Raskasta joulua myös tänä vuonna Kemiin

23.4.2017
Vuosien saatossa laadukkaaksi taiteelliseksi kokonaisuudeksi kasvanut Raskasta joulua -kiertue saapuu myös tänä vuonna Kemiin. Koko kansan uutena jouluperinteenä paikkansa vakiinnuttanut kiertue lähtee liikkeelle Rovaniemen Lappi Areenalta perjantaina 17.11 ja jatkaa seuraavana päivänä Ouluun ja pyörähtää Kemin Tervahallille sunnuntaina 19.11.

Raskasta joulua -kiertueella kuullaan jälleen rakkaimpia joululauluja huippuartistien tulkitsemina. Solisteina tulevalla kiertueella ovat muiden muassa Marco Hietala, Floor Jansen, Tony Kakko, Elize Ryd, Antti Railio, Ari Koivunen, JP Leppäluoto, Tommi Salmela, Pasi Rantanen, Kimmo Blom ja Antony Parviainen. Solistien paikkakuntakohtaiset esiintymiset julkaistaan myöhemmin ja lisäksi luvassa on myös uusia yllätyksellisiä nimiä ulkomaita myöten.

Kiertueen bändikokoonpano on sama kuin viime vuonna, orkesteria johtaa kitaristi Erkka Korhonen ja lisäksi mukana ovat kitaristi Tuomas Väinölä, basisti Erkki Silvennoinen, rumpali Mirka Rantanen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.


Viime joulun alla kahdettatoista kertaa järjestetty kiertue keräsi yhteensä ennätykselliset 35 000 kävijää myyden lähes kaikki konserttipaikat täyteen. Jopa presidentti Sauli Niinistö kertoi joulupäivityksessään olleensa vaikuttunut Raskasta joulua -konsertista ja lisäksi suomalainen konsepti herätti kiinnostusta myös ulkomailla.

Tänä vuonna kiertue kasvaa aikaisempaa suuremmaksi. Marras-joulukuun aikana 23 paikkakuntaa kiertävä kiertue järjestetään useammassa konserttikaupungissa areenalla tai hallissa. Kemin jälkeen vuorossa ovat Turku, Lappeenranta, Kouvola, Pori, Joensuu, Raahe, Leppävirta, Kokkola, Seinäjoki, Tampere, Ylivieska, Jyväskylä, Savonlinna, Lahti, Helsinki, Mikkeli, Kajaani, Hämeenlinna, Turku, Kuopio ja Vaasa, jonne kiertue päättyy 17.12.


Lisäksi myös konserttien visuaalinen show kasvaa entisestään. Luvassa on isoja screenejä, pyro-tehosteita sekä näyttävä valo-show, johon panostetaan tänä vuonna erityisen paljon.

- Ihan mahtavaa, että saamme vihdoin jokaiselle paikkakunnalle tuotua täystuotannon ja täyden shown kaikkine elementteineen. Tänä vuonna show on isompi kuin koskaan ja olemme erityisesti myös panostaneet esityksen visuaaliseen puoleen. Nyt saamme kaikille tapahtumapaikoille spektaakkelimaiset projisoinnit, jättiscreenit, pyrotekniikan ja valot. Jokaisella kiertuepaikkakunnalla on luvassa kokonaisvaltainen elämys, fiilistelee kitaristi Erkka Korhonen, jonka ideasta Raskasta joulua -kiertue on saanut alkunsa.

39,90 euron hintaisten lippujen myynti on jo alkanut osoitteessa http://www.ticketmaster.fi


Rokkineuvos suosittelee: Tänään Torniossa Vesalaa

18.4.2017
Pop & Jazz Konservatorio Lappian opiskelijoiden opinnäytekonsertit jatkuvat tänään tiistaina 18.7. Tornion musiikkitalolla. Vuorossa on Eveliina Kuusijärven näyttökonsertti Tytöt ei soita kitaraa.

Konsertissa kuullaan musiikkia Paula Vesalan vuonna 2016 ilmestyneeltä ensimmäiseltä soololevyltä. Tuttujen radiohittien lisäksi yleisö pääsee tutustumaan Vesalan muihinkin kappaleisiin. Konsertissa kuultavien kappaleiden tyyli vaihtelee kaihomielisestä popista yltiöpositiiviseen ilotteluun.

Eveliina Kuusijärvi (laulu) lisäksi yhtyeessä soittavat Jarmo Jakkila (kitara), Emma Romsi (koskettimet), Henri Arvola (basso) ja Jani Kenttä (rummut). Noin tunnin kestävä konsertti alkaa kello 19 ja siihen on vapaa pääsy.

Kiinnostus konserttia kohtaan on ollut melkoista. Konsertin Facebook-eventissä 97 on ilmoittanut saapuvansa paikalle ja lisäksi 172 henkilöä on ilmaissut olevansa kiinnostunut konsertista.

Lisäksi monia on kiinnostanut nähdä tapahtuma netin välityksellä. Tämä onnistuu Meän Väylän youtube sivuilta (https://www.youtube.com/channel/UCWDbHnBkmROVhTxOnV919Yg)
Livestream alkaa noin 10 minuutta ennen konsertin alkua.

Viikon päästä rytisee jälleen

Viikon kuluttua tiistaina 25. huhtikuuta vuoroon tulee kahden kolmannen vuosikurssin muusikko-opiskelijan, Milla Kinnusen ja Eveliina Halmeen, opinnäytekonsertit, jolloin kaksi hyvin erilaista kokonaisuutta tarjoavat monipuolisen kattauksen eri musiikkityylein ja aikakausin.

Illan aloittaa Roll Over Beethoven monipuolisilla ja kiehtovilla sovituksilla klassisen musiikin tutuista sävelistä uudella otteella, jonka jälkeen ALIVE -konsertti vie kuulijat aivan eri maailmaan. Upea rockhenkinen konsertti päättää illan ryminällä ja asenteella.

Roll Over Beethoven lupaa pölyttää musiikilliset nurkat kunnolla konsertissa, jossa klassinen musiikki kohtaa nykyajan uudet musiikkityylit. Keikalla selviää, miltä kuulostaa Für Elise swinginä tai Pähkinänsärkijä rokkina. Roll Over Beethoven herättää vanhat klassiset teokset henkiin uusilla sovituksilla.

Yhtyeessä soittavat Milla Kinnusen ( flyygeli, kosketinsoittimet) lisäksi Saara Rankinen (kosketinsoittimet), Tuomas Julku (kitara), Jani Lappalainen (basso) ja Jani Kenttä (rummut).


ALIVE -kokoonpano
tarjoaa katsauksen ulkomaisten naisartistien rockhenkisiin kappaleisiin. Räväkkä konsertti coveroi tuttuja radiohittejä ja illan aikana kuullaan muun muassa Paramoren ja Halestormin tuotantoa. Energinen paketti tarjoaa yleisölle monipuolisen rock elämyksen ja kokemuksen elää hetkessä.

ALIVE -yhtyeessä soittavat Eveliina Halmeen (laulu) lisäksi Anniina Hietanen (taustalaulu), Emma Romsi (kosketinsoittimet), Jarmo Jakkila (kitara), Tuomas Julku (kitara), Henri Arvola (basso) ja Roni Filppa (rummut).

Myös tämä konsertti-ilta alkaa klo 19, sisältäen väliajan kahvituksen. Ja luonnollisesti konserttiin on ilmainen sisäänpääsy.

 

Villi Huhu Ankkurin pääsiäisjameissa

13.4.2017
Tulevana lauantaina Kemin Ankkurin pääsiäisjameissa on tarjolla poikkeuksellisen mielenkiintoinen housebändi. Illan käynnistää oululainen huippumuusikoista koostuva, vahvassa nosteessa oleva Villi Huhu -yhtye.

Torniossa perustettu Villi Huhu on yksi Suomen kuumimpia rock-musiikin uudella aallolla surffaavista yhtyeistä, jonka antia on kuvattu jopa hekumalliseksi. Yhtyeen saapuu Kemin pääsiäisjameihin debyyttialbuminsa siivittämällä kevätkiertueeella.


Villin Huhun S/T -albumi sisältää 11 biisin verran orgaanista suomenkielistä, modernia rock'n rollia. Levy on julkaistu Cd:n lisäksi DVD-painoksena, joka pitää sisällään musiikkivideoita sekä majesteettisen surround-äänen.

Ankkurin keikalle pääsee sisään vain narikan hinnalla. Villin Huhun keikan jälkeen vuorossa on perinteiset jamit open stage -periaatteella. Villi Huhu aloittaa settinsä klo 22.

Villi Huhu yhtyeen muodostavat:

Panu Ahtinen (laulu, sähkökitara)
Lasse Junnila (sähkökitara, farfisa, syntetisaattori)
Jonne Aho (sähköbasso, taustalaulu)
Aapo-Matti Puhakka (akustinen kitara, taustalaulu)
Jeremia Kangas (rummut)

Tornion Musatalon progeilllassa tiistaina 11.4. kuullaan Pekka Pohjolan ja Rush -yhtyeen musiikkia.

Pekka Pohjolaa, Rushia ja Vesalaa

Tytöt ei soita kitaraa -konsertissa 18.4. kuullaan Vesan musiikkia.

Tornion opinnäytekonserteissa vahvaa tekemisen meininkiä.

10.4.2017
Pop & jazzkonservatorio Lappian opinnäytekonsertit jatkuvat tiistaina 11.4, jolloin lavalle nousee kaksi kokoonpanoa. B the Magpie soittaa Pekka Pohjolan vuonna 1974 ilmestyneen toisen sooloalbumin Harakka Bialoipokku musiikkia. Illan toinen orkesteri ja Exit... Stage Right soittaa kanadalaisen Rush -yhtyeen tuotantoa. Konsertti alkaa klo 19 ja sinne on vapaa pääsy.

Vuonna 2008 vain 56-vuotiaana kuollut säveltäjä ja basisti Pekka Pohjola nousi maineeseen 1970-luvun alussa Wigvam -yhtyeen basistina. Harakka Bioloipokku lukeutuu Pohjolan fuusiojazz- ja fantasiahenkiiin soololevyihin Pihkasilmä Kaarnakorvan (1972) ja Keesojen lehdon (1977) kanssa.

Soolouransa lisäksi Pohjolan soitti 1970-luvulla Jukka Tolosen yhtyeessä, Made In Sweden –kokoonpanossa sekä Mike Oldfieldin Euroopan kiertueella. Oldfield myös tuotti Keesojen lehto –albumin ja soitti sillä useita instrumenttejä. Vuonna 1977 perustettu Pekka Pohjola Group olli puolestaan yksi suomalaisen fuusiojazzin merkittävimmistä yhtyeistä.

Kappaleet Alku, Ensimmäinen aamu, Huono sää / Se tanssii, … Ja näkee unta, Hereilläkin uni jatkuu, sekoilu seestyy ja Elämä jatkuu sisältävä Harakka Biloipokku valittiin Yleisradon toimesta vuoden 1974 parhaaksi albumiksi.

Torniossa tiistaina Harakka Bialoipokkua tulkitsee yhtye, jossa soittavat Emma Romsi - koskettimet, Jani Kenttä - rummut, Jani Lappalainen – basso ja Aki Niskasaari – kitara.

Rush – harvoin livenä kuultua

Vuonna 1968 perustetun Rushin levyjä on myyty noin 50 miljoonaa kappaletta. USA:ssa sitä enemmän kultalevyjä ovat saavuttaneet vain The Beatles ja The Rolling Stones, minkä pohjalta ei ole ihmekään, että yhtye on valittu myös Rock and Roll Hall of Fameen. Rush tuli tunnetuksi 1970-luvulla varsinkin pitkistä, teemallisista ja tarinallista progressiiviseen rockiin liitetyistä kappaleistaan. Rushin musiikkia on leimannut myös sävellysten monimutkaisuus ja soiton virtuoosimaisuus.

Kotimaassaan Kanadassa kansallissankarin asemaan nousseen yhtyeen ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Alex Lifeson (kitara), Jeff Jones (basso ja laulu) sekä John Rutsey (rummut). Jo muutamaa viikkoa myöhemmin Jones lähti yhtyeestä ja hänet korvasi yhtyeessä edelleen Lifesonin tapaan vaikuttava Geddy Lee. Neil Beart puolestaan tuli rumpaliksi Rutseyn tilalle jo vuonna 1974. Suomessa ja Hartwall Areenalla Rush konsertoi viimeksi vuonna 2013.

Rush –yhtyeen tuotantoa soittavat Torniossa Jarmo Jakkila - kitara, Jyrki Perttu - basso, Tomi Raikaslehto - rummut, Eveliina Halme – laulu sekä Emma Romsi – koskettimet.


Viikon kuluttua Vesalaa

Viikon kuluttua, tiistaina 18.4. Tornion Musiikkitalolla on vuorossa Eveliina Kuusijärven näyttökonsertti Tytöt ei soita kitaraa. Yhtyeessä soittavat Eveliina Kuusijärvi - laulu, Jarmo Jakkila - kitara, Emma Romsi - koskettimet, Henri Arvola - basso ja Jani Kenttä - rummut. Myös tämä konsertti alkaa kello 19 ja siihen on vapaa pääsy.

Konsertissa esitetään musiikkia Paula Vesalan vuonna 2016 ilmestyneeltä ensimmäiseltä soololevyltä. Tuttujen radiohittien lisäksi yleisö pääsee tutustumaan Vesalan muihinkin kappaleisiin. Konsertissa kuultavien kappaleiden tyyli vaihtelee kaihomielisestä popista yltiöpositiiviseen ilotteluun.

Happoradio saapuu Tornion Club Teatrialle perjantaina 28. huhtikuuta.

Happoradio Tornion Club Teatrialle

Klamydia rymistelee Club Teatrialla tämän viikon perjantaina 17.3.

15.3.2017
Nopeasta asemansa vakiinnuttanut ja yleisön suosioon sukeltanut Tornion Club Teatria on edelleen vahvistanut kevään esiintyjälistaansa. Viimeisin kiinnitys on juuri uuden albuminsa Kauniin kääntöpiiri julkaissut Happoradio, joka nousee Club Teatrian lavalle perjantaina 28. huhtikuuta.

Helsingin Kalliossa 2000-luvun alussa perustettu Happoradio on tunnettu kappaleistaan kuten Pois Kalliosta, Kaupunki täynnä ihmisiä, Tanssi, Linnusta sammakoksi, Tavikset ja HC-sää, mutta pankin kuitenkin räjäytti Kaunis Minä -albumi ja siltä julkaistut singlet Hirsipuu, Che Guevara, Puhu äänellä jonka kuulen ja Olette kauniita.

Happoradion materiaalin vahvuudesta kertoo myös se, että kaikki yhtyeen albumit ovat nousseet Suomen viralliselle albumilistalle.  Keikan ennakkoliput ovat jo myynnissä. Ennakosta lippu maksaa 20 euroa ja ovelta 25 €. Keikan showtime on klo 21.30, ovet avataan klo 20. Keikan ikäraja on K18.


Seuraavan kerran livemusiikki jytisee Club Teatrialla jo tämän viikon perjantaina 17.3, kun kriitikoiden dissaama, mutta fanien arvostama pitkän linjan punk-yhtye Klamydia saapuu rymistelemään rajakaupunkiin.

Vuonna 1988 perustetun Klamydian historia on pitkä ja monivaiheinen. Yhtye on kokenut useita miehistönvaihdoksia ja levynjulkaisutahti on ollut tiheä alusta asti, yhtye on julkaissut kaikkiaan yli 450 biisiä. Klamydia on aina ollut huumoriyhtyeen maineessa, mutta yhtyeen kappaleiden joukossa on kuitenkin useita yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja vakavahenkisiä kappaleita. Tuoreimman albuminsa Antisupersankarit bändi julkaisi viime syyskuussa. evy on saanut loistavan vastaanoton ja bändi vaikuttaa olevan elämänsä iskussa.


Lauantaina 18.3. Meri-Lapin livemusiikin uudessa mekassa on tarjolla tyystin toisenlaista musiikkia, kun Northern Urban Nights #2 tuo Tornioon vuoden 2016 yhden suurimman suomalaisen tähden Evelinan, lukuisia hittejä setissään esittävän Nopsajalan, sekä kotimaisen rapin pitkän linjan uranuurtajan Junon.

Ensi viikon perjantaina 24.3. Teatrialle saapuvat Movetron ja ruotsalainen Look Twice. Movetron on 1990-luvun puolivälissä  suureen suosioon noussut kotimainen popmusiikkia tekevä yhtye, jonka musiikilliset lähtökohdat ovat eurodancessa. Yhtyeen tunnetuimpana kappaleena voidaan pitää singlejulkaisua Romeo ja Julia, joka ylsi korkeimmillaan singlelistan sijalle 2, mutta myös yhtyeen ainoa singelistan ykkönen Ristinolla sekä Top-10 hitit Prinssi, Flavio ja Ei kenenkään maa ovat yhtyeen biisilistan tunnetuimpia kappaleita.

Malmöstä maailman maineeseen noussut Look Twice saa puolestaan tanssilattian notkumaan muunmuassa hitillään Move that Body. Illan tarjonnan täydentävät huippu DJ:t, joten luvassa on hittiä hitin perään.


Lauantaina 25.3. Teatrialle saapuu puolestaan maailmalla mainetta niittänyt power metal -yhtye Stratovarius. Yhtyeen pitkään jatkuneeseen uraan mahtuu 15 albumia, kolme livetaltiointia ja kaksi DVD:tä, sekä lukuisa määrä erilaisia top-10 -listasijoituksia. Stratovariusta pidetään yleisesti yhtenä kotimaisen metallimusiikin tärkeimpänä bändinä ja vokalisti Timo Kotipeltoa yhtenä genrensä vahvimmista tulkitsijoista.

Perjantaina 31.3. Tornioon saapuu Osmos Cosmos, joka on vuodesta 1996 lähtien tehnyt  jo yli 1 500 keikkaa. Laadukkaana showbändinä tunnetuksi tullut Osmo's Cosmos soittaa glamrock-hengessä pääosin 70- ja 80-luvun ulkomaisia ja kotimaisia hittejä.

Kevään muut Club Teatrian varmistuneet esiintyjät:

Pe 7.4. Stam1na & The Duskfall (SWE).
To 13.4. Waldo´s People & DJ Ice K.
Pe 14.4. Apulanta
Pe 21.4. Petri Nygård.
Su 30.4. Teflon Brothers, Jukka Poika & Dj Stormy.
La 6.5. Olavi Uusivirta & Tuohimaa.

Krista Siegfrids Toranda on ICEn päätähtenä

Krista Siegfrids saapuu Torandaan 18. maaliskuuta.

1.3.2017
Vauhtiviikonloppu Toranda on ICE 2 järjestetään lauantaina 18. maaliskuuta teemanaan crosskart. Päivän ulkoilmatapahtuman jälkeen siirrytään illalla Toranda Areenan sisätiloihin, jossa nautiskellaan menosta niin hyvän ruoan kuin viihdyttävän iltaohjelman osalta.
-Toranda on ICE VIP After Partyjen päätähtenä on kaikkien suomalaisten tuntema Krista Siegfrids, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kansainvälistä tasoa on myös huikea Scandinavian Babes show, kuvailee Toranda Worldin myyntipäällikkö Merja Stenberg.

Valovoimainen Krista Siegfrids nousi suureen julkisuuteen neljä vuotta sitten kappaleella Marry me, joka edusti Suomea Euroviisuissa. Siitä lähtien Siegfrids on ollut kestojulkkis, joka kaunistaa säännöllisesti iltapäivälehtien kansia. Erityisesti hänet tunnetaan energisenä lavaesiintyjänä.


Myös Scandinavian Babes edustaa alansa ehdotonta huippua. Ryhmän kymmenen jäsentä ovat poikkeuksetta kokeneita ja kansainvälisellä tasolla kilpailleita ja esiintyneitä kilpatanssijoita.
Myöhäisen illan menosta vastaavat Konsta Hietanen & Vox Undercover sekä DJ Imad Show.
- Pitää korostaa, että kyseessä on koko perheen tapahtuma. Päivällä on ohjelmaa koko perheelle, ja lapset pääsevät temmeltämään muun muassa minikelkkaradan, mäenlaskun ja poniratsastuksen parissa, Stenberg kertoo.

- Paikalla on myös Lumitaksi, joka kyyditsee lapsia ja vanhempiakin tapahtuma-alueella. Kyseessä ei ole mikä tahansa taksi, vaan Bombardierin lumikissa vuosimallia 1973. Hauskaa kyytiä on siis luvassa. Kaikki lasten aktiviteetit paikan päällä sisältyvät tapahtuman pääsylipun hintaan. Vanhemmille menoa on luvassa myös rantaravintola Magasiinissa, kun The Ratz´n Roll tulee viihdyttämään rokkipainoitteisella musiikillaan, jatkaa Stenberg.


Vauhdikas crosskart vetää puoleensa


Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Toranda on ICE -megatapahtuma keräsi pariinsa arvioiden mukaan jopa 10 000 kävijää yhden viikonlopun aikana. Tänä vuonna pääteemana oleva vauhdikas crosskart on periaatteessa kartingia vastaava moottoriurheilulaji, joka kehittää nuorta kuljettajaa suoraan sora- ja rallikisoihin. Autolla voi ajaa sekä kesällä että talvella soralla, asfaltilla, lumella ja jäällä.

Crosskartin on tarkoituksena toimia ponnistuslautana nuorille kuljettajille, jotka haluavat ajaa turvallisesti kilpaa. Crosskartia on yleisön mukava seurata sen vauhdikkuuden ja näyttävien hyppyjen ansiosta.

Lauantaina 18.3. ajetaan näytöskilpailu, jonka ohessa on ohjelmaa koko perheelle sekä illan crosskart-gaala esiintyjineen. Rataa on tarkoitus hyödyntää tapahtuman jälkeen yrityksille suunnatuilla talvisilla ohjelmapalveluilla.

 

Anna Puu konsertoi Kemin Lumilinnassa

23.2.2017
Pohjoista Voimaa -talvikonsertin tähtenä Kemin LumiLinnassa lauantaina 18. maaliskuuta loistaa Anna Puu. Konsertissa esiintyy myös showryhmä Tulikukka.

Vuoden 2008 Idols-kilpailussa toiseksi sijoittuneesta Anna Puusta on kehkeytynyt yksi Suomen suosituimmista naisartisteista, joka palkittiin vuosina 2009 ja 2012 vuoden parhaan naislaulajan Emma-pystillä.

Anna Puun neljäs albumi, Rakkaudella Anna Puu, julkaistiin lokakuussa 2015. Viime vuonna ilmestyi 35-vuotiaan laulajan ensimmäinen kokoelma-albumi Melankolian riemut – Parhaat 2009–2015.


Anna Puun suurimpia hittejä ovat kappaleet C’est la vie, Kaunis päivä, Riko minut, Sinä olet minä, Kolme pientä sanaa, Säännöt rakkaudelle,  Ota minut tällaisena kuin oon ja Matkalla. Viimeksi mainittu biisi on radioissa isossa rotaatiossa jo lähes vuoden verran.

Viime syksynä Anna Puu valloitti suomalaisten televisiokatsojien sydämet Vain Elämää –ohjelman viidennellä tuotantokaudella. Anna Puu on näkynyt televisioruuduissa nyt myös The Voice of Finland -laulukilpailun tähtivalmentajana.

Anna Puun (laulu, kitara) yhtyeessä soittavat Jari Salminen (rummut, laulu), Topi Karvonen (basso, laulu), Jussi Liimatainen (koskettimet, laulu) sekä Antti Kajanus (kitara, laulu).


* Anna Puu Kemin LumiLinnan pihalla la 18.3. klo 18.
* Liput verkosta tai LumiLinnalta 20 € / 10 € (2-11-vuotiaat).
* Pohjoista Voimaa etu voimassa liput Kemin Energian toimipisteestä ostettaessa.

Tornion musiikkitalolla opiskelijavoimin huippukonsertteja, jotka tarjoavat funkyä, soulia, YUP:ta ja Radioheadia

Toppatakkeja ja Toledon terästä -konsertti kiinnostaa myös YUP:n jäseniä ja sitä on pyydetty tarjoamaan myös Etelä-Suomeen.

13.2.2017
Pop & Jazz konservatorio Lappian opiskelijat tarjoilevat talven ja kevään aikana useita maukkaita konsertteja, jotka kannattaa käydä seuraamassa, jos suinkin mahdollista. Jo tällä viikolla Tornion Musiikkitalolla on useita mielenkiintoisia konserttia, joihin on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 15.2. opiskelijat esittävät sielukasta, takuulla jalan alle menevää, sekä suomen- että englanninkielistä musiikkia teemalla Funky Soul Matinea. Konsertin musiikillisella annilla kunnioittaen muun muassa Marvin Gayen, Stevie Wonderin ja James Brownin kaltaisten legendojen työtä.

Konsertti on jo päivällä alkaen kello 14.15. Ellei se käy, toinenkin mahdollisuus on. Konsertti oetaan uusiksi heti seuraavana iltana, torstaina 16.2 klo 22.30 alkaen ravintola Umpitunnelissa. "Umppariin" pääsee sisään narikan (3 €) hinnalla.

 

Perjantaina 17.2. konservatorion 3. vuosikurssin opiskelijat esittävät klo 19 alkaen nimellä Blavitskyn perilliset YUP:n albumin Toppatakkeja Ja Toledon Terästä, joka on herättänyt  myös telakalla olevan YUP:n muusikoiden mielenkiinnon. Myös YUP-historiikin kirjoittanut Hippo Taatila on ollut konsertista innoissaan.

- Ystävät rakkaat, älkää jättäkö tätä pelkästään pohjoisen kansan herkuksi! Olen varma, että saisitte Helsingissä, Turussa ja Tampereella omanne takaisin pääsylipputulojen perusteella. YUP on ollut sen verran pitkään telakalla ja nälkä kasvaa paastotessa, Taatila kirjoitti Facebookissa tapahtumaeventin kommenttipalstalle. Etelä-Suomen keikoista tehdäänkin alustavia tunnusteluja paraikaa.

Toppatakkeja ja Toledon terästä on YUP-yhtyeen vuonna 1994 julkaistu kolmas albumi, joka muodostaa yhtenäisen Henri Blavatskin tutkimuksia -tarinan, jossa seikkailevat

Henri Blavatsky, laulava salapoliisi
Volmar Pätsi, tehtaanjohtaja, kusipää
Sinfonia Pätsi, kusipään vaimo, haaska
Maila Pätsi, tytär, idiootti
Veli-Pekka Pätsi, poika, idiootti
Solja Pätsi, tehtaanjohtajan sisko
Jepson, hovimestari, mielenköyhä
Abro Paukku, kauppias
Felix, kissa

Levuýn kansilehden mukaan kaikki levyn tarinoiden henkilöt ovat kirjoittajan kuvittelemia. Kaikki levyn tapahtumat ovat tapahtuneet joskus jollekin. Albumi sisältää kappaleet:

1. Tyttö jota rakastan
2. Minä olen myyrä
3. Huonot uutiset
4. Älä astu kauppiaan päälle
5. Pää puhuu
6. Toppatakkeja ja Toledon terästä
7. Mitä elämän jälkeen?
8. Soljan käsittely
9. Kuonamagneetti
10. Taivaiden maisterit

Yhteen konserttiin keikka ei ainakaan jää, sillä lauantaina 18. helmikuuta Blavatskyn perilliset esittää YUP:n ilosanomaa housebandinä Ankkurin jameissa Kemissä klo 22 alkaen.


Lisäksi Musiikkitalon helmikuussa on tarjolla vielä yksi musiikillinen elämys, kun opiskelijat soittavat Radiohead -tribuutin torstaina 23. helmikuuta klo 19 alkaen.

Viime vuonna Radiohead julkaisi yli viiden vuoden odotuksen jälkeen viimeisimmän albumin, A Moon Shaped Pool, joka oli arvostelumenestys maailmalla ja myös Suomessa, jossa albumi ylsi Suomen albumilistan 3. sijalle ja sai muun muassa Helsingin Sanomilta täydet 5 tähteä.

Nyt Pop & Jazz Konservatorion kahdeksanhenkinen yhtye esittää kunnianosoituksen huikealle brittibändille esittäen yli tunnin pituisen setin painottuen A Moon Shaped Poolin biiseihin, kuitenkin unohtamatta hittejä bändin alkuajoilta.

Radioheadin tribuuttibändissä soittavat Jonas Kanto (laulu), Heidi Inget (laulu), Henri Pyörälä (kitara, koskettimet), Aki Niskasaari (kitara), Emma Romsi (koskettimet), Jani Lappalainen (basso), Julius Rantala (rummut, samplepad) ja Jani Kenttä (rummut, perkussio).

 

Legendaarinen Greedy Pig lavalle Torandassa

31.1.2017
Torniolainen bändilegenda Greedy Pig tekee paluun lauteille Lapland Tattoo Weekendissa viihdekeskus Torandassa lauantaina 11. helmikuuta.
- Aika tanakkaa tavaraa on luvassa, mitään pappojen vetoa emme tule tarjoamaan, lupaa Greedy Pigin rumpali Jari Jurvelin.

Vuonna 1979 perustettu Greedy Pig soittaa Torandassa triona, johon kuuluvat Jurvelinin ohella laulajakitaristi Jari Pänttäjä ja basisti Pekka Kumpulainen.
- Koossa on sellainen vanhan liiton kopla, jonka kaikki jäsenet ovat soittaneet bändissä todella pitkään, jopa 1970-luvulta lähtien. Itse olin aktiivisesti mukana vuodesta 1985 aina vuosituhannen vaihteen paikkeille saakka, kertoo Jurvelin.


Bluespohjaista raskasta rockia soittava Greedy Pig teki aikoinaan kaksi hienoa pitkäsoittoa Rye Rye Man (1989) ja Junk Food (1991), jotka saivat myös valtakunnallista huomiota. Pitkän studiohiljaisuuden jälkeen bändiltä ilmestyi vuonna 2012 levy Boogiedriller.
Kaikilla näillä levyillä on soittanut bändin johtohahmo Jari Pänttäjä, johon Greedy Pigin vaiherikas historia personoituu.
- Ensimmäinen suuri vaikuttaja soittoni taustalla oli Jimi Hendrix, jonka jälkeen kuuntelin tarkasti muun muassa Deep Purplea, Lynyrd Skynyrdiä, Allman Brothersia ja ZZ Topia. Siitä se lähti liikkeelle, kertoo Greedy Pigin lauluntekijä Pänttäjä.

Pänttäjä on vaikuttanut jo yli kymmenen vuotta Etelä-Suomessa, mutta Tornion keikoissa on edelleen oma erityinen hohtonsa. Pänttäjän mukaan livenä soittamisesta saa edelleen uskomattoman latauksen virtaa, joka palkitsee yleisön lisäksi myös soittajan. Samoilla linjoilla on myös rumpali Jurvelin.
- Sovimme viime kesänä Salmen Markon kanssa yksityiskeikasta Lapland Tattoo Weekendin yhteydessä. Myöhemmin sovittiin keikasta myös suuremmalle yleisölle, koska kiinnostusta näyttää löytyvän, kertoo Jurvelin.


Torandan keikalla tullaan kuulemaan biisejä bändin pitkän historian ajalta, johon mahtuu monenlaista muistoa. Jokaiselta pitkän linjan muusikolta löytyy klassinen backstage-juttu, eikä Jurvelin ole tietenkään tässä suhteessa poikkeus.
- Joskus 1990-luvun alussa soitimme rokkiklubin avajaisissa Kuopiossa. Keikan jälkeen koppiin tulivat Tarotin kaverit, jotka olivat kunnon hevarikamppeissa nahkoineen ja ketjuineen. Jotenkin siihen isojen hevitähtien kuvaan ei sopinut, että Tarotin basisti alkoi vääntää juttua rehevällä Savon murteella. Repesin täysin, naureskelee Jurvelin.

Lapland Tattoo Weekend 20 vuotta

Lapland Tattoo Weekend järjestetään 10.-11. helmikuuta 2017 Tornion Torandassa ja tällä kertaa kyseessä on tavallista juhlavampi kattaus, sillä tapahtuma täyttää kunnioitettavat 20 vuotta. Parissakymmenessä vuodessa LTW onkin kasvanut pienemmän harrastajapiirin kokoontumisesta koko kansan juhlaksi, joka on ottanut paikkansa pohjoisen ihmisten sydämissä.

Paikalla on eri tyylilajien guruja Indonesian perinteisen tatuointitaiteen taitajista aina Californian new schoolin mestareihin. Lisäksi tapahtumaan oman mausteensa tuo alan tunteva juontaja sekä asiaan kuuluva musiikki. Uitto-salin tiloissa palvelee ravintola. Toranda Express kuljettaa väkeä Haaparannasta ja Torniosta molempina iltoina klo 20 ja 21. Paluukuljetukset ovat puolenyön jälkeen non-stop.

Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 17-02.30 ja lauantaina 12-02.30. Tapahtuma on ikärajaton molempina päivänä klo 20.00 saakka.


Esiintyjät:

Perjantai 10.2.
Rockabullies

Lauantai 11.2.
Heartburn trio
61Beast
Rock2Night
Greedy Pig


Liput

Perjantai 10.2: Päivälippu 5 €, ikärajaton klo 17-20. Lippua ei vaihdeta rannekkeeseen. Päivä & iltalippu 10 €, K-18 klo 20-02.30. Lippu vaihdetaan rannekkeeseen. Ranneke oikeuttaa edestakaiseen pääsyyn alueella sekä päivän että illan aikana.

Lauantai 11.2: Päivälippu 5 €, ikärajaton klo 12-20. Lippua ei vaihdeta rannekkeeseen. Päivä & iltalippu 15 €, K-18 klo 20-02.30. Lippu vaihdetaan rannekkeeseen. Ranneke oikeuttaa edestakaiseen pääsyyn alueella sekä päivän että illan aikana.

Viikonloppulippu 20 €, K-18

Lippu vaihdetaan rannekkeeseen. Oikeuttaa edestakaiseen pääsyyn alueella sekä perjantai- että lauantaipäivän ja -illan aikana.

Lapset alle 14v. ilmaiseksi sisään aikuisen seurassa.
Liput ovat myynnissä netissä osoitteessa https://www.seamchip.fi/toranda

Lipunmyynti ovella molempina päivinä klo 24 saakka. Huom! Varaathan käteistä rahaa tatuoitsijoita varten.

Irina Björklund konsertoi Keminmaassa maaliskuussa

23.1.2017
Näyttelijä-laulaja Irina Björklund konsertoi Keminmaan Valleniussalissa lauantaina 18. maaliskuuta klo 18 alkaen. Konsertti on osa Keminmaan kunnan Suomi 100 -juhlatilaisuuksia.

Björklund on erikoistunut pitkälti ranskankielisiin lauluihin. Niitä hän on julkaissut jo viiden albumin verran (Oh l’amour, 2006), Vintage Espresso, 2007), Chanson d’automne, 2011), La vie est une fête, 2014) ja Ce soir tout peut arriver, 2015). Ansioistaan ranskan kielen edistämisestä Ranskan Suomen suurlähettliläs Serge Mostura luovutti joulukuussa 2016 Björklundille Ranskan kulttuuriministeriön johtaman Arts et Lettres -ritarikunnan upseerimerkin.

Ranskankielisten laulujen lisäksi Björklund on levyttänyt suomeksi kaksi duettoa (Verenpisara, Niin kaunis on maa) Samuli Edelmannin kanssa. Lisäksi Björklund on vieraillut muun muassa Ipanapan Talvilaulut -kokoelmalevyllä ja Mikko Kuustosen kokoelmalevyllä Kuu ja tähdet.


Ruotsin Danderydissä helmikuussa 1973 syntynyt Björklund on ollut naimisissa Keminmaassa vuonna 1971 syntyneen Peter Franzénin kanssa vuodesta 1996 lähtien. Vuosina 1999–2013 he asuivat Los Angelesissa, Yhdysvalloissa ja syksyllä 2013 he muuttivat Ranskaan. Pariskunnalla on vuonna 2007 syntynyt Diego -poika.

Näyttelijä-kirjailija Peter Franzén on yksi Keminmaan nimekkäistä koulukummeista. Hänet on nimetty Keminmaan keskuskoulun kummiksi. Tony Kakko on Pölhön koulun ja Katja Lukin-Keiski Lassilan koulun kummi.

Irina Björklund sävelsi Franzenin samannimiseen omaelämäkerrallisen esikoiskirjaan perustuvan Tumman veden päällä -elokuvan musiikin yhdessä Janne Lappalaisen kanssa.

Björklundin erikoistaitoihin laulamisen lisäksi lukeutuvat laulujen kirjoittaminen, tanssiminen, kitaran- ja sahan soitto.  Sahaa hän on soittanut muun muassa Hollywoodin Hotel Cafessa tilaisuudessa, jossa mainostettiin suomalais-amerikkalaisen Anne Nordan ohjaamaa ja pariskunta Björklund-Franzénin tähdittämää indie-elokuvaa Red Is the Color of.


Vuosina 1993-96 Teatterikorkeakoulussa opiskellut Björklund on näytellyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Rukajärven tie, Levottomat sekä Vieraalla maalla. Vuonna 1999 Björklund sai parhaan naispääosan Jussi-palkinnon Millan osasta elokuvassa Minä ja Morrison. Varsinaisen läpimurtonsa Björklund teki elokuvassa Rukajärven tie.

Björklundin keräsi mainetta myös Hollywoodissa vuonna 2010, kun hän sai roolin The American -elokuvassa, jossa George Clooney näytteli palkkamurhaajaa ja Björklund tämän tyttöystävää.


Liput Irina Björklundin Keminmaan konserttiin maksavat 15 euroa. Lippujen ennakkomyynti: Keminmaan Kukka (CityMarket Keminmaa) 1.2.2017 alkaen.

Tuleeko IskelmäKesä 2017 Kemiin?

 

21.1.2017
Viime vuonna järjestetyt kuusi IskelmäKesä 2016 -tapahtumaa keräsivät muhkeasti yli 35 000 hengen yleisön. Tapahtumat järjestettiin Iisalmessa, Mikkelissä, Rovaniemellä, Raumalla, Lahdessa ja Joensuussa.

Myös tulevana kesänä IskelmäKesä -tapahtumia järjestetään paikkakunnilla, jotka eivät välttämättä ole samoja kuin viime vuonna. Hyvinkää julkaistiin perjantaina ensimmäisenä IskelmäKesä 2017:n paikkakuntana. Siellä aikuiselle yleisölle suunnattu kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään 28.-29.7.

Rokkineuvoksen saamien tietojen mukaan tapahtumaa on kaavailtu myös Kemiin, jonne IskelmäKesä 2017 rantautuisi heinäkuun alussa. Lopullisia päätöksiä tapahtumapaikkakunnista ei ole vielä tehty ja muut kiertuepaikkakunnat Hyvinkään lisäksi julkaistaan kevään aikana.

Hyvinkäällä esiintyvät ainakin Suvi Teräsniska, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Yö, Tuure Kilpeläinen, Laura Voutilainen ja Neljänsuora. Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.iskelmakesa.fi

 

The Raveys ja ensimmäinen single, olkaa hyvät

27.12.2016
Meri-Lapin bändiskaban 2016 voittajayhtye, keminmaalainen indieyhtye The Raveys julkaisi jouluaattona ensimmäisensä singlensä musiikkivideon. Biisi on nimeltään Show Me. Kappaleen myötä bändi toivottaa kaikille oikein mainiota uutta vuotta.

The Raveysin muodostavat Miikka Viitala (laulu), Jaakko Mattila (soolokitara), Aleksi Viitala (rytmikitara ja taustalaulu), Teemu Mikkola (basso ja taustalaulu) sekä Markus Ranta (rummut).


Syksyn 2016 mittaan bändi on harrastanut melkoista videopommitusta. Ennen Show Me -kappaletta yhtye on ehtinyt ladata Youtube-palveluun liudan kappaleitaan, niin omia kuin covervetojakin.

Youtubesta löytyvät The Raveysin omat biisit Mysterious Mind, How Much Do You Get?, Take Me Back To Start, Wake Me Up sekä coverit The Strokesin Someday- kappaleesta ja ruotsalainen poprockyhtye Ram Di Damin Flashbacks -biisistä. Ei muuta ko juutuubiin hakusanaksi The Raveys ja poppikone soimaan.Aiemmin The Raveys tunnettiin nimellä The Pioneers, mutta bändi vaihtoi nimeä, koska The Pioneers nimi toi nettihaulla esiin yleensä samannimisen jamaikalaisen reggaebändin.

Jori Hulkkonen. Kuva: Petteri Mero

Jori Hulkkosen Sin Cos Tan coveroi Hanoi Rocksin joulubiisin

20.12.2016
Kemiläislähtöisen Jori Hulkkosen sekä Juho Paalosmaan muodostama konepop-duo Sin Cos Tan ilahduttaa ystäviään julkaisemalla coverin Hanoi Rocksin vuonna 1981 julkaisemasta Dead by Xmas -joululaulusta.
- Halusimme coveroida yhden ehdottomista joululaulusuosikeistamme, Sin Cos Tan perustelee Andy McCoyn säveltämän klassikon versiointia.


Kemissä syyskuussa vuonna 1973 syntynyt Jori Hulkkonen DJ ja elektronisen musiikin tuottaja, joka  alkoi tehdä musiikkia 1990-luvun alussa Jukka Hautamäen ja Ari Ruokamon kanssa perustamallaan Lumi-levymerkillä. Vuonna 1996 hän sai levytyssopimuksen ranskalaisen F Communications -levymerkin kanssa.

Hulkkosen intohimo elektroniseen musiikkiin kehittyi hänen nuoruusvuosinaan varhaista elektro-, house-, teknomusiikkia sekä syntikkapoppia soittaneen  Ruotsin radion ansiosta. Hulkkonen, jolla ei ole lainkaan musiikillista koulutusta, alkoi tehdä ensimmäisiä musiikillisia kokeilujaan vuonna 1988.

Vuonna 1996 julkaistun ensilevyn Selkäsaari tracks jälkeen Hulkkonen on julkaissut valtavan määrän musiikkia ja noussut genrensä arvostetuimpien deejii/tuottajien joukkoon.

Kuuntele Dead by Xmas -julkaisu oheisesta Suncloud-com -linkistä.
https://soundcloud.com/theofficialjorihulkkonen/sin-cos-tan-dead-by-x-mas

 

Erkki Huru Bandiltä joulusingle

Erkki Huru Bandin muodostavat Jouni Kallankari, Matti Aho, Erkki Huru ja Esa Heikkinen.

Pukki hukassa -kappaleen komea musiikkivideo on kuvattu bändin kotimaisemissa Kemissä.

12.12.2016
Kemiläinen Erkki Huru Band on julkaissut riemukkaan joulusinglen Pukki hukassa. Youtubessa julkaistulla komealla videolla näkyy kemiläisiä maisemia, paikkoja ja laulun sanoista voi löytää myös tuttuja kemiläisiä nimiä. Laulussa ihastuttava tonttujoukko etsii joulupukkia jään ja lumen kaupungista eli Kemistä.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut yhtyeen laulaja-lauluntekijä Erkki Huru, sovitus on koko bändin yhteistyötä. Mukana laulamassa on Emmin, Hetan, Lempin, Minnean ja Rauhan muodostama lapsikuoro. Videolla esiintyvät lisäksi Eelis, Eeki, Liisa, Elmo, Veikko, Ilmari, Veera ja tietysti itse joulupukki. Videolla on myös Kirsti Sergejeffin valokuvia jäänmurtaja Sammolta. Videon teossa avustajina ovat olleet myös Juho, Marja, Erno ja Maiju.

- Kappaleen myötä haluamme toivottaa kaikille riemukasta joulua ja unelmat toteuttavaa Uutta Vuotta 2017, Erkki Hurun (laulu ja kitara), Matti Ahon (kosketinsoittimet), Jouni Kallankarin (basso ja taustalaulu) sekä Esa Heikkisen (rummut) muodostama yhtye viestittää.


Erkki Huru Bandillä on takanaan melkoinen vuoksi. Heinäkuussa yhtye julkaisi 17 kappaletta sisältävän debyyttialbuminsa Kemi, jolta on julkaistu singlet Tule Vain, Kavaljeeri ja Seilori sekä musiikkivideot kappaleista Kemi, Laulaja syntyy lavalla, Tähdenlentoa odotan sekä hääbiisistä Se on hän.

Yhtye osallistui myös tämän vuoden Company Rock -kilpailuun selviytyen Helsingissä pidettyyn finaaliin saakka.

Kemi -levyä on edelleen saatavilla bändin jäseniltä, www.tangotehdas.com -kauppa-osastolta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen erkki.huru@gmail.com

Ensi keväänä soi SonatA SinfonicA

7.12.2016
Rocktenori Tony Kakko pistää itsensä likoon Oulu Sinfonian solistina ensi keväänä. Sonata Arctican laulajana ja lauluntekijänä tunnettu Tony Kakko esiintyi muutama vuosi sitten Oulu Sinfonian ja Oulun Energian perinteisessä kesäkonsertissa Johanna Förstin kanssa laulaen pääosin muiden kirjoittamia hittejä.

Siitä saakka on itänyt idea Sonata Arctican tuotannon ympärille muodostuvasta suuren luokan konsertista. Lopulta kappaleet valittiin ja annettiin jatkojalostukseen parhaille sovittajille, jotka loihtivat vivahteikkaan konserttikokonaisuuden kapellimestari Jukka Myllyksen johtamalle sinfoniaorkesterille, komppiryhmälle, taustalaulajille ja Tony Kakolle.


Sinfoniaorkesterin solistina esiintyminen ei ole Kakolle muutenkaan aivan outoa, sillä mies lauloi elokuussa 2015 Kemin Meripuistossa Kemin kaupunginorkesterin solistina Pohjolan Sanomien Kesäri-konsertissa. Tuolloin Sonatan tuotannosta kuultiin sinfoniaversiot kappaleista Tallulah ja Love.

Kaksi SonatA SinfonicA -konserttia pidetään Madetojan salissa Oulussa lauantaina 29.4. klo 18 ja sunnuntaina 30.4. klo 15.  Konserttien kesto on noin kaksi tuntia väliajan kanssa.

Konserttiliput maksavat  32 / 28 / 12 euroa, Pohjoista voimaa -etuasiakkaille 20 euroa plus toimituskulut. Lippuja myy Ticketmaster.

Lähde: http://www.oulusinfonia.fi/konserttipohja/sonata-sinfonica-2.html

Keltainen sukellusvene sukelsi suosioon Kuivaniemellä

2.10.2016
Keltainen sukellusvene -yhtye soitti perjantaina Kuivaniemen Kievarissa historiansa kolmannen keikan. Sitä ei olisi uskonut, sillä yhtye vaikutti paljon kokeneemmalta - siitäkin huolimatta, että bändi muodostuu 19-24 -vuotiaista nuorukaisista.

Harva bändi nimittäin kykenee uransa tässä vaiheessa vetämään kolme täysipainoista settiä, encoreineen kaikkiaan 34 biisiä. Jo pelkästään se on kympin arvoinen suoritus.  Puhumattakaan siitä, että yhtye sai yleisön mukaansa jo avauskappaleen Matkalla Alabamaan aikana. Heti ensimmäisten sointujen kajahtaessa ilmoille päät kääntyvät baaritiskillä ja ensimmäisen kertosäkeen kohdalla kaikkien rintamasuunta on bändiä kohti. Toisen kertosäkeen aikana nähdään ensimmäiset tanssimuuvit ja biisin jälkeiset aplodit ovat huumaavat. Salista kuuluu jee- ja hyvä jätkät -huutoja.

Ilta on selvästi pohjustettu onnistuneelle matkalle yleisön sydämiin. Kun kakkosbiisi Rappiolla alkaa, ensimmäinen naiskolmikko säntää tanssimaan, saaden pian seuraa toisesta triosta, ensimmäinen mieskin näyttää joraajan taitojaan. Tunnelma on välitön, ihmiset laulavat tutun biisin mukana.


Keltainen sukellusvene oli rakentanut ohjelmistonsa mallikkaasti. Eka setti sisälsi pitkälti takuuvarmaa menomusaa, toinen oli sisällöltään hieman rauhallisempaa ja kolmas räväkämpi, katon ilmaan nostattavaa meininkiä.

Soittopuoli yhtyeellä on hanskassa. Kaikki ei - tietenkään - ihan virheittä sujunut, mutta nekin kuuluvat asiaan, eikä yleisö niistä pulttia ottanut - bändistä puhumattakaan. Yhtyeen yksi ehdottomista eduista on lauluvoima. Nelikosta kolme, kaikki rumpali Olli Roivasta lukuunottamatta - laulaa. Jokaisen omia lauluvahvuuksia hyödynnettiin hyvin ja kukin pääsi vetämään omia bravuureitaan, mikä toi ohjelmistoon leveyttä. Samuli Roivas ja Tero Kemppainen hoitivat pääosin karheammat biisit ja Ville Haapaniemi rauhallisemmat tunnelmapalat.

Soitinvalikoimakin yhtyeellä on perusbändiä laajempi, mikä tuo oman säväyksensä. Tero Kemppainen soitti kitaran lisäksi koskettimia ja Samuli Roivas rytmitti kakkossetin neljää ensimmäistä biisiä kontrabassolla, joiden aikana basisti Ville Haapaniemi tarttui puolestaan kitaraan.


Vaikka ohjelmisto koostuikin coverkappaleista, yhtye toi useampaankin biisiin myös omaa näkemystään. Esimerkiksi Tuomari Nurmion Lasten mehuhetki -kappale oli sovitettu täysin uusiksi. Vekkuli, erittäin toimiva versio. - Hei, täähän on mun lempparibiisi, kuuluu naisääni yleisön joukosta hoksattuaan mikä biisi on kyseessä. Lisäksi yhtye teki muun muassa Juice Leskisen Viidestoista Yö -laulusta omanlaisensa tempoa lisäämällä.

Ohjelmistossa oli myös kivoja yllätyksiä, vähemmän kuultuja klassikkobiisejä, kuten Sanna ja lapset -yhtyeen Pieni murhapolttaja, Klamydian Pienen pojan elämää ja harvemmin kuultu Hurriganes -veto Find a lady. Kaikki sopivat settiin kuin nakutettuna.

Hurriganes oli keskeisesti esillä - kahdellakin tapaa. Bändin biiseistä kuultiin Find a ladyn lisäksi Bourbon street, Awful crime ja I will stay. Lisäksi Ville Haapaniemen mikkiständiä koristi Cisse Häkkisen aikanaan käyttämä nimellään varustettu pyyhe.

Rohkeuden eikä tyylitajunkaan puute Keltaista sukellusvenettä vaivaa. Sen todistivat pelkästään jo toisen setin päätöskappaleiksi valitut herkät Simon & Garfunkel -hitit Mrs. Robinson ja Sound of Silence, joita ennen kuultiin mainio Beatles -biisien ketju All my loving, Help ja I want to hold your hand.

Viimeinen setti oli silkkaa paahtoa, biisien väleissä ei isoja taukoja pidetty. Setin päätösbiisinä kuultiin ZZ Topin Sharp dressed man, mutta yleisön vaatimuksesta yhtye soitti vielä kolme encorea, Kings Of Leonin Sex on firen sekä Deep Purplen Black Nightin. Siihen keikka olisi ollut hyvä päättää, sillä kolmantena encorena ja illan aikana jo aiemmin soitettu Johnny B. Goode oli hieman turhanoloinen jatkovedätys.

Pääsylipun Kuivaniemen Kievariin osti 58 ihmistä. Määrä on varsin hyvä kohtuullisen pieneen ravintolaan. Niin bändi kuin talon väkikin oli tyytyväinen yleisömäärään, etenkin kun yleisön keski-ikä olo selvästi normi-iltoja nuorempi. Rock-iltoja enemmänkin tanssi- ja karaoke-illoistaan tunnetussa Kievarissa on ollut harvemmin. Ehkä niitä tulee tämän jälkeen useammin. Sitä sopii toivoa. Hieman satsausta valaistukseen tosinvoisi toivoa - jos joskus toistekin joku haluaa kuvata bändiä.

Tuhansia keikkoja kokeneelle Rokkineuvokselle ihka uusia keikkapaikkoja tulee nykyään vastaan harvemmin. Kuivaniemen Kievari oli kuitenkin sellainen. Kokemus oli kaikkiaan hyvin myönteinen, vaikka kotiinpaluu venyikin yli kolmen aamuyöllä. Ei vain malttanut lähteä kesken keikan pois. Hyvän keikan merkki sekin.

Keltainen sukellusvene -yhtyettä on helppo suositella seutukunnan keikkapaikoille. Napatkaahan bändi iltojenne viihdyttäjäksi - tuskin tulette pettymään.

Keltainen sukellusvene -yhtyeen biisilista Kuivaniemen kievarissa 30.9.

Ensimmäinen setti

Matkalla Alabamaan
Rappiolla
Proud Mary
Eight days a week
Sukset
Kaasua komissario Peppone
Bourbon street
My only one
Lasten mehuhetki
Luonas kai olla saan
Viidestoista yö

Toinen setti

That's allright mama
Burning love
Awful Crime
Johnny be goode
Have you ever seen the rain
All my loving
Help
I wanna hold your hand
Mrs. Robinson
Sound of silence

Kolmas setti

Suomi-ilmiö
Pienen pojan elämää
Tahroja paperilla
Pieni murhapolttaja
Paint it black
Likaiset legendat
I will stay
Travelin' band
Find a lady
Sharp dressed man

Encoret

Sex on fire
Black Night
Johnny B. Goode