29. loka, 2015

Olisikohan aika ottaa laput pois silmiltä

Töttöröö. Pääkopassa suhisee ja kropassa kihelmöi kun funtsii tänään torstaina alkavan viikonlopun musakekkereita. Minne menisi, minne kaikkialle ehtii ja mitä joutuu päällekkäisyyksien vuoksi jättämään väliin.

Alueella, jossa ei kuulemma koskaan tapahdu mitään. Varsinkaan Kemissä.

Rytinät alkavat tänään Ankkurissa, jossa on luvassa hulppea neljän illan rytmimusiikkiputki. Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa tarjoilevat countrya, folkia, bluegrassia ja jazzia sekoittavaa rootsmusiikkia.

Perjantaina onkin sitten tarjolla melkoinen huippuvierailu, kun amerikkalainen Lil´Ed & The Blues Imperials nousee Ankkurin stagelle Suomen kiertueellaan. Helsingin Tavastian keikan arvio http://www.blues-finland.com/articles/lil_ed_blues_imperials_helsinki_tavastia_2015.html oli sellainen, joka nostaa odotusarvot aika korkealle.

Ennen Lil´Edin keikkaa ajattelin piipahtaa Keminmaan Väyläsalissa, jossa TimeKillers aloittaa kahden illan levyjulkkarisoitantansa. Kaksi hyvin erilaista konserttia perätysten. Time Killers jatkaa julkkaribileitään lauantaina Kemin Chilloutissa vierainaan tervolalainen Glass Wipe ja torniolainen Meatgrinder.


TimeKillersin lauantain paketin taidan jättää väliin ja hilpaista ensin kuudeksi Tornion Musiikkitalolle kuuntelemaan Afterglow -yhtyeen Lamb Lies Down On Broadway –konserttia. Se on takuuvarmasti aikamoinen elämys, jos proge vähääkään kiinnostaa.

Ja ellei ole progea juuri kuunnellut, uskoisin, että tästä voisi aloittaa. Ja varoitan, siihen voi jäädä koukkuun.

Afterglown keikalta ehtii sopivasti siirtymään Kemiin ja Ankkurin jameihin, jossa housebändinä illan aloitaa HIM-tribute.

Perjantaille vaihtoehtomenoina livemusiikin ystäville on tarjolla vielä Lillasysterin keikka Haaparannan Pondessa. Lauantaina olisi myös alkuillan oivaksi viihteeksi tyrkyllä Tornion Yksinäisten iltojen soolokonserttiklubi Park hotelin Winebarissa, jossa Marttalan Ossianin vieraana on tällä kertaa Tommi Kalenius. Kemissä puolestaan olisi myös Cat Catin show Ramonan yläkerrassa.

Ja viikonlopun voi kruunata sunnuntaina oululaisen Twisters -yhtyeen suomi-iskelmän kulta-aikoihin porautuvalla konsertilla Ankkurissa.


Aika laajaa tarjontaa alueella, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Näin jotkut väittävät, edelleen.

Väärin.

Kuten edelläolevasta näkee, niin kyllä tapahtuu. Ne, jotka väittävät muuta, ovat ilmeisesti ihmisiä, jotka eivät käy missään, eivät seuraa internetiä, eivät lue lehtiä eivätkä vilkaise edes markettien ilmoitustauluja kaupoilla käydessään.

Olisikohan aika ottaa laput silmiltä.