Kuuntele voittajakappale Kotikaupunkini tästä.

Kotikaupunkini on Tornio 400 -sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja

12.5.2021
Päivi Heikura-Gullstenin säveltämä ja Seppo Gullstenin sanoittama kappale Kotikaupunkini voitti  sävellys- ja sanoituskilpailun, jonka tarkoituksena oli löytää Tornion 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Torniolle oma biisi. Päivi Heikura-Gullsten ja Seppo Gullsten ovat torniolaisia pitkän linjan musiikintekijöitä.

Voittokappale sai äänestyksessä 359 ääntä. Kappaleet olivat kuunneltavissa ja äänestettävissä Tornion kaupungin Youtube-kanavalla ajalla 13.4.-2.5.

Toiseksi sijoittui Tiina Vaattovaaran säveltämä ja sanoittava Kaduilla Tornion 218 äänellä. Pronssisijalle tuli Teemu Koivulan säveltämä ja Päivi Jalon sanoittama Tornion tahto -laulu 47 äänellä. Kappaleita kuunneltiin kisan aikana kaupungin YouTube-kanavalla hyvin aktiivisesti, jokaista yli 2000 kertaa. Voittajabiisin tekijä palkitaan 800 eurolla. Kaikki kolme finalistia saavat myös Tornio-tuotepaketin.

Kilpailun järjestivät Tornion kaupunki ja Pop & Jazzkonservatorio Lappian. Kilpailuun osallistui lauluntekijöitä ympäri Suomea, kaukaisin heistä Helsingistä. Kilpailevia kappaleita oli kaikkiaan 32, joista monipuolinen musiikin ammattilaisista ja musiikin kuuntelijoista muodostuva esiraati valitsi finaaliin kolme kappaletta.

Esiraadin muodostivat Arto Kiimalainen, Merja Stenberg, Juhani Hägg, Juhani "Rokkineuvos" Hiltunen, Ilkka Kapraali, Janne Malila ja Elina Hollanti.

Kilpailun voittajakappale julkistetaan 12.5.2021 klo 18.00 alkavassa Tornio 400 –juhlalähetyksessä.