähti tähdistä kirkkain
4. Sydämeeni joulun teen
5. Kun joulu on
6. Jouluyö, juhlayö
7. Kuului laulu enkelten
8. Oi joulunajan ihmiset
9. Stjärnan i min hand
10. Kolmen kuninkaan marssi
11. Joulun rauhaa
12. Ave Maria

The Dark Elementin ensimmäinen musavideo on tässä

The Dark Element.

Anette Olzonin, Jani Liimataisen, Jani Hurulan ja Jonas Kulbergin muodostaman yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy 10. marraskuuta.

27.9.2017
Anette Olzonin, Jani Liimataisen, Jani Hurulan ja Jonas Kulbergin muodostama The Dark Element -yhtye on päästänyt maailmalle ensimmäisen musiikkivideonsa. My Sweet Mystery -kappale, kuten kaikki nyt jo valmiina olevan albumin laulut on säveltänyt ja kirjoittanut yhtyeen kemiläislähtöinen kitaristi-lauluntekijä Jani Liimatainen. Hän toimii myös levyn tuottajana.

Musiikkivideon on ohjannut ruotsalainen ohjaaja ja valokuvaaja Patric Ullaeus, joka on värkännyt urallaan musiikkivideon jos toisenkin. Massiiviseen listaan voit käydä tutustumassa täällä: https://en.wikipedia.org/wiki/Patric_Ullaeus

Anette Olzon kertoo odottavansa innolla albumin julkaisua ja sanoo hänen, Liimataisen ja albumin julkaisija Frontiersin yhteistyön sujuneen täydellisesti. Liimatainen puolestaan sanoo tavoitteenaan olleen kirjoittaa tarttuvia, koukkuja sisältäviä kappaleita ja uskoo tavoitteen täyttyneen.
- Kappaleet ovat äärimmäisen melodisia ja suoraviivaisia. Levy tulee olemaan todella eeppinen.
Liimatainen sanoo fanittaneensa aina Anetten ääntä.
- Ja kun syntyi tilaisuus työskennellä hänen kanssaan, niin tämä oli yksinkertaisesti tilaisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä.

Jani Liimataisen ja Anette Olzonin yhteistyön ensimmäinen hedelmä julki

Marraskuussa ilmestyvän The Dark Element -albumin nimikkokappale on nyt kuunneltavissa.
29.8.2017
Kemiläislähtöisen kitaristi Jani Liimataisen ja ruotsalaislaulaja Anette Olzonin yhteistyön ensimmäinen hedelmä, kappale nimeltä The Dark Element julkistettiin tiistaina.

Biisi on Liimataisen ja Olzonin samannimiseltä albumilta, joka julkaistaan 10. marraskuuta. Liimatainen on säveltänyt ja sanoittanit albumin kappaleet ja toimii myös levyn tuottajana.  Levyn julkaisija on Frontiers Music.


Anette Olzon tunnetaan muun muassa Nightwishin entisenä laulusolistina. Olzon toimi yhtyeen laulajana vuosina 2007-2012 ja lauloi bändin albumeilla Dark Passion Play ja Imaginaerum. Nightwish-uransa jälkeen Olzon on julkaissut tätä ennen sooloalbumin Shine (2014). Ennen Nightwishiä Olzon lauloi ruotsalaisessa Alyson Avenue -yhtyeessä.

Jani Liimatainen puolestaan vaikuttaa nykyään muun muassa Cain's Offering -yhtyeessä sekä tekee duo-keikkoja Stratovariuksen vokalisti Timo Kotipellon kanssa. Liimataisella on myös Sydänpuu -yhtye kemiläisen Risto Koskisen kanssa.

Liimataisen sävellyksiä ovat aiemmin levyttäneet ainakin Sonata Arctica, Altaria, Stratovarius sekä Sturm und Drang. Liimatainen on vaikuttanut myös Antti Railion ja Arion -, Celesty-, Human Temple- ja Insomnium - yhtyeiden levyillä sanoittajana, vierailijana tai keikkapaikkaajana.


The Dark Element -albumi on osin äänitetty Kemissä Tico Tico -studiolla ja lisäksi levyllä rumpuja soittaa kemiläinen Jani Hurula, joka on tuttu Silent Voices, Isäntä Meidän ja Cain's Offering -yhtyeistä. Hurula on soittanut Liimataisen kanssa myös Iron Maiden laulaja Paul Di´Annon yhtyeessä.

Sonata Arctican kaksi albumia parhaiden powermetal-albumien listalle

6.7.2017
Kemiläinen Sonata Arctica -yhtye sai peräti kaksi albumia nettisivusto Loudwiren 25 kaikkien aikojen parhaan powermetal -albumien listalle. Vuonna 2003 ilmestynyt yhtyeen kolmas studioalbumi Winterheart's Guild on sijalla 11 ja vuonna 1999 ilmestynyt debyyttialbumi Ecliptica sijalla 16.

Listalle pääsi myös kaksi muuta suomalaista hengentuotetta. Korkeimmalle sijalle noteerattiin Stratovariuksen vuonna 1997 ilmestynyt Visions. Nightwishin vuonna 1998 ilmestynyt kakkosalbumi Oceanborn päätyi listan sijalle 10.

Listan ykköseksi arvostettiin vuonna 1984 perustetun saksalaisen Helloweenin vuoden 1988 albumi Keeper of the Seven Keys: Part II ja kolmoseksi vuotta aiemmin ilmestynyt samannimisen albumin ykkösosa. Väliin kakkoseksi kiilasi niinikään 1980-luvun puolivälissä perustetun saksalaisyhtye Blind Guardianin Imaginations From the Other Side vuodelta 1995.

Samainen sivusto on listannut kymmenen parasta powermetal-yhtyettä. Loogisesti ykköspaikalle nousi Helloween, kakkoseksi Blind Guardian sekä hieman yllättäen kolmoseksi Manowar, jonka Kings of Metal -pitkäsoitto oli albumilistalla vasta sijalla 13. Nightwish on listalla viidentenä ja Sonata Arctica kuudentena.

Loudwire.comin 25 kaikkien aikojen parasta powermetal-albumia

1. Helloween, Keeper of the Seven Keys: Part II (1988)
2. Blind Guardian, Imaginations From the Other Side (1995)
3. Helloween, Keeper of the Seven Keys: Part I (1987)
4. Gamma Ray, Land of the Free (1995)
5. Symphony X, The Odyssey (2002)
6. Stratovarius, Visions (1997)
7. Lost Horizon, A Flame to the Ground beneath (2003)
8. Symphony X, The Divine Wings of Tragedy (1997)
9. Rhapsody, Power of the Dragonflame (2002)
10. Nightwish, Oceanborn (1998)
11. Sonata Arctica, Winterheart's Guild (2003)
12. Blind Guardian, Follow the Blind (1989)
13. Manowar, Kings of Metal (1988)
14. Falconer, Falconer (2001)
15. Crimson Glory, Transcendence (1988)
16. Sonata Arctica, Ecliptica (1999)
17. Manowar, Hail to England (1984)
18. Kamelot, Epica (2003)
19. Primal Fear, Black Sun (2002)
20. Edguy, Mandrake (2001)
21. Angra, Temple of Shadows (2004)
22. Savatage, Hall of the Mountain King (1987)
23. Running Wild, Port Royal (1988)
24. DragonForce, Inhuman Rampage (2006)
25. Heavenly, Dust to Dust (2004)

Loudwire.comin 10 parasta powermetal bandiä

1. Helloween
2. Blind Guardian
3. Manowar
4. Symphony X
5. Nightwish
6. Sonata Arctica
7. Gamma Ray
8. Rhapsody
9. Dragonforce
10. Iced Earth