"Voisi toimittaja kunnioittaa bändiä sen verran, että vaivautuisi ottamaan sen nimen selville, eikä kutsuisi sitä vain Joksikin Paikalliseksi Bändiksi"

Joku Paikallinen Bändi 20 vuotta. Juhlakeikka tänään Kemin Ankkurissa.

11.8.2018
Joku Paikallinen Bändi juhlii tänään 20-vuotista taivaltaan Kemin Ankkurissa klo 21. Ei siis lainkaan hassumpi syy kömpiä paikalliseen seuraamaan miltä bilebändien uranuurtajiin lukeutuvan yhtyeen alkuperäiskokoonpanon anti kuulostaa.

Heti alkuun kuitenkin yksi oma bändiin liittyvä muisto. Vuotta en muista mutta aikaa siitä on reilusti. Työskentelin tuolloin Pohjolan Sanomissa toimittajana ja eräs kollegani pistäytyi juttukeikalla Kuivaniemen Vatungissa, jossa esiintyi myös tuloaan tehnyt Joku Paikallinen Bändi. Kollegani oli laittanut bändin nimen myös kuvatekstiin.

Jutun ilmestymisen jälkeen toimitukseen tuli sähköpostilla närkästyneeltä lukijalta äkäinen sähköpostiviesti, jossa hän moitti jutun kirjoittajaa, valokuvaajaa ja koko lehden toimitusta nuoren aloittelevan yhtyeen väheksymisestä. "Olisi toimittaja voinut sen verran vaivaa nähdä, että ottaa selville yhtyeen nimen, eikä kutsu sitä väheksyvästi vain Joksikin Paikalliseksi Bändiksi".

Sähköpostin lähettäjälle laitettiin paluupostissa kohtelias viesti, jossa kiitettiin palautteesta ja kerrottiin, että bändin nimi todellakin on Joku Paikallinen Bändi. Siihen sähköpostiviestiin ei enää tullut palautetta...

Joku Paikallinen Bändi on epäilemättä yksi parhaista bändinimistä koskaan. Perusteet lienevät sanomattakin selvät.

Mutta miten kaikki sai alkunsa, jotta tähän 20-vuotisjuhlakeikkaan on päädytty. Tarinan saa kertoa itse bändi. Ja se menee näin.


Joku Paikallinen Bändi perustettiin Kemin Kauppakadulla vuonna 1998 Hemen ja Jokisalon Jannen johdolla. Tällä kertaa ei suunniteltu maailman valloitusta omilla biiseillä vaan päätettiin järkyttää kemiläistä musaskeneä bilebändillä. Tuolloin kukaan ei tiennyt vielä mitään bilebändeistä. Suomessa kiersi siihen aikaan tasan kaksi bilebändiä, Telaketju ja Kalle Päätalo, lisäksi Jean S pyöri jo silloin muussa sarjassa.

Ei suuria suunnitelmia eikä vaateita, ainoastaan hauskanpitoa kavereiden kesken. Ensimmäinen baarikeikka oli Palosaaren Päivikin ja Saaren Pekan omistamassa Hullussa Pohjolassa. Jo silloin oli selvää, että vahingossa oli keksitty jotain sellasta, mille oli tilausta. Aluksi tosin olimme varmoja, että homma toimii siksi, että kaverit tulevat juhlimaan meidän kanssa ja että homma ei toimisi muualla.

Mutta sehän toimikun kaikkialla. Oulu, Rovaniemi, Tornio, Jyväskylä, Joensuu... Ensimmäinen Helsingin keikka Manalassa oli kummallinen. Oli ylipäätään helvetin absurdia siihen aikaan ajatella, että miksi kemiläinen bändi lähtisi soittelemaan pääkaupunkiin suomirokkia kun jokaisessa naapuribaarissa on oikeakin bändi tarjolla. Olimme varmoja, että saadaan tuoppisade lavalle ja meidät buuataan pois sieltä. Keikkaan liittyi niin paljon latausta ja odotuksia perseelleen menosta, että se jäi mieleen. Keikka oli kuitenkin menestys ja ihmettely orkesterin keskuudessa vain kasvoi.

Mutta miksi bändi huomattiin ja miksi siitä tykättiin. Jaajo Linnonmaa on kiteyttänyt tämän parhaalla mahdollisella tavalla. Hän tilasi Paikallisen omiin 30-vuotisjuhliinsa soittamaan ja puhelimessa kertoi Hemelle näin: "Mietin mitä tarjota ihmisille, jotka on nähneet jo kaiken. Kaikki bändit, tulennielijät ja tanssijat. Sitten tajusin, että ei nää nähny mitään, ne ei oo nähny ”paikallista”.

Mutta mikä on tilanne tänään, miehistönvaihdosten ja kaiken muun jälkeen kun yhtye edelleen kiertää Suomea ja laittaa ihmiset bailaamaan viimeisen päälle. Se selviää tänään Ankkurissa ja samalla saattaa saada vastauksia muihinkin kysymyksiin, joita ovat esimerkiksi nämä:

Onko vuosien takaisesta KEMIasta mitään jäljellä, taittuuko Simolta biitti, soittaako Tirkkis bassoa vai pulloja huulilla, pukeutuuko Lainas toppiin, onko Posti aivan hermona ettei tuu taas ketään, onko Monni kuskina ja onko Heme todellakin Olli Lindholmin poika?

Yhtye muistuttaa, että tähän 20 vuoden aikakauteen liittyy paljon hienoja muistoja, niin reissattuihin kilometreihin kuin rakkaaseen kotikaupunkiinkin.  Niitä kelpaa tänään muistella Ankkurissa yhdessä Paikallisten kanssa.

Illan aloittaa Joku Paikallinen Duo klo 21. Ja Joku Paikallinen Bändi nousee lavalle klo 23 tietämissä.

Suomen kuumin naisartisti Evelina Kemin ilmaiskonsertissa

12.7.2018
Osana Easy Living in Kemi -tapahtumakokonaisuutta järjestettävä nuorten musiikkitapahtuma Summer Pop Up tuo Kemiin tämänhetken kuumimman naisartistin Evelinan.

Summer Pop Up -konsertti järjestetään Täiköntorilla torstaina 19.7. Tapahtuman portit avataan klo 16 ja päivän aloittavat paikalliset nuorisoyhtyeet. Konserttiin on vapaa pääsy.


Laulaja ja lauluntekijä Evelina on tehnyt lyhyessä ajassa läpimurtonsa maamme artistien kärkikastiin. Evelinan musiikki on sekoitus urbaania poppia, r`n`b:tä sekä hiphoppia. Musiikin lisäksi Evelina on myös tullut tunnetuksi muoti-ikonina sekä nuorien esikuvana, joka rikkoo rohkeasti rajoja.

Evelina tuli suuren yleisön tietoisuuteen Mikael Gabrielin kanssa tekemällä hitillään Honey, jota on streamattu Spotifyssä jo yli 14 miljoonaa kertaa. Lisäksi hitit Tornado, Kylmii Väreitä sekä Sushi ovat soineet ahkerasti radiotaajuuksilla. Yhteensä Evelinan kappaleita on streamattu lähes 100 miljoonaa kertaa.

Evelina oli myös ensimmäinen artisti, jonka debyyttialbumi (24K, 2016) streamasi platinaa ennen julkaisua. Evelina palkittiin myös vuoden 2018 Emma-gaalassa vuoden naissolistina. Omien kappaleiden lisäksi Evelina on ollut feattina JVG:n, Asteen & Brädin kappaleilla. Lisäksi hän vieraili Robinin Yhdessä -albumilla kappaleella Kultakehykset.


Joulukuussa 2015 julkaistu Honey oli Evelinan kakkossingle. Vuonna 1995 syntyneen nuoren naisen ensisingle oli toukokuussa 2015 ilmestynyt Vuoristorataa / Rakkaudesta lajiin. Nopeaan julkaisutahtiin viehättyneen Evelinan kolmossingle Sireenit näki päivänvalon maaliskuussa 2016 ja nelossinkku Sushi saman vuoden kesäkuussa. Syyskuussa 2016 ilmestyneen viidennen singlen Ei filtterii jälkeen oli debyyttialbumin 24K julkaisun vuoro.

Singlejulkaisut jatkuivat keväällä 2017, kun julkaistiin kesän hittibiisi Kylmii väreitä. Syyskuun ensimmäisenä päivänä 2017 ilmestyi Tornado ja marraskuun 15. päivänä Katri Helena. Tuorein single Sun vika ilmestyi tämän vuoden maaliskuussa 2018.


Lokakuussa 2015 YleX ja Rumba-lehti valitsivat Evelinan Tulevaisuuden tusina -listalleen. Hän oli syksyllä 2016 mukana Tähdet, tähdet -ohjelman kolmannella tuotantokaudella.  Kemiin hän saapuu lähes suoraan Vain elämää -sarjan syksyllä esitettävän yhdeksännen tuotantokauden kuvauksista Hirvensalmelta.

Summer Pop Up -konsertin järjestävät nuorten työpaja Kemi Factori ja Kemin kaupungin nuorisotyö.

Jenni Vartiainen syyskuussa Tornioon

23.5.2018
Club Teatrian syyskausi käynnistyy huippuvierailulla. Lauantaina 29.9. Torniossa nähdään pitkästä aikaa ihastuttava Jenni Vartiainen. Odotettavissa on sekä tunnelmallinen että mukaansatempaava keikkaelämys, johon ennakkolippujen myynti käynnistyy heti tänään.

Edellisen kerran Jenni Vartiainen on vieraillut Torniossa Umpitunnelissa vuonna 2011 ja Twin City -festivaaleilla 2014. Sen jälkeen jälkeen Vartiaisen uraan on mahtunut paljon; keikkoja, hittibiisejä sekä tv-esiintymisiä. Vartiainen on kiistatta 2000-luvun menestynein suomalainen naisartisti.


Vartiaisen levyjä on myyty yli 300 000 kappaletta ja hän on voittanut urallaan yhdeksän Emma -palkintoa. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ihmisten edessä julkaistiin syksyllä 2007. Kappaleet Tunnoton, Ihmisten edessä, Toinen ja Mustaa kahvia soivat kaikkialla. Albumi myi yli 65 000 kappaletta ja sille kertyi huikeat 36 listaviikkoa.

Vuonna 2010 julkaistua Seili -albumia, joka sisältää mm. kappaleet En haluu kuolla tänä yönä, Nettiin, Missä muruseni on ja Duran Duran) on myyty yli 145 000 kappaletta ja se oli Suomen virallisella listalla 65 viikkoa, josta 58 viikkoa 10 kärjen joukossa. Jenni kahmi ennätykselliset seitsemän Emma -pystiä vuonna 2011.


Vartiaisen lokakuussa 2013 julkaistulta Terra-albumilta ovat nousseet radioiden listaykköseksi kappaleet Junat ja naiset, Selvästi päihtynyt, Suru on kunniavieras, Eden ja tuoreimpana Minä sinua vaan.  Terra-albumi on myynyt tuplaplatinaa.

Vuonna 2017 Vartiainen oli mukana Vain Elämää Allstars -kokoonpanossa ja hurmasi yleisön upeilla versioillaan muun muassa Cheekin Keinu- ja Kaija Koon Sydän vähän kallellaan – kappaleista. Loppuvuodesta 2017 Jenni julkaisi myös uutta omaa musiikkia. Turvasana -single on kerännyt Spotifyssa kuuntelukertoja jo melkein 5 miljoonaa, kun taas Se oikea hipoo neljää miljoonaa kuuntelukertaa. Uusin singleistä, Väärään suuntaan, julkaistiin vuoden 2018 alussa.


Tornion Club Teatrian syyskauden ohjelmistosta on lisäksi jo julkistettu legendaarisen Pelle Miljoona Oy:n paluukeikka 24. marraskuuta. Mestaan on tulossa muitakin mielenkiintoisia artisteja, joita julkistetaan lähiaikoina.

Syysohjelmistoon sisältyy mahdollisesti myös Lapparin Syke -tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuoden heinäkuussa. Tuolloin esiintyjinä olivat Tuohimaa, Viikate, Battle Beast, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus sekä Erkka Korhosen bändi solisteinaan Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Timo Kotipelto.

Keikkainfo:

Aartisti: Jenni Vartiainen
Paikka: Club Teatria, Tornio
Aika: 29.9.2018
Ennakkolippu: 29 €
Ovilippu: 35 €
Ovet avataan klo 20
Showtime klo 21
(oikeudet aikataulumuutoksiin pidätetään)

Juuri ensisinglensä Face to Face julkaissut Ramina Vaara konsertoi tänään Ylitorniolla

16.5.2018
Huhtikuun lopulla ensimmäisen singlensä julkaissut torniolainen Ramina Vaara konsertoi tänään keskiviikkona Ylitornion kunnan auditoriossa Ylitornion kulttuuritoimen ja tapahtumapalvelu LumoAavan järjestämässä konsertissa, joka alkaa klo 18.30.

Monipuolisena laulajana tunnetun Vaaran debyyttisingle on nimeltään Face to Face. Vaara on säveltänyt kappaleen yhdessä musiikkialan kovana ammattilaisena tunnetun Kime Klemettisen kanssa. Martti Minkkisen tekemä sanoitus kertoo tämän päivän sosiaalisesta mediasta ja siitä, miten ihmisten välinen aito kohtaaminen on vähentynyt. Kappaleen sanoma on, että jokainen tarvitsee oman hyvinvointinsa vuoksi oikeaa, läsnäolevaa ihmistä.
 
Singlellä kappaleesta on sekä suomen- että englanninkieliset versiot. Single on äänitetty Kime Klemettisen Greatsounds -studiolla. Klemettinen vastaa myös sovituksista ja tuotannosta.


Vuonna 1983 Ruotsin Skellefteåssa syntynyt Ramina Vaara muutti Suomeen, isovanhempiensa kotimaahan vuonna 2003. Nykyään hän asuu Kaakamossa, jossa hänellä on ollut otollinen ja kannustava ilmapiiri kehittää musiikillista osaamistaan. Työuraa Vaara on on tehnyt muissa ammateissa, mutta musiikki on ollut aina hänellä lähellä sydäntä ja vähän enemmänkin.

Viime vuonna hän päätti totella sydämensä ääntä ja panostaa tosissaan musiikkiin. Vaara osallistui 2017 Voice of Finland -kilpailuun ja eteni battle -vaiheeseen saakka. Viime kesän Tangomarkkinoilla hän sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon. Viime syksynä hän aloitti lisäksi opinnot Pop & jazzkonservatorio Lappiassa pääaineenaan laulu pääaineenaan. Opiskelun ohella hän tekee myös laulukeikkoja.

Ramina Vaaran pehmeä laulusoundin sopii monenlaiseen musiikkiin ja niinpä hänen musiikkimakunsakin on varsin monipuolinen. Rakkaus suomalaiseen iskelmämusiikkiin on lapsuuden perheen peruja ja toisaalta halu tulkita iloisia duuribiisejä, kuten esimerkiksi Abbaa tai englanninkielistä soul ja rn´b-musiikkia on Ruotsissa asumisen aikaansaannosta.


Vaara tulkitsee mielellään covereita, mutta oman musiikin tekeminen on osa hänen nykyistä musiikin täyttämää maailmaansa. Hän on julkaissut laulamiaan coverkappaleita runsaasti Youtube -palvelussa. Sieltä löytyy mmm. Lady Gagaa, Queenia, Stingiä, Mariah Careytä, Amy Winehousea, mutta myös Yötä, Haloo Helsinkiä ja Paula Koivuniemeä. Lisäosoituksena monipuolisuudesta voi mainita metalliversion House of the rising sun -klassikosta.

Face to Face ei ole itse asiassa enää ainoa Ramina Vaaran levyttämä kappale, sillä Ammattiopisto Lappian lauluntekijäkurssinjuuri valmistuneelta Sanat ja sävel -albumilta löytyy Vaaran tulkitsema laulu Eteenpäin, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Nina Oikarinen ja sovittanut kurssin vetäjä Arto Kiimalainen.


Esiintymisiä Ramina Vaaralla on takanaan vielä melko niukasti. Ensimmäinen julkinen esiintymisen seurakunnan tilaisuuksien jälkeen oli tammikuussa 2017 Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -jaksossa. Vaaran tulkinta Sani Pattyn Via Dolorosa -kappaleesta sai Michael Monroen ja Olli Lindholmin kääntämään tuolinsa ja hetken harkinnan jälkeen Vaara liittyi Lindholmin tiimiin.

Ramina Vaaran konsertti Lauluja elämästä ke 16.5.2018 klo 18.30 Ylitornion kunnan auditoriossa. Liput 10 euroa, johon sisältyy pullakahvit väliajalla.

Tornion Musiikkitalolla tapahtuu jälleen

Tänään Lappian lauluntekijäkoulutuksen uusien laulujen ilta, huomenna Abbaa ja 17.5. soi S & MMMY

8.5.2018
Ammattiopisto Lappian vuoden kestänyt lauluntekijäkurssi lähestyy päätöstään ja tänään on ohjelmassa yksi kurssin kohokohdista. Talven aikana ahkeroineet lauluntekijät päästävät osan talvena aikana syntyneistä uusista lauluisaan maailmalle ja yleisön kuultavaksi.

Tornion musiikkitalolla tänään tiistaina klo 19-20 pidettävästä konsertista on luvassa lämminhenkinen tuokio uuden musiikin parissa. Konserttiin, jossa kuullaan siis vain uusia lauluja, on vapaa pääsy.

Arto Kiimalaisen vetämällä kurssilla opiskelijoita biisinikkaroinnin maailmaan ovat opasteneet muiden muassa Eija Hinkkala, Antti Kleemola, Kari Haapala, Mikko Tamminen ja Tuija Rantalainen.

Lauluntekijöiden lisäksi lavalle nousee Pop & Jazz Konservatorio Lappian opiskelijoista muodostettu taustayhtye sekä laulajia.

Keskiviikkona Abba replay

Keskiviikkona 9.5. pop & jazz -konservatorion muusikot esittävät yleisön pyynnöstä uudelleen livenä supersuositut Abba-hitit. Runsas kuukausi sitten huhtikuussa pidetty ensimmäinen konsertti oli niin suosittu, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet sisälle Tornion musiikkitalon konserttisaliin.

Abbaa tulkitsevat Mari-Ella Laukkanen – koskettimet, Jarmo Jakkila – kitara, Julia Lamminen – basso, Jani Kenttä – rummut, Anniina Hietanen – laulu, Heidi Inget – laulu, Tero Kemppainen – laulu ja Sanni Inget – laulu.

Luvassa on kaikille tuttuja Abba -klassikoita, sekä nopeampia että hitaampia. Konsertti alkaa poikkeuksellisesti klo 20 ja siihen on vapaa pääsy.

17.5. suomirockin vuoro

Kevään viimeisessä opinnäytekonsertissa APUA APUA! soittaa Sallan ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtyeen mukaansatempaavaa musiikkia.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri oli Salla-Marja Hätisen ja Miro Palokallion keväällä 2011 perustama helsinkiläinen popyhtye, joka lopetti toimintansa jo vuoden 2015 joulukuussa. Yhtye ehti lyhyen olemassaolonsa aikana julkaista kaksi albumia, yhden EP:n ja kahdeksan singleä.

Yhtyeen sinkkubiisit ovat Älä tartu mun siipiini (2012), Tarinoita (2013), Palataan asiaan (2013), Peili feat. Mira Luoti (2014), Mitä ikinä haluat (2014), Talvi (2015, Apua, Apua (2015) ja Rakastat mua paremmin (2015). EP Ääriviivat ilmestyi 2012, albumi Tarinoita 2014 ja <3 elokuussa 2015.

Viime vuonna yhtyeessä vaikuttaneet veljekset Miro ja Aarni Palokallio perustivat uuden Matka maailman ympäri -yhtyeen, joka on julkaissut singlen Ei mikään palaa ennalleen.

Torniossa S & MMMY -yhtyeen suomirokkia tulkitsevat Kaisa Nissi - laulu, Essi Korpi - koskettimet, viulu, Tuomas Kytölä & Roope Valtonen - kitarat, Riinamaria Koivumies - basso sekä Jani Kenttä - rummut.

Konsertti alkaa Tornion Musiikkitalolla keskiviikkona 17.5. klo 19 ja siihen on tuttuun tapaan vapaa pääsy.

Tarjolla tänään: Iggyn bileet ja paljon muuta

Free Ride soittaa tänä iltana Kaakamon Napakympissä.

Tänä iltana Meri-Lapissa livemusiikista ei ole todellakaan pulaa.

21.4.2018
Tänä iltana
Meri-Lapissa ei ole pulaa livemusiikista, vaan päinvastoin. Valinnanvaraa on varsin runsaasti.Tässä illam menovinkit.

Aloitetaan Kemistä. Klo 21 Yökerho Ramonassa starttaavat Iggyn bileet, jotka järjestetään viime vuoden marraskuussa menehtyneen Joni ”Iggy” Ryynäsen muistolle. Hyväntekeväisyysillan tuotto menee Jonin poikien hyväksi.
– Iggy oli rakastettu ravintoloitsija, loistavan keikkapaikan omistaja, hyvä isä ja kaikkien ystävä, kertoo tapahtuman järjestelyissä tiiviisti mukana ollut Piia Emilia Palosaari.
Iggyn bileiden esiintyjäkaarti on laaja. Mukana ovat Time Killers, The Jarnos, Ne Taatelit, Rossipohja, Sextetti sekä Paperitähdet.
TimeKillers on keminmaalainen punkrock-yhtye, The Jarnos kemiläinen rautalankaa ja rockia soittava bändi, Ne Taatelit suomirockia soittava pumppu, Rossipohja puolestaan tarjoilee kotimaista poprockiskelmää eri muodoissaan, Sextetti on show- ja lauluryhmä, jonka antiin lukeutuu hyvän musiikin lisäksi roimasta huumoria – jopa hiukan pikkutuhmaakin ja Paperitähtien repertoaariin kuuluvat suomirockin helmet, aarteet ja tutut hitit.

Klo 22 aloittaa oman settinsä Oluthuone Kukossa ensivierailullaan Kemissä oleva Samoaja (soolo), joka on kotimainen indiefolk-artisti, jonka äänimaisemassa on vaikutteita amerikkalaisesta gospel- ja texas-country-musiikista pitäen samalla lujasti kiinni pohjoisista juuristaan. Samoaja julkaisi debyyttialbuminsa Landscapes marraskuussa 2017.

Ja lisää vaihtoehtoja tarjoaa klo 23 Ankkurissa lauteille nouseva Saverio Maccne & Double Ace -yhtye. Luvassa on jälleen kerran tuhti annos sähköistä, antaumuksella soitettua bluesrockia.

Myös Torniossa riittää vaihtoehtoja. Kaakamon Napakympin lava on viritelty illaksi Free Ride -yhtyeelle, jonka tuhti rättäränttärock menee syvälle sieluun, sydämeen ja jalan alle. Tapani Ollosen johtaman torniolaisen powertrion ote ei jätä kylmäksi ketään.

Club Teatrialla on tänään vuorossa eilen Elvis-spektaakkelin jatkoksi täysin toisenlainen ilta, urbaanille ja elektroniselle tanssimusiikille pyhitetty Digital Horizon vol. 1 -tapahtuma. Esiintyjinä ovat Darude, Timothy Night ja Bliniks.
Dj ja säveltäjä Daruden tunnetuin kappale Sandstorm oli vuonna 2000 valtava menestys koko Euroopassa. Yksistään YouTubessa kappaletta on kuunneltu huikeat yli 98 miljoonaa kertaa. Timothy Night on kokenut oululainen dj - tuottaja, ja tunnettu erityisesti energisen housemusiikin soittajana. Bliniks alias Olli Saarenpää on puolestaan nouseva kemiläinen dubstep-tuottaja, joka on tunnettu dubstepin ja drum & bass-soundin miksaamisesta melodisen metallin kanssa. Hän on mm. tuottanut virallisen remixin ruotsalaisen popmetal yhtye Amaranthen Maximize -biisistä. Bliniks on keikkaillut jo mm. Japanissa, Cannesin elokuvajuhlilla Ranskassa ja Kemin Satama Open Airissa.

Park Hotel Torniossa viihdykettä tarjoilee bilebändi O´Jess. Park Hotel, Tornio. Kyseessä on pitkän linjan coverbändi, joka aloitti keikkailunsa vuonna 2002 ja omaa yli 1000 keikan kokemuksen.

Tanssimusiikin ystävillekin riittää valinnanvaraa. Juha Alvari & Crystal tanssittavat Kuivaniemen Merihelmessä klo 21 alkaen. Laren baarissa Arpelassa klo 21 alkaen tanssimusiikista vastaa puolestaan Sari Koivikko & Kuunhopea. Tanssiyhtye Sarmas puolestaan aloittaa iltapuhteensa Veitsiluodon työväentalolla Kemissä jo klo 20.

Kuuntele ja katso tästä pieni näyte Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Bandin All My Loving -kappaleesta.

Kaksi tuntia Beatlesia - livenä torstaina Torniossa

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ravintola Pikku Berliinin lavalla 12. huhtikuuta lämmittelykeikallaan.
Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi.

Tuomas Julkun opinnäytekonsertti tarjoaa aimo annoksen nostelgiaa - niin musiikillisesti kuin visuaalisestikin.
 
17.4.2018
Torstaina on - jälleen kerran - tarjolla varsin ainutlaatuinen konsertti Tornion musiikkitalolla, joka täyttyy legendaarisen Beatles -yhtyeen musiikilla kun Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ottaa lavan haltuunsa.

Multitalentti Tuomas Julkun opinnäytekonsertti on lisäksi puolet pidempi kuin opinnäytekonsertit yleensä. Luvassa on siis Beatles -musiikkia kahden setin ja väliaikoineen  kahden tunnin verran.
- Paljon lyhyempää settiä ei voitu rakentaa, sillä jo nyt konsertista jää pois paljon olennaisiakin Beatles -kappaleita, Julku perustelee. Kahteen settiin mahtuu noin 30 biisiä, joista hittejä on liki jokainen. Konsertti käsittelee yhtyeen tuotantoa sen alkuvaiheista viimeisiin levytyksiin saakka.
Julku päätyi huipentamaan kaksivuotisen opiskelunsa Tornion pop & jazz-konservatoriossa Beatles -teemalla monestakin syystä, vaikka mietti teemaksi myös Rolling Stonesia ja Dire Straitsia.
- Onhan Beatles kaikkien aikojen merkittävin bändi, joka on vaikuttanut rockmusiikkiin enemmän kuin yksikään muu bändi.  Kai mua kiehtoo se, mitä ne on saaneet aikaan, luoneet omana aikaan niin paljon uutta, mitä ei aiemmin  oltu nähty ja koettu massahysterioineen, Julku pohdiskelee.


Vuonna 1960 perustettu ja kymmenen vuotta myöhemmin hajonneen Beatles-yhtyeen mukana ns. suuret ikäluokat kasvoivat aikuisuuteen. Bändi oli ensimmäinen joka yhdisti rock- ja popelementit toisiinsa ja oli tavallaan myös kaikkien aikojen ensimmäinen poikabändi, jota rakastettiin, jos kohta inhottiinkin, varsinkin vanhempien ikäluokkien toimesta. Varsinkin yhtyeen aiheuttamaa hysteriaa ja pitkätukka-lookia paheksuttiin.

Beatlesin ura voidaan jakaa kahteen osaan, jee jee -aikakauteen ja psykedeeliseen, kokeellisempaan aikakauteen. Yhtyeen edustamia tyylisuuntia nykyisten määritelmien mukaan olivat ainakin poprock, rock´n roll, merseybeat, folkrock ja psykedeelinen rock.
- Itse olen kuunnellut Beatlesia pikkupojasta saakka. Siitä voi osaltaan "syyttää" isosiskoani, joka fanitti bändiä, vuonna 1995 syntynyt Julku kertoo. Hän muistelee, että ensimmäinen kuulemansa Beatles-biisi taisi olla Ob-La-Di, Ob-La-Da.
- Aika paljon Beatlesin vaikutuksesta kertoo sekin, että me kaikki neljä olemme syntyneet pitkälti yli 20 vuotta bändin hajoamisen jälkeen ja tässä sitä ollaan, Julku naurahtaa.


Julkua ei voi syyttää myöskään uskalluksen puutteesta. Konservatorion keskeisiin opettajiin lukeutuva Tuomas Lampela tunnetaan nimittäin yhtenä seutukunnan kovimmista Beatles-faneista. Julku kuitenkin vakuuttaa, ettei Lampelalla ollut osaa eikä arpaa teeman valinnassa.
- Asia on pikemminkin päinvastoin. On ollut todella kuumottavaa, kun Tuomas on ollut paikalla treeneissä. Jännitti paljon enemmän kuin keikoilla, Julku naurahtaa.

Paremmin kitaristina tunnetuksi tullut Julku soittaa konsertissa bassoa. Kitarassa on Tero Kemppainen, toisessa kitarassa Sami Köngäs ja rummuissa Tomi Raikaslehto. Beatlesin tapaan kaikki myös laulavat. Konsertti tulee olemaan myös visuaalinen kokemus, sillä nelikko pukeutuu kuin Beatles ja niin asusteet kuin kuontalokin tulee muuttumaan eri Beatles-aikakausien mukaan. Lisäksi mukana on projisointeja.

Köngäs painottaa, ettei kuitenkaan kyse ole pelkästä nostalgiasta, vaan myös siitä, että Beatles vaikuttaa edelleen lähes kaiken populaarimusiikin taustalla.
- Myös meitä nuorempi sukupolvi kuuntelee Beatlesia. Sen kertovat pelkät numerotkin sen jälkeen kun Beatlesin musiikki tuotiin suoratoistopalveluihin.
Köngäs tietää mistä puhuu.
Beatlesin musiikki tuli esimerkiksi Spotify -palveluun vasta jouluaattona 2015. Sen jälkeen ensimmäisen sadan päivän aikana yhtye sai 6,5 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa, joista 67 prosenttia oli alle 35 -vuotiaita. Reilussa kolmessa kuukaudessa Beatlesin musiikkia lisättiin yli 4,2 miljoonalle soittolistalle. Sadan ensimmäisen päivän yhteenlaskettu kuunteluaika oli ajallisesti 2793 vuotta.

Kemppaisen mukaan Beatles -kappaleet eivät ole niin helppoja soittaa kuin moni helposti kuvittelee.
- Kaiken sen jee jee -osaston sisällä on paljon pieniä juttuja. Eikä yhtyeen harrastama stemmalaulukaan niitä helpoimmin omaksuttavia juttuja ole.

Torstain konsertissa Beatles -musiikkia kuullaan laajalla skaalalla koko yhtyeen historian ajalta kaikki tyylilajit huoimioiden. Yhtye soitti 13 biisiä sisältäneen lämmittelykeikan Pikku Berliinin jameissa keskiviikkona 11.4. ja tuolloin kuultiin nämä kappaleet: 1) I Saw Her Standing There, 2) Please, Please Me, 3) I Want To Hold Your Hand, 4) Sgt.  Pepper's Lonely Hearts Club Band, 5) With A Little Help From My Friends, 6) Lucy In The Sky With Diamonds, 7) Back In The U.S.S.R., 8) She Loves You, 9) I Feel Fine, 10) If I Fell, 11) A Hard Days Night, 12)  Sgt.  Pepper's Lonely Hearts Club Band (reprise), 13) Twist And Shout.


Rokkineuvos suosittelee konserttia vahvasti. Mutta ellei pääse paikalle, niin bändin Beatles-setin - joskin lyhennettynä ja ilman kaikkia visuaalisia efektejä - voi kokea myös lauantaina 28.4. Kemin ChilloutIssa, jonne on viiden euron pääsymaksu.

Sgt.  Pepper's Lonely Hearts Club Band plays Beatles torstaina 19.4. klo 19-21 Tornion musiikkitalolla. Konsertissa on väliaika. Konserttiin on vapaa pääsy.

Konservatorion opinnäytekonsertit jatkuvat tänään

* The Super Freak Family Band tarjoaa girlpoweria Nina Hagenista Jess and the Ancient Onesiin saakka.

* Torstaina luvassa täyslaidallinen Abbaa.

3.4.2018
Pop & Jazz-konservatorio Lappian opinnäytekonsertit jatkuvat tänään, kun Anniina Hietasen johtama The Super Freak Family Band kutsuu mukaan musiikilliselle sukellusretkelle girlpowerin pimeälle puolelle.

Hietasen opinnäytekonsertissa nostetaan esille niin vanhat kuin uudemmatkin naislaulajat rock-musiikin saralta aina 60-luvulta tähän päivään Nina Hagenista suomalaiseen Jess and the Ancient Onesiin saakka. Luvassa on kaikkien tuntemien hittikappaleiden lisäksi laaja kirjo jo unholaan painuneita raskaamman musiikin helmiä.

Klo 19 alkavan noin 45 minuutin konserttipläjäyksen tarjoavat Anniina Hietanen (laulu), Milla Kinnunen (koskettimet, taustalaulu), Tuomas Julku (kitara, taustalaulu), Tuomas Kytölä (kitara, taustalaulu), Matti Väätäjä (basso) sekä Julius Rantala (rummut)
Konserttiin on vapaa pääsy.


Torstaina vuorossa Abbaa

Seuraava konservatorion opinnäytekonsertti pidetään jo tämän viikon torstaina 5.4., jolloin luvassa on salintäydeltä tarunhohtoisen Abban musiikkia Gimme! -kokoonpanon tarjoilemana.
Abba - The Greatest Hits -konsertissa kuullaan kappaleita, jotka ovat säilyttäneet suosionsa vuosikymmenten läpi tähän päivään asti. Nopeatempoisten klassikoiden sekaan mahtuu myös rauhallisempaa tuotantoa.

Gimme! -yhtyeessä soittavat Mari-Ella Laukkanen (koskettimet), Jarmo Jakkila (kitara), Julia Lamminen (basso), Jani Kenttä (rummut), Anniina Hietanen (laulu), Heidi Inget (laulu), Tero Kemppainen (laulu) ja Sanni Inget (laulu).

Konsertti alkaa kello 19 ja sinne on vapaa pääsy tuttuun tapaan.

Muut tulevat opinnäytekonsertit

To 12.4. Yöntoive plays Nightwish
To 19.4. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Plays The Beatles
Ti 24.4. A Head Full Of Dreams: Tribute To Coldplay

Tarjolla tänään: The Botherers Torniossa

1.4.2018
Joulun alla psykedeelisellä surf-levyllään Krautalanka yllättänyt The Botherers, joka aiemmin tunnettiin nimellä Sweat Shop Boys, saapuu ensimmäistä kertaa Tornioon. Riku Rousun liidaama oululaisyhtye versioi toisella albumillaan mystistä surf-yhtye The Spermersiä, joka tahkosi hetken jossain Kauko-Idän kaukaisella 60-luvulla.

Yhtyeen mukaan Krautalanka sisältää USA:n surfmusaa, Mexico Cityn taikakatupölyä ja vanhan ajan Japanian samuraihamuamista kotimaisesta sähköisen psykedeelisestä rautalangasta väännettynä.

Illan toinen bändi, Rousun uusin viritelmä Money & Gravy on tiedotteen mukaan kuuma rhythm'n' sauce-uutuus, joka sisältää rumpuremuamista ja dyngääviä kitaroita, liukasta slidea ja nykivää jarruhumppaa eli kovaa ajoa ja herkkää tunnelmointia bluesin ja kantrin parissa.

Showtime on klo 22 ja lippu maksaa kokonaiset 5 euroa.


Riku Rousu on torniolaislähtöinen muusikko, jonka sanotaan romuttavan bändejä useammin kuin tavikset vaihtavat housujaan. Mies nousi rokkipiirien tietoisuuteen mainion Moses Hazy -pumpun myötä. Moses Hazy levytti vuosina 2004-2007 kaksi albumia, kaksi ep:tä ja yhden sinkun.

Sittemmin mies on tehnyt monisäikeistä ja omaleimaista matkaansa musiikin syövereissä yhtyeissä Ruotomieli ja Blood Sausage Boys ennen nykyisiä kokoonpanojaan The Botherers ja sen elektroriiviörockia edustavaa sisaryhtyetään The God Botherers.

Urallaan Rousu on ehtinyt mukaan myös kahteen elokuvaan, Kahlekuningas (2002) ja Miss Farkku-Suomi (2012), molemmissa luontevasti bändisoittajan roolissa.


The Botherers julkaisi debyyttialbuminsa The 1st Shards viime vuoden maaliskuussa ja Krautalanka-albumin vuoro oli viime marraskuussa. Ja lisää on tulossa. 23. maaliskuuta ilmestyi tuplasingle Message / Bad Cps II, joka tarjoilee ensimakua tulevasta Urban Schizophrenia -albumista.

Krautalanka -levyn kappaleen WwwW musiikkivideo on katsottu Youtube-palvelussa jo yli 213 000 kertaa, joten kiinnostusta yhtyettä kohtaan on ollut. Kaikkiaan yhtye on värkännyt tusinan verran musiikkivideoita omalle Youtube-kanavalleen.


Myös viime vuoden keväällä perustettu The God Brotherers on  sekin ehtinyt sinkoilemaan jos jonnekkin. Sen ensimmäinen julkaisu, livevideo Video Games & Heroin - Barely julkaistiin vain muutama viikko yhtyeen perustamisen jälkeen ja eka keikkakin soitettiin samaan syssyyn.

Video poiki välittömästi keikan Kallio Block Partyjen jatkoille Kulttuuritalolle, ja tilausesityksen Oulun Musiikkivideofestivaalien Pumpeligaalaan, josta porukka bongattiinkin 45 Specialin synttäreiden kautta ensi kesän Ilmiö Festivaalin Teknoluolaan.

The God Brotherers -trion musiikissa läjä syntikoita kohtaa syntisessä sopassa rouhean kitaran, efektoidun laulun ja esimerkiksi huuliharpun, luoden ajattoman soundin, joka seikkailee jossain juurimusan ja useiden elektron alalajien parissa. Myös visuaalinen puoli on tärkeä ja mukana kulkeekin usein esimerkiksi Liquid Space Dreamsin perustaja Jani Pitkänen, sekä vaihtuvat performanssitaiteilijat. Yhtyeen ensimmäinen virallisempi julkaisu, yli 7-minuuttinen single Codeine Blues on sekin jo maailmalla.

Kuuntele tästä The Crossfyre -yhtyeen versio Golden Earring -yhtyeen Twilight Zone -kappaleesta, joka löytyy myös yhtyeen vuonna 2016 ilmestyneeltä No Limits -albumilta.

The Crossfyre - eteläisin bändi pohjoisesta - tänään Tervolassa

The Crossfyre.

Livemusiikkia tänään myös Kemissä, Torniossa ja Haaparannalla, Keminmaan Käpylän Ysäribileet melkein loppuunmyyty.


17.3.2018
Tänään lauantaina livemusiikkia on Meri-Lapin alueella tarjolla Kemissä, Torniossa, Tervolassa ja Haaparannalla. Kemissä toisen illan putkeen meininkiä tarjoilee Jauhola & Hillervo Duo  Ankkurissa klo 23 alkaen ja Tornion Kerhoravintolassa on myös luvassa mielenkiintoinen ilta klo 21 alkaen Kaarle Viikatteen ja Jukka Takalon seurassa. Haaparannan Kansantalolla on puolestaan perinteiset tanssit, vauhdittajana Sami Keskitalo ja Toni Jaatinen Band klo 21 alkaen.

Hienoa on myös se, että Keminmaan Motelli Käpylässä klo 23 alkava Ysäri-lta on käytännössä loppuunmyyty. Ovelta myydään illan viimeiset 20 lippua.


Pisteenä iin päälle, Rokkineuvos poimii illan tarjonnasta tarkempaan esittelyyn Tervolan Biker Weekend -tapahtumassa illalla - päivän porojeluiden ja tupen SM-cupin jälkeen esiintyvän The Crossfyre -yhtyeen, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi.

Yhtyeellä on kaksi kotipaikkaa, Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa sijaitseva Lake Worth sekä kotoinen Porvoo. Tyylilajeikseen yhtye mainitsee rockin, bluesin ja southern rockin.
Bändin repertoaariin lukeutuvat omien biisien lisäksi monille tutut ZZ Top, George Thorogood ja The Destroyers, John Kay & Steppenwolf, Johnny Winter, mutta myös harvemmin coveroidut, ja Rokkineuvoksen mielestä aliarvostetut yhtyeet kuten Golden Earring, Blackfoot, Molly Hatchet ja Foghat, muiden muassa.


Suomeen The Crossfyre muutti vuosituhannen vaihteessa. Alunperin yhtye perusettiin Floridassa vuonna 1991 Floridassa, perustajinaan yhä bändissä vaikuttavat kitaristi Jay Jay Asikainen ja rumpali Danny Cross. Yhtyeen muut jäsenet ovat vokalisti Michael (Starbuck) Majalahti, basisti Rude Rothsten, kitaristi Jaakko Kinnari ja kosketinsoittaja Jari Ravaska.

Kanadan kapinallisena tunnettu Majalahti on toiminut muusikkona ja lauluntekijänä vuodesta 1999. Hänen ensimmäinen yhtyeensä oli powermetallia soittanut Hallowed, josta siirtyi vielä raskaampaa musiikkia soittaneeseen Stoner Kingsiin. Crossfyreen myös kolminkertaisena näytöspaini wrestlingin Euroopan mestarina tunnettu mies liittyi vuonna 2010. Monipuolinen Majalahti toimii myös kuvittajana ja graafisena taiteilijana, jonka kätten jälkiä on muun muassa Hevisauruksen grafiikassa. Tulkintatapaansa hän on ottanut vaikutteita Vince Neililtä, James Hetfieldiltä, Billy Idolilta ja Axl Roselta.


Hyvinkäällä vuonna 1999 syntynyt basisti Rude Rothsten aloitti kitaransoiton 16-vuotiaana ja siirtyi bassonvarteen jo 90-luvulla. Hänen tärkein musiikillinen esikuvansa on Black Sabbathin Geezer Butler ja suosikkibändeihinsä lukeutuvat Black Sabbath, Jimmy Hendrix, Kyuss ja Led Zeppelin. Miehen aiepia bändejä ovat Lost Madison, Distance, Whipping Post, Hammerhed ja Stoner Kings.

Vuonna 1964 syntyneen Jaakko Kinnarin taustalta löytyvät yhtyeet Kanuuna, Problems ja The Daltons. Vuonna 2011 Crossfyreen liittynyt kitaristi on soittanut myös Idols-tähti Kristian Meurmanin yhtyeessä. Hän toimii nykyään yhtyeen pääasiallisena kitaristina, sillä yhä Floridassa asuva Jay Jay Asikainen soittaa enää vain satunnaisesti yhtyeen riveissä. Jeff Beckiä ja Jimi Hendrixiä idoleinaan pitävän miehen soittopelinä on vuoden 1965 Stratocaster.


Porukan kuopus, vuonna 1977 syntyneellä Jari Ravaskalla on monipuolinen muusikkotausta. Hän on soittanut Paula Koivuniemen ja Dannyn yhtyeissä, mutta toisaalta myös norjalaisessa folkrockyhtye Aigissa vuosina 2000-2007. Hän mainitsee sikuvikseen Billy Prestonin ja Jordan Rudessin.

Vuonna 1958 syntynyt Danny Cross on yhtyeen sielu ja sydän. Pre-DW-muokattuja rumpuja soittavan Crossin tärkeimmät musiikilliset esikuvat ovat Doug Cliofford ja Ginger Baker. Ennen Crossfyreä hän soitti Paul Roberts Bandissa, Palm Beach Soulissa ja Gloria & The Hangover Blues -yhtyeessä.

Jay Jay Asikaisen vaikuttajalistalla on vain suuria nimiä, kuten Stevie Ray Vaughn, Eric Clapton ja suomalainen kitaristilegenda Albert Järvinen. Kotitekoista Fender Stratocaster-kopiota soittavan Asikaisen taustalta löytyvät bändit Gloria & The Hangover Blues Band sekä Tin Pan Alley Blues. Nykyisin hän soittaa Crossfyren lisäksi Floridan klubipiireissä oman bluestrio Roadrunner -yhtyeensä kanssa.

 

Jukka takalo ja Kaarle Viikate Tornion Kerhoravintolassa lauantaina 17. maaliskuuta.

Laajaa ja tasokasta keikkatarjontaa maalis-huhtikuussa

Samuli Putro saapuu Kemiin Putro pienenä -kiertueellaan keskiviikkona 4. huhtikuuta. Kuva: Tero Ahonen

Meri-Lappiin saapuvat mm. Samuli Putro, Kaarle Viikate ja Jukka Takalo, Francine, Wentus Blues Band, Samoaja, Pete Parkkonen, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Darude ja Jukka Perko Tritone.

 

6.3.2018
Kevättalven, eli maalis-huhtikuun keikkatarjonta Meri-Lapissa on vähintäänkin kohtuullisen laajaa ja tasokasta. Mielenkiintoisia artisteja riittää kumpaankin kaupunkiin.

Kemissä odotetuin keikka lienee Samuli Putron vierailu Ankkurissa Putro pienenä –kiertueellaan keskiviikkona 4. huhtikuuta. Viime keväisen Valkoinen hetero -albumijulkaisun jälkeen Putro totutti liveyleisönsä kuulemaan kappaleet yhtyeen säestämänä, nyt Putro on laskenut mainion yhtyeensä talviunille ja keikkailee pienemmällä mahdollisella kokoonpanolla. Yksin.
Samalla Putro palauttaa kappaleet alkuperäiseen muotoonsa. Putro oli yksin säveltäessään ja sanoittaessaan kappaleitaan, ja yhtä yksin hän on keväisillä esiintymisillään. Keikalle myydään lippuja rajoitettu määrä. Liput ovat jo myynnissä Ankkurissa. Biisilistalla tulee olemaan myös vielä julkaisemattomia kappaleita.


Tornion liveakteista pitää erityisesti silmään Kaarle Viikatteen ja Jukka Takalon yhteiskeikka Tornion Kerhoravintolassa lauantaina la 17. maaliskuuta. Aiemminkin yhdessä kiertänyt kaksikko on antanut pohjoisen keväthankien kiertueelleen nimen Laplandia Vodka Tour 2018. Kyseessä on suomalaisen musiikin Pekka ja Pätkä –parivaljakon perinteisen tyylin vuoroveto –show, joka sisältää kaksi miestä, kaksi kitaraa sekä laulua ja tarinoita.

Kemissä nähdään maaliskuussa myös viime vuonna 30-vuotisjuhlakiertueensa tehnyt rock´n roll –yhtye Francine. Lahdessa vuonna 1987 perustetun yhtyeen railakkaassa svengissä vaikutteita muun muassa rockabillysta, punkista ja skasta. Francine soittaa Chilloutin lavalla lauantaina 31. maaliskuuta.
Lisäksi Kemin maaliskuussa tarjolla on kaaupungin oman pojan Alex Kunnarin Electric Retro Tour 24.3 Corner Innissä, kaupungin vanhimman bändin De Soton tuhtia rockia 31.3. Ramonassa, pitkästä aikaa livenä siis, sekä Jauhola & Hillervo Duon Ankkurin keikat 16-17.3.

Huhtikuun puolella lumilinnakaupunkiin saapuu niinikään vast´ikään 30 –vuotisjuhliaan viettänyt Wentus Blues Band. Edelleen virkeässä keikkakunnossa oleva Suomen kansainvälisin blues-yhtye on esiintynyt 14 eri maassa ja soittaa noin 150 konserttia vuodessa. Wentus Blues Band esiintyy Ankkurissa perjantaina 13.4.

Muista huhtikuun vieraista paikallisten Keltaisen Sukellusveneen (Ramona 30.4.), Paperitähtien (Käpylä, Keminmaa 30.4.), lisäksi on nostettava esiin indiefolkartisti Samoajan (soolo) ensivierailu Perämeren pohjukkaan, joka tapahtuu Oluthuone Kukossa lauantaina 21.4. Samoaja haluaa käsitellä musiikissaan jokapäiväisiä asioita syvällisempiä aiheita ja jättää jäljen ihmisten sydämiin.


Torniossa musiikillinen anti painottuu pitkälti Club Teatriaan ja Musiikkitalolle, joskin Kerhoravintolan lisäksi myös vanha kunnon Umppari, Park Hotel ja Kaakamon Napakymppikin lyövät keikkatarjontaan omat näppinsä.

Teatrian tarjontaan maalis-huhtikuussa lukeutuvat Pete Parkkonen (la 10.3.), Stig (24.3.), Elias Kaskinen & Päivän Sankarit (to 29.3) ja Darude (21.4).

Musiikkitalon anti pohjautuu pitkälti konservatorion opinnäytekonsertteihin, joissa kuullaan naisartistien levyttämää musiikkia (ti 3.4.), Nightwishiä (to 12.), Beatlesia (to 19.4.) ja Coldplayta (ti 24.4.).


Mutta ei siinä kaikki, mukaan mahtuu myös Jazzliiton kiertueella olevan saksofonisti Jukka Perkon uusimman yhtyeen Jukka Perko Tritonen vierailu maanantaina 19.3. Kokoonpanossa ovat mukana timantinkovana rytmisektiona lukuisissa eri yhtyeissä tunnetut basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Konsertissa kuullaan materiaalia trion debyyttilevyltä Dizzy, jossa Perko käsittelee ensi kertaa Dizzy Gillespien musiikkia ja tekee samalla kauan kaivatun paluunsa bebop-perinteeseen.

Umpitunneli päästää Vaasan vauhtiveijarit eli Klamydian irti perjantaina 23.3 ja samana iltana mukavassa nosteessa oleva ja ahkerasti keikkaileva coveryhtye Keltainen Sukellusvene könyää Park Hotelin lavalle. Kaakamon Napakymppi on kunnostautunut kutsumalla rovaniemeläisen laulaja / lauluntekijä Aki Mikkosen kyläilemään lauantaina 14. huhtikuuta ja 30.4. ”Napiksen” lavalla irrottelee meänkielelä reggaeta polkeva kulttiryhmä The Meänland.

Yksi puute Meri-Lapin musiikkitarjonnassa on ollut irkkumusiikin puute, ja sitä aukkoa paikkaa Haaparannan Kansantalo perjantaina 16. maaliskuuta pitämällä Irish pubnight –illan, jonka aikana lavalle nousevat rovaniemeläinen Narrow Neck (Rovaniemi), jyväskyläläinen Pint o´ the times sekä Ruotsin Piitimestä saapuva Molly Maguire.

Hevisaurus-ilmaiskonsertti Kemissä kesäkuussa

2.3.2018
Hevisauruksen ilmaiskonsertti Kemissä kesällä. Kyllä.
- Tämä on jotain sellaista, jota ei ole monessa kaupungissa pystytty järjestämään. Nyt sen tarjoavat Kemitiimi ja sen jäsenyritykset, kertoo toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi Kemitiimin tiedotteessa.
Hevisaurus konsertoi Täikönpuistossa perinteinen yöttömän yön shoppailutapahtuma Kauppamaratonin yhteydessä Kemissä juhannuksen aatonaattona, torstaina 21.6.
- Kauppamaraton tarjoaa ohjelmaa koko päiväksi ja yöksi. Tänä vuonna otetaan erityisesti lapsiperheet paremmin huomioon, Klaavuniemi korostaa.

Velhovuorelta kotoisin oleva, viiden dinosauruksen muodostama lasten suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs lastenheviyhtye on julkaissut kotimaassa kahdeksan studioalbumia, joita on myyty yli 178 000 kappaletta.

Hevisauruksen viimeisin albumi Mikä minusta tulee isona? julkaistiin viime vuoden loppupuolella. Levyllä vierailijoina soittavat Megadethin Kiko Loureiro, Wintersunin Teemu Mäntysaari, Battle Beastin Joona Björkroth, Mika “Mr. Fastfinger” Tyyskä ja Stam1nan Pekka Olkkonen.

Soittakaa Juranoid!

Hevisaurus on myynyt alkuajoistaan lähtien konserttisaleja täyteen ja voittanut parhaan lastenmusiikin Emman kahdesti. Hevisauruksesta on tehty myös puolianimoitu Hevisaurus-elokuva. Facebookissa Hevisauruksella on yli 38 000 seuraajaa ja sen kappaleita on kuunneltu YouTubessa miljoonia kertoja.

Tutut ja rakastetut jurahevibiisit saavat aikuiset ja lapset laulamaan ja moshaamaan, sillä Hevisaurus on koko perheen bändi. Kauppamaraton on siis hyvä syy suunnitella kesäretkeä Kemiin. Tapahtuma ei ole unohtanut myöskään aikuisia. Hevisaurus on varmasti myös isompien mieleen ja illan bileet nostaa kattoon After ski bilebändikilpailun 2017 voittaja Paperitähdet.

 

Kemitiimin tapahtumat 2018

La 3.3. Talvirieha. Täiköntorin luistinrata, Kemi.
La 5.5. Taikuri Noora Karma, muotia, kauneutta, hyvinvointia, muotinäytöksiä, liikuntanäytös. Lifestyle-messut. Messuemäntänä Heidi Sohlberg. Tervahalli, Kemi klo 11-18.
25.5.-26.5. Kalamarkkinat. Kalaruokien ja yhdessäolon iloinen markkinatapahtuma. Keskuspuistokatu, Kemi.
1.6.-11.8. Toripäivä. Joka kesätorstai, Kemi.
21.6. Kauppamaraton. Koko kaupungin ja koko perheen shoppailutapahtuma.
10.7.-13.7. Ruokamarkkinat, Kemi.
10.7.-22.7. Easy Living in Kemi –tapahtumaviikko. Isoja ja pieniä tapahtumia ympäri kaupunkia. Päätapahtumat 18.7.-21.7. Täiköntorilla.
17.8.-18.8. Elonkorjuumarkkinat. Elonkorjuutuotteita ja markkinameininkiä. Täiköntori, Kemi.
25.8. Venetsialaiset Sisäsatamassa. Kesän päätösjuhla ja ilotulitus.
24.11. Kemin joulunavaus.

Nightwishin komeaa musiikkia kuullaan Tornion Musiikkitalolla 12. huhtikuuta.

Konservatorion kevät tarjoaa Abban, Nightwishin, Beatlesin ja Coldplayn musiikkia sekä Girlpoweria

Opinnäytekonserttien sarjan Tornion musiikkitalolla aloittaa tänä iltana Leskiäidin Tyttäret PMMP:n musiikilla.

1.3.2018
Pop & Jazzkonservatorio Lappian kevään opinnäyte- ja muiden konserttien sarjan aloittaa Leskiäidin Tyttäret -yhtye tänään torstaina. Konservatorion muusikoista ja musiikkiteknologeista koostuva bändi on täynnä intoa ja taitoa, joka herättelee uudelleen henkiin lopettaneen, mutta ei unohdetun PMMP:n hittejä ja muita biisejä tuoreella otteella.

Leskiäidin Tyttäriin kuuluvat Essi Korpi ja Riitta Maijanen (laulu), Tuomas Kytölä ja Valtteri Mänty (kitara), Aki Niskasaari (basso), Benjamin Connelly (koskettimet), Laura Korpi (saksofoni) sekä Roope-Jesperi Valtonen (rummut). Konsertti alkaa Tornion Musiikkitalolla klo 19 ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Torstaina 5. huhtikuuta musiikkitalon konserttisali täyttyy Abban musiikilla. Gimme! -kokoonpano tarjoilee Abba - The Greatest Hits -konsertissaan kappaleita, jotka ovat säilyttäneet suosionsa vuosikymmenten läpi tähän päivään asti. Nopeatempoisten klassikoiden sekaan mahtuu myös rauhallisempaa tuotantoa.

Yhtyeessä soittavat Mari-Ella Laukkanen (koskettimet), Jarmo Jakkila (kitara), Julia Lamminen (basso), Jani Kenttä (rummut), Anniina Hietanen (laulu), Heidi Inget (laulu), Tero Kemppainen (laulu) ja Sanni Inget (laulu). Konsertti alkaa kello 19 ja sinne on vapaa pääsy.

Tiistaina 3. huhtikuuta The Super Freak Family Band kutsuu sinut mukaan sukeltamaan Girlpowerin pimeälle puolelle. Anniina Hietasen opinnäytekonsertissa nostetaan esille niin vanhat kuin uudemmatkin naislaulajat rock-musiikin saralta aina 60-luvulta tähän päivään. Luvassa on kaikkien tuntemien hittikappaleiden lisäksi laaja kirjo jo unholaan painuneita raskaamman musiikin helmiä.

The Super Freak Family Bandin muodostavat Anniina Hietanen (laulu), Milla Kinnunen (koskettimet, taustalaulu), Tuomas Julku (kitara, taustalaulu), Tuomas Kytölä (kitara, taustalaulu), Matti Väätäjä (basso) ja Julius Rantala (rummut). Klo 19 alkavaan konserttiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy.Torstaina 12. huhtikuuta Tornion Musiikkitalolla soi vihdoinkin Nightwish. Illan aikana tullaan kuulemaan yhtyeen vanhaa sekä uutta tuotantoa. Yöntoive plays Nightwish -konsertissa soittavat Anni Alamikkotervo (laulu), Jere Niemi (laulu, taustalaulu), Ramina Vaara ja Irina Vaara (taustalaulu),  Tuomas Kytölä (kitara), Jarmo Jakkila (akustinen kitara), Mari-Ella Laukkanen ja Benjamin Connelly (koskettimet), Samuli Parpala (basso) sekä Roni Filppa (rummut). Perinteisesti klo 19 alkavaan konsertttiin on yhtä perinteisesti vapaa pääsy.

Torstaina 19. huhtikuuta Musatalolla sukelletaan The Beatles -yhtyeen musiikin moninaiseen maailmaan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Plays The Beatles -konsertissa. Konsertti käsittelee yhtyeen tuotantoa sen alkuvaiheista viimeisiin levytyksiin saakka. Ilta tarjoaa Beatles-musiikkia kahden setin verran.

Yhtyeen riveissä soittavat Tuomas Julku (basso/laulu), Tero Kemppainen (kitara/laulu), Sami Köngäs (kitara/laulu) sekä Tomi Raikaslehto (rummut/laulu). Tämäkin konsertti alkaa klo 19, mutta kesää noin klo 21 saakka. Konsertissa on myös väliaika. Ja tietysti sisäänpääsy on ilmainen.

Tiistaina 24. huhtikuuta on jälleen aika kokoontua komean musiikin pariin, kun Musiikkitalolla kuullaan noin 45 minuutin ajan Coldplay -yhtyeen musiikkia, tunnetuimmista hiteistä muutamaan yllätysbiisiin.

Illan nimi on A Head Full Of Dreams: Tribute To Coldplay ja lavalle nousevat klo 19 alkaen Jere Niemi (laulu), Saara Rankinen (koskettimet/laulu), Tuomas Kytölä (kitara/laulu), Samuli Parpala (basso) ja Julius Rantala (rummut).

Treffit Elviksen kanssa Torniossa huhtikuussa

Club Teatrialle saapuva The Elvis Concert 2018 -kiertue kerää yhteen alkuperäisiä Elvis-muusikoita.

8.1.2018
Oletko koskaan unelmoinut miltä tuntuisi nähdä legendaarinen rock'n' rollin kuningas Elvis Presley elossa ja uransa huippukunnossa esittämässä jäljittelemättömällä soundillaan klassikkoja, kuten Suspicious Minds, Blue Suede Shoes ja Love Me Tender?

Tulevana keväänä Suomeen saapuva The Elvis Concert 2018 vie sinut takaisin aikaan, jolloin kuningas hallitsi esiintymislavoja. Tämän lähemmäksi aitoa Elvis-konserttia et pääse. Tämä on mahdollista kokea Tornion Club Teatrialla perjantaina 20. huhtikuuta. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 10.1.2018.

Maanantaina 8.1. Elviksen syntymästä tuli kuluneeksi 83 vuotta. Elvis kuoli 40 vuotta sitten, mutta hänen perintönsä elää vahvana. Elvis tunnetaan yhä yhtenä parhaimmista live-esiintyjistä ja hän ollut ollut yksi vaikuttavimmista artisteista kautta aikojen. Elviksen musiikkia soitetaan yhä edelleen ja kiitos nykytekniikan mahdollistaman CGI-grafiikan Elvis esiintyi viime vuonna ilmestyneessä hittielokuvassa Blade Runner 2049.


Laulaja Dwight Icenhower (35) on laajalti tunnustettu maailman yksi parhaimmista Elvis- tribuuttiartisteista. Dwight on voittanut The World's Best Elvis -tittelin neljästi,  jopa Elviksen kanssa työskennelleet tahot ovat olleet hämmästyneitä Dwightin ammattitaidosta. Dwightin esiintymistä voi kuvailla sanoilla intohimo ja taito. Hän ei yritäkään olla Elvis vaan tunnustaa, että on olemassa vain yksi Elvis ja hän on vain esikuvalleen kunniaa tekevä fani.

Kiertueella on mukana myös Elviksen kanssa työskennelleitä muusikoita. Rumpali Bob Lanning esiintyi Elviksen kanssa 70-luvun alussa Las Vegasissa ja on kuultavissa The Wonder of You, See See Rider ja Polk Salad Annie kappaleiden alkuperäisversioissa. Kevään kiertueen selkeänä kohokohtana on The Imperials -lauluryhmän tenori Jim Murrayn osallistuminen kiertueelle. Jim oli mukana Elviksen comebackin jälkeisillä konserttivuosilla ja hän on nähtävissä vuonna 1970 julkaistulla konserttitallenteella That's The Way It Is. Elvis rakasti gospel-musiikkia ja useasti konserttien jälkeen Elvis rentoutui laulamalla gospeleita Jim Murrayn kanssa. Ensi keväänä nuo maagiset hetket palaavat näyttämölle kun Jim ja Dwight tulevat esittämään yhdessä useita Elviksen suosimia gospelkappaleita kuten How Great Thou Art ja Sweet, Sweet Spirit.

Konsertti tarjonnee ikimuistoisen illan muillekin kuin Elvis-faneille. Esiintyjien ammattitaito ja asiaan paneutuminen takaavat järjestäjien mukaan unohtumattoman konserttikokemuksen ja esityksen nähneet haluavat kokea tämän suositun show’n uudelleenkin.