” Ei vain voi muuta kuin katsoa eteenpäin ja seilata kohti uusia horisontteja”

*Kemiläinen Bliniks pääsi UnelmaKiihdyttämöön tähtiartisten mentoroitavaksi.

*Valintaraadin puheenjohtaja Tuomas Keskisen mukaan hakijoiden taso oli huikea.

 

14.11.2016
Kemiläinen Olli Saarenpää, joka tunnetaan myös dj-nimellä Bliniks, on valittu ainoana lappilaisena Somasen UnelmaKiihdyttämöön tähtiartistien mentoroitavaksi.

UnelmaKiihdyttämö nähdään Soma Media Oy:n Somanen.com livestriimausalustalla. Uudenlaisen livekonseptin kahdeksassa jaksossa seurataan 24 tunnin ajan kahdeksan nuoren matkaa kohti musiikillista unelmaa. Matkalla nuoria mentoreina tukevat Suomen eturivin artistit, jotka jakavat oman ammatillisen osaamisensa sekä elämänkokemuksensa nuorten kanssa.

UnelmaKiihdyttämössä nuoret pääsevät kokeilemaan kykyjään ja tuottavat yhdessä mentorin kanssa oman julkaistavan biisinsä. Mentoreina mukana nähdään muun muassa Aki Tykki (Happoradio), Sara Chafak, Pertti Neumann ja Anne Mattila.

20-vuotiaan Bliniksin lisäksi mukaan on valittu Essi Hohko (Helsinki/Tukholma), Aki ”Daniel X” Laurinaho (Helsinki/Oulu), Milla Peltoniemi (Kauhava), Karkki Puustinen (Helsinki), Sanna ”Sana” Rönnberg (Oulu), Miska "Aksim Nenomit" Timonen (Helsinki) sekä Kia Vihreäkoski (Helsinki).

- Hakijoiden taso oli huikea, eivätkäkä valinnat ollut missään nimessä helppoja, luonnehtii valintaraadin puheenjohtaja Tuomas ”Gary” Keskinen.

- Kaikki unelmat ovat arvokkaita ja jokainen tarina unelman takana kosketti meitä. Lämmöllä kannustamme jokaista hakijaa jatkossakin tekemään tarvittavan määrän työtä oman unelmansa toteutumiseksi, Keskinen lisää. Hänen mukaansa raati haki valinnoillaan musiikillisesti mahdollisimman monipuolista kokonaisuutta.

 

Bliniks on innoissaan valinnastaan.
- En voi muuta sanoa kuin että on paras olo koskaan. En ole ollut näin iloinen pitkään aikaan. Valintauutinen tuli täytenä yllätyksenä. Elämä osaa yllättää, tästä tulee hauskaa.
Ennakkoon Bliniks ei uskaltanut kovin paljon toivoa, etenkin kun edellinen kilpailuun osallistuminen meni mönkään.
– Ajattelin jo, että en osallistuisi enää mihinkään musiikkikilpailuun. Kaverin ehdotuksen kautta sitten kuitenkin lähetin Somaseen materiaalia mun tulevalta albumilta, ja nyt mut on valittu UnelmaKiihdyttämön ekalle tuotantokaudelle seitsemän muun nuoren kanssa. Nyt sitten aletaan tuottamaan biisejä täydellä teholla, hän kuvailee tuntemuksiaan.


Nuorukainen kiittelee muun muassa viime kesän Satama Open Airissa tapaamaansa Samuli Kakkoa, joka vasta pääsi omaan unelmaduuniinsa.
– Samuli oli oikeassa sanoessaan, että maailmalla on tapana palkita ennemmin tai myöhemmin, myös pitkän ajan yrittämisen ja pettymysten jälkeen.
- Nyt olen täynnä toivoa ja uusia virkeitä ajatuksia. Ei vain voi muuta kuin katsoa eteenpäin ja seilata kohti uusia horisontteja. Ties mitä tästä jutusta voi nyt kasvaa, Bliniks makustelee.
Kakon lisäksi uuden tien alussa oleva Bliniks haluaa kiittää myös erityisesti Mészáros Gergelyä, Timo Astikaista ja Lalli Mustakalliota, jotka ovat tukeneet häntä musiikkiurallaan.
- On monia muitakin, mutta näillä kolmella on tärkeä paikkansa sydämessäni, Saarenpää kiittelee.


Vuonna 1996 syntynyt Saarenpää on valmistunut ammattiopisto Lappian viestintä- ja media-alan koulutuksesta. Hän on toiminut elektronisen musiikin tuottajana ja dj:nä kaikkiaan jo lähes viisi vuotta. Touhu sai alkunsa kun Saarenpää kuuli Skrillexin First of The Year -kappaleen, joka innosti kuuntelemaan myös muita dj/tuottajia. Unelmoituaan vuosia bändielämästä, hän innostui ajatuksesta ryhtyä tuottamaan musiikkia itse.
Taiteilijanimi Bliniks syntyi tiivistämällä pidemmän artistinimensä Blind Phoeniks.

Sittemmin alkaessaan hiukan kyllästyä elektroniseen musiikkiin. hän löysi uuden inspriraatiolähteen suomalaisista metallibändeistä kuten Sonata Arctica, Silent Threnody, Nightwish, Stratovarius, Children of Bodom ja Amorphis.
- Aloin sisällyttää musiikkiini varsinkin sinfonia- ja powermetallielementtejä, muutamia singlejä julkaissut Bliniks valaisee. Parhaillaan hän valmistelee Outcast Of His Dream -debyyttialbumiaan.


Rokkineuvoksen edellisen UnelmaKiihdyttämö-jutun löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/426573484

Bliniksin Facebook-sivut löytyvät osoitteesta: https://www.facebook.com/Bliniks-437680942930171/

UnelmaKiihdyttämön Facebook-sivut ovat täällä: https://www.facebook.com/unelmakiihdyttamo/?fref=ts

Somasen Facebook-sivuille voit kurkistaa tästä: https://www.facebook.com/somanencom/?fref=ts

Pauli Maronen on syntyperäinen kemiläinen ja ylpeä siitä. Hän haluaa osaltaan olla mukana rakentamassa siitä vielä parempaa kaupunkia.

Mies monen bändilogon takaa

Kemiläisyys on Pauli Maroselle asenne ja ylpeyden aihe. Se näkyy myös hänen Kemiläine -logossaan ja -tuotteissaan.

Pauli Marosen käsialaa ovat Slap Bettyn, Flesh Roxonin ja TimeKillersin logot. Moniosaajalla on myös oma Kemiläine –tuotemerkki ja sivutoimiyritys.

4.4.2016
Musiikkimaailmassa harvoin riittää pelkästään se, että osaa tehdä hyvää musiikkia. Sen lisäksi tarvitaan paljon muutakin osaamista. Pitää kyetä näkymään julkisuudessa, tiedotusvälineissä ja internetissä, varsinkin sosiaalisessa mediassa.
Lisäksi levyt tarvitsevat kannet ja kannet tarvitsevat kansitaitelijan. Bändi tarvitsee nimen lisäksi myös hyvän logon, joka iskostuu helposti musiikinkuluttajan tajuntaan. Niillä myydään musiikin itsensä ohella musiikkia.
Eikä tämäkään riitä, tarvitaan myös markkinointia, sponsorointia, monenlaista yhteistyötä ja paljon muuta. Tarvitaan varsinkin kykyä olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tietysti rutkasti tuuria.

Kemiläinen Pauli Maronen, 29, on yksi lenkki esimerkiksi Slap Betty-, Flesh Roxon- ja TimeKillers- yhtyeiden taustalla. Maronen on suunnitellut bändien logot, joka puskevat esiin niin levyjen kansissa, keikkajulisteissa kuin bändien taustalakanoissakin.
– Viimeisimmät työni ovat TimeKillers -yhtyeen logo ja Dead City Dreams -levyn kannet, Maronen kertoo.
Hänen käsialaansa on myös huhtikuun lopulla ilmestyvän Roisto -yhtyeen IV –levyn kannet. Dream of Unreality –yhtyeelle Maronen on suunnitellut ja tehnyt logon ja levykansien lisäksi nettisivut.
– Kaikki lähti liikkeelle vuonna 2004, kun tein Darker Grounds -yhtyeelle verkkosivut. Siitä kaikki nämä bändikuviot lähtivät liikkeelle. Sitten olen ollut mukana Nicky Rothenin eri projekteissa, tein logot Raakaversio- ja Flesh Roxon -yhtyeille. Roxonin logo on kulkenut bändin mukana ympäri Eurooppaa, mikä on ollut hienoa, Maronen myhäilee.
Slap Bettyn kanssa Maronen on tehnyt yhteistyötä bändin alkuajoista lähtien.
- Siinä on ollut mukana kaikki mahdolliset kuviot, logoa ja paitaprinttejä myöten.

Yhteistyö bändien kanssa on vain yksi – joskin olennainen siivu Marosen Outlines Artwork -sivutoimiyrityksestä. – Otan aina mielenkiinnolla vastaan uusia projekteja. Teen esimerkiksi myös yrityksille mainoksia ja verkkosivuja. Olen tehnyt yhteistyötä muun muassa Digivisionin kanssa, jolla on Kemi-Simo-Keminmaa –alueella digitaalisia ulkomainostauluja.
- Tämän sivutoimen rahoitan kuljettamalla kappaletavaraa pienellä kuorma-autolla pääasiassa liikkeille.
Omien nettisivujensa kautta – tietysti sosiaalista mediaa hyödyntäen, Maronen myy omia Kemiläine -tuotteitaan. Toistaiseksi on saatavilla Kemiläine –t-paitoja sekä kangasmerkkejä uusitulla printillä.
- Tulevaisuudessa ajatuksena on myös bändipaitojen suunnittelu ja myynti, Maronen mainitsee tietäen, ettei kaikkea tulla häneltä pyytämään, vaan itse pitää myös olla aktiivinen.

Kemiläine – siis kemiläinen ilman viimeistä n-kirjainta – on Marosen jo vuosia sitten saaman ahaa-elämyksen myötä syntynyt tuotemerkki.
- Ajatuksena oli kehitellä paita, jonka printti kertoo, että kantajansa on ylpeä kemiläisyydestään, kuten minäkin olen.
Tällä hetkellä Maronen sanoo keskittyvänsä pitkälti Kemiläine-tuotemerkin ja verkkokaupan kehittelyyn, mutta pitää logojen, levykansien, julisteiden ja verkkosivujen graafisen suunnittelun tiiviisti mukana. Maronen hoitaa tilauksesta myös firmoille yritysilmeen suunnittelua logoineen, liikemerkkeineen, painotuotteineen, käyntikortteineen ja esitteineen.

Pauli Maronen on syntyperäinen kemiläinen, eikä ole koskaan asunut missään muualla.
- Kemi on suhteellisen pieni paikka, tiivis kaupunki, jossa on paljon potentiaalia. Minulla on hirveä hinku olla mukana kehittämässä Kemiä, Maronen tiivistää yhden missionsa.
- Kemissä on paljon tapahtumia, täällä on aina ollut loistavia muusikoita ja nyt meillä on myöskin menestyvä jalkapallojoukkue, mutta tänne pitäisi saada vieläkin enemmän elämää, toukokuussa 30 vuotta täyttävä Maronen lisää.
Viime vuonna PS Kemin menestys Ykkösessä ja nousu Veikkausliigaan oli Maroselle iso asia.
- Kaikki yhteistyö PS Kemin kanssa lähti liikkeelle faniryhmän perustamisesta. Se on vienyt minut täysin mukanaan, mies naurahtaa.

Maronen on myös suunnitellut PS Kemin liigahuivin sekä seuran kannustusjoukko Kempton Royalsin logon ja jäsenkortin yhdessä porukkaa johtavan Olli-Pekka Rissasen kanssa. Yhteistyö on osaltaan peruja myös Darker Grounds –ajoilta, sillä Rissanen oli yhtyeen laulusolisti. Bändissä vaikuttivat myös nykyinen Slap Betty –pomo ja Roistossakin vaikuttava Teemu Ylinikka.
– Unelmani on, että voisin joku päivä työllistää itseni täysipainoisesti graafisilla töilläni, Maronen sanoo.
Graafikkona hän on täysin itseoppinut. – Olen piirtänyt ja maalannut pikkupojasta saakka. Se voi olla synnynnäinen lahjakin, mutta kävin jo nuorena maalaamista harrastaneen mummoni kanssa taideleireillä, vuonna 2005 ammattikoulusta datanomiksi valmistunut Maronen pohtii.
Kynän hän muistelee aina pysyneen hyvin käsissään.
- Minulla on myös sen verran hyvä mielikuvitus, että pärjäsin koulussa myös ainekirjoituksessa kohtalaisen hyvin. Enemmän kuitenkin olen piirtänyt kuin kirjoittanut. Kouluvihkot olivat täynnä erilaisia piirroksia.
Kynän lisäksi myös kamera tottelee Marosta. Mies on ottanut promokuvia muun muassa Slap Betty –yhtyeestä.

Musiikkia Maronen sanoo ainoastaan kuuntelevansa sujuvasti.
- En osaa soittaa mitään, vaikka pappani Pekka Maronen oli kova muusikko, samoin setäni Erkki Maronen. Keskityn itse siihen, mitä osaan, eli graafiseen työhön, laajan musiikkimaun omaava Maronen alleviivaa.
- Kuuntelen kausiluontoisesti erilaista musiikkia, välillä raskaampaa, välillä kevyempää.
Jalkapalloiluakaan hän ei ole itse harrastanut.
- Sitäkin vain katson sujuvasti, Maronen naurahtaa.

Pauli Marosen yhteystiedot:

Verkkosivusto ja -kauppa: http://outlines.fi
https://www.instagram.com/outlines.fi
http://paulimaronen.deviantart.com
Sähköposti: outlines.fi@gmail.com
Puhelin: 040- 744 8345