Tuttuja covereita ja yllätysvetoja

Hillervo Bros. Café Bar Ankkuri, Kemi 19.11.2016

Hillervo Bros -yhtye lupasi soittaa Ankkurin keikallaan hittejä toinen toisensa perään. Ja yhtye piti lupauksensa, mutta ohjelmistosta löytyi myös yllätysvetoja. Jos ensimmäinen biisi  Sä olet cool oli sellainen, jota ei olisi odottanut kuulevansa. Biisi on peräisin J. Karjalainen Electric Sauna -yhtyeen kolmannelta albumilta Electric picnic, joka on levytetty vuonna 1999.

Toisena ilmoille läväytetty Juha Tapion Tsneh - miehen vuonna 2013 ilmestyneen Lapislatsulia -albumin myötä hitiksi noussut kappale sen sijaan alkaa olla jo vakiotavaraa bile- ja coverbändien ohjelmistossa. Pidemmältä nimeltäänhän kappale on Tykkään susta niin paljon että halkeen.

Kolmosbiisi, Rauli Badding Somerjoen Ikkunaprinsessakaan ei lukeutunut yllätyksiin, mutta neljäs kappale, Kuumat kyyneleet kylläkin, ehdottomasti. Sehän on edesmenneen Jamppa Tuomisen kesällä 1983 ilmestyneen albumin nimikappale. Vuonna 1983 se oli levyautomaateissa kesän suurin hitti, jonka siivittämänä Jamppa nousi suositummaksi kuin koskaan. Albumiakin myytiin komeat 74 000 kappaletta. Toki Hillervo Bros teki biisistä oman, rokkaavamman version.


Sen jälkeen loppuosa keikasta olikin jo huomattavasti tutumpaa tavaraa (lue "ei yhtään outoa biisiä").  Anssi Kelaa, Eppu Normaalia, Irwiniä, Leevi & Leavingsia, lisää Juha Tapiota, Popedaa, Zen Caféta, Juicea sekä Hurriganesin Get on, jonka ajaksi keikalla bassoa soittanut Tuomas Hillervo siirtyi rumpujen taakse, missä mies yleensä keikolla työskenteleekin.

Nyt muilta osin rumpuja soitti Jeremia Kangas, joka on melkoinen ihmeukko. Todennäköisesti ilmeikkäin rumpali, jonka olen ikinä nähnyt. Jos miehestä ottaa keikalla vaikkapa 200 naamakuvaa, todennäköisesti joka kuvassa hänellä on eri ilme.  "Jersu" ihan selvästi tykkää soittamisesta ja on lisäksi taitavakin. Liekö olemassakaan tyylilajia, mitä hän ei hanskaisi.

Illan kenties paras tulkinta kuultiin Sir Elwoodin Hiljaisten Värien biisissä Älä Mee, jonka yhtye esitti kappaleen vaatimalla pieteetillä. Laulusolisti Teemu Hillervo nautti muutenkin silmin nähden vanhan kotiyleisönsä edessä olemisesta. Väittämästään jännityksestä ei näkynyt häivääkään. Hän teki myös kaikelle kansalle tiettäväksi kitaristi Janne Postin kotipaikan ainakin kolmeen kertaan. Maksniemihän se.


Kelpo keikka kaikkiaan. Juhlakansaa oli paikalla varsin hyvin, osa selkästi pikkujoulumeiningeissä. Sen huomasi jo ennen keikan alkua, kun saliäänestä vastannut Kari "Koopee" Pentti näytti desibelimittaria, joka osoitti 97 db:n lukemia. Eipä tarvinnut bändin himmailla volyymin kanssa.

Biisilista

1. Sä olet cool
2. Tsneh
3. Ikkunaprinsessa
4. Kuumat kyyneleet
5. Milla
6. Kyllikki
7. Tahroja paperilla
8. Älä mee
9. Rentun ruusu
10. Poika nimeltä Päivi
11. Ohikiitävää
12. Pitkä kuuma kesä
13. Vuosi -85
14. Pohjois-Karjala
15. Get on
--
16. Todella kaunis
17. Viidestoista yö