Anatude jatkaa albumilistan ykköspaikalla

1.10.2017
Antti Tuiskun Anatude jatkaa vakuuttavaa menoaan Suomen virallisen albumilistan ykkösenä jo toista viikkoa putkeen. Kysymys kuuluukin, että kuka ja koska pystyy Tuiskun listaliiderin paikalta syrjäyttämään?

Albumilistan kaksi muuta mitalisijaa ovat viime viikon tapaan JVG:n Popkorni ja Foo Fightersin Concrete and Gold. Nelossijalle nousi 30. listaviikollaan brittiläisen laulaja-lauluntekijä Ed Sheeranin Divide, joka nousi viisi sijaa. Amerikkalaisräppäri Macklemoren kakkosalbumi Gemini on viikon listan korkeimmalle noussut uutuus.

Haloo Helsinki! -yhtyeen Hulluuden Highway piti asemansa kuudentena. Platta on pysytellyt nyt listalla komeat 29 viikkoa. Huomattavasti paremmaksi panee kymppisijalta seitsemänneksi noussut Sannin nimikkoalbumi, joka on viihtynyt listalla jo huimat 51 viikkoa eli liki vuoden. Ja epäilemättä se vuosikin täyteen tulee.

Kahdeksantena on listan toiseksi korkeimmalle kivunnut uutuus, brittimetallia paahtavan Cradle of Filthin Cryptoriana-The Seductiveness Of Decay. Kymppikärjen täydentävät amerikkalaiset räpartistit Post Malonen Stoney -albumillaan ja Xxxtentacion nimen 17 saaneella levyllään.

Jo mainittujen lisäksi listalle pääsi viisi albumiuutuutta, The Killersin ehtaa jenkkirockia sisältävä Wonderful wonderful (16), Norjan black metal -hurjimus Satyriconin Deep calleth upon deep (17), vähemmän yllättäen Twin Peaks -soundtrack (36), laulaja-lauluntekijä Samae Koskisen Hillitön elämä (38) ja tamperelaisen metallibändi Skeinin Deadweight (39).


Antti Tuiskun kovasta suosiosta osoituksena on hänen edellisen albuminsa En Kommentoi killuminen listan 13. sijalla 123 listaviikon jälkeen.

Singlelistallakin Tuiskulla on kaksi plattaa, Tragedia kahdeksantena ja Aamukuuteen (feat. Erin) yhdeksäntenä. Sinkkulistaakin räppärit hallitsevat kohtuullisen selvästi, sillä ykkösenä on Post Malonen Rockstar (Feat. 21 Savage), kakkosena Cheekin Jari Sillanpää -cover Sinä ansaitset kultaa ja kolmantena JVG:n Älä jätä roikkuu.

Hieman yllättäen Antti Tuiskun Swäg (feat. JVG) on latauslistalla vasta viidentenä. Piikkipaikalla on nosteessa olevan Alman ja French Montanan Phases. Striimatuimpien listalla Tuiskun biisikaksikko on niinikään sijoilla 8 ja 9. Radiosoittolistan ykkösenä Aamukuuteen sen sijaan toki on.