Mimmirock on jälleen täällä

24.3.2017
Yksi kevättalven varmoista merkeistä on jälleen täällä. On jälleen Kemin Mimmirockin aika. Jo 12. kerran järjestettävä tapahtuma pidetään lauantaina 25.3.

Mimmirockin umpihankifutisturnaus pelataan perinteisesti Hahtisaarenpuistossa keskellä Kemiä rockin pauhatessa taustalla klo 11 alkaen. Tänä vuonna perinteisesti räväkässä, yllätyksellisessä, kauniissa ja hieman hikisessäkin – mutta ei koskaan tyylittömässä - turnauksessa pelaa neljä joukkuetta; Pesäpirkot, Fazu, Tiian tytöt ja GBOF.

Tukikohtana toimii Hahtisaarenkadun toisella puolella hotelli Cumuluksen yhteydessä sijaitseva Pub Old Gringo, jossa on infopiste, juomatarjouksia ja akustista livemusiikkia klo 14, jolloin ohjelmassa on megalomaaninen akusticshow a la Matti Virtasalo. Tarjolla on kaikkien aikojen mimmifutishittejä.

Iltabileet palkintojenjakoinen alkavat klo 22 Ankkurissa. Lauteille nousevat Thera & ZZ Boys sekä Krista Tiitinen & Excited. Lippu maksaa 10 euroa, sisältäen narikan. Tapahtumapassilla pääsee sisälle Ankkuriin ilmaiseksi klo 23 saakka.

Hankifutisotteluissa peliaika on 2 x 10 minuuttia, kentällä saa olla kerrallaan 5 pelaajaa maalivahdin lisäksi. Muita rajoituksia on vain yksi; kaikkien pelaajien on oltava naissukupuolen edustajia. Vaihtoja voi tehdä edestakaisin mielinmäärin.

Sääntöihin lukeutuu muun muassa se että kulmapotkut, sivurajaheitot, maalipotkut, vapaapotkut ja rangaistuspotkut potkaistaan käsistä. Kulmasta, sivurajasta ja maalipotkusta ei voi tehdä suoraan hyväksyttyä maalia.

Maalivahti voi joko avata heittämällä tai potkaisemalla käsistä yli puolen kentän. Maalivahti ei voi tehdä suoraan maalia omasta avauksestaan eli heittämällä tai käsistä potkaisemalla.

Sääntöjen rikkomisesta pelaajalle voidaan tuomitaan kahden minuutin jäähy. Pelaaja ei vapaudu jäähyltä vaikka vastustaja tekisi maalin.

Mimmirockin olemukseen olennaisesti kuuluu sekin että tuomari voi halutessaan muuttaa sääntöjä, vaihtaa pallon kevyempään tai raskaampaan sekä ojentaa levottomasta käytöksestä.

Yleisöllä on vapaa pääsy Hahtisaarenkadun valkoisen veran ääreen.

Rockfutisteam Kemi taivaansinisissä pelipaidoissaan ja RFTK:n Oulun turnauksessa kahdesti kukistanut AXR Warnerin joukkue.

RFTK kuudes rockfutiksen SM-kisoissa

GBOF ei onnistunut uusimaan mestaruuttaan.


22.8.2016
Rockfutisteam Kemi sijoittui kuudenneksi jo 30. kerran pelatussa Rockfutiksen SM-kisoissa Oulussa viikonvaihteessa. RFTK:n sisartiimi, naisjoukkue Great Balls On Fire oli naisten liigassa seitsemäs. Viime vuonna GBOF juhli Vaasan turnauksessa Suomen mestaruutta.


RFTK:n kompastuskiveksi turnauksessa muodostui AXR Warnerin joukkue, jolle RFTK koki alkulohkon ainoan tappionsa 3-8 -lukemin. Sama joukkue tuli vastaan sunnuntain sijoitusotteluissa ja toisessa otatuksessa AXR Warner voitti niukin naukin 1-0.

Alkulohkon muissa otteluissa RFTK voitti Tampereen Jalkapalloklubin 3-1 ja löylytti lohkojumboksi jääneen järvenpääläisraumalaisen FC Bluesin 7-0.


Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa tamperelainen Poko sulki kemiläisiltä pääsyn mitalipeleihin 5-0 -voitollaan. Toisessa sijoitusottelussa RFTK nuiji rovaniemeläisen Rio Granden puhtaasti 3-0 ja otti näin nimiinsä Lapin parhaan rockfutisjoukkueen tittelin.

Suomen mestaruuden vei helsinkiläinen Tavastia, joka voitti finaalissa SO Rainbowin rankkarikisan jälkeen maalein 5-3. Pronssiottelussa kuopiolainen FC Kempes kukisti Pokon 3-0.


GBOF pelasi
Mimmiliigan avausottelussaan maalittoman tasapelin Joensuun Ilosaarirockin HC Ilotyttöjä vastaan. Toisessa ottelussa vastaan asettunut oululainen 45 RPM oli kemiläisiä parempi maalein 2-0.

Sunnuntain sijoitusottelussa kemiläismimmeillä oli jo terhakkaampi ote. Tamperelais-helsinkiläinen FC Mitsubitchit kukistui 3-1 ja helsinkiläinen Nuolupallo 5-0.

Mimmiliigan Suomen mestaruuden vei rovaniemeläinen Victoria's Secret, hopeaa sai helsinkiläinen Rintapumppu ja pronssille änkesi niin ikään helsinkiläinen Kallion Ruusut.


Lopputulokset:

Liiga, miehet:
1. Tavastia
2. SO Rainbow
3. FC Kempes
4. Poko
5. AXR Warner
6. RFTK
7. Giants of Rock
8. Rio Grande
9. Tampereen Jalkapalloklubi
10. FC Volume
11. Dog's Ball
12. ZOOM
13. NosturiRumba
14. Artti
15. FC Blues
16. SJK Festivals


Mimmit, liiga
1. Victoria's Secret
2. Rintapumppu
3. Kallion Ruusut
4. 45 RPM
5. HC Ilotytöt
6. SJK Böönat
7. GBOF
8. FC Mitsubitchit
9. Nuolupallo


Miehet, divari
1. 45 All Stars
2. Mojo
3. Moskovan Laturi
4. Vastapallo
5. Corinthian Leskinen
6. Elämän Pallo
7. Elk
8. Bottom

GBOF Kemistä puolustaa mestaruutta

Rockfutiksen SM-kisat pelataan viikonvaihteessa Oulussa.

17.8.2016
Rockfutiksen Suomen mestaruudet ratkotaan viikonvaihteessa jo 30. kerran. Kemiläinen GBOF puolustaa viime vuonna Vaasassa voittamaansa historiallista mestaruutta Mimmiliigassa.

Rockfutiksen SM-kisat pelataan tänä vuonna Oulussa Heinäpään urheilukeskuksessa. Kaikki ottelut pelataan samassa paikassa yhtenäisellä kisa-alueella. Mimmit pelaavat pelinsä tekonurmella ja miesten liiga- ja divaripelit otellaan luonnonnurmella.

Viime vuonna Great Balls On Fire voitti tiukassa loppuottelussa edellisvuoden mestarijoukkue VaSuRin maalein 2­-1. Välierässä kemiläiset kaatoivat helsinkiläisen Kallion Ruusut 5­-2. Alkulohkossa GBOF voitti kaikki ottelunsa. Alkulohkossa kemiläisten taidot ja voimat saivat tuta FC Ilotytöt maalein 5-1, FC Nuolupallo peräti 8-0 ja Mitsubitchit reippaasti maalein 7­-2.

GBOF on Rockfutisteam Kemin (RFTK) mimmijaosto, joka on perustettu vuonna 2006. RFTK on puolestaan perustettu vuonna 1997.

 

Miesten liigassa Rockfutisteam Kemi koettaa parantaa viime vuoden kahdeksatta sijaansa. RFTK oli viime vuonna ensimmäisenä päivänä lyönnissä ja voitti alkulohkonsa, mutta romahti toisena kisapäivänä rökäletappioihin.

Oulussa RFTK kohtaa alkulohkossaan viime vuoden hopeajoukkue AXR Warnerin, Tampereen Jalkapalloklubin sekä FC Bluesin. Tamperelaiset olivat viime vuonna sijalla 11 ja FC Blues sijalla 15 eli toiseksi viimeinen. Mestaruutta puolustaa tamperelainen Atletico Poko. Pronssia vei rovaniemeläinen FC Rio Grande.

 

Rockfutiksen SM-mitaleista taistellaan Oulussa toista kertaa. Edellisen kerran rockhenkisen futaajat ottelivat Oulussa vuonna 2007, tuolloin RFTK pelasi vielä divari-tasolla. Liigaan RFTK nousi neljä vuotta sitten.

Kisojen viralliset iltabileet pidetään lauantaina Nightclub Tähdessä, jossa esiintyy Maya Paakkari & Frozen Hippies. Bileisiin on vapaa pääsy.

Ensimmäiset Rockfutiksen SM-kisat pelattiin vuonna 1987 Nilsiässä ja Kuopiossa. Lapissa kisat on pidetty kaahdesti, Rovaniemellä vuosina 1999 ja 2012.

 

Rockfutiksen SM-kisojen lohkojako 2016

Liiga:

Lohko A:

FC Rio Grande
FC Kempes
SJK Festivals
Dog's Ball

Lohko B:

Poko
Giants Of Rock
Artti
FC Volume

Lohko C:

AXR Warner
RFTK
Tampereen Jalkapalloklubi
FC Blues

Lohko D:

Tavastia
SO Rainbow
RumbaNosturi
Zoom

Divari

Lohko A

Mojo
Moskovan Laturi
FC Bottom
Corinthian Leskinen


Lohko B


45 All Stars
Vastapallo
ELK
Elämän Pallo

 

Mimmiliiga

Lohko A

GBOF
HC Ilotytöt
45 RPM


Lohko B

Kallion Ruusut
FC Mitsubitchit
FC Victoria's Secret


Lohko C


Böönat
RintaPumppu
Nuolupallo

Rockfrisbee -turnaus järjestetään Kemissä jo neljännen kerran. Kuva vuoden 2014 turnauksesta.

Vielä ehtii mukaan Rockfrisbee 2016 -kisaan

Rockfrisbee-turnauksen järjestäjiin lukeutuva Jari "Maikka" Maidell viihtyy itsekin pelikentällä.

Iltabileissä esiintyvät Roisto, Death Tap ja Just a Cover.

14.5.2016
Kemin kesään mainiosti kotiutunut Rockfrisbee –turnaus järjestetään tänä vuonna jo neljännen kerran. Tapahtumapaikkana on Hahtisaaren frisbeepuisto keskellä Kemiä ja tapahtumapäivä on lauantai 11. kesäkuuta. Tapahtumaan ehtii vielä ilmoittautua tämän viikonlopun aikana, 15.5. mennessä.

Päivä alkaa frisbeegolf –joukkuekisalla kello 11, musiikin ja rennon rockasenteen parissa. Illalla jatketaan livemusiikin ja yhdessäolon merkeissä palkintobileissä. Iltabileissä ravintola Corner Inniusä esiintyy kolme bändiä, Roisto, Death Tap ja Just a Cover.


Turnaus on tarkoitettu rokkimiehille ja -mimmeille, jotka muodostavat kolmihenkiset joukkueet. Joukkue koostuu kolmesta rokkarista, voi olla myös sekajoukkue. Mikäli mimmijoukkueita ilmoittautuu riittävästi, järjestetään heille oma sarja. Joukkueilla asu vapaa, mutta pakollinen, mielellään yhtenäinen. Mukaan mahtuu 16 nopeimmin ilmoittautunutta joukkuetta. Ilmoittautuminen s-postiin: jari.maidell(at)pp.inet.fi. Ilmoita joukkueen/bändin nimi, pelaajat ja heidän rocktaustansa.

Turnausmaksu on 10€ / pelaaja. Maksut 15.5.2016 mennessä koko joukkueelta tilille: 513100-2130010, Kemin Rockfutiksen Tuki Ry, viestiosioon: Rockfrisbee 2016 ja joukkueen nimi.

Turnaussäännöt

- Pelit pelataan Best shot (BS) –pelimuodolla. Kaikki joukkueen pelaajat heittävät aloitusheiton. Joukkue saa itse valita kenen joukkueenjäsenen heittopaikasta jatketaan ja tämä päätös on ilmoitettava selkeästi toiselle joukkueelle ennen seuraavaa heittoa. Näin jatketaan kunnes joku palaajista saa kiekon koriin. Joukkue voi käyttää kohtuullisen ajan päättääkseen kenen kiekolta jatkavat, ennen kuin 30 sekunnin laskenta aloitetaan. Jos kiekkoa ei merkitä ja kiekko poimitaan maasta, joukkueen on jatkettava peliä toisella kiekolla.
- Reiällä maksimi heittomäärä on 7. Jos seitsemäs heitto ei mene koriin, tulokseksi merkitään 10.
- Joukkueet jaetaan 4 joukkueen alkulohkoihin, joissa pelataan kolme ottelua, eli kierroksen jokaista oman lohkon joukkuetta vastaan. Lohkovaiheessa pelataan 9 väylää.
- Lohkovaiheessa voitosta saa kolme (3) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä. Kaikki kolme peliä voittamalla saa siis yhdeksän (9) pistettä.
- Alkulohkojen jälkeen pelataan puolivälierät, joihin jatkavat lohkojen kaksi parasta joukkuetta.
- Puolivälierissä, välierissä ja finaaleissa pelataan 5 väylää.
- Lohkot pelaavat ristiin puolivälierissä, periaatteella:
A1 vs B2, A2 vs B1, C1 vs D2, C2 vs D1
- Tasapelitilanteessa pelataan jatkoreikä/reiät, joissa voitto ratkeaa kerrasta poikki menetelmällä.
- Puolivälieristä jatketaan välieriin, joiden jälkeen pelataan pronssiottelu sekä finaali.