Stumblefestin tuotot musiikkikasvatustyön tukemiseen

40 vuotta täyttävä Kemin blueskuningas Tuomas Laajoki juhlii järjestämällä tänään komean livemusiikki-illan.

18.8.2017
Tänään lauantaina 40 vuotta täyttävä Tuomas Laajoki on yksi ihmisistä, joiden ansiosta Kemiä voidaan kutsua hyvällä syyllä tapahtumien kaupungiksi. Laajoki on ollut järjestämässä lukuisia musiikki- ja muita tapahtumia.

Hän on ollut keskeisessä roolissa muun muassa Pakkasukko Jazz & Bluesin, Kesäkissabluesin, Coronarockin ja Easy Living in Kemi -tapahtumien järjestämisessä. Laajoki kumppaneineen on tuonut vuosien varrella satoja laadukkaita esiintyjiä Kemiin. Laajoki on myös ollut järjestämässä bändileirejä - ja kilpailuja, vienyt elävää musiikkia kouluille ja nuorisotiloille, tuonut Kemiin jami-illat sekä ollut käynnistämässä hyviä tuloksia saavuttaneen Kemi Factorin toimintaa. Nuorisotyöntekijänä työskentelevän Laajoen ansiot on tunnustettu ja hänet on kruunattu myös Kemin kuninkaaksi vuonna 2012.
 

Laajoki tunnetaan myös taitavana kitaristina, jonka käsissä taipuu musiikki kuin musiikki. Miehen ominta aluetta on kuitenkin blues- ja muu rytmimusiikki. Laajoki on soittanut monissa kokoonpanoissa. Näitä ovat muun muassa Olli Ontronen & Mighty Shitty, Flyin´ Blind, Tap Waters Orchestra sekä Pepe Ahlqvistin yhtye.

Niinpä ei ole ihmekään, että lempinimeä Tuspe totetteleva mies haluaa juhlia 40-vuotispäiväänsä lauantaina 19.8. järjestämällä musiikkitapahtuman, Stumble Festin. Kemin Ankkurissa soittavat North Finland Blues Allstars, Saverio Maccne & Double Ace, Twangfellas ja Hoodoo Duo. Klo 20 alkavan juhlan päätteeksi ohjelmassa on - tietysti - myös StumbleFest -jamisessio.

North Finland Blues Allstars koostuu todellisista huippumuusikoista. Sen riveissä ovat Wentus Blues Bandin Juho Kinaret, Niko Riippa ja Pekka Grohn, joista jälkimmäisin on tuttu myös J. Karjalaisen yhtyeestä. Kepa Härkönen on puolestaan soittanut Wristshakers-, Kingmen Combo- ja Kathmandu Blues Band- yhtyeissä. Bändin täydentävät itseoikeutetusti Olli O. & Mighty Shittyn kaksikko Olli Ontronen ja Rauli Suuronen.

Illan esiintyjät

Argentiinalaisen virtuoosikitaristin ja loistavan tulkitsijan, Saverio Maccnen Double Ace on sähköinen energiaa tihkuva yhtye joka ei jätä ketään kylmäksi.

Twangfellas on uusi kemiläinen instrumentaalimusiikin sekä klassikkoteosten parissa seikkaileva tyylitajuinen yhtye, joka on kuluvan kesän aikana nostanut itsensä alueen mielenkiintoisimpien kokoonpanojen joukkoon.

Hoodoo Duo puolestaan tarjoaa kansainvälisen tason ammattimiesten Olli Ontrosen ja Niko Riipan rouheaa jyystöä Louisiana Redin, Muddy Watersin, Howling Wolfin jalanjäljissä. Tapahtumaa isännöi juontajana Mikko Nuorala.

Stumblefestin tuotto käytetään kemiläisten lasten- ja nuorten musiikkikasvatustyön tukemiseen. Liput Ankkurin iltaan maksavat 12 euroa.

Rokkineuvos onnittelee lämpimästi Tuomas Laajokea, joka on juhlansa totisesti ansainnut.

Run to 60´s -lava on jo sisäsatamassa valmiina illan bileisiin. Lavalla Teemu Ylinikka odottaa jo malttamattomana omaa soittovuoroaan. Kuva: Mikko Raappana.

Run to 60´s käyntiin iltayhdeksältä Kemin sisäsatamassa

Jatkobileissä Chilloutissa soittaa belgialainen Chrystal & Runnin´ Wild -yhtye.

28.7.2017
Kemin vilkkaan kesän tapahtumien sarja jatkuu tänään kahdella mielenkiintoisella musiikillisella tapahtumalla. Iltayhdeksän aikaan tärähtää käyntiin sisäsatamassa ravintola Seilarin huudeilla perinteinen Run to 60´s ja puolen yön tietämillä ravintola Chilloutissa on tarjolla harvinaista herkkua, kun lavalle nousee belgialainen Chrystal & Runnin´ Wild -yhtye.


Jo 16. kerran järjestettävässä Run to 60's -tapahtumassa tänään esiintyvät huikea kitaristilaulaja Dimitri Keiski, historiansa toiselle keikalle saapuva Teemu Ylinikka & The Hillevi Street Band sekä Maya & Frozen Hippies. Illan päättävä raspikurkku Maya Korvela (ex-Paakkari) on nähty tapahtumassa usein aiemminkin, mutta Frozen Hippies -yhtye saapuu Perämeren Monacoon ensimmäisen kerran.

Huomenna lauantaina on niinikään luvassa monipuoliset musiikilliset iltamat, kun lavalle lavalle nousevat vuorollaan Dimitri Keiski & Flyin´ Blind, Twangfellas ja Grooving High Allstars.
 
Kun kemut sisäsatamassa tänään päättyvät on aika suunnata tapahtuman viralliseen jatkopaikkaan ravintola Chilloutiin tsekkaamaan belgialaisen juuri- ja rockabillymusiikkia tarjoileva Crystal & Runnin`Wild -yhtye.


Brysselissä syntynyt Crystal on kasvanut kodissa, jossa hän pääsi kuuntelemaan jo pikku tytöstä lähtien countrya, soulia, doowopia, rock'n' rollia ja rockabillyä. 16-vuotiaana Crystal ryhtyi esiintymään Runnin' Wild nimisen bändin kera, jossa silloin soittivat Patrick Ouchêne (laulu/kitarat), Johnny Trash (rummut/laulu) ja Lenn Dauphin (doublebasso). Runnin´ Wild oli siihen mennessä kiertänyt maailmaa jo yli 20 vuotta ja levyttänyt seitsemän albumia.

Vuodesta 2012 Crystal & Runnin' Wild alkoi kiertää Eurooppaa ja Suomessa bändi esiintyi ensimmäisen kerran 2014 ja on esiintynyt sen jälkeen maassamme lähes kymmenen kertaa. Bändi on kertaalleen päässyt esiintymään myös Viva Las Vegas Rockabilly Weekendissä Yhdysvalloissa. Tämä tapahtui viime vuonna.


Suomen keikoilla basistin virkaa hoitaa mm. Quakes & BopCats -yhtyeissä soittanut Aki Savolainen, joka on soittanut muutamana vuonna myös Calella Screamin' Festivaaleilla Espanjassa. Bändin muut soittajat ovat Patrick Ouchêne (laulu/kitarat) ja Johnny Trash (rummut/laulu).

Ensimmäisen EP:nsä Free The Demons bändi teki vuonna 2013 ja debyyttialbumi Good Taste In Bad Friends ilmestyi vuonna 2015. Yhtyeen viimeisin julkaisu on tänä vuonna ilmestynyt single Already Danmed. Showtime on kello 01.00 ja liput keikalle kustantavat vain 10 euroa.
Run to 60´s -tapahtumaan sisäsatamassa pääsee sisään 15 euron tiketillä.

Chrystal & Runnin´ Wild.

Battle Beast tulee näyttämään osaamistaan Tornioon lauantaina.

Lapparin Syke jytisee lauantaina Torniossa

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus saapuu Lapparin Syke -tapahtumaan.

Tornion uusin kesätapahtuma saa kasteensa Elämystehdas Lapparin suojissa. Tapahtumaan on myös kuljetus Kemistä ja Keminmaasta.

5.7.2017
Tulevana lauantaina Torniossa soi laajalla skaalalla raskas rock, kun Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Viikate, Battle Beast sekä Tuohimaa nousevat Club Teatrian lavalle. Tapahtumaa täydentää ravintola Pirttihirmun puolella neljään otteeseen esiintyvä kitaravirtuoosi Erkka Korhosen yhtye, joka on saanut solisteikseen Marco Hietalan, JP Leppäluodon ja Timo Kotipellon.

Lapparin Syke on Elämystehdas Lapparin Club Teatrian, Ravintola Pirttihirmun, Tornion Panimon ja Liikuntakeskus HyväFiiliksen yhteinen ponnistus, jonka tavoitteena on luoda Tornioon uusi, torniolaisia ja meri-lappilaisia ihmisiä laajasti kiinnostava kesätapahtuma.
– Meiltä ovat useat ihmiset ja yritykset kyselleet kesätapahtumaa. Päätimme yhdistää voimat ja järjestää Torniossa kesätapahtuman, jossa emme ole sään armoilla. Satoi tai paistoi, on luvassa viihdyttävä päivä ystävien parissa. Elämystehtaan laajojen sisätilojen ansiosta yleisö pääsee nauttimaan katkeamattomasta live-musiikista kahden lavan voimin, kiteyttää elämystehtailija Veli-Matti Mykkälä tapahtuman idean.

Trio Niskalaukauksen yllätyspaluu

Vuonna 1996 perustettu Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus kuuluu kotimaisen raskaan musiikin ehdottomaan eliittiin ja se teki huikean kahdeksan vuotta kestäneen uran suomalaisen raskaan rockin estradilla. Vuonna 2004 yhtye ilmoitti jäävänsä tauolle ja vuonna 2006 yhtyeen ilmoitettiin lopettaneen toimintansa ja Rautiaisen jatkavan soolouralla.
Yllättäen tämän vuoden alkupuolella yhtye ilmoitti toimintansa jatkamisesta ja julkaisi uuden singlen Pitkän kaavan mukaan. Yhtyeen mukaan päätös jatkamisesta oli tehty jo loppusyksystä 2015, mutta ehtona sille oli uuden musiikin tekeminen. Bändi on kertonut julkaisevansa uuden albumin syksyllä.
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen viidestä albumista neljä on ylittänyt kulta- tai platinarajan. Bändin tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa Surupuku, Lumessakahlaajat, Rajaton rakkaus, Kylmä tila ja Hyvä ihminen.

Helismaa-metallia Viikatteen tyyliin


Viikate tunnetaan erityisesti rautalankakitaran runsaasta käytöstä sekä suomalaista mentaliteettia hyvin puhuttelevista melankolisista sanoituksistaan, joista voi aistia vaikutteita Reino Helismaan sanoitustyylistä. Bändin tyyliä on mm. kuvailtu “tuoni-iskelmäksi” ja tämä konsepti on kantanut bändiä jo yli kaksikymmentä vuotta. Yhtyeen tunnetuimpaa tuotantoa edustavat muun muassa kappaleet Ah, ahtaita aikoja, Kaunis kotkan käsi, Leimu ja Pohjoista viljaa.

Battle Beast – bändikisojen kautta pinnalle

Battle Beast julkaisi odotetun uutuuslevynsä Bringer of Pain helmikuussa. Viimeistään neljännen levynsä myötä bändi murtautui kotimaisen metallimusiikin eliittiin. Bändi on kulkenut vaikeuksien kautta voittoon ja sen tyylitietoinen sekä tarttuva musiikki valloittaa nyt maailmaa. Todisteeksi siitä Bringer of Pain nousi Saksan listalla sijalle 14. Suomessa Bringer of Pain nousi helmikuussa albumilistan ykköseksi.
Vuonna 2008 Helsingissä perustettu yhtye voitti vuonna 2010 Metal Battle -bändikilpailun Wacken Open Air -festivaaleilla Saksassa sekä Radio Rockin Starba-kilpailun. Vuonna 2011 julkaistun debyyttialbumi Steel jälkeen yhtye toimi lämmittelijänä Nightwishin Imaginaerum -kiertueen Euroopan keikoilla sekä Sonata Arctican Euroopan kiertueella.

Elämänmakuista poprockia


Oululainen Tuohimaa teki ensivisiittinsä Tornioon 6.5. saaden tuolloin Olavi Uusivirran lämppärinä Club Teatrialla hyvän vastaanoton. Bändin elämänmakuinen poprock tuo oivallisen lisän illan tarjontaan.
Vuonna 2014 perustetulle yhtyeelle nimensä on antanut yhtyeen säveltäjä, laulaja, kitaristi, Oulussa vuonna 1979 syntynyt Lauri Tuohimaa, joka on vuonna 1994 perustetun kiiminkiläisen Embrazen alkuperäinen laulaja, kitaristi, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on soittanut kitaraa ja tehnyt musiikkia myös Charon, For My Pain ja Maple Cross -yhtyeissä. Yhtyeen pääasiallinen sanoittaja on näyttelijänä paremmin tunnettu Miia Nuutila.

Yllättäviä kontrastisia vetoja ja cover-biisejä

Erkka Korhonen tunnetaan ehkä parhaiten Raskasta joulua -kiertueen isähahmona. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Urban Tale ja Northern Kings -yhtyeissä. lisäksi hän soittanut esimerkiksi Petran, Maija Vilkkumaan, Ville Pusan ja Veeti Kallion keikkakokoonpanoissa. Levyvierailuista mainittakoon Stalingrad Cowgirls.

Marco Hietalaa ei paljon tarvitse esitellä. Monipuolinen laulaja, joka tunnetaan parhaiten Nightwish- ja Tarot -yhtyeistä. JP Leppäluoto on puolestaan vahva tulkitsija, jonka ääni taipuu monen tyyliseen musiikkiin. Mies nousi pinnalle raahelaisen Charon -yhtyeen myötä. Timo Kotipelto on toiminut Stratovariuksen laulusolistina vuodesta 2015 saakka ja vieraillut muun muassa Sonata Arctican Silence ja Stones grow her name -albumeilla. Mies on tehnyt myös paljon duokeikkoja Sonata Arctican ex-kitaristi Jani Liimataisen kanssa.
- Luvassa on yllättäviä kontrastisia vetoja ja cover-biisejä, Erkka Korhonen paljastaa yhtyeensä ohjelmistosta.

 

Lapparin Syke

Aikataulu:

17.00 ovet auki
17.30 Tuohimaa (Club Teatria)
18.35 Erkka Korhosen yhtye (Ravintola Pirttihirmu)
19.30 Viikate (Club Teatria)
20.50 Erkka Korhosen yhtye (Ravintola Pirttihirmu)
21.45 Battle Beast (Club Teatria)
23.05 Erkka Korhosen yhtye (Ravintola Pirttihirmu)
00.00 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus (Club Teatria)
01.20 Erkka Korhosen yhtye (Ravintola Pirttihirmu)

Bussikuljetus

Tapahtumaan järjestetään bussikuljetus Kemistä

Kuljetuksen aikataulu:

Lähtö Kemin linja-autoasemalta klo 17:00
Tupasvilla, Keminmaa 17.10
Perillä Lapparin pihalla 17.30

Paluu:

Lähtö klo 02.15
Tupasvilla, keminmaa n. 02.35
Kemi n. 02.45

Matti Nykänen tänään Kemissä

Hän on täällä tänään, Kemin kauppamaratonilla, Matti Nykänen.

Biisit Elämä on laiffii, Ehkä otin, ehkä en, Fifty-sixty, Elämä on ihmisen parasta aikaa ja Jokainen tsäänssi on mahdollisuus soivat tänään Kauppamaratonilla.


22.6.2017
Kaikkien aikojen menestynein mäkihyppääjä Matti Nykänen, legenda jo eläessään, esiintyy tänään Kemissä levylaulajan roolissaan. Vaikka Nykäsen ympärillä on kohuja riittänyt syystä ja toisestakin - tai ehkä juuri sen takia - mies on yleensä vetänyt tuvat turvoksiin energisellä keikkasetillään.

Täyttääkö Nykänen esiiintymislavan edustan myös tänään Kemin kauppamaratonin keikoillaan? Se nähdään illa klo 20.30 ja 22.00, kun Nykänen kipuaa kahdesti kemiläisyleisön eteen. Nykäsen ohjelmatoimisto Magnum Liven mukaan Nykäs-spektaakkelia on turha selittää, se pitää nähdä paikan päällä.


Matti Nykäsen levylaulajan uran alusta on jo 25 vuotta. Esikoislevy Yllätysten yö ilmestyi vuonna 1992. Kaikkiaan mäkikotka on levyttänyt kolme pitkäsoittoa. Kakkoslevy Samurai ilmestyi 1993 ja kolmoslevy Ehkä otin, ehkä en vuonna 2006.

Ja kyllä - Nykäsen levyjä on myös muuty vähintään kohtuullisesti. Kesällä 2013 Nykänen julkaisi 50-vuotisjuhlansa kunniaksi singlen Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, joka  on ylittänyt jo 10 000 kappaleen platinasinglen rajan. Matti Nykänen on Tapio Rautavaaran ohella ainoa suomalainen olympiavoittaja, joka saanut kultalevyn levymyynnillä.

Nykänen on viime aikoina ollut paljon julkisuudessa vaaihteeksi positiivisissa merkeissä. Tämän vuoden keväällä Nykänen oli mukana Teemu Selänteen isännöimässä Supertähdet-ohjelmassa ja sai kiitosta avoimuudestaan. Keväällä sai ensi-iltansa myöskin musiikki-ilottelu Show Not – Matti Nykänen, jonka tähtenä esiintyi Nykänen itse.


Nykäsen urheilu-ura on vertaansa vailla. Koko kansan Matti on voittanut urallaan viisi olympiamitalia, joista neljä kultamitaleita, kolme henkilökohtaista, yksi joukkue- ja 14 maailmanmestaruusmitalia, joista kuusi kultamitalia sekä  22 SM-mitalia, joista 13 kultamitalia. Vuoden 2013 Urheilugaalassa Matti Nykänen palkittiin Elämänura-erikoispalkinnolla.

Kuusi kertaa avioliiton solminut Nykänen on ollut paljon julkisuudessa naisseikkailuistaan, sekä vuonna 2004 saamastaan kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomasta vankilatuomiostaan. Julkisuutta Nykänen on saanut myös politiikan saralla oltuaan vuonna 1995 SMP:n ehdokkaana eduskuntavaaleissa saaden 525 ääntä. Vuotta myöhemmin hänet valittiin Uuraisten kunnanvaltuustoon Perussuomalaisten listalta. Nykänen on myös nimitetty Suomen turhimmaksi julkkikseksi peräti kolmesti;  vuosina 1996, 2003 ja 2005.


Nykäsestä tehty elokuva Matti sai ensi-iltansa perjantaina 13. tammikuuta 2006. Aleksi Mäkelän ohjaamassa elokuvassa Nykästä näyttelee Jasper Pääkkönen. Viime vuonna Nykäsestä julkaistiin Kim Finnin ohjaama dokumentti Nykänen omin sanoin.

Vuonna 1988 julkaistiin Nykäsen muotokuvalla varustettu postimerkki ja samana vuonna Jyväskylässä sijaitseva Laajavuoren hyppyrimäki nimettiin Matti Nykäsen mäeksi. Huomionosoitukset olivat välitöntä seurasta Nykäsen menestyksestä Calgaryn vuoden 1988 talviolympialaisissa, joissa Nykänen voitti kolme kultamitalia.


Kauppamaraton

Paikka: Kemin Täikön torilla ja kävelykadulla.
Ostoaika: klo 10-24
Ohjelmassa:
14.30 Lastenkonsertti (miska pressan katti)
15.00 Karkkisinko
17.30 Popcicles & Icicles
18.30 Factori Band
19.30 Factori Band
20.30 Matti Nykänen Duo
22.00 Matti Nykänen Duo
23.00 Oluthuone Kukko: Duo Gotham

Arvokkaasti harmaantuneen Kaseva -yhtyeen herkkyys ja karisma on vain kasvanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen lukuisat hitit kuten Vanha mies, Tyhjää, Stripteasetanssija, Pena ja Kun maailma elää purevat yhä.

Kaseva ja Club For Five Tervolaan elokuussa

Club For Five saapuu Maaseudulta ksin -markkinoille Tervolaan elokuussa.

6.6.2017
Tervolan Maaseudulta käsin -messujen tämän vuoden tähtiesiintyjät ovat entisille nuorille nostalgiaa edustava ja samalla uutta tulemistaan tekevä Kaseva -yhtye sekä upeaa ihmisäänen monikäyttöisyyttä edustava a cappella-yhtye Club For Five.

Lisäksi perheen pienimpiä ilahduttaa Kikattava Kakkiainen ja vähän isommille lapsille on luvassa fanitapaaminen Tube-tähtien ZoneVD:n ja Sita Salmisen kanssa. Messut pidetään tutusti Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteellä. Lauantaina 26.8. tapahtuma on ilmainen, sunnuntaina 27.8. pääsymaksu on 10 euroa, alle 7-vuotiaat veloituksetta.


"Missä on Kaseva?" kyseltiin Aknestikin Suomirokkia -hitissä. Arvoitus on ratkennut, kun Tampereen enkelikuoro on palannut takaisin konserttilavoille.  Arvokkaasti harmaantuneen yhtyeen herkkyys ja karisma on vain kasvanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen lukuisat hitit kuten Vanha mies, Tyhjää, Stripteasetanssija, Pena ja Kun maailma elää ovat osa kansallista muistiamme.

1970-luvun puolivälissä erittäin suositun Kasevan tarinassa ei ole nimeksikään perinteisen rockunelman aineksia. Ensin neljä tavallista duunaria päätti perustaa bändin, joka treenasi kellarissaan vuosikaudet ilman, että kukaan tiesi heistä mitään. Lopulta yhtye lähetti Love Recordsille englanninkielisistä biiseistä kasatun demon, joka herätti yhtiön kiinnostuksen, mutta vain sillä ehdolla, että laulut käännettäisiin suomeksi.

Näin tapahtui ja bändi, jolla ei ollut edes nimeä ja joka ei ole tehnyt ensimmäistäkään keikkaa, sai valmiiksi ensialbuminsa Silloin kun (1974). Se valloitti radioaallot ja sitä myytiin yli 22 000 kappaletta. Tässä vaiheessa orkesterilla oli sentään jo nimi. Mikko ja Nils Jokelan sisko löysivät Kalevalasta sanan kaseva, joka tarkoittaa kätevää ja näppärää. Love-pomo Atte Blom tuhahti nimen kuullessaan: "Vai että Kaseva? Kas kun ei Sukeva!"


Kasevan ensimmäinen keikka oli 5.2.1975 Helsingin kulttuuritalolla. Usko omaan tyyliin, Beatlesilta opittuun stemmalauluun perustuvaan melodiseen ja kauniiseen musiikkiin oli vahva. Ja siinä lajissa Kaseva hakee edelleenkin vertaistaan tässä maassa.

Vertailua Beatlesiin on tapahtunut laajemminkin. Soundi -lehti kirjoitti vuonna 2010, että "jos Suomen Beatlesin epäkiitollinen titteli pitäisi väen väkisin jonkin artistiparan niskaan sälyttää, eiköhän Kaseva olisi oikein osoite." Lehti muistutti, että kahden pääbiisintekijän ympärille muodostuneen yhtyeen melodia- ja stemmalaulutaju sekä värikkäät sovitukset ovat hengeltään lähellä liverpoolilaiskvartettia, ja kuluneet vuosikymmenet ovat todistaneet Kasevankin musiikin kestävän sukupolvelta toiselle.

Yhtyeen nykyiset jäsenet ovat Mikko Jokela (sävellys/sanoitus, akustinen kitara ja laulu), Jouko Järvinen (basso ja laulu), Nils Jokela (rummut) sekä Tommi Kekoni (sähkökitara ja laulu). Heistä Mikko ja Nils Jokela ovat alkuperäisjäseniä.

Alkuperäisjäsenistä Asko Raivio - joka kirjoitti suurimman osan yhtyeen menestyskappaleista - menehtyi hukkumalla 41-vuotiaana vuonna 1989. Hänen lisäkseen yhtyeen entisiä jäseniä ovat Tapio Rauma ja Tapio Virtanen.


Club for Five on Helsingissä vuonna 2000 perustettu suomalainen a cappella -lauluyhtye. Yhtyeen erikoisuutena on instrumentaalinen lähestyminen laulamiseen, ikään kuin ihmisäänellä "soittaminen". Erityisesti erilaisten lyömäsoitinten jäljittely ihmisäänellä ja niin sanottu beatboxing on tyypillistä Club for Fivea. Yhtye voitti Tampereen Sävel -yhtyelaulukilpailun vuonna 2001. Yhtye on keikkaillut Suomen lisäksi myös ulkomailla, muun muassa Kiinassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Yhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia ja niistä viisi myynyt kultaa. Club For Fiven muodostavat sopraano Maija Sariola, altto Susanna Hietala, tenori Jouni Kannisto, basso Tuukka Haapaniemi sekä baritoni Juha Viitala.