PS Kemi oli tehokas tekopaikoissa – SJK kaatui 3-1


PS Kemi oli ottelussa tehokas molemmissa päissä. Puolustus toimi vahvaa SJK:ta vastaan ja hyökkäyspäässä joukkue käytti tilanteensa. Neljästä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta kolme upposi SJK-vahti Mihkel Aksalun taakse.

Kotijoukkueen ykköstähti oli Abdoulie ”Kenny” Mansally, joka hankki 1-0 -maaliin johtaneen rankkarin ja syötti toisella jaksolla PS Kemin molemmat maalit. 2-1 osuman viimeisteli 78. minuutilla Mansallyn sivuvaparin jälkeen aivan maalin edestä Eduard Zea ja pari minuuttia myöhemmin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Filip Valencic niittasi loppulukemat Mansallyn oikea-aikaisesta syötöstä.

Voittajien sankareihin lukeutui myös maalivahti Oskari Forsman, jonka avausjaksolla torjuma Erfan Zenelin rangaistuspotku oli yksi pelin kulminaatiopisteistä.
– Se oli tosi tärkeä onnistuminen. Se antoi joukkueelle uskoa pelin kääntämiseen ja toimi joukkueen sytyttäjänä, arvioi kotijoukkueen luotsi Jari Åhman.
Myös Mansallyn esiintyminen oli Åhmanin mieleen.
– Mies pelasi kuumeessa, kuten Matias Ojalakin ja jaksoi silti painaa. Mansally antoi koko sydämensä joukkueelle tänään. Myös Momodou Ceesay tulee tuottamaan paljon iloa kemiläiselle jalkapalloilulle, kunhan pääsee kunnolla joukkueeseen sisään.

Åhmanin mieltä lämmitti myös oman joukkueen erikoistilannepelaaminen molemmissa päissä. Puolustuspään Åhman tilkitsi kolmella topparilla laitapuolustajien lisäksi.

- Tiesimme, että SJK tulee kovaa laidoilta. Halusimme pitää heidät pois aivan maalinedustalta, eivätkä he saaneetkaan aivan huippupaikkoja.


Hieman yllättäen myös SJK-valmentaja Sixten Boström oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen toisen perättäisen tappion jälkeen.
– Tämmöistä tämä kuitenkin on. Teimme neljä virhettä, joista vastustaja rankaisi kolmesti. Silti – vaikka se ihmeelliseltä kuulostaakin tappion jälkeen – teimme lukemattoman määrän oikeita ratkaisuja ja pelissä oli paljon hyvääkin. Mielestäni pelasimme lähes parasta peliämme tälle kaudelle ja ottelu oli yksi ehjimmistä 90-minuuttisista muutamia virheitä lukuunottamatta, minkä vuoksi mieliala on nyt kaksijakoinen. Mutta se tietysti jää varjoon, vain loppulukemat muistetaan.

Boströmin mukaan tappiosta on vain otettava opiksi.
– Sanoin pelaajillekin, että se tuntuu rankalta, mutta juuri vastoinkäymiset ja virheet opettavat kehittämään peliämme.


Voittonsa ansiosta PS Kemi nousi sarjataulukossa jo neljänneksi tasapisteissä kolmantena olevan ja yhden ottelun enemmän pelanneen FC Interin kanssa. Seuraavaksi PS Kemi kohtaa vieraissa viikon kuluttua RoPS:n.

Kokoonpanot:

PS Kemi: Oskari Forsman, Aubrey David (var 71), Eduard Zea (var. 28), Marek Kaljumäe, Lassi Nurmos (75. Omar Jama), Abdoulie Mansally, Matias Ojala, Aleksi Gullsten, Julian Guevara, Jussi Aalto (46. Filip Valencic), Momodou Ceesay 88. (Rasmus Karjalainen).

SJK: Mihkel Aksalu, Marc Vales, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Diego Bardanca, Samper Jose Anton (68. Timo Tahvanainen), Erfan Zeneli, Aristote Mboma (86. Anatole Abang), Billy Ions.