Konservatorion nuorilta upea show, jälleen kerran

Totally 80´s. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurtuotanto. Clun Teatria, Tornio 18.11.2017.

Totally ´80´s, pop-jazz konservatorio Lappian vuosittainen suurproduktio oli tällä kertaa monella tapaa erilainen kuin aiemmat tuotannot, mutta yksi asia ei muutu. Nuorten opiskelijoiden taitavuus yhdistettynä luontevaan läsnäoloon lavalla hämmästyttää kerta toisensa jälkeen. Kerrassaan upeaa seurattavaa jälleen kerran.

Uutta oli moni asia. Ensinnäkin konsertti pidettiin tällä kertaa artistien normaalisssa työympäristössä - klubilla, jollaisissa artistit työtään tekevät ja ihmisiä viihdyttävät. Tornion Club Teatrian tilat soveltuivat tähän erinomaisesti. Yleisöä olisi toki saanut olla enemmän, mutta jos vastaava ilta olisi vedetty Musiikkitalolla, olisi se ollut loppuunmyyty.

Toinen iso muutos oli se, että opiskelijoiden seurana lavalla oli kolme jo urallaan pitkälle ehtinyttä artistia, Nina Mya, Mr. Lordi ja Jore Marjaranta, joista jokainen veti nuorten tukemana oman settinsä.

Kolmas ja ehdottomasti hatunnoston arvoisin oli keikan pituus. Opiskelijoiden bändi soitti illan aikana hulppeat 49 biisiä väsymättä ja intensiteetin karkaamatta. Aivan uskomaton suoritus. Samalla nuoret saivat maistaa ns. humppamuusikon elämää. Hehät vetävät illasta toiseen useamman setin, kun päätähti käy luikauttamassa tunnin settinsä jossain vaiheessa.

Keikkaa seuratessa tuli miettineeksi, että mitä ihmekeittoa konservatoriossa näille nuorille syötetään ja juotetaan. 49 biisiä, jotka porukka soitti kuin olisivat soittaneet niitä ikänsä. Ja kaikki biisit on otettu haltuun elokuun jälkeen kaiken muun opiskelun ohessa. Solistit vetivät ulkoa opettelemansa kappaleet antaumuksella ja niin varmasti, ettei moista voi kuin äimistellä monttu auki. Eikä biisit kaikki olleet sieltä helpommasta päästä.

Samalla pitää arvostaa myös Myan, Mr. Lordin ja Jore Marjarannan ammattitaitoa, joilta myös löytyi vastaavaa antaumuksellisuutta kuin opiskelijoilla. Marjaranta esimerkiksi lauloi 12 biisiä, joista kahden oman biisin (Miten pelko lähtee ja Haaveet kaatuu) lisäksi hän oli aiemmin laulanut vain kaksi, U2:n I still haven't found what i'm looking for ja Pride (In the name of love). Lunttilappuja Marjaranta ei silti käyttänyt.
- Päätin opetella biisit ulkoa. Kirjoitin itse sanat paperille, sillä uskon, että sillä tavoin niiden sisäistäminen onnistuu paremmin. Lunttilapuista ei välttämättä olisi paljon hyötyäkään, kun biisit sisältävät niin paljon kaikkea muutakin, Marjaranta selvitti.
Marjaranta oli haltioissaan esiintymisestään nuorten opiskelijoiden kanssa.
- Heidän energiamääränsä on aivan uskomaton. Siitä sai itsekin lisää voimaa, Marjaranta painotti.

Nina Myan en ole aiemmin kuullut laulavan muuta kuin jazzia. Nyt torniolaislähtöinen laulaja osoitti, että hallitsee muutkin tyylilajit erinomaisesti. Kappalevalikoimakin oli laaja, Michael Jacksonista Sadeen, Princesta Allah Mylesiin ja Chaka Khaniniin. Enkä ole aiemmin kuullut myöskään Mr. Lordin veisaavan kuin omia viisujaan. Nyt monsteri tykitti Motörheadia, AC/DC:tä, Alice Cooperia ja omaa suursuosikkiaan Kissia.

Suururakastaan loistavasti suorituneessa bändissä soittivat Samuli Parpala (basso), Markus Ranta (koskettimet), Julius Rantala (rummut), Saara Rankinen (koskettimet), Tuomas Kytölä (kitara) ja Tuomas Julku (kitara). Upeista laulusuorituksista vastasivat Anni Alamikkotervo, Anniina Hietanen, Heidi Inget ja Jere Niemi. Saliäänestä vastasi Joonas Tokola ja monitoreista Kalle Hållfast. Suuri kiitos kuuluu myös kokonaisuuden kruunanneiden valojen, projisoitien, asujen ja kampausten tekijöille. Yleisön villitsijänä ja 80-luvun andekdoottien esittelijänä toimi Jari Vesa.

Paljastettakoon tässä, että konservatoriossa harkitaan konsertin uusimista Tornion Musiikitalolla tammi-helmikuussa, tuolloin todennäköisesti ilman vierailevia solisteja.

Biisilista ja solistit:

1. setti (kasaripoppia):

Beat It (Heidi Inget)
She works hard for the money (Anniina Hietanen)
La Isla Bonita (Anni Alamikkotervo)
(I just) Died in your arms (Heidi Inget)
Take On Me (Jere Niemi)
Billie Jean (Nina Mya)
Is it a cirime (Nina Mya)
Kiss (Nina Mya)
Purple Rain (Nina Mya)
Black Velvet (Nina Mya)
Ain´t Nobody (Nina Mya)

2. Setti (kasarirockia)

Final Countdown (Anni Alamikkotervo)
Runaway (Jere Niemi)
Don´t Stop Believing (Heidi Inget)
Call Me (Anniina Hietanen)
I Wanna be sombody (Anni Alamikkotervo)
Seek & Destroy (bändi)
Ace of Spades (Mr. Lordi)
You shook me all night long (Mr. Lordi)
Poison (Mr. Lordi)
Rock´n roll all nite (Mr. Lordi)
Tragedy (Tuomas Julku)
Kids In America (Anni Alamikkotervo)
We´re Not Gonna Take It (Anniina Hietanen)
I Love Rock´n Roll (Heidi Inget)
Paradise City (kaikki)

3. setti (Jore Marjaranta)

Summer of 69
Every Breathe You Take
The Boys Of Summer
I still havent´t found what i´m looking for
Everybody wants to rule the world
Don´t You (forget about me)
Sledgehammer
Rebell Yell
Animal
Pride (In the name of love)
Miten pelko lähtee
Haaveet kaatuu

4. setti (kasaribileet)

Jump -intro
Missionary Man - Sweet dreams (Anniina Hietanen)
Touch Me (Heidi Inget)
Boys (Anni Alamikkotervo)
It´s a sin (Jere Niemi)
Cheri Cheri Lady (Anniina Hietanen)
I wanna dance with somebody (Heidi Inget)
Ghostbusters (Je Niemi)
Fame - What A Feeling - I´m So Exited
Levoton tuhkimo
Sata Salamaa