Pakkasukko Blues N´Jazz 2017 oli menestys

Tapahtuma saa jatkoa myös ensi vuonna

7.2.2017
Viime viikonloppuna Kemissä vietetty 12. Pakkasukko Blues N´Jazz oli menestys.

- Kävijätavoitteeseen päästiin hienosti. Päätapahtumassa sekä eripuolilla kaupunkia järjestetyissä upeissa festivaalijameissa kävi yhteensä noin 700 ihmistä, kertoo tapahtuman promoottori Tuomas Laajoki Kemin Rytmimusiikin ystävät ry:stä.

Sekä festivaalin esiintyjät ja yleisö kehuivat Pakkasukon hienoa tunnelmaa.
- Haluamme kiittää yleisöä, esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita. Samalla voimme iloksemme kertoa, että Pakkasukko Blues N'Jazz saa jatkoa myös ensi vuonna. Kolmastoista festivaali järjestetään 2.-4.2.2018, Laajoki paljastaa.

Yksi festivaalin kohokohdista on elävän legendan Eero Raittisen ja virtuoosimaisen Hustle Fuzz -yhtyeen esiintyminen. Pakkasukko -yleisölle tarjoiltiin harvinaista herkkua, sillä he soittivat Raittisen jo vuonna 1970 julkaiseman Eeron Elpeen biisit kronologisessa järjestyksessä You´re For Me -kappaleesta albumin päättäneeseen Spoonful –biisiin.

Raittinen kertoi myös kappaleiden tarinat ja kullakin kappaleella kanssaan soittaneet aikansa kovimmat muusikot Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen.

Eeron Elpee julkaistiin viime vuonna uusintapainoksena cd-formaatissa. Alkuperäinen LP-levy on yksi Suomen kalleimmista ja arvostetuimmista keräilyharvinaisuuksista

Raittisen lisäksi tapahtumassa esiintyvät Django Lassi (GER), Mark Harman Trio (UK(FIN), Lindvalls Lads (SWE), Milo & Moses, Kenneth Sjöwalls Dixie Dudes, Twisters, DJ Butcher Pete, Dimi Salo, Jo Brothers, Alko Funk Unit tribute to Prince sekä fesstivaalijamien vetäjät Mikko Nuorala, Maya Paakkari ja Krista Tiitinen.

Pakkasukko Blues´n Jazzin aikataulu julki

30.1.2017
Kemissä tulevana viikonvaihteessa järjestettävä 12. Pakkasukko Blues´n Jazz -festivaali on julkistanut esiintymisjärjestyksen aikatauluineen. Luvassa on kiihkeää ja lämminhenkistä tunnelmointia monipuolisen rytmimusiikin merkeissä perjantaista sunnuntaihin.

Riverside Jazz ry järjestää Pakkasukkoon kuljetuksen Torniosta. Bussi lähtee festivaalin päätapahtumaan Kemiin lauantaina 4.2.2017 klo 19.30 Tornion kaupungintalon edestä. Riverside Jazz tarjoaa yhteiskuljetuksen jäsenilleen ilmaiseksi.  Vuonna 2016 jäsenmaksun maksaneet ovat oikeutettuja tähän tarjoukseen. Myös jäsenen seuralainen pääsee myös mukaan samalla hinnalla. Festivaalin pääsylipun kukin hankkii omalla kustannuksellaan.

Ilmoittautuminen bussikyytiin viimeistään tänään ma 30.1. sähköpostilla:
Pekka Oinonen pekkaoinonen.2002(at)gmail.com tai
Jukka Piiroinen jukka1piiroine(at)gmail.com

Pakkasukon aikataulu:

Perjantai 3.2. Cafe & Bar Ankkuri

20:00 Ovet
21:00 DJ Butcher Pete
22:00 Jo Brothers
23:00 Dimi Salo
00:30 Alko Jazz Orchestra

Lauantai 4.2.

15:00-18:00 AfterBlues Jamsession, Cafe Chillout
18:00 Ovet, Cafe & Bar Ankkuri & Merihovi
19:00-20:00 Twisters
20:00-21:00 Milo & Moses
21:00-22:30 Eero Raittinen & Hustle Fuzz
22:30-23:30 Lindvalls Lads (SWE)
23:30-00:45 Django Lassi (GER)
00:45-02:00 Mark Harman (UK)
02:15-03:30 Kenneth Sjöwall & Dixie Dudes

Sunnuntai 5.2.

20:00-00:00 PakkasukkoKaronkka & festivaalin päätösjamit, Olutravintola Polte. Jamiemäntinä Maya Paaakkari ja Krista Tiitinen.

Liput ja nettisivut

Pääsylippu Ankkuriin perjantaina maksaa 12/15 € (ennakko/ovi) sekä lauantaina Hotelli Merihoviin & Cafe-Bar Ankkuriin 25/30 € (ennakko/ovi).

Lippujen ennakkomyynti hotelli Merihovi ja
http://www.tiketti.fi/12th-Pakkasukko-Blues-NJazz-2017-Ravintola-Ankkuri-Kemi-lippuja/44686

Festivaalin nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.pakkasukko.com/

Pakkasukon Facebook-sivut ovat osoitteessa https://www.facebook.com/events/1202393696481223/

Pakkasukko Blues n`Jazz 2017 esiintyjät selvillä

Kotimaisten tähtien lisäksi Kemissä nähdään saksalaista, ruotsalaista ja englantilaista osaamista.

10.1.2017
Kahdettatoista kertaa järjestettävän Pakkasukko Blues´n Jazzin esiintyjäkaarti on julkistettu kokonaisuudessaan. 3.-5. helmikuuta Kemiin rytmimusiikin ilosanomaa tuovat saksalaisyhtye Django Lassi, englantilainen Mark Harman, ruotsalainen Lindvalls Lads sekä kotimaiset Eero Raittinen & Hustle Fuzz, Milo & Moses, Kenneth Sjöwalls Dixie Dudes, Twisters, Alko Funk Unit tribute to Prince, Dimi Salo sekä DJ Butcher Pete.

Perjantaina tapahtumapaikkana on ravintola Ankkuri ja lauantaina musiikin tarjonta laajenee myös Merihovin saliin. Pääsylippu Ankkuriin perjantaina maksaa 12/15 € (ennakko/ovi) sekä lauantaina Hotelli Merihoviin & Cafe-Bar Ankkuriin 25/30 €. Ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin ke 11.1. klo 12.

Lisäksi lauantain ohjelmassa on perinteinen AfterBlues Jamsession klo 15-18 ravintola Chilloutissa, jonne on vapaa pääsy. Pakkasukon vapaan pääsyn sunnuntaikaronkkaa ja päättäjäisjameja vietetään sunnuntaina 5. helmikuuta klo 20 alkaen olutravintola Poltteessa. Jameja emännöivät Maya Paakkari ja Krista Tiitinen.
 

Eero Raittinen, Django Lassi ja Lindvalls Lads

Eero Raittisen saapuminen Pakkasukkoon on merkkitapaus. Mies on vaikuttanut suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä. Elävän legendan ura alkoi jo vuonna 1960, jonka aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä, joita ovat muiden muassa The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti. Raittisen mukana saapuvan Hustle Fuzz -yhtyeen muodostavat Henri Jokinen, Juho Hurskainen, Jussi Reunamäki, Seppo Kylänpää ja Severi Koivusalo.

Saksalainen Django Lassi tuo puolestaan tapahtumaan annoksen modernia balkanilaista mustalaisjazzia. Berliiniläisyhtye kuvailee antiaan villin runolliseksi, jossa horisontti on auki joka suuntaan ja sulatusuunin tuloksena laadukasta ja tanssittavaa äänimaisemaa. Orkesterin muodostavat herrat Yasir Hamdan, Laurin Habert, Roland Satterwhite, Yatziv Caspi, der Klark, Laurent Humeau ja Jonas Müller.

Luulajalaisyhtye Lindvalls Lads on Pohjois-Ruotsin johtavia bluesyhtyeitä, joka tarjoilee sähköistettyä ja svengaavaa bluesia sekä bluesrockia. Ladsit muokkaavat repertoaarinsa tarkkaan ja saavat yleisön yllättymään positiivisesti biisivalinnoillaan. Bändin muodostavat Tobias ”T Beard” Lindvall (kitara, huuliharppu), Daniel ”Big D” Hakkaus (laulu), Jonas Erikson ​(kitara, laulu), Simon Wilhemsson (rummut) ja Jonas ”Daddy J” Jakobsson (basso).


Kenneth Sjövall´s Dixie Dudes ja Twisters


Kenneth Sjövall´s Dixie Dudes on 7-miehinen perinteistä dixielandjazzia soittava yhtye, jonka New Orleansissa syntynyt svengaava musiikki sai maailmanlaajuisen suosion mm. Louis Armstrongin johdolla. Eurooppaan se levisi nopeasti mm. Chris Barberin yhtyeen kautta. Dixieland-musiikki elää edelleen vahvasti maailmalla. Yhtyeelle nimensä antanut Kenneth Sjövall on yksi maamme eturivin dixielandklarinetisteista. Hän on koonnut ympärilleen hulvattoman joukon alan ammattilaisia ja tuloksena on raikasta ja piristävää jazzia yleisön riemuksi. Sjöwallin rinnalla yhtyeessä soittavat Juuso Kiviniemi (banjo), Tuomas Jaatinen (rummut), Jukka-Pekka Peltoniemi (trumpetti), Sebastian Jeker (vetopasuuna), Pasi Hiltula (piano) sekä Petri Heikkinen (kontrabasso)

Edellisen kerran vuoden 2014 Pakkasukossa esiintynyt oululainen Twisters -lauluyhtye tarjoilee raikkaita tulkintoja 1950-70 -lukujen vanhoista suomi-iskelmistä. Kolmikko Kati Hyvönen, Annette Sinclair ja Kreetta Blomster osaavat yleisön hurmaamisen taidon ja tuovat ikuisen kesäyön keskelle synkintäkin talvea. Yhtyeen punoma musiikkimaisema kulkee peltojen laitamia latotanssien kautta tunnelmalliseen jazz-salonkiin. Naisten käsittelyssä ikivihreät kappaleet esittäytyvät uudessa valossa.

Dimi Salo, DJ Butcher Pete, Mark Harman ja Milo & Moses

Oulussa asuva laulaja-lauluntekijä ja muusikko Dimi Salo tekee suomenkielisiä, omakohtaisia ja teatterin suuntaan flirttailevia lauluja. Dimi sekoittelee kappaleissaan faktaa ja fiktiota, kärjistää ja paatostaa. Laulut kertovat luottamisesta, toiveista ja hyvästäkin ikävästä. Salo on ollut myös osa Jukka Takalon ja Kauko Röyhkän bändejä ja yhteistyötä on syntynyt myös Radiopuhelimet -yhtyeen kanssa Saastan kaipuu -levyllä.

DJ Butcher Pete on helsinkiläinen vanhan koulukunnan deejii, joka suosii levylautasillaan aitoa rytmibluesia, soulia, rock´n rollia sekä go go-, surf & rockabillymeininkiä.

Neo-rockabillyn pioneeri sekä kitaravirtuoosi Mark Harman on englantilainen rockabillylegenda. Mark on kiertänyt maailman arvostetuimmat festivaalit, tapahtumat, konsertoinut ja levyttänyt alan suurten nimien kanssa jo yli kolmella vuosikymmenellä. Yhteistyötä on ollut mm. Stray Cats- rumpali Slim-Jim Phantomin kanssa, omasta Restless- yhtyeestä puhumattakaan.

Milo & Moses on kahden kahdeksasluokkalaisen perustama kokoonpano, jonka muodostavat 15-vuotiaat Milo Mäkelä (kitara) ja Mooses Kuloniemi (rummut) sekä 18-vuotias kontrabasisti Jon Pettersson. Nousevan jazztrion esikoislevy ja poikien ikäänsä nähden poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Kolmikkoa on kutsuttu muun muassa jazzin ihmelapsiksi.

Milo & Moses Pakkasukko Blues´n Jazziin

29.12.2016
Pakkasukko Blues´n Jazziin kiinnitetty Milo & Moses on kahden kahdeksasluokkalaisen perustama kokoonpano, jonka ytimen muodostavat 15-vuotiaat Milo Mäkelä (kitara) ja Mooses Kuloniemi (rummut). Kontrabassoa soittaa 18-vuotias Jon Pettersson.

Nousevan jazztrion esikoislevy ja poikien ikäänsä nähden poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Kolmikkoa on kutsuttu muun muassa jazzin ihmelapsiksi ja bändi on esiintynyt esimerkiksi jo Järvenpään Puistobluesissa.

Levy-yhtiö KHY Suomen Musiikki Oy poimi nuorukaiset talliinsa vuosi sitten ja julkaisi kombon debyytti-lp:n syyskuussa 2016.

Parhaillaan toista albumiaan suunnitteleva Milo & Moses edustaa tyylillisesti groove jazzia. Yle Teema taltioi äskettäin tunnin mittaisen livekonsertin tämän kaikkien aikojen nuorimman levyttäneen Suomijazz-yhtyeen musisointia omaksi, tammikuussa 2017 lähettäväksi tv-ohjelmakseen.

Milo Mäkelän isä Mikko Mäkelä on soittanut muun muassa Egotripissä, Don Huonoissa ja Ismo Alangon yhtyeeseessä. Mooses Kuloniemi on tuurannut äitinsä Aija Puurtisen ja isänsä Esa Kuloniemen yhtyeen Honey B. and T.Bonesin rumpalia keikoilla ja lokakuussa ilmestyneellä studiolevyllä. Lisäksi Kuloniemi soittaa säännöllisesti Honey B. Family -kokoonpanossa äitinsä rinnalla.

Pakkasukko Blues´n Jazzia juhlitaan Kemissä 4.-5.2.2017. Esiintyjistä on aiemmin julkistettu Eero Raittinen & Hustle Fuzz.

Pakkasukko Blues N`Jazz järjestetään Kemissä helmikuussa

12. festivaalin ensimmäinen esiintyjäjulkistus on Eero Raittinen & Hustle Fuzz.

26.12.2016
Kemin Rytmimusiikin Ystävät ilmoitti joululahjana kaikille musiikin ystäville, että Pakkasukko Blues N`Jazz 2017 järjestetään Kemissä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Päätapahtuma pidetään Hotelli Merihovissa sekä Cafe-Bar Ankkurissa 4.2, minkä lisäksi Pakkasukko-viikonlopun aikana on klubi- ja jamitoimintaa eri puolilla Kemin talvista maisemaa.

12. kertaa järjestettävän festivaalin liput tulevat myyntiin heti vuoden 2017 alussa ja hotelli Merihovi palvelee kauempaa matkustavia majoitukseen liittyvissä asioissa.


Tapahtuman esiintyjistä julkistettiin ensimmäisenä Eero Raittisen & Hustle Fuzz -yhtyeen saapuminen Kemiin.

Eero Raittinen on vaikuttanut suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä. Todellisen elävä legendan ura alkoi jo vuonna 1960, jonka aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä, joita ovat muiden muassa The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti.

Mies on urallaan ehtinyt puurtaa kaikkea iskelmästä progressiiviseen rockiin. Rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee.

Svart Records julkaisi lokakuussa 2016 uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen.


Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Time julkaistiin Pori Jazzeilla vuonna 2014. Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015.

Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konsertti jatkaa Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2017.

Pakkasukko Blues N`Jazz 2017 järjestetään myös tapahtumassa edellisvuosina esiintyneiden, tämän vuoden aikana menehtyneiden Candye Kanen ja Sven Zetterbergin muistoa kunnioittaen.