Lauri Tähkä konsertoi tänään Kemin Täiköntorilla klo 21 alkaen.

Vielä ehtii äänestää parasta Kemi -biisiä

20.7.2017
Vielä tänään ehtii äänestämään parasta Kemi -biisiä. Teemana Kemi-biisille on Suomi100 vuoden tapaan Yhdessä. Biisit ovat kuunneltavissa Easy Living In Kemi -viikon Facebook-sivuilla.

Myös äänestäminen tapahtuu Facebookissa peukuttamalla kommenteissa haluaamaansa biisiä neljästä eri vaihtoehdoista.

Ehdokkaat ovat:

1. Erkki Huru: Me Teimme Sen
2. Teemu Ylinikka: Jälki
3. Erkki Koivisto: Kotiin Kemiin
4. Jope Ruonansuu: Kemiläinen ränttätänttä

Kaksi eniten tykkäyksiä kerännyttä biisiä esitetään Easy Living -viikolla ja niistä parempi pääsee Kemin edustusbiisiksi asiantuntijaraadin valitsemana.

Toimintaohjeet oheisessa kuvassa.

Tänään Easy Living -viikolla vietetään Eventworksin isännöimää  Ilo Irti -päivää, johon lukeutuu After ski -bilebändikisa ja ilta huipentuu Täiköntorilla klo 21 alkavaan Lauri Tähkän konserttiin.

After Ski -bilebändikisassa ovat mukana Just Akustik -yhtye, Alicia & Tuomas, James Brown & The Hetfields -yhtye sekä Highlights -bilebändi. Illan päätteeksi voittajabändi soittaa ensimmäisen keikkansa Ankkurissa noin klo 23.30. Lisäksi torstai-illan ohjelmassa on Rantamakasiinin jamit sisäsatamassa klo 20.

Awake Again saapuu Summer Pop Up -konserttiin Turusta.

Summer Pop Up tarjoaa laajan kattauksen nuorisobändejä

19.7.2017
Kemin kaupungin nuorisotyö järjestää kesän suurimman nuortentapahtuman tänään Summer Pop Up -tapahtuman Easy Living in Kemi- festivaaliviikon yhteydessä.

Tapahtumaa tähdittää vuoden 2016 artistiksi valittu Arttu Lindeman sekä Suomen suosituin Tubettaja Jaakko Parkkali. Päivän aikana kuullaan myös Suomen parhaita ja energisimpiä nuorisoyhtyeitä muun muassa Jyväskylästä, Turusta, Oulusta, unohtamatta Kemin, Keminmaan ja Tornion nousevia kykyjä.

Mansikkanokan Urban Parkissa klo 21 alkavissa jatkoilla nähdään myös ulkomaalaisväriä, sillä esiintyjien joukossa on Venäjän Apatiitista saapunut Walking Again -yhtye.


Vuonna 1996 syntynyt Arttu Lindeman on suomalaisten tubettajien kirkkainta kärkeä yli 170 000 ihmisen tilaajamäärällään. 20-vuotias Youtube-sensaatio on myös vuodesta 2015 villinnyt suomen kansaa useilla listaykköseksi nouseilla rap-hiteillään. Kappaleet kuten Läikkyy ja Faijas ovat tuttuja niin radiosta kuin tanssilattioiltakin.

Jaakko Parkkali on puolestaan Youtubessa raketin lailla maineeseen noussut tubettaja, joka on tunnettu lifestyle -videoistaan. Hän on lyhyen uransa aikana ehtinyt haalia jo useita tunnustuksia videoilleen. Palkintoja löytyy niin TubeCon Awardseista, kuin Blog Awards -tapahtumasta. Mies on ollut tiiviisti mukana Lindemanin musiikkiuran varrella ja herrat saapuvat myös yhdessä Kemiin viihdyttämään Summer Pop-Upin kävijöitä.


Turku Rock Academyn kasvatteihin lukeutuva, vuonna 2013 perustettu nelihenkinen Awake Again yhdistelee musiikissaan iskeviä riffejä, suuria melodioita ja perinteistä mäiskettä elektronisin elementein höystettynä. Lopputulos on taatun energistä iskevää tykitystä, joka ei taatusti jätä kuulijaansa kylmäksi. Lyhyessä ajassa yhtye on niittänyt mainetta ja kehuja etenkin viihdyttävän ja vaihtelevan esiintymistyylinsä ansiosta ja onpa se nähty jopa Ruisrockin lavalla.

Myös Lemmen Kätyrit on saanut mainetta Turku Rock Academyn kautta. Kuusihenkinen yhtye tekee iskevää suomirokkia, modernein iskelmävivahtein maustettuna. Pääosin omaa materiaaliaan esittävältä yhtyeeltä on tänä vuonna ilmestynyt pitkäsoitto Johanna ja yhden yön tarinoita, joka on romanttista suomirokkia parhaimmillaan - huumoria ja pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.


Easy living in Kemi- Summer Pop Up, Kemin Täiköntorilla.

Aikataulu

12.00-14.00 PuuhaPaku
13.00-14.00 PS Kemi- fanitapaaminen
14.00-14.30 Factori Band(Kemi) (soundcheck 13:30)
14.45-15.15 Popsicles & Icicles (Tornio)
15.30-16.00 Wagtails (Ylivieska)
16.15-16.45 Glass Wipe (Kemi)
17.00-17.30 Skullrod (Kemi)
17.45-18.15 Awake Again (Turku)
18.30-19.15 Superbeat (Oulu)
19.30-20.15 Lemmenkätyrit (Turku)
20.20-20.30 Kemin Kesämuusikot 2017
20.30-21.30 Arttu Lindeman feat. Jaakko Parkkali & Kasperi Määttä


Summer Pop up- jatkot klo 21:00-00:00 Urban Park, Kemi

Walking Talking (RUS)
Face the Legacy (Jyväskylä)
The Raveys (Keminmaa)
Bliniks (Kemi)

 

Peter Sandorff Band on yksi kuluvan kesän kuumimpia bändivieraita Kemissä. Yhtye tekee Perämeren Monacossa debyyttikeikkansa.

KesäkissaBlues avaa Easy livin´ in Kemi -viikon

13.7.2017
Perjantaina 14.7. Kemissä alkava perinteinen KesäkissaBlues on tänä vuonna myös osa Easy Living in Kemi- festivaaliviikon ohjelmaa. Kaksipäiväisen KesäKissan rytmimusiikkiteema siis avaa myös kymmenen päivää kestävän Easy Livin´ -tapahtumaviikon.
KesäKissabluesia juhlitaan niin sisäsataman ravintoloissa kuin Kemin keskustassa ravintola Chilloutissa. Ohjelmisto on räätälöity monipuoliseksi sekä lähes kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Tapahtuman ehdoton pääesiintyjä on tanskalais-suomalainen alan legenda Peter Sandorff Band, jonka lämmittelijänä toimii The Twangfellas -yhtye.

Mukana on myös terävintä kotimaista kärkeä kuten juuri Järvenpään Puistobluesissa esiintynyt vaihtoehtobluesin sanansaattaja Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson.
Argentiinalaista osaamista edustaa tulista bluesia tulkitseva, Tornion Kourilehdossa asuva Saverio Maccne ja länsinaapurin millimetrin tarkkaa työskentelyä Luulajasta saapuva Six Strings Down. Paikallista osaamista tarjoaa Flyin´ Blind -yhtye. Bändin nykykokoonpanosta ei ole varmaa tietoa, mutta yhtyeessä ovat vaikuttaneet tekijämiehet Juha Kiuttu, Michael Czech, Tuomas Laajoki, Jari Keinänen, Kari Hautalampi ja Joonas Karjalainen.

Lisäksi KesäkissaBluesin yhteydessä järjestettävä KesäBurleski esittää visuaalista taidetta kun Midnight Sun Burlesquen artistit valloittavat Rantamakasiinin terassin jo toista kertaa. Viimevuoden rohkaisevat kokemukset antavat odottaa lauantai-illalta mielenkiintoisia ohjelmanumeroita. KesäBurleskissa lisäksi Rockin Pinups -ryhmä tarjoilee Pin Up -henkisen muotinäytöksen.

Sandorffin veljekset ja Nekromantix


Peter Sandorff Bandin voimakaksikko, veljekset Peter ja Kristian Sandorff tunnetaan parhaiten maailman kuuluisimmasta psycobilly- yhtye Nekromantixista. Nykyään molemmat ovat myös Hola Ghost -yhtyeen riveissä.
Muusikko, kitaristi, laulaja, lauluntekijä Peter Sandorf liittyi Nekromantixiin bändin alkutaipaleella vuonna 1989 ja oli siinä vuoteen 1993. Tuona aikana levytettiin yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Hellbound (-89) ja Curse of the coffin (-91), joiden kappaleista suurin osa on Peterin säveltämiä ja sanoittamia.

Ensimmäinen Peterin tekemä Nekromantix- kappale sai innoituksensa suomalaisen Melrose -yhtyeen biisistä Rich little bitch, jonka musiikkivideon hän näki MTV:ltä pohjoismaisten bändien musiikkia esittelevässä jaksossa. Siltä istumalta hän kirjoitti Spiders Attack Manhattanin -biisin vuonna -89 ja se päätyi Hellbound -albumille.

Vuonna 1997 Peter palasi Nekromantixiin tuoden mukanaan rumpuihin teologiveljensä Kristianin ja viihtyivät bändissä vuoteen 2005 saakka. Tuon kahdeksan vuoden jakson aikana bändi levytti albumit Undead'n'  Live (2000), Return of the loving dead (2002) ja Dead girl's don't cry (2004). Peter Sandorff vastasi jälleen suuresta osasta sävellyksiä ja sanoituksia.

"Flamencore-yhtye" Hola Ghost

Vuonna 2005 Peter perusti yhdessä Jeppe Jessenin kanssa psychobillyä, surffia ja meksikolaisvaikutteita yhdistelevän "flamencore-yhtye" Hola Ghostin. Yhtye laajeni trioksi vuonna 2012 Kristian Sandorffin tultua bändiin korvaamaan rumpukoneen.

Hola Ghost on julkaissut yhden albumin The Man They Could'n Hang (2009), elokuvasoundtrackin Cannibal Flesh Riot (2007) ja 10 tuuman minialbumit Chupacapra (2014) ja Django (2017). Yhtye nauttii suurta suosiota ympäri maailmaa ja keikkailee ahkerasti. Vuosina 2006-2008 Peter teki lyhyen pestin Mad Sin- bändin kitaristina. Hän oli myös mukana yhtyeen 20 vuotisjuhla-albumilla.

Janne Kotila kolmas lenkki

Peter Sandorff Bandin kontrabasisti Janne Kotila on kemiläislähtöinen, nykyisin Tuusulassa asuva muusikko. Aikaisemmin mies on soittanut monille kemiläisille tutuissa yhtyeissä kuten The Pharoas, De Soto, Whitecaps, Croakers, Slapshots, Killerscrew ja Good Luck Charm.

Mittavan uran kontrabasistina tehneen Janne Kotilan päämusiikkityylinä on ollut psychobilly, josta mies kiinnostui 12-vuotiaana kuultuaan Nekromantixin Hellbound-levyn. Ensimmäisen levytyksen hän teki jo vuonna-91 silloisen psycho-bändinsä The Killerscrewin kanssa saaden ylistäviä arvosteluja underground-lehti Bigbeatissa. Kotila on nostettu esiin yhtenä maailman nopeimmista kontrabasisteista.

Nykyään maailmanluokan kontrabasistin soittoa voi kuulla muun muassa Haunted Hills- yhtyeestä sekä kulttimaineeseen nousseessa, Kemissä vuonna 2006 perustetusta Multi Climex- kokoonpanosta. Yhtye on julkaisut yhden pitkäsoittolevyn, Multimental institution (2011), kaksi ep:tä Waiting (2008) ja Daredevil (2010) sekä kaksi live dvd:tä. Bändi on keikkailut ahkerasti sekä Suomessa että ulkomailla.

Peter, Kristian ja Janne ovat tunteneet toisensa jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehneet kaksi yhteiskiertuetta bändiensä kanssa Suomessa. Nykyinen yhteistyö alkoi toukokuussa 2017, kun Peter tuli Suomeen ja soitti duokeikan Janne Kotilan kanssa Bar Loosessa. Keikka oli menestys ja sen innoittamana syntyi ajatus perustaa bändi johon luonnollisesti pyydettiin Kristian Sandorff mukaan.

Bändin ensiesiintyminen Kemissä

Keikoilla yhtye soittaa mm. Nekromantixin tuotantoa sekä uusia ennenkuulumattomia biisejä. Chilloutin keikka Kesäkissa Rock N Roll Nightissa 14.7. on samalla Peter Sandorff Bandin ensiesiintyminen. Bändiä on jo buukattu myös vuoden 2018 festivaalikeikoille,  kuten 100th Rock'nroll Jamboree`hen.

Chilloutissa lämmittelijänä toimiva The Twangfellas on kemiläinen instrumentaalirockia ja surfia soittava yhtye, jonka muodostavat rumpali Matti Ylikärppä, basisti Tuomas Jääskö ja kitaristi Henry Hiltunen. The Twangfellas seikkailee instrumentaalimusiikin korpimailla soittaen omaa tuontoaan sekä legendaaristen kitarainstrubändien The Rapiers, Dick Dale, Link Wray, Astronauts kappaleita tyylikkäästi coveroiden.


Black River Bluesman & Bad Mood Hudson

Suomen vaihtoehtobluesin lipunkantajaksi nimetty Black River Bluesman (Jukka Juhola) on esiintynyt kirjaimellisesti kaikkialla maailmassa. Kiertueita ja festivaalikeikkoja on ollut joko kvartettina tai duona Bad Mood Hudsonin (Antti Huttunen) kanssa pääasiassa ulkomailla. Tiet ovat vieneet Nepalista Bangkokiin, Euroopasta Yhdysvaltoihin. Bluesman on aina kulkenut omia polkujaan tehden kompromissitonta omintakeista bluesiaan välittämättä musiikin valtavirroista.

Juhola soittaa John Lowen valmistamia Lowebow-kitaroita. Nämä mittatilaustyönä rakennetut custom-kitarat käsityönä tehtyine mikkeineen kytkettynä sekä basso- että kitaravahvistimeen saavat duon kuulostamaan kokonaiselta bändiltä. Eräs keikkakommentti kuuluu: ”Paras kuulemani kahden hengen trio!” Multi-instrumentalisti Huttunen toimii kokoonpanossa rumpalina, perkussionistina ja taustalaulajana.

Bluesman & Hudson ovat onnistuneet lähestymään bluesin raakaa ydintä korostamalla sen alkuperäisiä rankkoja ja kaunistelemattomia piirteitä. Heidän musiikissaan yhdistyy vilpitön kunnioitus ikiaikaista Mississippi Hill Country Bluesia kohtaan ja tuore, konstailemattoman vimmainen tulkinta rock- tai jopa punk-vivahtein. ”Jos Black Sabbath soittaisi bluesia, se kuulostaisi tältä...” kirjoitti kanadalainen Blues Underground Network.

Vaikutteiksi on ehdoteltu myös nimiä kuten The Black Keys, John Lee Hooker, Captain Beefheart, Fred McDowell, RL Burnside, Deltahead…. Mitä esikuvia taustalla onkin, lisää duo odotetun raikkaan tuulahduksen toisinaan hieman paikallaankin polkevaan genreen.

Saverio Maccne - energistä bluesia

Argentiinalainen kitaristi, laulaja ja säveltäjä Saverio Maccne esittää energistä bluesia ja rockia, niin omaa tuotantoaan kuin tunnettuja covereitakin. Saverio Maccnen ainutlaatuinen soundimaailma ja virtuositeetti yhdistettynä musiikin intensiivisyyteen takaavat unohtumattoman musiikkielämyksen. Maccne esiintyy KesäKissabluesissa soolona semiakustisella setillä.

Ruotsalaista laatua - Six Strings Down

Sataman Tähdessä lauantaina esiintyvä, pohjoisruotsin parhammistoa edustava Six Strings Down -yhtye saa paikan kuin paikan rokkaamaan kun yhtye toimittaa omaa näkemystään bluesmusiikista millimetrintarkalla työskentelyllä. Yhtyeen soittajisto on esiintynyt monien Ruotsin legendojen taustajoukoissa, kertoen yhtyeen laadusta.

Six Strings Downin muodostavat Camilla Ajanki (laulu), Jonas Palo (kitara), Johan Johansson (kitara), Totte Wallgren (basso), Kent Sundvall (rummut), Peter Dahlgren (vetopasuuna) ja Dan Johansson (trumpetti).

KesäkissaBlues 14.-15.7.2017

Ohjelma

Perjantai 14.7:

KesäkissaBlues Rantamakasiini 20.00-00.00, vapaa sisäänpääsy

Klo 20.00-20.45 Saverio Maccne (ARG)
Klo 21.00-21.45 Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson
Klo 22.00-22.45 Saverio Maccne (ARG)
Klo 23.00-00.00 Blackriver Bluesman & Bad Mood Hudson

Kesäkissa Rock `N` Roll night Chillout klo 23.30-02.30

Klo 23.30-00.00 The Twangfellas
Klo 00.15-02.00 Peter Sandorff Band (DK/FIN)
Liput 12 €, ennakkoon Chillout ja Kemin Musiikki.

Lauantai 15.7:

KesäBurleski & KesäkissaBlues Rantamakasiini, perinnelaiwa Katariina & Sataman Tähti klo 19.00-01.30, vapaa sisäänpääsy

Klo 19.00-19.45 Flyin`Blind. Perinnelaiwa Katariinan terassi.
Klo 20.00-20.30 Saverio Maccne (ARG). Rantamakasiini.
Klo 20.30-21.45 KesäBurleski & Rockin Pin ups, Bombus muotinäytös. Rantamakasiini.
Klo 21.45-22.45 Saverio Maccne (ARG). Rantamakasiini.
Klo 22.45-23.45 Flyin`Blind. Perinnelaiwa Katariinan terassi.
Klo 00.00-01.30 Six Strings Down (SWE). Sataman Tähti.