Livemusiikkia laajalla skaalalla Meri-Lapissa


On mistä valita; tarjolla on rokkia, räppiä, iskelmää, kamari- ja jousimusiikkia, humppaa ja muuta tanssimusiikkia, sekä kuorokonsertteja


11.11.2022
Marraskuun toisena viikonloppuna elävän musiikin ystäville on tarjolla kosolti monipuolista tarjontaa Meri-Lapissa. Enimmäkseen Kemissä, mutta myös muissa kunnissa tapahtuu.

Tänään perjantaina 11.11. rokkikansaa viihdyttää Jon Sebastian duo, joka samalla avaa Kemin Cafe Bar Ankkurin loppuvuoden live-illat. Keikka alkaa klo 22 ja sisään pääsee viidellä eurolla.

Kello 19 alkaa Kemin kirkossa konsertti ukrainalaisten hyväksi. Konsertissa esiintyvät Meri-Lapin musiikkiopiston opettajat, Meri-Lapin jousikvartetti ja Aki Tyni. Kaikki esiintyvät ilman korvausta talkoohengessä. Myös Kemin seurakunnan antama osuus näkyy ja kuuluu konsertissa keskeisesti. Meri-Kemin Rotaryklubi jakaa konsertin 20 euron ohjelmamaksuista kertyvän tuoton Kemin ukrainalaisten pakolaisten hyväksi vuoden 2023 aikana.

Niinikään kello 19 alkaa Lapin kamariorkesterin konsertti Ylitornion Kristillisen opiston salissa. Konserttoaatelismia, yön sylissä -konserttia tähdittää hollantilaisviulisti Liza Ferschtman. Luvassa on mm. Beethovenin viulukonsertto sekä kantaesityksenä niin ikään hollantilaisen Mathilde Wantenaarin teos Nachtmuziek.


Monenlaista rokettirollia

Lauantaina 12.11. onkin sitten liverytinää aika lailla laajemmalla pensselillä. Illankähmässä rokettirollia - kukin tietysti omalla tyylillään - esittävät Arwid W. & Arabian Kuu klo 22 alkaen Keminmaan Käpylässä, Fresh X Kemin Cafe Bar Ankkurissa klo 23 ja Kasmir Karaokebar Ramonan yläkerrassa Kemissä klo 24.

Illan antia värittävät myös Duo Suklaajoki klo 20.30 alkaen Sataman Krouvissa Kemissä ja hieman myöhemmin Tornion Park Hotellin estradille nouseva supertähti Suvi Teräsniska.

Humppaa ja iskelmää

Humppaa ja iskelmää tanssinälkäisille tarjoilevat Eero Ylisirkka & Jukka Mäkikivi klo 16-20 Haaparannan Folkets Husilla, Mika Jeffremoff Raumon nuorisoseuran Kylätansseissa Torniossa klo 19 alkaen ja Tervolan Humppapelimannit Isänpäivän iltamissa Tervolan Nuorisoseuran talolla myös klo 19 alkaen.

Tervolassa ohjelmassa myös yhteislaulua, teatteria ja sketsejä 10 euron lipun vastikkeeksi. Lipputulot lahjoitetaan Ukrainan lasten auttamiseen. Haaparannalla ja Raumolla liput 13 euroa.

Vanhanajan iltamien merkeissä juhlitaan myös Rytikarin työväentalolla Kemissä klo 17 alkaen, jossa tanssimusiikista vastaavat Tarja Tihinen & Iltatähti sekä Arja Havakka. Ohjelmassa on myös pienoisnäytelmiä, laulu- ja tanssiesityksiä ja Oiva Arvolan saagoja. Mukaan pääsee 15 euron tiketillä.

Kuoromusiikkia

Lauantaina on tarjolla myös tasokasta kuoromusiikkia. Pohjan Mieslaulajat pitää 90-vuotisjuhlakonserttinsa Kemin taidemuseolla klo 16 alkaen. Liput 15 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Konsertin johtaa tutusti Veli Tikkala, solisteina esiintyvät Raimo Dianoff, Kari Toivanen, Veikko Kalliosalo ja Jukka Patokoski. Säestää Matti Ylipiessa, juontaa Maija-Riitta Kuusela. Vierailevana kuorona mukana on Cantando.

Pari tuntia aiemmin, klo 14 aloittaa Kivalo-opiston viihdekuoro Laululeidit Rakkauden tunnustuksia -konserttinsa Kemin Syväkankaan koululla. Liput 15 €, vain käteismaksu. Kahden vuoden tauon jälkeen konserttilavalle palaavia Laululeidejä johtaa Jouko Kakko. Mukana tunnelmoimassa ovat myös Venla Kakko, Samuli Kakko ja HouseBand.


Äänimaisemia

Lauluja ja improvisoituja äänimaisemia luonnosta, vapaudesta ja ihmisenä olemisen ajattomuudesta  pitää sisällään Sarastus-yhtyeen Taivaallinen uni -konsertti. Sarastus on kolmen muusikon muodostama yhtye, joka yhdistelee rohkeasti ja ennakkoluulottomasti eri musiikinlajeja (mm. afroamerikkalainen spirituaali, keskiaikainen katolilaislaulu ja ortodoksiveisu, jazz-balladit, instrumentaalit sekä improvisoidut äänimaisemat) ja runoutta vapaaseen ilmaisuun maailmanmusiikista ja jazzista kumpuavalla tyylillä.

Yhtyeen muusikot ovat Kristiina Olanto, laulu, ja Jorma Tapio, saksofoni, huilut sekä Harri Taittonen, piano.  Alatornion kirkossa klo 18 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Viikonvaihteen ja koko marraskuun lopun keikkakalenteri löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Meri-Lapissa on toki tarjolla paljon muutakin kulttuuria, viihdettä ja tapahtumia musiikin lisäksi. Näihin tapahtumiin pääset kiinni täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412160967


Raspikurkku Bablon tuorein single on kesäkuussa julkaistu Sydän sanoo toisin. Kuuntele kappale tästä.

Meri-Lapin lokakuu tarjoaa useita erikoiskonserttejaLuvassa mm. Kikkaa, raspikurkkurockia, uutta ja vanhaa iskelmää, Kirkaa, paikallisia ja kaukaisempia tähtiä.

11.10.2022
Lokakuussa, erityisesti tulevana viikonloppuna Meri-Lapissa on elävän musiikin ystäville tarjolla useita spesiaalikonsertteja ja muita musiikkiin liittyviä tilaisuuksia.

Sarjan aloittaa perjantaina 14.10 Kuivaniemen Kievarissa pidettävä live-ilta jossa esiintyvät paikalliset suuruudet Ville Haapaniemi ja Samuli Roivas ystävineen klo 22 alkaen. Illan päättää Eestä Blues & Takkoo-Band klo 00.30 alkaen. Sisään pääsee kympin pääsymaksulla.

Samana iltana Kemissä esiintyy pitkästä aikaa Bablo. Keikkapaikkana on Oluthuone Kukko klo 20 alkaen. Kesäkuussa tuoreimman singlensä Sydän sanoo toisin julkaissut Bablo on pitkän linjan softrocklaulaja, joka tunnetaan erityisesti karheasta raspikurkkusoundistaan.

Musiikinystäviä ja keikkakansaa legendaarisen Vexi Salmen löytöihin lukeutuva Bablo on ilahduttanut jo yli 30 vuoden ajan kiertäen Suomea ja levyttäen toinen toistaan upeampia biisejä. Bablon tunnetuimpia biisejä ovat mm. Reissumies, Alanyan kuningas, Kauas vuorten taa (Whiskey in the Jar), Paikka auringossa, Sellainen tää maailma on, Taivas sinivalkoinen (Jersey Girl) ja Puoliksi täysi.

Kiihkeät tuulet vetää Kikkaa

Launtaina 15.10. musamenot keskittyvät Kemiin. Cafebarkinossa esiintyy Kiihkeät tuulet -orkesteri, joka soittaa kaikki Kikan unohtumattomat hitit klo 21 alkaen. Niihin lukeutuvat mm. kappaleet  Sukkula Venukseen, Mä haluun viihdyttää, Tartu tiukasti hanuriin ja Kiihkeät tuulet.

Sitä ennen voi käydä katsomassa Kino Pirtin kolmossalissa Kikka-elokuvan klo 18.50 alkaen. Illan nimi on tietysti Kikkabileet. Mestan ovet aukeavat klo klo 19.30. Liput ennakkoon 15 €, ovelta 18 €. Kiihkeät tuulet Orkesterissa laulavat ja soittavat Eveliina Kuusijärvi (laulu), Sami Köngäs (kitara), Tero Kemppainen (koskettimet), Pyry Pyörret (basso) ja Jani Kenttä (rummut).

Vaihtoehtoistakin menoa löytyy samoihin aikoihin, sillä Corner Inniin saapuu Remakka Stand up -tähdet Teemu Vesterinen, Aatu Raitala ja Tommi Ylimäinen. Verbaalishow käynnistyy klo 19 ja kestää tauon kanssa about kaksi tuntia. Ovet aukeavat klo 18. Ikäraja on K18. Liput ennakkoon 15 € (+pm) ja ovelta 20 € (mikäli jäljellä). Lippuja saa ennakkoon Cornerin nettikaupasta: www.corner-inn.fi

Yölintu Ramonassa

Lauantai-iltana on myös tanssikansalle tarjolla hubaa, kun Yölintu nousee Ramonan stagelle puolilta öin. Yölintu kuuluu yhtyeisiin, joka on saavuttanut parikymmenvuotisen uransa aikana suosion, johon harva bändi yltää. Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukuja ja levytysrintamalla on satanut kultaa ja platinaa.

Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta ovat uineet suomaisten sydämiin ja yhtyeen kappaleet soivat estradeilla, tv:ssä ja radioissa koko kansan tuntemina hitteinä, joita ovat mm. Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Haamukipua, Sitä saa mitä tilaa, Rakkaus on sininen, Tää on rankkaa, Mä putoan, Preussinpunaista ja Haavoittumaton.

Kultaiset vuodet ja Kemin kirkon juhlakonsertti

Sunnuntaina 16.10. on tarjolla kaksikin tasokasta konserttia. Tornion musiikkitalolla alkaa klo 15 Kultaiset vuodet - konsertti, jossa esiintyvät J. Eskelinen, Saska Helmikallio ja Marita Taavitsainen. Kolmikko esittää suosittuja lauluja iskelmän kultaisilta vuosilta. Luvassa on mm. Olavi Virran, Junnu Vainion, Tapio Rautavaaran ja Reijo Taipaleen levyttämiä kappaleita. Liput konserttiin ennakkoon 25 € (lippu.fi), ovelta 28 €.

Kemin kirkossa on puolestaan klo 18 alkaen ohjelmassa Kemin seurakunnan 120-vuotisjuhlakonsertti teemalla Lahjoita mulle huominen. Solisteina esiintyvät Kaisla Huovinen, Ville Liimatainen, Essi Sainio, Mahria Siren ja Mira Sunnari. Housebandissä soittaa paikallisia nuoria virtuooseja. Juontajana toimii Ville Köö. Konsertissa toteutetaan keräys Yhteisvastuun kautta koronasta kärsineiden nuorten hyväksi, mutta puolisentoista tuntia kestävään konserttiin on vapaa pääsy.

Kirkaa ja bluesrockia

Lokakuun loppupuolellakin tapahtuu. Lauantaina 22.10. Silta yli synkän virran -kokoonpano palaa "rikospaikalle" Kemin Ankkuriin, josta Jon Sebastianin, Eveliina Halmeen, Mikko Raappanan, Elias Kauppisen, Kari Hautalammen ja Pasi Hautalammen Kirka-tribuutti sai alkunsa viisi vuotta sitten.

Alunperin keikan piti tapahtua vain tuona yhtenä maagisena iltana 21.10.2017 Kirkan ikivihreiden ja muiden ikimuistoisten laulujen parissa, mutta niin vain lipsahti, että nyt ryhmä juhlii jo viisivuotista taivaltaan mestarin musiikin matkassa ja nyt yhteinen hetki lyö kulman kundien ja mimmin kera jälleen Ankkurissa. Liput synttärikemuihin 12 €, sisältäen narikan. Showtime on klo 23 tietämissä.

Samana iltana 22.10 Torniossa Ravintola Paja 1873:n lavalle nousevat Argentiinasta Tornioon kotoutunut blueskitaristi Saverio Maccne ja oman kylän rockjyrä Greedy Pig Takaisin Tornioon vol 5 -tapahtumassa. Ennakkolippu tapahtumaan kustantaa 10 €, ovelta 12 €. Liput myynnissä ennakkoon 20.10. asti Lapparin Pajalta ja Tornion Musiikista tai MobilePay +358458867118.

Teemu Roivainen ja Energia

Sunnuntaina 23.10. Tornion musiikkitalolla konsertoi musiikkitaivaan monitaituri Teemu Roivainen Energia -yhtyeen kera klo 18 alkaen Tornion Rotary Clubin järjestämässä konsertissa. 35 euron hintaisia lippuja saa ennakkoon Ticketmasterista ja ovelta klo 17 alkaen.

Tällä hetkellä on lisäksi tiedossa Sexmanen keikka Kemin Corner Innissä perjantaina 28.10 sekä Kemin Taiteiden Yö Kulttuurikeskuksessa lauantaina 29.10. Taiteiden Yön ohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

Jukka Virtasen sanoittamia ralleja Pornolaulusta Myrskyluodon Maijaan


Delffarit palaa lavalle vuosien tauon jälkeen solisteinaan muun muassa Mira Sunnari ja Mikko Koivulehto.

16.6.2022
Sanoittajamestari  ja viihteen monitoimimies Jukka Virtasen sanoitukset ovat keskiössä perjantaina 17.6. kun jo vuonna 1976 perustettu kemiläisyhtye Delffarit nousee lavalle vuosien tauon jälkeen.

Sataman Krouwissa Delffarit esittää tunteella Jukka Virtasen sanoittamia biisejä useiden eri solistien laulamina. Mikrofonin varressa nähdään Delffarien riveissä jo pidempään esiintyneet Jusa Ylitolonen, Henry Hiltunen ja Antti Pasanen sekä uusina Mira Sunnari ja Mikko Koivulehto.

Sunnari on vuoden 1997 Suomen Iskelmän mestari, vuoden 1999 tangoprinsessa ja vuoden 2001 tangokuningatar sekä vuoden 2001 Syksyn sävel -finalisti. Hän julkaisi omia sävellyksiään sisältävän debyyttialbuminsa Lumo vuonna 2005. Torniossa asuvan Sunnarin viimeisin julkaisu on vuoden 2021 maaliskuussa ilmestynyt Aki Sirkesalon sanoittama single Sade.

Mikko Koivulehto tunnetaan takavuosilta classicrockyhtye How Much Moren sekä mm. vuoden 20212 Suomen paras bilebändikisassa toiseksi sijoittuneen bilebändi Grooving High All Starsin vokalistina.


Delffarit – aiemmalta nimeltään Punaiset Delffiinit, on aiemminkin kunnostautunut erilaisten spesiaalikeikkojen pitäjänä. Yhtye on soittanut vuosien varrella ainakin Sleepy Sleepers, Hullujussi, Manserock ja Juicerock -teemakeikkoja normaalien coverkeikkojen ohella.
- Idea Jukka Virtanen -teemakeikasta on Antti Pasasen, kuten oli Hullujussi-showkin, kertoo Delffareiden puhemies, laulusolisti ja ilmakitaristi Jusa Ylitolonen.

Delffarien soittajaryhmän perjantain keikalla muodostavat Erkki Kari (kitara, banjo, rummut), Espe Heikkinen (rummut), Matti Aho (koskettimet), Antti Hämeenkorpi (basso), Henry Hiltunen (kitara), Seppo “Ville” Salmi (kitara) sekä tuoreimpana vahvistuksena multi-instrumentalisti, muun muassa progeyhtye Afterglowsta tuttu Matti Perkiö.

Keikan kaikki kappaleet ovat siis Jukka Virtasen sanoittamia, Pornolaulusta Myrskyluodon Maijaan.
- Ensimmäistä kertaa Delffarit soittaa myös Beatlesia, peräti kaksi kappaletta, Ylitolonen valaisee.
Biisit ovat Popedan levyttämä Paulin taikakaulin, alunperin Maxwell's silver hammer sekä  Arto Lönnfors & The Scaffolds -yhtyeen jo vuonna 1965 levyttämä Pois eli  Help. Muista lukuisista settilistan biiseistä mainittakoon vielä Simo Salmisen Suurena miehenä sekä miehen itsensä levyttämä Hanna ja Niilo, jonka sittemmin on levyttänyt useampikin artisti, muun muassa Jope Ruonansuu.
- Tämä keikka on kiva tehdä, se on valmisteltu ja treenattu huolella, Ylitolonen lisää.

Delffarit plays Jukka Virtasen sanoittamia ralleja alkaa perjantaina 17.6. klo 21 Sataman Krouwissa Kemin sisäsatamassa. Liput 10 €. Luvassa on 2 x 45 minuutin ainulaatuinen show.

Jos Delffarien historia kiinnostaa, siihen voi tutustua Rokkineuvoksen erikoisartikkelissa vuodelta 2016 täällä: http://www.rokkineuvos.fi/430356498


Jukka Virtanen

Jukka Virtanen (1933 - 2019) oli todellinen viihteen monitoimimies, kirjailija, runoilija, suomentaja, toimittaja, käsikirjoittaja, sanoittaja, näyttelijä, juontaja, laulaja ja ohjaaja.
Virtasen uralle mahtui ohjauksia niin teatterissa kuin televisiossakin, elokuvarooleja, käännöksiä ja sanoituksia. Virtanen kirjoitti televisioaiheisia kolumneja Ilta-Sanomiin, pelasi viihdeväen Zoom-joukkueessa, harrasti raveja ja jalkapalloa.

Laulajana Virtasen kappaleita ovat muun muassa Hanna ja Niilon (1969) lisäksi Balladi pojasta nimeltä Vee (1971), Perspirantti-Antti (1972) ja Kaupungin rumin mies (1974). Muiden levyttämiä sanoituksia Virtanen teki noin 250. Näistä tunnettuja ovat esimerkiksi Maalaismaisema, Taas on aika auringon, Konstan parempi valssi, Seitsemän kertaa seitsemän ja Hottentottilaulu, joka on suomennosversio norjalaisen laulunsanoittaja-kirjailija Thorbjørn Egnerin kappaleesta Visen om vesle Hoa.

Jukka Virtanen muistetaan myös vasta perustetun Suomen Television ensimmäisenä kokopäiväisenä uutistoimittajana vuodelta 1958, josta hän siirtyi kuitenkin pian viihteen tekemisen pariin.

Virtanen oli mukana VEK (Jukka Virtanen, Aarre Elo, Matti Kuusla) -työryhmässä, jonka viihdeohjelma Lumilinna voitti tv-ohjauksen Montreux’n Kultaisen Ruusun vuonna 1965.
1960-luvun alkuvuosina Virtanen osallistui Kankkulan kaivolla -radiohupailun käsikirjoittamiseen. Virtanen oli vuonna 1978 toimintansa aloittaneen Uuden Iloisen Teatterin perustajajäseniä yhdessä Marjatta Leppäsen, Jaakko Salon ja Lasse Mårtensonin kanssa.
Hän oli mukana myös Levyraati- ja Runoraati-televisio-ohjelmissa. Virtanen juonsi Levyraatia televisiossa vuosina 1980–1997.

Virtanen suomensi The Joulukalenteri -sarjan (1997) käsikirjoituksen ja näytteli sarjassa Iki-iäkästä ja kertojaa. Hän toimi tšekkoslovakialaisen Rosvo-Rudolf-piirrossarjan suomenkielisessä versiossa nimihahmon ääninäyttelijänä ja kertojana. Virtanen esitti viimeisen TV-roolinsa vuonna 2015 poliisisarjassa Roba, jossa hän näytteli Paavo-vanhusta.

Battaglia Nobility treenaamassa Kemin Audiopajan tiloissa.

Battaglia Nobility lavalle 50 vuotta rockin SM-voiton jälkeen

Jake Voutilainen.


Juhlakeikka perjantaina Umpitunnelin rantalavalla Torniossa


11.8.2021
Perjantaina on vuorossa Meri-Lapin kesän yksi mielenkiintoisimmista - ellei jopa se kaikkein mielenkiintoisin - konserteista. Paikkana on ravintola Umpitunnelin rantalava Torniossa klo 20.15 alkaen. Keikalle on vapaa sisäänpääsy.
Lavalle nousee reilusti yli 40 vuoden tauon jälkeen legendaarinen Battaglia Nobility. Tämän yhtyeen kohdalla sana legendaarinen ei todellakaan ole sanahelinää, vaan silkkaa faktaa. Läsnä on lähes sama kokoonpano, joka voitti joulukuussa 1971 kaikkien aikojen ensimmäisen Rockin Suomen mestaruuden.  Poissa on ainoastaan rumpalin tontilla kisakeikalla Reijo Heikkalaa tuurannut Olavi Tikkala, joka on jo edesmennyt.

Perjantain keikalla rumpuja soittaa Kyösti Viitala. Alkuperäisen Battagilia Nobilityn jäsenet Jake Voutilainen, Hannu Turunen, Raimo Ahokas ja Esa Joensuu ovat mukana. Lisäksi mukana ovat Markus Haapala ja Matti Adolfsen.

Syykin juhlakeikalle on selvä.
- Rockin SM-voitosta tulee kuluneeksi 50 vuotta ja Tornion kaupunki täyttää 400 vuotta, Raimo Ahokas kertoo viime vuonna alulle laitetun projektin taustoista. Lisämaustetta antaa sekin, että aiemmin tänä vuonna Tornio palkitsi Battaglia Nobilityn kulttuuripalkinnolla.
- Lisäksi yritämme tietysti soittaa ja laulaa hyvin, oli yleisössä yksi tai viisi ihmistä, lisää Jake Voutilainen hyväntuulisesti naurahtaen.

12 biisin setti, encoreita lupa pyytää

Bändi on treenannut 12 biisin setin, mutta jos yleisö niin haluaa, niin encorejakin voisi olla luvassa reilustikin.
- Olemme soittaneet läpi noin 25 kappaletta, joten kaikki on mahdollista, myhäilee toinen yhtyeen kitaristilaulajista, Jake Voutilainen.
Settilistalta löytyvät muun muassa kappaleet Kuu, tähdet ja aurinko, Puistonpenkki ja Kunhan hengailen vaan. Viimeksimainittu on käännösbiisi kappaleesta Hanging Around, kaksi ensimmäistä Jake Voutilaisen sävellyksiä. Kuu, tähdet ja aurinko on Hectorin sanoittama.

Perjantaiehtoon ratoksi luvassa on laadukasta soittoa, hienoja melodioita ja varsinkin virtuoosimaista stemmalaulua, joka oli aikanaan bändin tavaramerkki. Sen pätkän perusteella, minkä Rokkineuvos yksistä treeneistä kuuli ja näki, uskaltaa luvata, ettei yleisö tule pettymään.

Paluu treenikämpälle hieman vanhentuneiden bändikaverien kanssa sujui Voutilaisen mukaan ilman ongelmia.
- Se on vähän kuin se, että kun on kerran morseaakkoset opetellut, niin siellä muistissa me pysyvät. Jos bändienergiaa on ollut, niin siellä se on aina. Nytkin se löytyi hyvin nopeasti. Ihan kuten oltaisiin soitettu yhdessä koko ajan.
Jos kaikki menee hyvin - kuten olettaa sopii - jatkoakin saattaa tulla.
- Olisi hienoa soittaa tammikuussa keikka Grand Hotellissa. 50 vuotta sitten soitimme siellä tammikuussa 1972 ensimmäisen keikan SM-voiton jälkeen. Silloin se oli lyseon juhlasali. Pääsyliput maksoivat tuolle keikalle kolme markkaa, Voutilainen muistelee.
- Mahdollisuuksien rajoissa voisi olla myös tehdä esimerkiksi neljän biisin EP, Voutilainen aprikoi bändikamujen nyökytellessä vieressä.

Riki Sorsa pettyi tappioon

Rockin SM-voitto 1971 Helsingin Kulttuuritalolla oli sensaatiomainen. Ennakkoon mestariksi povattiin sittemmin hienon uran tehneen Riki Sorsan johtamaa helsinkiläistä Zoo-yhtyettä, jota kuvailtiin The Who -kopioksi. Muut kilpakumppanit olivat Kalle Kiwes Blues Band Ähtäristä, Nautilus Porista ja Timjam Oulusta. Kalle Kiwes Blues Bandissa soittivat mm. Antti ja Pekka Tammilehto, joista jälkimmäinen tuli myöhemmin tunnetuksi legendan mittoihin kasvaneena Topi Sorsakoskena.

Battaglia Nobilityn mahdollisuuksia pidettiin olemattomina, olihan sillä takanaan on vasta puolenkymmentä keikkaa. Ja aikoivat vieläpä esittää ennenkuulumattomasti omia kappaleitaan. Ja niinhän peijakkaat tekivätkin soittaen kappaleensa Thank the lord, Lovemaker heartbreaker, Down the road i go sekä Fire ghoust, joka jäi kesken soittoajan loppuessa.

Ilta-Sanomien mukaan Battaglia Nobility tenhosi nopeasti erinomaisen melodisilla sävellyksillään ja kilpailun ylivoimaisesti parhaalla laulupanoksellaan.
- Äänten kuljetuksissa yhtyeen kolme laulajaa olivat suorastaan pieniä virtuooseja. Pahoja puolia torniolaisten suorituksessa oli soittopanoksen keskinkertaisuus ja esityksissä tapahtuneet haksahdukset. Ne kuitenkin korvasi yhtyeen viimeinen numero, loistavasti laulettu, vivahderikas mestarisävellys, joka teki yhtyeen päälaulusolistista Jarmo Voutilaisesta illan tähden, lehti uutisoi.

Selkeä voitto

Ilta-Sanomat kertoi edelleen uutisessaan, että raadin pisteistä kilpailivat Battaglia Nobility ja Zoo. IS:n mukaan kilpa ratkesi lopuksi selvästi omaperäisempien torniolaisten eduksi.
- Pienet haksahdukset annettiin voittajille anteeksi. Kavereiden vaikean ohjelmiston viimeistely vaatisi kokeneemmiltakin soittajilta pitkän ajan, tuomaristossakin istunut IS:n Tommi Liuhala kirjoitti.
Liuhala totesi jutussaan, että Battaglia Nobilityn musiikkia eivät tavanomaiset jytäkuviot paljon haitanneet ja että se oli myös heidän suuri ansionsa.
- Me pyrimme parempaan. Jytä on liian helppoa. Lähinnä kai jonkinlaisia esikuviamme ovat Moody Blues ja Guess Who. Molemmat pikemminkin laulubändejä, Battaglia Nobilityn nuorukaiset totesivat.

Liuhalan lisäksi arvovaltaisessa raadissa olivat Jyrki Hämäläinen (Suosikki), Erkki Pälli (Finnlevy) sekä muusikot Pekka Pohjola, Ilpo Saastamoinen, Eero Lupari ja Harri Saksala. Kilpailut järjesti Jussi Raittisen johtama Popmuusikot ry ja viralliselta nimeltään kilpailu oli kitarayhtyeiden popmestaruuskilpailu.
- Olihan se aivan uskomatonta. Pelkästään kisapaikalle pääsy veti montun auki ihmetyksestä. Paikka oli täynnä kuuluisuuksia. Ja Sarapaltion toimittamat soittolaitteet olivat aivan jotain muuta kuin mihin kotikulmilla oli totuttu, Voutilainen muistelee.

Muska toi tiedon

Raimo Ahokkaan mukaan yhtye ei aluksi uskonut, kun Muska Babitzin tuli kertomaan yhtyeelle, että te voititte kilpailun.
- Eihän se voinut olla totta. Zoon piti voittaa. Niin me luultiin. Ja Riki Sorsakin piti heidän voittoaan varmana. Oli myrtsinä vielä vuosia sen jälkeenkin.
Pienen "hoomoilasena" äimistelyn jälkeen yhtye uskoi kuulemaaansa ja lähti pokkaamaan palkinnot. Palkinnoksi jokainen sai kolme LP-levyä.

Kisan jälkeen pohjoisen pojat havahtuivat siihen, että jokaisella oli hirveä nälkä.
- Matkaeväistä Tikkalan Olavilla oli jäljellä oli kolme savuporovoileipää, jotka jaettiin viiteen osaan, Voutilainen nauraa ja myöntää, että saattoivat sen jälkeen vielä käydä paikallisella nakkikopilla syömässä lihapullat pottumuusilla.

Vaikka voitto tuntui epätodelliselta, sitä yhtye lähti kuitenkin hakemaan tuntien vahvuutensa.
- Laulustemmat kuulostivat omaankin korvaan hyvältä. Treenasimme niitä vielä yöjunassa matkalla Helsinkiin siihen saakka, kunnes konnari tuli sanomaan, etteiköhän nuo laulutreenit ala jo riittämään, Voutilainen muistelee.

Battaglia Nobility vuonna 1971.

Edessä kesän vilkkain viikonloppu - todellinen megaviikonvaihde


* Meri-Lapissa musiikkitapahtumia joka lähtöön, isompaa ja pienempää kekkeriä.

22.7.2021
Edessä on Meri-Lapin kesän yksi vilkkaimmista, ellei peräti vilkkain viikonloppu. Tapahtumia riittää ja elävää musiikkia on tarjolla todella paljon. Saman viikonvaihteen aikana vietetään Easy Living in Kemi -tapahtuman viimeistä viikonloppua tälle kesälle, Tornion Twin City -festivaalia, Kemin Ilo irti -tapahtumateltassa on täysi tohina päällä, Kaakamossa vietetään Jari Vesan muistobileitä ja lisäksi on tansseja ja muutama yksittäinen tapahtumakin.

Aloitetaan Torniosta. Kaakamon Napakympissä muistellaan viime marraskuussa yllättäen kuolleen radiotoimittaja ja viihdetaiteilija Jari Vesan elämää ja saavutuksia. Klo 18 alkavassa tapahtumassa esiintyvät Juha Alvari, Heidi Kyrö, Tommi Reponen, Kime Klemettinen ja Freezer, taustabändinä toimii Men In Black. Lisäksi ohjelmassa on jarivesahenkinen Mopot pois -shou. Pääsylippu on 10 euroa (vain käteinen) ja lipputulot menevät Jari Vesan muistorahastoon.

Torniossa vietetään myös seitsemän vuoden tauon jälkeen Twin City -festivaaleja. Twinkkarien ohjelmaan ja historiaan voit tutustua täällä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Kemissä puolestaan liki kuukauden kestänyt Easy Living in Kemi -tapahtumaketju päätetään komeasti usean livekeikan myötä.

Meripuistossa Tuubakimalaisesta Rob the Dogiin

Lauantain voi aloittaa Meripuiston lavan ääreltä klo 12-18 monipuolisen ilmaiskonsertin merkeissä. Ensimmäisenä esiintyjänä on Tuubakimalainen, jonka päätavoitteena on murtaa jäätä nuorten kuulijoiden suhtautumisessa klassiseen musiikkiin. Konsertti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen ja tutustuttaa yleisön vaskipuhaltimiin, jotka ovat Tuubakimalaisen ansiosta saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea. Tuubakimalainen on tehnyt reilusti yli 1000 lastenkonserttia.

Tuubakimalainen sai alkunsa vuonna 2003 Sallan Musiikkipäivillä järjestetyn ”Kimalaisen lento” -lastenkonsertin ansiosta. Nyt Tuuba ja Kimalainen järjestää Tuubakimalainen -yhtyeen konsertteja erityisesti lapsille. Konsertteja on tehty vuodesta 2003 jo pitkästi toistatuhatta konserttia kautta maan Lapin pienistä kyläkouluista aina pääkaupunkiseudun isompiin kouluihin.

Tuubakimalainen -yhtye pitää sisällään Lahden kaupunginorkesterissa, Sinfonia Lahdessa, tuubaa soittavan Harri Lidslen lisäksi vierailevan pianistin – ja joskus, tilanteen niin salliessa, myös muita jäseniä. Konsertti on Kaupunginorkesterin tukema, jota Lounais-Lappi sekä Osuuspankki sponsoroivat.

Tuubakimalainen jälkeen klo 13 tanssiurheiluseura Aida esittelee toimintaansa neljän tanssijan ja kahden tanssiparin tanssiesityksillä. Pääasiassa lattaritansseja ja hieman vakiotansseja. Klo 14 vuoroon tulee Sudarushka -ryhmä, joka esittää venäläisiä kansanlauluja venäjänkielellä sekä jokunen tuttu neukkuiskelmä suomenkielellä. Klo 15 on Pirates of Dance -esitysten vuoro. Luvassa on tanssiesityksiä eri puolilta maailmaa, kuten erilaisia
karnevaalisambaesityksiä, joissa asut vaihtuvat joka tanssissa. Musiikkina on lattareita, salsaa, can cania ja merirosvomaista elokuvamusiikkia.

Klo 16 lavalle nousee MLC-Band, joka tarjoaa country-musiikkia, jonka tahtiin country-rivitanssijat tanssijat. Luvassa on siis tanssin ja musiikin symbioosi. klo 17 tapahtuman viimeisenä esiintyjänä garage- ja grungeyhtye Rob the Dog tarjoilee kovaa meininkiä.


Julius Rantala, Megawatti, Säätiön Rytmikone ja Radio Luxemburg

Klo 18 alkaa Kemin Viikinkiviikonloppu Julius Rantalan musisoinnilla Katariinan terassilla.  Rantala on Talent Suomi -ohjelmassa kultaisen napin saanut multi-instrumentalisti, jonka musiikki sekä kiehtoo että synnyttää iloa ja ihmetystä.

Lapsena musikaalisten sisarustensa innoittama Julius löysi rummut, vain pian huomatakseen että ei voinut lopettaa soittamista. Rakkaus ääneen, rytmeihin, melodioihin ja harmonioihin ilmeni nopeasti kasvavana kiinnostuksena erilaisiin soittimiin. Harvinaisista soittimista kootut ainutlaatuiset yhdistelmät johdattavat koskettavista hetkistä jalan alle meneviin rytmeihin. Rantalan valloittavalle keikalle on vapaa sisäänpääsy.

Viikinkiviikonloppu tapahtuu muilta osin Laitakarin saaressa, jossa on perjantaina ja lauantaina lasten seikkailurata, jousiammuntaa, hennatatuointeja, riimukiviä, viikinkilettejä, käsityöpajoja, Nuku yö ulkona tapahtuma, soppatykki, kioski, lelukauppa, hunajatuotteita, sekä  koruja, käsitöitä ja Matti Virtasalon laulua ja kitarointia. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta laivakyyti saareen on maksullinen.

Perjantain kekkerit sisäsatamassa jatkuvat klo 20 Megawatti -bändin ja Säätiön Rytmikoneen keikoilla Katariinan terassilla. Sateen sattuessa keikat siirtyvät Sataman Krouviin. Tiketin hinta on 5 euroa.

Jalan alle menevää populaarimusiikkia soittavan Megawatin muusikot ovat Ilkka Siitonen, Rauno Ruonansuu, Tomppa Lampela, Petri Hyrkäs ja Markus Tauriainen. Säätiön Rytmikoneessa soittavat Make Lampela, Sami Tuomivaara, Marko Soini ja Jani Kenttä.

Illan päätteeksi voi suunnistaa  Easy living -jatkoille Oluthuone Kukkoon, jossa Radio Luxemburg -duo esiintyy klo 23 alkaen. Kukkoon on vapaa pääsy.


Umpimähkä, Tommi Läntinen ja Sara Siipola Ilo Irti -teltassa

Ruutinpuiston Ilo irti -tapahtumateltan valtaavat klo 19 alkaen Rock Academyn Kemin Umpimähkä -yhtye ja Tommi Läntinen. Alueen portit avautuvat jo klo 17.

Lauantaina 24.7 vastaavalla aikataululla Ilo irti -meininkä tarjoilee Sara Siipola, joka on nuoren polven laulaja/ lauluntekijä. Musiikissaan soulia ja poppia yhdistelevä Siipola solmi levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa vuonna 2019 ja julkaisi ensimmäisen singlensä Rohkee sydän syyskuussa 2019.

Siipola on julkaissut myös singlet Mitä mä täällä teen, Sä et oo enää mulle se, Thelma & Louise, Kokonaan ja Peto. Siipola on myös vierailevana artistina Asteen singlellä Kuka suojelee sua.  Debyyttialbuminsa Kaunis kun itken Siipola julkaisi tämän vuoden maaliskuussa. Albumin teemana on sydänsuruja ja mielenterveysongelmia. Siipolan missiona on koskettaa ihmisiä ja tuoda lisää sielukkuutta Suomen musiikkikenttään. Biisien aiheet syntyvät Saran omista kokemuksista, eletystä elämästä ja suurista tunteista.

Pääsylippu Ilo irti -geimeihin maksaa 10 euroa, mutta Satama Open Airin lipulla sisään pääsee ilmaiseksi.

Mikko Alatalo Nuotassa

Perjantaina Kemiin saapuu myös pitkän linjan viihdetaitelija Mikko Alatalo, joka esiintyy ilmaiskeikalla Satamakaffila Nuotassa klo 21 alkaen. Toukokuussa 70 vuotta täyttäneen Alatalon illassa luvassa on komea kattaus Mikko- ja Juice-biisejä, Syksyn sävel- hittejä ja Pohjoisen lauluja.

Popkanteletar Ida Elina puolestaan on koettavissa Aavasaksan Kruununnäyttämöllä klo 19 alkaen. Tanssimusiikin ystäville on tarjolla Rosette-yhtye Raanujärven Loimulla Ylitorniolla sekä perjantaina että lauantaina. Tanssimusiikkia tarjoilevat lauantaina myös Johanna Pakonen Keminmaan Pohjanrannassa sekä Teemu Roivainen ja Antti Ahopelto Tervolan Suukosken keitaalla.


Yoki ja Meänland Hyperlauantaissa

Lauantaina Kemin sisäsatamassa Katariinan terassilla vietetään hyperlauantaita, jossa esiintyvät Yoki klo 20 ja haaparantalainen meänkielinen reggaeyhtye The Meänland klo 21.15. Sateen sattuessa keikat siirtyvät Sataman Krouviin. Lauantaina piljetin saa 18 eurolla.

Yoki on oululainen syksyllä 2018 perustettu yhtye, jonka suomenkielinen ohjelmisto koostuu pääosin laulaja- ja lauluntekijä Elisa Koivupuron säveltämistä ja sanoittamista kappaleista väritettynä bändin vahvoilla yhteisillä sovituksilla, jotka luovat omat sävynsä musiikkiin. Yhtyeessä soittavat myös Laura Ronimus, koskettimet ja taustalaulu, Jukka Vihermaa, kitara, Matti Parkkonen, kitara ja taustalaulu, Mikko Arvola, rummut ja Tommi Södö, basso ja taustalaulu. Södön moni muistaa myös Zacharius Carls Groupin jäsenenä.

Lauantain päätteeksi Easy living -jatkoilla Oluthuone Kukon tiloissa esiintyy klo 23 Virtasalot trio, jossa vaikuttavat Jessica, Julius ja Matti Virtasalo.

EDIT: Juttua on täsmennetty ja kirjoitusvirhe korjattu 22.7. klo 23.34.Euroviisumenestyjä Blind Channel Kemin Ilo irti –kesäterassille heinäkuussa

Blind Channel. Kuva: YLE_Mona Salminen

1.6.2021
Suomen euroviisuhistorian toiseksi parhaan sijoituksen napannut Blind Channel saapuu Kemin Ilo Irti -kesäterassille perjantaina 9. heinäkuuta. Terassi sijaitsee Satama Open Air -festivaalin järjestämispaikalla Kemin Ruutinrannan puistossa.
- Kyllähän tämä iloinen yllätys oli, kun keikka saatiin sovittua Kemiin, juhlistaa artisteista vastaava promoottori Markku Köngäs. Promoottori ei itse tunnistaudu Euroviisufaniksi, mutta tietää lähipiiristä useita Blind Channelin kannattajia.
- Kyllähän siitä heti finaalin jälkeen kyselyitä tuli, että milloin yhtye nähdään meidän kulmilla keikkailemassa, Köngäs valottaa.

Jäätävää nousukiitoa nauttiva yhtye on lähtöisin Oulusta, mutta Euroviisujen aikaan julkaistu kansainvälinen levytyssopimus vie yhtyettä kovaa vauhtia ulkomaille. Kotimaisen raskaan musiikin yleisön huulilla nimi on jo tuttu. Yhtye on noussut Euroviisujen jälkeen Spotifyssä maailman viraali TOP10 -listalle, sekä kotimaan TOP10 -listan ensimmäiselle sijalle. Platinaa myynyt Dark Side -single on kerännyt Spotifyssä yli 13,5 miljoonaa toistokertaa.

-Kyllähän se on mahtavaa, että tällä hetkellä Suomen puhutuin yhtye saapuu kesäkiertueellaan meille Kemiin, fiilistelee mediamanageri Rami Ranta.
- Tämä on poikkeuskesän hyvä puoli, että odottamattomia yllätyksiä voi tapahtua myös positiivisesti.

Blind Channel sijoittui massiivisten yleisöäänten tuella Rotterdamissa pidetyissä euroviisuissa kuudenneksi. Yhtye on perustettu vuonna 2013. Bändi käyttää musiikistaan termiä "violent pop". Yhtyeen muodostavat Joel Hokka (laulu ja kitara), Niko Vilhelm (laulu), Joonas Porko (kitara, taustalaulu), Olli Matela (basso), Tommi Lalli (rummut) ja Alex Kaunisvesi (samplet, perkussiot).

Liput yhtyeen keikalle ovat myynnissä Ticketmasterissa, sekä Prismoissa. Liput ennakkoon 19,90 € (sis. palvelumaksun). Yritys ja ryhmävaraukset: info@satamaopenair.fi.

 

 

 

 

Tarjolla tänään: Sielukasta kemiläistä stadionrokkia

Teemu Ylinikka. Kuva: Pauli Maronen / Outlines.fi


Teemu Ylinikka & The Hillevi-Street Band rysäyttää ison vaihteen päälle tänä iltana Kemin rokkibaarissa

10.10.2020
Uusia biisejä  loppuvuodesta julkaistavalta soololevyltä, maestro Teemu Ylinikan itse kirjoittamia lauluja, sielukasta kemiläistä kolmen markan stadionrokkia, soitettuna isolla ja taitavalla bändillä niin suomeksi kuin lontooksikin. Ja bändi on siis todella iso, yhdeksänhenkinen. Kitaroita kokoonpanossa soittaa kolme jannua ja koskettimia kaksi. Perussoittimien lisäksi soundia kasvattavat kaksi puhallinta, pasuuna ja trumpetti.

Tätä kaikkea on luvassa tänä iltana Kemin rokkibaarissa. Hieman tavanomaisuudesta poikkeava keikka, siis. Monellakin tapaa.

Kyse on Teemu Ylinikka &  The Hillevi-Street Bandin erikoiskeikasta Kemin RockBar & Grillin lavalla tänä iltana klo 22 alkaen. Samalla juhlistetaan Ylinikan 34-vuotissyntymäpäivää. Ennen keikkaa on sadalle ensimmäiselle tarjolla myös perinteiset kakkukahvit klo 20 alkaen.


Bändin muodostavat Teemu Ylinikka (laulu ja kitara), Matti Perkiö (soolokitara), Antti Toppinen (akustinen kitara ja laulu), Mikko Raappana (basso), Kari Hautalampi (koskettimet), Taneli Knuutinen (koskettimet), Erno Jekkonen (rummut), Antti Näpänkangas (pasuuna) ja Henri Haahti (trumpetti). Tasoa ja osaamista combosta todellakin löytyy.


Ylinikan tulevalla levyllä ei vielä ole nimeä, eikä sen julkaisulla tarkkaa päivämäärää.
- Mutta tänä vuonna kuitenkin. Ja levylle tulee kahdeksan biisiä, Ylinikka valottaa.
Vanhan liiton miehenä Ylinikka on päättänyt, että levy julkaistaan vinyylinä ja sähköisesti. CD-formaatissa plattaa ei ole luvassa. Osa biiseistä saa tänä iltana ensiesityksensä julkisesti.

Bändi panee ensimmäisen biisin tulille klo 22. Liput keikalle maksavat 10 euroa ja sellaisen voi lunastaa ennakkoon digilippu.fi -palvelusta ja sitä suositellaan. Osoite on https://digilippu.fi/event/916

Mutta myös kauempana Kemistä asuvat ja muut, jotka eivät syystä tai toisesta paikan päälle pääse, voivat helposti seurata illan kulkua. Keikka nimittäin myös striimataan kotisohville Ohjelmatoimisto Meoksen toimesta. Striimiin voi myös ostaa tukilippuja digilippu.fi palvelusta, mutta pakko ei ole - se on siis kaikille ilmainen.

Hillevi-Street Band livestream nähtävissä seuraavilla kanavilla la 10.10 klo 22.00:

* Hillevi-Street Band facebook: https://www.facebook.com/hillevistreetband/?epa=SEARCH_BOX

* Evakkoklubit facebook: https://www.facebook.com/evakkoklubit/

* Ohjelmatoimisto Meos YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGCdhxC23AelWb2Cwjc2nbQ…


Jarkko Martikainen tänään Kemi RockBar & Grill 82:ssa

Mies julkaisi sopivasti keikan kynnyksellä uuden singlen Elän yhä kuin pellossa.

14.8.2020
Tänään Kemin RockBar & Grill 82:ssa esiintyvä Jarkko Martikainen on iloinen, että illan soolokeikka on sentään säilynyt kalenterissa, vaikka  hänen mukaansa kalenterimerkintöihin on jälleen kerran suhtauduttava "Ehkä toteutuvat, ehkä eivät" -hengessä.
- Nyt näkymät tuntuvat taas muuttuvan tavallista sumuisemmiksi, Martikainen valittelee Facebook -sivuillaan.
- Joten jos asutte tai vain satutte liikkumaan niillä seuduilla, toivotan teidät tervetulleiksi paikalle, Martikainen jatkaa.

Mies kertoo Facebookissa olleensa musiikkityöläisyytensä vuodet melkeinpä tyhjän päällä.
- Koska valitsemani reitti ei ole ammatillisesti punniten se turvallisin. Tuohon elämänvalintaan - tai silkkaan ajautumiseen, miten vain tahdotte sen tulkita - viittaa myös perjantaina julkaistava Elän yhä kuin pellossa-single.

Tänään Kemin RockBar&Grill 82:ssa miehen uusi sinkkubiisi kuullaan ensimmäistä kertaa livenä sinkun julkaisun jälkeen. Voit tsekata biisin tämän jutun yläpuolelta.


Suurelle yleisölle Jarkko Martikainen tuli tutuksi YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. YUP julkaisi yhteensä 11 albumia. Vuosina 1987 – 2008 toimineen yhtyeen aikana Martikaista kuvailtiin usein absurdistiksi ja satiirikoksi. YUP-hiteiksi voidaan lukea muun muassa biisit Meitä odotellaan mullan alla, Jos helvetti on täynnä ja Tavaroiden taikamaailma.

Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.


Illan keikalle lippuja myydään ennakkoon keikkapaikalla hintaan 20/25 €. Lippuja myydään rajallinen määrä (100 kpl) ja kaikille on istumapaikka.

Baari jakaa myös kasvomaskin kaikille halukkaille, mutta muistuttaa, että tärkeintä on, että jos tuntee itsesi kipeäksi, niin kannattaa varuiksi jäädä kotiin.

Ari "Kankku" Kankaanpää keikkailee Meri-Lapissa

* Kitaristi, säveltäjä ja tuottaja tunnetaan yhteistyöstään Juice Leskisen ja Pate Mustajärven kanssa.
* Ensimmäinen keikka tänään Kemissä, huomenna kaksi vetoa Torniossa.

7.8.2020
Juice Leskisen duo-parina ja mun muassa Pate Mustajärven biisien säveltäjänä ja bändin soittajana tunnettu Ari "Kankku" Kankaanpää saapuu tänään Meri-Lappiin miniturneelle. Ensimmäinen veto on tänään perjantaina 7.8. Satamakaffila Nuotassa Kemin sisäsatamassa, showtime on klo 20.

Kankaanpää on tamperelainen kitaristi, joka tunnetaan myös säveltäjänä ja monipuolisena tuottajana. Pitkän linjan muusikko on soittanut lukuisissa yhtyeissä ja useilla albumeilla. Hän soitti monen vuoden ajan Juice Leskisen kanssa akustisia keikkoja nimellä Juice Leskinen Duo. Kankaanpää oli Juicen viimeisten vuosien luottokitaristi- ja keikkakumppani ja tekivät yhdessä satoja keikkoja. Kankaanpää oli myös Juicen Tampereelle sijoitetun muistomerkin puuhamiehenä.

Kankaanpää on esiintynyt myös Pate Mustajärven kanssa ja soittanut tämän levyillä. Kankaanpään ja Mustajärven yhteistyön juuret ovat 1980-luvulla, jolloin kaksikko alkoi tehdä duokeikkoja yhdessä. Tulevana syksynä jatkuu parivaljakon teatteriesitys Teatterin kummitus vol. 2, jossa Kankaanpää vastaa kitarasäestyksestä.

Kankaanpään yhtyeistä nimekkäin lienee Niskavuoren Aarnet, jossa mukana ovat myös Mustajärvi, Aku Syrjä, Ilpo Hakala, Jukka Leisti ja Roope Hurmalainen. Yhtye on julkaissut kaksi studioalbumia.

Artisteja ja bändejä, joiden kanssa Kankaanpää on tehnyt yhteistyötä isäksi ovat mm. The Pansies, Mikko Löytty, Ritva Grönberg, Jukka Kuoppamäki, Mira Kunnasluoto, Maria Lund & Heikki Sarmanto, Bloodpit, Saija Varjus, Vaakku ja Patterihaukat sekä Netta. Lisäksi Kankaanpää soitti kolmikon Juice, Remu ja DaveLive! -tupla-albumilla.

Nuotassa Kankaanpää esiintyy teemalla "Manserokkia kuudella kielellä". Settilistalta löytyvät ainakin takuuvarmat kansan suosikit ”Ukkometso”, ”Luonas kai olla saan” ja ”Mä elän vieläkin” höystettynä Kankun värikkäillä tarinoilla. Nuottaan on - kuten talon tapoihin kuuluu, vapaa pääsy.


Lauantaina kahdesti Torniossa

Lauantaina 8.8. Kankaanpää esiintyy kahdesti Torniossa, eri seteillä toki. Illalla klo 21 mies on nähtävissä ja kuultavissa Pikku Berliinissä samaisella Manserokkia kuudella kielellä -ohjelmistolla klo 21 alkaen.

Sitä ennen päivällä klo 17 alkaen Kankaanpää esiintyy ravintola Umpitunnelissa Kahden hengen jano Juicea -setillä, joka on tribuutti Juice Leskinen duon keikoista. Juice Leskinenhän keikkaili 2000-luvulla enimmäkseen duo-kokoonpanolla Kankaanpään kanssa. Duosta valitettavasti enää vain Kankaanpää pääsee fyysisesti paikalle, joten olosuhteiden pakosta keikat toteutetaan soolona.

Esityksessä Kankaanpää noudattaa samoja toimintaperiaatteita mitä he duonakin tekivät, eli soittaa ja laulaa Juicen tuotantoa sekä muistelee ja kertoo tarinoita mitä näillä keikoilla tapahtui. Tässä tilaisuudessa on myös ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla esityksen ennen julkaisematon nimikkobiisi Kahden hengen jano, joka on Juicen teksti ja Kankaanpään sävellys.

Myös Kankaanpään Tornion keikoille on vapaa pääsy.

 

Run to 60´s tänä vuonna sisätiloissa

Dead Pandas feat. Maya Paakkari.

* Pekka Tiilikainen & Beatmakers palaa keikoille Kemissä.

* Tapahtumassa mukana myös Dead Pandas feat. Maya Paakkari, Kantripartio ja Greedy Pig.

30.7.2020
Jo 19. kerran järjestettävä perinteinen, Kemin kesään olennaisesti kuuluva Run to 60´s –tapahtuma vietetään tänä vuonna sisätiloissa ravintola Ramonassa tulevana viikonloppuna. Niinpä tapahtuma on saanut nimekseen Run to 60´s Goes Bar. Kaksi-iltaisessa tapahtumassa esiintyy kaksi bändiä per ilta. Perjantaina 31.7. lavalle nousevat Dead Panda´s feat. Maya Paakkari sekä Greedy Pig. Lauantaina 1.8. esiintyjät ovat ensivierailunsa Kemiin tekevä, Hämeenlinnassa vuonna 1988 perustettu Pekka Tiilikainen & Beatmakers sekä Don Williams -tribuutin soittava paikallinen Kantripartio.

Kotimaista rautalankaa

Kotimaisen rautalankamusiikin kärkiyhtyeisiin jo vuosia kuulunut Pekka Tiilikainen & Beatmakers aloittaa Kemistä koronarajoitusten jälkeisen keikkarupeamansa. Yhtyeeltä on juuri ilmestynyt Ruotsissa uusi Guitar Town nimeä kantava levy. Tällä kertaa instrumentaalirautalankaa sisältävän levyn julkaisi ruotsalainen Triola Records.
– Triola on alan legenda, joten hienoa, että yhteistyö jatkuu, kertoo yhtyeen solisti Pekka Tiilikainen. Triola Records julkaisi viime vuonna yhtyeeltä hyvän vastaanoton saaneen 2CD-kokoelman aiemmasta instrumentaalituotannosta.

Samaan aikaan uuden levyn kanssa on edellisen, viime vuonna ilmestyneen laululevyn singlelohkaisu Viimeinen juna kotiin pysytellyt radiosoiton kärkisijoilla jo useamman kuukauden.

Yhtye on juuri ilmestyneen instrulevyn lisäksi jälleen vieraillut studiossa ja luvassa on myös uutta laulettua materiaalia ainakin singlen verran. Mukana on debytoimassa Justiina Luukaslammi, joka laulaa dueton Ainutlaatuinen Pekka Tiilikaisen kanssa. Syksymmällä julkaisuun tulevan äänitteen kustantaa Wanaja Music Oy.

Korona-aika vei keikat

Korona-aika on vienyt myös Pekka Tiilikainen & Beatmakersin keikat.
– Niinpä onkin hienoa päästä taas tien päälle elokuun alusta. Siitä eteenpäin onkin sitten reilu vuosi eteenpäin hyvällä mallilla, Tiilikainen kertoo.

Uusien äänitysten myötä yhtyeessä vaihtuu myös rumpali. Uusi mies on nimeltään J-P Harju. Yhtyeen muut jäsenet ovat Juha Heinonen (kitara) ja Jori Venemies (basso). Pekka Tiilikainen soittaa laulamisen ohella rytmikitaraa.


Pekka Tiilikainen & Beatmakers on yli 30-vuotisella urallaan vienyt suomalaista osaamista myös Englantiin, Hollantiin, Saksaan ja Ruotsiin. Usean vuoden keikkatauon jälkeen yhtye palasi vuonna 2016 väkevämpänä kuin koskaan ja on sen jälkeen julkaissut kaksi studiolevyä, yhden live-levyn sekä tuplakokoelman aiemmasta instrumentaalituotannostaan.
 

Uudella levyllään yhtye palasi instrumentaali-ilmaisun pariin ja vierailijajoukkokin on varsin vakuuttava. Joukkooon lukeutuvat Kaarle Viikate, Fatboyn Hannu Kiviaho, The Atlanticsin Martin Cilia, The Doltonesin Hannu Könönen sekä The Soundsin ja The Oldiesien Eki Sutela.

Pääosin uutta biisituotantoa sisältävä levy on maustettu muutamalla herkullisella cover-versiolla ja näyttää jälleen kerran, että Pekka Tiilikainen & Beatmakers on suunnannäyttäjä eikä ole jumiutunut vanhoihin kaavoihin. Bändin kovasta soittokunnosta kertoo myös se, että levy äänitettiin yhden vajaat kuusi tuntia kestäneen studiosession aikana, jota on pidettävä melkoisena suorituksena.

Huomiota myös ulkomailta

Yhtyeen edesottamukset on noteerattu myös musiikkilehdistön taholta.
– Tämä on yhtye, joka on huomioitava, kirjoitti brittiläinen Pipeline.
– He keinuvat vaivattomasti herkullisista hitaista teemoista turhamaisesti rokkaavaan kitaraan, kirjoitti puolestaan niinikään brittiläinen New Gandy Dancer.

Kotimaisen Big Beatin mukaan Beatmakers on aina kyennyt useista lauluhiteistä huolimatta seisomaan myös omilla jaloillaan puhtaasti rautalankainstrumentaalien esittäjänä.
– Beatmakersit ovat ymmärtäneet, että pelkkä tekninen osaaminen ei riitä vaan laulukappaleiden sovittaminen rautalangaksi vaatii niiden syvempää omaksumista ja tyylitajua, olipa kyseessä sitten, iskelmä- tai rock-kappale.
Big Beat korosti, että Pekka Tiilikainen & Beatmakers on Agentsin ohella yksi niitä harvoja suomalaisia rautalanka-beat-yhtyeitä, jotka pystyvät operoimaan ilman uskottavuusongelmia niin tanssilavoilla kuin rock-klubeillakin.

Kantripartio ja Don Williams

Lauantai-illan toinen orkesteri, Jatsipartion sivupersoona Kantripartio ottaa käsittelyyn kantrilegenda Don Williamsin tuotannon parhaat palat. Gentle Giant -lempinimen saanut tekstitaituri ja melodioiden mestari saa alkuperäistä kunnioittavan käsittelyn Kantripartion toimesta. Uutena kitaristivahvistuksena bändin riveissä nähdään Men in Black -yhtyeestä tuttu Jani-Petteri Hägg. Yhtyeen muut jäsenet ovat Antti Hämeenkorpi (basso), Matti Aho (koskettimet), Esa Heikkinen (rummut) sekä Antti Pasanen (laulu).

Jammailu synnytti uuden bändin

Avausiltana esiintyvä Dead Pandas feat. Maya Paakkari muodostuu tutuista soittajista. Run to 60´s -tapahtumassa usein aiemminkin esiintyneen raspikurkku Maya Paakkarin ohella yhtyeessä vaikuttavat Janne Aslak Räsänen (kitara ja laulu), Antero Pöntisenaho (basso) ja Matti Korvela (rummut). Paakkari luonnehtii yhtyettä näin:
– Ku on jokaisella muusikolla jo neljännesvuosisata keikkoja takana, saattaa välillä kaarna maistua suussa ja totuus unohtua. Treenikämpillä vuosi sitten reenailtiin porukalla Woodstock festaria ja huomattiin että mehän soitetaan aika hyvin yhteen. Ja oli hauskaa. Jammailtiin kaikkia nuoruusajan lemppareita Peter Gabrielista Paula Abduliin ja kadoksissa ollut progehenki alkoi kyteä.
– Sen jälkeen pyöriteltiin Oulussa Ykän pubissa jamiklubia tällä combolla muutama kuukausi ja eka keikka myytiin Helsinkiin ennenku bändillä oli edes nimeä. Joka keikka on erilainen kuin edellinen, eli raahelaisittain; perse kasvaa lentäessä, Paakkari hersyttää.

Kokemusta kehissä - Greedy Pig

Avausillan toinen kokoonpano, Greedy Pig rokkaa ja päivittää omaa sekä esikuviensa tuotantoa ajalta, jolloin musa, vermeet ja menopelit olivat muutakin kuin muovia. Lukemattomien kilometrien ja keikkojen karaisemaa ryhmää eivät vaihtuvat tyylit hetkauta.
- Se vaan pitää tietää, että tie pieksää, maantie on ainoo koulu tähä hommaan. Se on Rock`N´Roll, fuckin´A, Greedy Pig lataa ja varmistaa.

Trion muodostavat Jari ”Päne” Pänttäjä (kitara, laulu), Pekka Kumpulainen (basso) ja Jari Jurvelin (rummut). Yhtye teki ensimmäisen albuminsa Rye Rye Man jo vuonna 1989 ja toisen pitkäsoittonsa Junkfood vuonna 1991. Viimeisin tuotos on 2012 ilmestynyt Boogiedriller. Raskasta rockia bluespohjalta räimivän yhtyeen soitossa on vaikutteita muun muassa Jimi Hendrixiltä, Deep Purplelta, Lynyrd Skynyrdiltä, Allman Brothersilta ja ZZ Topilta.

Molempina iltoina sisäänpääsy tapahtumaan 15 euroa. Ennakkomyynti Satamakaffila Nuotasta. Tapahtuman järjestävät moottoripyöräkerho Northern Vikings sekä ravintola Ramona.

Säätiön Rytmikone avaa pelin

 

Neitsytkeikka tänään lauantaina Kemissä, ensimmäinen yritys maaliskuussa tyrehtyi koronaan.

11.7.2020
Tämä päivä, lauantai 10. heinäkuuta 2020 viedään aikakirjoihin päivänä, jolloin Säätiön Rytmikone soitti ensimmäisen keikkansa. Sitä ennen on jo ehtinyt tapahtua paljon.
Kuten se, että ensimmäinen keikka piti olla 21. maaliskuuta. Se jäi silloin soittamatta.
Syynkin kaikki toki tietävät. Korona.
Rokkineuvos ehti tuolloin jo haastatella bändin ensi-iltakeikan tiimoilta. Mutta juttukin jäi silloin tekemättä ja sen jälkeen muistiinpanotkin ehtivät mennä hukkaan. Niinpä piti ottaa juttutuokio uusiksi bändin kitaristi Sami Tuomivaaran kanssa. Rock´n rollia kaiketi tämäkin.

Mutta nyt Säätiön Rytmikone avaa pelin. Sitä ei estä edes mahdollinen sadesääkään. Jos on sateetonta, keikka tapahtuu Katariinan terassilla Kemin sisäsatamassa ja jos sataa, se siirtyy kadun toiselle puolelle Sataman Krouvin sisätiloihin. Jälkimmäinen paikka on muuten sama, jossa 21.3. keikan piti olla.
– Silloin peruuntuminen tietysti harmitti. Siihen oli valmistauduttu kunnolla. Mutta tilanne oli mikä oli, peruminen oli pakon sanelema juttu. Mutta nyt ei anneta säänkään estää. Ja Ollin kanssa jo tuolloin sovittiin, että katsotaan keikka uudelleen kun tilanne muuttuu. Ja näin tehtiin, Tuomivaara kertoo.
Tuomivaara kertoo, että yhtye piti koronakevään aikana kolme kuukautta paussia, mutta kun uusi keikkapäivä selvisi, treenit jatkuivat.
– Laitettiin sitten samantien koko keikkasetti uusiksi. Se itse asiassa valmistui nyt maanantaina. Mutta niinhän se on, kun on reilusti aikaa, tulee aina lopulta kiire.

– Tunnelmat ovat odottavat, jopa hieman jännittyneet. Itse asiassa minulla on ollutkin ikävä tätä tunnetta, Tuomivaara kertoo bänditulokkaan neitsytkeikan aattopäivänä.
– Oikeasti nyt pitäisi malttaa, jotta saadaan onnistunut keikka aikaan. Se on päällimmäisenä mielessä. Olemme kuitenkin miettineet tätä keikkaa aika paljon ja siihen on laitettu kohtuullisesti paukkuja.
Tuomivaaran mukaan ajatus on ollut, että Säätiön Rytmikone tuo ihan uudenlaisen lähestymistavan musiikkiin. Se tarkoittaa että myös taustatoiminnot on mietitty aiemmasta poikkeavalla tavalla.
– Meidän kohdalla se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että meillä ei ole taustalakanaa, mutta diginäyttö on, joka on osa showta.
Tämän enempää Tuomivaara ei paljasta, vaan sanoo asioiden kyllä aukeavan paikan päällä.

Mutta musiikista toki voi paljastuksia tehdä. Biisit ovat varmasti pääosin kaikille tuttuja, puhtaasti kotimaista rockmusiikkia; covereita siis.
– Esimerkiksi Kolmatta Naista, Egotrippiä, Neljää Ruusua, Anssi Kelaa, Tuomivaara avaa keikkasetin sisältöä.
– Tämä yksinkertaisesti tuntuu omimmalta, tätä me haluamme soittaa. Ja näihin laulusolistimme Make Lampelan matala ääniala sopii hyvin. Setti on hyvin toimiva, Tuomivaara uskoo.
Tuomivaaran (kitara ja laulu) ja Lampelan (laulu ja basso) lisäksi yhtyeessä soittavat Jani Kenttä (rummut ja laulu) sekä Marko Soini (kitara ja laulu). Lauluvoimaa bändistä siis löytyy. Ja tietysti rutkasti soittotaitoa.
Kaikki ei kuitenkaan ole niin simppeliä kuin miltä yht´äkkiseltään kuulostaa.
– Kyllä me liikutaan ehdottomasti epämukavuusalueella. Minäkin olen saanut opetella melkein kitaransoiton uusiksi. Haastetta riittää, Tuomivaara alleviivaa.

Ihan jouten Säätiön Rytmikone ei kuitenkaan kevään aikana ollut. Yhtye julkaisi nimittäin yhden musiikkivideon.
– Tarve esittäytyä kasvoi sen verran suureksi, että päätettiin pistää biisi purkkiin kaikkien iloksi, Tuomivaara selvittää.
Koronakuvioihin liittyen se tehtiin etänä. Kyseessä on siis etästudiolive. Ja vieläpä biisistä, jota bändi ei ollut soittanut kertaakaan yhdessä. Kappale on Kolmannen Naisen Me Ollaan Ne.
– Nykypäivänä kaikki on mahdollista. Niin soittamisen, nauhoittamisen kuin videonkin kuvaamisen suhteen, Tuomivaara korostaa.
Biisi löytyy toistaiseksi vain ja ainoastaan bändin Facebook-sivuilta. Youtube -kanavan avaaminen tapahtuu vasta tuonnempana.

Bändi sai alkunsa viime vuoden loka-marraskuun taitteessa. Lampela otti Tuomivaaraan yhteyttä kun häneltä oli kyselty bändiä pikkujouluihin. Aiemmin Fresh X -yhtyeessä soittanut Lampela oli tuossa vaiheessa bänditön muusikko.
– Meillä Maken kanssa on kuitenkin yhteistä soittohistoriaa, mutta noin 20 vuoden takaa. Tuumittiin, että olisi mukava soittaa pitkästä aikaa yhdessä. Vuosien varrella sitä oli myös silloin tällöin mietittykin. Mutta nyt aika oli sille kypsä, Tuomivaara selvittää.
Kaksikko kysyi rumpaliksi Juha Kenttää, mutta hänen kuvioihinsa se ei sopinut, mutta tilalle löytyi apu läheltä, toisen polven rumpali Jani Kenttä. Trio käväisi vetäisemässä pikkujoulukeikan kahden treenikerran jälkeen.

Kaikki tuntui niin hyvältä, että bänditoimintaa haluttiin jatkaa ja soundia syventää, jolloin toiseksi kitariksi pyydettiin mukaan Marko Soini. Näin Säätiön Rytmikone oli syntynyt.
– Meillä on ollut alusta lähtien selkeä visio siitä, mitä me halutaan tehdä. Nimikin liittyy siihen. Haluamme tuoda rock´n rolliin eri tavoin ripauksen sirkus- ja karnevaalimeininkiä, mitä logommekin edustavat.
Yksi erikoisuus on esimerkiksi se, että lauantain keikalla yhtyeellä on oma drinkkilistakin, Säätiön drinkkilista.
– Se on osa meidän tapaamme luoda tunnelmaa, Tuomivaara myhäilee.

Keikka alkaa klo 20 ja viimeisimpien säätietojen mukaan keikka voidaan soittaa ulkotiloissa. Keikan alkamisajankohta on soviteltu yhteen viereisessä Meripuistossa pidettävän Meosrock In The Park -tapahtuman lopettamisajankohdan kanssa. Näin livemusiikin ystävillä on mahdollisuus osallistua molempiin tapahtumiin.

Tällä viikolla Urban Park DandeFest ja MeosRock in the Park

 

Easy Living in Kemi tarjoaa monipuolista ja laadukasta rockmusiikkia punkista progeen ja Juicesta hardrock- klassikoihin

8.7.2020
Perinteistä Easy Living in Kemi -tapahtumakokonaisuutta on vielä jäljellä kolme viikkoa ja vauhti sen kun kiihtyy. Viimeisen viikon koleat ja sateiset päivät ovat leikanneet osanottajamääriä, mutta meiningistä ei ole tingitty, tapahtumat on viety läpi hienolla asenteella, kuten kemiläisyyteen kuuluu.

Kuluvalla viikolla on jo ehditty viettää 3-6 -luokkalaisten bändileiriä Toimintakeskus Takitsulla ja keskiviikon MiniRondelli -lastenkonsertissa Liikennepuistossa esiintyi Umpimähkä -yhtye.

Mutta paljon on vielä jäljellä tällekin viikolle, varsinkin musiikkirintamalla. Torstain 9.7. Urban Park DandeFest 2020 -tapahtumassa Mansikkanokalla esiintyvät Glass Wipe, Suntrace ja Harha Duo. Lauantaina 11.7. vuorossa on MeosRock in the Park Meripuistossa, jossa on viiden tunnin ajan klo 15-20 tarjolla todella monipuolista ja tasokasta soitantaa Roope Yliahon, Afterglown, JuiceRock feat. Jari Yliahon sekä Jon Sebastian vs. Donkey Boyzin toimesta.

Glass Wipe on Kemissä 2013 perustettu yhtye, joka nykyään operoi Tampereelta käsin. Yhtye soittaa energistä punkrockia tinkimättömällä ja energisellä asenteella. Bändin jäsenet käyttävät taiteilijanimiä La Dande (kitara & laulu), Salvador Juan (basso & laulu) sekä El Marco (rummut).
Kannuksesta saapuva Suntrace liikkuu aika pitkälle samassa genressä veivaten nopeaa ja melodista punkrockia. Yhtyeen muodostavat herrat Anssi Landin (rummut ja laulu), Riku Lauri (kitara ja taustalaulu) ja Eemil Toikkanen (basso).
Harha Duo on kaksi neljäsosaa oululaisesta Harha-rockyhtyeestä. Lavalle nousevat kitaroineen miekkoset Jaakko Balk ja Emil Laitila.

 

Lauantain MeosRock in the Park -tapahtuma on mukana esnimmäistä kertaa Easy Living -tapahtumakokonaisuudessa. Tapahtuma pidetään Meripuistossa, mutta striimataan lisäksi Kemin kävelykadun ledscreenille.

Meosrockin avaaja Roope Yliaho on 27-vuotias laulaja ja lauluntekijä Tampereelta ja hän soittaa suomenkielistä pop/rock/indietä raspin sävyllä. Musiikki on ajoittain synkkää, mutta kappaleiden takana piilee aina toivonkipinä.

Roope itse on elämänmyönteinen ja positiivinen ihminen, jolle musiikki on aina ollut yksi tärkeimmistä itseilmaisun muodoista. Roopen itsensä sanoin: "Maalaan kuvia ja tarinoita, ja haluan saada tunteita aikaan kuulijoissa."

Kello 16.00 lavalle reiluksi tunniksi nouseva kemiläinen progressiivisen rockin lipunkantajayhtye Afterglow tarjoilee kesäisen ja retrospektiivinen valikoiman kivikovaa ydinprogea sekä tilkan progahtavaa valtavirtarockia. Afterglow liikkuu muun muassa ikivanhasta Genesiksestä David Bowien kautta Wigwamiin eli skaala ulottuu ulkoavaruuteen karkaavasta avaruusaluksesta tiistai-iltapäivään ja riiusteluoppaaseen. 

Afterglown järeä ja originaali instrumentaatio Leslie-kaapeilla varustettuine Hammond B3:ineen, mellotron-soundeineen, minimoogeineen ja Moog Tauruksineen vaihtelee kepeän nokkahuilun, respakellon ja raskaiden sekä helisevien kitaroiden kesken. Luvassa on autenttinen ja harvinainen progekeikka, jota kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin.

Klo 17.30 – 18.45 väliseksi ajaksi siirrytään aivan toisenlaisiin ja kemiläisille hyvinkin tutuiksi tulleisiin tunnelmiin Juicerock feat Jari Yliahon myötä.
Kemissä alkunsa saanut Juicerock täytti 2019 jo peräti kymmenen vuotta. Tänä aikana Juicerockeja on järjestetty vuosittain Kemissä, mutta myös muualla esimerkiksi Saariselällä. Tulevana perjantaina 10.7. Juicerock nähdään ja kuullaan myös Rovaniemellä ravintola Valdemarissa.

Tapahtuman pääosassa on nimensä mukaisesti Juice Leskisen unohtumaton musiikki nerokkaine sanoituksineen. Eli Juicerockissa kuullaan tuhti kattaus unohtumattomia sävelmiä, oivaltavia sanoituksia ja leskismäistä tunnelmointia. Tapahtuman keskiössä on Paperitähdet-yhtye, jonka ympärille kootaan Juice Leskisen kanssa soittaneita muusikoita tai hänen musiikkinsa ystäviä.

Erityisvieraana mukana on kitaristi Jari Yliaho, joka on tullut tunnetuksi Juice Leskinen Slam, Juice Leskinen Grand Slam sekä Siberia-yhtyeistä. Yliaho on ollut kitaristina usealla Juicen albumilla ja soittaa kitaraa Juice Originals -kokoonpanossa joka taas ensi syksynä jatkaa konsertti kiertuettaan. Jari Yliaho tulkitsee myös Juicen kappaleen Outoon Valoon.


Meosrockin päättää klo 19.00 settinsä aloittava Jon Sebastian vs DonkeyBoyz. Vokalisti Jon Sebastian Säkkinen tunnetaan myös Kemin kuninkaana ja Kemin Kirkana. Mutta lisäksi Jon Sebastian tunnetaan hänen korkealta ja kovaa lähtevistä versioistaan legendaarisista rock-klassikoista. Tämä taitava laulaja tarjoilee sekä uudempia että vanhempi rock-klassikoita kylmien väreiden kera. Ja miehen kera lavalle nousee aimo joukko kemiläismuusikoiten aatelia, kokoonpanolla joka etenee energisesti rokkikukkoillen, lietsoen yleisöä riehaantumaan ja nauttimaan hetkestä. Luvassa on hyviä sekä tuttuja biisejä enemmän kuin komeasti vedettynä.

Easy Living In Kemi –tapahtumaketju jatkuu sunnuntaihin 26.7. saakka. Eli vielä on jäljellä paljon nähtävää ja koettavaa. Esimerkiksi lauantaina 18.7. KesäKissaBluesissa on myös tasokas esiintyjäkaarti. Mukana ovat Harry O., Terho Keskitapio & Blues Heart, Pepe Ahlqvist & Stumble Boys sekä The Helsinners.

Perjantaina 24.7. Meripuiston lavalla nähdään Meri-Lapin bändileirin päättökonsertti ja sen jälkeen 90´s Spirit Meripuisto + The Nameless. Lauantaina 25.7. Meripuistossa vietetään Iskelmän juhlaa, jossa esiintyvät Rojal, Arwid W. & Arabian Kuu, Marko Haapaniemi & Steels, Herne sekä Ville Liimatainen & Ajomiehet. Näiden mainittujen lisäksi Easy Living –tapahtumassa on runsaasti muutakin ohjelmaa. Ajantasaiset tiedot löytyvät vaikkapa tapahtuman Facebook-sivuilta tai Kemin kaupungin nettisivuilta.

EventWorks lanseeraa ainutlaatuisen Ilo Irti -kesäterassin* Ilo Irti -kesäterassilla Tornion Aineen Puistossa järjestetään loppukesän aikana yli 14 ilmaiskeikkaa.

* Tornioon saapuvat mm. Andy McCoy, Noora Louhimo, Neumann, Dimitri Keiski Band, Meiju Suvas, Eini ja hieno määrä paikallista laatuosaamista

17.6.2020
Musiikki valtaa kesäkuun viimeisestä viikosta alkaen Tornion Aineen Puiston, jossa raikaavat ilmaistapahtumat keskiviikosta lauantaihin Ilo Irti Kesäterassilla. Lavalle nousevat Meri-Lapin omat tähdet, mutta myös artistivahvistuksia pääkaupunkiseudulta on tulossa.
- Meillä EventWorksillä on tullut vahva tunne siitä, että tänä kesänä tarvitaan yhteenkuuluvuutta enemmän kuin ennen. Kevät meni pitkälti jokaisella kotioloissa – toivomme, että kesäterassi tuo hieman lisämakua loppukesään, kertoo EventWorks Oy,n toimitusjohtaja Markku Köngäs.

Jokaisen viikon pääpäivä on ehdottomasti tähtivieraan tähdittämä perjantai. Ohjelmatoimisto Gramopopin kanssa Köngäs on löytänyt erinomaisia artisteja terassivieraiksi. Tornioon saapuvat mm. Eini, Andy McCoy, Meiju Suvas ja Dingosta tuttu ”Nipa” Neumann.
Viimeisenä tähtivieraana Tornioon saapuu Battle Beast -yhtyeestä tunnettu Noora Louhimo. Rockin, bluesin ja hevimetallin helmiä esittävä artisti esiintyy poikkeuksellisesti lauantaina 1.8. Myös yllätysartisteihin kannattaa Könkään mukaan varautua.

Keskiviikkoisin ja lauantaisin kuullaan Meri-Lappilaisia yhtyeitä - ohjelman rakentamisessa suurena apuna on ollut paikallinen Ohjelmatoimisto Meos. Torstaisin vietetään elokuvailtaa ulkoilmateatterissa. Suurelta LED-jättiscreeniltä katsotaan tämän hetken suosituimpia elokuvia – festivaalitason äänentoistolla tottakai. Ensimmäisenä jättielokuvana katsotaan kotimainen Riku Niemisen tähdittämä Juice.


Turvallisuus on tärkein prioriteetti

Kesäterassin keikkojen areenana toimii suuri 600 neliön katettu alue. Myös WC-tiloihin on tapahtumatuotannon mukaan panostettu. Suomen hHallituksen antamat ohjeet ja määräykset ohjaavat myös Kesäterassin toimintaa. Asiakasmäärää alueella on rajoitettu, sekä siisteyteen ja hygieniaan panostettu.
- Koska tuotamme kaikki sisällöt ilmaistapahtumina emme valitettavasti voi varmistaa kaikkien halukkaiden sisäänpääsyä Kesäterassillemme, muistuttaa Köngäs.

Ei pääsymaksuja

Suosituimpiin perjantai-iltoihin jaetaan varman sisäänpääsyn mahdollistavia palkintoja Ilo Irti -Facebook sekä Instagram -tileillä. Muuten paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sisäänpääsymaksua ei mihinkään Kesäterassin tapahtumaan ole.  Terassille mahtuu ainoastaan asiakaspaikkojen verran asiakkaita.

Ilo Irti Kesäterassi on auki keskiviikosta lauantaihin päivittäin 17.00-22.00. Päivittäiset keikka-ajat vahvistetaan terassin kotisivuilla iloirti.fi ja Facebookissa @iloirti. Pääsääntöisesti keikat alkavat klo 19.00.

Koska Kesäterassi on anniskelualuetta, sinne  ei voi viedä omia ruokia tai juomia. Ikäraja on K18 kaikkina iltoina.
Eventworks pyytää asiakkaita huomioimaan turvaetäisyydet ja mahdollistamaan kaikille terassivieraille mukavan ja turvallisen illan.
- Tulethan ainoastaan terveenä ja täysin oireettomana. Ota huomioon myös lähipiirisi terveystila. Jos olet oleskellut riskialueella viimeisen kahden viikon aikana - pyydämme sinua harkitsemaan saapumistasi. Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja siitä että pysymme terveinä myös tulevaisuudessa, Eventworks muistuttaa tiedotteessaan.
 

Ohjelma

KESKIVIIKOT / Iskelmän vuosikymmenet

Keskiviikko 1.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 1
Keskiviikko 8.7. Matti Virtasalo
Keskiviikko 15.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 2
Keskiviikko 22.7. Radio Luxemburg duo
Keskiviikko 29.7. Duo Suklaajoki iskelmän Vuosikymmen 3

TORSTAIT / Koko kaupungin elokuvailta

Elokuvat julkaistaan myöhemmin kotisivuilla iloirti.fi ja Facebookissa @iloirti.

PERJANTAI / Tähtivieraat

Perjantai 26.6. Dimitri Keiski Band, Tarmo
Perjantai 3.7. Eini
Perjantai 10.7. Andy McCoy
Perjantai 17.7. Meiju Suvas
Perjantai 24.7. Neumann plays Dingo
Lauantai 1.8. Noora Louhimo

LAUANTAI / Covertaivas

Lauantai 4.7. Paperitähdet
Lauantai 11.7. Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band plays Beatles
Lauantai 18.7. Kirka tribuutti
Lauantai 25.7. E-Koodi
 

Kommentit

19.08.2019 06:29

petri

Janne Jokisalo kuoli 1.7.2019, soitti kitaraa yhtyeessä Joku paikallinen båndi. R.I.P.

20.06.2020 19:35

Rokkineuvos

Pitkäaikaiseen sairauteen.

19.06.2020 20:24

Lintu85

Onko tietoa mihin kuoli?