Groovarit villitsi Vallitunsaaaressa

14.6.2015
Grooving High Allstars villitsi yleisönsä Oulun Sähkönmyynti Oy:n kesäkonsertissa Kemin Vallitunsaaressa perjantaina 12. keäkuuta.

Groovarit osoitti äärettömän ammattitaitonsa oman settinsä lisäksi soittamalla Taiskan ja Aki Louhelan taustalla. Yhtyeeltä sujui loistavasti niin Taiskan hitit Mombasasta Haltin häihin kuin Aki Louhelan soulahtavan setin Tom Jones -coveritkin.

Taiskan ääni ja karisma on tallella, eikä kukaan paikalla ollut myöskään ihmettele Aki Louhelan menestystä Voice of Finland -ohjelmassa.

Illan kruunu oli kuitenkin Grooving High All Starsin uudistunut oma setti, joka sai väen täyttämään tanssilattian. Yleisölle esittäytyi myös Ellu Malkamäkeä hänen äitiyslomansa ajan erinomaisesti tuuraava Maria Iivonen.

Kuvakavalkadin konsertista löydät täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418435306

Tinnitus on vakavasti otettava vaara


Tinnitus on muusikoilla yleinen vaiva. Se on pahimmilaan ikävä ja elämänlaatua vahvasti heikentävä sairaus. Tinnitusvaara on olemassa myös kesän festareilla ja niiden tuhansilla kävijöillä.

Reckless Loven Olli Herman ja The 69 Eyesin Jyrki69 ovat kärsineet tinnituksesta. Lue miesten kommentit asiasta ja katso miten voi suojella kuuloasi: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Tinnitusvaara vaanii festarikansaa

11.6.2015
Kymmenet tuhannet nuoret asettuvat joka kesä festareilla tinnitusvaaraan. Suomalaisrokkarit muistuttavat festarikävijöitä kuulon suojaamisen tärkeydestä, sillä lyhytaikainen melu voi aiheuttaa myös nuorille pysyvän kuulovaurion.

– Rokkia kuuluu soittaa kovaa, mutta siltä voi ja pitää suojautua. Onneksi moni jo niin tekeekin, sanoo Reckless Loven Olli Herman.

– Kuulo on muusikoille elintärkeä työkalu. Jos sen menettää, silloin saa pakata kapulat ja alkaa hakemaan muuta duunia, Jussi 69 puolestaan toteaa.
Molemmille muusikoille tinnitus on tullut tutuksi.

Tinnituksella tarkoitetaan korvien jatkuvaa soimista, joka ei johdu minkään ulkoisen äänen aistimisesta. Äänen aiheuttaa henkilön oman kuuloradaston sähköinen kohina, jonka henkilön aivokuori tulkitsee yksilöllisesti.

Toisilla korvat soivat, toisilla piipittävät tai vinkuvat. Kroonisesta tinnituksesta kärsii noin puoli miljoonaa suomalaista, ohimenevästä huomattavasti useampi.

– Kokemus oli pelottava, mutta onneksi se meni ajan kanssa ohi. Ensin taistelet, että saat keikan jälkeen unenpäästä kiinni, ja kun aamulla heräät, korvat vinkuvat. Ensimmäisellä kerralla ajattelin, että mitä ihmettä, eikö tämä mene ikinä ohi, Olli Herman kertoo.

Muusikoiden vaiva voi kohdata ketä tahansa

Tinnitus voi kohdata ketä tahansa. Se voi alkaa äkkiarvaamatta kovan melun tai iskun seurauksena. Vaihtoehtoisesti se voi alkaa pikkuhiljaa, jolloin ääni voimistuu asteittain häiritseväksi. Pysyvä tinnitus on monen muusikon seuralainen, tämän vahvistaa myös Jussi 69.

– Nuorempana en suojannut kuuloa mitenkään. Rummut ovat bändin kovaäänisin soitin, ja korvat huusivat monta päivää. Luulin, että se on normaalia. Olen oppinut elämään vaivan kanssa. Väsyneenä kiinnitän asiaan enemmän huomiota kuin levänneenä, Jussi 69 toteaa.  

Päinvastoin kuin uran alkuaikoina molemmat rokkarit suojaavat nykyään kuulonsa korvamonitorilla. Kyse on ennen kaikkea omasta työkyvystä. Tänä kesänä sekä the 69 Eyes että Reckless Love keikkailevat niukemmin. Molempien kesä kuluu pitkälti levyn teossa. Helsingin Juhlaviikkojen avauspäivänä elokuussa herrat nousevat yhdessä Tavastian lavalle The Local Bandin kanssa.

Älä huuda toisen korvaan – milloinkaan!

Jopa neljäsosa erilaisista kuulovammoista on melun aiheuttamia, näin arvioivat kuuloalan asiantuntijat. Konserttien ja festareiden äänitaso vaihtelee 90 – 120 desibelin välillä riippuen siitä, mistä paikasta voimakkuus mitataan. Mitään desibelirajaa melulle ei kuitenkaan ole. Äänen kokeminen on aina yksilöllistä. Jos musiikin kuuntelu tuntuu työläältä, suojaus on tarpeen.

– Kuulo on festareilla kovalla koetuksella. Melussa oleskellaan pitkään, jolloin äänelle turtuu. Alkoholin nauttiminen taas vaikuttaa siihen, ettei melua huomata. Koska omaa ja muiden ääntä ei kuulla, kumarrutaan huutamaan toisen korvaan. Kuulo on siinä vaiheessa niin rasittunut, että sen sietokyky menee nurin. Toisen korvaan ei saa koskaan huutaa,  sanoo Juha Hakala Kuulotekniikasta. Yhtiö on jalkautunut vuosia festareille kertomaan kuulonsuojauksen tärkeydestä.

Moni tajuaa  kuulonsa rasittuneen vasta kun melu taukoaa. Olo voi olla rauhaton tai uupunut. Se on merkki siitä, että kuulon tarvitsee levätä. Jos vielä viikon päästä korvat soivat, Hakala neuvoo kääntymään kuuloa tutkivan audionomin puoleen.

Kuulokkeet niittävät aistinkarvasoluja

Ihminen kuulee äänet sisäkorvassa sijaitsevien 20 000 aistinkarvasolun avulla. Näistä jokainen on virittynyt omalle taajuusalueelleen. Voimakas melu voi saada saa aistinkarvasolut lakoamaan, jolloin niiden kyky välittää ääniä kuulokeskukseen heikkenee.
 
Kuulovaurioita esiintyy nykyään myös nuorilla. Älypuhelinten yleistymisen myötä musiikkia kuunnellaan tauotta ja kovaa. Musiikin kuuntelu kuulokkeilla on kuulolle rasittavampaa kuin kaiuttimen kautta kuunneltuna.

– Koska nappikuulokkeet hävittävät huonosti taustahälyä, nupit käännetään kaakkoon. Ääni saattaa olla häiritsevän terävä. Voi vain arvata, miten aistinkarvat lakoavat. Kuulokkeita valittaessa kannattaa panostaa laatuun ja pitää äänentaso maltillisena, Hakala neuvoo.

Rokkineuvos onnittelee: Taiska 60 vuotta

9.6.2015
Rokkineuvos onnittelee sydämellisesti tänään 60 vuotta täyttävää Taiskaa.

Kemissä jo 25 vuotta asunut Hannele Kauppinen tunnetaan erityisesti debyyttikappalestaan, jota Taiskan uran tiivistelmän lisäksi voit fiilistellä täällä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448, mutta yltä voit kuunnnella harvemmin soitetun Taiska -tallenteen Tahden rakastella sinua, joka on peräisin hänen vuoden 1980 albumiltaan Villi vapaudenkaipuu.

Taiska 60 vuotta, Mombasa 40 vuotta

9.6.2015
Rokkineuvos onnittelee lämpimästi tänään 60 vuotta täyttävää Hannele Kauppista, jonka suomalaiset tuntevat paremmin taiteilijanimellä Taiska.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi myös 40 vuotta siitä kun Taiska levytti debyyttisinglensä, joka tosin nousi listojen kärkeen vasta seuraavana vuonna eli 1976. Kappale oli tietysti Mombasa.

Mombasan lisäksi Taiskan hittejä ovat lisäksi muun muassa Syksyn Sävel -kappale Haltin häät vuodelta 1976, Moi moi vain (1978) ja Hiroshima (1981), jolla hän osallistui euroviisukarsintaan.

Harva muistanee, että Taiska on levyttänyt myös ehtaa rockia, esimerkiksi Pelle Miljoonan klassikkokappaleen Tahdon Rakastella Sinua. Se on mukana Taiskan vuonna 1980 julkaistulla albumilla Villi vapaudenkaipuu. Samalla levyllä on Taiskan hiteistä kappaleet Lällärit pois ja Rannalla.


Taiskan ura alkoi hänen voitettuaan Suomen iskelmämestaruuskilpailun vuonna 1975 saaden palkinnoksi levytyssopimuksen Finnlevyn kanssa.

Vuonna 1986 Taiska jätti laulu-uran sivuraiteille päästessään opiskelemaan teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalle. Valmistuttuaan hän onkin etupäässä tehnyt töitä teatteripuolella, mutta keikkaillut silloin tällöin - milloin enemmän, milloin vähemmän, mutta keikkailee edelleenkin muiden töihensä ohella.

Kemiin imatralaissyntyinen Taiska muutti 1990 saatuaan Kemin kaupunginteatterista työtarjouksen ja on sillä tiellä edelleen.

Taiskan viimeisen levytys on vuodelta 2005. Tuolloin ilmestyneellä Matkalla -nimisellä tupla-cd:lla julkaistiin vanhan tuotannon lisäksi 22 vuoden levytystauon jälkeen kaksi uutta kappaletta, Marenkiranta ja Saat saattaa mua.

Seuraavan kerran Taiska nousee lavalle perjantaina 12.6. Kemin Vallitunsaaressaa järjestettävässä Pohjoista voimaa -kesäkonsertissa, jossa esiintyvät Myös Aki Louhela, Grooving High Allstars ja Tanssistudio Bounce.

Uutta kemiläistä musiikkia: EHB:n Kavaljeeri

8.6.2015
Kemiläinen Erkki Huru Band marssii määrätietoisesti kohti debyyttialbumiaan.

Yhtye on julkaissut jo toisen singlen, kappaleen nimeltään Kavaljeeri. Se on jatkoa helmikuussa julkaistulle Tule vain -singlelle.

Käy kuuntelemassa kappale täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Hot News! Kemiin heinäkuussa Easy Living -festivaaliviikko

1.6.2015
Kemissä järjestetään 18. – 25. heinäkuuta viikon mittainen ulkoilmafestivaali. Pääosa lukuisista Easy Living -festariviikon osatapahtumista sijoittuu meren äärelle sisäsatamaan ja sen läheisyyteen.

Tapahtuma pitää sisällään muun muassa 22.-24.7 pidettävän 24 tunnin tapahtumakokonaisuuden, jonka aikana tapahtumia on siis ympäri vuorokauden.

Lue täältä lisää tapahtumasta: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Kemiin viikon kestävä festivaali heinäkuussa

Easy Living –festivaaliviikon esiintyjien joukossa ovat Candye Kane Band (USA) ja Riku Nieminen & Neljä Ässää.

1.6.2015
Kemissä järjestetään 18. – 25. heinäkuuta viikon mittainen ulkoilmafestivaali. Pääosa lukuisista osatapahtumista sijoittuu meren äärelle sisäsatamaan ja sen läheisyyteen, mutta tapahtumia tulee myös ainakin Ruutin- ja Täikönpuistoihin.

Easy Living in Kemi – viikko käynnistyy lauantaina 18.7. Meripuiston Puistopaviljongissa pidettävällä Kesäkissablues –tapahtumalla ja päättyy 24.-25.7. Seilarissa järjestettävään Run to 60´s –tapahtumaan.

Kahden perinteisen musiikkitapahtuman väliin on sijoitettu hulvaton määrä erilaisia tapahtumia hiukan samaan tyyliin kuin takavuosien Kemi-päivillä.

Näitä ovat muun muassa sunnuntaina 19.7. klo 18 alkavat Kesäkissajamit Puistopaviljongissa, maanantaina 20.7. kello 12 – 18 Ruutinpuistossa pidettävä nuorten frisbeegolf –turnaus, tiistaina 21.7. kello 12 – 20 Ulenin rannalla pidettävä Fanituotemyyjäiset ja perjantaina 24.7. kello 12 – 18 Täikönpuistossa pidettävä nuorten katusähly-tapahtuma.

Viikon suurin rykäisy on keskiviikkona ja torstaina pidettävä tasan 24 tuntia kestävä Easy Living –tapahtuma. Se alkaa keskiviikkona 22.7 kello 20 ja päättyy torstaina 23.7 samalla kellonlyömällä. Se pitää sisällään muun muassa elävää musiikkia, tanssia, lyhytelokuvia, taidetta ja onkikilpailuja. Lisäksi ravintoloihin tulee ohjelmaa.

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan tapahtumaviikon yksityiskohtia hiottaessa, tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia lukuunottamatta Kesäkissabluesia ja Run to 60´siä.

Tapahtuman järjestävät Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry, Kemin kaupungin nuorisotyö, Kemin kaupunki ja Kemitiimi.

Candye Kane kolmannen kerran Kemiin

Kesäkissabluesin pääesiintyjänä on amerikkalainen Candye Kane Band. Kalifornialainen Candye Kane saapuu nyt jo kolmannen kerran Kemiin, mutta ensimmäistä kertaa kesällä. Nainen on hehkuttanut estotta Facebookissa Kemiä ja kemiläisiä vieraanvaraisuudesta ja intohimoisesta suhtautumisesta musiikkiin.

Candy Kanen bändissä Kemiin saapuu jälleen myös loistava kitaristi Laura Chavez. Bändin muut jäsenet ovat rumpali Kurt Kalker ja basisti Bobby Abarca.

Riku Nieminen ja Neljä Ässää – joukossa kemiläinen herttaässä

24 tunnin tapahtuman vetonaulaksi saapu Riku Nieminen yhtyeensä Neljän Ässää kanssa, jonka omalaatuinen soundi muodostuu raikkaasti melodikasta, akustisesta kitarasta, rumpusetistä (pahvilaatikosta) sekä perkussioista ja kazoosta.

Bändin rumpalina on kemiläislähtöinen Aleksi ”Rööki” Kinnunen. Yhtyeen muut jäsenet ovat Samuli Kivelä (kitara) ja Ville Aalto (melodica). Riku ”Munamies” Niemisen soittimet ovat perkussiot ja kazoo.

Neljä Ässää esittelee itsensä katusoittobändiksi, joka koostuu ystävystyneistä ammattimuusikoista – eli pystymettäläisistä miehenaluista – joka skulaa niin maan perkeleesti pitkin toreja ja turkuja. Keväällä 2012 perustettu, jo kulttimaineeseen noussut orkesteri soittaa raivokkaan energisiä tulkintoja maailman kovimmista hittikappaleista. Keikkoja bändi on soittanut Finlandia-taloa ja Aleksanterinkatua myöten, linjanaan kunnioittaa alkuperäisversioiden hankaluutta ja lisätä tempoa.

Murmanskin musiikkimaailma on vilkas ja monipuolinen

29.5.2015
Rokkineuvos.fi -sivusto ylpeänä julkaisee yksinoikeudella toimittaja Sari Pöyhösen suurraportin Murmanskin rockkuvioista.

Esittelyssä on pohjoisen napapiirin pohjoispuolella sijaitsevan maailman suurimman kaupungin musiikkimestat, genret ja kaksi bändiä, Atlantida Project ja Derevjannye kity eli Puiset valaat.

Yli 300 000 asukkaan kaupungissa on totuttu näkemään paikallisten bändien lisäksi niin venäläisiä supertähtiä kuin suomalaisbändejäkin.

Jutun kuvineen löydät sivuston uusimmasta osiosta Russian Rock eli täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418057692

Regressio - pohjoisen grungen sanansaattaja

24.5.2015
Seattle-grungen nimeen vannova oululainen remellystrio Regressio on julkaissut debyyttialbuminsa Musica Collectus. Albumi on kuunneltavissa Suncloud -palvelussa osoitteessa http://www.soundcloud.com/regressio

Regression jäsenet; Teemu Sainio – laulu & kitarat, Hannu Juopperi – basso ja Joni Raappana – rummut, ovat kaikki kotoisin Kemi-Keminmaa -alueelta.

Heillä on taustallaan lukuisia bändejä, kuten Kretiinit, Good Rats, Roisto, Real Vacation, Siperian Eastwood ja Dead End Story.

Viime syksynä perustettu Regressio on hakenut soundimaailmansa 90-luvun musiikista. Vaikutteita on imetty muun muassa grungen ykkösnimi Nirvanalta.


Debyyttilevy Musica Collectus nauhotettiin Ruotsin Boat Island-studioilla maaliskuun alussa studiolivevetona. Samalla studiolla ovat aiemmin pyörineet muun muassa Terveet Kädet ja Greedy Pig. Jo aiemmin Regressio on julkaissut youtube-plavelussa useita musavideoita, joista ylhäällä pari näytettä, kappaleet ovat Rakastetaan ja Kahleet.

Molemmat biisit löytyvät myös albumilta, jonka muut kappaleet ovat Päätön Ratsumies, Origo, Lattialla, Väliinputoaja, Historia, Älä ui, Satusta ja Kuiskaus.

Regression keikkakunto on tsekattavissa lauantaina 6.6. Kemin Ramonassa Rockfrisbee 2015 -kisojen iltabileissä, joissa soittavat myös kuopiolainen The Kirka ja kautta aikojen ensimmäisen keikkansa vetäisevä kemiläinen Death Tap.

Ilmakitara soi postimerkissä ilmakitaransoiton MM-kisojen 20-vuotisjuhlan kunniaksi

Merkki on myynnissä Postin omissa myymälöissä myös Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä

22.5.2015
Ilmakitaransoiton MM-kilpailuilla on jo 20-vuotiset perinteet. Ilmakitarat soivat jälleen 26.–28.8., kun alan konkarit ja nousevat tähdet kilpailevat lajin kuninkuudesta Oulussa. Posti julkaisee juhlavuoden kunniaksi 25.5. paikallisen postimerkin, jossa esiintyy ilmakitaransoiton hallitseva maailmanmestari, japanilainen muusikko Nanami ”Seven Seas” Nagura.

– Tapahtuma kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta ja kerää suuren yleisön Ouluun. Tällä merkillä kelpaa lähettää postikortit tapahtumasta ja levittää lajin ilosanomaa, myyntiesimies Risto Määttälä Postista kertoo.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen viralliset osakilpailumaat avasivat kisakauden jo maaliskuussa. Karsintakiertueita käydään muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hollannissa ja Saksassa. Viime vuonna tiukkaan finaaliin osallistui 16 soittajaa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä: http://www.ilmakitara.fi/fi/mm-kisat-2015/

Merkkiä myyvät useimmat Oulun postit ja lisäksi merkki on myynnissä Postin omissa myymälöissä Kemissä, Torniossa, Rovaniemellä, Raahessa, Kajaanissa ja Kuusamossa. Merkin voi tilata myös verkosta 25.5. alkaen valitsemalla sen kuvan Omakuvapostimerkkiin www.posti.fi/omakuvapostimerkki.

 Rock on näyttävästi esillä postimerkessä myös ensi syksynä, kun Posti julkaisee syyskuussa yhdeksän uutta postimerkkijulkaisua. Merkeistä löytyy musiikkiaiheita Sibeliuksesta raskaaseen rockiin.

Yksi arkeista esittelee kuusi maailmalla menestynyttä suomalaista rock-yhtyettä. Merkeissä komeilevat muun muassa Hanoi Rocks, The Rasmus, HIM, Apocalyptica, Children Of Bodom ja Nightwish.

Meatgrinder, No Swaps ja Umpisuoli menestyivät Porvoossa

19.5.2015
Torniolainen Meatgrinder -yhtye palkittiin Porvoossa pidetyssä Sounds 2015 -tapahtumassa tuhannen euron stipendillä. Genrekseen crossover thrashin määrittelevän yhtyeen muodostavat vokalisti Antti Mäki, basisti Samuel Mäkinen, rumpali Antti Liakka, soolokitaristi Juho Lalli ja rytmikitaristi Eemeli Haarala.

Muut Meri-Lapin karsinnoista valtakunnalliseen huipentumaan edenneet bändit, niinikään torniolainen Sami Kreivin (kitara/laulu), Hannes Untisen (basso/laulu) ja Tomi Raikaslehdon (rummut) muodostama Umpisuoli sekä tervolainen poppunk-yhtye No Swaps saivat kunniamaininnat.
 
No Swaps -yhtyeessä soittavat Sami Pietilä (laulu ja kitara), Onni Pietilä (kitara ja taustalaulu), Roope Ranta (basso ja taustalaulu) sekä Aapi Pietilä (rummut).


Koko bändikolmikko on mukana tulevana lauantaina (23.5) Tornion kevyen musiikin katselmus Kevarissa, joka järjestetään Peräpohjolan opistolla klo 15 alkaen. Tapahtumassa esiintyvät myös Duo Paju, Olga Heikkala, Saaga Sees, Raatiboiz, Musta joki,  Matkalla, Apparition, sekä RST.

Ennen Kevaria Meatgrinder pistäytyy keikalla edellisenä iltana (pe 22.5) Kemissä Takitsun nuorisotalon kesäkauden avajaisissa. Tapahtuman muut bändit ovat Glass Wipe, Runnin´ free ja The Emils.

Samainen bändikolmikko oli mukana myös viime lokakuussa osin Rokkineuvoksen tuomaroimassa Kemin Lockarockissa, jossa No Swaps sijoittui toiseksi ja Meatgrinder kolmanneksi.

Meatgrinderillä on mennyt kohtuullisen lujaa viime aikoina, sillä yhtye pääsee esiintymään tänä kesänä myös Rovaniemen Simerockissa. Lisäksi Meatgrinder, kuten myös No Swaps on varmistettu heinäkuussa pidettävän Tornion Pikirockin esiintyjäkaartiin.

Huhtikuussa Meatgrinder ja Umpisuoli kävivät möykkäämässä yhteisellä keikalla Oulun Hevimestassa, jossa illan kolmantena yhtyeenä oli My Funeral.


Valtakunnallisessa Sounds musiikkikatselmuksessa esiintyi kaikkiaan 1 500 nuorta eri puolilta Suomea. Tapahtuman teemana oli "Sounds Good".

Tapahtumassa oli useita 2-3 hengen raateja, jotka arvioivat esitykset. Raadeissa olivat muun muassa Kärtsy Hatakka, Luca Gargano, Esa Kuloniemi, Topi Latukka (Softengine) sekä Aija Puurtinen. Taiteellisena johtajana toimi Anna Kuoppamäki.

Avoimen, yleisölle ilmaisen tapahtuman järjestivät Nuori Kulttuuri säätiö, Porvoon, Sipoon ja Loviisan nuoriso- ja kulttuuritoimet sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyökumppaninaan Veikkaus.

Sira Moksilta tänään julki uusi single ja musiikkivideo

Laulajatar virittelee yhteistyötä Kassu Halosen ja Yari Knuutisen kanssa.

15.5.2015
Hykerryttävän hienon ja laaja-alaisen lauluäänen omaava Sira Moksi julkaisee tänään perjantaina uuden singlen ja musiikkivideon Kielletyt leikit.

Julkaisu on samalla avaus Moksin ja Kassu Halosen yhteistyölle. Suomalaisen musiikkielämän monialaisiin konkareihin lukeutuva Halonen on sovittanut laulun Siran äänelle yhdessä Juha Björnisen kanssa ja soittaa singlellä lisäksi koskettimia. Parivaljakko Halonen-Björninen vastaa myös singen musiikillisesta tuotannosta. Björninen soittaa lisäksi levyllä kitaraa.

Levyllä soittaa muitakin nimimiehiä, sillä bassossa on Harri Rantanen ja lyömäsoittimissa Anssi Nykänen.
- Olemme Kassun kanssa alustavasti keskutelleet muustakin yhteistyöstä, mutta aika näyttää, mitä tuleman pitää, Moksi myöntää varovaisesti.
Moksin ja Halosen yhteistyö on Moksin aviomies Kari Allan Niemelän idea.
­- Allan näki Kassun Arto Nybergin ohjelmassa ja laittoi miehelle sähköpostia. Siitä se lähti, Moksi kertoo.

Kappaleen musiikkivideo kuvattiin Moksin kotimaisemissa Jämsänkosken upeassa Ilveslinnassa.
- Tämän projektin yhteydessä lopultakin kaksi musiikkialan vaikuttajaa, Kassu Halonen ja Atte Blom tapasivat ensimmäisen kerran. Se on aika hauskaa, etenkin kun molemmat asuvat Hyvinkäällä. Mutta miesten kemiat kohtasivat todella hyvin, Moksi paljastaa
Biisivalinta oli Halosen ajatus.

­- Hän teki sen tietämättä, että olen laulanut sitä paljonkin ja se on myös Moneksi -omakustannelevylläni. Kassun mielestä minun ja kappaleen aiemmin levyttäneen Carolan ja myös Seija Simolan äänessä on jotain samaa.

Halonen tykästyi Moksin ääneen välittömästi.
- Siinä on totuus, Halonen innostui lauluraidan äänittämisen yhteydessä Revolver-studiolla. Halosen mielestä Moksin ääni on iloinen poikkeus näitä surullisina autotune-aikoina, jolloin kaikki laulu kuulostaa hieman luonnottomalta, samalta ja tasapaksulta.
- Mutta ei tämän biisin kohdalla. Se kuulostaa erittäin aidolta Siralta, Halonen iloitsi.


Ammattitermein laulu tehtiin "täysin kuivana" ilman mitään autotunea, kaikua, ennakkosuotimia, apusaundeja tai mitään muutakaan. Toisin sanoen siinä ei ole mitään lisättyä tai poistettua. Juuri niin kuin Sira olisi laulanut suoraan sinulle, vierestä ja läheltä sinun korvaasi "nauhalle".
- Se kuulostaa erittäin aidolta Siralta, Halonen analysoi.

Kappaleen sävellys on traditionaalinen, mikä tarkoittaa sen siirtyneen sukupolvelta toiselle kuulomuistin perusteella ilman kirjallisia esikuvia – tekstejä, nuotteja tai äänentoistovälineitä.
Kappaleen äänitti Asko Ahonen, masteroi Finnvoxin Pauli Saastamoinen ja tuotti Atte Blomin Ainoa Productions Oy. Miksauksesta huolehtivat Kassu Halonen, Juha Björninen ja Asko Ahonen.
Videotuotannosta vastasivat Huikuri Productionsin Joonas ja Eemil Huikuri. Rooleissa ovat Siran lisäksi Tarja Lankinen, Reijo Kokkonen ja Allan Niemelä.

Atte Blomin Unja Records julkaisi Sira Moksin virallisen debyyttialbumin Keltaisen talon lauluja syyskuussa 2013. Levylle kappaleet sävelsi Jukka Alihanka, joka menehtyi pitkälliseen ja vaikeaan sairauteen vain kaksi kuukautta levyn julkaisun jälkeen.
Sira solmi uuden levytyssopimuksen Atte Blomin ja Aino Roivaisen Ainoa Productions Oy:n kanssa syksyllä 2014.


Sira Moksi on lisäksi virittelemässä yhteistyötä Jari "Yari" Knuutisen kanssa. Nainen on lähettänyt Yarille laululyriikoitaan toiveenaan, että Yari saisi tehtyä niihin sävellyksiä.
- Olen erittäin iloinen, että olen päässyt Yarin kanssa yhteyteen. Mutta tämä on vasta alkuvaiheessa, joten katsotaan mitä tästä tulee.

Yarin ja Siran yhteistyö lähti liikkeelle Atte Blomin ehdotuksesta.
­- Sekin on sikäli hauskaa, että olin jo aiemmin itsekin miettinyt samaa. Olen aina tykännyt Yarin tuotannosta.

Siraa ja Yaria yhdistää myös kemiläisyys.
Nykyisin Oulussa vaikuttava Sira asui vuosia Kemissä, jossa hänen laulajauransa sai kosolti uutta vauhtia. Yari on syntyisin Jyväskylästä, mutta asui nuoruusvuotensa Kemissä, jossa hän myös perusti vuonna 1976 mainetta saaneen Se -yhtyeensä. Viime vuodet Yari on työskennellyt pitkälti elokuvamusiikin saralla.

- Minulla on Kemistä ihanat ja lämpimät muistot. Siellä asuu paljon ystäviäni edelleen. Mieltäni lämmittää suuresti, jos pääsen yhteistyöhön toisen Kemissä asuneen musiikintekijän kanssa, Sira hehkuttaa.


Musiikin tekemisen lisäksi Sira on päässyt vauhtiin piirtäjänä. Hänen piirroksiaan on voitu ihailla esimerkiksi Facebookissa.
- Kahdessa kuukaudessa tuli tehtyä 300 kuvaa. Niitä vain tuli ja tuli. Ja edelleenkin piirrän joka päivä, vaikka yhdessä vaiheessa päätin, että en enää tee niitä. Mutta kun niihin on kerran inspiroitunut, niin niitä vain tulee ja teen myös koko ajan tilaustöitä Sira nauraa.

Sira myös keikkailee jatkuvasti eri kokoonpanojen kanssa. Tulevana kesänä myös jo 20-vuotta täyttävän Bluesmachine -bändin kanssa.
- Mutta olemme tekemässä pian keikkoja myös AC/DC -kokoonpanon kanssa. Koetamme päästä myös Kemiin.

Atte Blomin, säveltäjä Otto Donnerin ja rumpali Christian Schwindtin vuonna 1966 perustama Love Records täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden tiimoilta on myöskin alustavia suunnitelmia Atte Blomin kanssa kehitteillä.

Siviilipuolella aiemmin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi sekä artesaaniksi kouluttautunut Sira on hakenut jälleen kouluihin toiveenaan sosionomin koulutusohjelmaan pääsy.

Fakta:

Sira Moksi
* Syntynyt Jämsässä  vuonna 1971.
* Tehnyt kahta asiaa lapsesta asti; laulanut ja luonut kuvia.
* Bändikuviot astuivat elämään parikymppisenä,  genrenä soul ja blues.
* Laulaa pyydettäessä mitä vain punkista Piafiin ja kaikkea siltä väliltä.
* Hänen bändejään ovat olleen muun muassa Lady Kojak Rewind, Mama & The Brakemen, sekä Lady Fly & The Anglers.
* Tehnyt paljon duokeikkoja myös Tepa Lukkarisen kanssa ja pitänyt konsertteja Anu Hartikaisen kanssa, muun muassa joululauluteemalla.
* Esiintynyt myös mm. Timo Nykyrin ukuleleorkesterin ja Men In Black -yhtyeen kanssa.
* Työskennellyt mm. kehitys -ja liikuntavammaisten henkilöiden kanssa.
* Pitänyt kolmisenkymmentä taidenäyttelyä eri puolilla Suomea.
* Omakustannelevy Sira Moksi - Moneksi ilmestyi 2009 ja virallinen debyyttialbumi Keltaisen talon lauluja 2013.

Kassu Halonen
* Syntynyt vuonna 1953 Säräisnimellä.
* Soitti urkuja Kirkan taustabändi The Islandersissa.
* On muusikko, lauluntekijä, urkuri, huilisti, sovittaja, äänilevytuottaja ja laulaja.
* Halosen levytetty sävellys-tuotanton käsittää yli 1 500 sävellystä, esittäjinä mm. Irwin Goodman, Vesa-Matti Loiri, Jari Sillanpää, Tapani Kansa, Laura Voutilainen ja Arja Koriseva.
* Sävellettyjen levyjen joukossa on Sillanpään albumi Jari Sillanpää, joka on Suomen musiikkihistorian myydyin levy.
* Kaikkiaan Halonen on saanut noin 70 kultalevyä.
* Halosen tunnetuimpia sävellyksiä ovat Vesa-Matti Loirin esittämä Sydämeeni joulun teen, Kirkan esittämä Syksyn sävel -kilpailun 1988 voittokappale Surun pyyhit silmistäni, Irwin Goodmanin esittämä Rentun Ruusu ja Jari Sillanpään hitit Oot täydellinen ja Kaduilla tuulee.
* Kassu Halonen on julkaissut myös viisi soololevyä ja onpa hän tuottanut muun muassa Suomen ensimmäisenä punk-levytyksenä pidetyn Briardin singlen I Really Hate Ya.

Yari
* Oikealta nimeltään Jari Ensio Knuutinen, syntynyt 1957 Jyväskylässä.
* Ammatiltaan säveltäjä, sanoittaja ja muusikko.
* Asui osan nuoruudestaan Kemissä, jossa hänellä oli muun muassa Pohjolan Voima -niminen yhtye.
* Perusti jo Kemin vuosinaan Se -yhtyeen, jonka  debyyttisingle Nyt/Kasvoton kuolema julkaistiin vuonna 1978 Atte Blomin perustaman Love Recordsin kautta. Se-yhtyeen tunnetuin kappale lienee Ei asfaltti liiku.
* Se -yhtye julkaisi neljä albumia; ...ja me tehtiin rakkautta (1979), Pahaa unta? (1980), Banaaniconga (1981), Lasi kirkasta vettä (1984) sekä kaksi kokolemalevyä.
* Yari soitti muun muassa myös Pelle Miljoona & 1980-yhtyeen Pelko ja viha -levyllä ja kävi yhtyeen mukana muutamilla keikoillakin.
* Se-yhtyeen jälkeen Yari levytti yhtyeissä Onnensoturit ja MXYZPTLK.
* Vuodesta 1992 lähtien Yari on esiintynyt ja levyttänyt sooloartistina.
* Yari on säveltänyt musiikin muun muassa Claes Olssonin elokuviin Elvis kissan jäljillä (1987), Akvaariorakkaus (1993) ja Ihanat naiset rannalla (1998).

Antti Tuisku pitää kiinni listan kärkipaikasta

n kommentoi

Kärkikolmikon kaksi muuta plattaa ovat jo listaveteraaneja, kakkoseksi nousi jälleen Robinin 16, joka on ollut listalla jo 36 viikkoa. Nousua tällä viikolla neljä pykälää. Yhden pinnan verran nousi Haloo Helsinki ja Kiitos ei ole kirosana, jolla on listaviikkoja takanaan vielä yksi enemmän kuin Robinilla.

Seuraavat kolme sijaa on pyhitetty listatulokkaille. Neljäntenä on Paradise Lostin The Plague Within, viidentenä Helloweenin My God Given Right ja kuudentena Laineen Kasperi & Palava Kaupunki nimikkoalbumillaan. Kymppisakissa on vielä neljäskin uutuuslevy. Yhdeksänneksi ylsi Florence + The Machinen How Big, How Blue, How Beautiful.

Seitsemäntenä on kymmenennellä listaviikollaan Nightwish ja Endless Forms Most Beautiful, kahdeksantena Sannin Lelu kuudennella listaviikollaan ja kymppisijalta löytyy viime viikon kolmonen, Faith No Moren Sol Invictus.

Listan uutuuksiin lukeutuvat myös Leif Lindemanin Toivon (13.), Timo Lassyn Love Bullet (28.), kuusamolaisen A.R.G. -yhtyeen paluuplatta Redemption From Refaim (32), Leprousin The Congregation (39.), The Darknessin The Last Of Our Kind (41.) sekä euroviisuvoittaja Måns Zelmerlöwin Perfectly Damaged, joka aloitti listataipaleensa sijalta 45.

Ensi viikolla Kemiin saapuvan Steve`n`Seagullsin Farm Machine löytyy tällä viikolla sijalta 18.

Kymmenen uutuutta albumilistalla

7.6.2015
Tuoreella albumilistalla ykkösenä jatkaa Antti Tuiskun En Kommentoi. Se ei yllätä ketään. Mutta listalle nousi kymmenen uutuutta, joukossa varsin virkistäviä sellaisia. Esimerkiksi Paradise Lostin The Plague Within nousi peräti nelossijalle.
Katso listakooste täältä: http://www.rokkineuvos.fi/414083892

Antti Tuisku

Kemiin saapuva Steve'n' Seagulls kiipesi Billboardin listan kolmoseksi Farm Machine -debyyttilevyllään

Kesäkuussa Kemiin saapuva mainion Steve'n'Seagulls –yhtyeen tuore uutusalbumi Farm Machine on noussut arvostetun yhdysvaltalaisen Billboard -lehden bluegrass-listan kolmossijalle.

Yhtyeen suosio on noussut raketin tavoin lyhyessä ajassa. Vain vajaa vuosi sitten bändi latasi youtubeen versionsa AC/DC:n klassikkobiisistä Thunderstruck. Video on kerännyt yli 12 miljoonaa katselukertaa.

Niinpä bändiä on viety lujaa niin meillä kuin muuallakin maailmassa. Albumi julkaistiin toukokuussa ja Suomessa se nousi virallisen albumilistan seitsemänneksi.

Steve'n' Seagulls palasi juuri Iso-Britannian kiertueelta ja suuntaa jo ensi viikolla Ruotsin kiertueelle, jonka jälkeen bändi nähdään Kemin Corner Innissä perjantaina 12. kesäkuuta.
Kesällä yhtye kiertää festareita. Yhtye nähdään muun muassa maailman suurimmilla metallifestareilla Saksan Wacken Open Airissa.

Syksyllä Steve'n'Seagulls keikkailee Pohjois-Amerikassa, Venäjällä, Sveitsissä, Saksassa ja Norjassa.

Cain´s Offering avasi listataipaleen sijalla 12

25.5.2015
Jani Liimataisen Cain´s Offeringin kakkoslevy Stormcrow nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan sijalle 12. Hyvästä sijoituksesta huolimatta albumi on vasta viikon kuudenneksi myydyin uutuus.

Muun muassa koko kärkikolmikko muodostuu uutuuslevyistä. Kärkeen pyyhälsi Provinssrockiin tulossa tulevan Faith No Moren Sol Invictus. Kalifornialaiskomppania pesi kärkitaistelussa kakkoseksi yltäneen räppäri Mikael Gabrielin Versus-kiekon kuten myös kolmoseksi nouseen konkari Anssi Kelan Nostalgiaa-lätynkin.

Listan kärkipään muita uutuuksia ovat yhdeksäntenä majailevan Whitesnaken The Purple Album ja sijalle 11 noussut Horse Attack Sqwadin Älä Koske Mun Hevoon.

Viime viikon ykkönen Nightwish putosi Endless Forms Most Beautiful-albumillaan seitsemänneksi, kakkonen Kemin Satama Open Airiin kesällä saapuva Haloo Helsinki! (Kiitos ei ole kirosana) viidenneksi ja kolmonen Sannin Lelu kuudenneksi.

Neljänentenä on Robinin 16, joka on ollut listalla jo 34 viikkoa, viikon pidempään kuin Haloo Helsinki! Elastisen Iso kuva putosi kaksi sijaa kahdeksanneksi ja viisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivät The Best of Greatest Hits -levyllään nelossijalta kymmenenneksi.

Termusan musiikkileirin järjestäminen varmistui

24.5.2015
Termusan pitkät perinteet omaavan musiikkileirin järjestäminen tänäkin vuonna on varmistunut, kun ilmoittautumisia on saapunut riittävästi. Termusa ry:n johtokunta päätti asiasta sunnuntaina.

­- Ilmoittautumisia on nyt 15 ja leiri on päätetty järjestää, kertoi Termusa ry:n sihteeri ja rahastonhoitaja Oona Jakku Facebookissa.
Jakun mukaan kuitenkin leirille kaipaillaan vielä lisää kitaristeja ja basisteja.
- Joten jos tunnette ketään, jota kiinnostaisi leireily ja soittelu, niin houkutelkaahan mukaan, Jakku kirjoitti Termusan Facebook-sivuilla.

Leirille voi ilmoittautua tämän linkin kautta: http://termusary.nettilomake.fi/form/2111
ja lisätietoja saa osoitteesta http://koti.mbnet.fi/kaupit/termusa/uutiset.htm

Leiri järjestetään 7.- 13. kesäkuuta Tervolan lukion tiloissa. Aloitustilaisuus pidetään 7.6. kello 14. Leirin perinteinen päätöskonsertti pidetään lauantaina 13.6. Tervolan nuorisoseuran salissa klo 13 alkaen.

Maija Vilkkumaan uusi Lissu ja mä –single julki tänään

Vilkkumaan uusi ja odotettu albumi julkaistaan syksyllä

22.5.2015
Maija Vilkkumaa
julkaisee odotetun uuden singlen perjantaina 22.5.. Lissu ja mä –single on Maija Vilkkumaan säveltämä ja sanoittama sekä Hank Solon tuottama. Maija on parhaillaan studiossa viimeistelemässä syksyllä julkaistavaa uutta albumiaan.

- Aiemmat soololevyni ovat olleet pitkälti bändilevyjä, ja kun jäin tauolle vuonna 2011, tiesin, että seuraava olisi jotain muuta. Ajatus tuottajalevystä oli väikkynyt mielessäni kiehtovana mahdollisuutena jo Alanis Morrissetten ja Glenn Ballardin Jagged Little Pill -levyistä alkaen. Asko Kallonen ehdotti tuottajaksi Hank Soloa, joka oli juuri tuottanut Sannin Sotke mut -levyn.

- Menimme Henkan kanssa studioon, jossa lopullisesti vakuutuin hänen neroudestaan. Tunnelma on ollut alusta asti aukinainen ja kupliva. Puolentoista vuoden studiotyö on tuntunut siltä kuin tuttuun metsään ilmestyisi jatkuvasti uusia kiehtovia polkuja. Olen hyvin inspiroituneessa tilassa kaikesta tästä, Vilkkumaa kertoo.

 

Maija Vilkkumaa on maamme menestyneimpiä naisartisteja. Hän on myynyt uransa aikana yli 300 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa.

Vilkkumaa aloitti uransa Tarharyhmä-kokoonpanossa ja vuonna 1999 sooloura käynnistyi Satumaatango-menestyssinglen sekä debyyttialbumi Pitkä ihana leikki myötä.

Maija on julkaissut kuusi albumia, yhden kokoelmalevyn sekä yhden livelevyn. Vilkkumaan edellinen albumi Kunnes joet muuttaa suuntaa julkaistiin vuonna 2010.  Maija Vilkkumaa julkaisi esikoisromaaninsa Nainen katolla vuonna 2013.

Antti Tuiskun kymmenes studioalbumi ilmestyy tänään

22.5.2015

Poptähti Antti Tuiskun  kymmenes studioalbumi En kommentoi ilmestyy tänään perjantaina 22. toukokuuta.

Helmikuussa julkaistiin jo ilmiöksi muodostunut single Peto on irti, joka esitteli Antti Tuiskusta 2.0-version –  aiempaa kypsemmän, varmemman ja rennomman artistin. Silmäkulmassa on uudenlaista pilkettä.

Peto on irti -kappaletta seurasi sinkku Blaablaa (En kuule sanaakaan). Molemmat kappaleet ovat mukana uudella albumilla En kommentoi.


Jurekin tuottama En kommentoi -levy sisältää kymmenen vahvaa popbiisiä: 1. En kommentoi 2. Peto on irti 3. Blaablaa (En kuule sanaakaan) 4. Keinutaan feat. VilleGalle 5. Hei ho paita pois 6. Hiton pelkuri 7. Veli feat. Mikael Gabriel 8. Saikkuu 9. Ihan sairasta mutta oikeesti kuulumme yhteen 10. En huuda sun perään

Kuuntele albumin kappaleet Spotifyssa tai näytteet niistä täältä!

- Halusin uudistua, saada uutta kipinää musiikin tekoon ja hypätä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle kääntämättä kuitenkaan selkää vanhoille jutuille, Antti kuvailee En kommentoi -albumia.


Uuden levyn tekoprosessia on voinut seurata MTV Katsomossa huhtikuussa alkaneessa dokumenttisarjassa Antti Tuisku – Peto on irti. Kuusiosainen nettisarja käsittelee vuoden verran paluutaan valmistelleen muusikon uutta tulemista sekä miehen henkilökohtaista elämää.

Antti Tuiskulla on takanaan yhdentoista vuoden ura ja yhdeksän albumia, jotka ovat kaikki myyneet vähintään kultaa.

RFTK kutsuu rokkareita rockfrisbee -turnaukseen Kemiin

27.3.2015

Rockfrisbee -turnaus järjestetään myös ensi kesänä Kemi Ruutinpuistossa. Päivä alkaa frisbeegolf joukkuekisalla, musiikin ja rennon rockasenteen parissa. Illalla jatketaan livemusiikin ja yhdessäolon merkeissä palkintobileissä. Tapahtuma ottaa paikkansa Kemin kesässä lauantaina 6. kesäkuuta. Turnauksen järjestää Rockfutisteam Kemi.

Turnaus on tarkoitettu rokkimiehille ja –mimmeille, jotka muodostavat 3 henkilön joukkueet. Myös sekajoukkueet ovat sallittuja. Pelaajien rockyhteys tarkistetaan.

Mikäli mimmijoukkueita ilmoittautuu riittävästi, järjestetään heille oma sarja. Joukkueilla asu vapaa, mutta pakollinen, mielellään yhtenäinen.


Joukkueet jaetaan 4 joukkueen alkulohkoihin, joissa pelataan kolme ottelua, eli kierroksen jokaista oman lohkon joukkuetta vastaan.  Alkulohkojen jälkeen pelataan puolivälierät, joihin jatkavat lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Puolivälieristä jatketaan välieriin, joiden jälkeen pelataan pronssiottelu sekä finaali. Tasapelitilanteessa pelataan jatkoreikä/reiät, joissa voitto ratkeaa kerrasta poikki menetelmällä.

Pelit pelataan Best shot -pelimuodolla, jossa kaikki joukkueen pelaajat heittävät aloitusheiton. Joukkue saa itse valita kenen joukkueenjäsenen heittopaikasta jatketaan. Kullakin reiällä heittojen maksimimäärä on 7. Jos seitsemäs heitto ei mene koriin, tulokseksi merkitään 10.


Ilmoittautuminen sähköpostilla: jari.maidell@pp.inet.fi. Ilmoita joukkueen/bändin nimi, pelaajat ja heidän rocktaustansa. Mukaan mahtuu 16 ensin ilmoittautunutta joukkuetta. Turnausmaksu on 10 € / pelaaja. Maksut 15.5.2015 mennessä koko joukkueelta tilille: 513100-2130010, Kemin Rockfutiksen Tuki Ry, viestiosioon: Rockfrisbee 2015 ja joukkueen nimi.

Lisäinfo: jari.maidell@pp.inet.fi ja https://www.facebook.com/events/428412747325658/

Rockfrisbeen 16 joukkuetta ovat selvillä

4.6.2015
Lauantaina Kemin Ruutinpuistossa pidettävän Rockfrisbeen rokkimiesten ja –mimmien osanottajat ovat selvillä. Mukana on 16 joukkuetta, jotka aloittavat pelit kello 11. Sitä ennen Old Gringon kisakansliassa on ilmoittautuminen kello 10 ja ylituomarin joukkueinfo kello 10.30.

Kisassa ovat mukana seuraavat joukkueet (suluissa ilmoitettu/mahdollinen kokoonpano):

Fc Kempes (Pete Mustonen, Mikko Pakarinen, Pekka Takkinen)
Jäläkeläiset (Jussi-Pekka Niskanen, Joona Oikarainen, Joni Haataja)
RFTK Teletapit (Pete Posti, Maikka Maidell, Matti Virtasalo)
Nifi and the boys (Tuomas Pelttari, Tatu-Pekka Korrensalo, Eemeli Sarka)
Ziibof (Brenda Nissen, Johanna Sillanpää, Katja Hietala)
Paperitähdet (Jani Rojola, Ville Rojola, Tomi Virtanen)
Last DogHookers (Lasse Launimaa, Olli Rinne, Olli-Pekka Rissanen)
Trio Blast (Hannu Hentilä, Tuomo Laikari, Jaakko Suvanto)
Epäjärkkärit (Epe Nikurautio, Martti Holappa, Vesa Varis)
Ramoniacs (Erno Jekkonen, Teemu Sainio, Joni Raappana)
Yeti (Mikko Rintala, Antti Miettunen, Joonas Jäntti)
The Kirka (Kokoonpano ei selvillä)
Team JuMaJu (Matias Ahola, Jussi Tainio, Julia Blomster)
Muovit mukiin (Jyrki Rötkönen, Susanna Rötkönen, Markku Lustig)
Jelena (Leena Uurasmaa, Jenna Uurasmaa, Johanna Buska, Jenna Lahti)
Just a molo (Jiri Holpainen, Eemeli Pehkonen, Esa Hyvärinen, Kimmo Kangas)

Ruutinpuiston kentän laidalla on kisakanslia, jossa myös myynnissä kahvia, limua ja makkaraa. Palkintojenjako- ja iltabileet pidetään Karaokepub Ramonassa kello 22 alkaen. Illan aikana esiintyvät yhtyeet The Kirka, Regressio ja Death Tap.

Tapahtuman järjestää Rockfutistem Kemi. Tuomaroinnin hoitaa lajiseura Jätkän Kiekko.

Tapahtuma alkaa jo perjantaina 5.6. kisapassien lunastuksella ja lohkoarvonnalla klo 21 Karaokepub Ramonassa Lohkoarvonnan jälkeen ohjelmassa on rockjamit Tuomas Laajoen johdolla.

Keminmaa juhli Tony Kakkoa ja kunnallista itsehallintoa

31.5.2015
Keminmaan kunta juhli lauantaina kunnan 150-vuotista kunnallista itsehallintoa ja muisti juhlassa myös 40 vuotta täyttänyttä, kunnassa asuvaa Sonata Arctica -yhtyeen nokkamies Tony Kakkoa.

Musiikkipitoisessa juhlassa esiintyi Tonyn ohella muun muassa Katja Lukin. He esittivät juhlassa duettona Tonyn säveltämän ja sanoittaman Keminmaa -kappaleen, jonka Lukin on levyttänyt.

Katso kuvakavalkadi täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418108513

Maailmankuulua meininkiä Keminmaassa

Kunnallista itsehallintoa juhlitaan konsertilla, jossa esiintyvät muun muassa Tony Kakko ja Katja Lukin.

4.5.2015
Keminmaassa järjestetään lauantaina 30. toukokuuta juhlakonsertti kunnallisen itsehallinnon 150-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Konsertissa esiintyvät Katja Lukin, Dimitri Keiski, Eki ”Juice” Puotiniemi, Marja Hakala ja Elina Kelhä sekä House Band Remington.

Juhlassa Kakko ja Lukin esittivät Dimitri Keiskin säestyksellä yhdessä Keminmaa -kappaleen, jonka Tony Kakko on säveltänyt ja sanoittanut. Lukin on puolestaan laulanut kappaleen levylle. Konsertissa on paikalla myös muita Sonata Arctica -yhtyeen jäseniä.

Juhlassa muistetaan myös Tony Kakkoa, joka täyttää 16. toukokuuta 40 vuotta.

Kello 18 Vallenius-salissa alkavassa juhlatapahtumassa on myös muuta ohjelmaa. Tilaisuuden avaa valtuuston puheenjohtaja Teemu Alatalo, seurakunnan tervehdyksen tuo kirkkoherra Yrjö Haapala ja historioitsija Matti Ylipiessa esittää Keminmaa 150 -vuotta historiakatsauksen.

Liput tilaisuuteen maksavat 10 euroa. Ennakkomyynti tapahtuu Keminmaan Citymarketin info-pisteessä. Tilaisuuden järjestää Keminmaan kunta.


Samana päivänä Keminmaassa on muutenkin tähtien huminaa. Aamuyhdeksältä Vallenius-salissa Keminmaan keskuskoulun päättäjäisjuhlassa jaetaan Peter Franzen -kirjoituskilpailun palkinnot. Tänä vuonna kirjoituskilpailun aiheina olivat Keminmaa 150, Itäraja ja Olen eläin.  Palkintoina on lahjakortteja.

Se, pääseekö Peter Franzén itse paikalle, on vielä auki.

Edelleen samassa paikassa eli Valleniussalissa klo 12 alkaen pidettävässä ylioppilasjuhlassa Tony Kakko ja muut Sonata Arctican edustajat jakavat Keminmaan historiakirjat valmistuneille ylioppilaille.

80 000 sivuklikkausta - Rokkineuvos kiittää

1.6.2015
On tämä hurjaa. Rokkineuvos.fi -sivustolla rikkoutui juuri 80 000 sivuklikkauksen raja. En olisi viime syksynä ikimaailmassa moista voinut kuvitellakaan kun sivustoa ryhdyin värkkäämään kasaan.
Ilmeisesti tällä vaatimattomalla viritelmällä on on ollut tarvetta, ei kai moinen  ole muuten mahdollista.
Mutta Rokkineuvos ei valita, vaan ryyheltää vauhdilla eteenpäin kohti uusia tuulia. Uutta materiaalia sivuille tulee lähes päivittäin, joten pysy mukana. Tallenna etusivu suosikkeihin tai kirjanmerkkeihin, niin se löytyy vaivattomasti.
Edessä on vilkas kesä, paljon tapahtumia, mielenkiintoisia musiikkin liittyviä ihmisiä eli paljon juttuaiheita.
Syvä kumarrus jälleen kerran Sinulle, arvoisa lukija. Sinä tämän olet tehnyt. Siis kiitos, thank you, tack, спасибо, danke, merci, gracias, arigato! 

Meri-Lapin kesä alkaa vauhdikkaasti


Viikonloppuna tarjolla elävää musiikkia jokaiseen makuun
.

5.6.2015
Kesä 2015 alkaa Meri-Lapissa ryminällä elävän musiikin osalta. Tänään vielä lämmitellään pienin kierroksin, mutta huomenna lauantaina 6.6. tehot ovat täysillä.

Perjantai-illan rock´n roll makupalan tarjoilevat ruotsalaislaulaja Jenny Jackson, jota myös rockabilly queenistä kutsutaan. Häntä säestää Tepa Lukkarinen Kemin Ankkurissa. Illalla  on säpinää myös Yökerho Ramonassa, jossa viikonlopun Rockfrisbee-kisojen lohkoarvonnan jälkeen jammailaan mestari Tuomas Laajoen johdolla.

Lisäksi Visanordica musisoi Haaparannan Ponden illallisilla. Tanssikansalle on tarjolla viihdykettä Tornion Park -hotelllissa ja Lomakeskus Karemajoilla Ylitorniolla.
Lauantaina pannaan jalalla koreasti sekä Suukosken Keitaalla Koivussa että Keminmaan Tähtirannassa. Sunnuntainakin on vielä tarjolla yhdet tamssit Kuivaniemen Nuorisoseuralla.

Lauantaina riittää vaihtoehtoja. Jo päivällä voi seurata rokkareitten taidonnäytteitä frisbeen heittämisessä, kun Rockfrisbee-kisat alkavat Kemin Ruutinpuistossa. Lauantaina pidetään myös Kemin Sisäsataman avajaiset, jonka tarjonnassa on muun muassa Krista ja Taneli duon musisointia Sataman Tähdessä sekä kesäanavauskaraokea Pursiseuralla.


Illalla The Kirka, Regressio ja Death Tap rymistelevät rockfrisbee-kisojen iltabileissä Ramonassa, Flesh Roxon rockkaa TimeKillersin ja amerikkalaisvieraansa Koffin Kats -yhtyeen kanssa Chilloutissa. Rockacoustic duo puolestaan valtaa Corner Innin lavan.

Haaparannalla ja Torniossa puolestaan vietetään pitkin päivää pohjoismaista perhepäivää, jonka musiikkianti on laajaa. Rajalla -kauppakeskuksessa esiintyvät muun muassa Elina ja Esa sekä Soiva Siili.

Haaparannan torilla pääsevät irti tämän viikon musaleirillä olleet nuoret, The Meänland,  SveFi Rockstars, VisanNordica, Gränsklang ja Papas & Mamas.  Haaparannan musiikillisen päivän täydentää veteraaniyhtye Francinen keikka Pondessa. Ja pisteenä iin päälle, Aavasaksan paviljongissa soittaa iltasella Kuru-yhtye.

Katso kellonajat ja lippujen hinnat Rokkineuvoksen keikkakalenterista eli täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu