Loistava Someone Like You – The Adele Songbook –konsertti lauantaina Tornion Club Teatrialla

* Konsertin tähtenä loistaa huippulahjakas brittilaulaja Katie Markham, joka on myös itsensä Adelen mukaan maailman paras Adele –tribuuttiartisti.

* Rokkineuvos ja Club Teatria Tornio järjestävät lippuarvonnan Markhamin keikalle + perjantain TubeTour –tapahtumaan. Lue ohjeet jutun lopusta.

* Katso jutun yläpuolelta video, joka kertoo mistä on kysymys.

 

9.3.2020
Tulevana lauantaina 14. maaliskuuta Tornion Club Teatria tarjoaa korkeatasoisen ja sykähdyttävän konserttielämyksen, jossa solistina toimii nuori englantilainen laulajatar Katie Markham.

Someone Like You – The Adele Songbook -konsertin ohjelmisto koostuu voittopuolisesti lontoolaisen megatähti Adelen tunnetuksi tekemistä kansainvälisistä hiteistä kuten Chasing Pavements, Make You Feel My Love, Set Fire To The Rain, Someone Like You, Hello, Rolling In The Deep ja Skyfall.

Konsertissa kuullaan myös osuvia poimintoja muun muassa George Michaelin, Shirley Basseyn, Etta Jamesin, Barbra Streisandin, Amy Winehousen ja Bob Dylanin tuotannosta.

Lahjakkaan, vuoden 2013 X-Factor finalisti Katie Markhamin jo valmiiksi hyvässä nosteessa ollut ura sai yllättävän käänteen, kun hänet ja muutama muu Adelen ääntä ja persoonaa jäljittelevää naislaulajaa kutsuttiin esiintymään yhdessä Adelen kanssa suosittuun BBC:n Graham Norton Show -tv-ohjelmaan. Ohjelmassa sielukas Katie tulkitsi Hello -hitin Adelen persoonallista ja voimakasta ääntä taitavasti mukaillen.

Adelen mielestä Katie Markhamin tulkinta Hello’sta oli niin mahtava, että hän suositteli neitosta ottamaan ohjelmistoonsa muitakin lauluja omilta albumeiltaan ”19”, ”21” ja ”25”. Miljoonat englantilaiset television katselijat olivat Adelen kanssa mieltä. Katie Markham otti vinkistä vaarin ja tulos on kuultavissa koskettavassa Someone Like You – The Adele Songbook -konsertissa.

– Olihan se melkoinen shokki, kun suuri idolini Adele tykästyi juuri minuun. Adelen musiikissa on käsittämätöntä kauneutta ja varmaan sen takia se vetoaa niin moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Siinä välittyy aito ja syvä tunne, Markham toteaa


Someone Like You – The Adele Songbook
-konsertit ovat keränneet suitsutusta musiikkikriitikoilta ympäri maailmaa. Erityisesti Katie Markhamin lauluääni, tulkinta ja lauluvalinnat ovat innostaneet kriitikot ylisanoihin. Hehkutusta mediassa ovat saaneet myös konsertissa esiintyvä nelimiehinen yhtye ja taustalaulajat.

Parhaillaan Markham on kymmenen konserttia sisältävällä Suomen kiertueella, joka starttasi Hyvinkäältä 4. maaliskuuta ja päättyy Joensuuhun 15. maaliskuuta. Tornion Club Teatrialla nähdään siis kiertueen toiseksi viimeinen konsertti ja edellisenä iltana 13.3. Markham konsertoi Oulun Club Teatrialla.

Someone Like You - The Adele Songbook –konsertti

* Club Teatria Tornio
* La 14.3.2020 klo 20.00 (ovet)
* Konsertin ensimmäinen osuus klo 21.00 (50 min)
* Tauko
* Konsertin toinen osuus klo 22.20 (50 min)
* Ikärajoitus: 18+
* Liput 36 € Ticketmaster.fi

Osallistu lippuarvontaan

Rokkineuvos.fi ja Club Teatria järjestävät lippuarvonnan Katie Markhamin lauantain keikalle + perjantain TubeTour Tornio -tapahtumaan. Jaossa on kaksi (2) lippua lauantain 14.3. Someone Like You – The Adele Songbook -konserttiin ja kaksi (2) lippua perjantain 13.3. Tubetour -tapahtumaan.

Toimi näin:

!) Mene Facebookiin Rokkineuvoksen sivulle osoitteeseen https://www.facebook.com/rokkineuvos/ ja kerro kenen kanssa haluaisit lähteä katsomaan Katie Markhamia ja kenelle antaisit liput TubeTour -tapahtumaan.
2) Tykkää samalla Rokkineuvoksen sivuista.
Rokkineuvos arpoo voittajat torstaina 12.3.2020 klo 20.

Voittajille ilmoitetaan asiasta heti arvonnan jälkeen. Voittajat saavat lippunsa henkilöllisyystodistusta vastaan lippukassalta saapuessaan tapahtumaan.

Facebook ei ole mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!

Ennakkojutun TubeTour Tornio 2020 –tapahtumasta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/433563460

Sonata Arctica aloittaa Suomen kiertueensa perjantaina Torniosta

Tony Kakko lupaa uudistuneen settilistan pitävän sisällään kivoja yllätyksiä.

21.1.2020
Tornion Club Teatrian uusi vuosikymmen korkataan konserttien osalta komeasti perjantaina, kun viime syyskuussa uuden Talviyö -albuminsa julkaissut kemiläinen Sonata Arctica saapuu mestoille. Tornion konsertti avaa yhtyeen 11 kotimaan keikan putken.
Sonata Arctican miehistö on levännyt kuukauden päivät kahden pitkän kiertueen jälkeen. Yhtye kiersi ensin viime syyskuusta lokakuun puolen välin yli Pohjois-Amerikkaa ja päälle marras-joulukuussa Eurooppaa.
- Tauko on tehnyt todella hyvää kahden pitkän kiertueen jälkeen. Joululomaan mennessä keikkoja kertyi reilut 60, joten kiirettä piti, kesken kotoisten siivouspuuhien tavoitettu yhtyeen nokkamies Tony Kakko kertoo.
- Tavaraa on lähtenyt jätesäkeittäin kun innostuin siivoilemaan, mies murjaisee ja kertoo tehneensä edellisen kerran isompaa siivousta vuonna 2007, kun muutti nykyiseen osoitteeseensa.
- Tuli vastaan muun muassa muuttolaatikoita, joita ei ole sen jälkeen avattu ja nyt piti katsoa, mitä ne pitävät sisällään. Roskiin laitettavien lisäksi samalla löytyi aarteitakin, kuten pino bändin ensimmäisiä demoja, Kakko naurahtaa.


Kakko sanoo
, että vuoden 2020 keikat onkin todella mukava aloittaa Suomesta Talviyö -albumin kansiteemaan sopivissa maisemissa.
- Kotimaan keikoissa on sekin hyvä puoli, että keikat on viikonloppuisin, joten välillä ehtii olla kotonakin. Se tasoittaa hiukan sitä, että juuri kun ehtinyt tottua kotona oleskeluun, on aika lähteä taas tien päälle.
-  Ja melkein kotikulmilta Torniosta on todella kiva aloittaa. Henkan (kosketinsoittaja Henrik Klingenberg) eka keikka oli juuri Torniossa vuonna 2003. Ja heti perään taas, Kakko hekottaa, mutta muistaa toki yhtyeen käyneen tässä välilläkin rajakaupungissa.

Tietenkään tauon aikana yhtye ei ole totaalisesti levännyt laakereillaan.
- Olemme jonkin verran uudistaneet settilistaa sitten viime kiertueiden. Uskallan luvata, että mukana on positiivisia, kivoja yllätyksiä. Olemme kaivaneet esiin muutamia vanhoja "sotaratsu" -biisejä, joita ei olla soitettu aikoihin, Kakko paljastaa.


Kakon mukaan yhtyeen sisäiset kemiat toimivat hyvin jatkuvasta rundaamisesta huolimatta ja bändielo on vakaata. Sitä toki kuvastaa sekin, että viimeisimmästä miehistönvaihdoksesta on jo seitsemättä vuotta, kun basisti Pasi Kauppinen astui remmiin vuonna 2013.
- Tämä on meille kaikille kuin toinen perhe, työperhe. Ja tässä vuosien varrella meistä kaikista yhtä lukuunottamatta on tullut perheellisiä, Kakko viittaa yhtyeen pitkään, jo yli 20 vuoden taipaleeseen musiikkibisneksessä.
Tulevaisuudesta ei bändi, eikä Kakko ota mitään paineita, eikä mieti asioita turhan pitkälle eteenpäin.
- Vuosi kerrallaan mennään eteenpäin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Yhtyettä luonnollisesti motivoi jatkuvan luomistyön lisäksi sekin, että bändin musiikki saa koko ajan uusia faneja.
- Heistä nuorimmat eivät olleet vielä syntyneetkään, kun me olimme jo aloittaneet. Ja nyt settilistalle nostetut biisit toimivat monille vanhoille faneille teini-iän uudelleen elämisenä. Ainakin niillä on nostalgia-arvoa, Kakko olettaa.


Kotimaan kiertueella lämmittelijän rooleissa nähdään tämän hetken kiinnostavimmat melometallin ja hard rockin tulevaisuuden lupaukset Arion sekä Temple Balls. Torniosta bändikolmikon rundi jatkuu Nivalaan, Lahteen, Espooseen, Turkuun, Hämeenlinnaan, Hyvinkäälle, Rauhaan, Joensuuhun, Ouluun ja Seinäjoelle. Keikoista Espoon Sellosalin keikka 1. helmikuuta on nyt jo loppuunmyyty. Tornionkin keikalle Facebookissa on kiinnostuksensa osoittanut 700 ihmistä.

Tornion Club Teatrian, Lahden Sibeliustalon, Turun Logomon, Rauhan Saimaa Arenan ja Oulun Club Teatrian keikat lukeutuvat TuskaLive -sarjaan eli niiden  taustalla häärii metallimusiikkiin keskittyneen Tuskan festivaaliorganisaatio.

Kotimaan kiertueen jälkeen Sonata Arctica huilailee tovin, kunnes käy 18. maaliskuuta Israelin Tel Avivissa pistokeikalla. 3. huhtikuuta yhtye aloittaa Etelä-Amerikan kiertueen Brasilian Belo Horizantesta. Brasiliassa bändillä on seitsemän muutakin keikkaa, minkä lisäksi rundi ulottuu Argentiinaan, Chileen, Kolumbiaan, Costa Ricaan, El Salvadoriin, Guatemalaan, ja päättyy Meksikoon 1. toukokuuta.
- Etelä-Amerikan kiertue on stressaavampi kuin muut kiertueet jatkuvien lentojen takia. Pelkästään Brasilian sisällä etäisyydet ovat melkoisia, Kakko tietää kokemuksesta.


Ensi kesänä Sonata Arctican voi bongata useilta festareilta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kotimaassa yhtye on toistaiseksi vahvistanut osallistumisensa Tampereen Rockfestiin 5.-7.6, Iisalmen Runnirockiin 24.7, Kuopio Rockin 30.7.-1.8, Porispereen 31.7.-2.8, sekä Rock in the city -festereille Raumalle 26.-27.6, Kouvolaan 10.-11.7 ja Joensuuhun 7.-8.8.

Ulkomailla Sonata-kvintetti on tsekattavissa ainakin Sweden Rockissa 3.-4.6, Tsekin Plezen-Meston metallifestareilla 5.6, Summer Breeze -festivaalissa Saksan Dinkelsbühlissa, sekä Big Gun festivaalissa 3.7. Moskovassa.