Tarjolla tänään: Sielukasta kemiläistä stadionrokkia

Teemu Ylinikka. Kuva: Pauli Maronen / Outlines.fi


Teemu Ylinikka & The Hillevi-Street Band rysäyttää ison vaihteen päälle tänä iltana Kemin rokkibaarissa

10.10.2020
Uusia biisejä  loppuvuodesta julkaistavalta soololevyltä, maestro Teemu Ylinikan itse kirjoittamia lauluja, sielukasta kemiläistä kolmen markan stadionrokkia, soitettuna isolla ja taitavalla bändillä niin suomeksi kuin lontooksikin. Ja bändi on siis todella iso, yhdeksänhenkinen. Kitaroita kokoonpanossa soittaa kolme jannua ja koskettimia kaksi. Perussoittimien lisäksi soundia kasvattavat kaksi puhallinta, pasuuna ja trumpetti.

Tätä kaikkea on luvassa tänä iltana Kemin rokkibaarissa. Hieman tavanomaisuudesta poikkeava keikka, siis. Monellakin tapaa.

Kyse on Teemu Ylinikka &  The Hillevi-Street Bandin erikoiskeikasta Kemin RockBar & Grillin lavalla tänä iltana klo 22 alkaen. Samalla juhlistetaan Ylinikan 34-vuotissyntymäpäivää. Ennen keikkaa on sadalle ensimmäiselle tarjolla myös perinteiset kakkukahvit klo 20 alkaen.


Bändin muodostavat Teemu Ylinikka (laulu ja kitara), Matti Perkiö (soolokitara), Antti Toppinen (akustinen kitara ja laulu), Mikko Raappana (basso), Kari Hautalampi (koskettimet), Taneli Knuutinen (koskettimet), Erno Jekkonen (rummut), Antti Näpänkangas (pasuuna) ja Henri Haahti (trumpetti). Tasoa ja osaamista combosta todellakin löytyy.


Ylinikan tulevalla levyllä ei vielä ole nimeä, eikä sen julkaisulla tarkkaa päivämäärää.
- Mutta tänä vuonna kuitenkin. Ja levylle tulee kahdeksan biisiä, Ylinikka valottaa.
Vanhan liiton miehenä Ylinikka on päättänyt, että levy julkaistaan vinyylinä ja sähköisesti. CD-formaatissa plattaa ei ole luvassa. Osa biiseistä saa tänä iltana ensiesityksensä julkisesti.

Bändi panee ensimmäisen biisin tulille klo 22. Liput keikalle maksavat 10 euroa ja sellaisen voi lunastaa ennakkoon digilippu.fi -palvelusta ja sitä suositellaan. Osoite on https://digilippu.fi/event/916

Mutta myös kauempana Kemistä asuvat ja muut, jotka eivät syystä tai toisesta paikan päälle pääse, voivat helposti seurata illan kulkua. Keikka nimittäin myös striimataan kotisohville Ohjelmatoimisto Meoksen toimesta. Striimiin voi myös ostaa tukilippuja digilippu.fi palvelusta, mutta pakko ei ole - se on siis kaikille ilmainen.

Hillevi-Street Band livestream nähtävissä seuraavilla kanavilla la 10.10 klo 22.00:

* Hillevi-Street Band facebook: https://www.facebook.com/hillevistreetband/?epa=SEARCH_BOX

* Evakkoklubit facebook: https://www.facebook.com/evakkoklubit/

* Ohjelmatoimisto Meos YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ…


Jarkko Martikainen tänään Kemi RockBar & Grill 82:ssa

Mies julkaisi sopivasti keikan kynnyksellä uuden singlen Elän yhä kuin pellossa.

14.8.2020
Tänään Kemin RockBar & Grill 82:ssa esiintyvä Jarkko Martikainen on iloinen, että illan soolokeikka on sentään säilynyt kalenterissa, vaikka  hänen mukaansa kalenterimerkintöihin on jälleen kerran suhtauduttava "Ehkä toteutuvat, ehkä eivät" -hengessä.
- Nyt näkymät tuntuvat taas muuttuvan tavallista sumuisemmiksi, Martikainen valittelee Facebook -sivuillaan.
- Joten jos asutte tai vain satutte liikkumaan niillä seuduilla, toivotan teidät tervetulleiksi paikalle, Martikainen jatkaa.

Mies kertoo Facebookissa olleensa musiikkityöläisyytensä vuodet melkeinpä tyhjän päällä.
- Koska valitsemani reitti ei ole ammatillisesti punniten se turvallisin. Tuohon elämänvalintaan - tai silkkaan ajautumiseen, miten vain tahdotte sen tulkita - viittaa myös perjantaina julkaistava Elän yhä kuin pellossa-single.

Tänään Kemin RockBar&Grill 82:ssa miehen uusi sinkkubiisi kuullaan ensimmäistä kertaa livenä sinkun julkaisun jälkeen. Voit tsekata biisin tämän jutun yläpuolelta.


Suurelle yleisölle Jarkko Martikainen tuli tutuksi YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. YUP julkaisi yhteensä 11 albumia. Vuosina 1987 – 2008 toimineen yhtyeen aikana Martikaista kuvailtiin usein absurdistiksi ja satiirikoksi. YUP-hiteiksi voidaan lukea muun muassa biisit Meitä odotellaan mullan alla, Jos helvetti on täynnä ja Tavaroiden taikamaailma.

Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.


Illan keikalle lippuja myydään ennakkoon keikkapaikalla hintaan 20/25 €. Lippuja myydään rajallinen määrä (100 kpl) ja kaikille on istumapaikka.

Baari jakaa myös kasvomaskin kaikille halukkaille, mutta muistuttaa, että tärkeintä on, että jos tuntee itsesi kipeäksi, niin kannattaa varuiksi jäädä kotiin.

Ari "Kankku" Kankaanpää keikkailee Meri-Lapissa

* Kitaristi, säveltäjä ja tuottaja tunnetaan yhteistyöstään Juice Leskisen ja Pate Mustajärven kanssa.
* Ensimmäinen keikka tänään Kemissä, huomenna kaksi vetoa Torniossa.

7.8.2020
Juice Leskisen duo-parina ja mun muassa Pate Mustajärven biisien säveltäjänä ja bändin soittajana tunnettu Ari "Kankku" Kankaanpää saapuu tänään Meri-Lappiin miniturneelle. Ensimmäinen veto on tänään perjantaina 7.8. Satamakaffila Nuotassa Kemin sisäsatamassa, showtime on klo 20.

Kankaanpää on tamperelainen kitaristi, joka tunnetaan myös säveltäjänä ja monipuolisena tuottajana. Pitkän linjan muusikko on soittanut lukuisissa yhtyeissä ja useilla albumeilla. Hän soitti monen vuoden ajan Juice Leskisen kanssa akustisia keikkoja nimellä Juice Leskinen Duo. Kankaanpää oli Juicen viimeisten vuosien luottokitaristi- ja keikkakumppani ja tekivät yhdessä satoja keikkoja. Kankaanpää oli myös Juicen Tampereelle sijoitetun muistomerkin puuhamiehenä.

Kankaanpää on esiintynyt myös Pate Mustajärven kanssa ja soittanut tämän levyillä. Kankaanpään ja Mustajärven yhteistyön juuret ovat 1980-luvulla, jolloin kaksikko alkoi tehdä duokeikkoja yhdessä. Tulevana syksynä jatkuu parivaljakon teatteriesitys Teatterin kummitus vol. 2, jossa Kankaanpää vastaa kitarasäestyksestä.

Kankaanpään yhtyeistä nimekkäin lienee Niskavuoren Aarnet, jossa mukana ovat myös Mustajärvi, Aku Syrjä, Ilpo Hakala, Jukka Leisti ja Roope Hurmalainen. Yhtye on julkaissut kaksi studioalbumia.

Artisteja ja bändejä, joiden kanssa Kankaanpää on tehnyt yhteistyötä isäksi ovat mm. The Pansies, Mikko Löytty, Ritva Grönberg, Jukka Kuoppamäki, Mira Kunnasluoto, Maria Lund & Heikki Sarmanto, Bloodpit, Saija Varjus, Vaakku ja Patterihaukat sekä Netta. Lisäksi Kankaanpää soitti kolmikon Juice, Remu ja DaveLive! -tupla-albumilla.

Nuotassa Kankaanpää esiintyy teemalla "Manserokkia kuudella kielellä". Settilistalta löytyvät ainakin takuuvarmat kansan suosikit ”Ukkometso”, ”Luonas kai olla saan” ja ”Mä elän vieläkin” höystettynä Kankun värikkäillä tarinoilla. Nuottaan on - kuten talon tapoihin kuuluu, vapaa pääsy.


Lauantaina kahdesti Torniossa

Lauantaina 8.8. Kankaanpää esiintyy kahdesti Torniossa, eri seteillä toki. Illalla klo 21 mies on nähtävissä ja kuultavissa Pikku Berliinissä samaisella Manserokkia kuudella kielellä -ohjelmistolla klo 21 alkaen.

Sitä ennen päivällä klo 17 alkaen Kankaanpää esiintyy ravintola Umpitunnelissa Kahden hengen jano Juicea -setillä, joka on tribuutti Juice Leskinen duon keikoista. Juice Leskinenhän keikkaili 2000-luvulla enimmäkseen duo-kokoonpanolla Kankaanpään kanssa. Duosta valitettavasti enää vain Kankaanpää pääsee fyysisesti paikalle, joten olosuhteiden pakosta keikat toteutetaan soolona.

Esityksessä Kankaanpää noudattaa samoja toimintaperiaatteita mitä he duonakin tekivät, eli soittaa ja laulaa Juicen tuotantoa sekä muistelee ja kertoo tarinoita mitä näillä keikoilla tapahtui. Tässä tilaisuudessa on myös ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla esityksen ennen julkaisematon nimikkobiisi Kahden hengen jano, joka on Juicen teksti ja Kankaanpään sävellys.

Myös Kankaanpään Tornion keikoille on vapaa pääsy.

 

Pekka Tiilikainen & Beatmakers saapuu lauantaina ensivierailulle Kemiin Run to 60´s Goes Bar -tapahtuman merkeissä. Kuva: Veikko Venemies

Run to 60´s tänä vuonna sisätiloissa

Dead Pandas feat. Maya Paakkari.

* Pekka Tiilikainen & Beatmakers palaa keikoille Kemissä.

* Tapahtumassa mukana myös Dead Pandas feat. Maya Paakkari, Kantripartio ja Greedy Pig.

30.7.2020
Jo 19. kerran järjestettävä perinteinen, Kemin kesään olennaisesti kuuluva Run to 60´s –tapahtuma vietetään tänä vuonna sisätiloissa ravintola Ramonassa tulevana viikonloppuna. Niinpä tapahtuma on saanut nimekseen Run to 60´s Goes Bar. Kaksi-iltaisessa tapahtumassa esiintyy kaksi bändiä per ilta. Perjantaina 31.7. lavalle nousevat Dead Panda´s feat. Maya Paakkari sekä Greedy Pig. Lauantaina 1.8. esiintyjät ovat ensivierailunsa Kemiin tekevä, Hämeenlinnassa vuonna 1988 perustettu Pekka Tiilikainen & Beatmakers sekä Don Williams -tribuutin soittava paikallinen Kantripartio.

Kotimaista rautalankaa

Kotimaisen rautalankamusiikin kärkiyhtyeisiin jo vuosia kuulunut Pekka Tiilikainen & Beatmakers aloittaa Kemistä koronarajoitusten jälkeisen keikkarupeamansa. Yhtyeeltä on juuri ilmestynyt Ruotsissa uusi Guitar Town nimeä kantava levy. Tällä kertaa instrumentaalirautalankaa sisältävän levyn julkaisi ruotsalainen Triola Records.
– Triola on alan legenda, joten hienoa, että yhteistyö jatkuu, kertoo yhtyeen solisti Pekka Tiilikainen. Triola Records julkaisi viime vuonna yhtyeeltä hyvän vastaanoton saaneen 2CD-kokoelman aiemmasta instrumentaalituotannosta.

Samaan aikaan uuden levyn kanssa on edellisen, viime vuonna ilmestyneen laululevyn singlelohkaisu Viimeinen juna kotiin pysytellyt radiosoiton kärkisijoilla jo useamman kuukauden.

Yhtye on juuri ilmestyneen instrulevyn lisäksi jälleen vieraillut studiossa ja luvassa on myös uutta laulettua materiaalia ainakin singlen verran. Mukana on debytoimassa Justiina Luukaslammi, joka laulaa dueton Ainutlaatuinen Pekka Tiilikaisen kanssa. Syksymmällä julkaisuun tulevan äänitteen kustantaa Wanaja Music Oy.

Korona-aika vei keikat

Korona-aika on vienyt myös Pekka Tiilikainen & Beatmakersin keikat.
– Niinpä onkin hienoa päästä taas tien päälle elokuun alusta. Siitä eteenpäin onkin sitten reilu vuosi eteenpäin hyvällä mallilla, Tiilikainen kertoo.

Uusien äänitysten myötä yhtyeessä vaihtuu myös rumpali. Uusi mies on nimeltään J-P Harju. Yhtyeen muut jäsenet ovat Juha Heinonen (kitara) ja Jori Venemies (basso). Pekka Tiilikainen soittaa laulamisen ohella rytmikitaraa.


Pekka Tiilikainen & Beatmakers on yli 30-vuotisella urallaan vienyt suomalaista osaamista myös Englantiin, Hollantiin, Saksaan ja Ruotsiin. Usean vuoden keikkatauon jälkeen yhtye palasi vuonna 2016 väkevämpänä kuin koskaan ja on sen jälkeen julkaissut kaksi studiolevyä, yhden live-levyn sekä tuplakokoelman aiemmasta instrumentaalituotannostaan.
 

Uudella levyllään yhtye palasi instrumentaali-ilmaisun pariin ja vierailijajoukkokin on varsin vakuuttava. Joukkooon lukeutuvat Kaarle Viikate, Fatboyn Hannu Kiviaho, The Atlanticsin Martin Cilia, The Doltonesin Hannu Könönen sekä The Soundsin ja The Oldiesien Eki Sutela.

Pääosin uutta biisituotantoa sisältävä levy on maustettu muutamalla herkullisella cover-versiolla ja näyttää jälleen kerran, että Pekka Tiilikainen & Beatmakers on suunnannäyttäjä eikä ole jumiutunut vanhoihin kaavoihin. Bändin kovasta soittokunnosta kertoo myös se, että levy äänitettiin yhden vajaat kuusi tuntia kestäneen studiosession aikana, jota on pidettävä melkoisena suorituksena.

Huomiota myös ulkomailta

Yhtyeen edesottamukset on noteerattu myös musiikkilehdistön taholta.
– Tämä on yhtye, joka on huomioitava, kirjoitti brittiläinen Pipeline.
– He keinuvat vaivattomasti herkullisista hitaista teemoista turhamaisesti rokkaavaan kitaraan, kirjoitti puolestaan niinikään brittiläinen New Gandy Dancer.

Kotimaisen Big Beatin mukaan Beatmakers on aina kyennyt useista lauluhiteistä huolimatta seisomaan myös omilla jaloillaan puhtaasti rautalankainstrumentaalien esittäjänä.
– Beatmakersit ovat ymmärtäneet, että pelkkä tekninen osaaminen ei riitä vaan laulukappaleiden sovittaminen rautalangaksi vaatii niiden syvempää omaksumista ja tyylitajua, olipa kyseessä sitten, iskelmä- tai rock-kappale.
Big Beat korosti, että Pekka Tiilikainen & Beatmakers on Agentsin ohella yksi niitä harvoja suomalaisia rautalanka-beat-yhtyeitä, jotka pystyvät operoimaan ilman uskottavuusongelmia niin tanssilavoilla kuin rock-klubeillakin.

Kantripartio ja Don Williams

Lauantai-illan toinen orkesteri, Jatsipartion sivupersoona Kantripartio ottaa käsittelyyn kantrilegenda Don Williamsin tuotannon parhaat palat. Gentle Giant -lempinimen saanut tekstitaituri ja melodioiden mestari saa alkuperäistä kunnioittavan käsittelyn Kantripartion toimesta. Uutena kitaristivahvistuksena bändin riveissä nähdään Men in Black -yhtyeestä tuttu Jani-Petteri Hägg. Yhtyeen muut jäsenet ovat Antti Hämeenkorpi (basso), Matti Aho (koskettimet), Esa Heikkinen (rummut) sekä Antti Pasanen (laulu).

Jammailu synnytti uuden bändin

Avausiltana esiintyvä Dead Pandas feat. Maya Paakkari muodostuu tutuista soittajista. Run to 60´s -tapahtumassa usein aiemminkin esiintyneen raspikurkku Maya Paakkarin ohella yhtyeessä vaikuttavat Janne Aslak Räsänen (kitara ja laulu), Antero Pöntisenaho (basso) ja Matti Korvela (rummut). Paakkari luonnehtii yhtyettä näin:
– Ku on jokaisella muusikolla jo neljännesvuosisata keikkoja takana, saattaa välillä kaarna maistua suussa ja totuus unohtua. Treenikämpillä vuosi sitten reenailtiin porukalla Woodstock festaria ja huomattiin että mehän soitetaan aika hyvin yhteen. Ja oli hauskaa. Jammailtiin kaikkia nuoruusajan lemppareita Peter Gabrielista Paula Abduliin ja kadoksissa ollut progehenki alkoi kyteä.
– Sen jälkeen pyöriteltiin Oulussa Ykän pubissa jamiklubia tällä combolla muutama kuukausi ja eka keikka myytiin Helsinkiin ennenku bändillä oli edes nimeä. Joka keikka on erilainen kuin edellinen, eli raahelaisittain; perse kasvaa lentäessä, Paakkari hersyttää.

Kokemusta kehissä - Greedy Pig

Avausillan toinen kokoonpano, Greedy Pig rokkaa ja päivittää omaa sekä esikuviensa tuotantoa ajalta, jolloin musa, vermeet ja menopelit olivat muutakin kuin muovia. Lukemattomien kilometrien ja keikkojen karaisemaa ryhmää eivät vaihtuvat tyylit hetkauta.
- Se vaan pitää tietää, että tie pieksää, maantie on ainoo koulu tähä hommaan. Se on Rock`N´Roll, fuckin´A, Greedy Pig lataa ja varmistaa.

Trion muodostavat Jari ”Päne” Pänttäjä (kitara, laulu), Pekka Kumpulainen (basso) ja Jari Jurvelin (rummut). Yhtye teki ensimmäisen albuminsa Rye Rye Man jo vuonna 1989 ja toisen pitkäsoittonsa Junkfood vuonna 1991. Viimeisin tuotos on 2012 ilmestynyt Boogiedriller. Raskasta rockia bluespohjalta räimivän yhtyeen soitossa on vaikutteita muun muassa Jimi Hendrixiltä, Deep Purplelta, Lynyrd Skynyrdiltä, Allman Brothersilta ja ZZ Topilta.

Molempina iltoina sisäänpääsy tapahtumaan 15 euroa. Ennakkomyynti Satamakaffila Nuotasta. Tapahtuman järjestävät moottoripyöräkerho Northern Vikings sekä ravintola Ramona.

Säätiön Rytmikone avaa pelin

 

Neitsytkeikka tänään lauantaina Kemissä, ensimmäinen yritys maaliskuussa tyrehtyi koronaan.

11.7.2020
Tämä päivä, lauantai 10. heinäkuuta 2020 viedään aikakirjoihin päivänä, jolloin Säätiön Rytmikone soitti ensimmäisen keikkansa. Sitä ennen on jo ehtinyt tapahtua paljon.
Kuten se, että ensimmäinen keikka piti olla 21. maaliskuuta. Se jäi silloin soittamatta.
Syynkin kaikki toki tietävät. Korona.
Rokkineuvos ehti tuolloin jo haastatella bändin ensi-iltakeikan tiimoilta. Mutta juttukin jäi silloin tekemättä ja sen jälkeen muistiinpanotkin ehtivät mennä hukkaan. Niinpä piti ottaa juttutuokio uusiksi bändin kitaristi Sami Tuomivaaran kanssa. Rock´n rollia kaiketi tämäkin.

Mutta nyt Säätiön Rytmikone avaa pelin. Sitä ei estä edes mahdollinen sadesääkään. Jos on sateetonta, keikka tapahtuu Katariinan terassilla Kemin sisäsatamassa ja jos sataa, se siirtyy kadun toiselle puolelle Sataman Krouvin sisätiloihin. Jälkimmäinen paikka on muuten sama, jossa 21.3. keikan piti olla.
– Silloin peruuntuminen tietysti harmitti. Siihen oli valmistauduttu kunnolla. Mutta tilanne oli mikä oli, peruminen oli pakon sanelema juttu. Mutta nyt ei anneta säänkään estää. Ja Ollin kanssa jo tuolloin sovittiin, että katsotaan keikka uudelleen kun tilanne muuttuu. Ja näin tehtiin, Tuomivaara kertoo.
Tuomivaara kertoo, että yhtye piti koronakevään aikana kolme kuukautta paussia, mutta kun uusi keikkapäivä selvisi, treenit jatkuivat.
– Laitettiin sitten samantien koko keikkasetti uusiksi. Se itse asiassa valmistui nyt maanantaina. Mutta niinhän se on, kun on reilusti aikaa, tulee aina lopulta kiire.

– Tunnelmat ovat odottavat, jopa hieman jännittyneet. Itse asiassa minulla on ollutkin ikävä tätä tunnetta, Tuomivaara kertoo bänditulokkaan neitsytkeikan aattopäivänä.
– Oikeasti nyt pitäisi malttaa, jotta saadaan onnistunut keikka aikaan. Se on päällimmäisenä mielessä. Olemme kuitenkin miettineet tätä keikkaa aika paljon ja siihen on laitettu kohtuullisesti paukkuja.
Tuomivaaran mukaan ajatus on ollut, että Säätiön Rytmikone tuo ihan uudenlaisen lähestymistavan musiikkiin. Se tarkoittaa että myös taustatoiminnot on mietitty aiemmasta poikkeavalla tavalla.
– Meidän kohdalla se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että meillä ei ole taustalakanaa, mutta diginäyttö on, joka on osa showta.
Tämän enempää Tuomivaara ei paljasta, vaan sanoo asioiden kyllä aukeavan paikan päällä.

Mutta musiikista toki voi paljastuksia tehdä. Biisit ovat varmasti pääosin kaikille tuttuja, puhtaasti kotimaista rockmusiikkia; covereita siis.
– Esimerkiksi Kolmatta Naista, Egotrippiä, Neljää Ruusua, Anssi Kelaa, Tuomivaara avaa keikkasetin sisältöä.
– Tämä yksinkertaisesti tuntuu omimmalta, tätä me haluamme soittaa. Ja näihin laulusolistimme Make Lampelan matala ääniala sopii hyvin. Setti on hyvin toimiva, Tuomivaara uskoo.
Tuomivaaran (kitara ja laulu) ja Lampelan (laulu ja basso) lisäksi yhtyeessä soittavat Jani Kenttä (rummut ja laulu) sekä Marko Soini (kitara ja laulu). Lauluvoimaa bändistä siis löytyy. Ja tietysti rutkasti soittotaitoa.
Kaikki ei kuitenkaan ole niin simppeliä kuin miltä yht´äkkiseltään kuulostaa.
– Kyllä me liikutaan ehdottomasti epämukavuusalueella. Minäkin olen saanut opetella melkein kitaransoiton uusiksi. Haastetta riittää, Tuomivaara alleviivaa.

Ihan jouten Säätiön Rytmikone ei kuitenkaan kevään aikana ollut. Yhtye julkaisi nimittäin yhden musiikkivideon.
– Tarve esittäytyä kasvoi sen verran suureksi, että päätettiin pistää biisi purkkiin kaikkien iloksi, Tuomivaara selvittää.
Koronakuvioihin liittyen se tehtiin etänä. Kyseessä on siis etästudiolive. Ja vieläpä biisistä, jota bändi ei ollut soittanut kertaakaan yhdessä. Kappale on Kolmannen Naisen Me Ollaan Ne.
– Nykypäivänä kaikki on mahdollista. Niin soittamisen, nauhoittamisen kuin videonkin kuvaamisen suhteen, Tuomivaara korostaa.
Biisi löytyy toistaiseksi vain ja ainoastaan bändin Facebook-sivuilta. Youtube -kanavan avaaminen tapahtuu vasta tuonnempana.

Bändi sai alkunsa viime vuoden loka-marraskuun taitteessa. Lampela otti Tuomivaaraan yhteyttä kun häneltä oli kyselty bändiä pikkujouluihin. Aiemmin Fresh X -yhtyeessä soittanut Lampela oli tuossa vaiheessa bänditön muusikko.
– Meillä Maken kanssa on kuitenkin yhteistä soittohistoriaa, mutta noin 20 vuoden takaa. Tuumittiin, että olisi mukava soittaa pitkästä aikaa yhdessä. Vuosien varrella sitä oli myös silloin tällöin mietittykin. Mutta nyt aika oli sille kypsä, Tuomivaara selvittää.
Kaksikko kysyi rumpaliksi Juha Kenttää, mutta hänen kuvioihinsa se ei sopinut, mutta tilalle löytyi apu läheltä, toisen polven rumpali Jani Kenttä. Trio käväisi vetäisemässä pikkujoulukeikan kahden treenikerran jälkeen.

Kaikki tuntui niin hyvältä, että bänditoimintaa haluttiin jatkaa ja soundia syventää, jolloin toiseksi kitariksi pyydettiin mukaan Marko Soini. Näin Säätiön Rytmikone oli syntynyt.
– Meillä on ollut alusta lähtien selkeä visio siitä, mitä me halutaan tehdä. Nimikin liittyy siihen. Haluamme tuoda rock´n rolliin eri tavoin ripauksen sirkus- ja karnevaalimeininkiä, mitä logommekin edustavat.
Yksi erikoisuus on esimerkiksi se, että lauantain keikalla yhtyeellä on oma drinkkilistakin, Säätiön drinkkilista.
– Se on osa meidän tapaamme luoda tunnelmaa, Tuomivaara myhäilee.

Keikka alkaa klo 20 ja viimeisimpien säätietojen mukaan keikka voidaan soittaa ulkotiloissa. Keikan alkamisajankohta on soviteltu yhteen viereisessä Meripuistossa pidettävän Meosrock In The Park -tapahtuman lopettamisajankohdan kanssa. Näin livemusiikin ystävillä on mahdollisuus osallistua molempiin tapahtumiin.

Tällä viikolla Urban Park DandeFest ja MeosRock in the Park

 

Easy Living in Kemi tarjoaa monipuolista ja laadukasta rockmusiikkia punkista progeen ja Juicesta hardrock- klassikoihin

8.7.2020
Perinteistä Easy Living in Kemi -tapahtumakokonaisuutta on vielä jäljellä kolme viikkoa ja vauhti sen kun kiihtyy. Viimeisen viikon koleat ja sateiset päivät ovat leikanneet osanottajamääriä, mutta meiningistä ei ole tingitty, tapahtumat on viety läpi hienolla asenteella, kuten kemiläisyyteen kuuluu.

Kuluvalla viikolla on jo ehditty viettää 3-6 -luokkalaisten bändileiriä Toimintakeskus Takitsulla ja keskiviikon MiniRondelli -lastenkonsertissa Liikennepuistossa esiintyi Umpimähkä -yhtye.

Mutta paljon on vielä jäljellä tällekin viikolle, varsinkin musiikkirintamalla. Torstain 9.7. Urban Park DandeFest 2020 -tapahtumassa Mansikkanokalla esiintyvät Glass Wipe, Suntrace ja Harha Duo. Lauantaina 11.7. vuorossa on MeosRock in the Park Meripuistossa, jossa on viiden tunnin ajan klo 15-20 tarjolla todella monipuolista ja tasokasta soitantaa Roope Yliahon, Afterglown, JuiceRock feat. Jari Yliahon sekä Jon Sebastian vs. Donkey Boyzin toimesta.

Glass Wipe on Kemissä 2013 perustettu yhtye, joka nykyään operoi Tampereelta käsin. Yhtye soittaa energistä punkrockia tinkimättömällä ja energisellä asenteella. Bändin jäsenet käyttävät taiteilijanimiä La Dande (kitara & laulu), Salvador Juan (basso & laulu) sekä El Marco (rummut).
Kannuksesta saapuva Suntrace liikkuu aika pitkälle samassa genressä veivaten nopeaa ja melodista punkrockia. Yhtyeen muodostavat herrat Anssi Landin (rummut ja laulu), Riku Lauri (kitara ja taustalaulu) ja Eemil Toikkanen (basso).
Harha Duo on kaksi neljäsosaa oululaisesta Harha-rockyhtyeestä. Lavalle nousevat kitaroineen miekkoset Jaakko Balk ja Emil Laitila.

 

Lauantain MeosRock in the Park -tapahtuma on mukana esnimmäistä kertaa Easy Living -tapahtumakokonaisuudessa. Tapahtuma pidetään Meripuistossa, mutta striimataan lisäksi Kemin kävelykadun ledscreenille.

Meosrockin avaaja Roope Yliaho on 27-vuotias laulaja ja lauluntekijä Tampereelta ja hän soittaa suomenkielistä pop/rock/indietä raspin sävyllä. Musiikki on ajoittain synkkää, mutta kappaleiden takana piilee aina toivonkipinä.

Roope itse on elämänmyönteinen ja positiivinen ihminen, jolle musiikki on aina ollut yksi tärkeimmistä itseilmaisun muodoista. Roopen itsensä sanoin: "Maalaan kuvia ja tarinoita, ja haluan saada tunteita aikaan kuulijoissa."

Kello 16.00 lavalle reiluksi tunniksi nouseva kemiläinen progressiivisen rockin lipunkantajayhtye Afterglow tarjoilee kesäisen ja retrospektiivinen valikoiman kivikovaa ydinprogea sekä tilkan progahtavaa valtavirtarockia. Afterglow liikkuu muun muassa ikivanhasta Genesiksestä David Bowien kautta Wigwamiin eli skaala ulottuu ulkoavaruuteen karkaavasta avaruusaluksesta tiistai-iltapäivään ja riiusteluoppaaseen. 

Afterglown järeä ja originaali instrumentaatio Leslie-kaapeilla varustettuine Hammond B3:ineen, mellotron-soundeineen, minimoogeineen ja Moog Tauruksineen vaihtelee kepeän nokkahuilun, respakellon ja raskaiden sekä helisevien kitaroiden kesken. Luvassa on autenttinen ja harvinainen progekeikka, jota kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin.

Klo 17.30 – 18.45 väliseksi ajaksi siirrytään aivan toisenlaisiin ja kemiläisille hyvinkin tutuiksi tulleisiin tunnelmiin Juicerock feat Jari Yliahon myötä.
Kemissä alkunsa saanut Juicerock täytti 2019 jo peräti kymmenen vuotta. Tänä aikana Juicerockeja on järjestetty vuosittain Kemissä, mutta myös muualla esimerkiksi Saariselällä. Tulevana perjantaina 10.7. Juicerock nähdään ja kuullaan myös Rovaniemellä ravintola Valdemarissa.

Tapahtuman pääosassa on nimensä mukaisesti Juice Leskisen unohtumaton musiikki nerokkaine sanoituksineen. Eli Juicerockissa kuullaan tuhti kattaus unohtumattomia sävelmiä, oivaltavia sanoituksia ja leskismäistä tunnelmointia. Tapahtuman keskiössä on Paperitähdet-yhtye, jonka ympärille kootaan Juice Leskisen kanssa soittaneita muusikoita tai hänen musiikkinsa ystäviä.

Erityisvieraana mukana on kitaristi Jari Yliaho, joka on tullut tunnetuksi Juice Leskinen Slam, Juice Leskinen Grand Slam sekä Siberia-yhtyeistä. Yliaho on ollut kitaristina usealla Juicen albumilla ja soittaa kitaraa Juice Originals -kokoonpanossa joka taas ensi syksynä jatkaa konsertti kiertuettaan. Jari Yliaho tulkitsee myös Juicen kappaleen Outoon Valoon.


Meosrockin päättää klo 19.00 settinsä aloittava Jon Sebastian vs DonkeyBoyz. Vokalisti Jon Sebastian Säkkinen tunnetaan myös Kemin kuninkaana ja Kemin Kirkana. Mutta lisäksi Jon Sebastian tunnetaan hänen korkealta ja kovaa lähtevistä versioistaan legendaarisista rock-klassikoista. Tämä taitava laulaja tarjoilee sekä uudempia että vanhempi rock-klassikoita kylmien väreiden kera. Ja miehen kera lavalle nousee aimo joukko kemiläismuusikoiten aatelia, kokoonpanolla joka etenee energisesti rokkikukkoillen, lietsoen yleisöä riehaantumaan ja nauttimaan hetkestä. Luvassa on hyviä sekä tuttuja biisejä enemmän kuin komeasti vedettynä.

Easy Living In Kemi –tapahtumaketju jatkuu sunnuntaihin 26.7. saakka. Eli vielä on jäljellä paljon nähtävää ja koettavaa. Esimerkiksi lauantaina 18.7. KesäKissaBluesissa on myös tasokas esiintyjäkaarti. Mukana ovat Harry O., Terho Keskitapio & Blues Heart, Pepe Ahlqvist & Stumble Boys sekä The Helsinners.

Perjantaina 24.7. Meripuiston lavalla nähdään Meri-Lapin bändileirin päättökonsertti ja sen jälkeen 90´s Spirit Meripuisto + The Nameless. Lauantaina 25.7. Meripuistossa vietetään Iskelmän juhlaa, jossa esiintyvät Rojal, Arwid W. & Arabian Kuu, Marko Haapaniemi & Steels, Herne sekä Ville Liimatainen & Ajomiehet. Näiden mainittujen lisäksi Easy Living –tapahtumassa on runsaasti muutakin ohjelmaa. Ajantasaiset tiedot löytyvät vaikkapa tapahtuman Facebook-sivuilta tai Kemin kaupungin nettisivuilta.

EventWorks lanseeraa ainutlaatuisen Ilo Irti -kesäterassin* Ilo Irti -kesäterassilla Tornion Aineen Puistossa järjestetään loppukesän aikana yli 14 ilmaiskeikkaa.

* Tornioon saapuvat mm. Andy McCoy, Noora Louhimo, Neumann, Dimitri Keiski Band, Meiju Suvas, Eini ja hieno määrä paikallista laatuosaamista

17.6.2020
Musiikki valtaa kesäkuun viimeisestä viikosta alkaen Tornion Aineen Puiston, jossa raikaavat ilmaistapahtumat keskiviikosta lauantaihin Ilo Irti Kesäterassilla. Lavalle nousevat Meri-Lapin omat tähdet, mutta myös artistivahvistuksia pääkaupunkiseudulta on tulossa.
- Meillä EventWorksillä on tullut vahva tunne siitä, että tänä kesänä tarvitaan yhteenkuuluvuutta enemmän kuin ennen. Kevät meni pitkälti jokaisella kotioloissa – toivomme, että kesäterassi tuo hieman lisämakua loppukesään, kertoo EventWorks Oy,n toimitusjohtaja Markku Köngäs.

Jokaisen viikon pääpäivä on ehdottomasti tähtivieraan tähdittämä perjantai. Ohjelmatoimisto Gramopopin kanssa Köngäs on löytänyt erinomaisia artisteja terassivieraiksi. Tornioon saapuvat mm. Eini, Andy McCoy, Meiju Suvas ja Dingosta tuttu ”Nipa” Neumann.
Viimeisenä tähtivieraana Tornioon saapuu Battle Beast -yhtyeestä tunnettu Noora Louhimo. Rockin, bluesin ja hevimetallin helmiä esittävä artisti esiintyy poikkeuksellisesti lauantaina 1.8. Myös yllätysartisteihin kannattaa Könkään mukaan varautua.

Keskiviikkoisin ja lauantaisin kuullaan Meri-Lappilaisia yhtyeitä - ohjelman rakentamisessa suurena apuna on ollut paikallinen Ohjelmatoimisto Meos. Torstaisin vietetään elokuvailtaa ulkoilmateatterissa. Suurelta LED-jättiscreeniltä katsotaan tämän hetken suosituimpia elokuvia – festivaalitason äänentoistolla tottakai. Ensimmäisenä jättielokuvana katsotaan kotimainen Riku Niemisen tähdittämä Juice.


Turvallisuus on tärkein prioriteetti

Kesäterassin keikkojen areenana toimii suuri 600 neliön katettu alue. Myös WC-tiloihin on tapahtumatuotannon mukaan panostettu. Suomen hHallituksen antamat ohjeet ja määräykset ohjaavat myös Kesäterassin toimintaa. Asiakasmäärää alueella on rajoitettu, sekä siisteyteen ja hygieniaan panostettu.
- Koska tuotamme kaikki sisällöt ilmaistapahtumina emme valitettavasti voi varmistaa kaikkien halukkaiden sisäänpääsyä Kesäterassillemme, muistuttaa Köngäs.

Ei pääsymaksuja

Suosituimpiin perjantai-iltoihin jaetaan varman sisäänpääsyn mahdollistavia palkintoja Ilo Irti -Facebook sekä Instagram -tileillä. Muuten paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sisäänpääsymaksua ei mihinkään Kesäterassin tapahtumaan ole.  Terassille mahtuu ainoastaan asiakaspaikkojen verran asiakkaita.

Ilo Irti Kesäterassi on auki keskiviikosta lauantaihin päivittäin 17.00-22.00. Päivittäiset keikka-ajat vahvistetaan terassin kotisivuilla iloirti.fi ja Facebookissa @iloirti. Pääsääntöisesti keikat alkavat klo 19.00.

Koska Kesäterassi on anniskelualuetta, sinne  ei voi viedä omia ruokia tai juomia. Ikäraja on K18 kaikkina iltoina.
Eventworks pyytää asiakkaita huomioimaan turvaetäisyydet ja mahdollistamaan kaikille terassivieraille mukavan ja turvallisen illan.
- Tulethan ainoastaan terveenä ja täysin oireettomana. Ota huomioon myös lähipiirisi terveystila. Jos olet oleskellut riskialueella viimeisen kahden viikon aikana - pyydämme sinua harkitsemaan saapumistasi. Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja siitä että pysymme terveinä myös tulevaisuudessa, Eventworks muistuttaa tiedotteessaan.
 

Ohjelma

KESKIVIIKOT / Iskelmän vuosikymmenet

Keskiviikko 1.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 1
Keskiviikko 8.7. Matti Virtasalo
Keskiviikko 15.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 2
Keskiviikko 22.7. Radio Luxemburg duo
Keskiviikko 29.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 3

TORSTAIT / Koko kaupungin elokuvailta

Elokuvat julkaistaan myöhemmin kotisivuilla iloirti.fi ja Facebookissa @iloirti.

PERJANTAI / Tähtivieraat

Perjantai 26.6. Dimitri Keiski Band, Tarmo
Perjantai 3.7. Eini
Perjantai 10.7. Andy McCoy
Perjantai 17.7. Meiju Suvas
Perjantai 24.7. Neumann plays Dingo
Lauantai 1.8. Noora Louhimo

LAUANTAI / Covertaivas

Lauantai 4.7. Paperitähdet
Lauantai 11.7. Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band plays Beatles
Lauantai 18.7. Kirka tribuutti
Lauantai 25.7. E-Koodi