Aki Mikkonen liikkuu uudella singlellään syvissä vesissä

Aki Mikkonen. Kuva: Petri Puurunen.

"Mietin Anna anteeksi -kappaleen julkaisemista neljä vuotta"

29.4.2020
Rovaniemeläislähtöinen laulaja-lauluntekijä Aki Mikkonen on julkaissut uuden singlen Anna anteeksi, jolla Mikkonen liikkuu melkoisen syvissä vesissä. Spotifyssä julkaistu single on yksi palanen 15. toukokuuta ilmestyvältä Mikään Ei Oo Mahdotonta -EP:ltä.
 –  Anna anteeksi on kappale, jonka julkaisemista pohdin neljä vuotta. Pääsyy oli kappaleen sanoma ja henkilökohtaisuus. Arka aihe, joka kosketti minua syvästi. Tein kappaleen parina iltana vuoden 2016 alussa. Olin eronnut muutamia kuukausia aiemmin ja kyyneleet valuivat vuolaina kun puursin sanojen ja sävelien maailmassa, Mikkonen valaisee biisin taustoja.
 –  Paljastan kappaleessa omaa elämääni ja sen vuoksi päätin sulkea biisin omaan arkistooni ikuisiksi ajoiksi. Sillä oli paikka vain minun sydämessäni – ei kenenkään muun. Sain purettua tunteita siihen ja pääsin eteenpäin ontuen. Se oli sen tarkoitus. Ei julkinen esittäminen.

Aika kuitenkin teki tehtävänsä ja nyt Mikkonen oli valmis julkaisemaan kappaleen.
 –  Eräänä päivänä ystäväni pyysi minua esittämään muutamia pöytälaatikkosävellyksiä ja yhtäkkiä Anna anteeksi -sanat olivat hänen kädessään. ”Mikä biisi tää on? Soita tää mulle.” Ajattelin, ettei ole paskempaa aihetta ja biisiä maailmassa, mutta kaveri vaati ja selätti mut. Soitin biisin ja se vaikutti kaveriini hyvin vahvasti. Hänkin oli eronnut. Hänen mielestään kappaleen herkkyys, kerrontatapa ja ääneni tekivät siitä uskomattoman todellisen ja koskettavan. Se, jos jokin on hyvän kappaleen piirre. Oli aika jakaa biisi myös muiden kuultavaksi ja tässä se nyt on. Halusin julkaista tämän kappaleen kaikille eronneille, jotka ovat tunteneet ja kokeneet eron tuottamaa ahdistusta ja tuskaa, Mikkonen selvittää julkaisemisen taustoja.

Kuluneiden neljän vuoden aikana Mikkosen elämässä on tapahtunut paljon. Musiikkia hän on tehnyt ja julkaissut leipätyönsä ohella pohtien samalla mikä on elämässä tärkeintä, mitä haluaa tehdä. Kunnes elämä potkaisi jälleen vasten kasvoja ja pakotti tekemään valinnan.
– Viime syksynä yt -neuvotteluiden jälkeen jouduin jättämään päivätyöni. Olin puurtanut samoissa hommissa 12 vuotta kolmessa eri firmassa. Sitä ennen meni toiset 12 vuotta eri elannon hankintapuuhissa.

Rankka paikka, mutta hetken päästä Mikkonen huomasi, että potkut olivatkin itse asiassa helpotus.
– Kuin taakka olisi pudonnut harteiltani. Kyseinen työ ei ollut enää minua varten. Toki olin sisäisesti kysynyt erilaisia työtehtäviä, mutta se oli ensiapua alkaneeseen masennukseen, jota kukaan ei ehkä nähnyt naamastani tai olemuksestani. Ehkä joku kuitenkin näki, koska potkut tulivat.
– Olin tienristeyksessä ja huomasin, että muut ihmiset, jotka joutuivat jättämään työnsä samoihin aikoihin tahtoivat työllistyä mahdollisimman pian tai kouluttautua johonkin uuteen tai syventää tietämystään omalta osaamisalueeltaan. Minulla ei ollut sellaista tarvetta. Halusin huokaista ja maistella elämän tuulia rauhassa.

– Minulla oli siihen mahdollisuus, koska elämäntilanteeni oli sellainen. Päätin alkaa panostamaan musiikkiin. Hommasin sellaisia musiikkialaan liittyviä tarvikkeita, joista olin kiinnostunut. Olin intohimoisesti kiinnostunut musiikin tekemisestä omassa kotistudiossa, jotta voisin itse tehdä sävellyksistäni enemmän oman näköisiä. Olin aiemmin äänitellyt tuotoksiani vain puhelimen muistiin. Nyt oli aika ja aikaa tehdä sitä mikä todella kiinnosti. Halusin oppia uutta ja siinä opinahjossa olen edelleen.

Mikkonen kertoo ajattelevansa niin, että vaikka kuinka asiat painaisivat mieltä ja elämä tuntuu matalalentoiselta, niin hän ei luovu asioista, jotka ovat hänelle tärkeitä.
– Musiikin tekeminen on minulle tärkeää. Se on ollut sitä jo vuosia. Kun päivätyöni loppui, jouduin laittamaan ja asettamaan elämääni toisenlaiset tavoitteet. Haenko heti uusia töitä ja jatkan samaan malliin kuin ennenkin? Aamusta iltaan vilskettä ajattelematta oikeasti mitä elämältä haluan. Vai olisiko nyt jonkin toisenlaisen valinnan aika, miksi pelkäisin elämän edessä. Ja niinpä valitsin sen mitä itse halusin, musiikin, joka on intohimoni.


Mikkonen on ehtinyt nähdä ja kokea musiikin parissa paljon. Miehen ensimmäinen levyjulkaisu oli vuonna 2004 ilmestynyt kuusi kappaletta sisältävä Jäähileitä lasissa. Miehen ensimmäinen pitkäsoittolevy Poltetta ilmestyi joulukuussa 2016. Yhtyeitä, joiden laulajana Mikkonen on toiminut ovat Santa Claus, Zames W. Nelson, Blue Pain, No More L'amour , Bad Mood, Grandevils, Rockamania, The Järjestysmiehet ja edelleen toiminnassa oleva Aki Mikkonen & Mental Monkeys.


Lordin voittaessa Euroviisut vuonna 2006 Mikkonen esiintyi Grandevils -yhtyeen kanssa täyteen myydyllä Lappi Areenalla lämmitellen Lordia, joka esiintyi Rovaniemellä heti Helsingin kansanjuhlan jälkeen. Mikkonen myös juonsi Rovaniemen keskustassa pidetyn kansanjuhlan yhdessä Yleisradion toimittaja Tapio Räihän kanssa. Kyseisessä tapahtumassa Sampoaukio nimettiin Lordin aukioksi.
Samana vuonna Grandevils -yhtye julkaisi levyharvinaisuuden Grandevils, jossa Mikkonen ja Mr. Lordi laulavat duona. Se on Mr. Lordin ensimmäinen julkaisu, jossa hän laulaa jonkun kanssa duona. Menevän rockrallin Play and party voit kuunnella tästä: https://www.youtube.com/watch?v=QAdYP22Q2pc

Mikkonen esiintyi ja lauloi myös Nelosen Kuorosota -ohjelmassa vuonna 2011 Rovaniemen kuorossa, jonka kapellimestarina Mr. Lordi toimi. Meriittilistalta löytyy myös esiintymiset Dannyn kiertueilla esiintyjänä ja teknikkona.


Nyt korona-aikana
, kun kaikki keikat ovat peruuntuneet, Mikkonen keskittyy uuden musiikin tekemiseen ja asioihin mihin voi vaikuttaa.
– Toivon kaikille reippautta, raikkautta ja rakkautta huolimatta tilanteesta. Voikaa hyvin ja pysykää kotona.

Aki Mikkosen nettisivut löytyvät osoitteesta http://akimikkonen.com/
Spotifystä - mistä löydät myös Anna anteeksi -biisin, artistiprofiili löytyy täältä: https://open.spotify.com/artist/0J5jnUHl5imtynqJsHIwjX

Herkkää folk-musiikkia Meri-Lapista

T.J. Kavenius esiintymässä Torniossa 29.2.2020 pidetyssä Oman musiikin illassa. Kuva: Jukka Lammisen Facebook-sivuilta.


Torniolainen laulaja-lauluntekijä T.J. Kavenius julkaisi ensimmäisen singlensä.

27.4.2020
Torniolainen laulaja-lauluntekijä T.J. Kavenius on julkaissut ensimmäisen singlensä Tuulen Tie. Youtubesta ja Spotifystä löytyvä folk-kappale on T.J. Kaveniuksen oma sävellys. Hän on itse myös sanoittanut kappaleen, jonka on äänittynyt ja miksannut Jukka Lamminen. Masterointi on Henri Heiskarin käsialaa. Kuuntele kappale jutun yläpuolelta.

T. J. Kaveniuksen pop-, rock- ja blues vaikutteisten folk-laulujen aiheet koskevat muun muassa lähtemistä, jäämistä, loputonta kaipuuta, rakkautta, elämää ja kuolemaa. Single Tuulen tie on ensimmäinen single viimeistään vuonna 2021 julkaistavalta albumilta.

 

"Biisin sanoma sopii ajankuvaan erittäin hyvin"

Teemu Ylinikka. Kuva: Pauli Maronen / Outlines.fi

Teemu Ylinikka & the Hillevi-Street Band julkaisi uuden kappaleen järjestääkseen koronauutisoinnin keskelle hetkeksi muuta ajateltavaa.

17.4.2020
Kemiläinen Teemu Ylinikka & the Hillevi-Street Band on järjestänyt koronauutisoinnin keskelle jotain muutakin ajateltavaa eli julkaissut biisin verran uunituoretta kemiläistä rokkenrollia.
- Tässä olisi seuraava lohkaisu levyltä, lyhyesti ja ytimekkäästi The Song, Ylinikka toteaa  Facebookissa jakamansa Youtube -linkin yhteydessä.
- Halusin julkaista tämän juuri tässä ajassa sen vuoksi, että minusta biisin sanoma sopii ajankuvaan erittäin hyvin. Aikana, jolloin maailma on mullillaan ja tuleva tuntuu jopa pelottavalta on välillä hyvä palata ihan perusajatuksiin, Ylinikka jatkaa.
Ylinikka toteaa myös, ettei tällä laululla ei muuteta maailmaa, eikä saarnata siitä, mikä tässä maailmassa on väärin.
-Loppujen lopuksi ainoa millä on jotain väliä on rakkaus, Ylinikka tiivistää.


Ylinikan säveltämä ja sanoittamana The Song on äänitetty Kemin Audiopajalla Kari "KooPee" Pentin toimesta. Miksauksesta ja masteroinnista on huolehtinut Antti Lindholm Boat Island Studiolla Torniossa. Videon on kuvannut Outilines.fi:n Pauli Maronen. Kuuntele biisi ja katso video tämän jutun yläpuolelta.

Hillevi-Street Bandin muodostavat tällä julkaisulla Teemu Ylinikka (laulu ja kitarat), Mikko Raappana (basso), Erno Jekkonen (rummut), Kari Hautalampi) piano & Hammond B3), Antti Toppinen (taustalaulu) sekä Juho Hurskainen (saksofoni).
- Kovan luokan fonistina tunnettu Hurskainen kävi fiittaamassa tämän biisin, Hän soitti mm. Eero Raittisen bändissä Pakkasukko Blues´n Jazz -festivaaleilla, Ylinikka taustoittaa.
- Kiitos jälleen KooPeelle, Paulille, kaikille kappaleella esiintyville artisteille, Kippari Ollille (Ahonen) ja Sataman Krouwille kuvausmiljööstä. Kiitokset myös kotiin inspiraatiosta ja tuesta - tää on teille, pitäkää toisistanne huolta.Ylinikka kiittelee lopuksi tukijoitaan.


Teemu Ylinikka & The Hillevi Street Bandin edellinen biisijulkaisu oli tammikuussa julkaistu We Found Love.  Kahden uusimman biisin lisäksi yhtyeen Youtube-kanavalta löytyy puolisen vuotta sitten julkaistu kappale So Much To Lose. Luonnollisesti "juutuubista" löytyy myös Ylinikan soolotuotantoa, kuten kappaleet I Will Die Alone, Peurasaari, Jälki ja Suurempi kuin muut, puhumattakaan Slap Betty -yhtyeen tuotannosta.

Konihauta teki ensisinglensä 40 vuotta bändin perustamisesta

7.4.2020
Oletko kuullut yhtyeestä nimeltä Konihauta?
Ei se mitään, ei ollut Rokkineuvoskaan, ennenkuin sai muutama päivä sitten yhtyeeltä sähköpostia.
– Ei me ihan Meri-Lapista olla, mutta pohjoisen suunnalta kumminkin ja ajattelin että kiinnostaisikohan teitä tällainen aihe ja musisointi, kyseli bändin laulajakitaristi Janne Nevala viestissään.
Mikäpä ettei, etenkin kun bändi kertoi tehneensä nyt historiansa ensimmäisen singlen toimittuaan sitä ennen jo 40 vuotta. Tottahan moisesta kiinnostus herää omintakeisen nimen lisäksi ja vielä kun bändin debyyttisingle Amerikkaan / Joki-Jussin Saluunaan on ehtaa rokkia, suomeksi. Kuuntele biisit tämän jutun yläpuolen Youtube-linkistä.
– Ei kuitenkaan suomirockia, siinä on motto ja tarinoita on ammennettu kotiseudulta Taivalkoskelta, joissa niitä riittää, Nevala tähdentää.
Mutta Rokkineuvos ei olisi Rokkineuvos, jos ei tähänkin juttuun löytäisi kytkyä Meri-Lappiin, vaikka sitten kuinka ohutta. Siitä lisää jutun lopussa.

Konihauta on Pudasjärven ja Kuusamon välimaastossa sijaitsevalta Taivalkoskelta lähtöisin oleva bändi, jonka juuret juontavat 1980-luvun alkuun ja yläasteen musiikkiluokkaan.
– Siellä opeteltiin rokin salaisuuksia mm. Chuck Berryn ja Rolling Stonesien biisien tahdissa, Nevala mainitsee.
Myöhemmin kaikki yhtyeen jäsenet; Nevala, rumpali Pasi Korento, basisti-laulaja Hannu Lähde ja kitaristi Petri Polojärvi, muuttivat Oulun suuntaan, jossa soittoharrastus jatkui.
– Kieli on vaihtunut suomeksi ja biisit omiksi, mutta samoja juuria kolutaan edelleen. Huomasimme, että tänä vuonna tulee 40 vuotta rokkihommien aloittamisesta ja päätettiin sen kunniaksi julkaista bändin historian ensimmäinen äänitys, Nevala taustoittaa.
– Digisingle Amerikkaan/Joki-Jussin saluunaan äänitettiin vuoden alussa Oulussa Surf Sound Headquarters -studiolla Janne Huotarin johdolla ja julkaistiin perjantaina 13. maaliskuuta. Julkkarikeikka piti soittaa Taivalkoskella huhtikuussa, mutta se siirtyy nyt Päätalo-päiville heinäkuuksi vallitsevan tilanteen vuoksi, Nevala lisää.


Lisäkiinnostusta
yhtyettä kohtaan poiki singlen kustantajan nimi; Rokkimopo Kustannus, joka kustantaa kirjoja ja musiikkia pohjoisesta, riippumattomasti ja omia polkuja kulkien. Rokkimopo Kustannus on kustantanut tähän mennessä Konihaudan debyyttisinglen lisäksi Janne Nevalan kirjat Hammaskeijo, Kylän halki virtaa joki ja Tietävätkö joutsenet että on sunnuntai, Rea Tiirola-Tynin runokokoelman Oksat valoa/Kirjeitä Maurice Ravelille sekä hoitaa Konihaudan, Vaikeat Ihmiset Unitedin ja Nevalan keikkamyyntiä.


Kun bändi on
lähtöisin Taivalkoskelta, pakkohan se on kaivella esiin paikkakunnan rockhistoriaa laajemminkin. Noh, kovin laaja se ei ole, mutta jotakin kuitenkin löytyy. Rokkineuvoskin muistaa 1980-luvulla toimineen pudasjärveläis-taivalkoskelaisen Tanna -yhtyeen. Hardrockia soittanut yhtye saavutti kohtalaista suosiota varsinkin Pohjois-Suomessa, mutta Dingon kilpailijaksi perustettu yhtye ei yltänyt sen mittavampiin mainetekoihin.

Taivalkosken lähes jokainen tietää olleen kirjailija Kalle Päätalon kotipaikkakuntana. Useimmat myös osaavat yhdistää Taivalkosken ja Iso-Syötteen laskettelukeskuksen. Päätalon lisäksi tunnettuja taivalkoskelaisia ovat stand up -koomikko Pekka Jalava ja vuonna 1978 Lahden MM-kilpailuissa suurmäen maailmanmestaruuden voittanut mäkihyppääjä Tapio Räisänen.

Taivalkoskelta ovat kotoisin myös muusikot Marko Heikkinen ja Olli-Pekka Ervasti. He tulivat tunnetuiksi maailmallakin laajasti noteeratun, vuonna 2018 toimintansa lopettaneen oululaisen indierockyhtye Satellite Storiesin jäseninä. Heikkinen toimi yhtyeen kitaristina ja Ervasti rumpalina.

Erinomaisen Satellite Stories -yhtyeen kautta löytyy tähänkin juttuun alussa mainitsemani langanohut seitti Meri-Lapin suuntaan. Satellite Storiesin basistina nimittäin toimi kemiläislähtöinen Jyri Pesonen. Ja mainittakoon tässä yhteydessä sekin, että oululaisessa metallia ja räppiä sekoittaneessa Apina-yhtyeessä laulusolistina toimi Henri Pesonen, Jyri Pesosen velipoika.

Ja vielä yksi huomio Taivalkoskeen liittyen. Moni muistanee vuonna 2018 ensi-iltansa saaneen komediaelokuvan Hevi reissu. Sehän kertoi kuvitteellisesta taivalkoskelaisesta Impaled Rektum -yhtyeestä.

Hassisen Koneen studioalbumit yhtenä pakettina yhtyeen 40-vuotisjuhlan kunniaksi

29.3.2020
Svart Records julkaisee legendaarisen Hassisen Koneen kaikki studioalbumit sekä rajoitetun vinyylipainoksen Pokon levydiiliin johtaneesta demosta ensi kesäkuussa.

Yhtyeen 40-vuotisjuhlan kunniaksi kauppoihin ilmestyvät vinyyliversiot yhtyeen albumeista Täältä tullaan Venäjä (1980), Rumat sävelet (1981) sekä Harsoinen teräs (1982). Levyihin on saatetekstit kirjoittanut Jukka Orma.

Studiolevyjen lisäksi Svartin omasta kaupasta on saatavana neljän LP:n paketti, joka sisältää ensimmäisen vinyylipainoksen Hassisen Koneen vuonna 1980 äänitetystä demosta, jolla bändi pääsi Poko Rekordsin rosteriin. Pakettiin sisältyy myös reproduktio alkuperäisestä saatekirjeestä Pokolle sekä ällistyttävä jättijuliste.

Demolevyltä löytyvät biisit Hassisen Kone, Kolumbia orkesteri, Paskan suggeroiva vaikutus, Syöksylaskijoita kaikki tyynni, Vähän kiirettä yläpäässä, Reippaina käymme rekkain alle, Me juodaan viinaa sekä Reippaat ja lahjakkaat laulajaveikot.


Hassisen Kone tekee tulevana kesänä myös paluun, kun se esiintyy alkuperäiskokoonpanossaan Joensuun Ravintola Kerubissa viiden keikan voimin 16.-20. kesäkuuta. Lavalle nousevat siis Ismo Alanko (kitara ja laulu), Reijo Heiskanen (soolokitara), Jussi Kinnunen (basso) ja Harri Kinnunen (rummut).

Tämän lisäksi yhtye täydentää ensi kesän Provinssi 2020:n pääesiintyjäkattausta lauantaina 27. kesäkuuta ja koko juhlavuosi huipentuu Tampereen Ratinan stadionille lauantaina 8. elokuuta, jolloin yhtye nousee lavalle koko historiansa kattavan ison kokoonpanon kera.
Ratinan stadionkonsertti sekä Kerubin juhlakonsertit ovat jo loppuunmyytyjä, mutta Provinssin keikalle on vielä lippuja saatavilla.

Hassisen Koneen vinyylipainokset tulevat levykauppoihin 5.6.2020 ja ovat nyt tilattavissa ennakkoon Svart Recordsin verkkokaupasta.

Hassisen Kone pulpahti koko kansan tietoisuuteen maaliskuussa 1980 kun yhtye voitti Oulussa Rockyhtyieden SM-kilpailun. Rokkineuvoksen muistelu kyseisestä skabasta löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159397

Samuli Roivas julkaisi uuden singlen

Päivä uus -kappale omaa selvää hittipotentiaalia.

5.3.2020
Simolainen laulaja ja lauluntekijä Samuli Roivas on julkaissut uuden soolosinglen. Päivä uus -single julkaistiin 29. helmikuuta. Voit kuunnella kauniin, tarttuvan ja erittäin positiivishenkisen kappaleen tämän jutun yläpuolelta. Rokkineuvos suosittelee vahvasti hittipotentiaalia sisältävän biisin kuuntelua.

Roivas esitti uuden kappaleensa ensimmäisen kerran livenä sen julkaisupäivänä Tornion Grand Hotellissa pidetyssä Uusien laulujen illassa, jossa esiintyi neljä muutakin laulaja-lauluntekijää. Seuraavan kerran Roivas esiintyy lavalle lauantaina 21.3 Kuivaniemen Kievarissa klo 22 alkaen pidettävässä Jytää, Rokkia ja Iskelmää -tapahtumassa. Roivas nousee lavalle sekä soolona että Chemistit -yhtyeen kitaristilaulajana. Lisäksi tapahtumassa Chemistit -yhtyeen basistilaulaja Ville Haapaniemi laulaa kaksi tanssimusiikkisettiä.


Aiemmin Roivas on julkaissut iskelmäpoppia ja -rokkia sisältävän Tylsää jäätä -EP:n. Nimikappaleen lisäksi kappaleet Juulia, Miljonäärejä, Damissa tavataan, Missä sä oot sisältävä EP ilmestyi joulukuussa 2018. Roivas on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut itse kaikki soolokappaleensa ja soittaa julkaisuillaan itse kaikki soittimet. Myös äänitys, miksaus ja masterointi sekä kansitaide on miehen omaa käsialaa.

Lokakuussa Roivas julkaisi 2018 tuplasinglen Lelu Vaan, joka sisälsi nimikappaleen lisäksi laulun Tulevat unelmat. Kaikki Roivaksen julkaisut ovat digitaalisia ja löytyvät muun muassa YouTube-palvelusta.

Roivaksen biisitehtailu sai alkunsa loppukesästä 2018, kun mies aloitti tupakkalakon.
– Päätin tuolloin tehdä tupakoinnin sijaan jotain hienoa. Niinpä ajattelin, että alan tekemään ja julkaisemaan biisejä. Minullahan ei ollut muuta kuin aikaa. Tupakkalakko tosin jäi kolmeen viikkoon, Roivas naurahtaa.

Roivas muistuttaa, että biisit ovat kotoa käsin tehtyä halpatuotantoa amatöörimuusikon tekemänä.
– Musiikin teoriasta mulla ei oo mitää käryä, mutta asioita oppii käytännön kautta ja voi kokeilla kaikenlaista mitä päähän juolahtaa.

Bändipuolella Roivas vaikuttaa vahvasti viime kesäkuussa perustetussa Chemistit -yhtyeessä, jolle Roivas myös kirjoittaa biisejä. Lisäksi Roivas on soittanut Keltainen sukellusvene -yhtyeessä, Elijärven kaivosmiesten Ruiskubetoni -bändissä sekä Thin Lizzyn tuotantoa soittavassa Meän Lizzy -yhtyeessä.

Päivä uus –biisin sanat:

Iloa vai murhetta
mä kaipaan jotain tunnetta
Kuljen iltaan pimentyvään, saan katseen ja mua ihmetyttää
Mistä hitto saan mä sen iänkaikkisen käsityksen
Nuo silmät puhuttaa lasken verhon jään taakse huutelemaan

Minkä vastauksen sieltä saan
Oonko oppinut olemaan

On hyvä olla päällä maan älä mieti vakavasti
Voit tehdä mitä huvittaa
Vaikka taivaan alla nukahtaa jos se siltä tuntuu
Päivään uuteen nousta saat

Mitä muuta mä tänään saan, en pysty en tahdo nukahtaa
Viikonloppua odotellen ajatuksia korjailen
On hyvä olla suunnitelmia muuten puhkee joku epidemia
Kyllä tämä voitetaan iloks muuttuu en haluu unohtaa

Miten mukavaa täällä on
Alla sinisen taivaston

On hyvä olla päällä maan älä mieti vakavasti
Voit tehdä mitä huvittaa
Vaikka taivaan alla nukahtaa jos se siltä tuntuu
Päivään uuteen nousta saat

The Dimitri Keiski Band julkaisee uutta musiikkia

17.1.2020
Lahdessa vuonna 2019 perustettu The Dimitri Keiski Band on bändi, joka haluaa tehdä rehellistä ja raakaa vintagerokkia. Bändin karismaattinen kitaristi-laulaja Dimitri Keiski on Ruotsissa asuessaan kiertänyt maata Experience Dimitri Keiski nimisen yhtyeensä kanssa. Muutettuaan Suomeen Dimitri keikkaili Dannyn ja Remun kanssa. Vuonna 2018 Remu luovutti kruununsa Dimitrille Helsingin Jäähallissa Hurricanes Last Call -rundilla.

The Dimitri Keiski Bandin perustajajäseniin kuuluvat mm. Battle Beastissa ja Korpiklaanissa soittanut rumpali Samuli Mikkonen ja mm. Dave Lindholmin, Tehosekoittimen ja Virve Rostin kanssa keikkaillut ja levyttänyt basisti Hanski Kilkki.

Nyt kokoonpano julkaisee uutta musiikkia. Yhtyeen kahden kappaleen digisingle sisältää rouheat rockkappaleet Stone Cold Woman ja It Doesn’t Thrill Me At All.
– Käyn kesäisin lenkillä Lahden Lanu-puistossa. Puistossa on polkuja, joiden varrella on Olavi Lanun taideteoksia. Yksi niistä on nimeltään Paju, joka näyttää lepäävältä naiselta. Tämän kivisen teoksen luona riffi sitten alkoi soida päässäni ja sain idean Stone Cold Woman-kappaleeseen. Seuraavana päivänä esitin Samulille ja Hanskille idean ja biisi syntyi. Päätettiin kokeilla biisin toimivuutta samana iltana keikalla ja se otettiin hyvin vastaan, Keiski kertoo.

–  It Doesn’t Thrill Me At All on puolestaan yksi ensimmäisiä biisejä, mitä olen tehnyt. Se on ollut monta vuotta laatikossa odottamassa oikeaa hetkeä. Kokeiltuamme biisiä treeniksellä tiesin, että nyt oli sopiva aika ottaa se esille. Samulin rummutus ja Hanskin bassokuviot antoivat biisille uutta elämää ja vauhti oli kovaa alustaa loppuun asti, Keiski taustoittaa.

Dimitri Keiski on Meri-Lapissa hyvin tunnettu ja pidetty muusikko. Hän keikkaillut varsinkin Kemissä ja Keminmaassa usein. Hän on naimisissa Keminmaasta lähtöisin olevan laulaja Katja Lukin-Keiskin kanssa.

Roisto vuosimallia 2019. Kuva: Pauli Maronen.

Roisto -yhtyeen viides albumi on nyt julki

Levynjulkkarikeikka illalla Kemin RockBar & Grill 82:ssa

25.10.2019
Kemiläisen, vuonna 2006 perustetun powerpoprockbändi Roiston viides pitkäsoitto on nyt ulkona. Levy julkaistiin viime yönä klo 01.00 Spotifyssä. Erno Jekkosen (rummut), Teemu Sainion (laulu, kitara), Henri Tuomivaaran (basso, laulu) ja Teemu Ylinikan (kitara, laulu) muodostammalle Roistolle ominaisesti levyn nimi on lyhyesti vain V.

Uutuuslätty sisältää kymmenen biisiä, jotka ovat nimeltään Valas, Tämän päivän tarinat, Minäsinä, Päivä ja yö, Koko elämän korkuinen, Timantti, Kellot, Apina Avaruudessa, Lakaisija ja Tulivuori.

Kaikki kappaleet ovat tietysti bändin omia. Levy on äänitettänyt Katz Kempeleen Wolfbeat studiolla, miksauksesta on vastannut Oulun Surfsoundin Janne Huotari ja sen on masteroinut tampereleisen Alho Audio Masteringin Jarno Alho.

Levyltä julkaistiin single Tämän päivän tarinat 13. lokakuuta Pauli Marosen (outlines.fi) kuvaaman videon kera.


Tänään perjantaina 13-vuotias yhtye juhlistaa albumin julkaisua julkkaribileiden merkeissä, jotka pidetään Kemin RockBar & Grill 82:ssa klo 22 alkaen. Lämppärinä soittaa oululaiskeminmaalainen, menevää ysärityylistä rokkia tarjoileva Harha ja Roiston tyypit kömpimät lavalle noin klo 23. Roisto on luvannut soittaa pitkän, runsaasti myös vanhoja hittejä sisältävän keikan. Lippu tapahtumaan maksaa viisi euroa.


Roiston uutukainen julkaistaan digijakelujen lisäksi sekä vinyylinä että CD:nä. Levyjen lisäksi keikalla on myös bändin uljaita t-paitoja myytävänä käteisellä tai mobilepaylla.

Albumin löytää osoitteesta https://open.spotify.com/album/2X1SRNweemj5YtwexYgavW

Lisätietoja bändistä löytyy muun muassa Facebookista, joten käy aluksi tykkäämässä bändistä osoitteessa http://facebook.com/roisto1

Instagramista yhtyeen löytää osoitteella @roistoband ja sähköpostitse bändiä voi lähestyä osoitteella: roistoyhtye@gmail.com

Samuli Paldaniuksen Rantapenger -yhtyeeltä ensimmäinen biisijulkaisu

Samuli Paldanius. Kuva: Matias Haataja.

16.10.2019
– Syksy on luopumisen aikaa – kesän lämpö jää taa ja syksyn suoma kauneus viivähtää vain hetken. Tuuli puhaltaa kasvoihin kun kuuran kangistama nurmi rasahtaa askeleen alla. Selittämättömästä syystä olo on sentimentaalinen, aloittaa Rantapenger -yhtyeen Samuli Paldanius.
–  Näistä tuntemuksista syntyi laulu, jonka sanoitus sai alkunsa syksyllä 2013. Työstin tekstiä aina tulevina syksyinä palatessani samoihin tuntemuksiin, kunnes sanoitus ja sävellys vihdoin valmistuivat syksyllä 2018. Nyt, syksyllä 2019 aika on kanssani kypsä ja laulu näkee päivänvalon, Paldanius jatkaa.
Kyse on tänään 16.10 julkaistusta kappaleesta Taas on tullut syys.


Paldanius on merilappilaisille varsin tuttu mies. Hänet muistetaan opiskeluajoiltaan Tornion pop & jazz-konservatoriosta lukuisista konserteista ja vuodesta 2017 alkaen discokuningatar Einin live-yhtyeestä. Paldanius on vuonna 1992 syntynyt ammattimuusikko, joka on kotoisin Lapin eteläisimmästä kunnasta Simosta, viettänyt nuoruutensa Oulussa ja helsinkiläistynyt vuonna 2016.
 

Rantapenger -yhtyeessä Paldaniuksen vastuulla ovat sanat, sävelet, laulu, kitarat, koskettimet ja huuliharppu. Yhtyeen muut jäsenet ovat Mikko Kanniala (basso, koskettimet) ja Tomi Krutsin (rummut, lyömäsoittimet). Kanniala vaikuttaa lisäksi kokoonpanoissa Neiti Olga ja Sepikka. Tomi Krutsin on myös Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen rumpali.
– Rantapenger on suloisenhaikeaa ja maisemallista taivaanrannan maalailua, jossa on kuultavissa pop- ja folk-musiikin elementtejä sekä kaikuja rautalankakitaroinnista. Toisinaan flirttaillaan myös progressiivisen rockin suuntaan, Paldanius selvittää.
– Rantapenkereen sanoitukset puolestaan ovat herkän ihmisen ajatuksia, joissa ihastellaan luonnon kauneutta ja ilmiöitä, haikaillaan lapsuutta ja ihmetellään ihmisen pienuutta. Rantapenger pukee sanoiksi sen, mitä jokainen on joskus tuntenut, Paldanius alleviivaa.

Lisätietoja:

http://instagram.com/rantapenger

http://facebook.com/rantapenger

https://open.spotify.com/artist/55jzyR8MY20Fnz0yKu510c?si=mNrjKKcsTey5NW6LQ18abw

Rämäpää rokkari räväytti tekemällä poprock -singlen

Nicky Rothen: ”Tämä on nyt se suunta mitä haluan tällä hetkellä toteuttaa ja tehdä”

9.9.2018
Monissa liemissä keitetty Nicky Rothen iskee uudella singlellään jauhot suuhun, tai kilon hiekkaa sinne. Mies julkaisi 5. syyskuuta uuden singlen, joka on täysin erilaista musiikkia jota mieheltä on aiemmin kuultu. Stay -single on nimittäin ehtaa poprockia, laadukasta sellaista.
- Mä en ole koskaan kumartanut ketään enkä mitään musiikillisesti vaan olen aina tehnyt sitä musaa mikä sydämessä tuntuu hyvälle ja tämä on nyt se suunta mitä haluan tällä hetkellä toteuttaa ja tehdä. Hyvien ystävieni ja velipoikien ja jopa siskojeni kanssa, kemiläislähtöinen Rothen kertoo.

- Soittamisen ilo on palautunut elämään ja sen myötä tehtiin uutta ja erilaista musaa. Mutta kyllä siellä vanhoja juttujakin kuuluu vielä, Rothen jatkaa.
Rothenin mukaan Stay -biisi juontuu omasta elämästä.
- Tein tarinan siitä kuinka vanha suola voi janottaa ja vaikka se ei olisikaan järkevä tai paras ratkaisu, niin koskaan ei välttämättä ole liian myöhäistä rakkaudelle, edes hetkelliselle sellaiselle. Jotain jäi ilmeisesti aikanaan viemättä maaliin kun sitä vieläkin kelailen, sinkkuna elelevä ja raitista naisseuraa etsivä Rothen kertoo.

Biisi on julkaistu jokaisessa tunnetussa striimauspalvelussa ja on saanut jo lyhyessä ajassa huomattavan suuren suosion. Rothen keikkailee loppuvuoden aktiivisesti yhtyeensä Flesh Roxonin kanssa ja siirtyy loppuvuodesta studioon nauhoittamaan uutta materiaalia.

Stay -kappaleen tekijätiimistä löytyvät artistin lisäksi Hannu Korkeamäki, Tuomas Vuorio, Tuomo Kaarakainen, Simo Pussinen, sekä Andy Reagan. Sinkun julkaisija on Spiritworks Records.

Rothen aloitti ammattimuusikon uran 16-vuotiaana ja on pitkän uransa aikana tehnyt julmetun määrän keikkaa ja useita albumeja ja esiintynyt monien tunnettujen artistien, kuten Andy McCoyn, Therapy!:n ja The Brainsin kanssa. Bändikeikkojen ohella Rothen on tehnyt myös duo- ja trubaduurikeikkoja.
- Oon aivan liekeissä et tää biisi saatiin vihdoin ulos. Oon vetäny yli tuhat keikkaa, duunannu levykaupalla musaa ja salaa miettiny et jonain päivänä vielä pääsen toteuttamaan myös toisenlaista musaa ja nyt se on totta. Tulevaa materiaalia kannattaa todellakin odottaa, Rothen hehkuttaa.