Mika & Pullasormet juhlii 40 vuotista taivaltaan

Pohjolan Sanomissa 1978 julkaistu juttu yhtyeestä. Klikkaa kuvaa, niin saat sen isommaksi.


* Juhlakeikka lokakuussa Kemin Ankkurissa paraatikokoonpanolla, mukana myös Puntti Valtonen ja Jari "Heinä" Nieminen.

* Syksyn aikana on tulossa myös bändin ensimmäinen levyjulkaisu.

12.9.2018
Kemiläisiin bändilegendoihin lukeutuva Mika & Pullasormet juhlistaa bändin perustamisen 40-vuotisjuhlavuotta asiaan kuuluvalla juhlakeikalla Kemin Ankkurissa lauantaina 13. lokakuuta.

Yhtyeen ensimmäisen kokoonpanon muodostivat Hannu Tervaharju (kitara ja laulu), Jari "Heinä" Nieminen (kitara) sekä Mika Puro (rummut ja laulu). Ankkurin lavalle nousevat Niemisen ja Puron ohella Pekka Adolfsen (basso & laulu), Simo Salminen (kitara & laulu) sekä Matti Adolfsen (koskettimet).


Mika & Pullasormet perustettiin Kemin Tervaharjulla kesäkuussa 1978, kun Hannu Tervaharju oli kesälomalla Juice Leskisen bändistä ja kasasi jamikokoonpanon naapuripiirin nuorista soittajista. Poppoo päätti osallistua Kemin bändimestaruuskilpailuihin biiseillä Pulla ja Sormet.

Tuomaristo ei bändin esityksille juuri lämmennyt, mutta Ohjelmatoimisto Paul Karppinen tarjosi keikkaa seuraavaksi viikonlopuksi. Koska Tervaharjulla oli sovittuna Juicen keikka etelässä, bassoon tuli sijaiseksi Pekka Adolfsen. Koska jammailun lisäksi piti esittää laulettuakin musiikkia, tuli Simo Salminen keikalle laulamaan muutaman biisin, ja liittyi bändiin laulaja/kitaristiksi. Syksyllä yhtye täydentyi kosketinsoittaja Matti Adolfsenilla. Kokoonpano aloitti kovan treenaamisen ja siirtyi alun progevirityksistä kohti melodista rockia.

Lokakuussa 1978 yhtye voitti Kemissä pidetyt Pohjois-Suomen pop-yhtyeiden mestaruuskisat, joka oli kemiläisbändien juhlaa, jotka veivät kaikki mitalisijat. Toiseksi tuli Quo Vadis ja kolmanneksi Rostok Rockabilly Orc. Mukana oli kaikkiaan 11 bändiä, pohjoisin Kemijärveltä.
MIka ja Pullasormien eduksi mainittiin muun muassa se, että yhtye on kyennyt luomaan omapräisen soittotyylin varsin lyhyessä ajassa. Yhtyeen sävellyksiä kehuttiin herkän melodisiksi, vähän jatsahtaviksi ja ulosantia helpoksi ja vaivattomaksi.


Tuolloin 16-19-vuotiaista nuorista muodostetun yhtyeen keikkakalenteri alkoi täyttyä vinhaa vauhtia. Kahden vuoden aikana yhtyeellä yli sata keikkaa ympäri Pohjois-Suomea. Eteläisin keikkapaikka oli Nivala, pohjoisin Inari. Kitaristi vaihtui, kun Jari Nieminen lähti opiskelemaan pop-jazzkonservatorioon ja tilalle tuli Hannu "Puntti" Valtonen. Bändin settilista sisälsi yli 50 cover-biisiä 12 oman sävellyksen lisäksi.

Opiskelut ja Puntti Valtosen pääsy Juicen bändiin vei miehet eri paikkakunnille, ja bändin toiminta jäi tauolle pariksikymmeneksi vuodeksi.  Kaikki yhtyeen jäsenet jatkoivat kuitenkin soittamista eri kokoonpanoissa. Tasaisin väliajoin, vaikkakin välillä harvakseltaan, yhtye on kokoontunut juhlimaan muun muassa yhtyeen merkkipäiviä vuosina 1998 ja 2008) sekä projektityyppisesti, kuten Kemin Juice-rockit vuosina 2013 ja 2014.

Keväällä 2016 yhtye toteutetti pitkään haaveilemansa Procol Harum -tribuutin Hotelli Merihovissa. Myöhemmin samana keväänä yhtye vieraili Saariselän Tunturihotellissa Juicerock- teemalla.


Juhlavuosi saa jatkoa yhtyeen ensimmäisellä äänitejulkaisulla. Se, miksi se tapahtuu vasta nyt, johtuu Matti Adolfsenin mukaan siitä, että kun yhtye keikkaili aktiivisesti, äänitteillä ei ollut merkitystä keikkamyynnin kannalta.

Syksyn aikana ilmestyvän levyn materiaali pohjautuu keväällä 1979 YLE:lle tehtyyn kantanauhaan. Tämän jutun pääkuva on peräisin tuosta sessiosta YLE:n Kemin Pirtin studiolta.


Juhlakeikan Kemin Ankkurissa lauantaina 13.10 aloittaa Erkki Huru Band klo 22. Mika & Pullasormet nousee lavalle klo 23. Liput juhlahumuun maksavat 15 €.