Club Teatria avattiin jämäkästi Torniossa

22.1.2017
Club Teatrian toiminta Torniossa polkaistiin käyntiin lauantaina 21.1.2017 komeasti Sonata Arctican keikalla, lämppärinään Thunderstone. Väkeä ilta keräsi mukavasti, vaikkakaan ei tupaa täyteen. Jos 1500 on maksimi, arvioisin, että paikalla oli noin 800-900 henkeä.

Joskus lämppärin asemasta on etua. Nyt Thunderstone on bändi, joka on ensimmäisenä soittanut Tornion Club Teatrialla. Se on saavutus, jota kukaan ei ota bändiltä pois. Thunderstone soitti melko tarkasti tunnin verran. Yhtyeen tuotantoa en tunne kovin hyvin, joten settilistaa en pysty kertomaan, mutta keikka oli tunnelmaltaan leppoisa ja yhtye antoi hyvän kuvan itsestään. Silti pystyi aistimaan, että yleisö oli tullut paikan päälle katsomaan nimenomaan Sonata Arcticaa, jonka aloittaessa yleisö vasta pakkautui lavan eteen.

Sonata oli valinnut settiinsä viisi biisiä uusimmalta The Ninth Hour -albumilta, kaksi Silenceltä ja yhden Eclipticalta, Pariah's Childilta, Reckoning Nightilta, Stones Grow Her Namelta, Unialta ja Winterheart’s Guildilta. Soundeista on sanottava, että ulkokeikoilla Sonatan anti on kuulostanut huomattavasti jylhemmältä, nyt se oli hieman nuhjuisen oloista. Biisit sinällään toimivat hyvin, alkupuoliskon Closer to an Animal, Life, The Wolves Die Young, Tallulah ja FullMoon olivat selvästi yleisön mieleen. Parhaimmilleen meininki kohosi kuitenkin vasta keikan loppuvaiheissa The Power of One-, I Have a Right- ja Don´t Say a Word -biisien aikana:

Tony Kakon ennen encoreita käyttämä vahva puheenvuoro livemusiikin puolesta oli paikallaan. Mies kiitti jokaista lipunostajaa sanoen sen olevan tae elävän musiikin - jota soitetaan oikeilla soittimilla oikean bändin toimesta oikeille ihmisille, eli maksavalla yleisölle – säilymisestä.
 

Elämystehdas Lapparin tiIoihin Lapin Kullan entiseen tehdaskiinteistöön sijoittuva keikkapaikka on varsin onnistunut. Kokoluokka on alueen tarpeisiin hyvin mitoitettu. 4 000 hengen konserttisali olisi ollut liioittelua. Baareja on kaksi, joissa linjoja on riittävästi janoisten tarpeisiin. Toki toimivuus nähdään kunnolla vasta sitten kun talo on tupaten täynnä.

Sisäänkäynti on hyvin sijoitettu, käytävätilaa on sen verran paljon, että ulkona ei kenenkään tarvitse jonottaa. Myös kahvijuojat ja tupakoitsijat on otettu hyvin huomioon, ainoastaan vessan sijainti on turhan kaukana ja liian monen mutkan takana pelipaikalta. Tilojen järjestely vaikutti muilta osin varsin toimivalta.

Alkuseremoniat hoidettiin tyylillä muutaman lyhyen puheen ja asiaankuuluvien hehkutusten kera. Tuntemuksiaan kertoivat mm. Teatrian osaomistaja, entinen NHL-kiekkoilija Janne Niinimaa ja Elämystehdas Lapparin toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä. Tavoitteeksi puhujat asettivat Teatrian kehittämisen koko Pohjois-Suomen ja -Ruotsin johtavaksi rockluolaksi. Yksi tärkeä tekijä hoitui jo avausiltana. Molemmat bändit aloittivat osuutensa minuutilleen ilmoitetulla kellonlyömällä. Siitä minä pidän, samoin kuin siitäkin, että pääesiintyjäkin aloitti kello 22.30, eikä vasta puolilta öin tai sen jälkeen. Rokkineuvos kiittää moista säntillisyyttä.

Talven ja kevään aikana mesta testataan moneen otteeseen, onhan Teatrialle kiinnitetty jo parisenkymmentä artistia, joista puolet on jo julkistettu.

Tähän mennessä julkistetut keikat:

18.2. Northern Urban Nights #1: Nikke Ankara, Kube, Joosu J, DJ Aksim
25.2. 90's Party #1: Pandora, DJ Sash!
10.3. Lauri Tähkä
17.3. Klamydia
18.3. Northern Urban Nights #2: Evelina, Nopsajalka, Juno, DJ Aksim
24.3. 90's Party #2: Movetron & Look Twice
25.3. Stratovarius, Tornio Club Teatria
7.4. Stam1na
6.5. Olavi Uusivirta + Tuohimaa

Kaikkiaan Club Teatrian tulo Tornioon on enemmän kuin tervetullut. Sen myötä alueen keikkatarjonta laajenee ja monipuolistuu selkeästi.

Sonata Arctican settilista (alla) oli nähdäkseni sama kuin perjantaina Oulussa. Jos olen väärässä, korjatkaa laittamalla huomautuksen sivun alaosan kommenttikenttään.

Sonata Arctica
Setlist Tornio 21.2.2017

1. Closer to an Animal
2. Life
3. The Wolves Die Young
4. In Black and White
5. Tallulah
6. Fairytale
7. FullMoon
8. Among the Shooting Stars
9. Abandoned, Pleased, Brainwashed, Exploited
10. We Are What We Are
11. The Power of One (preceded by Elias' guitar solo)

Encoret:
12. I Have a Right
13. Don't Say a Word (with Vodka outro)

EDIT 23.1. klo 13.49: Korjattu Stam1nan keikkapäiväämä. Kiitos huomautuksesta, Tiina PatokoskiHyvä