Pete Riskin ja Tomi Putaansuun kuvaama ja ohjaama Supperheadsin musiikkivideo Easy, vassoquu.

Brittipop on taas pop - Supperheads tekee paluun

6.11.2018
Rovaniemeläisen kulttiyhtye Supperheadsin 15 vuoden keikkatauko on ohi. Bändi nousee tauon Tivoliklubin lavalle kotikaupungissaan Tapaninpäivän iltana keskiviikkona 26. joulukuuta ja laittaa bileet pystyyn teemalla #wepoplikeabeast

Supperheads nousi 1996 brittipop-trendin aallonharjalla Suomen hittilistoille ja nousi genren tunnetuimmaksi suomalaiseksi nimeksi. Yhtye keikkaili aktiivisesti vuosina 1996-2001 ja esiintyi Suomen suurimmilla festivaaleilla, kuten 1997 Provinssirockissa, jossa lavalla nähtiin myös genren kansainvälisesti tunnetuin nimi Suede. Yhtye julkaisi viisi albumia; Breakfast (1995), Lunch (1996), Dinner (1997), Supperheads (1999) ja Northernplayalistic (2001). Näistä tunnetuin on Dinner.

Lisäksi yhtye julkaisi pari EP:tä ja tusinan verran singlejä. Ensisingle My Time ilmestyi 1993 ja debyytti-EP Candybrunch 1994. Bändin kenties tunnetuin tuotos oli viisi biisiä sisältänyt EP Life´s Just A Picnic näki päivänvalon vuonna 1995, jolta kappale Easy nousi YLE Radiomafian soittolistoille.

Supperheadsin muodostavat Juha-Pekka Koivuranta – laulu, Veli-Matti Pirilä – soolokitara, Hannu Valtanen – basso, Tuomas Aarnio – komppikitara/koskettimet, Petteri Kankkunen – komppikitara/koskettimet ja Kristian Keinänen – rummut, lyömäsoittimet.

 

Easy -kappaleesta tehtiin myös video, jonka ohjasivat kaverukset Pete Riski ja Tomi Putaansuu. Jälkimmäisen koko Suomi tuntee paremmin taiteilijanimellään Lordi. Pete Riski puolestaan on Putaansuun pitkäaikainen ystävä, yhtyeen useiden musiikkivideoiden ja Dark Floors -elokuvan ohjaaja.

Katso Easy-biisin musavideo tämän jutun yläpuolelta.

Lordi -nimi on puolestaan peräisin Pete Riskin äidiltä, joka kutsui Putaansuuta jo lapsena Lordiksi. Riski on ohjannut myös toisen rovaniemeläisyhtye Greenhouse A.C:n musiikkivideon Not yet, not again (she said). Lisäksi Riski on ohjannut videoita mm. Nylon Beatille, Waldo´s Peoplelle, Jonna Tervomaalle, Egotripille, Palefacelle, Negativelle ja Husky Rescuelle. Miehen tunnetuimmat musiikkivideot lienevät Lordin Would You Love A Monsterman ja Hard Rock Hallelujah.

Supperheadsin kokoonpanostakin löytyy linkki Lordi -yhtyeen vaiheisiin, sillä yhtyeen basisti-sanoittaja Kimmo Valtanen on tullut sittemmin tunnetuksi Suomen Sony BMG:n toimitusjohtajana sekä Universal Music Groupin markkinointijohtajana. BMG Finland, Sony BMG ja Sony Music -yhtiöt julkaisivat Lordin kuusi ensimmäistä albumia. Valtanen tunnetaan myös Idols-tuomarina. Hän oli Idolsin vierailevana tuomarina kolmannen ja viidennen tuotantokauden kolmannessa finaalissa.