Torandan Venetsialaiset liki loppuunmyyty

* Eventworksin Markku Köngäs yllättyi lippujen kovasta menekistä. Tapahtuma saanee jatkoa ensi vuonna.

23.8.2018
Torandan lauantaisista Venetsialaisista on muodostumassa kunnon kansanjuhla. Päivää ennen tapahtumaa liput on jo lähes loppuunmyyty. Alue on mitoitettu 3 000 juhlijalle ja perjantaina myymättä oli enää vajaat 400 lippua.
- Olen positiivisesti yllättynyt. En osannut kuvitella näin hyvää ennakkomyyntiä. Ilmeisesti on niin, että myös Torniossa on tilausta isommillekin tapahtumille, sanoo tapahtumajärjestelyistä vastaavan Eventworksin Markku Köngäs. Toinen järjestäjä on tietysti Toranda Events.

Könkään mukaan hyvä lippumenekki taannee myös sen, että myös ensi vuonna Torandassa järjestetään isot venetsialaiskinkerit.

Hyvän lipunmyynnin taustalla se, ettei Torniossa ole vähään aikaan järjestetty isomman mittakaavan konsertteja sitten Twin City Festivaalin ja kertaalleen järjestetyn Park Festin jälkeen.


Suuri kiinnostus on saanut aikaan myös muutoksia tapahtuman järjestelyihin. Ison yleisömäärän vuoksi portit avataan lauaantaina jo 18.30. Saapumalla paikalle hyvissä ajoin voit välttää pahimmat ruuhkat portilla tehtävässä turvatarkastuksessa.

Lisäksi suuren kysynnän vuoksi Torandaan järjestetään myös bussikuljetus. E. Jussila Ky kuljettaa väkeä Park Hotel Tornion edestä Torandaan. Bussiin voi nousta myös Tornion Nesteen linja-autopysäkeiltä. Liikennöinti alkaa klo 17.30 ja päättyy yöllä kysynnän mukaan. Linja-auto ajaa keskusta-Toranda väliä nonstoppina. Kuljetus maksaa 5 euroa suuntaansa. Maksu tapahtuu käteisellä ja miellään tasarahalla bussiin noustessa.


Toki osansa kiinnostukseen on tasokkailla esiintyjillä. Tapahtuman aloittava Eppu Normaali on ihastuttanut ja kiusannutkin suomalaisia jo 40 vuoden ajan. Jääräpäisesti itseltään näyttävä ja kuulostava yhtye on tehnyt jo nyt historiaan jälkensä jättävän uran, eikä loppua taipaleelle näy.

Punkhitillä Poliisi pamputtaa taas (1978) suuren yleisön tietoisuuteen noussut yhtye siirtyi kakkosalbumillaan Maximun jee & jee (1979) poprockin suuntaan ja on tehnyt valtavan määrän kaikkien suomalaisten tuntemia kappaleita, kuten Murheellisten laulujen maa, Kitara, taivas ja tähdet, Tahroja paperilla, Vuonna 85, Vihreän joen rannalla, Joka päivä ja joka ikinen yö, Pimeyden tango, Näin kulutan aikaa ja Balladi kaiken turhuudesta. Ja monta, monta muuta hittiä.

Eppu Normaalin muodostavat Martti Syrjä (laulu), Mikko "Pantse" Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu) ja Aku Syrjä (rummut). Torniossa Eppu Normaali on ollut harvinainen vieras. Rajakaupungissa yhtye nähtiin edellisen kerran kymmenen vuotta sitten Klubiotteella -kiertueellaan helmikuussa 2009. Klubiotteella -on Eppujen 18-osanen live-albumisarja, jonka 12:s osa nauhoitettiin Tornion Umpitunnelissa 6. helmikuuta 2009. Sitä edellisen kerran Eppu-poppoo visiteerasi Torniossa viime vuosituhannella.


Eppu Normaalin jälkeen lavalle nouseva Portion Boys singahti Youtubesta kansan tietoon vuonna 2010 debyttisinglellään Pelimiehen paratiisi. Suosio vain kasvoi kappaleilla Huuleen, Pumppaa ja Kuka Pelkää Leijonaa. Isojokelais-tamperelaisen ryhmärämän tunnetuimpiin biiseihin lukeutuu myös Miesflunssa vuodelta 2017. Kaikkiaan yli 20 singleä julkaissut bilecombo on kerännyt miljoonia toistokertoja ja kiertää Suomea ristiin rastiin samalla uusien singlejulkaisujen noustessa Spotifyn top-listoille.

Dancea-räppiä ja poppia yhdistelevä yhtye kuvailee itseään hieman erilaiseksi bilebändiksi jonka keikoilta ei energiaa ja meininkiä puutu, ja kertoo harrastaneensa hulluttelua ja hauskanpitoa jo yhdeksän vuoden ajan.


Illan kolmas artisti Lauri Tähkä tunnetaan vauhdikkaista lavaesiintymisistä ja tuskin Torandankaan keikasta tunnelma jää puuttumaan. Lauri Tähkän keikat ovatkin parhaimmillaan "kiihkeyttä kuumaa, hulluutta huumaa".

Karismaattisen miehen viimeisin albumi Meidän tulevat päivät ylitti vast´ikään platinarajan. Albumi nousi maaliskuussa suoraan julkaisustaan virallisen albumilistan ykköseksi ja neljä levyn kappaleista kohosi Spotifyn top 50 -listalle.

Albumilta on tähän mennessä julkaistu kolme singleä, Mä en pelkää, Palavaa vettä sekä tuoreimpana Mustaherukan tuoksuinen tyttö. Keskikesällä 2018 ilmestynyt Mä en pelkää lähentelee platinarajaa ja oli useamman viikon radioiden soitetuin biisi. Se palkittiin keväällä Iskelmä-gaalassa Vuoden iskelmänä, ja yleisö äänesti Tähkän Vuoden miesartistiksi.

Tähkän platinaa striimannut kappale Palavaa vettä teki kesäkuussa suomalaisen musiikin historiaa, kun se saavutti 14 viikon yhtäjaksoisen radioiden soittolistojen ykköstilan. Edellinen ennätys oli vuodelta 2010. Palavaa vettä sai myös neljänä peräkkäisenä kuukautena kaupallisten radioiden kattojärjestön Radiomedian sekä radioyhtiöiden Kuukauden radiobiisi -palkinnon.

Lauri Tähkä on mukana syyskuussa Nelosella alkavassa suositussa Vain elämää -ohjelmassa.


Illan päättävä Waldo´s People tarjoaa ysäriltä tutut eurodancet. Lose Control, U Drive Me Crazy ja I Wanna Be A Rockstar -hiteistä tunnettu yhtye osaa pitää juhlatunnelman katossa aivan päätyyn saakka.

Elektronista tanssimusiikkia esittävä yhtye on  ensimmäinen suomalainen yhtye, jonka musiikkivideo soi säännöllisesti musiikkitelevisio MTV:n pohjoismaisessa versiossa. Kyseessä on tietysti kappale  U Drive Me Crazy vuodelta 1998.

Waldo’s People muistetaan myös Suomen euroviisuedustajana vuodelta 2009. Yhtye ylsi tuolloin kappaleellaan Lose Control Moskovassa pidetyn laulukilpailun finaaliin asti.


Illan aikataulu:

18.30 Portit aukeavat
19.30 Eppu Normaali
21.30 Portion Boys
23.00 Lauri Tähkä
24.00 Ilotulitus
00.15 Waldo's People

Satama Open Air liki loppuunmyyty

Perjantaille vielä jäljellä alle 500 lippua - ja määrä hupenee koko ajan.

2.8.2019
Kemin kaupunkifestivaali Satama Open Air on tänä vuonna lähes loppuunmyyty. Ja kun yksi viime vuosien halutuimmista artisteista - J. Karjalainen - avaa parin tunnin kuluttua festivaalit, liput saattavat olla kaikki jo menneet.
Kahden päivän liput, lauantain liput sekä VIP-liput myytiin loppuun jo aiemmin. Lauantaille lippuja on myyty kaikkiaan 6004 kappaletta. Lauantai on myös edellisinä vuosina vetänyt väkeä paremmin, joten tänä vuonna erityisesti perjantaihin satsattiin.
- Satsasimme perjaihin aivan kaikki, laitoimme kaikki munat samaan koriin. Satsaus on ollut suorastaan älytön. Ja me onnistuimme siinä, iloitsee festivaalipromoottori Markku Köngäs.

Lipunmyynnin onnistuminen kertoo Könkään mielestä varsinkin siitä, että festari on tullut kymmenen vuotensa aikana nyt tunnetuksi.
- Hypetys on nyt ollut kovaa. Tietysti asiaan vaikuttaa olennaisesti hyvä artistikattaus. Meillä on artisteja, joita ei kaikilla muilla festareilla nähdä.
Köngäs uskoo, että Satama Open Air on nyt murrosvaiheessa suosion suhteen ja jatkossa tapahtuma lukeutuu festivaaleihin, jotka myydään loppuun jo ennakkoon.
- Tilanne on varsin hyvä. Viime vuonna myytiin ovelta ennätysmäärä lippuja, joka silloin pelasti tapahtuman. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen ja siksi tässä on huippufiilis päällä, Köngäs kuvailee.


Ennakkomyynnillä on varsinkin nyt ratkaiseva merkitys, etenkin kun säätila on kolea. Ennusteen mukaan lämpötila nousee vain muutaman asteen yli kymmenen lämpöasteen.
- Edellisvuosina tässä tilanteessa olisi olleet kyyneleet silmäkulmassa ja miettinyt, että mitenkähän tästä selvitään, Köngäs myöntää.
Nyt hyvää tulosta on edesauttanut se, että festivaalilla on selkeä oma paikkansaa ja tapahtuma on päässyt mukaan ns. kiertoon, jossa bändimyyjät ottavat yhteyttä ja tarjoavat artistejaan.
- Tästä kokonaisuudesta tulee hyviä synergiahyötyjä, Köngäs myhäilee.


Vaikka ensimmäistäkään säveltä ei ole vielä tämän vuoden osalta kuultu, on jo ensi vuoden festivaalin valmistelut täydessä käynnissä.
- Seitsemän artistia vuodelle 2020 on jo buukattu ja kaikki ovat toivotuimpien listalla kymppisakissa, Köngäs valaisee.

Ensi vuonna Satama Open Air järjestetään 31.7.-1.8. eli jälleen viikko Qsstockin jälkeen. Paikka on mitä todennäköisemmin edelleen Ruutinpuisto.
- Mansikkanokalle rakennettava tapahtuma-alue tulee olemaan meille auttamatta liian pieni jo syntyessään. Alueen kapasiteetti on 4000 henkeä, kun meillä tarve on jopa puolet suurempi, Köngäs toteaa.
- Tapahtumapaikka tulee olemaan meille jatkossa suuri haaste, jos Ruutinpuiston rakentaminen lähtee liikkeelle, mies lisää.

Festivaalin menestys tietää hyvää myös alueen majoituspaikoille. Könkään tietojen mukaan alueen 14 majoituspaikkaa on täyteen buukattu. Festivaalin artistit ovat ymmärtäneet tämän hyvin ja ottaneet vastaan tarjotut majapaikat myös Keminmaasta ja Torniosta.
- Majoituspaikkojen täyttyminen kertoo siitä, että festivaalivieraita tulee laajasti myös kauempaa, Köngäs muistuttaa.

Kemin Satama Open Airiin ennätysyleisö

Tarjolla todella tasokas kattaus, Apulanta, Amorphis, Pyhimys, Vesterinen yhtyeineen, Kolmas Nainen, Ellips ja Gasellit ensimmäistä kertaa Satama Open Airissa.

30.7.2019
Kymmenes Satama Open Air -musiikkifestivaali valtaa Kemin Ruutinrannan puiston ensi viikonloppuna 2.-3. elokuuta. Festivaalilavoille nousee kahden päivän aikana yli 20 artistia. Täysi-ikäisille suunnattu kaupunkifestivaali on ollut kuluneena vuotena suositumpi kuin koskaan aikaisemmin.
- Ennakkolipunmyynti on saanut uudet mittasuhteet. Edullisemmat ennakkoliput -kampanjaamme hyödynsi lähes 5 700 festivaalivierasta, festivaalin promoottori Markku Köngäs kertoo.
 
Rannekkeenvaihtoa suositellaan tehtäväksi ennakkoon. Festivaali on pidentänyt rannekkeenvaihdon aukioloaikoja, jotta palvelu olisi mahdollisimman sujuvaa. Festivaalipäivinäkin vaihtopiste aukeaa paria tuntia ennen sisäänpääsyä, jotta ensimmäisiäkin keikkoja ehditään katsomaan rauhassa.
- Meillä on äärimmäisen kovat aloittajat kumpanakin festivaalipäivänä, Köngäs muistuttaa.
Perjantai-iltapäivän artistikattauksesta löytyvät muun muassa J. Karjalainen ja Anssi Kela, kun taas lauantaina festivaalin avaavat Kolmas Nainen ja Neljä Ruusua.

Ennätyksellinen ennakkomyynti on otettu huomioon myös aluesuunnittelussa. Yleisön suosion saaneet kaksi suurta festivaalilavaa seisovat tänäkin vuonna vierekkäin alueen laidalla. Myös maksuton vesipiste palvelee festivaalikansaa.
- Tänä vuonna keikkoja on mahdollista seurata entistä paremmin kaukaakin. Festivaalilavojen väliin on tarkoitus rakentaa suuri led-screen, jonka avulla tunnelmia voidaan välittää jopa alueen toiselle puolelle, Köngäs paljastaa.

Juhlavuonna festivaalin lavalla nähdään useita Satama Open Airiin ensimmäistä kertaa saapuvia artisteja ja yhtyeitä. Useiden vuosien ajan yksi festivaalin toivotuimmista lisäyksistä on ollut Apulanta. Make nu metal great again -kiertueella Suomea kiertävä yhtye päättää Satama Open Airin lauantain.

Apulannan lisäksi ensimmäistä kertaa Satama Open Airiin saapuvat muun muassa festivaalin perjantaina avaava J. Karjalainen, Neljä vuodenaikaa: Kesä -konserttinsa Kemiin tuova Pyhimys, Emma Gaalassa palkittu vuoden yhtye Gasellit, ja perjantai-illan päättävä Teflon Brothers. Lauantaina Satama Open Airissa ensimmäistä kertaa kuullaan Vesterinen yhtyeineen, Raskasta Iskelmää (solisteina Tony Kakko, JP Leppäluoto ja Kimmo Blom), Amorphis ja Apulanta.

Festivaalin aikataulu:
 
PERJANTAI 2.8.

15:00 Portit aukeavat
15:30 J. Karjalainen
17:00 Anssi Kela
18:00 Chisu
19:00 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani
20:00 Popeda
21:00 Ellips
22:00 Pyhimys - Neljä vuodenaikaa: Kesä -konsertti
23:00 Ellinoora
00:00 Gasellit
01:00 Teflon Brothers

LAUANTAI 3.8.

14:30 Portit aukeavat
15:00 Kolmas Nainen
16:00 Neljä Ruusua
17:00 Roope Salminen ja Koirat
18:00 Vesala
19:00 Vesterinen Yhtyeineen
20:00 Raskasta Iskelmää (Tony Kakko, JP Leppäluoto ja Kimmo Blom)
21:00 Jannika B
21:55 Amorphis
23:00 SANNI
00:00 Apulanta

Kemin tapahtumakesässä vuorossa Run to 60´s

Klikkaa kuvaa, niin saat aikataulun isommaksi.

25.7.2019
Kemin tapahtumakesä 2019 vain jatkuu ja jatkuu. Seuraavaksi on vuorossa perjantaina ja lauantaina järjestettävä perinteinen Run to 60´s -tapahtuma.

18. kerran järjestestettävä Run to 60´s on avoin tapahtuma kaikille hyvä musiikin ystäville ja rennosta tapahtumameiningistä tykkääville. Luvassa on siis rock´n rollia, poppia, leppoisaa yhdessäoloa, hyvää meininkiä, kauniita naisia, rumia miehiä ja komeita moottoripyöriä sekä tietysti kylmiä virvokkeita ja maukasta tapahtumaevästä.

Osaltaan kyse on myös moottoripyörien kokoontumisajosta, joka kerää osallistujia ulkomaita myöten. Tänä vuonna kaukaisimmat tapahtumavieraat ovat tulossa Thaimaasta ja Ukrainasta. Kokonaisuuteen lukeutuvat myös moottoripyörien paraatiajo sekä Midnight Sun Pin Up -kilpailu.

Järjestelyistä huolehtii tuttuun ja koettuun tyyliin moottoripyöräkerho Northern Vikings tukijoineen.

Avauspäivän esiintyjät

Avauspäivä perjantain musiikkiannista vastaavat Skullrod -yhtye, Heme & 94100 Partyband sekä Ville Liimatainen & Ajomiehet. Skullrod on kemiläinen genrerajoja rikkova metalliyhtye, jossa vaikuttavat vokalisti Jani Marjanen, kitaristit Samuli Parpala & Samuli Mattola, basisti Matti Kaikkonen sekä rumpali Niko Peltoniemi.

Toisena esiintyvä on Heikki "Heme" Vieresjoen kokoama bilebändi, jonka kokoonpano selviää viimeistään paikan päällä ja illan päättävä Ville Liimatainen & Ajomiehet on kovassa nosteessa oleva yhtye, joka esittää isolla kokoonpanolla suomenkielisiä käännösbiisejä Agents-henkeen.
Ajomiehet vannoo melodisuuden, beat-musiikin ja slaavilaisen melankolian nimeen sekä rokkaa mokkakengät jalassa. Yhtyen kokoonpano on kova, Ville Liimatainen - laulu, Tuomas Laajoki - kitara, Henry Hiltunen - kitara, Veli-Antti Liukko - saksofoni, Michael Czech - basso ja taustalaulu, Kari Hautalampi - koskettimet ja Jari Keinänen - rummut.

Lauantain esiintyjät

Lauantai-iltana Hahtisaaren puiston lavalle nousevat Fresh X, Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band sekä Kirka -tribuutti Silta yli synkän virran.

Vuonna 1999 perustettu Fresh X on laajalta tunnettu coverbändi, jonka repertoaariin kuuluu muun muassa CCR:n, ZZ Topin, Deep Purplen, Status Quon, Hurriganesin ja Thin Lizzyn biisejä.

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band on Tornion pop & jazzkonservatoriossa alkunsa saanut Beatles -tribuuttiyhtye, joka kuulostaa ja myös näyttää esikuviltaan, eikä myöskään musiikin laadusta tingitä.

Laulaja Jon Sebastian Säkkisen ideoima Silta yli synkän virran -Kirka-tribuutti piti alun perin olla vain yhden keikan kokoonpano, mutta kun sana asiasta kiiri, yhtyeellä alkoi olla kosolti kysyntää ja nyt bändi on heittänyt jo lähemmäs parikymmentä keikkaa otolliseen maaperään, etupäässä Pohjois-Suomessa, mutta mahtuupa joukkoon muutama veto etelämpänäkin.

 Raskasta iskelmää Satama Open Airiin


1.4.2019
Raskasta Iskelmää tuo villin kortin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettävän Satama Open Airin festarilavalle. Raskasta Joulua -fanien toiveista syntynyt, ensiesityksensä viime kesänä Iskelmä-festivaaleilla saanut Raskasta Iskelmää vie vuosikymmenien takaa tutut kappaleet uusille, raskaammille urille. Tämän vuoden solisteja ei ole vielä julkistettu, mutta viime suvena iskelmien heviversioita kajauttivat Tony Kakko, JP Leppäluoto ja Antti Railio. Kakko tulkitsi muun muassa Freemanin Ajetaan tandemilla ja Dannyn Kesäkatu ja Kirkan Surun pyyhit silmistäni pois -hitit.

Kesän 2019 entuudestaankin kovan kattauksen täydentävät lisäksi Chisu, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Vesterinen yhtyeineen, Sanni, Jannika B sekä Roope Salminen & Koirat.

Raskasta Iskelmää -kokoonpanon lisäksi festivaalin ohjelmistoa täydentävät viime vuonnakin Kemissä nähty Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Vesterinen yhtyeineen, Sanni, maaliskuussa uuden albuminsa julkaissut Jannika B, paluun keikkalavoille levytystauon jälkeen tekevä Chisu sekä Suomen parhaan bilebändin asemasta kemiläisen Grooving High Allstarsin kanssa seitsemän vuotta sitten ankarasti kamppaillut Roope Salminen & Koirat.

 

Yleisön toiveita on todellakin kuultu, sillä vast´ikään uuden albumin julkaissut Vesterinen yhtyeineen lukeutuu toivotuimpien artistien katraaseen. Sama pätee myös Apulantaan, jonka kanssa festivaalin aikataulut eivät ole aiemmin sopineet kohdalleen, mutta Satama Openin kymmenennen juhlavuoden kunniaksi yksi yleisön eniten toivotuimmista yhtyeistä saapuu Kemiin.

Kemin Satama Open Airissa kuullaankin ennätysmäärä festivaalilla ensimmäistä kertaa esiintyviä artisteja. Perjantaina lavalla kuullaan muun muassa parhaillaan tauolla olevan Haloo Helsinki! -yhtyeen solistin Elli Haloon sooloprojekti Ellips. Samana iltana lavalle nousevat räp-kentältä tutut Gasellit, sekä Pyhimys, joka tuo Kemiin ennennäkemättömän Neljä vuodenaikaa: Kesä -konsertin, joka jatkaa viime vuonna alkanutta konserttisarjaa. Kesä on Neljä vuodenaikaa -sarjan viimeinen osa.

Perjantain tasokkaan annin täydentävät suomirockjyrä Popeda, alati uusiutuva J. Karjalainen, ihastuttava Ellinoora ja karismaattinen Anssi Kela. Lauantaina Kemiin saapuvat suuressa suosiossa oleva Amorphis sekä Pauli Hanhiniemen johtama Kolmas Nainen, Ilkka Alangon liidaama Neljä Ruusua ja Vesala.

Satama Open Air ottaa paikkansa kesän festivaalikartalla 2.-3.8. Kemin Ruutinrannan puistossa. Festivaalin lipunmyynti on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti ja yli 2 000 asiakasta on jo varmistanut tulonsa puolen Suomen kovimpiin kesäjuhliin.
- Ennakkolipunmyynti on lähtenyt käyntiin hyvin. Ystävänpäivä-kampanjamme myytiin loppuun, vaikka lippukiintiötä kasvatettiin kampanjan aikana, festivaalin promoottori Markku Köngäs kertoo.

Satama Open Air kaupunkifestivaali järjestetään jo kymmenettä kertaa. Vuonna 2018 festivaali keräsi yli 11 000 musiikin ystävää. Helteinen lauantaipäivä olikin kokonaan loppuunmyyty.

Satama Open Air -artistit 2019

Perjantai 2.8.: Popeda, Ellips, Chisu, Pyhimys, Teflon Brothers, J.Karjalainen, Ellinoora, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Gasellit ja Hovimuusikko Ilkka.

Lauantai 3.8.: Kolmas Nainen, Neljä Ruusua, Roope Salminen & Koirat, Jannika B, Vesala, SANNI, Vesterinen Yhtyeineen, Raskasta Iskelmää, Amorphis, Apulanta, Hovimuusikko Ilkka

Kolmas Nainen Satama Open Airiin

Kemissä nähdään myös Vesala ja Elli Haloon Ellips.

19.2.2019
Legendaarinen suomirockyhtye Kolmas Nainen saapuu Kemin Satama Open Airiin lauantaina 3. elokuuta. Muita festivaalin tuoreita kiinnityksiä ovat tauolla olevasta Haloo Helsinki! yhtyeestä tuttu Elli Haloo Ellips -sooloprojekteineen sekä puolentoista vuoden keikkatauon jälkeen festarilavoille palaava Vesala. Ellips ottaa Satama Open Airin lavan haltuunsa perjantaina 2. elokuuta ja Vesala lauantaina 3. elokuuta.


Vuonna 1982 perustettu, Alavuden Dr. Feelgoodiksikin nimetty Kolmas Nainen ponnahti julkisuuteen vuonna 1984 Rockn SM-kisoista sijoituttuaan toiseksi tasapistein voittajaksi julistetun Per Guntin kanssa.

Suomirockin kivijalkoihin lukeutuvalla yhtyeellä riittää koko kansan tuntemia hittejä ja juurevat kappaleet puhuttelevat edelleen. Niihin lukeutuvat muun muassa Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Niin sen täytyi olla, Tango Taisteluni, Tähän aikaan vuodesta, Onpa kadulla mittaa!, Ooh, Sammy!, Oi Suomen nuoria!, Pyörteeseen, Kai mä tästäkin toivun, Sekunnit ja tunnit, Äiti pojastaan pappia toivoi, Valehtelisin jos väittäisin, Hyvää ja kaunista, Me ollaan ne, Lautalla, Sähkökitara, hyvää tahtoa ja kavereita ja Raatona maantiellä.

Yhtye on julkaissut yhdeksän studioalbumia, joista viimeisin Me ollaan Ne vuonna 2013. Yhtye on vuosien varrella välillä hajonnut, mutta keikkaillut silti satunnaisesti. Yhtyeen hyvästä yhteishengestä kertoo paljon se, että kuusimiehinen kokoonpano on tällä hetkellä sama kuin 30 vuotta sitten, kun Kolmas Nainen aloitti pitkän ja menestyksekkään taipaleensa.

Kolmannen Naisen muodostavat Pauli Hanhiniemi (laulu), Sakari Pesola (kitara), Raimo Valkama (basso), Pasi Kallioniemi (rummut), Timo Löyvä (kitara) ja Timo Kivikangas (kitara).


Vesala on 2000-luvun renessanssinero, joka kuuluu Suomen lahjakkaimpiin taiteilijoihin. Debyyttisooloalbumi Vesala julkaistiin vuonna 2016 ja huikean vastaanoton saanut levy vahvisti Vesalan asemaa omaleimaisena artistina. Hänet palkittiin arvostetulla Junnu Vainio -palkinnolla vuonna 2016 sekä vuoden 2017 Emma Gaalassa peräti neljällä Emmalla; Vuoden naisartisti, Vuoden pop, Vuoden biisi ja Vuoden albumi. Levyn jälkeen julkaistut singlet Muitaki ihmisii, Nyt on lähtö ja Monta nimee ovat kaikki nousseet radio- ja suoratoistolistojen kärkisijoille.

Vesala julkaisi äskettäin myös tiedon Hartwall Arenan soolokeikka-debyytistään. Vesala kapuaa Hartwalille lokakuussa, mutta sitä ennen hänet nähdään Satama Open Airissa.


Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloo julkaisi kuukausi sitten Ellips-sooloprojektinsa ensimmäisen singlen Maailma on rikki. Elli vastaa singlen sekä koko huhtikuussa julkaistavan albumin sävellyksistä ja sanoituksista.
- Tää biisi ja tuleva levy on muhinut mun päänsisäisessä maailmassa pitkään. On ihana saada vihdoin ulos tää pläjäys ja tärkeä päästää ulos noi aiheet mitä tuolla on. Maailman pohdintaa, Eli huokaili singlejulkaisun tiedotteessa.

Ellips-projektin yhtyeessä soittavat Sami Kuoppamäki (rummut), Juho Kanervo (basso), Timo Kämäräinen (kitarat), Janne Puurtinen (koskettimet) ja Markus Pajakkala (puhaltimet).


Aiemmin Satama Open Airiin saapuvista artisteista on julkistettu Gasellit, Teflon Brothers, Anssi Kela, Ellinoora, Pyhimys, Amorphis, Apulanta, Neljä Ruusua, Popeda, J. Karjalainen ja Hovimuusikko Ilkka. Kaikkiaan festariin saapuu yli 20 eturiviin lukeutuvaa artistia.

Amorphis Kemin Satama Open Airiin

4.2.2019
Metalliyhtye Amorphis saapuu Satama Open Air -festivaaleille Kemiin. "Perämeren Monacossa" yhtye nähdään lauantaina 3. elokuuta ensimmäistä kertaa.

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Yhtye myi satoja tuhansia levyjä ja teki mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki löi itsensä läpi isommassa mittakaavassa.

Suomessa bändi on saavuttanut seitsemän kultalevyä, vastaanottanut vuoden metallialbumin Emman sekä esiintynyt lukuisille loppuunmyydyille saleille. Yhtyeen muodostavat Tomi Joutsen laulu, Esa Holopainen soolokitara, Tomi Koivusaari rytmikitara, Santeri Kallio koskettimet, Olli-Pekka Laine basso ja Jan Rechberger rummut.

Debyyttialbuminsa The Karelian Isthmus bändi loi vuonna 1992 ja viimeisin albumi Queen of Time ilmestyi toukokuussa 2018. Queen Of Time nousi myyntilistojen kärkeen useassa maassa. Kotimaassaan Suomessa yhtye nappasi itselleen ykkössijan, ja peräti kuudessa eri maassa albumi nousi edeltäjäänsä Under The Red Cloud korkeammalle sijalle.

Pyhimys ja Gasellit

Satama Open Airin Facebook-sivujen mukaan Kemiin saapuu myös äsken Emma-gaalassa peräti kuusi pystiä kahminut rap-artisti Pyhimys. 37-vuotias Pyhimys sai Emma-pystin jokaisesta kategoriasta, missä oli ehdolla. Näin hänen kirjahyllyään koristavat tällä hetkellä vuoden miessolistin, vuoden hip hop / R&B:n, vuoden albumin, vuoden biisin, vuoden striimatuimman biisin Emmat ja kruununa vielä yleisöäänestyksellä valitun vuoden artistin Emma-pysti.

Suurkauppaus Pyhimyksen lisäksi Satama Open Airiin saapunee myös Emma-gaalassa vuoden yhtyeen tunnustuksen saanut rap-yhtye Gasellit. Myöskään Pyhimys ja Gasellit eivät tiettävästi ole esiintyneet Kemissä aiemmin.

Aiemmin Satama Open Airin artisteista on julkistettu J. Karjalainen, Popeda, Neljä Ruusua, Apulanta ja Hovimuusikko Ilkka. J. Karjalainen sai Emma-gaalassa Vuoden rockalbumin pokaalin levyllään Sä Kuljetat mua.

Satama Open Airilla on menossa Ystävänpäiväkampanja 14.2. saakka. Kampanja-ajan kahden päivän rannekkeen voi ostaa Ticketmasterista 59 euron hintaan.

Thirty Seconds To Mars Qstockin pääesiintyjäksi

31.1.2019
Yhdysvaltalainen rock-yhtye Thirty Seconds To Mars on oululaisen Qstock-festivaalin lauantain pääesiintyjä. Näyttelijänäkin tunnetun Jared Leton ja hänen veljensä Shannonin vuonna 1998 perustama Thirty Seconds To Mars on julkaissut pitkän taipaleensa aikana viisi studioalbumia ja soittanut loppuunmyytyjä keikkoja eri puolilla maailmaa. Suomessa yhtye nähtiin viimeksi Monolith-kiertueen tiimoilta Helsingin jäähallissa viime vuoden huhtikuussa.


Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat maaliskuussa uuden levyn julkaiseva Children Of Bodom, viimeistä vuotta yhdessä esiintyvä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Teflon Brothers, Don Huonot, Sanni ja Ruusut.
- Thirty Seconds To Marsin saaminen Qstockiin oli meille hieno työvoitto. Jared Leto yhtyeineen tuo Qstockiin mittavan shown, joka epäilemättä tulee olemaan yksi festivaalin historian hienoimmista, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.
- Muilta osin ensi kesän ohjelma koostuu sopivasti uusista mielenkiintoisista artisteista sekä vanhoista tutuista. Qstockin tapaan genreissä liikutaan hyvin laajalla alueella. Kesää kohti mentäessä ripotellaan vielä lisää julkistuksia, ja valmiit aikataulut kevään aikana.


Qstockin lipunmyynti on alkanut Ticketmasterin myyntikanavilla tänään torstaina. Myynnissä ovat päiväkohtaisten ja kahden päivän lippujen ohella VIP-alueelle oikeuttavat liput sekä Qstockin verkkokaupasta saatavat drinkki- ja ruokaliput.
Lisäksi Thirty Seconds To Marsin keikalle on tarjolla erilaisia lisäpaketteja, jotka pitävät sisällään muun muassa fanitapaamisen tai keikan seuraamisen Qstockin päälavalta ja signeerattuja fanituotteita. Lisätietoja Qstockin Liput-sivulta.

300 ensimmäistä lipunostajaa saavat kaupanpäällisiksi Vallila X Qstock -festarikassin. Tekstiilitaiteilija Matleena Issakaisen suunnitteleman Oulu-kuosin nimenomaan Qstockia varten uusittu väritys hehkuu festivaalin kesäistä tunnelmaa ja valoisia iltoja, ja kassiin on kirjailtu Qstock-logo. Tukevassa puuvillakassissa on reilusti tilaa festarivarusteille ja näppärä sisätasku pikkutavaroille. Kassit toimitetaan kevään aikana.


Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 26.-27.7.2019. Qstock on ollut loppuunmyyty jo kuutena kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 35 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Toistaiseksi julkistetut esiintyjät

Perjantai 26.7.: The Offspring (US), Ville Valo & Agents, Children Of Bodom, JVG, Vesala, Michael Monroe, Elastinen, Beast In Black, Teflon Brothers, Ruusut, The 69 Eyes, Radiopuhelimet, Rytmihäiriö.

Lauantai 27.7.: Thirty Seconds To Mars (USA), Airbourne (AU), Apulanta, Don Huonot, SANNI, Popeda, Stam1na, Kaija Koo, Evelina, Anna Puu, Vesterinen Yhtyeineen, Barbe-Q-Barbies, Infected Rain (MD), Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana.

Satama Open Air julkaisi ensimmäiset kiinnityksensä

15.1.2019
Satama Open Air on julkistanut ensimmäiset artistikiinnityksensä vuodelle 2019.  2.-3. elokuuta Kemissä pidettäävään festivaaliin saapuvat ensimmäistä kertaa Apulanta ja J. Karjalainen sekä aiemminkin festivaalissa nähdyt Popeda ja Neljä Ruusua.

Järjestäjien mukaan heinolalainen Apulanta on ollut Sataman Open Airin toivotuimpia yhtyeitä, ja tänä vuonna myös aikataulut natsasivat, jotta yhtyä nähdään Kemissä. Sitä ennen kulttimaineeseen noussut yhtye valloittaa keväällä loppuunmyydyn Hartwall Arenan.

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Lokakuussa julkaistu uusin albumi Sä Kuljetat mua on vuonna 1981 levytysuransa aloittaneen maestron 23. studioalbumi. Hittejä, kuten Doris, Sankarit, Mennyt mies ja Meripihkahuone, miehellä riittää vaikka muille jaettavaksi.

Vuonna 1982 perustettu joensuulainen poprock-yhtye Neljä Ruusua on jo pitkään lukeutunut suomalaisen popmusiikin kulmakiviin. Viime vuonna yhtye täytti jo 36 vuotta. Edelliset kerrat yhtye on esiintynyt Satamassa vuosina 2015 ja 2017.

Suomirockin kivijalaksi ja kurkihirreksi tituleerattu Popeda tuo tänä vuonna Kemiin mukanaan omat puhallinsoittajat. Tämä kova rockjärkäle on koettu Kemissä aiemmin vuosina 2013, 2017.

Lisäksi hurtilla huumorilla ja ammattitaidolla festariyleisöä viihdyttävä Hovimuusikko Ilkka on tänäkin vuonna mukana.

Jos mieli halajaa festareille mahdollisimman edullisesti, nyt on aika hankkia liput, sillä kahden päivän ranneke Satama Open Airiin on ystävänpäivätarjouksessa 14.2. saakka hintaan 59 €. Lippuja myy Ticketmaster. Ikäraja festivaaleille on 18 vuotta.

The Offspring ja Airbourne Qstockiin

Oululaisfestivaali julkisti 20 ensi kesän esiintyjää ja aloitti joululippujen myynnin.

29.11.2018
Yhdysvaltalainen punk rock -suuruus The Offspring ja australialainen hard rock -yhtye Airbourne ovat oululaisen Qstock-festivaalin ensimmäiset isot ulkomaiset esiintyjäkiinnitykset.

The Offspring on julkaissut pitkän uransa aikana yhdeksän pitkäsoittoa, joista vuonna 1994 julkaistu Smash tasoitti tien maailmanlaajuiseen suosioon. Neljä albumia tehneen Airbournen esikoinen Runnin’ Wild puolestaan palkittiin Metal Hammerin Golden God Awardsissa parhaana debyyttialbumina vuonna 2008, ja sittemmin yhtyeen ärhäkät biisit ovat saaneet huomiota myös useiden eri videopelien soittolistoilla.


Suomalaisittain ensi kesän Qstockin kiinnostavimpia nimiä on uusi superkokoonpano Ville Valo & Agents, joka on levyttänyt Rauli ”Badding” Somerjoen aikaisemmin julkaisemattomia kappaleita. Ensimmäinen single Orpolapsi kiurun julkaistiin syyskuussa, ja kokonaisen albumin vuoro on helmikuussa.

Muita tulonsa Qstockiin varmistaneita esiintyjiä ovat Anna Puu, Apulanta, Beast In Black, Barbe-Q-Barbies, Elastinen, Evelina, Infected Rain (MD), JVG, Kaija Koo, Michael Monroe, Popeda, Radiopuhelimet, Rytmihäiriö, Stam1na, The 69 Eyes, Vesala ja Vesterinen Yhtyeineen.


- Ensi kesän ohjelmisto on jo poikkeuksellisen hyvällä mallilla tässä vaiheessa vuotta. Joulun jälkeen isoja uutisia kerrotaan jo tammikuussa, kun muun muassa lauantain pääesiintyjä julkistetaan. Hieno Qstock on tulossa, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Qstockin kysyttyjen joululippujen myynti on alkanut tänään torstaina ja jatkuu vuoden loppuun. Kahden päivän tavallinen lippu maksaa nyt edullisimmillaan 109 euroa, ja hinta nousee ensi vuoden puolella. Joululippuja on myynnissä rajoitettu erä.

Myös VIP-lippujen myynti on alkanut. VIP-lippuun ei sisälly ruoka- ja juomalippuja, vaan ne tilataan erikseen.

Kumpaakin lipputyyppiä saa Ticketmasterin myyntipisteistä. Oulun, Kempeleen, Kemin, Tornion ja Rovaniemen Prismoista liput voi ostaa S-Etukortilla ilman käsittelymaksua.
Päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin tammikuussa.


Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 26.-27.7.2019. Qstock on ollut loppuunmyyty jo kuutena kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi 35 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Ankkurissa tänään esiintyvä Afterglow on avannut Youtube-kanavan, josta löytyy tukku yhtyeen keikkataltiointeja

Kemissä tänään myös kaikkien aikojen ensimmäiset duofestit ja coveroitua apulantaa

5.10.2019
Tänään kemiläisille ja naapurikuntien asukkaille on jälleen tarjolla monipuolista livemusiikkia. Lappilaisen progressiivisen musiikin lipunkantajayhtye Afterglow poimii rusinoita pullasta isojen teemaprojektien jälkeen eli soittelee "greatest hits"-osastolta parhaita paloja vuosien varrelta. Keikkapaikkana on tuttu ja turvallinen Ankkuri ja showtime on klo 23, liput 10 €.

Tuntia aiemmin, kello 22 Rock Bar & Grill laittaa tulille kaikkien aikojen ensimmäiset Duofestit. Lavalle nousee kaksi duoa; Sipe & Tempsa sekä Korppi duo. Sipe (Teemu Sainio) ja Tempsa (Teemu Ylinikka) ovat kemiläisille varsin tuttuja heppuja, ja lupaavat loihtia illan kattaukseen muun muassa tuttuja ysärilekoja. Kaksikon mukaan keikka on ainutlaatuinen ja sama keikkasetti tuskin toistuu.

Korppi duo on puolestaan rovaniemeläis-kuopiolainen kaksikko, jonka setti koostuu rock-covereista ja mainion Korppi-yhtyeen tummasävyisestä suomiprogesta, johon yhdistyvät myös heavy, rock ja etnolaulu.  Duofesteille on vapaa pääsy, kuten useimmille muillekin Kemin rokkibaarin keikoille.


Puolen yön tietämillä Corner Innin lavalle nousee kemiläinen Heinola 10 -kokoonpano, joka tarjoaa musiikkia heille, joille Apulannan musiikki on lähellä sydäntä. Heinola 10 plays Apulanta -kokoonpanon muodostavat Teemu Ylinikka, Teemu Sainio, Henri Tuomivaara ja Erno Jekkonen. Corneriin pääsee kympin pääsymaksulla, ikäraja on K-20. Lipunmyynti alkaa klo 22.


Afterglowlla nyt myös oma Youtube-kanava


Afterglow on julkistanut oman youtube- kanavansa syyskuun alussa 2019.
- Kanavan tarkoitus on koota yhteen paikkaan kaikki videomateriaalit, joita itse olemme tuottaneet. Lisäksi on muutama playlist, johon keräämme suorat linkit muiden julkaisuihin. Kesän 2019 Easy Living in Kemi- festivaalin sunnuntaikonsertista taltioitiin useammalla kameralla materiaalia, näistä osa on jo julkaistu tämän uuden alustan kautta, kertoo yhtyeen taiteellinen johtaja, kosketinsoittaja Matti Adolfsen.
- Julkaisuja on vuosien mittaan tullutkin runsaasti. Näistä kolme on kerännyt yllättävän paljon katselukertoja, Adolfsen jatkaa. Ne ovat (Jerusalem 3700 katselukertaa, Anyway 2500 ja Firth of fifth 1700).

Adolfsenin mukaan tällä hetkellä kanavalla on kolme omaa julkaisua, mutta soittolistojen kautta löytyy parikymmentä muuta julkaisua.
- Materiaalia on tarjolla kaikkiaan yli kolme tuntia. Yksi soittolistoista on koottu vuonna 2011 Bar Koodissa taltioidun “Lamb lies down on broadway” -ensi-illan ympärille. Tuo keikka on nyt melkein kokonaan julkaistu, vain puolenkymmentä biisiä keikan alkupuolelta on julkaisematta. Mukana on myös aiemmin studiossa toteutettu playback- video “Anyway”, Adolfsen huomauttaa.

Linkkejä Afterglow:n keikkataltiointeihin youtubessa:

Seppo Salmi:

Simple human kindness.     https://www.youtube.com/watch?v=bEIu0iBjYOE
Freddie are you ready     https://www.youtube.com/watch?v=1mD_dnjluwU
Karn Evil 4rd impression     https://www.youtube.com/watch?v=c_9h-cdj1tI
Cult Cinema ⅓        https://www.youtube.com/watch?v=SKUEr6K9Bgk
Cult Cinema ⅔         https://www.youtube.com/watch?v=emsHcNDMVjE
Cult CInema 3/3         https://www.youtube.com/watch?v=vtNUq0RXPCg
Here comes the supernatural.. https://www.youtube.com/watch?v=HxuhXXE48jI
In the rapids/it            https://www.youtube.com/watch?v=w2pFTCyi2gI

Ari Eriksson:

Jerusalem            https://www.youtube.com/watch?v=R9A79TQNtrA
Firth of fifth            https://www.youtube.com/watch?v=_7l5NYIhkpw
Anyway:             https://www.youtube.com/watch?v=aqy67eYmf_c
In The Cage            https://www.youtube.com/watch?v=vZJWXpfsjxY
Lilywhite Lilith            https://www.youtube.com/watch?v=dn0dSAp-UAM
The Lamia            https://www.youtube.com/watch?v=5i5MFSLwy1Q

Ville Välkky:

Jerusalem            https://www.youtube.com/watch?v=LGKDlJsgpKg

Matti Adolfsen:

Horizons            https://www.youtube.com/watch?v=HcvwsxqXXcI
The Musical box        https://www.youtube.com/watch?v=jUDeHWI1sfs
Watcher of the skies         https://www.youtube.com/watch?v=CEr-WJd_H4Q
Watcher of the skies     (30th anniversary show, under construction)
Get em out by friday     (under construction)
Come away melinda    (30th anniversary show, under construction)

Jouko Heikkala:

Sameassa Vedessä        https://www.youtube.com/watch?v=gPsEfgGkZOs

Mikko Rintala:     

Lucky Man (unplugged)    https://www.youtube.com/watch?v=-z87tIvdTzI


Kolmas Nainen marraskuussa Tornioon

Yhtye julkaisee syksyllä kymmenennen studioalbuminsa ja lähtee Suomen kiertueelle, Aknestik -yhtye mukana Tornion ja Oulun keikoilla.

13.8.2019
Kolmas Nainen on vaikuttanut suomirockin kartalla vuodesta 1982. Yhtye on julkaissut uransa aikana useita kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Valehtelisin jos väittäisin, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Lautalla.

Syksyllä 2019 ilmestyvä levy on Kolmas Nainen -yhtyeen kymmenes studioalbumi, jonka myötä yhtye tekee kattavan kiertueen Suomessa.

Kolmas Nainen aloittaa rundaamisen Tampereelta 18. lokakuuta ja päättää kiertueen Helsinkiin 14. joulukuuta. Bändi nousee lauteille yhteensä 18 kertaa. Kiertue sisältää kaksi keikkaa myös Pohjois-Suomessa. Tornion Club Teatrialla yhtye nähdään perjantaina 29.11 ja Oulussa lauantaina 30.11.

Elokuun alussa yhtye esiintyi Kemin Satama Open Air -festivaaleilla. Toukokuussa yhtye julkaisi viimeisimmän singlensä Suolaisemmat veet, joka on järjestyksessään yhtyeen 29:s singlejulkaisu.

Vuonna 1982 Alavudella perustettu Kolmas Nainen nousi julkisuuteen vuoden 1984 Rockin SM-kisoissa sijoittumalla toiseksi tasapistein kisan voittaneen Peer Güntin kanssa. Kolmanneksi sijoittui hienoja biisejä tehnyt helsinkiläinen Keba-yhtye, jonka ura jäi valitettavan lyhyeksi. Bändin laulaja ja laulutekijä Ali Alikoski jatkoi uraansa sooloartistina ja Ali & Rosvot yhtyeessä. Yhtyeen rumpali Pete Parkkonen tunnetaan myös Zen Cafe -yhtyeestä.

Myös Aknestik tekee paluun parrasvaloihin

Illa toinen bändi Torniossa ja Oulussa on Aknestik, joka tekee paluun parrasvaloihin, mutta vain hetkeksi. Nuo merten kiharapäät -yhtye päätti aktiiviuransa Raumanmeren juhannusjuhliin kesällä 2002. Soittajat hajaantuivat tahoilleen vietettyään tuossa vaiheessa yli puolet elämästään  koulun fysiikan luokan varastossa perustetussa orkesterissa. Marraskuun keikat eivät merkitse kuitenkaan yhtyeen comebackia.

- Biisit ovat jatkaneet elämäänsä ihmisten mielissä ja olleet mukana heidän elämän tärkeillä hetkillä. Mukava päästä esittämään niitä Aknestik-veljien kanssa pitkästä aikaa, sanoo nykyään sooloileva solisti Jukka Takalo.
- Hyvä että myös Kai Latvalehto, Vesa Kupila, Mikko Rautalin ja Maako Härönen pääsevät lavalta käsin näkemään että kannatti istua 90-luvulla muutama vuosi keikkabussissa. Vuosi menomatkalla nousussa ja toinen vuosi krapulassa kotiin.

Aknestik muistetaan muun muassa biiseistä Suomirokkia, Jokapäivä, Maailma on naisia puolillaan, Avaruuden aikataulut, Jäänmurtaja, Ainoastaan toistaiseksi, Toukokuussa, Sata vuotta kaivossa ja niin edelleen.

Kolmannen Naiset ja Aknestikin keikan ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 15.8. klo 10.00

JK! Juttua täsmennetty Aknestikin osuuden osalta 13.8. klo 22.00

Tällä viikolla synnytetään Meri-Lapin Saundi

Tony Kakko nousee Tornion ja Kemin konserteissa lavalle Meri-Lapin jousikvartetin kanssa, ohjelmistossa mm. Queenia, Beatlesia ja Apulantaa.

27.5.2019
Sonata Arctica -yhtyeen keulamies, laulaja ja launtekijä Tony Kakko on keskiviikkona ja torstaina jälleen uuden haasteen edessä, kun hän laulaa Meri-Lapin jousikvartetin solistina Kemissä ja Torniossa pidettävissä konserteissa. Kokonaisuudesta syntyy Meri-Lapin Saundi.

Jousikvartetin kanssa Kakko ei ole aiemmin esiintynyt, mutta Kemin kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian kanssa kylläkin. Monipuolisuutensa laulajana Kakko on todistanut myös Northern Kings -yhtyeessä sekä Raskasta Joulua- ja Raskasta Iskelmää- projekteissa.


Tämän viikon konserteissa biisilista on varsin mielenkiintoinen. Kappalelistalta löytyvät muun muassa Kakon fanittaman Queen -yhtyeen Bohemian Rhapsody ja Love of My Life, Sealin Kiss from A Rose, Rolling Stonesin Paint It Black ja Paul McCartey & Wings -yhtyeen vauhdikas Live And Let Die -pläjäys. Pakettiin sisältyy toinenkin Bond-tunnari, Chris Cornellin mahtipontinen You Know My Name.
Kotimaisista biiseistä löytyy setin varsinaiset yllätykset, kuten Apulannan Piiskaa sekä Skädäm-yhtyeen hitti Katujen Kuningatar. Tietysti kuullaan myös Sonata Arctican omaa tuotantoa, Kakon sävellystuotannon ehdottomiin helmiin lukeutuva Tallulah -balladi.


Meri-Lapin jousikvartetti on vireä ammattimuusikoiden muodostama kamarimusiikkikokoonpano, jonka ohjelmisto on monipuolinen ulottuen lastenmusiikista klassisen musiikin mestariteoksiin.

Vuonna 2013 Lapin Taidetoimikunta myönsi kokoonpanolle Lapin taidepalkinnon maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Meri-Lapin jousikvartetissa soittavat Iida Zelenski (1. viulu), Juhana Inkinen (2. viulu), Matti Mietola (alttoviulu) ja Olli-Pekka Kajasviita (sello).


Konserttien kesto on noin 90 minuuttia ja ne sisältävät väliajan. Konserteissa on A-oikeudet ja väliaikatarjoiluista vastaa Panorama Cafe.

Konsertit:

Keskiviikko 29.5. Meri-Lapin Saundi ja Tony Kakko. Joentalo, Tornio klo 18. Liput 14 / 14 / 9 € teatterin lippukassalta ja ovelta tuntia ennen konserttia. Lippu.fi ostetusta lipusta saat 2 € alennuksen (toimitusmaksu 1 € / ostotapahtuma).

Torstai 30.5. Meri-Lapin Saundi ja Tony Kakko. Sauvosali, Kemi klo 17. Liput 14 / 14 / 9 € teatterin lippukassalta ja ovelta tuntia ennen konserttia. Lippu.fi ostetusta lipusta saat 2 € alennuksen (toimitusmaksu 1 € / ostotapahtuma).

Säkenöivä! valloittaa tanssilattian suomirockilla ja -popilla

Naiskuoron kevätkausi huipentuu ravintolakonserttiin Kemissä 18.5.

28.4.2019
Naiskuoro Säkenöivä!:n kevätkausi huipentuu menevään suomirock- ja -popkonserttiin ravintola Corner Innissä Kemissä lauantaina 18.5. Idea lähti kuoron halusta tehdä jälleen jotain uutta ja erilaista sekä näyttää, että kuorolaulu taipuu loistavasti myös tanssilattialle.

Säkenöivä! Goes Bar -konsertin ohjelmisto kattaa monipuolisesti suomirock- ja -popkappaleita rakastetuista klassikoista uusiin raikkaisiin hitteihin. Myös Kemi 150 -juhlavuoden teema on huomioitu kappalevalinnoissa.

Kuoroa johtaa Säkenöivä joulu -konserteissa kuoron kanssa ensiesiintymisensä tehnyt Tuomas Lampela. Konsertin juontaa Kemin kaupunginteatterin näyttelijä Tatja Hirvenmäki. Bändissä musisoivat kemiläiset taiturit Kari Hautalampi (koskettimet), Jani-Petteri Hägg (kitara), Mikko Raappana (basso) ja Tuomo Jakku (rummut).


Konsertin jälkeen ilta jatkuu vielä livemusiikin merkeissä. Klo 23 menojalalle lyö tahtia Jatkot, joiden aikana kuoron jäsenet esiintyvät erilaisissa kokoonpanoissa bändin kanssa.

Ennakkoliput ovat myynnissä Corner Innissä ja Café Hertassa. Konserttilipun hinta on 15 euroa, ja sillä pääsee sekä konserttiin että Jatkoille. Konsertti on k-18. Pelkästään Jatkoille myydään lippuja ovelta kahdeksan euron hintaan. Jatkoille ikäraja on k-20.

Eppu Normaali ja Lauri Tähkä elokuussa Torandaan

"Kaikkien aikojen Venetsialaisissa" elokuussa esiintyvät myös Waldo´s People ja Portion Boys. Ohjelmassa myös tulishow ja ilotulitus.

29.3.2019
Eventworks ja Toranda ovat kiinnittäneet lauantaina 24.8.2019 juhlittaviin Torandan Venetsialaisiin tyrmäävän komean esiintyjäkaartin.

Kaikkien aikojen Venetsialaisissa lavalle nousevat suomirockin ikoniyhtye Eppu Normaali, Suomen valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Lauri Tähkä, energinen elektronista tanssimusiikkia esittävä Waldo´s People sekä hulluttelua ja hauskanpitoa jo vuodesta 2010 harrastanut bilebändi Portion Boys. Lisäksi unohtumaton ilta sisältää tulishown ja ilotulituksen.

Illan musiikillisen annin avaava Eppu Normaali on ihastuttanut suomalaisia jo 40 vuoden ajan. Jääräpäisesti itseltään näyttävä ja kuulostava yhtye on tehnyt jo nyt historiaan jälkensä jättävän uran, eikä loppua taipaleelle näy.

Punkhitillä Poliisi pamputtaa taas suuren yleisön tietoisuuteen noussut yhtye siirtyi kakkosalbumillaan Maximun jee & jee (1979) poprockin suuntaan ja on tehnyt valtavan määrän kaikkien suomalaisten tuntemia kappaleita, kuten Murheellisten laulujen maa, Kitara, taivas ja tähdet, Tahroja paperilla, Vuonna 85, Vihreän joen rannalla, Joka päivä ja joka ikinen yö, Pimeyden tango, Näin kulutan aikaa ja balladi kaiken turhuudesta.

Eppu Normaalin muodostavat Martti Syrjä (laulu), Mikko "Pantse" Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu) ja Aku Syrjä (rummut). Torniossa Eppu Normaali on ollut harvinainen vieras. Rajakaupungissa yhtye nähtiin edellisen kerran kymmenen vuotta sitten Klubiotteella -kiertueellaan ja sitä edellisen kerran viime vuosituhannella.

Karismaattisella Lauri Tähkällä on luontainen halu ja taito viihdyttää yleisöä. Parhaillaan Palavaa vettä -konserttisalikiertueella oleva mies on yksi Suomen parhaista esiintyjistä, joka ei jätä yleisöään koskaan kylmäksi, Elonkerjuu -yhtyeen solistina uransa aloittanut Tähkä on vuonna 2011 alkaneella soolourallaan levyttänyt viisi albumia, joista tuorein, intensiivinen Meidän tulevat päivät julkaistiin muutama päivä sitten. Miehen kokemuskoppa on kasvanut myös muun muassa Voice Of Finland -kykyjenetsintäkilpailun tähtivalmentajana vuosina 2012-2013, sekä Vain elämää -tv-sarjan esiintyjänä.


Portion Boys perustettiin vuonna 2010 kolmen kaveruksen toimesta. Päämääränä oli pitää hauskaa, tehdä biisejä ja YouTubeen musiikkivideoita, jotka toisivat ihmisille hyvää ja positiivista mieltä. Kolmikon ensimmäinen biisi oli Pelimiehen Paratiisi, jota seurasi vuonna 2012 hitit Huuleen ja Pumppaa, jonka vuoden 2013 versio on kerännyt jo yli neljä miljoonaa katselukertaa.

Bilepoikabändi sulatti suomalaisten sydämet viimeistään vuoden 2017 keväällä Karjala Takas -kappaleellaan, jonka musiikkivideota on katsottu yli 3,4 miljoonaa kertaa. Suosituin videopläjäys on ollut kuitenkin 5,6 miljoonalla katselulla Sierralla Nevadaan. Miljoonakerhoon trion videoista ovat yltäneet myös Miesflunssa, Lännen Nopein Mies, Loma ja Luolamies.


Elektronista tanssipoppia esittävä Waldo’s People on täyttänyt saleja jo käsittämättömät 25 vuotta. Julkaistuja kappaleita on toista sataa ja listaykkösiä yhtyeeltä löytyy kahdelta vuosikymmeneltä toistakymmentä. Vuonna 2018 Marko "Waldo" Reijosen johtama yhtye teki enemmän loppuunmyytyjä keikkoja kuin koskaan historiansa aikana.

Waldo´s People oli ensimmäinen suomalainen yhtye, jonka musiikkivideo soi säännöllisesti musiikkitelevisio MTV:n pohjoismaisessa versiossa. Kappale oli tietysti U Drive Me Crazy, bändin ensimmäinen hitti vuodelta 1998. Yhtye ehti kertaalleen jo lopettaakin, mutta teki voitokkaan paluun vuonna 2008, josta yhtenä osoituksena esiintyminen Suomen euroviisuedustajana Moskovassa vuonna 2009 kappaleella Lose Control.

Torandan venetsialaiset lauantaina 24.8.2019

Aikataulu:

Klo 19.00 Portit aukeavat
Klo 19.30 Eppu Normaali
Klo 21.00 Tulishow
Klo 21.30 Portion Boys
Klo 22.30 Lauri Tähkä
Klo 00.00 Ilotulitus
Klo 00.15 Waldo´s People

Liput ennakkoon 42,50 € (sis. toimitusmaksun, Liput portilta 52,50 €.

Ikäraja 18 vuotta.

Lisätiedot www.iloirti.fi

Tony Kakko konsertoi Meri-Lapin jousikvartetin kanssa toukokuussa Torniossa ja Kemissä

5.2.2019
Sonata Arctican lauluntekijä ja vokalisti Tony Kakko konsertoi toukokuussa Meri-Lapin Saundi -kokoonpanon kanssa, joka tarkoittaa käytännössä Meri-Lapin jousikvartettia vahvistettuna monitaituri Elias Kauppisella.
Konsertit pidetään keskiviikkona 29.5. Tornion Joentalolla klo 18 ja torstaina 30.5. Kemin Sauvosalissa klo 17. Konserttien kesto on noin puolitoista tuntia ja sisältää väliajan.

- Kaikkia biisejä ei ole vielä valittu, mutta tulossa on poppia, rokkia ja muuta kivaa kvartettisovituksina. Luvassa on siis pari hauskaa keikkaa , levytysstudiolta tavoitettu Tony Kakko myhäilee.
- Monipuolinen kattaus biisejä on tulossa, joissa yhdistyvät erilaiset musiikkityylit. Erityisesti nuoria muistetaan tässä konsertissa, kertoo Länsi-Pohjan musiikkitoimen konserttisihteeri Kati Ravander.

Liput konsertteihin maksavat 14 euroa (peruslippu ja eläkeläiset) 9 euroa (opiskelijat) teatterin lippukassalta ja ja ovelta tuntia ennen konserttia. Lippu.fi ostetusta lipusta saat 2 euron alennuksen (toimitusmaksu 1 € / ostotapahtuma).

Kari Tapio - 15 Kesää laulunäytelmä Keminmaahan 22.2.

* Lisäksi näytelmä nähdään helmikuussa Lapissa myös Kemijärvellä, Inarissa ja Rovaniemellä, maaliskuussa Torniossa ja Pellossa.

* Rooleissa mukana Juse Venäläinen, Marita Taavitsainen, Markku Uhlbäck, Tiina Räsänen ja Dimitri Keiski.

* Lue jutun lopusta myös 15 -kesää kappaleen taustat.


21.1.2019
Sinivalkoinen ääni Kari Tapio on tuttu nimi suomalaisyleisölle, jonka lukuisat esiintymiset ja konsertit tekivät hänestä suositun, kaikkien rakastaman tähden. Läpimurto tapahtui 1970-luvulla kappaleella Laula kanssain, josta menestystarina lähti täyteen lentoon. Hittiputki jatkui ja seuraaviksi suosikeiksi listattiin kappaleet Viisitoista kesää ja Kaipuu. Laulut, joiden sanat yleisökin osasi ja lauloi mukana. Ja näin tapahtuu edelleenkin.

Vuonna 2019 laulajalegenda on jälleen tapetilla, sillä suuren suosion kesällä 2018 Jyväskylän lentokentän läheisyydessä Kuikan kylässä sijaitsevassa Ränssin kievarin kesäteatterissa saanut Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä valloittaa nyt konserttisaleja eri puolilla Suomea. Näytelmäkiertueen järjestävät yhteistyössä ohjelmatoimisto Gramofoni, Juse Venäläinen ja Joona Jalkanen.


Mistä näytelmä kertoo, kun Kari Tapion laulut, esiintymiset tanssipaikoilla ja konserteissa ovat käyneet tutuiksi useimmille suomalaisille vuosien varrella? Julkisuus on tarjonnut oman näkökulmansa laulajatähden elämästä, mutta näytelmä valottaa sitä, mitä oikeasti tapahtui kulissien takana.

Näytelmä vastaa esimerkiksi kysymyksiin millaista oli Kari Tapion ja hänen vaimonsa Pian arki ja mitkä olivat ne salaisuudet, joista ei puhuttu. Laulunäytelmä siis avaa ovia sinne, minne ei aikaisemmin päästetty ketään. Kiertue vie katsojan kulissien taakse, Kari Tapion kotiin ja arkipäivään, joissa värikkäät tapahtumat seuraavat toisiaan.

Kiertue tarjoilee samalla ainutkertaisen aikamatkan maamme kevyen musiikin historiaan, jonka keskiössä on Kari Tapion ja Pian julkisuudessakin tiiviisti seurattu 46 vuotta kestänyt rakkaustarina.


Kari Tapiota näyttelee laulunäytelmän käsikirjoittaja, viihteen monitoimimies Juse Venäläinen ja Pia-vaimon roolissa nähdään tangokuningatar Marita Taavitsainen. Kari Tapion uran aikalaisten, tunnettujen esiintyjien, saappaissa astelevat tangokuningatar Tiina Räsänen sekä kiertueella mieslaulajan roolia puoliksi esittävät Markku Uhlbäck ja Dimitri Keiski.

Onnentähti-orkesteri säestää kiertueella Kari Tapion tunnetuksi tekemiä lauluja. Työtiimissä häärii tiiviisti myös Kari Tapion poika Joona Jalkanen, jonka läsnäolo tuo tekemiseen viimeisen silauksen.

Keminmaan Vallenius-salissa esitys nähdään perjantaina 22. helmikuuta klo 19 alkaen, seuraavana päivänä Kuusamossa, sunnuntaina 24.2. Kemijärvellä, maanantaina 25.2 Inarissa ja tiistaina 26.2. Rovaniemellä. Keminmaan keikalle lippuja myy Ticketmaster.fi -palvelun lisäksi 
Keminmaan Kukka osoitteessa Jokisuuntie 8.


Kiertue saapuu uudelleen Lappiin maaliskuun puolivälissä. Tuolloin esitys nähdään Torniossa uuden Grand Hotelin vihkiäisissä perjantaina 15.3. ja seuraavana päivänä Pellon Rohkihallissa.


15 kesää -kappaleen taustaa

Laulunäytelmän nimi Viisitoista kesää tulee suomenkielisestä, Juha ”Watt” Vainion sanoittamasta versiosta Smokie-yhtyeen tunnetuksi tekemään kappaleeseen Living Next Door to Alice. Sen alkuperäinen julkaisija on australialainen laulutrio New World (1972), jonka versio nousi Australian listalla sijalle 35. Smokie levytti oman versionsa 1976 ja teki kappaleesta maailmanlaajuisen hitin. Ykköseksi se nousi Australiassa, Itävallassa, Hollannissa, Saksassa, Irlannissa, Norjassa ja Sveitsissä. Ruotsissa kappale oli parhaimmillaan listakolmosena, Englannissa viidentenä, Uudessa Seelannissa 7:s, Kanadassa 17:s ja USA:ssa Billboardin listalla sijalla 25.

Kappaleen on säveltänyt Mike Chapman ja alkuperäisversion sanoitti Nicky Chinn. Samainen parivaljakko kirjoitti paljon muitakin kappaleita Smokie -yhtyeelle ja monelle muullekin yhtyeelle ja artistille.


Chinnichap -kaksikkona tunnetut säveltäja-sanoittajat kirjoittivat Smokielle myös muun muassa kappaleet Pass it around, Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me, If You Think You Know How to Love Me, Something's Been Making Me Blue, Wild Wild Angels, I'll Meet You at Midnight, It's Your Life, Oh Carol ja For a Few Dollars More. Näistä suomenkielisenäkin nimellä Keskiyön aikaan suosioon nousi  I'll Meet You at Midnight, jonka myös sanoitti Juha "Watt" Vainio. Kappaleen tunnetuin levyttäjä on Markku Aro, jonka lisäksi muun muassa Kikka on levyttänyt sen.

Smokien ohella tunnetuipia yhtyeitä, joille Nicky Chinn ja Mike Chapman rustasivat listahittejä olivat Sweet, Suzi Quatro, Mud, Arrows, Racey ja Exile. Chapman myös tuottanut läpimurtoalbumeja Blondie- ja The Knack -yhtyeille, joiden lisäksi hän on tuottanut albumeja mm. Abbasta tunnetulle Agnetha Fältskogille, joka muuten on Rokkineuvoksen tädin miehen serkku - ihan oikeasti, melkein sukulainen siis - sekä Girlscool -yhtyeestä tunnetulle Lita Fordille. Artisteja, joille Chapman on säveltänyt biisejä ovat muun muassa Tina Turner ja Pat Benatar.


Mutta palataanpa Viisitoista kesää -hittiin. Kari Tapio levytti kappaleen vuonna 1977. Siitä tuli hänen toinen hittinsä – ensimmäinen oli ollut Vexi Salmen sanoittama Laula kanssain vuonna 1976. Vainio ei sanoittaessaan tiennyt, kenellä kappale menisi levytettäväksi. Kun Kari Tapio kävi kiittämässä Vainiota hienosta sanoituksesta, Vainio naurahti, että olisi tehnyt sanoituksesta vieläkin paremman, jos olisi tiennyt hänen levyttävän sen. Heistä tuli ystäviä. Kari Tapion versio julkaistiin samana vuonna singlenä ja albumilla Kaipuu.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen, syntyi 22.11.1945 Suonenjoella ja kuoli 7.12.2010 Espoossa.

Terveet Kädet tekee lyhyen paluun

Bändi juhlii 1980-luvun tuotannon kokoavan vinyyliboksin julkaisua kolmella keikalla.

20.1.2019
Läjä Äijälän luotsaama legendaarinen Terveet Kädet -yhtye lopetti toimintansa vuonna 2016 liki neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen. Äijälä ilmoitti, että yhtye ei ollut hänelle enää ajankohtainen. Tuolloin bändi laittoi pillit pussiin ja sen viimeisin kokoonpano jatkoi keikkailua sekä levyjen tekoa Lapin Helvetti -nimellä, julkaisten nimeään kantavan debyyttilevynsä vuonna 2017 Svart Recordsin kautta.

Vuodesta 1979 operoinut hardcore-yhtye keräsi vuosien varrella ihailijoita maailmanlaajuisesti metalliyhtye Sepulturan jäsenistöstä Faith No Moren Mike Pattoniin ja ehti kiertää kotimaansa lisäksi myös valtameren tuolla puolella. Yhtyeen arvostuksen ja 40. juhlavuoden kunniaksi Svart Records on koostanut yhtyeen 1980-luvun tuotannosta kaikkiaan viiden vinyylilevyn kokoelmaboksin, joka sisältää laajan liitelehden asiaankuuluvine valokuvineen, haastatteluineen ja diskografioineen. Terveet Kädet -yhtyeen TK POP 1980 – 1989 viiden vinyylilevyn kokoelmaboksi ilmestyy 1. helmikuuta.

Viime vuonna 60-vuotisjuhliaan viettänyt Veli-Matti ”Läjä” Äijälä valittiin Lapin Kansan yleisöäänestyksessä 2017 Vuosisadan lappilaiseksi. Äijälä oli äänestyksessä murskaavan ylivoimainen saaden yli 40 prosenttia annetuista äänistä. Äjälä nappasi 1880 ääntä, kun kakkoseksi sijoittunut poppari Antti Tuisku sai 824 ääntä.

Viime vuonna ilmestyi myös Katariina Vuoren kirjoittama elämänkerta Läjä Äijälä – kulttibändien kuningas, Like -kustantamon kautta.

Terveiden Käsien lopettamispäätöksestä huolimatta Äijälä ilmaisi halunsa tehdä kattavan julkaisun kunniaksi Lapin Helvetin nykykokoonpanolla rajoitetun määrän keikkoja, joilla se soittaa pelkästään Terveet Kädet -yhtyeen 1980-luvun materiaalia. Mitään sekakokoonpanoja ja kokkapuheita näissä juhlissa on turha odotella, vaan luvassa on kunnon täysi tunti turpaanvetoa vanhaan malliin.

Terveisen Käsien keikat järjestetään 21.2. Oulun 45 Specialissa, 22.2. Tampereen Vastavirta-klubilla ja 23.2. Helsingin Lepakkomiehessä. Nelivitosen keikalle liput maksavat ennakkoon Nelivitosesta 10 euroa ja Tiketistä 11,50 euroa, ovelta 13 €. Narikkamaksu on 2,50 ja keikka on K-18.

M.A. Numminen ja Pedro Hietanen Haaparannalle

20.1.2019
Mauri Antero Numminen ja Pedro Hietanen saapuvat Ruotsinsuomalaisten päivänä Haaparannalle. Koko perheen konserttI järjestetään Haaparannan Folkets Husilla sunnuntaina 24. helmikuuta klo 17.00 – 18.30 suomen aikaa.

M.A. Numminen on viihdyttänyt suomalaisia jo yli 50 vuoden ajan. 1970-luvun alussa hän levytti laulun Kissa vieköön!, josta menestys alkoi. Sen jälkeen tulivat Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä, Kumipallo ja monet muut laulut, jotka ovat yhä hänen ohjelmistossaan.

M.A. Numminen on tunnetusti myös työskennellyt lastenkulttuurin parissa jo yli 45 vuotta. Ensimmäiset lastenlaulunsa hän teki vuonna 1970. Silloin syntyi mm. Valtava jänis, laulu, joka on yhä hänen ohjelmistossaan. Kansansuosikiksi Numminen nousi lastenlauluillaan elokuvassa Herra Huu – Jestapa Jepulis, Penikat Sipuliks (1973) ja TV-sarjassa Jänikset maailmankartalle! (1977).

Numminen on levyttänyt useista kappaleistaan ja levyistään myös ruotsinkielisen version. Kotimaisten kielten lisäksi hän on levyttänyt kappaleita myös esimerkiksi englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja esperantoksi.

Monitoimimies M.A. on myös kirjoittanut kirjoja, joista kuuluisin on vuonna 1986 julkaistu Baarien mies, seikkailu keskiolutbaarien maailmassa. Vuonna 1998 M.A. julkaisi uuden teoksen Tango on intohimoni, joka on sekä kaunokirjallinen romaani että tietoteos suomalaisesta tangosta. Se on ilmestynyt myös ruotsiksi ja saksaksi. Myös Baarien mies ilmestyi Saksassa syksyllä 2003 nimellä Der Kneipenmann.

M. A. Nummisen pitkäaikainen esiintymiskumppani Pedro Hietanen tuli M.A.:n kumppaniksi rock-musiikin parista. Hän oli soittanut useissa orkestereissa, mm. Wigwam-yhtyeessä ympäri Eurooppaa. Vuonna 1977 miesten tiet kohtasivat ja taivalta on jatkunut siis 40 vuotta. Vuonna 1988 syntyivät television suositut eläinhahmot Gommi-jänis ja Pommi-kissa. M. A. esittää jänistä, Pedro kissaa.

Myös M.A. Nummisella on vahva rocktausta. 1960-luvulla Numminen tunnettiin eräänlaisena underground -taiteilijana, joka kohahdutti lauluillaan kuten Nuoren aviomiehen on syytä muistaa ja Unto Monosen säveltämällä Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa -kappaleilla.

Numminen oli myös Suomen Talvisota 1939–1940 -ryhmän. Alkuaikoinaan Numminen pyrki usein tietoisesti ärsyttämään ihmisiä. Tässä hän onnistui hyvin esimerkiksi tulkitsemalla Schubertin liedejä omalla lauluäänellään. Vuonna 1970 Numminen perusti pianisti Jani Uhleniuksen kanssa Uusrahvaanomainen jatsiorkesteri -yhtyeen, joka on toiminnassa edelleen.

M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen konsertin ennakkolippuja saa Haaparannan kirjastosta maanantaista 4. helmikuuta lähtien. Loput liput myydään konserttipaikan ovelta, mikäli niitä on jäljellä ennakkomyynnin jälkeen. Liput maksavat 100 kruunua tai 10 euroa aikuisilta, lapsilta 50 kruunua tai 5 euroa.

Nouseeko muun muassa Portobello pitkästä aikaa Meripuiston laululavalle Meripuistorock 2019 -tapahtumassa. Kuvassa Portobello lämpäämässä Dingoa 1980-luvulla.

Meripuistorock tuo 90-luvun kemiläisbändit lavalle

12.1.2019
Ensi kesänä Kemin Meripuistossa järjestetään iso konsertti, joka tuo lavalle 1990-luvulla keikkailleita kemiläisbändejä. Perjantaina 12. heinäkuuta järjestettävä Meripuistorock -konsertti tulee olemaan yksi ensi kesän Easy Living In Kemi -tapahtuman pääkonserteista ja osa Kemin kaupungin 150-vuotistapahtumia.

Konsertista on tulossa massiivinen, sillä tavoitteena on saada saada mukaan noin 20 bändiä ja kullekin on luvassa noin 20 minuutin setti, jolloin konsertille tulisi vääjäämättä mittaa vähintään runsaat seitsemän tuntia. Musiikkityylillä ei ole väliä, vaan kaikki käy iskelmästä heviin ja siltä väliltä. Ainoa kriteeri on, että yhtye on keikkaillut 1990-luvulla.

Tapahtuman Facebook-sivuilla muutama bändi on jo ilmoittautunut mukaan ja keskustelussa on nostettu esiin liuta mahdollisesti tapahtumaan tulevia bändejä. Näitä ovat esimerkiksi Jokamiesluokka, The Midwinter, Tassuvaivat, White Caps, Outoleikki, Make & Tike Allstars, Sleepwalk, Seksuaalikarma, Wasteland, Burn, Killers Crew, Santa Lucia, Nicepappi, Alley Cats, Minea, Quo Vadis, Portobello, Punaiset Delffiinit, Mika & Pullasormet ja Afterglow. Ja kuten kaikki tietävät tässä on vain pieni osa 1990-luvulla toimineista kemiläisbändeistä.

Kemiläisten 90-luvulla keikkailleiden bändien jäsenten kokoontumisajo on tarkoitus päättää muutamaan koko bändijoukon yhteisesti esittämään biisiin. Koko jättikeikka on myös tarkoitus taltioida Kemi Factorin toimesta.

Dimitri Keiski Keminmaan joulukonsertin tähtenä

Mukana myös upeaääniset Katja Lukin-Keiski, Marja Hakala ja Elina Kelhä.

20.12.2018
Keminmaan kirkossa pidetään perjantaina 21.12 klo 19 alkaen Tule joulu kultainen -joulukonsertti, jonka tähtenä loistaa monipuolisuudestaan tunnettu ja tunnustettu Dimiri Keiski. Konsertin muut esiintyjät ovat upeaääniset Katja Lukin-Keiski, Marja Hakala ja Elina Kelhä.

Keminmaan kunnan ja Keminmaan seurakunnan järjestämässä konsertissa on glögi- ja piparitarjoilu. Ohjelmamaksu on kymmenen euroa.


Viime vuosina usein Kemi-Keminmaa -alueella esiintynyt Dimitri Keiski nousi julkisuuteen voitettuaan vuonna 2011 Ruotsin True Talent -kilpailun ja on sen jälkeen kiihtyvällä tahdilla keikkaillut niin Ruotsissa kuin Suomessakin.  1960- ja 70-luvun rockista, gospelista ja vanhoista suomalaista tähdistä kuten Kirkasta, Dannystä ja varsinkin Hurriganesista pitävä Keiski on paitsi laulaja, myös erinomainen kitaristi.

Keiski on ja on ollut mukana useissa vaativissa tuotannoissa. Hän on esittänyt Remu Aaltosta Ganes -musikaalissa ja Show must go on -musikaalin pääroolissa Freddie Mercurynä. Lisäksi hän on muun muassa laulanut rock-klassikoita Vantaan ison viihdeorkesterin solistina soolo ja bändikeikkojen ohella.

Taiteilijapariskunnan elämää Kemissä syntyneen ja Keminmaassa varttuneen vaimonsa Katja Lukin-Keiskin kanssa viettävä Keiski on tähän mennessä levyttänyt neljä soololevyä, joista yksi on joululevy.


Katja Lukin-Keiskillä on myös takanaan mittava laulaja-ura. Hän on tullut tunnetuksi Dannyn taustalaulajana D’Voices -duossa, jossa hän on ollut mukana vuodesta 1999 lähtien. Hän on esiintynyt myös lukuisten muiden suomalaisten artistien levytyksillä taustalaulajana.

Ensimmäisen soolosinglensä Vitamiini Lukin-Keiski julkaisi vuonna 2003. Sittemmin hän on julkaissut useita kappaleita, jotka ovat muun muassa olleet Radio Suomen soitetuimpien listalla.

Vuonna 2014 Katja Lukin-Keiski levytti Sonata Arctica -yhtyeen laulaja-lauluntekijä Tony Kakon säveltämän Keminmaa -kappaleen ja julkaisi ensimmäsen sooloalbuminsa Löysin viimein paikan kaivatun.  Hänet on palkittu Vuoden Tanssihitti -palkinnolla vuonna 2012 kappaleestaan Kaipaan Yyteriin.


Marja Hakala ja Elina Kelhä ovat esiintyneet lukuisissa tilaisuuksissa Keminmaa-Kemi -alueella niin erikseen kuin duonakin. Äskettäin he olivat mukana Kemin suuressa kuninkaallisessa joulukonsertissa Kemin kirkossa. Marja Hakala esiintyi viime kesäkuussa myös Sonata Arctica Midsummer Specialissa vierailevana artistina.


Perjantaina aamulla ennen joulukonserttia Keminmaan Lassilan koulun kummina toimiva Katja Lukin-Keiski jakaa nimikkokoulullaan Duuri-palkinnon kahdelle opettajien valitsemalle oppilaalle. Samaan aikaan Pölhön koulun kummi Tony Kakko jakaa Nastatyyppi-palkinnot koulun kuudesluokkalaisten valitsemille oppilaille. Palkinnot luovutetaan koulujen joulujuhlissa.

”Tällaista Säkenöivää ei ole ennen nähty”

Kemiläisellä Säkenöivä!-kuorolla kaksi joulukonserttia ­­– toinen Kemissä, toinen Torniossa.

28.11.2018
Naiskuoro Säkenöivä! virittäytyy joulun tunnelmaan ja toteuttaa monen kuulijansa toiveen järjestämällä kaksi jouluista konserttia.

Säkenöivä joulu -nimeä kantavat konsertit pidetään keskiviikkona 12.12. kello 18 Tornion musiikkitalolla ja perjantaina 14.12. kello 18 Kemin kirkossa. Konserteissa ensiesiintymisensä kuoron kanssa tekee pitkän linjan muusikkotaituri Tuomas Lampela, joka aloitti Säkenöivän johtajana tänä syksynä.

Kuorolta on pyydetty joulukonserttia jo monena vuonna, ja Lampela innostui ideasta heti. Kuoronjohtaja lupaa, että konserttiyleisö tulee yllättymään.
- Säkenöivä joulu on gospelhenkinen, kansainvälinen konsertti, joulun perinteitä unohtamatta. Yleisö saa kuulla sellaista Säkenöivää, mitä ei ole ennen nähty. Sekä Torniossa että Kemissä tullaan kokemaan upea ilta, Lampela luonnehtii.


Säkenöivä joulu -konserttien lippuja myyvät Kemin Café Hertta ja Tornion musiikki. Liput myydään ennakkoon ja käteismaksulla. Lipun hinta on 15 / 5 euroa (0 - 12-vuotiaat).

Säkenöivä!-kuoron aiemmat konsertit Euforiaa ja Neiti Groove ovat olleet loppuunmyytyjä. Kuoro on myös muun muassa esittänyt Sonata Arctican kappaleita Satama Open Air -festivaalilla sekä lämmittänyt yleisöä Juha Tapion keikalla Torniossa.

Joulukonserteissa kuoroa säestävät merilappilaiset muusikot Kari Hautalampi, Jani Kenttä, Petri Hyrkäs ja Olli-Pekka Kajasviita.

Kuorossa laulavat:

1-sopraanot: Anniina Mäntylä, Essi Sainio, Hanna Venäläinen, Pipsa Maikkula, Nelli Tiitinen, Tiina Kopisto, Heta-Jemina Pudas, Heli Alaraatikka, Hannele Tenkku ja Emilia Saarela.

2-sopraanot: Jenni Kaarre, Kaisu Jaakkola, Katja Kiimala, Henna Järvi, Leena Tavi, Maija Poikolainen, Niina Jyrkäs, Elisa Särkelä, Johanna Helttunen, Sanna Kotajärvi, Anette Lindholm, Maria Temonen-Klingenberg ja Saara Rainio.

1-altot: Riikka Grönstrand, Mia Kakko, Miia Mustonen, Virpi Pakisjärvi, Sanna Stark, Tiia Tiihonen, Anette Sankala, Rebekka Mitrunen ja Emma Kola.

2-Altot: Suvi-Tuuli Lehtinen, Taina Nuutinen-Kallio, Elisa Rantamartti, Riitta Sainio, Haataja Jenna-Maari, Emma Liimatainen, Kirsi Marjakaarto, Meiju Parpala ja Emmi Ylikoski.

Johnny Logan Tornioon helmikuussa

Euroviisufanien toiveet toteutuvat kun kisahistorian menestynein laulaja-lauluntekijä esiintyy Club Teatrialla helmikuussa.


23.10.2018
Euroviisut kaksi kertaa laulajana ja kerran säveltäjä-sanoittajan voittanut irlantilainen Johnny Logan tulee Suomen kiertueelle helmikuussa. Varsinkin Pohjoismaissa suurta suosiota nauttiva Logan aloittaa kiertueensa Torniosta helmikuun 8. päivä.

Ensimmäisen kerran Logan voitti Euroviisut vuonna 1980 Hollannissa kappaleella What´s another year. Toisen voittonsa hän nappasi 1987 Brysselissä omalla kappaleellaan Hold Me Now. Vuonna 1992 Linda Martin voitti Ruotsin Malmössä Loganin kirjoittamalla kappaleella Why Me?. Aikaisemmin Linda Martinin esittämä ja Loganin kirjoittama kappale oli lähellä voittoa vuonna 1984, kun Terminal 3 -biisi sijoittui toiseksi voiton mentyä ruotsalaiselle Herreysille kappaleella Diggi-loo diggi-ley.


Yhä aktiivisesti keikkaileva, vuonna 1954 syntynyt Logan on julkaissut urallaan liki kaksikymmentä studioalbumia, joista viimeisimpänä julkaistu The Irish Connetion (2007) on myynyt platinaa Tanskassa, tuplaplatinaa Norjassa ja kultaa Ruotsissa. Singlejulkaisuja Loganilla on peräti 40.

Tornion konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 29. lokakuuta. Lippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa sekä Prisma-tavaratalojen infopisteissä, hinta alkaen 49 €. Konserttipaikan ovet avataan klo 18 ja showtime on klo 19.

Johnny Loganin Suomen-kiertue 2019

Pe 8.2. Club Teatria, Tornio
La 9.2   Club Teatria, Oulu
Su 10.2. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Ti 12.2. Mikaeli, Mikkeli
Ke 13.2. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 15.2. Kuusamotalo, Kuusamo
La 16.2. Turun konserttitalo, Turku
Su 17.2. Promenadikeskus, Pori

Raskasta Joulua 2018 –kiertue sittenkin Meri-Lappiin

Tornion Club Teatrian lavalle 13. joulukuuta nousevat solisteina Tony Kakko, Elize Ryd, Pasi Rantanen ja JP Leppäluoto.

27.9.2018
Raskasta Joulua 2018 –kiertue pysähtyy sittenkin Meri-Lappiin alkuperäisistä kiertuesuunnitelmista poiketen. Jäätävän kova ja erittäin suosittu konsertti pidetään Tornion Club Teatrialla torstaina 13. joulukuuta, jolloin raskaalla kädellä sovitettuja joululauluja tulkitsevat usealla kultalevyllä palkitun Sonata Arctican solisti Tony Kakko, Amaranthen solisti Elize Ryd, Thundersone-yhtyeen solisti Pasi Rantanen ja Charon-yhtyeen solistina tutuksi tullut monipuolinen metallimies JP Leppäluoto. Massiiviseen joulushow’hun kuuluu vaikuttavia projisointeja, runsaasti pyrotekniikkaa ja näyttävä valoshow.

Jo neljättätoista kertaa järjestettävä Raskasta Joulua -kiertue käynnistyy tänä vuonna Lahdesta 16. päivä marraskuuta. Kiertue käsittää tänä vuonna liki kolmekymmentä konserttia, joissa kovatasoiset kotimaiset ja ulkomaiset metalli- ja rocksolistit vaihtelevat. Jo mainitun nelikon lisäksi mukana ovat kansainvälistä menestystä nauttiva sinfonisen metallin pioneeri Tarja Turunen, Nightwishin basisti-laulaja ja Tarot-yhtyeen laulaja Marco Hietala sekä Suburban Tribestä ja Kyyriasta tutuksi tullut Ville Tuomi.

Kansainvälisen tuulahduksen tuovat aiemminkin RJ-kiertueella nähdyn Elize Rydin lisäksi Deep Purplen kokoonpanossa 1970-luvulla vaikuttanut sekä sittemmin mm. Black Sabbathin riveihin lukeutunut Glenn Hughes, Twisted Sister -solisti Dee Snider sekä Rainbow’n ja Deep Purplen riveistä tuttu Joe Lynn Turner, joka myös on ollut aiemminkin mukana.


Viime vuonna kiertue sisälsi kaksikymmentäviisi konserttia, joista suurin osa oli loppuunmyytyjä. Lippuja kiertueelle myytiin yhteensä liki 70 000 kappaletta. Lisäksi konsertin tv-taltiointi tavoitti joulun aikaan yli miljoona ihmistä. Viime vuonna RJ-huumaa koettiin myös Kemin Tervahallissa yli tuhannen katsojan läsnäollessa.

Vuosi vuodelta suositummaksi noussut Raskasta Joulua -kiertue on vakiinnuttanut paikkansa koko kansan uutena jouluperinteenä. Konsepti sai alkunsa kitaristi Erkka Korhosen ideasta ja ensimmäiset Raskasta Joulua -keikat soitettiin vuonna 2004. Raskasta joulua -yhtyeessä soittavat Korhosen lisäksi kosketinsoittaja Vili Ollila, basisti Erkki Silvennoinen, rumpali Mirka Rantanen ja kitaristi Tuomas Wäinölä.

Pohjois-Suomessa Raskasta Joulua piipahtaa myös Oulun jäähallissa lauantaina 1. joulukuuta solisteinaan Glenn Hughes, Ville Tuomi, Tony Kakko, Tarja Turunen ja Antony Parviainen, sekä Rovaniemen Lappi Areenalla sunnuntaina 2. joulukuuta solisteinaan  Ville Tuomi, Tony Kakko, Tarja Turunen ja Antony Parviainen. Alkuperäisissä kiertuesuunnitelmissa 13. joulukuuta pidettävä keikka oli varattu Kalajoen Event Park Arenalle, joka nyt on pudonnut listalta pois.

Liput jokaiselle keikalle maksavat alkaen 39,90 €.

Antti Railio ja Jarkko Ahola joulukiertueillaan Kemiin

24.9.2018
Vaikka eletään vasta syyskuuta ja jouluun on aikaa kolme kuukautta, on ensimmäiset joulukiertueet jo julkistettu. Kemiin saapuvat ainakin Antti Railio ja Jarkko Ahola.

Muun muassa Voice of Finland- ja Raskasta Joulua- tähtenä tunnettu Railio esiintyy Kemin kirkossa tiistaina 20. marraskuuta Joulumaan taikaa -kirkkokiertueellaan, joka kattaa peräti 25 paikkakuntaa. Kiertueella Railio esittää kauneimpien joululaulujen lisäksi myös herkkiä, riisuttuja tulkintoja oman tuotantonsa tunnetuimmista sekä muutamista tarkoin valituista lainakappaleista. Kyseessä on Railion ensimmäinen joulukiertue.

– Olen jouluihminen, siksipä joulukonsertit ovat minulle niitä kaikista rakkaimpia. On aina hienoa päästä esiintymään kirkkoihin.  Siellä kappaleiden sanoma sekä tunnetasot nousevat oikeuksiinsa. Voimakas ja monisyinen ääneni toimii parhaiten juuri kirkoissa, sillä siellä minulla on tilaa tulkita teokset niiden ansaitsemalla tavalla. Monipuolista ääntäni käyttämällä pyrin tarjoamaan kuulijoille aina erityisen ja mieleenpainuvan illan, joka jää elämään heissä vielä pitkään esityksen jälkeenkin. Toivotan kaikki sydämellisesti tervetulleiksi osaksi Joulumaan Taikaa -kiertuettani. Kiertue on minulle vuoden kohokohta, sydämen asia, Railio kertoo tiedotteessa.

Kemin lisäksi Railion kirkkokiertue pysähtyy Pohjois-Suomessa Rovaniemellä 19.11 ja Oulussa 27.12. Konsertit alkavat klo 19, niissä ei ole väliaikaa ja ne ovat ikärajattomia. Ennakkolipun saa hintaan 24,90 ja ovelta - mikäli lippuja on vielä jäljellä, kolmellakympillä.


Komeaääninen tenori Jarkko Ahola käynnistää tänä vuonna jo perinteeksi muodostuneen Joulun Klassikot -kirkkokiertueensa Helsingistä joulukuun ensimmäisenä päivänä. Teräsbetoni-, Northern Kings- ja Ahola -yhtyeistä sekä Raskasta Joulua -kiertueista tunnetun Aholan upeaa tulkintaa joulun klassikoista sisältävä kiertue vierailee vain kahdeksassa eri kaupungissa ympäri Suomen. Tällä kertaa mukaan on saatu myös pitkään toivottuja esiintymisiä Pohjois-Suomen kirkoissa.

Pohjois-Suomesta mukaan ovat mahtuneet Kemi perjantaina 7.12 ja Rovaniemi lauantaina 8.12. Helsingistä  1.12. liikkeelle lisäksi kiertue stoppaa lisäksi Kalajoella, Kangasniemellä, Joensuussa, Seinäjoella ja päättyy 22.12. Tampereelle.

Joulun Klassikot 2018 –kiertue on maamme arvostetuimpiin laulajiin lukeutuvan Aholan kuudes kirkkokiertue. Kiertueet ovat olleet suosittuja ja pääosin loppuunmyytyjä.

Jarkko Ahola odottaa itse joulukonsertteja jo innolla.
– Joulukiertueeni ovat jo niin tärkeä osa loppuvuottani, että en osaa kuvitella joulua ilman niitä. Pitkästä aikaa pääsemme myös pohjoisempaan osaan Suomea viemään joulun tunnelmia, mikä lämmittää kovasti mieltä.

Myös Aholan konsertit alkavat klo 19 ja liput niihin maksavat alkaen 32 €.

Superior Saints soittaa omiaan ja muita maailman parhaita rock-kappaleita lauantaina Kemin Ramonassa

20.9.2018
Perjantaina Kemissä yökerho Ramonan lavalle nousee Superior Saints -kokoonpano, jonka muodostavat laulaja Johan Huhta, kitaristi Timo Kauppinen, basisti Pasi Kauppinen ja rumpali Jani Hurula.

Hetkinen.

Kauppisen Pasihan on myös Sonata Arctican basisti ja Hurulan Jani kemiläinen rumpali, joka soittaa myös Cain´s Offering -yhtyeessä ja on keikkaillut myös Iron Maidenin ex-vokalisti Paul Di´Annon kanssa.

Muutenkin kokoonpano vaikuttaa tutulta.

Googlataan. Niinpä niin, kokoonpanohan on täsmälleen sama kuin kokkolalaisella Isäntä Meidän -yhtyeellä, jonka edesottamuksista Rokkineuvoskin on kirjoittanut. Erona on se, että vuonna 2017 Superior Saints kertoo Kokkolan sijasta kotipaikakseen planeetta Maassa sijaitsevan Suomen.


Isäntä Meidän -yhtye on perustettu 2005 ja Hurula liittyi comboon 2009 ja Huhta vuonna 2011. Kauppiset ja Hurula soittavat lisäksi myös progressiivista metallia esittävässä Silent Voices -yhtyeessä, jossa kosketinsoittajana toimii Henrik Klingenberg, nykyään Keminmaassa asuva entinen kokkolalainen mies, jonka päätyönantaja on Kauppisen tavoin Sonata Arctica.

Pasi ja Timo Kauppinen ovat veljeksiä ja ovat soittaneet molemmat myös Jannika B:n bändissä. Jani Hurula puolestaan on edellämainittujen yhtyeiden lisäksi mukana Nightwishin ex-solisti Anette Olzonin ja kemiläislähtöisen kitaristi Jani Liimataisen perustamassa The Dark Element -musiikkiprojektissa. Liimatainen soittaa Hurulan tavoin power metal -yhtye Cain´s Offeringissa, jonka muut jäsenistä Timo Kotipelto ja Jens Johansson ovat tuttuja Stratovariuksesta. CO:n basisti Jonas Kuhlberg on taas mukana myös Dark Elementissä. Eli ympäri käydään, yhteen tullaan ja niin edelleen.

Anyway, Superior Saints on siis varsin kiinnostava kokoonpano, joka soittaa covereita maailman parhaista rock-kappaleista omien biisien lisäksi. Bändin jäsenten mieltymykset käyvät hyvin ilmi esimerkiksi Supermaniac-biisistä, jonka Muse-vaikutteet ovat ilmiselvät.

Kappale löytyy Superior Saintsin tävä vuonna ilmestyneeltä kolmen biisin singleltä. Siltä löytyy lisäksi niinikään oma biisi The Window sekä Led Zeppelin -cover Immigrant Song.

Venetsialaisissa rutkasti livemusiikkia

Kemissä ja Torniossa kesäkauden päätösjuhlaa vietetään samaan aikaan lauantaina.

21.8.2018
Kemissä ja Torniossa vietetään kesäkauden päättäviä venetsialaisia samaan aikaan tulevana lauantaina. Torniossa juhlitaan Torandassa ja Kemin kekkerit sijoittuvat sisäsataman ravintoloihin, mutta jatkoja vietetään keskustan ravintoloissa.

Kemissä esiintyjät ovat pääosin paikallisia perinteiseen tyyliin, Torniossa mukana on valtakunnallisia nimiä ruotsalaisen Pandoran lisäksi. Kemissä juhlat ovat jatkoja lukuunottamatta maksuttomia, Torandan kahden lavan suurjuhliin pääsee mukaan 15 euron ennakkolipulla tai ostamalla tiketin portilta 25 eurolla. Torniossa bileet pääsevät käyntiin jo iltapäivällä, Kemissä alkuillasta.


Torandan musiikillisen annin aloittaa Men In Black Rantalavalla klo 16.15. Rantalavan muut esiintyjät ovat Meiju Suvas klo 18.15, Janne Hurme klo 20 ja Tommi Läntinen klo 22.30.
Areenalla esiintyvät trubaduuri Jarkko Klemetti klo 18.30, Poju klo 19.30, The Meänland klo 21, Jannika B klo 23 ja Pandoran vuoro on klo 00.30 puoliltaöin nähtävän ilotulituksen jälkeen.

Torandan portit ja lipunmyynti aukevat klo 15.45.  Ennakkoliput vaihdetaan portilla rannekkeisiin, jossa myös turvatarkastus. Tapahtuma on K-18.


Kemin sisäsatamassa venetsialaisten ensimmäinen esiintyjä on Sextetti, joka nousee lavalle Sataman Tähdessä samalla Veikkausliigan PS Kemi - SJK -ottelun jatkojen merkeissä klo 19. Sitä ennen sisäsatamassa voi käydä vielä kerran tälle kesälle pelaamassa minigolfia. Rata on auki klo 12-20.

Satamakaffila Nuotan terassilla nähdään kaksi esiintyjää. Kristian Meurman aloittaa klo 19 ja klo 21 vuoroon tulee Maya Paakkari. Niinikään klo 21 oman settinsä aloittaa Perinnelaiwa Katariinan terassilla FreshX -yhtye. Lapinmeren Melontakeskuksen soihtukulkueen vuoro on klo 21.30 ja ilotulitus koetaan jo klo 22.

Klo 22 aloittavat omat settinsä Duo Gotham featuring Ville Rojola ravintola Rantamakasiinissa ja laadukasta progea tarjoileva Afterglow Sataman Tähdessä.


Kemin venetsialaisten ohjelmaan sisältyy kahdet jatkot. Dimitri Keiski yhtyineen nousee Ankkurin stagelle klo 23.30. Meininkiin pääsee osalliseksi 10 euron pääsymaksulla.

Erkki Huru Band puolestaan aloittelee oman osuutensa puolilta öin Yökerho Ramonassa. Yhtye soittaa venetsialaisten jatkoilla uuden Ero-albuminsa julkaisukeikan. Tiketti Ramonaan maksaa 8 euroa.

"Voisi toimittaja kunnioittaa bändiä sen verran, että vaivautuisi ottamaan sen nimen selville, eikä kutsuisi sitä vain Joksikin Paikalliseksi Bändiksi"

Joku Paikallinen Bändi 20 vuotta. Juhlakeikka tänään Kemin Ankkurissa.

11.8.2018
Joku Paikallinen Bändi juhlii tänään 20-vuotista taivaltaan Kemin Ankkurissa klo 21. Ei siis lainkaan hassumpi syy kömpiä paikalliseen seuraamaan miltä bilebändien uranuurtajiin lukeutuvan yhtyeen alkuperäiskokoonpanon anti kuulostaa.

Heti alkuun kuitenkin yksi oma bändiin liittyvä muisto. Vuotta en muista mutta aikaa siitä on reilusti. Työskentelin tuolloin Pohjolan Sanomissa toimittajana ja eräs kollegani pistäytyi juttukeikalla Kuivaniemen Vatungissa, jossa esiintyi myös tuloaan tehnyt Joku Paikallinen Bändi. Kollegani oli laittanut bändin nimen myös kuvatekstiin.

Jutun ilmestymisen jälkeen toimitukseen tuli sähköpostilla närkästyneeltä lukijalta äkäinen sähköpostiviesti, jossa hän moitti jutun kirjoittajaa, valokuvaajaa ja koko lehden toimitusta nuoren aloittelevan yhtyeen väheksymisestä. "Olisi toimittaja voinut sen verran vaivaa nähdä, että ottaa selville yhtyeen nimen, eikä kutsu sitä väheksyvästi vain Joksikin Paikalliseksi Bändiksi".

Sähköpostin lähettäjälle laitettiin paluupostissa kohtelias viesti, jossa kiitettiin palautteesta ja kerrottiin, että bändin nimi todellakin on Joku Paikallinen Bändi. Siihen sähköpostiviestiin ei enää tullut palautetta...

Joku Paikallinen Bändi on epäilemättä yksi parhaista bändinimistä koskaan. Perusteet lienevät sanomattakin selvät.

Mutta miten kaikki sai alkunsa, jotta tähän 20-vuotisjuhlakeikkaan on päädytty. Tarinan saa kertoa itse bändi. Ja se menee näin.


Joku Paikallinen Bändi perustettiin Kemin Kauppakadulla vuonna 1998 Hemen ja Jokisalon Jannen johdolla. Tällä kertaa ei suunniteltu maailman valloitusta omilla biiseillä vaan päätettiin järkyttää kemiläistä musaskeneä bilebändillä. Tuolloin kukaan ei tiennyt vielä mitään bilebändeistä. Suomessa kiersi siihen aikaan tasan kaksi bilebändiä, Telaketju ja Kalle Päätalo, lisäksi Jean S pyöri jo silloin muussa sarjassa.

Ei suuria suunnitelmia eikä vaateita, ainoastaan hauskanpitoa kavereiden kesken. Ensimmäinen baarikeikka oli Palosaaren Päivikin ja Saaren Pekan omistamassa Hullussa Pohjolassa. Jo silloin oli selvää, että vahingossa oli keksitty jotain sellasta, mille oli tilausta. Aluksi tosin olimme varmoja, että homma toimii siksi, että kaverit tulevat juhlimaan meidän kanssa ja että homma ei toimisi muualla.

Mutta sehän toimikun kaikkialla. Oulu, Rovaniemi, Tornio, Jyväskylä, Joensuu... Ensimmäinen Helsingin keikka Manalassa oli kummallinen. Oli ylipäätään helvetin absurdia siihen aikaan ajatella, että miksi kemiläinen bändi lähtisi soittelemaan pääkaupunkiin suomirokkia kun jokaisessa naapuribaarissa on oikeakin bändi tarjolla. Olimme varmoja, että saadaan tuoppisade lavalle ja meidät buuataan pois sieltä. Keikkaan liittyi niin paljon latausta ja odotuksia perseelleen menosta, että se jäi mieleen. Keikka oli kuitenkin menestys ja ihmettely orkesterin keskuudessa vain kasvoi.

Mutta miksi bändi huomattiin ja miksi siitä tykättiin. Jaajo Linnonmaa on kiteyttänyt tämän parhaalla mahdollisella tavalla. Hän tilasi Paikallisen omiin 30-vuotisjuhliinsa soittamaan ja puhelimessa kertoi Hemelle näin: "Mietin mitä tarjota ihmisille, jotka on nähneet jo kaiken. Kaikki bändit, tulennielijät ja tanssijat. Sitten tajusin, että ei nää nähny mitään, ne ei oo nähny ”paikallista”.

Mutta mikä on tilanne tänään, miehistönvaihdosten ja kaiken muun jälkeen kun yhtye edelleen kiertää Suomea ja laittaa ihmiset bailaamaan viimeisen päälle. Se selviää tänään Ankkurissa ja samalla saattaa saada vastauksia muihinkin kysymyksiin, joita ovat esimerkiksi nämä:

Onko vuosien takaisesta KEMIasta mitään jäljellä, taittuuko Simolta biitti, soittaako Tirkkis bassoa vai pulloja huulilla, pukeutuuko Lainas toppiin, onko Posti aivan hermona ettei tuu taas ketään, onko Monni kuskina ja onko Heme todellakin Olli Lindholmin poika?

Yhtye muistuttaa, että tähän 20 vuoden aikakauteen liittyy paljon hienoja muistoja, niin reissattuihin kilometreihin kuin rakkaaseen kotikaupunkiinkin.  Niitä kelpaa tänään muistella Ankkurissa yhdessä Paikallisten kanssa.

Illan aloittaa Joku Paikallinen Duo klo 21. Ja Joku Paikallinen Bändi nousee lavalle klo 23 tietämissä.

Konservatorion nuorilta upea show, jälleen kerran

Totally 80´s. Pop & jazzkonservatorio Lappian suurtuotanto. Clun Teatria, Tornio 18.11.2017.

Totally ´80´s, pop-jazz konservatorio Lappian vuosittainen suurproduktio oli tällä kertaa monella tapaa erilainen kuin aiemmat tuotannot, mutta yksi asia ei muutu. Nuorten opiskelijoiden taitavuus yhdistettynä luontevaan läsnäoloon lavalla hämmästyttää kerta toisensa jälkeen. Kerrassaan upeaa seurattavaa jälleen kerran.

Uutta oli moni asia. Ensinnäkin konsertti pidettiin tällä kertaa artistien normaalisssa työympäristössä - klubilla, jollaisissa artistit työtään tekevät ja ihmisiä viihdyttävät. Tornion Club Teatrian tilat soveltuivat tähän erinomaisesti. Yleisöä olisi toki saanut olla enemmän, mutta jos vastaava ilta olisi vedetty Musiikkitalolla, olisi se ollut loppuunmyyty.

Toinen iso muutos oli se, että opiskelijoiden seurana lavalla oli kolme jo urallaan pitkälle ehtinyttä artistia, Nina Mya, Mr. Lordi ja Jore Marjaranta, joista jokainen veti nuorten tukemana oman settinsä.

Kolmas ja ehdottomasti hatunnoston arvoisin oli keikan pituus. Opiskelijoiden bändi soitti illan aikana hulppeat 49 biisiä väsymättä ja intensiteetin karkaamatta. Aivan uskomaton suoritus. Samalla nuoret saivat maistaa ns. humppamuusikon elämää. Hehät vetävät illasta toiseen useamman setin, kun päätähti käy luikauttamassa tunnin settinsä jossain vaiheessa.

Keikkaa seuratessa tuli miettineeksi, että mitä ihmekeittoa konservatoriossa näille nuorille syötetään ja juotetaan. 49 biisiä, jotka porukka soitti kuin olisivat soittaneet niitä ikänsä. Ja kaikki biisit on otettu haltuun elokuun jälkeen kaiken muun opiskelun ohessa. Solistit vetivät ulkoa opettelemansa kappaleet antaumuksella ja niin varmasti, ettei moista voi kuin äimistellä monttu auki. Eikä biisit kaikki olleet sieltä helpommasta päästä.

Samalla pitää arvostaa myös Myan, Mr. Lordin ja Jore Marjarannan ammattitaitoa, joilta myös löytyi vastaavaa antaumuksellisuutta kuin opiskelijoilla. Marjaranta esimerkiksi lauloi 12 biisiä, joista kahden oman biisin (Miten pelko lähtee ja Haaveet kaatuu) lisäksi hän oli aiemmin laulanut vain kaksi, U2:n I still haven't found what i'm looking for ja Pride (In the name of love). Lunttilappuja Marjaranta ei silti käyttänyt.
- Päätin opetella biisit ulkoa. Kirjoitin itse sanat paperille, sillä uskon, että sillä tavoin niiden sisäistäminen onnistuu paremmin. Lunttilapuista ei välttämättä olisi paljon hyötyäkään, kun biisit sisältävät niin paljon kaikkea muutakin, Marjaranta selvitti.
Marjaranta oli haltioissaan esiintymisestään nuorten opiskelijoiden kanssa.
- Heidän energiamääränsä on aivan uskomaton. Siitä sai itsekin lisää voimaa, Marjaranta painotti.

Nina Myan en ole aiemmin kuullut laulavan muuta kuin jazzia. Nyt torniolaislähtöinen laulaja osoitti, että hallitsee muutkin tyylilajit erinomaisesti. Kappalevalikoimakin oli laaja, Michael Jacksonista Sadeen, Princesta Allah Mylesiin ja Chaka Khaniniin. Enkä ole aiemmin kuullut myöskään Mr. Lordin veisaavan kuin omia viisujaan. Nyt monsteri tykitti Motörheadia, AC/DC:tä, Alice Cooperia ja omaa suursuosikkiaan Kissia.

Suururakastaan loistavasti suorituneessa bändissä soittivat Samuli Parpala (basso), Markus Ranta (koskettimet), Julius Rantala (rummut), Saara Rankinen (koskettimet), Tuomas Kytölä (kitara) ja Tuomas Julku (kitara). Upeista laulusuorituksista vastasivat Anni Alamikkotervo, Anniina Hietanen, Heidi Inget ja Jere Niemi. Saliäänestä vastasi Joonas Tokola ja monitoreista Kalle Hållfast. Suuri kiitos kuuluu myös kokonaisuuden kruunanneiden valojen, projisoitien, asujen ja kampausten tekijöille. Yleisön villitsijänä ja 80-luvun andekdoottien esittelijänä toimi Jari Vesa.

Paljastettakoon tässä, että konservatoriossa harkitaan konsertin uusimista Tornion Musiikitalolla tammi-helmikuussa, tuolloin todennäköisesti ilman vierailevia solisteja.

Biisilista ja solistit:

1. setti (kasaripoppia):

Beat It (Heidi Inget)
She works hard for the money (Anniina Hietanen)
La Isla Bonita (Anni Alamikkotervo)
(I just) Died in your arms (Heidi Inget)
Take On Me (Jere Niemi)
Billie Jean (Nina Mya)
Is it a cirime (Nina Mya)
Kiss (Nina Mya)
Purple Rain (Nina Mya)
Black Velvet (Nina Mya)
Ain´t Nobody (Nina Mya)

2. Setti (kasarirockia)

Final Countdown (Anni Alamikkotervo)
Runaway (Jere Niemi)
Don´t Stop Believing (Heidi Inget)
Call Me (Anniina Hietanen)
I Wanna be sombody (Anni Alamikkotervo)
Seek & Destroy (bändi)
Ace of Spades (Mr. Lordi)
You shook me all night long (Mr. Lordi)
Poison (Mr. Lordi)
Rock´n roll all nite (Mr. Lordi)
Tragedy (Tuomas Julku)
Kids In America (Anni Alamikkotervo)
We´re Not Gonna Take It (Anniina Hietanen)
I Love Rock´n Roll (Heidi Inget)
Paradise City (kaikki)

3. setti (Jore Marjaranta)

Summer of 69
Every Breathe You Take
The Boys Of Summer
I still havent´t found what i´m looking for
Everybody wants to rule the world
Don´t You (forget about me)
Sledgehammer
Rebell Yell
Animal
Pride (In the name of love)
Miten pelko lähtee
Haaveet kaatuu

4. setti (kasaribileet)

Jump -intro
Missionary Man - Sweet dreams (Anniina Hietanen)
Touch Me (Heidi Inget)
Boys (Anni Alamikkotervo)
It´s a sin (Jere Niemi)
Cheri Cheri Lady (Anniina Hietanen)
I wanna dance with somebody (Heidi Inget)
Ghostbusters (Je Niemi)
Fame - What A Feeling - I´m So Exited
Levoton tuhkimo
Sata Salamaa

Taiska SuomiLOVEssa lauantaina

3.1.2017
Kemiläinen Hannele Kauppinen alias Taiska on mukana YLE TV-1:n seuraavassa SuomiLOVE -sarjan jaksolla tulevana lauantaina 7.1. klo 21.15. Taiskan lisäksi mukana ohjelmassa esiintyvät Sonja Lumme, Janna, Susanna Haavisto & Eija Ahvo, Jarkko Martikainen, Klamydia, Nikke Ankara sekä LOVEband solisteinaan Johanna Iivanainen ja Osmo Ikonen. Ohjelman juontavat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

SuomiLOVE on kahdella Kultaisella Venlalla palkittu musiikkiviihdeohjelma, lämminhenkinen matka musiikin ja rakkauden maailmaan. Meneillään on SuomiLOVEn 3. kausi. SuomiLOVE on tarjonnut mieleenpainuvia tarinoita ja upeaa musiikkia sekä laajan kattauksen suomalaisia huippuartisteja.

SuomiLOVEn jokaisen kauden aikana kerrotaan sata tarinaa rakkaudesta ja jokaiseen tarinaan liittyy jokin laulu. Ohjelmassa artistit pääsevät esittämään kappaleensa suoraan tarinaan liittyvälle ihmiselle. Välillä tunnelmoidaan studiossa, välillä muusikot matkaavat ympäri Suomea yllättämässä ihmisiä lauluillaan.

Sata tarinaa piirtää laajan kuvan suomalaisesta rakkaudesta, ja sata laulua antaa niille tunteita herättävän soundtrackin. SuomiLOVEssa rakkaudelle ei ole olemassa yhtä tiettyä muottia, eikä rakkaus ole pelkkää romantiikkaa, vaan tarinat kertovat myös ystävyydestä, perhesuhteista tai vaikkapa fanittamisesta.

Tarinoissa on on vaikeuksien voittamista, uskomatonta tuuria, lujaa luottoa elämään, syvää surua ja suurta iloa. SuomiLOVE porautuu syvälle sieluun, ja avaa kyynelkanavat, mutta nostaa pintaan myös ilon ja naurun.

Katso YLE TV 1 lauantaina 7.1. klo 21.15

Voice of Finlandin tammikuussa alkavalla uudella kaudella mukana vain yksi lappilaislaulaja

13.12.2016
32-vuotias Ramona Vaara Torniosta on perjantaina 6. tammikuuta alkavan uuden The Voice of Finland -kauden ainoa lappilainen kilpailija. Oulustakaan ei tällä kertaa mahtunut mukaan kuin yksi laulaja, 20-vuotias Erica Hokkanen.

Nettisivuillaan Nelonen kertoo, että  kaudelle saapui ennätysmäärä hakemuksia, joista ensimmäiseen Ääni ratkaisee -vaiheeseen tiensä selvitti noin kahdeksankymmentä kilpailijaa.

Perjantaina 6.1.2017 nähtävässä ensimmäisessä jaksossa on mukana laulajia Turusta, Helsingistä, Jyväskylästä, Akaasta, Espoosta, Huittisista ja Seinäjoelta, jotka koettavat äänellään vakuuttaa tähtivalmentajat Michael Monroen, Redraman, Olli Lindholmin ja Anna Puun valitsemaan heidät joukkueeseensa.


Nelosen mukaan kuudennella The Voice of Finland -kaudella on mukana mm. Suomen ensimmäisellä Idols-kaudella viidenneksi sijoittunut Victoria Shuudifonya sekä sukupuolensa korjannut Demian Seesjärvi, jolle kilpailuun osallistuminen on iso asia siinäkin mielessä, että hän on muiden muutosten ohessa joutunut myös opettelemaan laulamisen uudelleen.

Mukana ovat myös suosittua Parrakas mies -blogia pitävä A-J Keskinen sekä itähelsinkiläisen Mikaelin seurakunnan pastori Sini Ikävalko, joka on tuttu myös Tangomarkkinoilta. TVOF-kisaan lähtevät toisiaan vastaan myös pariskunta Saija Saarinen ja Aaron Knox. Lisäksi mukana on Talent Suomesta tutusta Lahden Gospelkuorosta ponnistava duo.

Heikki Paasonen on tällä kaudella mukana ensimmäistä kertaa alusta alkaen juontajana. Ruudussa nähdään myös TVOF:in somekasvo Tinni Wikström.

TVOF-tunnelmaan pääsee virittäytymään tällä kertaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua, kun joulupäivänä 25.12. nähdään TVOF:n viisivuotista taivalta juhlistava erikoisjakso The Voice of Finland Special klo 18.30 Nelosella.

Lähde: www.nelonen.fi

Eini putosi Tähdet, tähdet - ohjelmasta

23.10.2016
Pellolaislaulajatar Eini joutui jättämään Tähdet, tähdet -ohjelman sunnuntaina esitetyn 70-luvulle pyhitetyn teemajakson jälkeen, jossa seitsemän artistia pisti parastaan lavalla leveissä lahkeissa ja näyttävissä kampauksissa.

Putoamisuhan alla oli Einin ohella viimeisessä vaiheessa oli Arttu Wiskari. Yleisö antoi enemmän ääniä The Who:n kappaleen Behind blue eyes esittäneelle Wiskarille ja Elviksen Burning love -hitin esittänyt Eini passitettiin kotiin.

Einin esitys sai raadilta ylistyssanoja, mutta katsojat eivät vedolle lämmenneet.
– On hienoa, ettet tehnyt mitään Elvis-versiota, vaan Eini-version. Tämä oli sun paras esitys tähän mennessä. Parannat tässä kisassa koko ajan, Maria Veitola kehui.
– Tykkäsin sun versiosta Eini. Näytät hemmetin hyvälle. Tämä oli varmasti sun paras veto, vieraleva tuomari Maarit Hurmerinta komppasi.

Lähetyksessä kuultiin lisäksi Pete Parkkosen tulkinta Toton Hold the line -kappaleesta, Antti Ketosen esitys Frederikin hulvattomasta ja Carl Douglasin aluperäisesittämästä Kung fu taistele (Kung fu fighting) -kipaleesta ja Benjamin hamusi ääniä Tapani Kansan kuluneella R-A-K-A-S -kappaleella.

Todelliset klassikot esittivät Johanna Försti, joka lauloi Earth, Wind and Firen Septemberin ja Mikko Alatalo, joka vakuutti esityksellään Billy Joelin Piano man -kappaleesta.

Suora lähetys starttasi näyttävästi Abban Waterloo-hitillä. Kisan tähtikaarti oli pukeutunut kimalteleviin hopeisiin housuihin ja näyttäviin sinisiin glitter-paitoihin.
Eini oli kolmas ohjelmasta pudotettu laulaja. Ensimmäisenä putosi oopperalaulaja Essi Luttinen, ja viime sunnuntaina lavat joutui jättämään räppäri Evelina. Ensi sunnuntaina teemana on ooppera.

MTV-3 -nettisivuston haastattelussa Eini vakuutti, ettei harmita ollenkaan.
- Olen todella onnellinen, kun sain niin hyvää palautetta. Oli kivaa olla tässä mukana, Eini sanoi.
Naista kuitenkin ihmetytti, että kaikki miehet ovat yhä mukana kisassa, jossa jatkaa enää yksi nainen, Johanna Försti.
- Onneksi hän on kova mimmi, Eini totesi painottaen oman fiiliksensä olevan hyvän.
- Olen iloinen, että sain kokea kaiken tämän. Tämä oli kivaa heittäytymistä. Nyt lähden katsomon puolelle jännittämään muiden tekemistä.
Ohjelman jälkeen Eini jatkaa tiivistä keikkailua ja työstää samalla uutta levyään.
– Sinkkuja on tulossa nyt syksyllä aika tiheästi. Uutta levyä purkitetaan parhaillaan. Pikkujouluaika tuo lisää kiireitä keikkailuun, Eini jutteli ja sanoi lähtevänsä vuodenvaihteen jälkeen perheensä kanssa lomailemaan, lomakohdetta paljastamatta.

MTV European Music Awards -gaalan pääesiintyjät julkistettu

Parhaan suomalaisen aktin tittelistä kisaavat Antti Tuisku, Paula Vesala, Evelina, Nikke Ankara ja Teflon Brothers.

13.10.2016
MTV on julkaissut vuoden 2016 European Music Awards (EMA) -gaalan tähtiesiintyjät. Pääesiintyjäksi on valittu itsekin useita EMA-palkintoja kahminut kansainvälinen supertähti Bruno Mars. Palkintogaala pidetään Hollannin Rotterdamin Ahoy -areenalla 6. marraskuuta ja se lähetään Music TV:ssä suorana lähetyksenä klo 22 alkaen.

Ruotsin pop-sensaatio Zara Larsson ja Tanskan Lukas Graham kisaavat muun muassa paras uusi tulokas (Best New Act) -ehdokkuudesta ja he esiintyvät lavalla. Suomesta kisassa mukana ovat Antti Tuisku, Paula Vesala, Evelina, Nikke Ankara ja Teflon Brothers.


Kolminkertainen MTV EMA -voittaja Bruno Mars tekee näyttävän paluun EMA-lavalle esittämällä ensi kertaa maailmanlaajuisesti livenä uuden, lokakuussa julkaistun 24K Magic -singlensä 2016 MTV EMA-palkintogaalassa.

MTV EMA -gaalan lavalle Mars astuu jo kolmatta kertaa. Vuonna 2013 hän esitti Amsterdamin MTV EMA -gaalassa Gorilla-megahittinsä. 24K Magic on Marsin kolmannen, samannimisen studioalbuminsa tärkein single ja hänen ensimmäinen soolokappaleensa neljään vuoteen. 24K Magic -sinkku sekä musiikkivideo julkistettiin 7.10., ja samaa nimeä kantava albumi saapuu kauppoihin 18. marraskuuta.

Bruno Marsin lisäksi EMA-gaalan lavalle astuu neljä maailmanlaajuisesti menestynyttä suosikkia, joista kaksi tulee Pohjoismaista. Kaikki neljä supertähteä kisaavat tänä vuonna monissa EMA-kategorioissa. Tanskalainen soul-pop-bändi Lukas Graham on ehdolla paras kappale-, paras uusi tulokas -, paras läpimurto- ja paras tanskalainen esiintyjä sekä 7 years -kategorioissa (Best Song,Best New Best Push, Best Danish Act ja 7 Years). Lush Life ja Never Forget You -hiteistään tunnettu ruotsalainen pop-sensaatio Zara Larsson kisaa paras uusi tulokas (Best New)- ja paras ruotsalainen esiintyjä (Best Swedish Act) -palkinnoista.

Kanadalainen moninkertaista platinaa myynyt pop-tähti Shawn Mendes on ehdolla paras miesartisti -, paras pop -, parhaimmat fanit (Best Male, Best Pop ja Best Fans) -kategorioissa sekä paras kanadalainen esiintyjä (Best Canadian Act) -palkinnosta. Yhdysvaltalainen pop-sensaatio DNCE kilpailee paras uusi tulokas (Best New)- ja paras läpimurto (Best Push) -kategorioissa ja esittää gaalassa muun muassa uuden Body Moves -sinkkunsa.

Parhaan suomalaisesiintyjän (Best Finnish Act) tittelistä kisaavat soolouransa aloittanut Vesala Älä droppaa mun tunnelmaa -singlellään, Antti Tuisku Pyydä multa anteeks kunnolla -kappaleellaan, ja lisäksi mukana on Teflon Brothersien Lähiöunelmii, Evelinan Honey sekä Nikke Ankaran Värifilmi. Katsojat voivat äänestää suosikkiartistejaan osoitteessa mtvema.com. Äänestys päättyy 5.11. klo 00.59.

Yle Teema pyhittää lauantai-illan Bowielle

23.1.2016
Yle Teeman David Bowien (8.1.1947–10.1.2016) muistolle pyhitetyn pitkän muistoillan ohjelmistossa lauantaina 23.1 klo 21 lähtien ovat hieno dokumentti David Bowien viisi vuotta (2013), kaksi komeaa konserttitaltiointia; Dublinissa 2003 kuvattu A Reality Tourin keikka sekä D.A. Pennebakerin dokumenttielokuva Ziggy Stardust & The Spiders from Mars kiertueen jäähyväiskeikalta Lontoosta 1973.

Illan aluksi ja lopuksi nähdään Bowien uusimmat – ja viimeisiksi jääneet – musiikkivideot Lazarus ja Blackstar. Lisäksi esitetään Bowien pitkän hiljaisuuden vuonna 2013 yllättäen päättänyt musiikkivideo Where Are We Now?.

David Bowien viisi vuotta

Klo 21.04 alkava Francis Whatelyn vuonna 2003 ohjaama dokumenttielokuva David Bowien viisi vuotta kertoo Bowien pitkästä ja monikasvoisesta urasta viiden tärkeän vuoden kautta. Ne valottavat Bowien yllätyksellisiä käänteitä ja muodonmuutoksia sekä hänen inspiraatiolähteitään. Kameleonttimaisen tähden nousu pop-ikoniksi liittyi jatkuvaan uuden etsimiseen.

Käännekohtien vuosina dokumentissa esitellään 1971, jolloin Bowie kehitti itselleen alter egon, kosmisen rocktähden nimeltä Ziggy Stardust, 1975, jolloin hän muuttui kokaiinikoukussa olevaksi jääkylmäksi soullaulajaksi nimeltään Thin White Duke ja näytteli muukalaista elokuvassa Mies toisesta maailmasta, taiteellisesti antoisan Berliinin-kauden huippu, Low'n ja Heroesin vuosi 1977, Scary Monstersin ja Ashes to Ashes -singlen vuosi 1980, sekä vuosi 1983, jolloin Bowie teki suurimpiin kaupallisiin menestyksiinsä kuuluneen singlen Let’s Dance ja lähti puoli vuotta kestäneelle Serious Moonlight -kiertueelle.

- Pidän itseäni keräilijänä, keräilen persoonallisuuksia ja ideoita, olen tarinankertoja, Bowie sanoi. Hän toisti haastatteluissa ettei ole rocktähti, hän vain käyttää rockia välineenään. Bowie oli kulttiartisti josta tuli supertähti.

Dokumentissa on mukana monien Bowien keskeisten työtoverien avomielisiä haastatteluja, ennennäkemätöntä arkistomateriaalia sekä tietysti upeaa musiikkia. Haastateltavina ovat muun muassa Tony Visconti, Brian Eno, Robert Fripp, Rick Wakeman, Nile Rodgers, Carlos Alomar, Dennis Davis, Earl Slick ja Mike Garson. Ääneen pääsevät myös kriitikot ja tutkijat. Esimerkiksi kulttuurikriitikko Camille Paglia hehkuttaa Ziggy Stardustin ilmestyskirjamaista vaikutusta 1970-luvun alussa.

A Reality Tour

Klo 22.05 alkavassa A Reality Tour -taltioinnissa Dublinin Point Depotista marraskuussa 2003 Bowie esittää kattavan kokoelman suurimpia hittejään pitkän uransa varrelta. Konserttitaltioinnissa kuullaan mm. Rebel Rebel, Ashes to Ashes, The Man Who Sold the World, Changes, Ziggy Stardust, Fame, Under Pressure, Heroes, Five Years ja Hang on to Yourself.

Klo 23.03 alkava David Bowie: Where Are We Now? -musiikkivideo julkaistiin yllättäen David Bowien 66-vuotispäivänä 8.1.2013. Bowien Berliinin-vuosia muistelevan musiikkivideon ohjasi videotaiteilija Tony Oursler.

Ziggy Stardust

Klo 23.08 käynnistyvä Ziggy Stardust – The Director’s Cut on dokumentaristi D.A. Pennebakerin kuvaama Ziggy Stardust & The Spiders from Mars -konsertti Lontoon Hammersmith Odeonissa 3. heinäkuuta 1973, jossa Bowie järkytti yleisöä (ja bändiä) ilmoittamalla jättävänsä konserttilavat. Bowien yhtyeessä soittavat Mick Ronson, Trevor Bolder ja Mick Woodmansey.

Nyt nähdään Pennebakerin myöhemmin työstämä, uudelleen masteroitu ja leikattu dokumenttielokuva tuosta legendaarisesta konsertista, joka jäi Ziggy-hahmon viimeiseksi esiintymiseksi. Dokumentissa kuullaan muun muassa kappaleet Space Oddity, All the Young Dudes, Suffragette City, Time ja Rock 'n' Roll Suicide sekä Bowien tulkinnat Lou Reedin laulusta White Light / White Heat ja Jacques Brelin laulusta My Death.

Illan päätteeksi klo 00.34 esitetään Johan Renckin ohjaama kymmenminuuttinen surrealistinen Blackstar -musiikkivideo, joka julkaistiin 19. marraskuuta viime vuonna.

David Bowien viisi vuotta, A Reality Tour ja Ziggy Stardust ovat katsottavissa myös Yle Areenassa. Ohjelmat on aiemmin esitetty Teemalauantaissa syyskuussa 2013.

Lähde: Yle Teeman nettisivut

Yle Teema tarjoaa joululahjaksi kattavan musiikkivideoiden historiapaketin

Mukana muun muassa Spandau Ballet, The Human League, Ultravox, Herbie Jancock, Michael Jackson, David Bowie, Frankie Goes to Hollywood, Elton John, Simple Minds, The Cure, Billy Joel, Aretha Franklin, Joe Strummer ja The Pogues, Blur ja Oasis.


23.12.2015
Video Killed the Radio Star on 13-osainen sarja kuuluisien musiikkivideoiden tekemisestä, joka ensiesitettiin kesällä 2015. Nyt  Yle Teema uusii sarjan kokonaan jouluaaton lahjapaketissa kello 10.00–14.45. Sarjan alussa keskitytään 1980-luvun musiikkivideoihin ja lopuksi perehdytään 1990-luvun brittipoppiin.

Musiikkivideoita käsittelevää tv-sarjaa on tehty vuodesta 2009 alkaen kaikkiaan kuusi tuotantokautta. Teema esittää uusimman kauden jaksot.

Sarjan on ohjannut Scott Millanney ja tuottanut Monster Entertainment. Kukin jakso on katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan ensilähetyksen jälkeen. Alla olevat jaksojen esittelyt on kirjoittanut Ylen ohjelmahankkija Jyrki Nokkonen.

Osa 1/13: The Synth Years.

Musiikkisarja kuuluisien musiikkivideoiden tekemisestä käynnistyy katsauksella 1980-luvun alun syntikkabändeihin. Videoiden elokuvamaisuus ja visuaalisuus nousivat esiin vastaiskuna punkin pelkistetylle karuudelle. Ohjaajat, artistit ja muut asiantuntijat kertovat videoista Fade to Grey (Visage), Vienna (Ultravox), To Cut a Long Story Short (Spandau Ballet), Planet Earth (Duran Duran), Maid of Orleans (OMD), Mirror Man (The Human League), It’s My Life (Talk Talk) ja Rockit (Herbie Hancock).

Osa 2/13: The Human League.

1980-luvun syntikkapopin suuruuksiin kuuluneen brittibändin laulaja Phil Oakey muistelee, kuinka tehtiin mm. ikoninen, elokuva elokuvassa -video Don’t You Want Me (1981), joka nousi listaykköseksi niin Britanniassa kuin USA:ssa. Analyysia tehdään myös videoista Empire State Human, (Keep Feeling) Fascination, The Lebanon, Electric Dreams ja Human.

Osa 3/13: Michael Jackson.

Ohjaaja Steve Barron kertoo, kuinka tehtiin elokuvamainen, mm. syttyvistä katukivistä muistettava Billie Jean (jonka Amerikan MusicTv hyväksyi taistelun jälkeen ensimmäiseksi mustan artistin esittämäksi videoksi kanavalleen). Mukana myös John Landisin ohjaama 14-minuuttinen Thriller sekä Smooth Criminal. Analyysissa myös Give It to Me ja Man in the Mirror. Jacksonia muistelevat Quincy Jones ja Berry Gordy.

Osa 4/13: David Bowie.

"Videotaide melkeinpä keksittiin David Bowieta varten." Kameleonttimaisen rockartistin videoista analyysissä ovat mm. Jean Genie, Lets Dance, Ashes to Ashes, Blue Jean, China Girl ja Dancing in the Street. Mukana on myös Bowien omia ajatuksia vuosien varrelta. Ohjaaja David Mallet muistelee, miten taivas kikkailtiin mustaksi musiikkivideossa Ashes to Ashes. China Girlin rohkeaa ja sensuroitua versiota käsitellään.

Osa 5/13: Frankie Goes to Hollywood.

1980-luvun Britannian huippubändin vokalisti Holly Johnson ja ohjaaja Kevin Godley kertovat, miten Relax, Two Tribes ja Power Of Love -videot tehtiin. Kaikki kolme biisiä nousivat brittien listaykkösiksi. Relaxin homoeroottisuus, Two Tribesin parodinen supervalta-kukkotappelu ja Power of Loven joulun sanoma ovat teemoina.

Osa 6/13: Elton John.

Carlton-loistohotellin hiekkarannalla Cannesissa kuvattu iloinen I’m Still Standing (1982) on yksi Elton Johnin tunnetuimmista videoista. Siitä kertovat Elton itse ja ohjaaja Russell Mulcahy. Believe-videon ohjaaja Marcus Nispel kertoo metropoliksesta, jossa zeppeliniint ja kaksitasot pörräävät. Mukana myös koskettava Elton’s Song, retrohenkinen I Guess That’s Why They Call It the Blues sekä Wrap Her Up ja I Want Love.

Osa 7/13: Simple Minds.

Vokalisti Jim Kerr muistelee, kuinka hän oppi uuden sanan "musiikkivideo". Mukana Chelsea Girl, Don’t You Forget About Me (johon bändi suhtautui aluksi hyvin skeptisesti), Promised You A Miracle, All The Things She Said, Veronassa livenä kuvattu Waterfront ja autenttisen koskettava Belfast Child.

Osa 8/13: The Cure.

Vokalisti Robert Smith ja The Curen luotto-ohjaaja Tim Pope kertovat bändin videoista. Mukana Friday I’m in Love, Let’s Go to Bed, varjokuvilla leikkivä Boy’s Don’t Cry, tosifaneja kauhistuttanut Why Can’t I Be You, In Between Days, klaustrofobinen "kaappitarina" Close To Me ja esiintyjille hyisen talvinen Pictures of You.

Osa 9/13: Billy Joel.

Billy Joel ja ohjaajat Jay Dubin, Russell Mulcahy ja Andy Morahan verestävät muistoja. Mukana mm. rock-nostalginen Tell Her About It, mekaanikkotarina Uptown Girl, Allentown, The Longest Time ja upeasti svengaava gospel-henkinen The River of Dreams, jonka maisemiin levykannen kaunis kuvittaja välttämättä halusi itsekin mukaan.

Osa 10/13: Aretha Franklin.

Soulin kuningattaren videotaiteesta kertovat ohjaajat Brian Grant, Jay Dubin and Andy Morahan. Mukana myös koreografi Arlene Phillips. Aiheina mm. Detroitissa – Arethan vastusteluista huolimatta – kuvattu autoteemainen, mustavalkoinen Freeway of Love, Another Night, Think (The Blues Brothers) ja George Michaelin kanssa tehty I Knew You Were Waiting for Me, jonka kulisseissa päätähdillä ei ihan synkannut.

Osa 11/13: Joe Strummer ja The Pogues.

Tarinoita siitä, miten The Clashin legendaarinen vokalisti Joe Strummer (1952–2002) esiintyi bändin hajottua spagettilänkkärissä Straight To Hell ja liittyi yhteen iiripunkkaribändi the Poguesin kanssa. Muistelemassa myös alkoholiongelmista kärsinyt ja vuonna 1991 Poguesista poispotkittu vokalisti Shane McGowan sekä Pogues-manageri Frank Murray. Biiseinä mm. Tommy Gun, Rock the Casbah, A Pair of Brown Eyes ja London Calling.

Osa 12/13: Blur.

1990-luvun brittipopin huippubändin Blurin jäsenet vokalisti Damon Albarnin johdolla kertovat mm. videoista There’s No Other Way, Parklife (1993), Country House, The Universal, Song 2 ja Coffee & TV. Mukana myös musiikkivideoiden ohjaajien kuten taiteilija Damien Hirstin muistikuvia.

Osa 13/13: Oasis.

Kahdeksan ykkössingleä, kahdeksan ykkösalbumia: Oasis oli Britannian ykkösbändi 1995–2005. Erityisesti muistetaan albumi (What’s the Story) Morning Glory? (1995). Ohjaaja Nigel Dick kertoo Oasis-videoista Rock’n’Roll Star, Wonderwall, Don’t Look Back in Anger ja Champagne Supernova. Bändin jäsenet nähdään tekemässä The Importance of Being Idle -videota ja kertomassa tunnelmistaan ruumissaaton osallistujina.

Lähde: Yle Teema

Lemmy -dokumentti löytyy nyt Yle Areenasta

15.11.2015
Sunnuntai-iltana Yle Teemalla nähty dokumenttielokuva Motörhead-pomo Lemmy Kilmisteristä on nyt katsottavissa Yle Areenalta. Se on katsottavissa 15.12. saakka:

Dokkarissa sukelletaan joulukuussa Suomeen saapuvan legendan elämään ja uraan. Beatlesia diggailevan Lemmyn merkitystä rock-kartalla vuonna 2010 valmistuneessa dokumentissa kommentoivat mm. Ozzy Osbourne, Dave Grohl, Slash ja Alice Cooper.

Jouluaattona 1945 Englannin Stokessa syntynyt Ian Fraser "Lemmy" Kilmister näki Beatlesit jo Cavern Clubilla, roudaili Jimi Hendrixiä ja on soittanut monessa bändissä.
- Olen aina pitänyt Beatlesia maailman parhaana bändinä, Lemmy on sanonut.


Lemmyn omista bändeistä tunnetuimmat ovat avaruusrockbändi Hawkwind sekä tietysti Motörhead, jonka armoton punkhevi iskee kuin tuhat volttia ja joka viitoitti tietä muun muassa thrash metalille. Klassisen Motörhead-kokoonpanon muodostivat Lemmy, äskettäin edesmennyt Phil "Philthy Animal" Taylor ja "Fast" Eddie Clarke.

Greg Olliverin ja Wes Orshoskin ohjaamassa dokumenttielokuvassa päästään kierrokselle Lemmyn uskomattomaan kotiin, joka pursuaa muisto- ja keräilyesineitä.
- I just like stuff… Stuff is what happens, Lemmy filosofoi.

Lemmy tunnetaan sotahistorian ja natsiesineistön keräilijänä, ja hän esittelee kykyjään vanhan panssarivaunun kuskina ja ampujana. Natsisyytökset hän torjuu jyrkästi.
Yksityiselämästä paljastetaan muun muassa se, miten Lemmy tapasi yllättäen poikansa ensi kertaa.

Tunnin ja 51 minuuttia kestävä dokkari löytyy nyt osoitteesta http://areena.yle.fi/1-1872023


Yle Teeman loppuvuoden musiikkidokumenttielokuvista ovat esittämättä vielä Don’t Stop Believing: Everyman’s Journey, joka nähdään 22.11, 6. joulukuuta esitettävä Sonny Rollins: Beyond the Notes sekä 12.12 esitettävä Sinatra: All Or Nothing At All.

Yhdysvaltalainen, vuonna 2012 valmistunut Don’t Stop Believing: Everyman’s Journey on tosielämän rocksatu, joka kertoo tarinan kuinka filippiiniläinen coverbändin laulaja Arnel Pineda päätyi YouTube-videolta amerikkalaisen Journeyn laulusolistiksi stadionkiertueelle.

Sonny Rollins: Beyond the Notes (USA 2012) on Dick Fontainen ohjaama dokumenttielokuva 80 vuotta täyttäneestä saksofonistista ja jazzlegendasta, joka vannoo yhä musiikillisen vapauden nimeen. Syntymäpäivää juhlimassa ovat myös Ornette Coleman ja Jim Hall.


Alex Gibneyn ohjaaman, juuri valmistuneen neliosaisen dokumenttielokuvan ensimmäinen osa Sinatra: All Or Nothing At All esitetään tasan sata vuotta sitten syntyneelle Frank Sinatralle omistetussa Teemalauantaissa 12.12. klo 21. Dokumentin muut osat esitetään sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla.

Lisäksi Yle Teemalla vietetään 25.-29.11 kanavan elokuvafestivaalia, jolloin ei esitetä erillistä rockdokumenttislottia.


Aiemmin tänä syksynä Teemalla on jo nähty liuta tasokkaita musiikkidokkareita. Näiden ähtinä ovat olleet muun muassa B.B. King, Billie Holiday, James Brown ja Alice Cooper.
Teemalla on myös nähty henkilökuva suomalaisen musiikin suuresta taustavaikuttajasta, Love Recordsin perustajasta Atte Blomista, leffa konemusiikin historiaa (I Dream of Wires) ja oikeussalidraama raskaan rockin maailmasta (As the Palaces Burn: Lamb of God).

Lokakuussa oli kaksi tv-ensi-iltaa, tämän vuoden kehutuimpien musiikkielokuvien joukosta, The Possibilities Are Endless eli Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista ja Don't Thing I've Forgotten. Edellinen oli omaperäinen kuvaus laulaja Edwyn Collinsin halvaantumisesta, toipumisesta ja paluusta musiikin pariin, jälkimmäinen järisyttävä kertomus hirmuhallinnon tuhoamasta Kambodzhan rocksukupolvesta.

Tänään nähtävän Lemmy-dokumentin lisäksi kanalla on esitetty toiveuusintoina elokuvat Pulp- ja Journey -yhtyeistä.

Juttua on muokattu su 15.11 tapahtuneen dokumentin tv-esityksen jälkeen.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu