Rednex viihdyttää lauantaina Torniossa

Bonnie Tyler esiintyy ensi heinäkuussa Kemijärvellä.

Vuonna 2008 Tornion Twin City -festivaaleille 6 000 henkeä vetänyt Bonnie Tyler ensi kesänä Kemijärvelle.

13.2.2018
Kantria ja eurodiscoa huumorin pilke silmäkumassaan yhdistelevä ruotsalaisyhtye Rednex saapuu lauantaina Tornioon esiintynen Torandassa snowcrossin SM-kisojen iltabileissä.

Vuonna 1992 perustettu Rednex nousi ympäri Eurooppaa suursuosioon vuonna 1995 ilmestyneellä albumillaan Sex & Violins, jonka kappaleet Cotton Eye Joe, Old Pop In An Oak ja herkän kaunis balladi Wish You Were Here soivat runsaasti radioasemilla ja diskoissa. Vuonna 2000 ilmestyneeltä Rednexin toiselta albumilta Farm Out suurhitiksi nousi kappale The Spirit of the Hawk.

Cotton Eye Joe oli jättihitti myös Suomessa. Samaten balladi Wish You Were Here sijoittui vuonna 1995 järjestetyssä Radiomafian top 500 -äänestyksessä peräti kuudenneksi. Kemiläislähtöinen Jope Ruonansuu teki kappaleesta Old Pop In An Oak huumoriversion nimellä Pappi vaan joi, joka julkaistiin kahtena versiona samannimisellä singlellä ja myöhemmin myös Washington Bar -levyllä.

Rednex on vieraillut Suomessa usein. Viime kesänä yhtye tähditti Suzi Quatron ja Dr. Albanin ohella Kemijärven Yöttömät Yöt -tapahtumaa. Tulevana viikonloppuna Rednex esiintyy Suomessa Tornion lisäksi perjantaina 16.2. Nivalan Tuiskulassa.
Rednex nousee Torandan lavalle klo 23. Liput keikalle kustantavat 15 euroa.


Kemijärven Yöttömät Yöt on puolestaan pestannut tulevan kesän pääesiintyjäkseen walesilaisen raspikurkku Bonnie Tylerin, joka tunnetaan hoteistään Lost In France (1976),  It's a Heartache (1978), Total Eclipse of the Heart (1983) ja Holding Out for a Hero (1984). Tyler edusti Isoa-Britanniaa Euroviisuissa vuonna 2013 kappaleella Believe in Me ja sijoittui 19:nneksi.
Ahvensalmen kentällä pidettävän tapahtuman kotimaisista nimistä on toistaiseksi julkistettu Elastinen, Kasmir ja Agents.

Meri-Lapissa Bonnie Tyler muistetaan esiintymisestään Tornion Twin City -festivaaleilla vuonna 2008, jonne Tyler veti muhkeat 6 000 katsojaa.  Festarin kotimaisia esiintyjiä tuolloin olivat Barbe-Q-Barbies, Mama & Brakemen, Anna Hanski & Sputnik, Jean S sekä Grooving High Allstars.

Kemijärven Yöttömät Yöt -tapahtumaa vietetään 6.-8. heinäkuuta.

 

PS Kemin Sonata Arctica -keikka torstaina 21.6. Kemissä

Tapahtuma on saanut nimekseen PS Kemi Midnight Special. Se pidetään PS Kemin ja RoPS:n jänkäderbyksi kutsutun Lapin paikallisottelun jälkeen.

17.1.2017
Maailmankuulu powermetal –yhtye Sonata Arctica esiintyy kotikaupungissaan Kemissä torstaina 21. kesäkuuta, mikäli jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan PS Kemin kausikorttihaaste onnistuu. Tapahtuma kantaa nimeä PS Kemi Midsummer Special.

Konsertti toteutuu, mikäli 59 euron hintaisia kausikortteja varataan 3.2. mennessä 3 000 kappaletta. Kausikorttikampanja puolestaan varmistuu jo 2 000 varauksella. Tähän mennessä kausikortteja on varattu 1 600 kappaletta.

Konsertti pidetään Pajarinrannan hiekkakentällä samana päivänä poikkeuksellisesti jo klo 17.30 Sauvosaaren kentällä alkavan Veikkausliigan Lapin derbyn eli PS Kemin ja Rovaniemen Palloseuran välisen ottelun jälkeen. Konserttiin on toteutuessaan tarkoitus buukata myös lämppäribändejä. PS Kemin kausikortilla pääsee konserttiin ilmaiseksi.

Sonata Arctica on viimeksi esiintynyt runsaan 21 000 asukkaan Kemissä 7.8.2016 Satama Open Air -festivaaleilla noin 6 000 hengen yleisölle. Parhaimmillaan Sonata Arctica on Kemissä vetänyt omalle keikalleen noin 4 600 henkeä. Tämä tapahtui Sonata Open Air -konsertissa kesällä 2009.

PS Kemi avaa kolmannen veikkausliigakautensa lauantaina 7.4. SJK:n vieraana.

Sonata Arctica suuntaa Karibianmerelle helmikuussa

* Yhtye on jälleen mukana maailman suurimmalla metalliristeilyllä.
* Tony Kakko kertoo tulevasta matkasta Arto Nyberg –ohjelmassa sunnuntaina 14.1.

13.1.2017
Sonata Arctica –yhtye on mukana helmikuun alussa pidettävällä maailman suurimmalla metalliristeilyllä. 70 000 of metal –risteily toteutetaan Karibianmerellä 1.-5. helmikuuta. Risteily lähtee liikkeelle Yhdysvaltain Floridasta ja käväisee Miami / Fort Lauderdalesta Haitin pohjoispuolella sijaitsevilla, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lukeutuvilla Turks- ja Caicossaarilla.

Vuosittain järjestettävä risteily saa Suomessa tavanomaista enemmän huomiota, kun Sonata Arctican laulusolisti Tony Kakko vierailee sunnuntaina 14.1. TV-1:n Arto Nybergin ohjelmassa haastateltavana risteilyn tiimoilta. Ohjelma alkaa sunnuntaina klo 18.45 ja lähetään uusintana samalla kanavalla maanantaina klo 16. Ohjelman muut haastateltavat ovat näyttelijä Elsa Saisio ja Suomen ensimmäinen lauluntekijätohtori Laura Sippola.

Neljä päivää kestävällä risteilyllä mukana on hulppeat 60 bändiä. Risteilyväkeä Independence of the Seas -laivalle mahtuu 3000 hengen verran. Esiintymislavoja laivalta löytyy neljä.

Ensimmäinen 70 000 of metal -risteily järjestettiin vuonna 2011. Jokaisella risteilyllä on ollut mukana myös suomalaisbändejä. Sonata Arctica oli mukana heti ensimmäisellä risteilyllä seuranaan muun muassa  Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, joka kaikki ovat olleet risteilyllä useampaankin kertaan. Muita risteilyllä nähtyjä suomalaisyhtyeitä ovat ainakin Amorphis, Children of Bodom, Moonsorrow, Nightwish, Stratovarius, Swallow the Sun, Apocalyptica, Wintersun, Insomnium, Omnium Gatherum ja Stam1na.

Tänä vuonna Karibianmerellä cruisailevat Sonata Arctican ohella ainakin Aetarnamn, Alestorm, Benediction, Cannibal Corpse, Dar Transquillity, Die Apocalyptischen Reiter, Enslaved, Goatwhore, Gyze, In Extremo, Insomnium, Korpiklaani, Kreator, Meshuggah, Metal Church, Necrophopic, Obscura, October Tide, Primal Fear, Rhapsody Reunion, Samael, Septicflesh, Sepeltura, Swallow The Sun, WolfChant ja Wolfheart.

Halvimmillaan risteilylle pääsee 766 dollarilla, mutta pääsääntöisesti tiketit ovat 1000 ja 2000 dollarin välillä. Kallein sviittihinta on 3333 dollaria.

Katso yllä oleva After movie ja tsekkaa vuoden 2017 metalliristeilyn tunnelmat.

Treffit Elviksen kanssa Torniossa huhtikuussa

Club Teatrialle saapuva The Elvis Concert 2018 -kiertue kerää yhteen alkuperäisiä Elvis-muusikoita.

8.1.2018
Oletko koskaan unelmoinut miltä tuntuisi nähdä legendaarinen rock'n' rollin kuningas Elvis Presley elossa ja uransa huippukunnossa esittämässä jäljittelemättömällä soundillaan klassikkoja, kuten Suspicious Minds, Blue Suede Shoes ja Love Me Tender?

Tulevana keväänä Suomeen saapuva The Elvis Concert 2018 vie sinut takaisin aikaan, jolloin kuningas hallitsi esiintymislavoja. Tämän lähemmäksi aitoa Elvis-konserttia et pääse. Tämä on mahdollista kokea Tornion Club Teatrialla perjantaina 20. huhtikuuta. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 10.1.2018.

Maanantaina 8.1. Elviksen syntymästä tuli kuluneeksi 83 vuotta. Elvis kuoli 40 vuotta sitten, mutta hänen perintönsä elää vahvana. Elvis tunnetaan yhä yhtenä parhaimmista live-esiintyjistä ja hän ollut ollut yksi vaikuttavimmista artisteista kautta aikojen. Elviksen musiikkia soitetaan yhä edelleen ja kiitos nykytekniikan mahdollistaman CGI-grafiikan Elvis esiintyi viime vuonna ilmestyneessä hittielokuvassa Blade Runner 2049.


Laulaja Dwight Icenhower (35) on laajalti tunnustettu maailman yksi parhaimmista Elvis- tribuuttiartisteista. Dwight on voittanut The World's Best Elvis -tittelin neljästi,  jopa Elviksen kanssa työskennelleet tahot ovat olleet hämmästyneitä Dwightin ammattitaidosta. Dwightin esiintymistä voi kuvailla sanoilla intohimo ja taito. Hän ei yritäkään olla Elvis vaan tunnustaa, että on olemassa vain yksi Elvis ja hän on vain esikuvalleen kunniaa tekevä fani.

Kiertueella on mukana myös Elviksen kanssa työskennelleitä muusikoita. Rumpali Bob Lanning esiintyi Elviksen kanssa 70-luvun alussa Las Vegasissa ja on kuultavissa The Wonder of You, See See Rider ja Polk Salad Annie kappaleiden alkuperäisversioissa. Kevään kiertueen selkeänä kohokohtana on The Imperials -lauluryhmän tenori Jim Murrayn osallistuminen kiertueelle. Jim oli mukana Elviksen comebackin jälkeisillä konserttivuosilla ja hän on nähtävissä vuonna 1970 julkaistulla konserttitallenteella That's The Way It Is. Elvis rakasti gospel-musiikkia ja useasti konserttien jälkeen Elvis rentoutui laulamalla gospeleita Jim Murrayn kanssa. Ensi keväänä nuo maagiset hetket palaavat näyttämölle kun Jim ja Dwight tulevat esittämään yhdessä useita Elviksen suosimia gospelkappaleita kuten How Great Thou Art ja Sweet, Sweet Spirit.

Konsertti tarjonnee ikimuistoisen illan muillekin kuin Elvis-faneille. Esiintyjien ammattitaito ja asiaan paneutuminen takaavat järjestäjien mukaan unohtumattoman konserttikokemuksen ja esityksen nähneet haluavat kokea tämän suositun show’n uudelleenkin.

Silta yli synkän Virran -tribuuttikonsertin muusikot yhteiskuvassa.

Kirka-tribuutin Kemin uusinta myytiin loppuun jo ennakkoon

Vokalisti Jon Sebastian Säkkinen nähdään myös Voice of Finlandissa.

5.1.2017
Huomenna lauantaina kemiläisiä ja lähiseutujen asukkaita hemmotellaan jo toisella Silta yli synkän virran - Kirka -tribuuttikonsertilla Kemin Ankkurissa.  Tribuutti on saanut valtavan suosion, sillä jo ensimmäinen, lokakuussa pidetty konsertti myytiin loppuun. Nyt suosio on vieläkin kovempi. Lauantain konsertti myytiin loppuun jo ennakkoon.

Myös joulukuussa Levillä pidetty konsertti meni hyvin, vaikka siellä hulppea Hullu Poro Areena ei ollutkaan ihan täyteen ahdettu Kemin tapaan.
- Levillä oli hemmetin hyvä yleisö ja setti näytti iskevän, myös paikalla ollut itse Mikko "Poppaloora, puhuva auto" Alatalo kertoi pitäneensä keikasta. Areenalla on hemmetin hyvät puitteet esiintyä. Todennäköisesti menemme sinne vielä myöhemmin talvella tai keväällä uudestaan, kertoo laulaja Jon Sebastian Säkkinen, joka on myös ideoinut tribuuttikeikan ja rakentanut sen biisilistan bändin kanssa.
Säkkinen uskaltaa luvata, että tribuuttikeikat saavat muutenkin jatkoa.
-  Nyt kuitenkin vedetään tuleva keikka Ankkurissa ensiksi kunnialla läpi ja aletaan sitten suunnittelemaan tulevia koitoksia. Tulossa on keikat ainakin Ouluun ja Rovaniemelle.


Säkkinen on tribuutin sukseesta selkeästi tohkeissaan.  
- Tässä ollaan vasta aloitettu koko homma ja kyllä nää keikat tähän mennessä on todistanu meille, että tälle hommalle on paikkansa. Yleisö on viihtynyt meidän keikoilla ja ottaneet hyvin vastaan. Bändissä meillä on todella hyvä henki, halu tehä tätä ja hommat luistaa hemmetin hienosti. Ei tätä parane vielä heittää pois, vaan viedään hommaa eteenpäin, Säkkinen tuumii.
- Fiilikset ovat erittäin hyvät, on todella lämmittävää, että porukka on ottanut tribuuttimme näin hyvin vastaan. Ja on positiivisisesti yllättäny koko bändin. Ensimmäinen veto Ankkurissa oli loppuunmyyty ja aivan mahtavaa, että tämäkin on. Odotamme innolla lauantain keikkaa, jolloin päästään pitämään yhdessä lystiä ja sulattelemaan jouluna syödyt lanttulaatikot sun muut kinkut ja rosollit.
Säkkisen lisäksi projektissa ovat mukana Eveliina Halme (taustalaulu), Elias Kauppinen (kitara), Kari Hautalampi (koskettimet), Mikko Raappana (basso) ja Pasi Hautalampi (rummut).


Säkkisen uralla on muutenkin mukavaa nostetta. Mies on mukana myös tänään nelosella alkavalla Voice of Finlandin seitsemännellä kaudella.
- Juu, hain mukaan ohjelmaan, koska haluan laulajana hakea uusia haasteita  ja saada uraani eteenpäin. Ja kyllähän minulla on ollut halu lähteä mukaan siihen ohjelmaan ihan alusta saakka, mutta tätä ennen on olen tuntunut, etten ole ollut ihan valmis.
Säkkinen nähdään Ääni ratkaisee -osiossa kauden kuudennessa jaksossa perjantaina 2. helmikuuta. Kauden ensimmäinen jakso alkaa tänään klo 20.
Säkkinen ei voi luonnollisestikaan paljastaa ennakkoon, mitä Voice Of Finlandissa tapahtuu, mutta katsomalla ohjelmaa se selviää.
The Voice of Finlandin punaisilla tähtivalmentajien tuoleilla istuvat seitsemännellä kaudella Olli Lindholm, Anna Puu, Lasse Mellberg alias Redrama ja uutena tulokkaana Apulanta-yhtyeestä tuttu persoonallinen Toni Wirtanen.

Haastattelun lopuksi Säkkinen palaa avielä Silta yli synkän virran -tribuuttiin.
- Haluan kiittää kaikkia, jotka olette ottaneet sen näin mahtavasti vastaan. On erittäin mukava hypätä lavalle ja esittää näitä upeita biisejä teille. Merkitsee todella paljon mulle ja koko bändille. Nämä ovat erittäin hienoja hetkiä. Kiitos teille mielettömästi. Nähhään lauantaina Ankkurissa, Säkkinen päättää.