Tuhat ja yksi naurua

Mika Eirtovaaran ja Ali Jahangirin stand up –ilta Kemissä lauantaina 5. marraskuuta.

4.11.2016
Tuhat ja yksi tunteenpurkausta, oivallusta, ihmetystä, karvoihin katsomista ja ennen kaikkea kaksin kerroin vetävää naurunpurskahdusta. Tarjolla on vauhdin hurmaa ja tunneskaalan kaikki asteet yhdessä Mika Eirtovaaran ja Ali Jahangirin kanssa heidän räiskyvässä stand up -illassaan Tuhat ja yksi naurua. Esiintyjät lupaavat, että jos kolme toivettasi ovat nauraminen, viihtyminen ja ilonpito, ne täyttyvät 1001-kertaisesti.


Mika Eirtovaara on yksi maamme stand up -kentän arvostetuimmista ja ahkerimmin keikkailevista koomikoista. Kun moni tätä nykyä menestynytkin suomalainen lavahumoristi otti ensiaskeliaan Get Up, Stand Up! -tv-kilpailussa 2005, toimi Eirtovaara jo kilpailun tuomarina. Mittavan, yli 3000 stand up -keikkaa käsittävän uransa lisäksi hän on myös käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä, The Comedians -yhtyeen basisti, Nelosen 24.11. alkavan Stand up! -ohjelman isäntä sekä yksi suomalaisen komiikan pioneereista.

Eirtovaaran taiteilijadebyytti oli lastentarhan joulujuhlan poron roolissa. Sittemmin hän on yli kymmenvuotisella ammattikoomikon urallaan sekaantunut eläinaiheisiin säännöllisesti. Eirtovaaran kohkatessa ympäri lavaa kohtaavat arkirealismi ja surrealismi – fyysinen ja psyykkinen esiintyjä harrastaa keikoillaan nopeita käännöksiä, tunteenpurkauksia ja piruetteja.


Stand up -koomikko, radiotoimittaja, juontaja ja mediapersoona Ali Jahangiri on siekailematon – ellei jopa ruokoton – tiukkaan tempoon yleisöään naurattava hahmo. Hänet tunnetaan viiltävistä luotauksistaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja arkeen niin radiossa kuin lavallakin. Syksyllä 2016 Suomen kulttuurirahasto noteerasi Alin työn 10 000 euron palkinnolla silmien avaamisesta ja rajoja ylittävästä huumorista.

Jahangiri tekee komiikkaa muun muassa ennakkoluuloista maahanmuuttajia kohtaan. Jahangiri juonsi Subin keväinä 2012 ja 2013 esittämää tositelevisio-ohjelmaa Viidakon tähtöset. Hän on myös vetänyt Yle Puheessa tammikuussa 2013 alkanutta radio-ohjelmaa Ali ja Husu yhdessä Abdirahim Husseinin kanssa. Kesinä 2013–2015 Jahangirilla on ollut Yle Puheella oma keskusteluohjelma nimeltä Ali Show.


Tuhat ja yksi naurua -stand up -ilta (K-15) Kemin kaupunginteatterissa lauantaina 5.11 klo 19. Liput 24,50 / 21,50 € (opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön).

Tommi Mujunen tarjoilee syksyn ensimmäisen stand up-showin Kemissä

4.10.2016
Perjantaina Kemin Chilloutiin saapuvan Tommi Mujusen komiikka on terävää, nokkelaa ja aiheet voivat hämmästyttää olemalla hyvinkin arkisista tilanteista poimittuja havaintoja. 12 vuotta stand up -komiikkaa tehnyt Mujunen tykkää olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa, mikä tekee jokaisesta keikasta ainutlaatuisen.

Kun Mujunen pääsee vauhtiin, yllätyksiltä eikä nauruilta voi välttyä, ja lopputulos yleensä koetteleekin yleisön edustajien vatsalihasten kestävyyttä oikein urakalla.  Radiomastojen ja hyppyrimäkien luvatusta kaupungista Lahdesta kotoisin olevaa Mujusta kuvataan lavalla varsin energiseksi pakkaukseksi.


Pikkupoikamaisen pilkkeen silmäkulmassa omaavan Mujusen kokemuskoppaan mahtuu myös näyttelemistä. Hän näytteli toisen miespääosan elokuvassa Cyclomania. Vuonna 1979 syntyneen miehen taustalta löytyy 17-vuotiaana alkanut osallistuminen Lahden nuorisoteatterin toimintaan ja opiskelu Lahden kansanopiston teatterilinjalla. Hän on työskennellyt myös  Turun Uudessa Teatterissa. Stand up -kipinä syttyi Jay Lenon ja Conan O’Brienin tv-ohjelmien kautta.

Pitkän linjan ammattimaisuus näkyy ja kuuluu Tommin keikoilla, eikä katsojan tarvitse keskittyä muuta kuin olennaiseen, eli esityksestä nauttimiseen. Vuoden tulokkaaksikin vuonna 2004 äänestetty Tommi vaikuttaa myös stand up -improvisaatioryhmä Klooni Korhosissa.

Myöhemmin iltaa voi jatkaa Corner Innissä nykyaikaisen vaasalaispunkin merkeissä, kun puolilta öin estradin täyttää Klamydia -yhtye.

Tommi Mujunen - 12 vuotta komiikkaa - stand up Show

* Perjantaina 7.lokakuuta, ravintola Chillout, Kemi.
* Showtime klo 20
* Kesto 1 t 15 min (sis.väliajan)
* Liput ennakkoon Chilloutista tai ovelta 10 € / 8 € (opiskelijat)

Klamydia Corner Innissä

* Perjantaina 7.10.2016
* Showtime klo 24:00
* Liput ennakkoon ja ovelta 15 € (sis. narikan)
* Ikäraja K-20

Niko Kivelä: Kolmas MINÄ toden sanoo

Äärimmilleen viritettyyn mopoautoon verratun koomikon stand up -show Kemin kaupunginteatterissa sunnuntaina, Rovaniemellä lauantaina ja tänään Oulussa.


6.5.2016
Ensin oli MINÄ!, joka houkutteli Suomen upeimpiin saleihin 15 000 katsojaa. Sitten tuli Toinen MINÄ!, josta nautti liki 20 000 katsojaa ympäri Suomen. Keväällä 2016 Kolmas MINÄ toden sanoo -niminen kiertue jatkaa siekailematta siitä, mihin toinen MINÄ! jäi – kauniin egyptiläisen hierojan pöydälle ja tutkimusmatkalle kartoittamattomille genitaalialueille.

Niko Mäkelän Kolmas MINÄ toden sanoo on rohkea, jopa tyhmänrohkea, korvia punoittavan omakohtainen ja vähän yhteiskunnallinenkin. Välillä kierrokset nousevat ja Niko saa savukoneet näyttämään naurettavilta. Kymmenen miljoonan YouTube-klikin mies on suoraviivaisempi kuin koskaan, eikä pyytele anteeksi keneltäkään tai miltään.

- Koska tämä on jo kolmas soolokiertueeni, pitää tämän olla ehdottomasti se hauskin ikinä – ihan jo siksikin, että jaksaa itse vetää. Koen, että mun tehtäväni on puhua ihmisille ja teen sen täysillä joka kerta. Ja pääosassa on nimenomaan puhe; lavalla ei ole mitään ylimääräistä, vaan idea on nimenomaan se, että maalaan lavalle sen maailman, josta puhun. Haluan, että keikan jälkeen ihmiset kehuu juttuja, ei jotain värivaloja, Kivelä esittelee showtaan.

 

Niko Kivelää voi ansaitusti kutsua konkariksi alallaan. Pitkästi toistakymmentä miljoonaa YouTube-latausta kertoo siitä, että Nikon huumori uppoaa laajalla rintamalla. Nikon suosituimmalla videolla on suomalaisittain käsittämättömät 1,5 miljoonaa katselukertaa. Soolokiertueiden lisäksi Niko on tuttu näky sekä tv:n viihdeohjelmista että Suomen suosituimpien stand up -klubien lavoilta.

Kolmas MINÄ toden sanoo -kiertue starttasi 26.2. Lahdesta ja huipentuu 19.5. Helsingin Kulttuuritalolle. Väliin mahtuu 37 keikkaa ympäri maan, Kuusamosta Keravalle, Raumalta Rovaniemelle ja Kemiin. Katsojien kohtaaminen ja suoran palautteen saaminen on Nikolle tärkeää, ja edellisten kiertueiden tapaan Nikoa pääsee tälläkin kiertueella jututtamaan keikkojen jälkeen.


Niko Kivelä on kuin äärimmilleen viritetty mopoauto. Uuden ydinvoimalan vaihtoehdoksi on esitetty hänen valjastamistaan. Mies sinkoilee lavalla sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti niin, että välillä on pakko siristää silmiä ja laskea, riehuuko siellä kaksi vai kolme kaljua miekkosta.

Niko Kivelä: Kolmas MINÄ toden sanoo. Madetojasali, Oulu pe 06.05.2016 klo 19.00. Liput 29,50 / 24,50 (opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön).

Niko Kivelä: Kolmas MINÄ toden sanoo. Korundi, Rovaniemi la 07.05.2016 klo 19.00. Liput 29,50 / 24,50 (opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön).

Niko Kivelä: Kolmas MINÄ toden sanoo. Kemin kaupunginteatteri su 08.05.2016 klo 19.00. Liput 29,50 / 24,50 (opiskelija, eläkeläinen, varusmies, työtön).

S-Etukortilla -2 euron etu. Esitys on K-15.

Oulun Komediapatteri naurattaa Chilloutissa

9.10.2015
Oulun Komediapatteri täräyttää lauantaina 10.lokakuuta Cafe Chilloutissa kehiin varsinaisen naurupommin. Luvassa on reilun tunnin verran oivaltavaa ja nauruhermoja kurittavaa toimintaa, kun lavalle astelee kaksi hulvatonta herrasmiestä, Pietari Vihula ja Sampsa Simpanen.

YLE TV2:n Naurun Tasapaino -ohjelmassa mukana olevaa Vihulaa kehutaan Suomen herkimmäksi ja avoimimmaksi jätkäksi, joka on todellinen unelmavävyn prototyyppi sekä lastenlipulla matkustava siloposki jonka jutuista tursuaa harvinainen tarkkuus ja ajoittainen puhdas röyhkeys.

Vihulan tarkoituksena on riisua kuulijansa aseista. Ainakin alkajaisiksi. Muuta riisumista katsotaan sitten myöhemmin.


Esittelytekstinsä mukaan Sampsa Simpanen saattaa näyttää moottoripyöräjengin jäseneltä, mutta kuoren alla väitetään piilevän hyväntuulinen ja ennenkaikkea hauska pastorismies.

Simpasen kirkolliset velvoitteet jäivät taakse komiikan tieltä, mutta seuraavat tiiviisti tarinoissa mukana. Miehen lämmin olemus ja outoihin, mutta silti kaikille tuttuihin, kokemuksiin pohjautuviin tarinoihin kulkee jouhevasti yleisön mukaansa temmaten.

Chillautin Stand Up -klubi alkaa lauantaina 10.10. kello 20. Liput 10 € sisältäen narikan.

Sami Hedberg tekee maailmanennätystään jälleen Lapissa

Tuplakeikat elokuussa Pellossa, Muoniossa, Torniossa ja Kemissä, syyskuussa Utsjoella ja Inarissa sekä yksittäiskeikka Rovaniemen Stand Up! -komediafestivaaleilla.

10.8.2015
Kymmenen vuotta stand up –komiikkaa tehnyt Sami Hedberg saapuu tämän vuoden ennätyksellisen suurella kiertueellaan jälleen Lappiin. Keskiviikkona 19. elokuuta mies esiintyy kahdesti Pellon Rohki Areenalla, ja jatkaa kahden keikan päivätahdilla Muonioon, Tornioon ja Kemiin.

Syyskuussa kiertue pyörähtää vielä Utsjoella, Inarissa ja Rovaniemellä.  Helmikuussa startannut kiertue huipentuu joulukuussa Hartwall Arenalle.

Suosikkikoomikon kalenterissa on keikkoja yhtä paljon kuin vuodessa päiviä – 365. Hedberg aikoo rikkoa Guinnessin maailmanennätyksen tekemällä enemmän keikkoja kuin kukaan koskaan ennen.  Voimassa oleva ennätys kumoutuu 200 keikan jälkeen, kunhan jokaisen keikan kesto on yli tunti ja yleisössä on vähintään 100 henkilöä.

Hedbergin hauskimpien hahmojen ja rakastetuimpien juttujen lisäksi 365-kiertueella on mukana uusia koomisia tarinoita ja ainutkertaista improvisaatiota. 10-vuotisjuhlakiertue on täynnä ilmiömäisiä hetkiä, pikkuhiljaa hoikistuvan pullukan täyteläistä vartaloa ja tietysti tunnetta täynnä olevaa huumoria.

Tilaisuuksien ikärajat ovat  K-13 / K-18 konserttikohtaisesti. Tiedot löytyvät osoitteesta www.the365.fi Lippuja myy www.lippu.fi


Sami Hedbergin 365 -kiertueen Lapin keikat:

Ke 19.8. Pello - Rohki areena klo 18 ja 21
To 20.8. Muonio - Harrinivan lomakeskus klo 18 ja 21

Pe 21.8. Tornio - Peräpohjolan opisto klo 18 ja 21.
La 22.8. Kemi - Kemin kaupunginteatteri klo 18 ja 21.

Ke 2.9. Utsjoki - Pub Rastigaisa klo 18 ja 21.
To 3.9. Inari - Saamelaiskulttuurikeskus Sajos klo 18 ja 21.
Pe 4.9. Rovaniemi - Rovaniemen Stand Up! komediafestivaalit.

Sami Hedbergin ME-kiertue keskiviikkona Torniossa

20.4.2015
Kymmenen vuotta stand up –komiikkaa tehnyt Sami Hedberg saapuu keskiviikkona Tornioon maailmanennätyskiertueellaan. Suosikkikoomikko pitää kaksi keikkaa Peräpohjolan opistolla.

Hedberg yrittää rikkoa kymmenvuotisjuhlakiertueellaan Guinnessin maailmanennätyksen tekemällä enemmän keikkoja kuin kukaan koskaan ennen. Miehen kalenterissa on keikkoja yhtä paljon kuin vuodessa päiviä. Siitä tulee myös kiertueen nimi 365.

Kiertue alkoi helmikuussa ja huipentuu joulukuussa Helsingin Hartwall Areenalle. Voimassa oleva Guinnesin ennätys kumoutuu 200 keikan jälkeen, kunhan jokaisen keikan kesto on yli tunti ja yleisössä on vähintään sata henkilöä.

Hedbergin hauskimpien hahmojen ja rakastetuimpien juttujen lisäksi 365-kiertueella on mukana uusia koomisia tarinoita ja ainutkertaista improvisaatiota. Hedberg lupaa keikkojen olevan täynnä ilmiömäisiä hetkiä, pikkuhiljaa hoikistuvan pullukan täyteläistä vartaloa ja tunnetta täynnä olevaa huumoria.

Maaliskuussa 1981 syntynyt Hedberg tuli tunnetuksi voitettuaan Subin Get up, stand up –kilpailun vuonna 2005. Samana vuonna hän perusti oman yhtiönsä The Showhouse Oy:n. Voiton myötä hänestä tuli yksi Suomen suosituimmista stand up -koomikoista.

Hedberg on esiintymislavojen lisäksi tuttu myös useista tv-ohjelmista. Miehen viimeisin aluevaltaus on elokuvarooli suositussa, parhaillaan leffateatterissa pyörivässä Luokkakokous –elokuvassa, yhtenä rainan päähenkilönä.

Hedberg on toiminut Emma-gaalan juontajana 2011, työskennellyt The Voicen Heräämö-ohjelman juontajana ja osallistunut Tanssii tähtien kanssa –ohjelmaan 2013. Miehellä on myös tunnettuja sukulaisia, sillä laulaja Mikko Kuustonen on hänen enonsa ja Iina ja Minka Kuustonen ovat hänen serkkujaan.

Normaaliliput keskiviikkona 22.4 Peräpohjolan Opiston Joensalin keikoille maksavat 32,50 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja 13-17 –vuotiaat lapset pääsevät sisään 27,50 euron tiketillä. Ennakkomyynti www.lippu.fi

Torstaina Hedbergillä on kaksi keikkaa Haukiputaalla ravintola Samanttassa. Oulun Madetoja-salissa mies hauskuuttaa 23. toukokuuta jälleen kahden keikan verran. Oulun Uudella Seurahuoneella Hedberg esiintyy 22.7 ja Rovaniemen Ounaspaviljongilla 23.7.

Elokuussakin Hedberg tulee pohjoiseen. Tuolloin tuplakeikkoja on Pellon Rohki Areenalla 19.8, uudestaan Peräpohjolan Opistolla 21.8 ja Kemin kaupunginteatterilla 22.8.

Vuoden Tulokas Kiertue lauantaina Kemissä

14.4.2015

Vuoden Tulokas -kiertue tuo mukanaan suomalaisen stand up -komiikan uudet kovat tekijät lauantaina 18.4 Kemiin. Chilloutin lavalle nousee kolme viime vuoden Stand Up Tulokas -finalistia; Petri Hankosen, Jukka Haikaran ja Tommi Ylimäisen.

Petri Hankonen on stand upin Vuoden Tulokas 2014. Mies syö kebabia ja puhuu siitä lavalla, jos kohta muustakin. Sanoo kantavansa puheistaan vastuun, mutta ja kantaakin sen kuulijan syliin. Jos ei ole turhan tarkka pikkuseikoista niin mies tarjoilee hyvää ja ketään loukkaamatonta koko perheen viihdettä.

Jukka Haikara tulee Oulusta, röstiperunoiden maasta, Castrenin ja Franzenin kulmilta. Hän aloitti stand upin, koska tervanpoltto ei enää kannattanut. Mies on tuuminut, että järkevämpää on pohtia lavalla parisuhteita ja miettiä, että tottuuko kaikkeen.

Meri-Lapin myrskytuulissa marinoitunut Tommi Ylimäinen laittaa ruotuun niin hypetetyt design-tuotteet, huonot lottovoittajat kuin perisuomalaisen tyhjästä valittamisen. Rajaseudun armoton asenne yhdistyy viiltävään havainnointiin ja lopputuloksena on yleensä pidättelemättömiä naurunpyrskähdyksiä.

Ylimäinen on jumalan erikseen luoma todiste siitä, että Kemistä tulee muutakin kuin pahaa hajua ja pirikuskeja. Tommin ralliviiksien alta kolisee kehiin hersyvää Meri-Lapin vinoutta ja visiota - tapahtumahorisontti venyy ja paukkuu, hupia piisaa!

Showtime on kello 20.00 ja liput maksa 10 €.

Naurun tasapaino sunnuntaina Kemissä

Juttu päivitetty 27.3.2015

Kemi pysyy tämän kevään aikana hyvin Suomen stand up –kartalla, sillä kauden molemmat suuret stand up –showt, Naurun tasapaino- sekä Jaakko Saariluoman Maamme- nauru –kiertue käyvät myös lumilinnakaupungissa.

Ensimmäisenä on vuorossa Naurun Tasapaino on the road -kiertue, joka pysähtyy Kemin kaupunginteatterin lavalle sunnuntaina 29.3.

Kiertueella ovat mukana pohjaton ilo- ja energiapakkaus Jussi Simola, nokkelan terävä-älyinen Tomi Haustola, sekä hämmentävä mutta hysteerisen absurdi, viime syksyn Naurun tasapaino-kilpailun voittaja Iikka Kivi.

Kolmikko lupaa tarjoilla kattauksen joka takuuvarmasti upottaa jokaiseen komiikan makuhermoon kolmen ruokalajin elämyksen. Jokaiselta kolmelta on luvassa oma puolituntisensa, joten tätä et nähnyt televisiossa. Esityksen kesto on kaksi tuntia sisältäen väliajan.

27. helmikuuta alkaneen kiertueen on nähnyt ja kokenut jo yli 10 000 katsojaa. Keikkoja on takana 15. Lauantain Kajaanin ja sunnuntain Kemin jälkeen jäljellä on vielä saman verran, eli Kemissä kiertue taittaa puolivälin etappinsa. Kaikkiaan 15. toukokuuta päättyvä kiertue käy 32 kaupungissa.

Onko kiertue hauska vai ei, sen voit tsekata yllä olevalta videolta.

Järjestäjät haluavat tarjota nauruelämyksen mahdollisimman vaivattomasti, jopa lastenhoitojärjestelyjä myöten. Tarjolla on myös kokonaisen arsenaali maksutapoja. Lähes kaikki esitykset ovat myynnissä Lippupisteessä tai Lippupalvelussa.

Lipun voi hankkia suoraan myyntipisteistä, esimerkiksi miltä tahansa R-kioskilta tai Internetistä. Tavanomaisten maksutapojen lisäksi myyntipisteet ottavat vastaan myös useimpia kulttuuriseteleitä ja Lippupisteen esityksiä voi maksaa myös Elämyslahjakortilla. 

Verkossa liput voi maksaa verkkopankissa tai yleisimmillä luottokorteilla. Lipun voi tulostaa itse tai vastaanottaa lipun tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Ja kruununa, tarvittaessa voi jopa varata lastenhoitajan tästä linkistä!

Kemissä esityspaikkana on kaupunginteatteri klo 19 alkaen. Esitys on K-15. Peruslipun hinta palvelumaksuineen 27,50. Opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille 22,50. S-etukortilla on luvassa vielä parin euron alennus.

 

Jaakko Saariluoma Maamme-nauru –kiertueella

 

Myös Kolmella Venlalla palkitun Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs Jaakko Saariluoman stand up –kiertue Maamme-nauru tulee kevättalvella sekä Kemiin (kaupunginteatteri 17.5) että Rovaniemelle (2.4).

Saariluoma on lähes jokaisen suomalaisen tuntema koomikko. Mieshän on ollut mukana tv:n menestyssarjoissa, kuten Posse, Putous, Vedetään hatusta, Läpiveto ja W-tyyli.

Saariluoma on kerännyt stand up -kannuksensa yli vuosikymmenen aikana. Takana on lähes 2 000 keikkaa. Keväällä 2013 Saariluoma toteutti pitkäaikaisen haaveensa stand up -soolokiertueesta ja räjäytti välittömästi pankin myyden 20.000 pääsylippua. Jos kyseessä olisi CD-levy, määrä olisi oikeuttanut platinaan.

- On todella nastaa päästä tien päälle eri puolille Suomea. Odotan innolla, että saan pitää hauskaa yhdessä ihmisten kanssa. Pitkän tv-rupeaman jälkeen on virkistävää tavata ihmisiä kasvotusten ja vierailla uudestaan niissä paikoissa, joissa esiinnyin viime kiertueella. Erityisen mielenkiintoista on päästä keikalle sellaisille paikkakunnille, joissa en ole aikaisemmin esiintynyt, Saariluoma kertoo tiedotteessaan.

11.3 liikkeelle lähteneen Maamme-naurun showtime on jokaisella 33 paikkakunnalla klo 19. Esityksen kesto on tunti ja 40 minuuttia sisältäen väliajan.

Peruslipun hinta on 29,50 palvelumaksuineen, eläkeläisiltä, opiskelijoilta, työttömiltä ja varusmiehiltä 24,50. Lippuja myy www.lippu.fi

 

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu