Mr. Lordi vierailee Torniossa Ammattiopisto Lappian messuilla ja Totally 80's -kasaribileissä

Mr. Lordi tulee esiintymään entiseen opiskelukaupunkiinsa Tornioon.

30.10.2017
Mitä yhteistä on Mr. Lordilla, Jore Marjarannalla ja Tornion omalla kasvatilla Nina Myalla? Jokainen on suotu toki upeilla laulunlahjoilla, mutta tämän lisäksi he kaikki tulevat ottamaan osaa Lappian opiskelijoiden suurproduktioon lauantaina 18.11.2017.

Ammattiopisto Lappia nimittäin järjestää 10-vuotissynttäreiden kunniaksi työelämä- ja rekrymessut yhteistyössä Tornion alueen yritysten kanssa. Päivän messutapahtuman jälkeen järjestetään kasarihenkiset bileet.


Club Teatrian valtaa Totally 80´s featuring Jore Marjaranta, Nina Mya sekä Mr.Lordi –pikkujoulubileet. Totally 80´s on Club Teatrian, Elämystehdas Lapparin sekä Ammattiopisto Lappian yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama 1980-luvun suosituimpien hittibiisien ympärille rakentuvat pikkujoulukasaribileet. Tapahtuma on Lappian tämän lukuvuoden perinteisesti vuosittain järjestettävä suurproduktio.

- Club Teatria toimii tapahtuman järjestäjänä ja me tuotamme sisällön. Opiskelijamme saavat työelämälähtöistä koulutusta toimimalla yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Samaan aikaan teemme tapahtumasta yleisölle vielä houkuttelevamman vierailevien tähtiemme myötä, kertoo Ammattiopisto Lappian produktiovastaava Jussi Leipälä.


Bileissä kuullaan pop-, rock-, disko- kasarihittejä maustettuna ajan hengen lavastuksineen ja puvustuksineen Pop & Jazz Konservatorio Lappian bändin, solistien, dj:n sekä vierailevien tähtien Mr. Lordin, Jore Marjarannan sekä Nina Myan esittäminä.

Marjarannan voi muistaa parhaiten 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä tai voi hänen äänensä tunnistaa tunnetun Salatut elämät tv-sarjan tunnuskappaleesta Tunteisiin. Nina Mya on taas Torniosta kotoisin oleva laulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt rakentaa itselleen vankan aseman Suomen jazzpiireissä.

Mr.Lordi ei varmastikaan esittelyjä kaipaa, mutta hän on tullut tutuksi kansainvälisesti Lordi-yhtyeestä, joka voitti Euroviisut vuonna 2006 laulullaan Hard Rock Hallelujah.
- Mr. Lordi tulee esittämään cover-rockia ja vetää lavalla muutaman biisin. Hän on muuten valmistunut medianomiksi 90-luvun alussa meiltä Lappiasta, joka siihen aikaan vielä toimi nimellä Länsi-Lapin instituutti, Leipälä kertoo.

Tarjolla on myöskin kasaridrinkkejä sekä muita oheistuotteita. Ennen varsinaista show’ta on mahdollista syödä 80-lukuhenkinen illallinen Lapparin ravintola Pajassa.

Illan biisilistalta löytyvät mm. seuraavat kappaleet:

Beat it - Michael Jackson
Boys, boys, boys - Sabrina
I Wanna Dance With Somebody - Whitney Houston
Jump - Van Halen
Never Gonna Give You Up - Rick Astley
What A Feeling - Irene Cara
Touch Me - Samatha Fox
Wake Me Up Before You Go Go - Wham
Paradise City - Gun´s´n Roses
Purple Rain - Prince
Still Loving You - Scorpions
Runaway - Bon Jovi
Final Countdown - Europe
I Love Rock´n Roll - The Arrows
I Wanna Be Somebody - W.A.S.P.
Missionary Man - Eurythmics
Rebell Yell - Billy Idol
(I Just) Died In Your Arms - Cutting Crew
Take On Me - A-ha
Still Loving You - Scorpions
Levonton Tuhkimo - Dingo
Pitkä Kuuma Kesä - Popeda
Moottoritie On Kuuma - Pelle Miljoona

Black Stage.

Progejuhlaa ja kolmen bändin metalli-iltamat Kemin perjantai-illassa

Mournful Lines.

27.10.2017
Syksyn musiikillinen ilotulitus Kemissä saa jatkoa perjantaina kun Afterglow -yhtye juhlii 30 vuotiasta taivaltaan progressiivisen rockin ihmeellisessä maailmassa Corner Innin tiloissa ja samassa korttelissa sijaitsevassa Chilloutissa tarjoillaan oululaista heavyosaamista kolmen bändin voimin.

Ja jos jalka liikkuu vikkelästi ja omaa laajan musiikkimaun, ennen Kemin kekkereitä ennättää mainiosti piipahtaa Keminmaan koulukeskuksen Valleniussalissa kuuntelemassa Kari Tapion sinivalkoisia lauluja muun muassa Anna ja Janus Hanskin, Ilkka Vainion ja Katja Lukinin esittäminä. Ja ellei halua poistua Keminmaan kunnan alueelta ja tanssimusiikki kelpaa, niin tarjolla on myös iltaliikuntaa The Steelsin tahtiin motelli Käpylässä

Afterglown kolmen kympin juhlista on muodostumassa melkoinen spektaakkeli.  Klo 22 alkavan juhlakeikan menu sisältää 26 + 1 biisiä, 12 soittajaa ja kaikkiaan 2 tuntia 20 minuuttia koukeroista musiikkia. Keikan ja bändin esittelyn historiapläjäyksineen löydät tämän jutun alta omana juttunaan.

Metalli-iloittelua Chilloutissa

Ensimmäistä kertaa Kemissä järjestettävä kolmen bändin metalli-ilta vol 1 esittelee kolme tyystin erilaista raskaan sortin bändiä naapurikaupunki Oulusta. Kovat kinkerit on luvassa, sillä lavan valtaavat vuorollaan thrashmetalpaholainen Fatal Effect, jonka nopeatempoinen metalli tuskin jättää ketään kylmäksi,muun muassa Dion ja Deep Purplen kaltaisilta suuruuksilta poimimiaan heavy- ja metallicovereita 70-luvulta eteenpäin murjova Black Stage, jonka jälkeen illan pääsee nautiskelemaan goottimetalliakti Mournful Linesin maalailevista tunnelmista ja tarttuvista kertosäkeistä.

Chilloutin illan ylpeänä järjestää ML Sounds ry, joka lupailee jatkossa tulevan vastaavia kolmen bändin heavyiltoja puolivuosittain. Hieno uutinen, siis. ML Sounds on yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää rockmusiikkitoiminnan harrastamista, säveltämistä ja esiintymistä. Yhdistys lukeutuu Mournful Linesin taustavoimiin.

Konsertit pe 27.10.2017

* Afterglow 30 vuotta -juhlakeikka. Corner Inn, Kemi klo 22. Liput 8 €.
* Kolmen bändin metalli-ilta vol 1. Chillout, kemi klo 22. Liput 10 €.
* Kari Tapio - Sinivalkoinen Ääni 100-vuotiaalle Suomelle. Valleniussali, Keminmaa klo 19.  Liput 28 €.
* The Steels. Motelli Käpylä Keminmaa klo 21. Liput 10 €.

Afterglow ensimmäisellä keikallaan Ankkurissa 30 vuotta sitten. Kuva: Ari Eriksson.

Jos tykkäät progesta, älä jätä tätä keikkaa väliin

Viimeksi Afterglow esiintyi elokuun lopulla Kemin Venetsialaisten merkeissä ravintola Sataman Tähdessä.

Afterglow -yhtye juhlii 30 vuoden taivaltaan juhlakeikalla Kemissä 27. lokakuuta

15.10.2017
Yksi kuluvan syksyn musiikillisista merkkitapauksista Kemissä on Afterglow -yhtyeen 30-vuotisjuhlakeikka, joka pidetään perjantaina 27.10. Corner Innin tiloissa.
Luvassa on mielenkiintoinen katsaus progressiivisen musiikin historiaan, sillä Afterglow esittää genren huippukauden biisejä, teoksia jotka ovat syntyneet ja kukoistaneet vuosina 1967-1977.
– Progressiivisen rockin painopistealue oli tuolloin Englannin kanaalin molemmin puolin, jonka keskiössä olivat brittiläiset Yes-, Genesis-, King Crimson-, Camel-, Emerson-Lake-Palmer-, Pink Floyd- ja Moody Blues -yhtyeet sekä hollantilainen Focus, kertaa yhtyeen kosketinsoittaja ja primus motor Matti Adolfsen.

Adolfsenin mukaan progen tuntomerkkejä ovat suuret muodot.
– Vain harvoin biisin pituus sattuu radioiden soittolistoilla suosittuun 3.30 formaattiin. Yleensä teokset introineen, sooloineen ja rakenteellisine kiemuroineen venyvät 10-30 minuuttiin.
Progeen kuuluvat olennaisesti poikkeukselliset tahtilajit sekä virtuoosimaiset, pitkälle sävelletyt instrumentaalisoolot.
– Hammond ja Mini-Moog ynnä muut legendaariset elektroniset soittimet vallitsevat, toisinaan rock-kulttuuriin oleellisena osana kuuluva kitarakin joutuu väistymään kosketinsoitinten tieltä, Adolfsen tietää.

Kunnianosoitus Genesiksen pitkälle uralle

Adolfsen kertoo, että Afterglow- yhtye on ennenkaikkea kunnioituksenosoitus Genesiksen pitkälle uralle ennen sen siirtymistä listapoppibändiksi 70-luvun puolivälissä.
– Yhtyeemme saa nimensä Genesiksen Wind And Wuthering- albumin viimeisestä raidasta. Vuoden 1976 levyllään yhtye siirtyi perinteisistä kosketinsoittimista polyfonisiin syntikoihin ja soundi muuttui sävelmassaksi. Myös laulusolisti Peter Gabrielin siirtyminen soolouralle viitoitti Genesiksen tietä proge-bändistä poppiosastolle Phil Collinsin siirtyessä rumpujen takaa laulupuolelle.

Kun punkmusiikki nousi esiin vuonna 1977, jotkut sanovat sen merkinneen myös progen kuolemaa.
– Se ei pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi 80-luvulla uusia tulokkaita olivat U.K. ja ASIA, toisaalta taas King Crimson ja YES ovat jatkaneet omaan tahtiinsa luoden koko ajan uutta musiikkia, Adolfsen painottaa.

Bändissä ollut mukana 17 muusikkoa

JuhlaIllan aloittaa kansainvälinen allstars-biisien osuus, johon on poimittu mm. biisejä bändin aiemmista teemakonserteista. Juhlakeikan Suomi-progeosuus, jonka yhtye soitti viimeksi heinäkuun alussa Oulunsalon Suvirockissa 45 minuutin mittaisena, on sijoitettu settilistan keskelle ja samalla sitä on hieman lyhennetty kesästä.
– Olen koettanut saada mahdollisimman monta bändissä soittanutta mukaan keikalle. Todennäköisesti emme saa kaikkia 17 muusikkoa lavalle, mutta mahdollisimman monta tavoitellaan, Adolfsen kertoo.

Nykykokoonpanon lisäksi bändin eri vaiheissa mukana ovat olleet rumpalit Veli-Pekka Kalliosalo, Mika Puro ja Miku Kulmala, Jussi Pitkäkari (laulu, basso), Kari Pentti (laulu), Seppo Salmi (basso, kitara, mandoliini), kitaristit Toni Salmi, Timo Miettunen ja Olavi Suokas ja basistit Antti Hämeenkorpi ja Kaj Strang. Yhtyeen tämänhetkisessä kokoonpanossa ovat mukana Matti Adolfsen (koskettimet, laulu), Mikko Rintala (basso, laulu), Erkka Kari (rummut), Ville Välkky (laulu, kitara), Arto Perkiö (kitara, huilu). Juhlakeikalla muutaman biisin laulaa myös Suvi-Tuuli Lehtinen.

Esitettävien kappaleiden valinta ei ollut kovin helppo prosessi. Samalla kun Adolfsen kutsui muusikot mukaan, hän antoi jokaiselle tehtäväksi miettiä 2-4 biisiä, jotka haluaisi esittää keikalla. Valintaprosessia helpottamaan Adolfsen antoi soittajille Afterglow complete setlist -dokumentin, joka sisältää kaikki yhtyeen vuosikymmenten mittaan soittamat biisit, joita on kaikkiaan 97.
– Pelkästään vierailevien soittajien toivelista olisi voinut paisua teoriassa maksimissaan 44 biisiin, joten illasta olisi saanut todella pitkän. Onneksi kuitenkin yhteisiä toiveita oli useita, Adolfsen huokaa.

Urkin kellarista kaikki alkoi 1987

Afterglow perustettiin talvella 1987, kun joukko kemiläisiä proge-henkisiä muusikoita kohtasi toisensa Urheilutalon treenikämpällä. Yhtyeen alkuperäinen nimi oli 1+3.
– Joku nimi oli pakko keksiä, jotta pystyi varaamaan Urkin kellarista treenivuoron, Adolfsen taustoittaa.
Adolfsenin mukaan yhtyeen perustamisen taustalla oli muun muassa se, että Duurikuuri -yhtye oli juuri hajonnut.
– Jotain uutta piti tietysti keksiä tilalle, joten jammailtiin vanhoja Genesis- biisejä. Esimerkiksi Karin Erkka hallitsi ne kaikki ulkomuistista useimmilla instrumenteilla, "lisää vain koskettimet" meiningillä. Jameissa huomasimme, että yhteissoitto toimii ja diggaillaan samoja biisejä.

Alkuun bändi ei kokenut tarvetta lähteä keikoille, vaan homma toimi ihan porukan omaksi iloksi.
– Innokkaan kellarimusisoinnin jälkeen kuitenkin löysimme itsemme Ankkurin lavalta Kemin sarjakuvapäivien bileissä syksyllä 1987.
Se oli Afterglown ensimmäinen keikka.
William Blaken Jerusalemilla aloitettiin. Yleisö veisasi tätä 1800-luvun englantilaista virttä mukana, osa hyppi pöydillä ja meno oli ihan järjetön, joten soitimme toisenkin biisin. Ja kolmannen. Omaksi iloksi tarkoitettu bändi tuntui olevan yleisönkin mieleen, Adolfsen naurahtaa.

Useita teemakeikkoja viime vuosina

Viime vuosina yhtye on kunnostautunut soittamalla useita teemakeikkoja. Niitä ovat olleet Genesiksen The Lamb Lies Down On Broadway (2011 ja 2015), Proge unplugged ja Tribute to David Bowie (2016) sekä Suomi-proge (2017).
– Ensimmäinen teemaprojekti toteutettiin kuitenkin jo vuonna 1989 yhdessä Kemin kaupunginorkesterin kanssa, Adolfsen muistuttaa.
Kyseinen ”69” -projekti sai alkunsa kaupunkinorkesterin kapellimestari Pertti Hynnisen ehdotettua sinfoniaorkesterin ja bändin yhteistuotantoa, jonka teemana olisi vuoden 1969 musiikki.
– Totta kai lähdimme mukaan. Keikkapaikaksi valittiin hotelli Cumulus. Orkesterilla oli oma osionsa keskittyen viihdemusiikin orkesterisovituksiin, bändillä oma ja muutaman kappaleen ajan soitimme yhdessä. Vierailevina solisteina meillä oli Erkki Witikainen ja Kari Pentti.
– Settilistalla oli muun muassa kappaleet A Whiter Shade Of Pale, Homburg, Vanha holvikirkko, Albatross, Epitaph ja Eikö Muonio vastaa. Orkesterin kanssa yhdessä soitettiin Here Comes The Sun, A Salty Dog ja Something, Adolfsen muistelee.

Afterglown 30-vuotisjuhlakeikka perjantaina 27.10. kello 22.30 alkaen Kemin Corner Inn –ravintolassa.

Maailmanhistorian ensimmäisellä Pohjois-Suomen KertsiKlubilla Kemin Ankkurissa 28. lokakuuta harrastaja-lauluntekijät voivat esittää tuotantoaan. Kuva: Kertsi ry:n Facebook -event / Saija Julia Aarnio

Ankkuri julkisti loppuvuoden keikkaohjelmistonsa

Pepe Ahlqvist esiintyy Ankkurissa 9.12. Blueskuningas on koettavissa myös 6.12. ravintola Käpylässä Keminmaassa.

Listalla jo 13 musiikkitapahtumaa, lisää on tulossa.

20.9.2017
Yksi Kemin perinteisistä keikkapaikoista, maineikas Ankkuri julkisti tänään loppuvuoden liveohjelmistonsa, johon tulee vielä lisäyksiäkin. Nyt julkaistulla listalla on jo 13 ohjelmailtaa.

Nimekkäin esiintyjä on Pepe Ahlqvist, joka saapuu Ankkuriin lauantaina 9. joulukuuta. Suomalaisen bluesin leijonakuninkaaksikin kutsuttu Ahlqvist, 61, on persoonallinen laulaja-lauluntekijä, kitaristi sekä erinomainen huuliharpisti. Hänellä on takanaan huikea neljän vuosikymmenen levytysura ja hurja yli 6 000 keikan kokemus.

Merilappilaiset Ahlqvistin ystävät pääsevät kuuntelemaan suosikkiaan joulukuussa peräti kahdesti, sillä maestro esiintyy keskiviikkona 6.12. uudistuneessa ravintola Käpylässä Keminmaassa. Omistajavaihdoksen myötä Käpylän tulo livemusiikkia tarjovaksi paikaksi on erinomainen uutinen, varsinkin keminmaalaisille, jossa livemusiikkia on ollut tarjolla hyvin vähän.

Muita loka-joulukuun artisteja ovat Ilmari Piippola & Palava Komeetta, joka esiintyy duona 14.10 ja bändinä 18.11, James Brown & The Hetfield's, The Jarnos, Rock2Night, Lasse Jauhola Orchestra sekä Good Luck Charm.

Lokakuun annista on syytä nostaa esille kaksi erityistä iltaa. Lauantaina 21.10 ohjelmassa on Kirkan musiikille omistettu tribuuttikonsertti Silta yli synkän virran ja  lauantaina 28.10 järjestetään Hannele "Taiska" Kauppisen emännöimä Lauluntekijäyhdistys Kertsi Ry:n klubi-ilta. Lauantaina 11.11. vast´ikään Liverpoolissa keikkamatkalla käyneen The Jarnosin  keikka on samalla Surfin´ The Beatles -levyn julkaisukeikka.

Silta yli synkän virran -tribuuttikonsertissa Kirkan lauluja tulkitsee komeaääninen Jon Sebastian Säkkinen. Lavalle hänen kanssaan nousevat kitaristi Elias Kauppinen, kosketinsoittaja Kari Hautalampi, basisti Mikko Raappana, rumpali Pasi Hautalampi sekä taustalaulaja Eveliina Halme.

Maailmanhistorian ensimmäinen Pohjois-Suomen KertsiKlubi on tapahtuma, jossa harrastaja-lauluntekijät voivat esittää omaa tuotantoaan. Open stagen lisäksi musiikkia tarjoilee houseband ja myös Taiska nousee lavalle. Iltaan sisältyy myös mielenkiintoisia haastatteluja.

Lauluntekijäyhdistys Kertsi ry on syksyllä 2016 perustettu valtakunnallinen yhdistys, johon ovat tervetulleita kaikki lauluntekemistä harrastavat ja siitä kiinnostuneet. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.kertsiry.fi

Kertsiklubin yhtenä ideana on myös se, että lauluntekijät voivat tutustua toisiinsa, vaihtaa ajatuksia ja löytää lisää lauluntekemisen iloa ja inspiraatiota. Open stagelle on hyvä ilmoittautua etukäteen osoitteella kertsiklubi@gmail.com. Myös lisäkysymyksiä voi esittää samaan osoitteeseen.

Myös perinteiset jami-illat jatkuvat Ankkurin suojissa. Ensimmäisen kerran jamitellaan lauantaina 30.9 ja seuraava varmistettu jami-ilta on ohjelmassa perjantaina 17.11. Jameja muuten järjestetään edelleen myös ravintola Pikku Berliinissä Torniossa.

Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/CafeBarAnkkuri/?fref=ts voi käydä esittämänsä esiintyjätoiveitaan Ankkurin listalle. Tähän mennessä esiintyjiksi on toivottu Jarkko Martikaista, Yaria, Samuli Putroa, Costello Hautamäkeä ja Mr. Hydeä.

Ankkurin ohjelmistoa syyskaudella 2017

La 30.9. Ankkurin Jamit klo 22.
La 14.10. Ilmari Piippola ja Palava komeetta Duo klo 23.
La 21.10. Kirka Tribuutti -Silta Yli Synkän Virran klo 23.
La 28.10. Lauluntekijäyhdistys Kertsi Ry:n klubi-ilta klo 22.
La 4.11. James Brown & The Hetfield's klo 23.
La 11.11. The Jarnos - Surfin' The Beatles levynjulkkarikeikka klo 23.
Pe 17.11. Ankkurin Jamit klo 22.
La 18.11. Ilmari Piippola & Palaava Komeetta klo 23.
La 25.11. Rock2Night klo 23.
Pe 1.12. Lasse Jauhola Orchestra klo 23.
La 2.12. Lasse Jauhola Orchestra klo 23.
Pe 8.12. Good Luck Charm klo 23.
La 9.12. Pepe Ahlqvist klo 23.

Humppaa tai kuole – Eläkeläiset lokakuussa Lappiin

Rovaniemen ja Sodankylän keikkojen alla ilmestyy yhtyeen pitkään ja hartaasti työstämä Humppasissi –elokuva.

19.9.2017
Eläkeläiset – tuo humpan ilosanomaa ympäri maailmaa levittävä kulttibändi, saapuu lokakuussa Lappiin kahdelle keikalle. Perjantaina 27.10 yhtye esiintyy Rovaniemen Comicossa ja lauantaina 28.10 Hotelli Sodankylässä. Syyskiertueellaan yhtye nähdään myös Tampereella, Turussa, Lahdessa, Joensuussa, Kouvolassa ja Jyväskylässä.

Muun muassa Humppaa tai kuole -iskulauseestaan tunnettu Eläkeläiset on Joensuusta kotoisin oleva yhtye, joka soittaa pääasiassa humppa- ja jenkkaversioita tunnetuista rock- ja popkappaleista. Yhtye on coveroinut muiden muassa Black Sabbathin Paranoidin (Hullun jenkka), Rolling Stonesin Satisfactionin (En millään saa humpatuksi), The Doorsin Light My Firen (Humppaan muna tulessa), Sielun Veljien Säkenöivän voiman (Säkenöivä humppa) ja Turbonegron Boys From Nowheren (Kukkuu ukot).

Maailmalla yhtyeen slogan The Greatest Humppa Band on Earth ei ole sieltä vaatimattomimmasta päästä. Viime huhti-toukokuussa Eläkeläiset teki viimeisimmän Saksan kiertueensa. Germaanien maassa yhtye on esiintynyt yli 300 kertaa. Tasan kolmassadas Saksan keikka tapahtui Wiesbadenissa 27.4. Kesällä Eläkeläiset ilahdutti festivaalikansaa muun muassa Nummirockissa, Haapavesi Folkissa sekä Pyhä Unpluggedissa.


Ensimmäiset äänitteensä Eläkeläiset julkaisi jo 23 vuotta sitten vuonna 1994, vain c-kasettina julkaistun Joulumantelin sekä cd:n Humppakäräjät. Vuoden 1995 Humpan kuninkaan hovissa -albumia seurasi In humppa we trust -livelevy vuonna 1996.

Bändin tuorein julkaisu on huhtikuussa ilmestynyt Humppa of Finland, joka on yhtyeen 18. pitkäsoitto. Levy kävi ilmestyttyään Suomen virallisen listan sijalla 10. Ep-levyjä Eläkeläiset ovat päästäneet maailmalle yhdeksän kappaletta ja singlejä yhden vähemmän. Yhtyeen julkaisujen listalta löytyy myös yksi dvd, vuonna 2003 ilmestynyt Sekoilun Ytimessä. Bändistä on julkaistu myös kirja, Ilkka Mattilan toimittama Suuri suomalainen juopottelukirja ilmestyi vuonna 2000.

Eläkeläisten saaga saa pian yhden merkkipaalun lisää, kun 24. lokakuuta yhtyeen pitkään ja hartaasti työstämä Humppasissi-suurelokuva saa ensi-iltansa lokakuussa. Katso elokuvan virallinen traileri jutun yläpuolelta.


Yhtyeen musiikillinen ja henkinen johtaja on Onni Waris (urut ja laulu). Laulajana herkän ja tunteikkaan Wariksen virtuoosimaisessa käsittelyssä on soitin kuin soitin sulaa vahaa. Orkesterin musiikillinen tukiranka on puolestaan Martti Waris (basso ja laulu). Ilman hänen basson pompotteluaan ei humppa soi ja tunnelma on kellarin katossa. Mies on myös väkevä tulkitsija, jonka lauluäänen tunnistaa jo kaukaa.

Tapio Santaharju (rummut ja laulu) soitteli yhtyeessä vuodet 1994-96 ja useaan otteeseen myös myöhemmin. Palasi pallilleen vuonna 2014. Lassi Kinnunen (haitari ja laulu) on yhtyeen karvaisin ja kovaäänisin veikko. Kinnusen lauluääni on kaunis, kuulas ja kantava. Briljantti haitaritaituri on muutenkin mainio seuraihminen. Petteri Halonen (urut, kitara ja laulu) on humppapumpun uusin tulokas. Halosen raju mutta miellyttävä käytös hurmaa niin talossa kuin puutarhassa. Halonen on lisäksi unissakävelyn ja poliisin ystävä.

Eläkeläiset -yhtye syntyi vuoden 1993 keväällä yhdeksi Kumikameli-yhtyeen lukuisista lyhytkestoisista sivuprojekteista. Bändin ensiesiintyminen tapahtui Provinssirockissa. Syntymävuotenaan yhtye nähtiin myös muun muassa Down By The Laituri – ja Down By The Kemijoki -festivaaleilla.

Oululainen hardcorepunkkia soittava Riviera luketuu tämän illan Torniossa pidettävän Down By The Obelisk -minifestarin esiintyjäkaartiin.

Down By The Obelisk tanssittaa varjoja Torniossa

Mirkka Paajanen on yksi Kemin Nälkäpäivän ilta -tapahtuman esiintyjistä.

Nälkäpäivän ilta kerää kemiläiset Ankkuriin hyväntekeväisyyden merkeissä.

15.9.2017
Tornion kerhoravintolassa vietetään tänään lauantaina Down By The Obelisk - minifestaria. Kekkereiden kattava esiintyjäkaarti pitää sisällään kolme bändiä, yhden räppääjän sekä kaksi deejiitä.

Lavalle nousevat rovaniemeläinen punkyhtye Los Mogulos, oululainen hardcorepunkkia soittava Riviera sekä niinikään Oulusta saapuva 80-luvun trashmetallia paukuttava Fatal Effect. Räppiä tarjoilee tamperelainen Soppaleijona. Soppahan on useimmille tuttu nimi jo varhaisilta räppiajoilta Tulenkantajista lähtien.

Esiintyjien musiikkiin voi jo etukäteen perehtyä seuraavissa nettiosoitteissa:

Los Mogulos:. https://soundcloud.com/rokurecords/los-mogulos-l
Riviera: https://rivierahardcore.bandcamp.com/releases
Soppaleijona: https://soundcloud.com/user-17069632/soppaleijona
ja Fatal Effect -yhtyeestä tietoa löytyy täältä: https://www.facebook.com/FatalEffect/

Lisäksi illan aikana settiään heittävät rovaniemeläinen dj Valo ja tamperelainen dj Rastalokki. Musiikki alkaa soida noin klo 21 ja kestää aamukahteen saakka. Kumina ry:n ja Lapin Vasemmistonuorten järjestämään tapahtumaan liput maksavat ainoastaan 5 euroa. Tilaisuus on K-18.

Kemissä livemusiikin ystävät kerääntyvät tänään Ankkuriin Nälkäpäivän ilta -tapahtuman merkeissä. Illan aikana luvassa on viihdettä upeilta artisteilta, tositarinoita auttamisesta sekä hyvää meininkiä tärkeän asian äärellä.

Illan järjestävät Suomen Punainen Risti ja Hotelli Merihovi yhteistyössä ja illan tuotto menee lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Liput Ankkuriin maksavat 12 euroa ja järjestävät kehottavat varautumaan käteismaksuun.

Illan aikataulu:

Klo 20.00 Tapahtuman avaus
Klo 20.30 Elina
Klo 21.15 Säkenöivä -kuoro
Klo 22.00 Tuomas ja Elina duo
Klo 23.00 Mirkka
Klo 24.00 Pääesiintyjä

Esiintyjistä lisää infoa löytyy muun muassa seuraavista osoitteista:

https://www.facebook.com/pg/Mirkkaofficial/about/?ref=page_internal
https://www.facebook.com/Sakenoiva/?fref=ts
https://www.facebook.com/paaesiintyja/?fref=ts

Lisää tietoa löytyy tapahtuman Facebook –eventistä:

https://www.facebook.com/events/1910198045859713/permalink/1929004817312369/

Tuomari Nurmio saapuu Kemin Chilloutiin lauantaina 4. marraskuuta.

Loppuvuoden livetarjonta nihkeää, mutta ei ihan olematonta

Yö -yhtye esiintyy Tornion Club Teatrialla perjantaina 10. marraskuuta.

Meri-Lappiin saapuvat loppuvuodesta ainakin Tuomari Nurmio, Yö, Raskasta joulua -kiertue, Irina, Nikke Ankara ja Remu & Hurriganes.

11.9.2017
Täällä rock 'n' roll on pirun harvinaista, lauloi Ratsia -yhtye vuoden 1979 klassikkobiisissään, joka tulee mieleen silmäillessä Meri-Lapin loppuvuoden livetarjontaa. Ei se toki ihan olematonta ole, mutta tuntuu vähäiseltä vilkkaan kesän jälkeen.

Syyskuun tarjonnan jokainen voi tsekata Rokkineuvoksen jo julkistetusta keikkakalenterista, mutta tässä katsaus siihen, mitä loka-joulukuussa on tämän hetken tietojen nojalla tarjolla.

Lokakuussa Kemissä tai Torniossa ei valtakunnallisia nimiä käy, ainoa poikkeus on fingerstylekitaristi Tomi Paldanius, joka musisoi lejynjulkaisukiertueellaan Kemin kulttuurikeskuksessa torstaina 26.10. Mies on sovittanut soolokitaralle muun muassa kappaleet Livin' On A Prayer, Hotel California, Nothing Else Matters, Still Loving You, Stairway To Heaven ja Bohemian Rhapsody. Paldanius soittaa tunnetuiden kappaleiden melodiat, soinnut, bassolinjat ja jopa kitarasoolot samanaikaisesti, joten kyseessä on ilman muuta kokemisen arvoinen tilaisuus.

Lisäksi lokakuun keikkalistalta löytyvät toistaiseksi ainoastaan Sharp Crone Kemin Cumuluksessa 7.10 ja Ankkurissa 28.10 pidettävä KertsiKlubi eli lauluntekijöiden ilta. Toki muun muassa 28.10 pidettävässä Kemin Taiteiden Yössä, jonka ohjelmisto on vasta työn alla, myös rockilla lienee sijansa.

Marraskuussa on jo hieman vilkkaampaa. 4.11. Kemin Chilloutiin saapuu itse Tuomari Nurmio. Alkusyksyn hissukseen ollut Tornion Club Teatriakin heräilee, sinne saapuu kokoonpanoaan uudistanut Olli Lindholmin johtama 10.11. Viikkoa myöhemmin samassa paikassa pidetään Teatrian ja Pop & Jazz konservatorio Lappian Kasaripikkujoulu, jonka esiintyjäkaartia ei ole vielä julkistettu, mutta nähtävästi rock soi paikallisin opiskelijavoimin. Sunnuntaina 19.11. on vuorossa yksi loppuvuoden kohokohdista, kun Raskasta joulua –kiertue piipahtaa Kemin Tervahallilla.

Joulukuussa rytinää onkin jo enemmän. Tornion Park Hotelissa vierailevat Irina (1.12.) ja Grooving High Allstars (5.12) sekä Teatrialla Remu & Hurriganes jäähyväiskiertueellaan Last Call (29.12.). Kemissä populaarimusiikkia tarjoilevat joulukuun ratoksi Lasse Jauhola Orchestra (Ankkuri 1.-2. 12.), Fresh X (Ramona 2.12.) ja Nikke Ankara (Corner Inn 8.12.). Lisäksi joulukuun antiin Kemissä lukeutuu perinteinen Lecafest, joka pidetään 15.12. Corner Innin tiloissa. Esiintyjistä tiedossa on toistaiseksi vain Nicky Rothen.

Korostetaan vielä, että keikkoja tulee varmasti vielä jokunen lisääkin, kunhan järjestävät tahot saavat kaikki varmistettua ja Rokkineuvos ongittua ne tietoonsa.

Toki muutakin musiikkia on tarjolla. Esimerkiksi tanssikansalle on tarjolla kosolti mahdollisuuksia. Tanssi-iltoja pidetään Kemissä Cumuluksessa, jonne saapuvat loppuvuoden aikana Steels, Jarkko Honkanen & Taiga, Ässät, Marita Taavitsainen & Orkesteri Koivu, Tanssiorkesteri Kaiho ja tanssiorkesteri Fernando, yökerho Ramonassa sekä Chilloutin jo perinteisissä sunnuntain päivätansseissa. Katso loppuvuoden tanssikalenteri jutun lopusta.

Tornion Park Hotellissa tanssimusiikkia pikkujouluaikaan tarjoilevat ainakin Ilmari Piippola & Palava Komeetta sekä Erika Vikman.

Joulukonserttejakin on jo tässä vaiheessa tiedossa muutama. Vesa-Matti Loiri & Peter Lerche saapuvat 1.12. Kemin kirkkoon Sydämeeni Joulun teen -kiertueellaan sekä Samuli Edelmann ja Jukka Perko Oi muistatko vielä sen virren -kiertueellaan 15.12. Lisäksi luvassa on Kemin kaupunginorkesterin joulukonsertti 16.12. Vierailijoina mukana ovat sopraano Virva Puumala sekä sellisti Harri Österman. Lisäksi joulukonserttien sarja täydentynee vielä ainakin Kemin kuninkaallisten perinteisellä joulukonsertilla.


Meri-Lapin tanssikeikat loka-joulukuussa

Pe 6.10. Steels. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 10 €.
La 7.10. Trio Ässät. Yökerho Ramona, Kemi.
Su 8.10. Päivätanssit orkesterin kanssa klo 15-19. Bar Café Chillout, Kemi. Liput 10 €.
Pe 13.10. Jarkko Honkanen & Taiga. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 14 €.
Su 22.10. Päivätanssit orkesterin kanssa klo 15-19. Bar Café Chillout, Kemi. Liput 10 €.
La 4.11. Ässät. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 15 €.
Su 5.11. Päivätanssit orkesterin kanssa klo 15-19. Bar Café Chillout, Kemi. Liput 10 €.
Su 19.11. Päivätanssit orkesterin kanssa klo 15-19. Bar Café Chillout, Kemi. Liput 10 €.
Pe 24.11. Ilmari Piippola & Palava Komeetta. Park Hotel Tornio.
La 25.11. Ilmari Piippola & Palava Komeetta. Park Hotel Tornio.
La 25.11. Marita Taavitsainen & Orkesteri Koivu. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 15 €.
Pe 1.12. Tanssiorkesteri Kaiho. Lyhty, Cumulus Kemi City. 15 €.
La 2.12. Tanssiorkesteri Kaiho. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 15 €.
Pe 8.12. Tanssiorkesteri Fernanda. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 15 €.
La 9.2. Erika Vikman. Park Hotel Tornio.
La 9.12. Tanssiorkesteri Fernanda. Lyhty, Cumulus Kemi City. Liput 15 €.

Tammikuussa 70 vuotta täyttävä Remu Aaltonen lopettaa pitkän uransa Last Call -kiertueen myötä.

Remun jäähyväiskiertue Last Call myös Tornioon ja Leville

21.8.2018
Suomalaisen rockin suurmies Remu Aaltosen lokakuussa alkava jäähyväiskiertue yltää myös Lappiin. Remu & Hurriganes esiintyy lauantaina 18. marraskuuta Levin Hullu Poro Areenalla ja perjantaina 29. joulukuuta Tornion Club Teatrialla.

Remun mittava Last Call -klubikiertue käynnistyy 15. lokakuuta Tampere-talolta ja huipentuu viimeiseen keikkaan Helsingin jäähallissa lauantaina tammikuun 20. päivä 2018.

Kiertueella Remun johtama Hurriganes esiintyy kokoonpanolla Arska Rautajoki (rummut), Nipa Niilola (kitarat & taustalaulu), Antti Rautajoki (kitarat) sekä Jaska Ylä-Rautio (basso). Lisäksi ainakin osalla kiertueen keikoista on nimekkäitä vierailijoita, kuten usein Remun keikoilla aikaisemminkin nähty Michael Monroe sekä Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys -yhtyeistä tuttu Mato Valtonen. Viimeisellä keikalla vierailijoita lienee enemmänkin, joiden nimet paljastetaan myöhemmin syksyllä.

Henry Olavi Aaltonen perusti Hurriganesin vuonna 1971 yhdessä Christer ”Cisse” Häkkisen ja Ilkka ”Ile” Kallion kanssa. Kallion erottua yhtyeestä keväällä 1972 hänen tilalleen kitaristiksi liittyi Pekka ”Albert” Järvinen. Bändi lopetti toimintansa vuonna 1984, mutta aloitti uudelleen vuonna 1988 ja toistamiseen vuonna 1998, josta lähtien Remu on esiintynyt vaihtelevien kokoonpanojen kanssa nimellä Remu & Hurriganes. Yhtyeessä ovat vuosien varrella soittaneet muiden muassa Janne Louhivuori, Jim Pembroke ja Jukka Orma:

Remun bändikumppaneista Cisse Häkkinen kuoli 1990 ja Albert Järvinen kuoli vuonna 1991. Remu Aaltonen puolestaan täyttää 70 vuotta 10. tammikuuta 2018.


Nimen yhtyeelle
Remu keksi Pohjois-Amerikassa vaikuttaneesta Johnny and the Hurriganes -nimisestä yhtyeestä. Hurriganesin ensimmäinen albumi Rock and Roll All Night Long ilmestyi vuonna 1973. Levy sisälsi muun muassa kappaleet Say Mama ja Keep on Knocking.

Yhtyeen kaupallinen huippuhetki oli vuonna 1974 julkaistu Roadrunner -LP, joka sisälsi yhtyeen tunnetuimman kappaleen Get On, joka voitti kansainvälisen European Pop Jury –kilpailun ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä. Roadrunner –albumin kappaleista myös Roadrunner, It Ain’t What You Do, I Will Stay sekä The Phone Rang muodostuivat klassikoiksi.

Roadrunner on edelleen yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista rock-albumeista. Se oli Suomen myydyin kotimainen albumi vuosina 1974–85, ja se on Suomen kaikkien aikojen yhdeksänneksi eniten myyty kotimainen levy. Levyä on myyty yli 170 000 kappaletta. Albumi saavutti kulta- ja platinalevyyn oikeuttaneet myyntimäärät vuonna 1975.

Kulta-aikoinaan yhtye vieraili säännöllisesti Meri-Lapissa. Yhtye nähtiin usein muun muassa Tervolan Kaarihallin ja Kemin Urheilutalon lavalla.


Remu & Hurriganes, Last Call -kiertue

15.10.2017 Tampere, Tampere-Talo
21.10.2017 Fuengirola, Fugefest
3.11.2017 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
4.11.2017 Vaasa, Rewell-Center
18.11.2017 Levi, Hullu Poro Areena
25.11.2017 Laukaa, Perunka Areena
2.12.2017 Savonlinna, Savonlinnasali
5.12.2017 Turku, Logomo
9.12.2017 Lahti, Finlandia Klubi
15.12.2017 Pori, Bar Kino
16.12.2017 Valkeakoski, Hotelli Waltikka
29.12.2017 Tornio, Teatria
30.12.2017 Oulu, Radisson SAS
20.1.2018 Helsinki, Helsingin Jäähalli