Antoisa ilta HFD:n ja Roiston seurassa

Horse Face Dog ja Roisto Cafe Chillout, Kemi 27.1.2017

Vuonna 2013 perustettu torniolainen voimatrio Horse Face Dog paukutti Chilloutin kahden bändin illan avausesiintyjänä 14 kappaletta, pääosin suoraviivaista ja nopeatempoista rock´n rollia.

Antti Lindholmin (kitara, laulu), Tony Rebelin (basso) ja Timo Lindholmin (rummut) muodostama voimatrio on ehtinyt julkaista jo kaksi täysimittaista cd-levyä (Horse Face Dog (2013) ja Sole Survivor (2015). Kolmas on tulossa uunista ulos näillä näkymin maaliskuulla.

- Kun biisejä on tulollaan, mikseipä niitä tekisi. Ja varsinkin jos ei vanhojen biisien sanoja enää muista, niin silloin on parempi tehdä uusia, Tony Rebel virnistää tavalla, josta ei tiedä uskoako vai ei.

Musiikillisesti jonnekin Motörheadin ja Peer Guntin rynkytysrockin välimaastoon sijoittuva hevosenlärvikoira hoiti työnsä lavalla hyvällä ja ammattimaisella asenteella ilman tyhjänpäiväistä löysäilyä. Antti Lindholm hoiti vokalistinhommat lippalakkinsa antamassa varjossa hyvin miehekkäästi ja soinnut irtosivat kitarasta kerkeästi. Timo Lindholm puolestaan antoi lettiensä heilua rumpukapuloiden tahtiin ja soitti - kuten aina - tarkasti. Tony Rebel näytti ilmeillään kuinka paljon hän tykkää soittaa - nähtävästi hyvin paljon ja viihtyi lavalla paljolti perinteisen tyylikkäässä haara-asennossa.

 

Viidennen levynsä ja samalla ensimmäisen kokoelmansa julkaissut Roisto -yhtye toimii jo 11. vuottaan ja elää hyvin. Vuosien varrella paljon miehistönvaihdoksia kokenut yhtye on pitänyt linjansa vaikeuksista huolimatta hyvin koossa. Yhtye soittaa punkahtavaa suomirokkia ja tekee sen taiten, erinomaisella asenteella, joka tuli hyvin esille Chilloutin keikalla. Tuoreen ilmeen yhtenä tekijänä on toki sekin, että yhtye on keikkaillut varsin harvakseltaan.

Bändin biiseissä on mielenkiintoinen raikas ja tunnistettava ote, mikä nostaa Roiston massasta esille. Osa bändin biiseistä on ehtinyt jo nousta paikallisiksi pienhiteiksi, jotka yleisö toivoo kuulevansa bändin jokaisella keikalla. Bändillä on myös intohimoiset faninsa, jotka eturivissä hoilaavat biisit antaumuksella bändin kanssa.

Yhtyeen muodostavat ainoa alkuperäisjäsen Teemu Sainio (basso, laulu), Teemu Ylinikka (kitara, laulu) ja Erno Jekkonen (rummut). Chilloutin keikalla yhtyettä vahvisti toisena kitaristina Antti Lindholm, joka on äänittänyt yhtyeen 06-10 Vol.1 –kokoelman ja soittanut levylle myös osan kitarasooloista.

Paketti toimi jopa yllättävänkin hyvin, eikä pienet tekniset ongelmat, kuten Sainion basson hihnan irtoamiset häirinneet tunnelmaa lainkaan, vaan pikemminkin toivat siihen pikantin lisäsäväyksen. Nelikon esiintyminen oli rentoa ja itsevarmaa ja tosiaan, monissa biiseissä olisi potentiaalia isommiksikin hiteiksi, jos ne vain saisi pukattua laajempaan radiosoittoon.

Molemmat yhtyeet olisivat ilman muuta ansainneet rutkasti isomman yleisön eteensä, vaikka eipä toki nytkään likikään tyhjille seinille tarvinnut soittaa. Baarihenkilökunnan arvion mukaan tipaton tammikuu on vielä sen verran voimissaan, että se näkyy asiakasmäärissä. Alla vielä settilistat, jotta jokainen poissaollut näkee, mitä menetti.

Settilistat

Horse Face Dog:

1. Bunch Of Bitches
2. No Golden Tickets
3. All For Nothing
4. Pain Bottled Up
5. Won´t make It Back Home
6. Corrupted To The Bone
7. Can´t Hold Back
8. Back In Town
9. Killing Business
10. Out Of My Life
11. Destroyer
12. Let It Rain
13. Rain Keeps Falling
14. Not For You & Me

Roisto:

1. Sirpaleet
2. Pimeäni
3. Avara Luonto
4. Paha Sanoma
5. Jäätynyt Tie
6. Tarina
7. Juoni
8. Oma Maailma
9. Tyhjät Sivut
10. Toivoton tapaus
11. Myrskyn Yllä
12. Hetki Sankareita Leikitään
13. Onnelan Portit
Encore
14. Pala Rakkautta