Teatriaan lisää rockvieraita

* Stratovarius, Stam1na, The Duskfall ja Apulanta Club Teatrian kevään esiintyjälistalla.

* Tarjontaa on myös rapin ja discomusiikin ystäville.

31.1.2017
Tornion Club Teatria tiputtelee uusia kiinnityksiä kohtalaisen tiuhaan tahtiin. Viimeisimmät julkistetut Tornioon saapuvat rockpuolen artistivieraat ovat Stratovarius (25.3.), Stam1na ja The Duskfall (7.4.) sekä Apulanta (14.4.).

Rapgenren ihailijat saavat koettavakseen maaliskuussa jo toisen Northern Urban Nights -tapahtuman, jossa esiintyvät Evelina, Nopsajalka, Juno ja DJ Aksim. Ensimmäinen Pohjoisen Urbaanit Yöt -tapahtumahan on jo 18.2, jota tähdittävät Nikke Ankara, Kube, Joosu J ja DJ Aksim.

Discomusiikin ystäville on tarjolla Ysäri-iltoja kaksin kappalein. 25.2. ensimmäiseen 90´s Partyyn saapuvat esiintymään ruotsalainen Pandora ja saksalainen kolmen DJ:n ja tuottajan muodostama DJ Sash! Toiset Ysärijuhlat ovat vuorossa 24.3 ja silloin lavalle nousevat Movetron ja ruotsalainen Look Twice.

Stratovarius viimeinkin Tornioon

Jo vuonna 1982 uransa aloittanut, kotimaisen metallimusiikin uranuurtajiin lukeutuva Stratovarius on niittänyt mainetta Suomen lisäksi niin Euroopassa, Japanissa kuin Etelä-Amerikassakin. 2,5 miljoonaa myytyä äänitettä tekee yhtyeestä yhden Suomen menestyneimmistä. Yhtyeen pitkään jatkuneeseen uraan mahtuu 15 albumia, kolme livetaltiointia ja kaksi DVD:tä, sekä lukuisa määrä erilaisia top-10 -listasijoituksia.

Powermetallia soittavassa Stratovariuksessa ei ole jäljellä enää yhtään alkuperäisjäsentä. Nykyisessä kokoonpanossa ovat Jens Johansson (koskettimet), Timo Kotipelto (laulu), Lauri Porra (basso), Rolf Pilve (rummut) ja Matias Kupiainen (kitarat).

Odotetut Stam1na ja Apulanta

Stam1naa ei ole Meri-Lapissa keikalla nähty koskaan aiemmin. Lemiläinen metalliyhtye on kiertänyt tiiviisti ympäri Suomea jo viime kesäkuusta alkaen. Huhtikuussa bändi saadaan viimein myös Tornioon. Stam1na on moninkertainen Emma-voittaja, joka seitsemäs albumi Elokuutio ilmestyi maaliskuussa 2016 ja myi kahdessa viikossa kultaan oikeuttavan määrän.

Stam1nan lämppäriksi Tornioon on kiinnitetty äkäisesti meuhkaava ruotsalainen The Duskfall. Perinteikästä ruotsalaista melodista death metallia takovan yhtyeen keulilla huutovokalisoinnista vastaa Aki Häkkinen, mies on tuttu mm. Quake the Earth ja Perfect Chaos -yhtyeistä.

Tänä vuonna ei pääsiäisenä tarvitse synkistellä ainakaan Torniossa, sillä tieto Apulannan saapumisesta laittaa suut mutrulle yhtyeen fanien joukossa jo nyt. Apulantaa on kehuttu jopa 2000-luvun suurimmaksi suomalaiseksi rock-yhtyeeksi, joka heitti vastikään kaksi loppuunmyytyä keikkaa Helsingin jäähallissa.

Ysäri-iltoja kaksin kappalein

Ysäri-illassa 25.2. esiintyvä Pandora on yksi menestyneimmistä ruotsalaisista artisteista Suomessa. Oletettavasti kaikkien tuntemien tanssibiisien myötä tunnelma nousee kattoon Club Teatrialla. Vuodesta 1993 lähtien aktiivisesti keikkailleen Pandoran hittikavalkaadiin kuuluvat hitit kuten Don´t You Know, One of Us, Trust Me ja monet muut korvakarkit.

Samana iltana lavalle nouseva DJ Sash! ei ole mikä tahansa poppoo, vaan yhtye, joka levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 17 miljoonaa kappaletta. Tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Ecuador, Encore Une Fois, Mysterious Times ja Stay.

Toisessa Ysäri-illassa 24.3. esiintyvä Movetron on 1990-luvun puolessavälissä Suomessa suosioon noussut tanssi- ja popmusiikkia tekevä yhtye, jonka musiikilliset lähtökohdat ovat eurodancessa. Yhtyeen tunnetuin kappale on singlejulkaisua Romeo ja Julia joka ylsi korkeimmillaan singlelistan kakkossijalle, mutta myös yhtyeen ainoa singlelistan ykkönen Ristinolla sekä Top-10 hitit Prinssi, Flavio ja Ei kenenkään maa ovat 90-lukulaisille tuttua kamaa.

Movetronin ohella iltaa vauhdittaa Ruotsin Malmöstä maailmanmaineeseen noussut Look Twice, joka saa tanssilattian notkumaan muun muassa Move that Body hitillään.

 

Vahvistetut Club Teatrian esiintyjät

La 18.2. Northern Urban Nights #1: Nikke Ankara, Kube, Joosu J, DJ Aksim.
La 25.2. 90's Party #1: Pandora (SWE), DJ Sash! (GER).
Pe 10.3. Lauri Tähkä.
Pe 17.3. Klamydia.
La 18.3. Northern Urban Nights #2: Evelina, Nopsajalka, Juno, DJ Aksim
Pe 24.3. 90's Party #2: Movetron & Look Twice (SWE).
La 25.3. Stratovarius.
Pe 7.4. Stam1na + The Duskfall (SWE).
Pe 14.4. Apulanta.
La 6.5. Olavi Uusivirta + Tuohimaa.

Lähde: Club Teatrian FB-sivut

Northern Urban Nights, Klamydia ja Olavi Uusivirta Tornioon avautuvan Club Teatrian uusimmat esiintyjäkiinnitykset

Olavi Uusivirta saapuu toukokuussa Tornion Club Teatrialle. Kuva Tero Ahonen.

13.1.2017
Tornioon 21. tammikuuta avautuva Club Teatria on laittanut ison vaihteen päälle ja julkaissut tulevia artistivierailuja tiuhaan tahtiin.

Avajaisia ensi viikon lauantaina 21.1. juhlistavien Sonata Arctican ja Thunderstonen jälkeen 18. helmikuuta tuo Northern Urban Nights -klubisarja ensimmäistä kertaa Tornioon Pohjois-Suomen kovimmat urbaanin musiikin bileet, jossa rajaseudun kansalle esiintyvät Nikke Ankara, DJ Kube sekä rap-ryhmä Korstoraatiosta tuttu Joosu J aka Joppe J.

Lisäksi Club Teatria on buukannut Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuvan Lauri Tähkän 10. maaliskuuta, Klamydia -yhtyeen 17. maaliskuuta ja tuoreimpana Olavi Uusivirran 6. toukokuuta. Uusivirtaa lämmittelee mielenkiintoinen oululainen Tuohimaa -yhtye.

 

Helsingissä ja muualla eteläisemmässä Suomessa rap-klubit ja muut urbaanin musiikin teemaillat ovat valloittaneet keikkapaikkojen juhlakansaa jo useamman vuoden ajan. Nyt tuulahdus samaa fiilistä on koettavissa myös Tornion leveysasteilla.

Nikke Ankara on yksi suurimmista nimistä uuden sukupolven suomalaisessa rapissä. Miehen kappaleita on kuunneltu pelkästään Spotifyssa uskomattomat yli 40 miljoonaan kertaa. Se tekee Nikke Ankarasta yhden Suomen kuunnelluimmista Spotify-artisteista. Lisäksi Nikke Ankara on saavuttanut kulta- ja platinarajat lukuisilla julkaisuillaan, ja esiintynyt festarien isoimmilla lavoilla. Myös tuoreimmat sinkut Mona Lisa ja Pisamat ovat jo päätyneet jalometallikerhoon.

 

Artisti, tuottaja ja DJ Kube on jo yli vuosikymmenen ajan työstänyt musiikkia ja julkaissut muun muassa ”KBNRPNT mixtape” -omakustanteen, sekä Monsp Recordsin kautta tulleet albumit Lentokonetila, Flow ja Purppura. Flow nousi Suomen virallisen albumilistan sijalle 10 ja Rumban listan pronssipallille. Uusin levy Purppura ylistäviä arvioita niin medialta, faneilta, kuin kollegoiltakin. Myös Elastinen kunnioitti Kubea kutsumalla tämän jäähallikeikkansa lämmittelijäksi sekä julkaisemalla Lähiö lähiö -remixin. Kube on tehnyt yhteistyötä myös muun muassa JVG:n, Cheekin, Elastisen, Eevil Stöön, Mäkkin, MNTTT:n, Asan ja Sini Sabotagen kanssa. Kuben tuore single Plug ylitti juuri kultarajan. Uutta musiikkia luvassa on luvassa keikkailun lomassa keväällä.


Joosu J on tunnettu smoothista tyylistään ja kovista keikoista Korstoraation sekä Gettomasan kanssa. Nyt hän panostaa soolouraan, miehen oma levy-yhtiödebyytti 1993 julkaistiin runsas kuukausi sitten. Ruubenin kanssa työstetty omakustannelevy HelmetHillaPenska näki päivänvalon jo vuonna 2013.

Illan DJ:nä toimii suomalaisen hip hopin veteraani, moniosaaja, erittäin arvostettu DJ Aksim. Mies on tuttu niin MC:nä, tuottajana, kuin juuri DJ:näkin. Aksim on tänä keväänä paljon esillä myös legendaarisen Kemmurun juhlakiertueella.

 

Vuonna 1988 perustetun, ikipunkkari Vesku Jokisen johtaman Klamydian historia on pitkä ja monivaiheinen. Yhtye on kokenut useita miehistönvaihdoksia ja levynjulkaisutahti on ollut tiheä alusta asti, yhtye on julkaissut kaikkiaan yli 450 biisiä.

Klamydia on aina ollut huumoriyhtyeen maineessa, mutta yhtyeen kappaleiden joukossa on kuitenkin useita yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja vakavahenkisiä kappaleita. Kriitikot eivät ole koskaan Klamydian tuotantoa juuri arvostaneet, mutta albumit ovat silti myyneet hyvin. Tuoreimman albuminsa Antisupersankarit bändi julkaisi viime syyskuussa ja levy on saanut loistavan vastaanoton ja bändi vaikuttaakin olevan elämänsä iskussa.

Olavi Uusivirta lähtee helmikuun alussa kevään mittaiselle kiertueelle, joka päättää miehen lähes neljä vuotta kestäneen aktiviisen keikkajakson, jonka jälkeen Uusivirta bändeineen jää hengähdystauolle. Tornioon Club Teatrialle Olavi Uusivirta saapuu sopivasti kevään kynnyksellä 6.5. Lämppärinä tuolloin nähdään Tuohimaa, joka viime kesänä valloitti yleisön mm. Rotuaari Piknik-, JCR Live- ja Qstock -tapahtumissa.

Seitsemän studioalbumia ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa On niin helppoo olla onnellinen, Kultaa hiuksissa, Ukonlintu ja virvaliekki, Nukketalo palaa, Tiet etäisyyksiin, Kauneus sekoittaa mun pään, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty Nuori ja kaunis -duetto.

Uusin levy Olavi ilmestyi vajaa vuosi sitten helmikuussa ja sen ensimmäinen sinkku Tanssit vaikka et osaa meni suoraan kolmen valtakunnallisen radiokanavan soittolistalle ja oli kevään soitetuimpia radiobiisejä. Albumi itse jyräsi suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi.

Vuonna 2014 Oulussa perustettu Tuohimaa aloittaa helmikuussa toisen pitkäsoittonsa äänitykset. Yhtyeeltä on tulossa todella kovaa ja entistä rokimpaa materiaalia. Bändin ensimmäinen pitkäsoitto Lähellä totuutta ilmestyi 2015 joa seurasivat keväällä 2016 kaksi singlejulkaisua, Ohikulkija ja Kahleet.

Tuohimaa -yhtyeen säveltäjä, laulaja, sekä kitaristi Lauri Tuohimaa on vuonna 1994 perustetun kiiminkiläisen Embrazen alkuperäinen laulaja, kitaristi, säveltäjä ja sanoittaja. Mies on soittanut kitaraa ja tehnyt musiikkia myös Charon, For My Pain ja Maple Cross yhtyeissä. Äänisuunnittelijaksi opiskellut mies on säveltänyt musiikkia myös muille artisteille sekä keikkaillut myös cover-yhtye Tervettä Tavaraa kanssa sekä duona että soolona.

Bändin basisti Olli-Pekka Karvonen on soittanut Laurin kanssa yhdessä 2000-luvun alusta lähtien useissa eri kokoonpanoissa. Rumpali Antti Liimatainen on myös useissa eri kokoonpanoissa vaikuttanut rumpali, joka on soittanut ensimmäiset keikkansa jo 80-luvun lopulla. Yhtyeen pääasiallinen sanoittaja on näyttelijänä tunnettu Miia Nuutila.

Lauri Tähkä Tornion Club Teatrialle maaliskuussa

5.1.2017
Oulusta Tornioon muuttava Club Teatria on julkistanut talven toisen konserttinsa. Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Lauri Tähkä saapuu Tornioon Club Teatrialle 10. maaliskuuta.

Vanhan Lapin Kullan rakennukseen, nykyisen Elämystehdas Lapparin tiloihin Tornion keskustaan sijoittuvan Club Teatrian avajaisia juhlitaan lauantaina 21. tammikuuta. Mestan tulee vihkimään Sonata Arctica lämppärinään Thunderstone -yhtye. Liput keikalle maksavat 28 euroa kappale.


Vain elämää –ohjelmassa tänä syksynä hurmanneella Tähkällä kulkee lujaa. Tuorein Vien sut täältä kotiin –albumi meni suoraan listaykköseksi ja myi nopeasti kultaa. Myös levyn ensimmäisenä singlenä julkaistu kappale Morsian on myynyt platinaa ja ollut radioiden soitetuimpia kappaleita tänä vuonna.

Menestystä on tullut lisäksi Vain elämää -versioilla.Tähkän versio Kipua -kappaleesta komeili useita päiviä Spotifyn kuunnelluimpana kappaleena ja on jo sekin ylittänyt kultarajan.


Suureen suosioon nousseen Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen solistina tutuksi tullut Lauri Tähkä on ollut soolouralla vuodesta 2011. Miehen meriitteihin kuuluu mm. Emma-palkinto viitenä perättäisenä vuotena, Iskelmägaalan vuoden miesartisti-palkinto, tangomarkkinoiden sävellys – ja sanoituspalkinnon voittaminen sekä lukuisia suomalaisten rakastamia hittejä.

Tähkän Tornion konsertin 30 euron liput tulevat myyntiin maanantaina 9.1. klo 9. Konsertin ikäraja on K18.

Sonata Arctica esiintyy uuden Club Teatrian avajaisissa Torniossa 21. tammikuuta 2017.

Club Teatria avataan Tornioon

Monitoimiareenan avajaisissa 21. tammikuuta esiintyy Sonata Arctica.

14.12.2016
Maineikas tapahtuma-areena Club Teatria avaa jälleen ovensa. Oulun tapahtumakenttää kauan värittänyt klubi avataan uusissa tiloissa lauantaina 21. tammikuuta 2017. Oulun sijasta Club Teatria on löytänyt uudet tilat Tornion ydinkeskustasta. Klubin avajaisissa esiintyy maineikas kemiläinen power metal -yhtye Sonata Arctica. Lämppärinä soittaa Thunderstone.


Club Teatrian uudet tilat sijaitsevat Suensaaressa Tornion ydinkeskustassa Elämystehdas Lapparin tiloissa. Matkaa Ruotsin puolelle Haaparantaan on alle kilometri. Club Teatrian johtohahmot Janne Niinimaa ja Marco Järvenpää ovat innoissaan alueen suomista mahdollisuuksista.

 -Kemi-Tornion seutukunnan alueella on paljon potentiaalia, viikonloppumatkailijoita ja liikennettä, sillä sieltä löytyy ennestään paljon aktiviteetteja ja palveluita koko perheelle. Myös kysyntää tällaiselle paikalle on, sillä vastaavanlaista tapahtuma-areenaa Tornion alueella ei ole ollut. Paikka on erinomainen, sijaitsee keskeisellä paikalla ja kaikki Elämystehdas Lapparissa toimivat samanhenkiset yrittäjät tarjoavat toisilleen synergiaetuja ja yhteistyömahdollisuuksia, Niinimaa kertoo.


Uusi Club Teatria pyrkii jatkamaan tutulla ja musiikkipainotteisella linjalla, mutta konserttien ohella uudet tilat mahdollistavat monipuolisten yksityis- ja yritystapahtumien järjestämisen.

 -Pyrimme edelleen tuottamaan laatua ja ajanmukaistamaan klubin palveluita vuoteen 2017. Konserttisalin pinta-ala ja korkeus tukevat loistavasti konserttikäyttöä. Maksimiyleisökapasiteetti on noin 1500 henkeä. Ohjelmatarjonta kattaa viihteen laidasta laitaan, kertoo promoottori Marco Järvenpää.


Alkuperäinen Club Teatria oli aikoinaan 2500 hengen kapasiteetillaan huikea monitoimiareena ja se toimi Oulun Limingantullissa 8,5 vuotta. Sen hulppeissa avajaisissa toukokuussa 2005 esiintyi amerikkalaisyhtye Twisted Sister, minkä jälkeen klubi tarjosi puitteet sadoille kotimaisille ja kansainvälisille huippukonserteille.

Club Teatrian päätöstapahtuma järjestettiin uudenvuodenaattona 2013. Sittemmin purettu rakennus toimi aiemmin pitkään Atrian tehdashallina sekä 2000-luvun alussa Oulun kaupunginteatterin väliaikaisnäyttämönä.


Club Teatrian taustayhtiö Oulun Tapahtumat Oy on jatkanut viihdetarjontaansa klubin lopettamisen jälkeenkin ja järjestänyt viimeisten kolmen vuoden aikana tapahtumia muiden muassa Oulun Terminaali Areenassa, Oulun Energia Areenassa ja Hevimestassa. Yhtiö on järjestänyt pitkään myös perinteikästä Jalometalli-festivaalia.
 -Vaikka Oulusta ei tällä hetkellä löytynyt sopivaa paikkaa omalle kiinteistölle, tapahtumatoimintamme jatkuu Oulussakin monessa eri muodossa, Niinimaa toteaa.
Uuden Club Teatrian aukioloajoista ja tulevista tapahtumista tiedotetaan myöhemmin lisää.


Elämystehdas Lappari avasi ovensa suurelle yleisölle heinäkuussa 2016. Entisisissä Lapin Kullan panimorakennuksen tiloissa toimii tällä hetkellä jo monta aktiivista yritystä – muiden muassa Duudsonit Activity Park, Ravintola Pirttihirmu, Tornion Panimo sekä Kuntosali Hyvä Fiilis. Elämystehdas Lapparin ideologiaan kuluu tarjota elämyksiä vauvasta vaariin.

 -Keskeinen sijaintimme keskustan tuntumassa Tornionjoki-maisemineen mahdollistaa uniikin toimintaympäristön ja meillä on vielä ruhtinaallisesti tilaa uusille elämystoimijoille. Olemme erittäin iloisia saadessamme uuden toimijan Club Teatrian täydentämään elämyskokonaisuutta. Saamme aivan uudenlaista sykettä Tornioon, sanoo Elämystehdas Lapparin toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä.

Sonata Arctica on parhaillaan marraskuussa alkaneella Pohjois-Amerikan kiertueella, josta on jäljellä kolme konserttia. Tänään keskiviikkona yhtye esiintyy USA:n Houstissa, perjantaina 16.12. Lake Buena Vistassa ja päätöskonsertin vuoro on lauantaina 17.12. Atlantassa.

Joulutauon jälkeen yhtye lähtee Suomen kiertueelle, joka alkaa 18. tammikuuta Jyväskylästä. Rundi kiertää sen tammikuussa jälkeen Seinäjoella, Oulussa, Torniossa, Helsingissä ja Turussa. Helmikuussa kiertue jatkuu vielä Turussa ja Lahdessa. Kiertueen lämmittelijäksi on pestattu Thunderstone.

Liput Tornion keikalle maksavat 27,50 €. Konserttipaikan ovet avataan klo 19 ja konsertti alkaa klo 20.

Helmikuun 20. päivä Sonata Arctica aloittaa massiivisen, runsaat 40 keikkaa käsittävän Euroopan kiertueen, joka päättyy huhtikuussa.