Rokkineuvos suosittelee: Journey -tribuutti

Legendaarisen amerikkalaisyhtyeen klassikot heräävät henkiin tänään Tornion musiikkitalolla.

10.3.2020
Legendaarisen Journey-yhtyeen unohtumattomat klassikot heräävät henkiin tänään Tornion musiikkitalolla. Niko Hakasen opinnäytekonsertissa soivat biisit Journeyn Greatest Hits-albumilta, joka on täynnä vauhdikkaita rock-rytmejä, kitarasooloja ja mukaansatempaavia melodioita.

Lavalle nousee kaarti konservatorio Lappian opiskelijoita, sekä muutama jo valmistunut konkari. Bassoa soittavan Hakasen lisäksi valokeilaan asettuvat Jani Kenttä - rummut, Jarmo Jakkila - kitara, Tuomas Kytölä - kitara, Kaisa Nissi - koskettimet, Essi Turunen - laulu, Anni Mesilaakso - laulu ja Tero Kemppainen - laulu/koskettimet.

Konsertti alkaa Tornion musiikkitalolla tänään 10.3. muista näyttökonserteista poiketen  kello 19. Konsertin kesto on noin tunti ja 10 minuuttia. Konserttiin on ilmainen sisäänpääsy. Esityksessä käytetään tehostesavua, sekä vikkuvia valoja.


Journey on vuonna 1973 San Fransiscossa perustettu yhtye, joka hajosi vuonna 1987 ja teki comebackin vuonna 1995 ja kiertää edelleen konserttilavoilla. Yhtye on varsin suosittu, sillä sen levyjä on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta.

Bändin menestynein albumi on vuonna 1981 julkaistu Escape, jota on myyty pelkästään USA:ssa yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Albumilta julkaistiin kolme Top 10 -singleä, Don't Stop Believin, Who's Crying Now sekä listakakkoseksi yltänyt Open Arms. Näistä Don't Stop Believin on jäänyt elämään yhtyeen tunnuslauluna ja se lieneekin yhtyeen tunnetuin biisi. Journey on julkaissut kaikkiaan 21 albumia ja kolme live-DVD:tä.

Kuten ikäisillään bändeillä pääsääntöisesti, myös Journey on matkansa varrella kokenut runsaasti miehistönvaihdoksia.

Journeyn perusti vuonna 1973 tuolloin vasta 19-vuotias, musiikillisena ihmelapsena pidetty Neal Schon, joka oli hankkinut kannuksensa soittamalla edelliset vuodet kitaristi Carlos Santanan johtamassa Santana-yhtyeessä. Hieman yhtyeen perustamisen jälkeen siihen liittyi myös toinen Santana-veteraani, kosketinsoittaja Gregg Rolie. Muut alkuperäisjäsenet olivat rumpali Prairie Prince, basisti Ross Valory sekä kitaristi George Tickner.

Heistä edelleen mukana ovat soolokitaristi Schon sekä basisti Ross Valory. Yhtyeen muut nykyjäsenet ovat kosketinsoittaja Jonathan Cain - joka hänkin on ollut mukana jo vuodesta 1980, rumpali Steve Smith sekä laulusolisti Arnel Pineda.

MultiClimex.

MultiClimex alkuperäiskokoonpanossa illan Lecafesteilla

Chemistit. (Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi)

Corner Innissä nähdään myös simolaisyhtye Chemistit ensimmäisellä keikallaan.

11.1.2020
Vuonna 2006 perustettu kemiläisyhtye MultiClimex esiintyy tänä iltana kotikonnuillaan pitkästä aikaa alkupräiskokoonpanollaan, johon lukeutuvat laulajakitaristi Nicky Rothen, kontrabasisti Janne Kotila sekä rumpali Petri Torkell.
- Kemissä ollaan alkuperäisryhmällä esiinnytti viimeksi varmaan vuonna 2012, Rothen muistelee.
Kohtuullisen harvakseltaan esiintynyt yhtye on minikiertueella. Takana on kaksi keikkaa, torstaina yhtye esiintyi Vantaan Shamrockissa ja perjantaina Iisalmen Stellassa.
- Iisalmessa oli kova meininki, yleisöäkin 150 henkeä, Rothen toteaa tyytyväisenä.


Lecafest
järjestetään Kemissä jo 13. kerran. MultiClimexin lisäksi Corner Innin lavalle nousevat Slayeria ja muuta metallia kontrabassovoittoisasti soittava Two Dicks & The Mummy -kokoonpano sekä ensimmäisellä keikallaan oleva simolainen Chemistit -yhtye. Lämmittelijänä toimii lisäksi Nicky Rothen - Tuomo "Muumio" Kaarakainen -duo. Soitto alkaa puolilta öin ja kestää aamuneljään saakka. Liput maksavat kympin per lärvi. Ikäraja on K20. Bändien lisäksi paikalla on myös Sami Haavisto Horror Shopinsa kanssa, jonka tuotteisiin lukeutuvat mm. MultiClimexin bändituotteet.
- Uskoisin, että illalla on hyvät bileet. Kotopuolessa on aina kiva soittaa ja yleisöäkin on aina riittänyt hyvin, Lecafestit ideoinut Rothen tuumii.

MultiClimex on Rothenin mukaan jälleen aktivoitumassa.
- Uutta musaa on tulossa ja nytkin setissä on jo uusia biisejä, joita emme ole ehtineet vielä nauhoittaa.
Meneillään oleva kolmen keikan minirundi on myös tavallaan testireissu, jossa katsotaan miten kolmikon kemiat toimivat.
- Kokoonpano, jolla uusia biisejä tullaan nauhoittamaan on vielä hiukan auki. Ainakin minä ja Kotilan Janne ollaan siinä mukana, Rothen aprikoi.

Rothenilla on edessään muutenkin varsin mielenkiintoiset ajat. Hän lähtee Flesh Roxon -yhtyeensä helmikuussa kanssa kuuden viikon kiertueelle Lordi -yhtyeen Euroopan kiertueen lämmittelijäksi. Flesh Roxon on mukana koko rundin alusta loppuun. Muut lämmittelijät, italialainen Tarchon Fist, saksalainen Aeternitas ja valkovenäläinen Almanac kukin osan kiertueesta, joka starttaa Unkarin Budapestista 16. helmikuuta ja päättyy 1.4. Liettuan Vilnaan.
- Tämä on urani pisin kiertue koskaan, vaikkaa olen aiemminkin rundannut ulkomaita myöten, Rothen mainitsee.


Tänään ensimmäisenä kertaa livenä nähtävä Chemistit valistaa olevansa kemiallisesti rikastettu musiikillinen produktio, joka pyrkii valmistamaan visuaalisesti ja musiikillisesti ainutlaatuisia tuotoksia. Suomen kielellä operoivan simolaisbändin muodostavat Samuli Roivas, Janne Säynäjäaho ja Ville Haapaniemi. Yhtye on juuri julkaissut ensimmäisen biisinsä, joka on saanut nimekseen Raidekaks. Se on lohkaisu yhtyeen lähiviikkoina ilmestyvältä Uutuustuote-albumilta.
- Eipä 11 vuotta sitten ajatellut, kun näki eka kertaa MultiClimexin, että vielä joku päivä soitettaisiin samassa illassa, Roivas huokailee.

Nine Livesisssä soittavat Jarno Tiihonen (kitara), Jari Pöyhönen (kitara), Lauri Valkonen (kontrabasso), Jari Keinänen (rummut) ja Antti Pasanen (laulu). Kuva: Antti Hämeenkorpi / Studio Flash.

Nine Livesillä takana jo 30 vuotta rockin riemujuhlaa

Nine Livesin uuden levyn kansi näyttää tältä. Levyjä on myynnissä julkkarikeikalla la 14.12. Vinyyli maksaa 25 euroa ja cd 15 euroa. Levymyynti tapahtuu käteisellä.

Kemiläisyhtye juhlii tulevana lauantaina uuden levynsä ilmestymistä. Uutta ilmettä yhtyeen kuudennelle albumille on tuonut amerikkalaistuottaja Jesse Dayton.

11.12.2019
Kemiläinen Nine Lives -orkesteri täyttää - uskomatonta, mutta totta - ensi vuonna  jo kunnioitettavat 30 vuotta.
Yhtye juhlistaa synttäreitään uuden albuminsa All The Lonely Hearts -julkaisukeikalla Kemin RockBar & Grill 82:ssa tulevana lauantaina 14.12. Yhtye on hionut tuoretta tuotostaan, joka on bändin kuudes pitkäsoitto, Kemin Tico Tico -studiossa nimekkään teksasilaisen tuottajan Jesse Daytonin johdolla. Levyn julkaisee erityisesti juurimusiikin alalla ansioitunut suomalainen levy-yhtiö Bluelight Records.

30 vuotta on pitkä aika bändille. Ei ainutlaatuista, mutta kohtuullisen harvinaista. On pakko kysyä yhtyeen nokkamieheltä, laulusolisti Antti Pasaselta, että miten ihmeessä yhtye on jaksanut touhuta näin kauan touhuta musiikin parissa ja mikä yhtyettä motivoi jatkamaan.
- Se onkin kyllä aika uskomatonta miten aika on vierinyt. Paljon on vettä virrannut Kemijoessa siitä, kun Tiihosen Jarnon kanssa Ankkurin ovella tavattiin syksyllä 1989 ja ei mennyt kauaakaan, kun jo lähettiin jammailemaan Rock Houselle. Mukana olivat myös Ahosen Vesku ja Kallion Mika. Sen jälkeen tapaamiset musiikin merkeissä jatkuivat säännöllisen epäsäännöllisesti. Kerran Jarno soitti ja ehdotti soittelua Oljakan Veken kanssa. Minä pyysin mukaan Marjasen Oken. Sen jälkeen bändi syntyi tavallaan ihan itsestään. Ja hauskaahan tämä on ollut, ollaan saatu paljon ystäviä ja nähty maailmaa.

Hienoja juttuja ja muistoja

Pasanen painottaakin, että bändille on tapahtunut paljon hienoja juttuja.
- Keikkoja ympäri maailman, joista päällimmäisinä ovat muistot USA:n kolmelta minirundilta, sekä festarikeikka ja yöpyminen Long Beachille telakoituneessa legendaarisessa Queen Mary -valtamerialuksella. Myös keikat Pietarissa ja Moskovassa olivat kaikin puolin ikimuistoisia.  Sekä tietysti paljon omia biisejä, kiitos Jarnon hienon sävel-ja tekstikynän.

Pakko on myös tiedustella, että mikä on vuosien varrella muuttunut, onko muu kuin se, että soittajille on tullut saman verran ikää lisää?
- Matkan varrella on muuttunut ainakin kokoonpano hiukkasen, kun tervolalaislähtöinen Hännisen Tommi soitti meillä Oken jälkeen parilla levyllä rumpuja (Rocket ja Grim Reaper) ja nyt uutena tulokkaana rumpuja soittaa monesta kemiläisbändistä tuttu Jari KeinänenValkosen Lape tuli mukaan ensimmäisen albumin jälkeen. Uusin jäsen on sitten kemiläisen rokkimusiikin legendaarinen komppikitaristi ja huumorimies , muun muassa The Skylights -yhtyeestä tuttu Jari Pöyhönen. Hän tuli mukaan kuin mittatilauksesta uuden levyn materiaalin työstämisen alkuaikoihin, kun elettiin alkuvuotta 2013. Molemmat Jarit tulivat tonteilleen samoihin aikoihin, Pasanen toteaa.

Omat biisit edellä

Yhtyeen kokoonpano on siis nykyään Jarno Tiihonen (kitara), Jari Pöyhönen (kitara), Lauri Valkonen (kontrabasso), Jari Keinänen (rummut) ja Antti Pasanen (laulu). Yhtyeen levyttämät albumit ovat uutukaisen lisäksi Common Trap (Black Dog Records, 1995) Roundabout (Nervous Records, UK, 1998), Surfin Pig (Crazy Love Records, GER, 2000) Rocket (Jungle Records, 2004) ja Grim Reaper (Jungle Records, 2008).

- Toki välillä on ollut kiva soittaa vanhoja kunnon rokkibiisejä laidasta laitaan. Esimerkkinä projekti, jossa astuttiin vuoden 1962 Hampurin Star Clubilla soittaneen The Beatlesin housuihin ja kenkiin. Viime aikojen keikoilla omien biisien soitto on ollut kuitenkin päällimmmäisenä, niitä kun alkaa olla jo toistasataa ja fanit haluavat kuulla ne omat klassikkobiisinsä, Pasanen jatkaa.
Lauantaina Kemin rokkibaarissa yhtye soittaa ensimmäistä kertaa julkisesti kaikki uuden levyn biisit ja lisäksi jonkinlaisen best of -setin.

Pakkasukko -keikka yhteistyön taustalla

Uuden levyn tuottajana on siis ollut amerikkalainen Jesse Dayton. Miten saitte hänet mukaan ja kuinka merkittävä rooli hänellä on?
- Jessen kanssa ollaan oltu tuttuja pitkään ja järjestin hänelle kerran pikku rundin Suomessa Pakkasukko -festivaalin yhteydessä. Sen aikana ystävyys tiivistyi siihen malliin, että kun mietittiin, että bändi on tehnyt jo viisi levyä omin päin, niin voisi olla freesiä tuoda maailmalta jotain uutta näkemystä kehiin, Pasanen muistelee.
- Diggailtiiin mm. Jessen The Roadkings -bändiä, mutta myös miehen omaa väkevää country-tuotantoa. Onhan hänellä myös kovia yhteistyömeriittejä aina Waylon Jenningsiin ja Johnny Cashiin asti. Jessen ura on tällä hetkellä ehkä kovemmassa vauhdissa kuin koskaan, Pasanen huomauttaa.

Pasasen mukaan tästä yhtenä merkkinä on vast´ikään kansikuvajuttu legendaarisessa Rolling Stone -lehdessä ja jatkuva rundaaminen ympäri jenkkilää ja Eurooppaa.
- Jesse on tehnyt myös uraa elokuvamaailmassa ja näytellyt mm. Rob Zombien elokuvissa ja miehellä on vyöllään myös täyspitkän Zombex-nimisen elokuvan ohjaus ja käsikirjoitus. Kun Jesse oli innoissaan tulossa messiin vuoden 2014 tammikuiselle reissulle kylmään Kemiin, niin tuumittiin, että tästä voi koitua todella hieno juttu.

Biisejä jäi ylikin

Uusi levy syntyi käytännössä - osin jo aikataulusyistä - niin, että yhtye äänitti ensin viidestään levyn pohjat ja Dayton vietti sitten bändin kanssa sitten yhdeksän päivää Tico Ticon studiolla tekemässä yhteistyössä lopulta kahdeksaan biisiin texasilaiseenkin korvaankin sopivat sanat. Niiden pohjana toki oli jo Jarnon sinänsä hyvät tekstit, mutta niitä haluttiin vielä hioa vielä vahvemmiksi ja englantia äidinkielenä puhuvan korvaankin sopivaksi, Pasanen selvittää.
- Niin ja taisi siinä mennä viisi iltaa Old Grigossassakin, Pasanen virnistää.

Jesse Dayton toi Pasasen mukaan studioon lisää asennetta ja paljon yksittäisiä ideoita.
- Niitä voi kuulla monissa biiseissä. Laulaapa mies myös stemmoja levyllä. Biisejä äänitettiin kaikkiaan 16, joista sitten 11 valikoitui tälle levylle. Eli meillä on jo hyvä määrä pohjalla seuraavankin levyn materiaaliksi. Ja kaikki biisit on Jarnon säveltämiä, Pasanen mainitsee.

Paras Nine Lives -levy

Pasanen vakuuttaa, että yhtye on levyn lopulliseen muotoon erittäin tyytyväinen.
- Olemme aidosti sitä mieltä, että kyseessä on kaikin puolin paras Nine Lives -levy, mutta tottakai aina jää jotain myös hampaankoloon. Tällä kertaa prosessi oli aika pitkä, mutta kaikella on aikansa ja nyt valmisteltiin levyä pitkään ja rauhallisesti, kun muut kiireet antoivat myöten, joita meillä kaikilla oli ihan kiitettävästi näinä viitenä vuonna, Pasanen huomauttaa.
Levyä saa fyysisenä vinyylialbumina, ja lisäksi digitaaliversio on ollut ladattavissa jo marraskuun loppupuolelta saakka.

Ensi vuonna lisää keikkoja

Lauantain julkkarikeikan jälkeen ensi vuoden puolelle on jo sovittuna muutamia lisäkeikkoja.
- Ensi vuonna on tarkoitus aktivoitua levittämään levyn sanomaa mahdollisimman laajalle, ensiksi kotimaahan, mutta eiköhän ulkomaan virityksiäkin tule mukaan, Pasanen uskaltaa arvioida.
Seuraavia pidemmän ajan etappeja bändi ei ole miettinyt. Ei siis esimerkiksi sitä, vieläkö bändi juhlii tasavuosikymmeniä seuraavan 30 vuoden jälkeen.
- Tietysti kuusikymppisjuhla voisi olla hyvä tavoite, mutta eiköhän mennä päivä kerrallaan, kuten tähänkin asti, joka on kuitenkin se pitkän taipaleen taittamisen ehto, Pasanen hymyilee.


Levyjulkkarit:

* Nine Lives. All The Lonely Hearts.
* Lauantaina 14.12. klo 22 Kemin RockBar & Grill 82.
* Liput 10 €.
* Levyjä myynnissä keikalla (vain käteisellä). Vinyyli-LP 25 €, cd 15 €.

Isot kiitokset jutunteossa avustaneelle Piia Emilia Alapalosaarelle! 👍

Eurodance-yhtye Basic Element Victoriantorille

Basic Element viihdyttää kahdesti Victoriantorilla uutenavuotena.

* Happy New Twice -tapahtuma laajenee, luvassa on monia oheistapahtumia. Myös lapset on huomioitu.

5.12.2019
Tänä vuonna Tornio-Haaparannan Happy New Twice -uudenvuodenjuhlan musiikkitarjonnasta ja yleisön juhlatunnelmasta vastaa legendaarinen eurodance-ryhmä Basic Element. Kansainvälisen tason tulishown puolestaan järjestää tuliryhmä Uniflow.

Tapahtuman jälkeen jatkoille voi lähteä joko Tornioon Umpitunneliin tai Haaparannan kaupunginhotelliin, joissa molemmissa soittaa livebändi, Umpitunnelissa Radio Luxemburg, kaupunginhotellin esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin.

Lisäksi Torniossa järjestetään kolmet etkot, Freezer soittaa Park Hotellissa klo 20.30-21.30, Radio Luxemburg Pikku Berliinissä klo 21.30-22.30 ja lisäksi Mustaparran terassilla viihdyttää Deejii Bliniks klo 22.30-23.45, josta on näppärä siirtyä Victoriantorille puolilta öin alkavaan varsinaiseen uudenvuodenjuhlaan.

Kaksin verroin tarjontaa

Perinteiseen tapaan rajalla, Victoriantorilla uutta vuotta juhlistetaan tuttuun tapaan kaksi kertaa. Show koostuu musiikista, esityksistä ja ilotulituksista.
– Puoliltaöin juhlitaan Suomen uutta vuotta, ja tuntia myöhemmin on Ruotsin uuden vuoden vuoro. Voidaan sanoa, että meiltä löytyy uutena vuotena kaksin verroin enemmän tarjontaa muihin kuntiin verrattuna, kehaisee tapahtumasta vastaava tapahtumatuottaja Antti Smeds Eventworksistä.
– Olemme rakentaneet ohjelman, joka sopii niin vanhemmille kuin nuoremmille ja uskon, että olemme onnistuneet tavoitteessamme. Odotamme paikalle vähintään saman verran kävijöitä kuin edellisenäkin vuonna, Smeds kertoo.

Ohjelma Victoriantorilla alkaa klo 23.30 Suomen aikaa. Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.happynewtwice.com.

Lapsille erityisohjelmaa

Tänä vuonna tapahtumaan liittyviä oheistapahtumia on tarjolla rajan molemmin puolin enemmän kuin aikaisemmin. Erityisesti lapset on otettu huomioon. Esimerkiksi Haaparannan Folkets Husilla näytetään ilmaiseksi uusi Frozen II -elokuva ruotsiksi dubattuna.
– Ilmaislippuja voi lunastaa Haaparannan kirjastolta ja TornioHaparanda-matkailuinfosta. Se, milloin liput ovat noudettavissa ilmoitetaan myöhemmin. Nopeimmat syövät hitaat, Smeds sanoo.
– Taikuri Elias Kvist puolestaan esiintyy Lapparilla alkuillasta ja Duudson Activity -puistoon pääsee erityishintaan. Aikuisille taas järjestetään ohjelmaa baareissa ja ravintoloissa Hallituskadun varrella ennen päätapahtumaa, Smeds jatkaa.

Yhteistyö Eventworksin kanssa syvenee

Tornion ja Haaparannan kaupungit ovat ulkoistaneet uudenvuoden tapahtuman tuotannon Eventworksille, joka voitti alkuvuodesta järjestetyn kilpailutuksen. Kaupungit ja Eventworks ovat sopineet tapahtumatuotannosta kolmevuotisella sopimuksella.

Eventworks on torniolainen tapahtumatuotantoyritys, jolla on pitkä kokemus laadukkaiden tapahtumien ja yritystapahtumien tuottamisesta niin Suomen kuin Ruotsin puolellakin. Eventworks järjestää vuosittain mm. Satama Open Air -festivaalin Kemissä.

– Eventworksin kokemuksen, osaamisen ja kontaktien avulla tapahtuman uskotaan nousevan uudelle tasolle. Toiveena on, että tapahtuman kävijämäärä saadaan kasvuun ja matkailijat viipymään alueella pidempään. Kaupungit satsaavat tapahtumaan paljon ja toivomme, että yhä isompi joukko paikallisia yrityksiä lähtee mukaan ja ottaa hyödyn tapahtuman tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista, sanoo Tornion kaupungin kehitysjohtaja Sampo Kangastalo.

Kanadalaisbändi Gutter Demons perjantaina Kemissä

* Montrealin psychobillykuninkaat yhteiskiertueella kemiläislähtöisen Flesh Roxonin kanssa.

* Flesh Roxonille mieluisa pesti Lordin Euroopan kuuden viikon kiertueen lämppäriksi.

28.11.2019
Aktiivisesti ympäri maailmaa kiertänyt kanadalaisyhtye Gutter Demons esiintyy perjantaina Kemin  Rockbar & Grill 82:ssa. Keikka on osa yhtyeen yhteiskiertuettä kemiläislähtöisen Flesh Roxon -orkesterin kanssa. Bändikaksikon kuuden päivän minirundi pitää sisällään neljä keikkaa. Kiertue alkaa tänään Helsingin Bar Loosesta ja matkaa Kemin jälkeen Iisalmen Gracevilleen 30.11. ja Tampereen Jack The Roosteriin 1.12.

- Tämä on Montrealin psychobillykuninkaiden ensimmäinen vierailu Kemissä ja näin pohjoisessa Suomen kamaralla, selostaa Flesh Roxonin Nicky Rothen.

Kolmihenkinen Gutter Demons on jo kahden vuosikymmenen ajan vavisuttanut keikkalavoja ympäri maailman. Yhtyeen korkean oktaanin psycho punk rock n' roll ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Gutter Demons on esiintynyt yhdessä mm. sellaisten suuruuksien kanssa kuin The Misfits, The Reverend Horton Heat, UK Subs, Vibrators, Leftover Crack ja Nashville Pussy. Viidennen ja parhaan albuminsa No God, No Ghost, No Saints yhtye julkaisi viime vuonna.


Myös Flesh Roxon on aktivoitunut väkevästi muun muassa keikkarintamalla.
- Molemmat bändit ovat kovassa vireessä. Odotan innolla keikkaa kotopuolessa, koska Kemi on aina hyvä keikkapaikka, Rothen painottaa.
Flesh Roxonilla on myös uusi tuottaja, jonka kanssa uuden musiikin työstäminen on demovaiheessa ja esituotanto on jo käynnissä.
- Tällä kertaa ei kuitenkaan hosuta vaan tehdään levy, joka kantaa vuosia eteenpäin ja siihen laitetaan kaikki hihasta löytyvät ässät ja vuodatetaan krokotiilin kyyneleitä, Rothen toteaa.


Lisäksi Flesh Roxon on lähdössä helmikuussa kuuden viikon mittaiselle Euroopan kiertueelle Lordi -yhtyeen lämppärinä. Kiertue starttaa 16.2. Unkarin Budapestistä ja päättyy 1.4 Liettuan Vilnaan. Lordin Killection 2010 tourin lämppäreinä Flesh Roxonin lisäksi ovat saksalainen sinfonisen metallin Aeternitas (27.2.-3.3.), valkovenäläinen sinfonista metallia soittava Almanac (5.-30.3.) sekä Italian Bolognasta ponnistava metalliyhtye Tarchon Fist.

Budapestin ja Vilnan lisäksi Lordi ja Flesh Roxon heittävät kiertueella keikat Slovakian Bratislavassa, Italian Bargamossa, Venetsiassa, Roomansa, Firencessä, Itävallan Klagenfurtissa ja Wienissä, Ranskan Marseillessa, Toulousessa, Nantesissa, Epinalissa ja Pariisissa, Espanjan Madridissa ja Barcelonassa, Hollannin Sneekissa ja Amstelveenissa, Saksan Munchenissa, Hampurissa, Berliinissä, Leipzigissä, Stuttgarttissa, Aschaffenburgssa, Nurnbergissä, Regensburgissa, Kölnissä, Heidelbergissä, Tsekin Prahassa, Sveitsin Prattelnissa ja Schaffhausenissa ja Puolan Gdanskissa.

Suosittu Säkenöivä! -kuoro johdattaa kuulijat joulun odotukseen Kemin kirkossa 27.11.

Klikkaa julistekuvaa, niin saat sen suuremmaksi.


11.11.2019
Kemin kirkko huokuu joulun tunnelmaa keskiviikkona 27.11. kello 18, kun naiskuoro Säkenöivä! astelee lavalle. Tulkoon joulu -konsertti johdattaa kuulijat jouluisiin tunnelmiin ensimmäisen adventin alla.

Viime vuonna kuoron ensimmäinen joulukonsertti Säkenöivä joulu valloitti täydet salit Kemissä ja Torniossa herkillä tulkinnoilla, taitavilla sovituksilla ja svengaavilla gospelkappaleilla. Tänä jouluna ohjelmistossa on sekä perinteisiä rakkaita joululauluja että uudempia joulusuosikkeja. Mukana on jälleen myös ripaus hyväntuulisia gospelvivahteita. Konsertissa kuullaan myös upeaäänisiä solisteja kuoron riveistä.


Kuoroa johtaa Tuomas Lampela. Joulun lauluihin tunnelman loihtivat merilappilaiset muusikot Kari Hautalampi (kosketinsoittimet), Tuomo Jakku (rummut ja lyömäsoittimet), Juhani Hägg (sähköbasso) ja Olli-Pekka Kajasviita (sello).

Tulkoon joulu -konsertin lippuja myy konserttipäivään saakka ennakkoon Café Hertta.  Lippu konserttiin maksaa 15 €, ja alle 12-vuotiailta 5 €. Mikäli lippuja jää, niitä myydään myös kirkon ovelta ennen konsertin alkua. Lippu vaihdetaan kirkon ovella käsiohjelmaan.
Konsertti alkaa klo 18.00, kirkon ovet avautuvat yleisölle klo 17.15.

Proge-legenda YES Suomeen toukokuussa


28.10.2019
Progressiivisen rockin suurnimi YES saapuu konsertoimaan Suomeen keväällä. YES nähdään Helsingin The Circuksessa 12. toukokuuta. Yhtye tuo maahamme The Album Series 2020 -kiertueen, jolla se esittää vuonna 1974 ilmestyneen Relayer -albumin kokonaisuudessaan sekä yhtyeen muita klassikoita.

The Album Series 2020 -kiertue on jatkoa vuoden 2018 juhlakiertueelle ja tuo Suomeen kokoonpanon, jossa soittavat Steve Howe (kitara), Alan White (rummut), Geoff Downes (koskettimet), Billy Sherwood (basso), Jon Davison (laulu) ja Jay Schellen (rummut ja perkussiot).


Konsertin ohjelmistossa olevalla Relayer-albumilla ovat muun muassa lähes 22 minuutin mittainen Gates Of Delirium sekä progressivista rockia ja jazzia yhdistelevä Sound Chaser.
– Odotamme todella paljon Relayer-albumimme esittämistä. Olemme jo soittaneet muutamissa konserteissamme The Gates Of Deliriumin, mutta nyt lisäämme ohjelmistoon myös albumin muut hienot biisit sekä tietysti suuren määrän muita klassikoitamme, Steve Howe toteaa.


Vuonna 1968 perustettu YES on yksi innovatiivisimmista ja vaikuttavimmista rock-historian yhtyeistä. Heidän 1970-luvun albuminsa The Yes Album, Fragile, Close to The Edge, Yessongs, Tales from Topographic Oceans, Relayer ja Going tor the One olivat musiikin monia genre-rajoja rikkoneita kokonaisuuksia niin tyyleiltään kuin sisällöiltään.

Kaikkiaan yhtyeen levyjä on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. YES on saanut kolme Grammy-palkintoa ja se nimettiin vuonna 2017 Rock And Roll Hall Of Fameen.

The Album Series 2020 -konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteeseen keskiviikkona 30. lokakuuta kello 11.00. Liput maksavat alkaen 69,50 euroa, mutta sata ensimmäistä ostajaa saa ne alkaen 59,50 euron Early Bird -hinnalla.