Easy Living -viikko keräsi yli 20 000 osallistujaa

Easy Living in Kemi -tapahtumaviikon järjestelyjen ydinporukan muodostivat Kati Klaavuniemi, Tuomas Laajoki ja Jani Rojola.

28.7.2016
Kemin järjestyksessään toinen Easy Living in Kemi -tapahtumaviikko onnistui mainiosti. Kemitiimin toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemen mukaan viikon tapahtumiin osallistui yli 20 000 ihmistä.

- Olemme tosi tyytyväisiä. Viime vuonna tapahtumissa kävi yhteensä noin 10 000 ihmistä ja tälle vuodelle tavoiteltiin vähintään sitä samaa. Kävijöitä olikin nyt reilu 20 000.

Klaavuniemi muistuttaa, että tarkkaa osallistujamäärää on vaikea arvoida, koska kyseessä on pääosin ilmaistapahtumien ketju.

- Osin luvut perustuvat ravintoloitsijoiden arvioihin. Täikön torilla Diandran konsertti veti 2500-3000 henkeä, After ski -bilebändikisa Eventworksin mukaan 600-700, bändileirin konsertti 300, Juicerockin perjantai 400, lauantaipäivä kokonaisuudessaan 1200-1500 ja sunnuntain Mikko Alatalon yhteislaulukonsertti noin 300 hurjasta helteestä huolimatta, Klaavuniemi laskeskelee.

Tapahtumapomo muistuttaa, että näin lukujen päälle tulevat kaikki sisäsataman rantaravintoloiden tapahtumat, lastenlaulukonsertti Rondelli, lastenrieha, opastetut kierrokset, koirien heinänäyttely ja PS Kemin Veikkausliigaottelu Kuopion Palloseuraa vastaan.

- Lisäksi Täiköntorin tapahtumien aikaan alueen ympäristökin oli täynnä väkeä, jota ei ole laskuissa huomioitu. Tietysti Täikön torin tapahtumiin olisi mahtunut ihmisiä enemmänkin, mutta meidän mielestämme niissä oli todella hyvin väkeä. Esimerkiksi Juicerock triplasi kävijämääränsä toissavuoteen nähden.

Klaavuniemen mukaan tavoitteena oli saada ihmiset kiertämään ja osallistumaan monipuolisesti tapahtumiin.

- Se toteutui täydellisesti. Kun kävi yhdessä, kävi helposti myös toisessa tapahtumassa. Osa tapahtumista poiki jopa uusia tapahtumia, kuten esimerkiksi muksujen melonta. 

Klaavuniemen mukaan tapahtumaviikolle on tulossa jatkoa myös tulevina vuosina.

- Syksyn aikana käydään läpi tarkemmin mitä lähdetään edelleen kehittämään. Kun pääsemme muiden järjestäjien kanssa keskustelemaan kesän jälkeen, tarkentuvat myös kävijäarviot.

Easy Living in Kemi -tapahtumaviikon tuottivat yhteistyössä Kemitiimi, Kemin kaupungin nuorisotyö ja Kemin kaupunki. Viikkoa vietettiin 16.-24. heinäkuuta.

 

Torniolainen E-Koodi oli varsin riemastuttava After Ski -bilebändikisan avaajana. Bändin muodostavat laulusolistit Eveliina Halme ja Eveliina Kuusijärvi, kosketinsoittaja Emma Romsi, kitaristi Jarmo Jakkila, basisti Jyrki Perttu sekä rumpali Roni Filppa.

Paperitähdet voitti After Ski -bilebändikisan

Paperitähdet oli niin yllättynyt voitostaan, että alkuun Dj. Jaban palkittavaksi nousi vain osa bändin jäsenistä.

22.7.2016
Kemiläinen Paperitähdet voitti torstaina Kemin Täikönpuistossa käydyn bändikilpailun, jossa etsittiin Suomen parasta After Ski -bilebändiä. Yhtyeen voiton takeena oli saumaton kokonaisuus, johon lukeutuivat sujuva ja vakuuttava esiintyminen, pääosin hyvät biisivalinnat ja yleisön huomioiminen runsaan kymmenen vuoden kokemuksella. Myös se, että yhtyeellä on takataskussaan yli 300 biisin valikoima ja bändillä on tarjota keikkajärjestäjille täysin valmis paketti, vaikutti tuomariston päätökseen.

Paperitähtien ammattitaitoisten muusikoiden soitto kulkee kuin kuuluisa junan veturi, takuuvarmasti eteenpäin kelillä kuin kelillä. Yhtye on myös erittäin lauluvoimainen, Täikön torilla lavalla olleista mieskahdeksikosta viidellä oli mikrofoni edessään. Eritoten yhtyeen versio Frederikin Volga-hitistä oli aikamoinen yksiäänisen mieslaulannan mestarinäyte, joskin stemmojakin olisi voinut käyttää. Mutta komeasti kajahti kulahtanutkin biisi.

Miinuksiakin voittajilta löytyi. Pahin niistä oli nuottiteline pääsolistien, Ville ja Jani Rojolan edessä. Sen poisheivaamista tuomaristo suositteli yhtyeelle lämpimästi. Toisena moitteena oli yhtyeen härkäpäinen päätös pitäytyi sovitussa setissä, vaikka myös edellä esiintynyt yhtye oli esittänyt Dingon Levottoman Tuhkimon. Toki Paperitähdet siitä esitti oman tulkintansa, mutta silti kokenut yhtye olisi lennosta voinut vaihtaa tilalle toisen biisin.


Kilpailu oli äärimmäisen tasainen ja taso oli varsin kova. Voittajan valitseminen ei ollut tuomaristolle helppo tehtävä.  Esimerkiksi viimeisenä esiintyneen vahväänisen Joni Säkkisen johtaman Rock2Nightin esiintyminen oli erittäin vakuuttava, mutta biisivalikoiman rajoittuminen hardrockin klassikoihin sysäsi bändin pois voittotaistelusta.

Tuomaristo arvioi, että vähintään puolelle yleisöstä mm. Deep Purplen ja AC/DC:n biisit toimivat loistavasti, mutta toiselle puolelle välttämättä ei. After Ski -bilebändin toivottaviin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisimman monen - jopa koko yleisön - suosioon seilaaminen.

Myös avausesiintyjä E-Koodi oli tuomariston mieleen ja mukana voittokeskusteluissa. Nuorista Tornion Pop- & jazzkonservatoriossa opiskelevista muusikoista koottu yhtye on todella taitava ja kaksi naissolistia on hyvä lisäelementti, jota yhtye ei tällä kertaa käyttänyt tuomariston mukaan niin hyvin kuin olisi voinut. Lisäksi solisteilla osassa biiseistä tuntui happi loppuvan kesken. Hieman lisää kokemusta, niin bändillä on hyvä tulevaisuus edessään.

Just Akustik -yhtyeestä tuomaristo arvioi, että yhtyeen anti toimii todennäköisesti loistavasti klubiympäristössä, mutta suuremmissa saleissa välttämättä ei. Hienon äänenvärin omaava laulusolisti Meiju Kangas oli vakuuttava ja huomio kiinnittyi myös Jiri Holpaisen minimalistiseen rumpusettiin.  Biisejä bändi takoi Dingosta Pelle Miljoonaan ja Haloo Helsinkiin.


Sharp Cronen esityksessä huomio kiintyi myös vahvaan lauluun. Pääsolisti Elina Haapaniemeä säestivät myös vahvan ulosannin omaavat kitaristi Marko Haapaniemi sekä kosketinsoittaja Marjo Törmänen. Yhtyeen mieleenjäävin biisi oli Lady Marmalade, alunperin Labellen vuonna 1975 levyttämä hitti, jonka sittemmin ovar versioineet myös Pink ja Christina Aquilera. Lisäksi yhtye läväytti tiskiin mm. Tuure Kilpeläiseen Eloon -kappaleen, Kaija Koon Tinakenkätytön sekä vakuuttavana avausbiisinä toimineen Mamas & Papas -klassikon California Dreaminin.

Parhaiten vähälukuisen bändikisayleisön sai mukaansa tamperelainen Bilebändi Highlights, jolle moni veikkasi voittoa ennen tuloksen julkistamista. Laulusolistien Kata Lampisen ja Eetu Koron, kitaristien Roosa Siitosen ja Olli Heinon, koskentinsoittaja Eetu Lehtosen, basisti Antti Horttanan ja rumpali Antti Pulkin muodostaman yhtyeen aloittikin räväkästi toteamalla, että bileet alkavat nyt. Tuomaristo raapusteli papereihinsä, että näin pitää bilekeikka aloittaa. Bändillä oli kiva show, ripaus huumorimeininkiäkin mukana.

Highlighsin kompastuskiveksi muodostui tuomariston mielestä ylipitkäksi venytetty, yllätyksetön Abba-potpuri, joka laski tunnelmaa keikan rempseän alkuosan jälkeen.


Tuomaristo oli lopulta - keskustelujen jälkeen siis - päätöksissään yksimielinen. Paperitähdet nousi voittajaksi karvan mitalla ja kaikki muut yhtyeet sijoitettiin kakkossijalle. Palkinnoksi Paperitähdet sai 2 000 euroa, keikkamyyjän ja www-sivut kilpailua tukeneelta EventWoks Oy:ltä.

Jokaisesta kisan bändistä varmasti kuullaan vielä. Bilebändihuuma jatkunee vielä hyvän tovin.

 

Tänään Kemissä valitaan Suomen paras After Ski -bilebändi

* Täikön Torilla pidettävässä bändikisassa mukana kuusi yhtyettä.
* Lisäksi tänään Easy Living in Kemi -viikon ohjelmassa Rantamakasiinin kesäjamit sekä Kristian Meurmanin keikka Satamakaffila Nuotassa.


21.7.2016
Tänään torstaina Easy Living in Kemi -tapahtumaviikolla on vuorossa After Ski -bilebändikisa, jonka voittajalle on luvassa maineen lisäksi myös mammonaa eli silkkaa rahaa peräti 2 000 euron verran.

Tapahtumassa etsitään bändiä, joka saa nostatettua parhaan After Ski -tunnelman. Lumisadetta ei ole kuitenkaan luvassa, joten suksia tuskin kannattaa ottaa mukaan Täikön torille. Lumisateen sijaan After Ski -tunnelmaan saa eläytyä lämpimässä auringonpaisteessa.

Tuomaristolle - jossa myös Rokkineuvos on Niina Pekkalan, Jarno Kivarin ja Dj Jaban lisäksi - esiintyy kuusi bändiä seuraavassa järjestyksessä:

Kello 18.00 - 18.30 E-Koodi
Kello 18.40 - 19.10 Just Akustik
Kello 19.20 - 19.50 Paperitähdet
Kello 20.00 - 20.30 Sharp Crone
Kello 20.40 - 21.10 Bilebändi Highlights
Kello 21.20 - 21.50 Rock2Night

Tuomaristo julkistaa päätöksensä kello 22.

Lisäksi Easy Living in Kemi -viikon tämän päivän tapahtumia ovat Kristian Meurmanin esiintyminen Satamakaffila Nuotassa klo 20 alkaen sekä Rantamakasiinin Kesäjamit kello 21 alkaen.

Easy Living in Kemi -tapahtumaviikko käynnistyy lauantaina

15.7.2016
Runsaasti musiikkia sisältävä, järjestyksessään toinen Easy Living in Kemi - tapahtumaviikko käynnistyy lauantaina 16. heinäkuuta. Ensimmäisen päivän musiikkitapahtumia ovat lastenmusiikkitapahtuma Rondelli, joka on siirretty liikennepuistosta Sauvotaloon (Valtakatu 22) sateen vuoksi. Tapahtuma pidetään kuitenkin klo 12-15. Kesäkissabluesin aloitustapahtuma Rantamakasiinin kesäburleski klo 20-23 sekä Puistopaviljongin terassilla klo 21-01.30 jo kahdeksannen kerran pidettävä Kesäkissablues.

Lisäksi lastenlauluja on tarjolla klo 15 alkaen Ravintolalaiva Katariinalla. Samassa paikassa klo 18 esiintyy vielä Jaana Turpeinen duo.

Klo 20 ravintola Seilarin teltassa esiintyy Taiska duo eli Hannele Kauppinen poikansa Elias Kauppisen kanssa. Duon ohjelmisto on pop/rock/folk -henkinen, uusien biisien sävyttämänä. Sokerina pohjalla on tietysti Taiskan vanhat hitit. Samaan aikaan Taiska Duon kanssa Satamakaffila Nuotassa musisoivat Make & Tike.

Rondelli aloittaa viikon


Lastenmusiikkitapahtuma Rondellin aikataulu on seuraava lauantaina 16.7:

12.00-12.10 Posetiivari Tare Saitajoki
12.10-12.40 Lastenmusiikkiyhtye The Pirates
12.40-13.00 Posetiivari Tare Saitajoki
13.00-13.30 Mika Faarisen klovneriaesitys- jatkuu workshopilla
13.30-14.00 The Lizzkot plays Hevisaurus
14.00-14.10 Posetiivari Tare Saitajoki
14.10-14:40 Lastenmusiikkiyhtye The Pirates
14.40- 15.00 Posetiivari Tare Saitajoki

Lisäksi Rondellin ohjelmassa on ongintaa, pomppulinna, festarikanttiini, festaririntanappi- työpaja, onnenpyörä ja kasvomaalausta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Lauantai-illassa burleskia ja kesäkissabluesia

Kesäburleski -tapahtumassa esiintyvät burleskitaiteilijat Fae Nyx, Olivia Occulto, Miss Divine ja Illan emäntänä toimii Midnight Sun Burlesquen Komentajakapteeni Sanita DeChampagne. Illan musiikillisesta annista vasta trubaduuri Tommie Visto eli kemiläislähtöinen Tommi Virtanen. Lisäksi tapahtumassa etsitään Lapin ensimmäistä Midnight Sun Pin Up mallia. Ilmoittautuminen paikan päällä ennen klo 21.

Maksullisessa Kesäkissabluesissa esiintyvät Emilia Sisco, Helge Tallqvist and His Band, Robbie Hill duo, The Bloodsausage Boys sekä Sweat Shop Boys. Ennakkoliput tapahtumaan ovat 15 euroa ja ovelta 20 euroa. Ennakkolippuja myy ravintola Puistopaviljonki. Lue tapahtuman ennakkojuttu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448


Diandra Kemissä keskiviikkona 20.7.

Sunnuntaina 17.7. ja maanantaina 18.7. helpon elämän viikolla on muuta ohjelmaa kuin musiikkia, mutta tiistaina 19.7. Lastenmusiikkiyhtye The Pirates esiintyy ravintolalaiva Katariinalla klo 13 ja 15.

Keskiviikkona 20.7. Täikön torilla on ohjelmassa klo 14 - 22 ilmainen Summer Pop Up -konsertti, jossa nuorten bändien lisäksi lavalle nousee Diandra.

Tapahtuman aikataulu on seuraava:
14.00  Ice Queens- cheerleader ryhmä (Kemi)
14.30 Suntrace (Kannus)
15.00 Glass Wipe (Kemi)
15.30 The Pioneers (Keminmaa)
16.00 Survive the Silence (Oulu)
16.30 Factori Band (Kemi)
17.00 Suntrace
17.30 Glass Wipe
18.00 The Pioneers
18.30 Survive the Silence
19.00 Factori Band feat. Roe Hero (Kemi)
19.30 Ice Queens- cheerleaderit
20.00 Diandra

Torstaina etsitään Suomen parasta After Ski -bilebändiä


Torstaina 21.7. Täikön torin stagella pidetään klo 14 - 22 valtakunnallinen After Ski - bilebändikilpailu, jonka osallistujat selviävät alkuviikosta.

Samana Päivänä Satamakaffila Nuotassa esiintyy klo 20 alkaen Kristian Meurman ja klo 21 Rantamakasiinissa käynnistyvät Kesäjamit, housebändinään Stumble Boys, jonka jälkeen on open stage.


Juicerokkia kolmena päivänä ja paljon muuta

Perjantaina 22.7. musiikillisen annin aloittaa Täikön torilla klo 14-19 pidettävä bändileirin päätöskonsertti. Heti perään alkaa samassa paikassa ilmainen kolmipäiväinen Juicerock 2016. Perjantaina tapahtumassa esiintyvät Roisto -yhtye sekä Virtasalo & Hyrkäs -duo.

Sisäsataman Rantamakasiinissa kello 20 esiintyy Dimitri Keiski, Ruotsin vuoden 2011 Talent-kisan voittaja. Hän on keminmaalaissyntyisen, Dannyn D´Voices -ryhmässä esiintyvän Katja Lukinin aviomies. Samana iltana Satamakaffila Nuotassa esiintyy puolestaan Joku Paikallinen Heme. Illan päätteeksi Ankkurin lavalle nousee äskettäin debyyttialbuminsa julkaissut kemiläinen Erkki Huru Band klo 22.30 alkaen. Ankkuriin on seitsemän euron pääsymaksu.

Juicen kanssa soittaneet lavalle


Lauantaina 23.7. on Juicerockin pääilta. Täikönpuistossa klo 18-22 esiintyy Paperitähdet Allstars vierainaan Jari Yliaho, Mikko Alatalo, Jan Sjögren sekä Antti Tammilehto.

Klo 18 aloittaa myös oman settinsä Ravintolalaiva Katariinalla JB and The Hetfields -yhtye. Trubaduuri Teemu Ylinikka pääsetään irti Satamakaffila Nuotassa 20. Illan päätteeksi klo 22.30 Ankkurissa esiintyy Flyin´ Blind Jari Yliahon vahvistamana. Ankkuriin on kympin pääsymaksu.

Sunnuntaina Mikko Alatalo laulattaa Täikön torilla


Sunnuntaina 24.7, Easy Living -viikon päätöspäivänä Juicerock päättyy Täikön torilla Mikko Alatalon vetämään suureen yhteislaulukonserttiin klo 15 - 17.

Easy Living in Kemi - viikolla on musiikin lisäksi paljon muutakin ohjelmaa. Ne voit tsekata alla olevasta ohjelmakaaviosta.

EDIT: Juttua muokattu Rondellin pitopaikan osalta 16.7. klo 11.37.