Rokkarilegenda Robert Gordon Pakkasukko Blues n´ Jazziin

Robert Gordon (vas) ja Darrel Higham nähdään Kemin Pakkasukko Blues´n jazzissa.

Kemin tasokas rytmimusiikkifestivaali järjestetään tammi-helmikuun taitteessa jo 15. kerran.

8.11.2019
Perinteisen rock and rollin ystäville on luvassa tasokasta tarjontaa tammi-helmikuun taitteessa järjestettävässä Pakkasukko Blues n´ Jazzissa. Jo 15. kertaa, jälleen komeasti viisipäiväisenä pidettävän rytmimusiikkifestivaalin ensimmäinen esiintyjäjulkistus on yhdysvaltalainen legendarokkari Robert Gordon, joka esiintyy Kemissä brittikollegansa Darrel Highamin kanssa.

Kaksi genren merkittävintä artistia on siis yhdistänyt voimansa tavalla, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Kemin lisäksi kaksikko esiintyy talven vierailullaan ainoastaan Helsingin Savoy -teatterissa. Kemissä he nousevat lavalle perjantaina 31.1.2020.

Alan veteraaneihin lukeutuva Robert Gordon ei esittelyjä juuri kaipaa. Jo kauan ennen Stray Catsia Gordon teki rockabillya tunnetuksi yhdessä kitaristisuuruuksien Link Wrayn ja Chris Speddingin kanssa. Discopopin hallitessa listoja kesällä 1977 Gordonin klassinen rock’n’roll -single Red Hot tarjosi jotain ihan muuta. Eloisasta sinkusta tuli yllätyshitti, joka avasi ovia myös muille rockabillynimille The Stray Catsista Shakin’ Stevensiin asti. Sinkkua seuraavilla klassikkoalbumeillaan Robert Gordon saavutti suorastaan ikonisen aseman rockabillyn elvyttäjänä, jota kappaleet Rockabilly Boogie ja The Way I Walk vahvistivat.

Gordonilla on ollut taustallaan myös varsin nimekkäitä tähtiä. Esimerkiksi Bruce Springsteen ja Iggy Pop ovat kirjoittaneet hänelle kappaleita, Springsteenin kanssa Gordon on esittänyt parikin duettoa. Gordon on nähty myös valkokankaalla. Vuonna 1981 hän tähditti elokuvaa The Loveless yhdessä näyttelijä Willem Dafoen kanssa.


Gordon ei ole urallaan suostunut kompromisseihin ja vielä 72-vuotiaanakin hän on iskussa. Gordonin Teksasin Austinissa 2014 levytetty I'm Coming Home muistuttaa soundeiltaan hänen ensimmäistä vuonna 1977 tehtyä albumiaan Robert Gordon with Link Wray. Gordonin syvä, resonoiva baritoni soi yhä edelleen komeasti ja vakuuttavasti.

Kitarasoundistaan tunnettu Darrel Higham on tehnyt yhteistyötä mm. Jeff Beckin ja Imelda Mayn kanssa. Gordonin ja Highamin yhteiskiertueet ja artistien keskinäinen kemia saivat osakseen ylistäviä arvioita.


Pakkasukko Blues n´ Jazz
järjestetään 29.1.-2.2.2020. Pääpaikkana on edelleen hotelli Merihovi ja ravintola Ankkuri, mutta tapahtuma levittäytyy kaupungin lähes jokaiseen ravintolaan ja moneen muuhunkin paikkaan. Laajaan ohjelmaan lukeutuvat edelleen muun muassa kouluvierailut, päiväkonsertit ja Pakkasukko goes Kulttuurikeskus -osio.

Teini-ikäinen tapahtuma on saavuttanut yleisön suosion. Paikallisten lisäksi tapahtuma houkuttelee paikalle vuosi vuoden jälkeen yhä enemmän kävijöitä myös kauempaa, mikä näkyy myös ensi vuoden hotellivarauksissa. Kahtena edellisvuotena tapahtuman pääilta on ollut loppuunmyyty.

15. juhlavuonna Pakkasukkoon saapuu Gordonin ja Highamin lisäksi paljon muita mielenkiintoisia artisteja, jotka julkistetaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman järjestää Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry.