Erja Lyytinen & Friends konsertoi Kemin Sauvosalissa la 30.11. klo 19. Luvassa on huikea musiikillinen ilta.

Erja Lyytinen & Friends konsertoi Kemin Sauvosalissa la 30.11. klo 19. Luvassa on huikea musiikillinen ilta.

Suomen blueskuningatar Kemiin lauantaina

Erja Lyytinen. Kuva: Juhani Hiltunen.

Erja Lyytinen. Kuva: Juhani Hiltunen.

* Blue Christmas -joulukonserttikiertueella oleva Erja Lyytinen valittiin vast´ikään maailman 14. parhaaksi blueskitaristiksi.

* Amerikkalaislehden lukijaäänestyksen mukaan Lyytinen on Euroopan paras blueskitaristi heti legendaarisen Eric Claptonin jälkeen.

27.11.2019
Yhdysvaltalaisessa musiikkilehdessä maailman parhaiden blueskitaristien joukkoon valittu Erja Lyytinen konsertoi lauantaina Kemissä. Guitar World-lehden massiivisessa 60 000 lukijan äänestyksessä Lyytinen rankattiin sijalle 14. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kemiin Suomen blueskuningatar saapuu Blue Christmas -joulukonserttikiertueen merkeissä. Reki tuo Lyytisen kera Kemiin mittavat urat musiikin parissa tehneet Micke Björklöfin sekä Marjo Leinosen. Konsertti alkaa Sauvosalissa lauantaina 30.11.2019 klo 19.

30 parhaan blueskitaristin listalla Erja Lyytisen taakse jäi lukuisia tasokkaita kitaristeja, kuten Robert Cray, Peter Green, Jimmie Vaughan ja Robin Trower. Äänestyksessä maailman parhaan blueskitarististin tittelin sai Joe Bonamassa, toiseksi tuli Eric Clapton ja kolmanneksi amerikkalainen Derek Trucks. Lyytinen oli äänestyksen toiseksi paras eurooppalainen ja ei-amerikkalainen englantilaislegenda Claptonin jälkeen. Naiskitaristeista Lyytisen edelle rankattiin vain seitsemänneksi sijoittunut Samantha Fish.

– Suomalainen laulaja-lauluntekijä Erja Lyytinen on yksi Euroopan johtavista blueskitaristeista ja hänen viimeisin albuminsa Another World, jolla Jennifer Batten ja Sonny Landreth vierailevat, on jälleen yksi näyte hänen mahtavasta äänestään ja korvastaan progressiiviselle, melodiselle rockille, puhumattakaan hänen ilmeisen vokaalimaisia ominaisuuksia sisältävästä moitteettomasta slidesoitostaan, Guitar World kehuu.

Katso Guitar Worldin koko listaus perusteluineen täältä: https://www.guitarworld.com/artists/the-30-best-blues-guitarists-in-the-world-today

Lyytisen taidot on noteerattu maailmalla aiemminkin, sillä vuonna 2017 Erja Lyytinen valittiin parhaaksi blueskitaristiksi European Blues Awards -äänestyksessä. Lyytinen on viime aikoina ollut muutenkin esillä, sillä Mape Ollilan kirjoittama ja Docendon kustantama elämäkertakirja Erja Lyytinen – Blueskuningatar julkaistiin 1. marraskuuta.
 
Kirja kertoo Erjan matkasta ja oman paikkansa löytämisestä bluesmaailmassa, jota miehet ovat hallinneet sata vuotta. Kirja kertoo matkan varrella rikotuista lasikatoista, tytöttelystä, raskaista kiertueista, levytyssessiosta useiden eri yhteistyökumppaneiden, legendaaristen soittajien ja teknikkojen kanssa sekä poikkeuksellisen tiiviistä suhteesta omaan fanikuntaansa.

Blueskuningatar on tarina tinkimättömästä, lujatahtoisesta ja lahjakkaasta muusikosta, jonka kova harjoittelu on tuonut hänet pisteeseen, jossa hän nauttii yleisön ja kollegoiden arvostusta. Erja Lyytinen on myös omaa levy-yhtiötään pyörittävä yrittäjä ja tuottaa osan keikoistaan itse, minkä lisäksi hän on kaksosten äiti ja yhteishuoltaja.

Konsertti la 30.11.

Erja Lyytinen & Friends (Micke Björklöf, Marjo Leinonen, Aija Puurtinen).

* Sauvotalo, Kemi klo 19.

* Liput 41,50 €, opiskelija, työtön, varusmies 38,50 €, pyörätuoli + saattaja 38,50 €, Lapsi (ikäraja 14 v.) 27,50 €, ryhmälippu (min. 10 henk.) 38,50 €.

 

Ville Liimatainen & Ajomiehet.

Ville Liimatainen & Ajomiehet.

Kesäkissablues käyntiin tänään Kemissä

Wristhakers.

Wristhakers.

Monipuolista rytmimusiikka tarjoilevat Aapo-Matti Puhakka, Brother Andy ja Ville Liimatainen & Ajomiehet, huomenna Wristhakers sekä The Botherers.

13.7.2018
Perinteinen Kemin kesään jo kiinteästi lukeutuva KesäkissaBlues käynnistyy tänään kahdessa paikassa. Monipuolisen kattauksen rytmimusiikkia tarjoavan tapahtuman sisäsataman Rantamakasiinilla Aapo-Matti Puhakka, juuri Vancouverista Suomeen kotoutunut oululaislähtöinen laulaja, kitaristi ja biisintekijä, joka esittää omaa tuotantoaan karismaattisella otteella. Puhakan parituntinen setti ottaa paikkansa sisäsataman helteisessä illassa klo 21-23.


Kesäkissablues jatkuu klo 23 Chilloutissa, jossa ensimmäisenä esiintyy Brother Andy Liukko. Hän on Jyväskylä/Kuopio-akselilla aiemmin vaikuttanut, Kemiin muuttanut laulaja ja multi-instrumentalisti, jonka pääinstrumentti on nykyisin huuliharppu. Myös kitara ja altto-saxofoni ovat Brother Andyllä ahkerassa käytössä.

Intohimoisesti musiikkia hengittävä Brother Andy on vuosien varrella soittanut useissa eri kokoonpanoissa antaen harmonisen panoksensa erinäisten yhtyeiden (mm. Hole In The Head, Exploding Eyes, Mount Fool, Kuopion Niemi, The Hoolers, Big Buddy) albumeille.

Hänet on nähty myös kansainvälisesti tunnettujen blues-aktien vieraana (mm. Joe Filisko & Eric Noden, Little Boogie Boy ja Tad Robinson). Musiikillisen inspiraationsa hän ammentaa ns. Pre-War harpistien tekniikoista. Brother Andy on Suomen mestari sekä diatonisen että blues- harpun soittamisen sarjoissa vuodelta 2017.

Viime kesästä lähtien Brother Andy on keskittynyt lähinnä kirjoittamaan ensimmäisen sooloalbuminsa materiaalia. Ensi syksynä mies aloittaa opiskelut Tornion pop & jazz-konservatoriossa. Tämä energinen ikiliikkuja on lavalla omassa elementissään - kieli poskessa, suu messingillä. Taskuun mahtuvalla instrumentillaan hän yllättää kuulijansa tempaamalla heidät aikaan jolloin junatkin kulkivat vielä höyryllä.


Puolilta öin Chilloutin lavalle kipuaa suomenkielisiä klassikkokäännösbiisejä Agents -henkeen soittava Ville Liimatainen & Ajomiehet. Bändi vannoo melodisuuden, beat-musan ja slaavilaisen melankolian nimeen. Ja rokkaa luonnollisesti mokkakengät jalassa.
Pääsylippu Chilloutiin on 7 euroa.

Huomenna Wristshakars ja The Botherers

Kesäkissablues jatkuu lauantaina sisäsatamassa. Perinnelaiva Katariinan terassilla esiintyy  jo lähes 40 vuotta lappilaisen rhythm n` bluesin asialla ollut Wristshakers kitarataituri Kepa Härkösen johdolla. 1980 -luvun alkupuoliskolla perustettu bändi todella rokkaa ja saa Katariinan terassin takuulla kiehumaan.

Härkösen lisäksi Wristshakersin kokoonpanossa vaikuttavat Jussi Nykänen (laulu, huuliharppu), Hannu Lehtomaa (basso) sekä Mikko Koivula (rummut).  Kosketinsoittimissa vierailevat vuoroin Pekka Marjanen tai Junnu Vitikka.

Nykykokoonpano on ollut koossa vuodesta 1998 lähtien, eli veijarit tuntevat toistensa kujeet jo varsin hyvin. Yhtye on pitkän uransa aikana levyttänyt kolme albumia. Nimikkoalbumi Wristshakers ilmestyi 1995, kakkoslevy Can you play this 1997 ja kolmas Fresh Rye vuonna 2003.
Wristshakersin soittoajat ovat klo 20:30-21:30 sekä 23:00-00:00


Rantamakasiinissa illan bändi on oululainen The Botherers kahdella eri ohjelmistolla. Ensin klo 19-20 torniolaislähtöisen Riku Rousun johtama orkesteri täräyttää kehiin 20-minuuttisen lähes täysin instrumentaalisen, “Krautalanka”-nimeä kantavan kaahauksensa, joka aloittaa heidän kuplivan surf-saagansa. Albumina Krautalanka ilmestyi vain noin puoli vuotta debyyttialbuminsa The 1st Shards julkaisusta viime vuoden tammikuussa.

Tässä välissä tämä pohjoinen outous on jo ehtinyt sotkeutua esimerkiksi elektroon ja burleskiin, joten vaikka tämä melko hapokas surf-tekele saattaa tulla toisille puskista, se tuskin kaikkia osaa yllättää.


Klo 22 alkaen vuorossa on surf & burlesque -show, joka on The Botherersin ja Rikita Rebellan sattumalta syttynyt ja takuulla sytyttävä yhteisshow, jonka kuplivat laineet vievät yleisön tirkistelemään maailman mystisimpiin kolkkiin, soodasurffin saattelemana.

Kesäkissabluesiin The Botherers ja Rikita Rebella lupailevat kiihkeää Krautalankaan kiedottua psykesex-specialia, jossa varjot saavat seurata viereltä kun paljaalle pinnalle piirtyy sateenkaaren värit.

Lisäksi Rantamakasiinin terassilla esiintyvät Bombuksen pin-up tytöt klo 20.00-20.30 sekä 21.30-22.00.

Ruotsalaisbluesin kärkinimi Trickbag Kemiin lauantaina

5.7.2018
Lauantaina 7. heinäkuuta Kemiin saapuva ruotsalainen Trickbag -yhtye on jo vuosia tunnettu yhtenä Pohjoismaiden parhaista bluesryhmistä.

Bändi on kuuluisa tinkimättömän energisestä lavashowstaan sekä huippuunsa hiotusta musiikillisesta osaamisesta. Myös monen yhdysvaltalaisten alan huippunimen ykkösvaihtoehto on Trickbag, kun kaivataan kovatasoista komppiryhmää Euroopan kiertueille.

Trickbag on monen festivaalin ykköskiinnitys, esimerkiksi Italian Summer Jamboree Festival ja Yhdysvaltojen Doheny Blues Festival ovat kiinnittäneet yhtyeen ohjelmistoonsa. Nyt yhtye saapuu ensimmäistä kertaa Kemiin ja esiintymispaikkana on Ravintola Rantamakasiini sisäsatamassa.

Trickbag on kokoonpanoltaan varsin kansainvälinen. Ruotsalaisjäsenten lisäksi yhtyeen vakituisena kitaristina on jo pitkään toiminut Tomi Leino, joka on Suomen johtavia blueskitaristeja sekä harpistina Lontoosta kotoisin oleva West Weston. Bändiä johtaa varmalla otteella laulaja Tommy Moberg. Bändin muut jäsenet ovat Lars Näsman (basso, laulu), Per Norin (rummut) ja Fredrik Von Werder (piano)


Trickbag on luonut 23 toimintavuotensa aikana vankan maineen maailmanluokan bändinä, joka on työskennellyt alan parhaisiin kuuluvien muusikoiden kuten Kim Wilsonin, Barrelhouse Chuckin, Nathan Jamesin ja monen muun kanssa.

Trickbag on julkaissut kuusi albumia. Debyyttilevy Just Passing Through ilmestyi vuonna 1999 ja sen jälkeen julkaistut pitkäsoitot ovat Afternoon Mint (2003), Tailor-Made (2006), Goin´Downtown (2011), With Friends Vol. 1 (2013) ja tuorein Candyville (2015).

Odotettavissa on yksi kaikkien aikojen rytmimusiikki-illoista Kemissä, huikean energinen keikka täynnä swengaavaa rhythm’n bluesia. Tätä ei kannata jättää kokematta. Keikka alkaa 7.7. klo 22.00 ja siihen on vapaa pääsy.

Katso tästä Wentus Blues Bandin tuore Let Me Get Over It -kappale, jonka ovat kirjoittaneet Sven Zetterberg ja Anders Lewén.

Kaksi jämäkkää bluespyrähdystä Kemissä

Saverio Maccne.

Saverio Maccne.

Tulevana perjantaina Wentus Blues Band levynjulkaisukiertueellaan Ankkuriin ja ensi viikon lauantaina samassa paikassa tuuttaa Saverio Maccne & Double Ace.

11.4.2018
Kemin Ankkurissa koetaan kaksi kunnon bluespyrähdystä viikon välein. Ensin tulevana perjantaina Kemiin saapuu Suomen kansainvälisimpiin blueskokoonpanoihin lukeutuva Wentus Blues Band levynjulkaisukiertueellaan ja viikon päästä lauantaina samassa paikassa tuuttaa Saverio Maccne & Double Ace.

Wentus Blues Band, jolla on kokemuskopassaan jo yli 2500 keikkaa, julkaisi helmikuussa uuden Throwback -albumin, joka on tehty erityisesti yhtyeen esikuvien, kuten Canned Heatin, Eddie Kirklandin ja Louisiana Redin kunniaksi.

Throwback-albumi äänitettiin livenä kolmessa päivässä Kokkolan lähellä sijaitsevassa vanhassa koulurakennuksessa. Samassa paikassa osa Wentus Blues Bandin soittajista keräsi nuoruusvuosinaan kilometrejä koulutiellä.
Tänä vuonna yhtye on julkassut myös seitsemän tuuman vinyylisinglen nimeltä Wentus Blues Band plays Canned Heat, jonka painos on erittäin rajoitettu, vain 50 kappaletta. Sinkulta löytyvät biisit Future Blues ja Time Was.


Vuosien saatossa Wentus Blues Bandistä on kasvanut osa bluesyhtyeiden A-sarjaa. Lukuisat menestyksekkäät kiertueet ympäri Eurooppaa yhdysvaltalaisten blueslegendojen kanssa sekä yhtyeen oma kunnianhimo ja tinkimättömyys laadusta ovat luoneet Kokkolan blueslähettiläistä institutionaalisen blueskorkeakoulun, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaista.
– Uusi albumimme on kiertueilla kertyneiden kokemusten päiväkirja ja yhteenveto. Ei verta, mutta sitäkin enemmänkin naurua, hikeä, kyyneleitä ja lukemattomia kilometrejä ja tuhansia keikkoja vaatinut sinisointuinen kavalkadi eli kiertueilla kertyneiden kokemusten päiväkirja ja yhteenveto, kertoo yhtyeen basisti Robban Hagnäs.


Wentus Blues Band perustettiin Kokkolassa vuonna 1986, ja yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi ilmestyi kolme vuotta myöhemmin. Yhtye on ollut koko historiansa ajan aktiivinen keikkailija. Samalla Wentus Blues Band on varsin kansainvälinen. Se on esiintynyt jo 20 eri maassa ympäri maailman ja on myös tuonut useita ulkomaalaisia bluesmuusikoita Suomeen toimien heidän taustayhtyeinään.

Hagnasin ohella yhtyeeseen kuuluvat Juho Kinaret (laulu), Niko Riippa (kitara), Pekka Gröhn (koskettimet), Daniel Hjerppe (rummut). Lisäksi eläköitynyt alkuperäisjäsen Kim "Hiding Wikman tuuraa ajoittain Gröhniä, kun tämä on kiertueella J. Karjalaisen kanssa.

Wentus Blues Band Kemin Ankkurissa perjantaina 13.4. Showtime on klo 23. Liput 14 € (sis. narikan).

Saverio Maccne & Double Ace

Lauantaina 21. huhtikuuta Ankkurin lavan valtaa Torniossa asuva argentiinalainen kitarataituri, laulaja ja säveltäjä Saverio Maccne Double Ace -yhtyeineen. Luvassa on erittäin energistä bluesia ja rockia, niin Maccnen omaa tuotantoaan kuin tunnettuja covereitakin. Saverio Maccnen ainutlaatuinen soundimaailma ja virtuositeetti yhdistettynä musiikin intensiivisyyteen takaavat unohtumattoman musiikkielämyksen.

Buenos Airesissa varttuneen Maccnen innoittajia ovat olleet rockin ja bluesin suuret nimet, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Ritchie Blackmore, Robert Johnson, Freddie King, Buddy Guy ja Albert Collins, unohtamatta ainutlaatuista Charlie Parkeria tai Django Reinhardtia.


Saverio Maccne & Double Ace on lavalla räjähtävän vauhdikas ja viihdyttävä paketti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Bändiltä löytyy niin vahvaa karismaa kuin hauskaa letkeyttäkin, show on dynaaminen ja kompakti. Rumpujen takana on alan virtuoosi, aina ilmeikäs Jeremia "Jersu" Kangas ja bassossa Jaakko Konttila.

Maccne on julkaissut tähän mennessä neljä albumia; On the Way (2010), Bucaro (2013), Crossing the Crosscurrents (2015) ja Parte de Ello (2017) sekä kaksi singleä; Pequeña Parte de Ello (2016) ja Double Ace (2017).

Saverio Maccne & Double Ace Kemin Ankkurissa la 21.04. Showtime on klo 23. Liput 8,00 € (sis. narikan).

Pakkasukko Blues n´ Jazz on Suomen toiseksi paras bluestapahtuma

Finnish Blues Awards -gaalassa palkittiin neljännen kerran kotimaisia bluesin taitajia.

14.1.2018
Kemissä vuosittain pidettävä Pakkasukko Blues n´ Jazz on Suomen toiseksi paras bluestapahtuma. Lauantaina Helsingissä pidetyssä Finnish Blues Awards -gaalan Vuoden tapahtuma -kategoriassa edelle pääsi vain vuoden tapahtumana palkittu, Pieksämäellä kesäisin pidettävä Hotelli Savonsolmu Beach & Blues Party.

Kolmanneksi sijoittui Pohjois-Karjalassa pidettävä Ruska Blues Koli. Muun muassa viime vuonna ykkössijan vienyt Järvenpään Puistoblues jäi kärkikolmikon taakse. Kriteereinä kategoriassa olivat muun muassa ohjelmisto ja viihtyisyys. Palkittavien valintaprosessiin osallistuu yli 300 muusikkoa, keikkajärjestäjää, toimittajaa ja aktiivia eri puolelta Suomea.

Pakkasukko Blues n´ Jazz järjestetään 13. kerran 2.-4. helmikuuta. Pääesiintyjinä ovat nuori amerikkalaiskitaristi Jackie Venson sekä kotimainen konkari Maarit Hurmerinta. Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry:n järjestämän festivaalin puuhamiehinä ovat toimineet alusta saakka eli vuodesta 2007 Tuomas Laajoki ja Antti Pasanen.

Vuoden FBA -palkitut

Neljännessä Finnish Blues Awards -tapahtumassa palkittiin vuoden yhtyeenä Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden Nubialaiset, vuoden kappaleena kuopiolaisen Dave Forestfieldin Me and My Bible (We're the Devil), tulokkaana tamperelainen Mara Balls sekä elämäntyöpalkinnolla 35 vuotta keikkaillut Jussi "Jo’ Buddy" Raulamo. Kemissä usein vieraillut Jo´ Buddy saapuu Pakkasukko Blues n´ Jazziin myös tänä vuonna.

Nosturissa pidetyssä gaalassa esiintyivät Jarkka Rissanen Tonal Box, Dave Forestfield, Faarao Pirttikangas, Million Dollar Tones, The Toreadors, Ilkka Rantamäki $ Bluesbrokers, Turn On, Jay Kay Gang, Mudville 56 sekä Maisteri T & Lihan Tie.

Oman tiensä kulkija Faarao Pirttikangas

Faarao Pirttikangas alias Pekka Pirttikangas, on vuonna 1977 Pohjois-Savon Varpaisjärvellä syntynyt laulaja-lauluntekijä, joka aloitti uransa Cosmo Jones Beat Machine -yhtyessä vuonna 1998. Vuonna 2011 Pirttikangas julkaisi Faarao Pirttikangas-nimellä ensimmäisen suomenkielisen levynsä nimeltään Kuhmalahden Nubialaiset, jonka aikana syntyi samanniminen kokoonpano. Kakkoslevy Kaatopaikan kuningas ilmestyi vuonna 2013 ja Papyloonin Barbecue vuonna 2016. Levyjä Pirttikangas on julkaissut myös kokoonpanoilla Cosmo Jones Beat Machine, Astro Can Caravan ja Faarao & Kaksipäinen Narttu.

Monipuolinen laulaja-lauluntekijä David Forestfield

Dave Forestfield alias Tatu Metsäpelto on suomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on 1990-luvulta asti esiintynyt pääasiassa pohjoismaisissa musiikkiklubeissa eri kokoonpanoilla. Hänen musiikilliset juurensa ovat amerikkalaisen rytmimusiikin osa-alueissa countryssa, bluesissa, folkissa, varhaisessa rock'n'rollissa ja jazzballadeissa. Esikoisalbumi Continental Dinner ilmestyi syksyllä 2009, jonka jälkeen albumeja on ilmestynyt kuusi, joista viimeisin yhdessä Jarkka Rissasen kanssa levytetty Songs our mama taught us vuonna 2015.

Mara Balls - Maria Mattilan voimatrio

Mara Balls alias Maria Mattila on vuonna 1983 syntynyt muusikko ja taiteilija. Mara Balls -voimatrion hän perusti vuonna 2015. Hänen aiemmat yhtyeensä ovat Jukka ja Jytämimmit, jossa Mara soitti bassoa, XES, jossa hän soitti rumpuja sekä Shoraiders, jossa Maria hoiti kitaroinnin ja laulun. Mara Balls on julkaissut kaksi albumia, Vuorten taa vuonna 2016 ja Elävä Kivi 2017.

Jo Buddy - musiikkimies kiireestä kantapäähän

Jo´ Buddy eli Jussi Raulamo on Tampereelta käsin operoiva blueskitaristi ja -laulaja, bändiliideri, säveltäjä-sanoittaja sekä deejii, jolla on takanaan jo 35 keikkavuotta. Musiikille kokonaisvaltaisesti omistautunut mies vaikuttaa on vaikuttanut paitsi omissa Jo’ Buddy & Down Home King III- , Groovy Eyes- sekä Jo’ Buddy & the Uplifters -kokoonpanoissaan, myös esimerkiksi Gene Taylorin (USA) ja Diz Watsonin (UK) yhtyeissä.

Lappilaisen bluesin järein vientitykki

Slim Butler & The Slimcuts Tornion Kerhoravintolassa 1.12.

27.11.2017
Vahvasti rovaniemeläislähtöinen Slim Butler & The Slimcuts koostuu todellisista juurimusiikin veteraaneista. Kitaristi Harri Raudaskoski muistetaan mm. Jarkko Helin & Crawfish Kingsin, Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Bandin ja Raudaskoski Twinsin riveistä. Basisti Mikko Löytty tunnetaan niin sooloartistina kuin Q-Stonen, Remu & Hurriganesin ja suomibluesin legendojen SF-Bluesista.

Rumpali Jartsa Karvosen soittoa ovat kuulleet kaikki suomalaiset. Mies kun on noin 5 000 äänilevyraidan konkari, kokemusta löytyy rockista ja jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin. Kokoonpanon täydentää Slim Butler kitarassa ja laulussa.


Slim Butler on lappilaisen bluesin järein vientitykki. Jarmo Puhakan johtama yhtye edustaa Suomea ensi maaliskuussa Norjan Hellissä järjestettävissä Bluesin euroviisuissa eli virallisemmin European Blues Challenge-kisassa.

Slimin itsetuottama toinen pitkäsoitto Bad Intention valittiin vuoden 2016 Vuoden parhaaksi kotimaiseksi bluesalbumiksi Ylen Bluesministeri-ohjelman yleisöäänestyksessä. Albumi on, edeltäjänsä tapaan, kansainvälisen bluesyhteistyön tulos. Levyn lauluosuuksista vastaavat arvostetut amerikkalaisvokalistit Andrew Black ja Tad Robinson lappilaisten muusikoiden luoman väkevän perustan inspiroimana.


Erityisesti brittiläiset bluesradiokanavat ovat nostaneet levyn kappaleita esille ohjelmissaan. Tuoreissa lehdistöarvioissa albumia on kutsuttu muun muassa maailmanluokan roots-levyksi. Kotimaiset ja ulkomaiset blues- ja soul-lehdet ovat myös korostaneet arvosteluissaan laulujen autenttisuutta ja korkeaa tasoa. Slimin debyytti Inner Blues valittiin Vuoden kotimaiseksi blueslevyksi 2012 peräti kahdessa valtakunnallisessa äänestyksessä. Levyn tuotti brittikitaristi Otis Grand.

Yhtye esiintyy Tornion Kerhoravintolassa perjantaina 1.12. klo 22 alkaen. Pääsyliput 15 €, jäsenet, eläkeläiset ja opiskelijat10 €. Yhteislippu Slim Butler & SlimCuts ja Sid Hille F# feat Herbert Königshofer 20 €, jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat 10 €.

Lue Sid Hille F# feat Herbert Königshofer -yhtyeestä lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/430813584Knucklebone Oscar tulee taas

Nuori, palkittu ja innovatiivinen bluesyhtye Julia & The Basement Tapes saapuu Tukholmasta Haaparannalle 4.11.

Nuori, palkittu ja innovatiivinen bluesyhtye Julia & The Basement Tapes saapuu Tukholmasta Haaparannalle 4.11.

Rock´n roll -riiviö tähdittää Bluesnight Winter Edition –tapahtumaa Haaparannalla.

7.10.2017
Ensimmäinen Kalottjazz & bluesfestivaalin talvitapahtuma, eli Blues Night Winter Edition ottaa paikkansa Meri-Lapin musiikkitapahtumien joukossa lauantaina 4. marraskuuta. Haaparannan Folkets Husin tiloissa pidettävässä tapahtumassa esiintyvät Blues Fiddling Brothers, Julia & The Basement Tapes sekä Knucklebone Oscar & The Shangri-la Rubies.

Julia & The Basement Tapes on palkittu nuori ja innovatiivinen tukholmalainen bluesbändi. Vuodesta 2013 lähtien yhtye on hankkinut menestystä uniikin soundinsa ja nälkäisen asenteensa ansiosta. Yhtye on julkaissut kolme EP-levyä ja tänä syksynä yhtye on ehtinyt jo voittaa arvostetun Swedish Blues Challenge -kilpailuun. Tänä vuonna vyölle on napsahtanut myös Borgholm Blues Contest -kilpailun voitto.

Parhaillaan Bluesia, soulia ja rockia yhdistelevä bändi esiintyy pitkin Eurooppaa ja työstää ensimmäistä pitkäsoittolevyään. Yhtyeen muodostavat Julia-Lotta Tinglöf, Johan Borgh, Samuel Söderberg, Richard Hamilton ja Johannes Sidenqvist.

Tammikuussa yhtye matkustaa Norjan Helliin osallistuakseen European Blues Challenge 2018 -tapahtumaan, jossa Suomea edustaa Slim Butler & The SlimCuts.

 

Illan pääesiintyjä Knucklebone Oscarin tavaramerkki on takuuvarma rokkenroll ja ultravilli liveshow. 20-vuotisjuhliaan viettävä rock’n’roll -riiviö osoitti olevansa elämänsä tikissä tarjoilemalla tämän vuoden UMK:ssa kisan hulvattomimman shown.

Viime vuonna Oscar alias Oskari Martimo edusti Suomea bluesin MM -kisoissa Memphisissä ja julkaisi kehutun King of Helsinki -juhlalevyn. Bändi on julkaisun myötä tuonut repertuaariin mukaan vahvasti voimallista rytmibluesia, hylkäämättä riemastuttavaa showta ja viihteellistä lava-actionia. Tunnelman kattoon ruuvaava Knucklebone Oscar on myös ristiriitainen hahmo, huoliteltu ja siisti, mutta samalla rapsakkaan röyhkeä .

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies on rhythm and bluesin sekä burleskin naittava superkokoonpano, jossa kotimaan kovimpiin burleskitekijöihin kuuluva duo The Ravishing Shangri-La Rubies sekä Knucklebone Oscarin luotsaama bluesorkesteri Knucklebone Blues Band ovat yhdistäneet voimansa.

Liput Suomen aikaa klo 21 alkavaan talviseen bluesiltaan maksavat 23 euroa tai 200 kruunua. Ennakkolippuja myy www.tickster.com

Television suositusta Suomi Love -sarjasta tuttu Osmo Ikonen tuo Swing -yhtyeensä Kalottijazz & bluesiin. Kuva: Ville Juurikkala.

Television suositusta Suomi Love -sarjasta tuttu Osmo Ikonen tuo Swing -yhtyeensä Kalottijazz & bluesiin. Kuva: Ville Juurikkala.

Kansallisia huippuja, torniolaislähtöisiä muusikoita ja ruotsalaista väriä

Severi Pyysalo ja Kauko Röyhkä. Kuva: Juha Metso.

Severi Pyysalo ja Kauko Röyhkä. Kuva: Juha Metso.

Perinteikäs Kalottjazz & blues värittää kesää jo 34. kerran

27.6.2017
Tämän viikon perjantaina ja lauantaina pidettävällä perinteisellä Kalottjazz & bluesfestivaalilla on ohjelmistossaan neljä vetovoimaista keihäänkärkeä, joihin on hyvä nojata. Ne ovat perjantain bluesillan päättävä Honey & T. Bones, lauantain pääkonsertissa esiintyvät Osmo Ikonen Swing, erittäin mielenkiintoinen Turmion Suurherttua eli Kauko Röyhkä ja Severi Pyysalo feat. Maarit Hurmerinta sekä kekkerit päättävän torniolaislähtöisen Nina Myan gospelkonsertti.

Finland Festivals -ketjuun kuuluva Kalottjazz & blues järjestetään jo 34. kerran, eli perinteitä riittää vaalittavaksi. Mutta kuten aina - muutoksiakin on. Suurin muutos on kaikkien konserttipaikkojen niputtaminen yhdeksi festivaalialueeksi  Aineen taidemuseon takana olevalle viheralueelle - ainoastaan Nina Myan kirkkokonsertti järjestetään muualla. Sääkin vaikuttaisi suosivan tapahtumaa. Sekä perjantaiksi että lauantaiksi on ennustettu aurinkoista tai puolipilvistä säätä ja iltapäivällä lämpötila notkuu Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan 19 asteen nurkilla.


Nina Myan lisäksi tapahtumassa on mukana useita torniolaislähtöisiä muusikoita. Festivaalit perjantaina klo 14 avaavan Kiki & Fusiotherapyn keulilla on torniolaislähtöisen jazzlaulaja Kiki Rautio. Yhtye yhdistelee musiikissaan jazzia, progressiivista rockia sekä funkia, johon oman mausteensa tuovat kuulasäänisen Raution elämänmakuiset tekstit rakkaudesta, menettämisestä ja kaipuusta. Festivaalialueen sijoittuessa kahden maan rajanpintaan, on vain luonnollista, että osa lauluista lauletaan ruotsiksi.

Varsinaisessa avajaiskonsertissa Aineen salissa perjantaina klo 19  esiintyy Tutu-orkesteri, jossa ovat mukana torniolaislähtöinen muusikko Paula Präktig sekä Tornion Pop & Jazzkonservatoriossa opiskellut Pauliina Kauppila. Yhtye sekoittelee eri genrejä iskelmästä popahtavaan jatsiin, mikä sopii loistavasti Aineen salin ripustukseen, jossa on nykytaiteen rinnalla perinteisempiäkin teoksia.


Perjantain bluesillan avaajaa Ten Fidy Blues Bandia on luonnehdittu energiseksi ja kipinöiväksi ryhmäksi, joka ei jätä ketään kylmäksi. Yhtyeen musiikissa keskiössä on jalan alle menevä rytmi. Tyylillisesti  ruotsalaisyhtye luottaa bluesin, funkin ja rockin yhdistelmään.
Bluesillan toinen esiintyjä, Piitimen ja Luulajan seudulta saapuva konkaribändi Ramblin’ Minds juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.  Aikaisemminkin Kalottjazzien Blues Night illassa vieraillut bändi on vuosien varrella kasvanut kvintetistä kahdeksanjäseniseksi. Mukana on myös puhaltimia, joten luvassa on kunnon bluespöhinää.

Aija Puurtisen ja bluesministeri Esa Kuloniemen johtama, 35 vuotta toiminut Honey B & T-Bones kuuluu suomalaisen rytmimusiikin klassisiin kokoonpanoihin. Toistakymmentä albumia levyttänyt yhtye on esiintynyt kaikkialla Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Vuosikymmenten saatossa ryhmä on kypsynyt kaleidoskooppiseen nykybluestyyliinsä, jossa improvisaatiolla on oma merkittävä roolinsa. Blues Nightissa kuullaan takuuvarmasti materiaalia yhtyeen uusimmalta studioalbumilta Time Was, joka äänitettiin osittain Memphisin tarunhohtoisessa Sun-studiossa.


Lauantain ulkoilmakonsertti pidetään kesäjuhlan merkeissä klo 13 alkaen, teemana on perhe ja kuvataide. Mukaan voi halutessaan ottaa oman piknik-korin tai hankkia paikan päältä festarien herkkuvartaita. Musiikkia tarjoaa Eveliina Halmeen (laulu) ja Henri Pyörälän (kitara) muodostama Eve & Henkka Duo. Jazzalueen läheisyydessä olevat Käsityöpaja sekä Taidekammari ovat myös auki ja tarjoavat mahdollisuuden kahvitteluun vaikkapa vohveleiden kera.

Lauantaina päälavalla aloittaa Tomas Janzon Trio, jossa soittaa kitaravirtuoosi Janzonin lisäksi brasilialainen basisti Rubem Farias ja rumpali Bengt Stark. TV:n suositusta SuomiLove-sarjasta tuttu Osmo Ikonen Swing-yhtyeineen tulkitsee Ray Charlesia ja Stevie Wonderia, joiden sekaan mahtuu myös swingversioita Van Halenista Oasikseen sekä Ikosen omaa tuotantoa.

Turmion Suurherttua eli Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo featuring Maarit on mielenkiintoinen kokoonpano, jossa triolla on seuranaan nippu Suomen eturivin muusikoita. Hurmerinta ja vibrafonisti Pyysalo ovat esiintyneet usein kalottijazzeilla, mutta Kauko Röyhkä on mukana ensimmäistä kertaa. Syntistä jazzia sopii odottaa, ovathan sanoitukset Röyhkän. Sävellykset ja sovitukset ovat Severi Pyysalon ja Jussi Lehdon. Yhtyeen nimikkolevy julkaistiin vasta maaliskuussa, joten yleisölle on tarjolla tuore ja viihdyttävä musiikkielämys.


Kalottijazzit päättävässä gospelkonsertissa Tornion kirkossa Nina Myaa säestävät saksofonisti Petri Puolitaival ja pianisti Henri Mäntylä. Nina Mya, syntymänimeltään Nina Höynälä, on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut muutamassa vuodessa oman asemansa Suomen jazzpiireissä. Hänen lahjakkuutensa sielukkaana ja tyylikkäänä laulajana sekä esiintyjänä on sanottu nousevan jopa kansainväliselle tasolle.

Nina Myan Summer Light Music -konsertti sisältää naisen omien sävellysten lisäksi myös kappaleita kevyen musiikin puolelta, tietysti gospelmaailmaan sovitettuna, sekä perinteisiä afroamerikkalaisia gospelsävellyksiä.

Kalottjazz & blues 2017

Ohjelma

Kaikki ajat Suomen aikaa.

PERJANTAI 30.6.

Klo 14. Kiki & Fusiotherapy. Open Air Jazz, Aine Art Museum Park klo 14.00. Vapaa pääsy.
Klo 19. Tutu. Opening concert, Aine Art Museum. Liput 20 € / 180 SEK
Klo 21. Ten Fidy Blues Band, Ramblin’ Minds, Honey B. & T-Bones. Blues Night, Blues tent. Liput 25 € / 230 SEK

LAUANTAI 1.7.

Klo 13. Duo Eve & Henkka. Open Air Jazz, Aine Art Museum Park. Vapaa pääsy.
Klo 16. Tomas Janzon Trio, Osmo Ikonen Swings, Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo feat. Maarit. Jazz at Aine, Aine Art Museum Park. Liput 25 € / 230 SEK.
klo 21. Nina Mya Goes Gospel. Summer Light Music, Tornio church. Liput 17 € / 150 SEK.

Lippuja Tornion kaupungin asiakaspalvelupiste Kompassista sekä netistä www.lipputoimisto.fi

Lisätietoja: www.kalottjazzblues.net

Bluesmaailma suuree edesmennyttä Sven Zetterbergiä

Legendaarinen blueskitaristi menehtyi vain muutama päivä joulukiertueensa päättymisen jälkeen 64 vuoden iässä.

22.12.2016
Ruotsalainen maailmanmainetta niittänyt legendaarinen blueskitaristi Sven Zetterberg on kuollut. Hän oli kuollessaan 64-vuotias.
- Pitää paikkansa, hän poissa, asiasta torstaiaamuna tiedon saanut Södertäljen Jazz- ja bluesklubin puheenjohtaja Lasse Jansson kertoo ruotsalaisen Expressen -lehden nettisivuilla.
- Minulle on kerrottu että syynä oli ilmeisesti sydänkohtaus, jonka seurauksena hän nukkui pois.
Myös laulaja/lauluntekinä ja huuliharpistina tunnettu Zetterberg menehtyi vain muutama päivä onnistuneen joulukiertueensa päättymisen jälkeen. Kiertueen viimeinen keikka oli viime sunnuntaina.

 
Vuonna 1952 Ruotsin Skärblackassa syntyneen Zetterbergin yhtyeitä olivat Wikipedian mukaan muun muassa Telge Blues, Blues Rockers, Blue Fire, Four Roosters ja Chicago Express. Sooloartistina hän teki kiertueita muiden muassa Jimmy Rogersin, Jimmy McCracklinin, Louisiana Redin, Luther Allisonin ja Eddie Boydin kanssa. Bluesin lisäksi Zetterberg tunnettiin sielukkaan soulin tulkitsijana.

Suomalaiset sukujuuret Sääksmäeltä kotoisen olevan äitinsä myötä omannut Zetterberg vieraili Suomessa usein. Vuonna 2006 Sven Zetterberg esiintyi bluesin ystävien rakastamassa Wentus Blues Bandin Family Meeting -dokumentissa. Ympäri maailmaa esiintymislavoja kolunneen Zetterbergin mielestä Suomessa on kaikkein parhaiten käyttäytyvä bluesyleisö.


Kemin Pakkasukko Blues- & jazzfestivaaleilla Zetterberg esiintyi vuonna 2013 täyttäen järjestäjien pitkäaikaisen haaveen. Pakkasukon promoottori Tuomas Laajoki on murheissaan kuultuaan Zetterbergin poismenosta.
- Hän oli yksi aidoista blues- ja soulmiehistä, jotka löysivät tien kuulijan sydämeen. Pakkasukko Blues N'Jazz ja Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry kunnioittavat Sven Zetterbergin muistoa, Laajoki toteaa.

Pepe & Joel Ahlqvist Duo Memphisiin

Pepe ja Joel Ahlqvist matkaavat USA:n Memphisiin tammi-helmikuun taitteessa edustamaan Suomea 33. International Blues Challenge -kisoihin.

Pepe ja Joel Ahlqvist matkaavat USA:n Memphisiin tammi-helmikuun taitteessa edustamaan Suomea 33. International Blues Challenge -kisoihin.

Isä ja poika kilpailevat Suomen edustajana International Blues Challenge -kilpailussa.


28.11.2016
Pepe & Joel Ahlqvist Duo on valittu Finnish Blues Societyn edustajaksi 31.1.- 4.2. 2017 pidettäviin, järjestyksessä 33. International Blues Challenge -kisoihin kisaamaan solo-/duo-sarjan kuninkuudesta.

Ennen Yhdysvaltain matkaa joulukuussa Pohjois-Suomen kiertueellaan Oulussa, Äkäslompolossa, Torniossa, Rovaniemellä, Kemissä ja Ylivieskassa esiintyvä tuusulalainen Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko.


Yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan hän on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa. Pepe Ahlqvistin laadukkaat äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien.
Pepe Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina, joka nykyisin hän työskentelee erilaisten kokoonpanojen kanssa soolo-keikoista big band -konsertteihin.


Memphisin IBC-katselmukseen Pepe osallistuu poikansa Joel Ahlqvistin kanssa. Joel Ahlqvist on opiskellut musiikkia lapsuudestaan lähtien soittaen nykyisin blueskitaraa ja työstäen sen ohella myös omaa rap- ja hip-hop-musiikkiaan.

IBC-kisat järjestetään vuosittain USA:n Tenneseen osavaltioon kuuluvassa Memphisin kaupungissa. Klpailijat valitaan ympäri maailman Blues Foundation -järjestön jäsenten toimesta. Vuosittain katselmukseen osallistuu yhteensä runsaat 200 bändiä ja solo-/duo-aktia noin 25-30 maasta. Järjestäjätaho Blues Foundation luonnehtiikin tapahtumaa maailman laajimmaksi blueskattaukseksi.


IBC:ssa Finnish Blues Societya ovat aiemmin edustaneet White Knuckles Trio (2016), Honey B. & T-Bones (2015), Black River Bluesman & Bad Mood Hudson (2014), Ismo Haavisto Band (2013), Micke & Lefty feat. Chef (2012) ja Jo' Buddy & Down Home King III (2011).


* Tarkempaa tietoa Pepe Ahlqvistista saa kotisivuiltaan www.pepeahlqvist.com
* Joel Ahlqvistin omaan musiikkiin voi tutustua osoitteessa https://soundcloud.com/13g13
* Lisätietoja IBC-tapahtumasta ja kilpailun osallistujista löytää järjestäjätahon eli Blues Foundationin nettisivuilta www.blues.org

Olli Ontronen Kemin Pakkasukko-festivaalin lavalla tammikuussa 2016. Kuva: Juhani Hiltunen.

Olli Ontronen Kemin Pakkasukko-festivaalin lavalla tammikuussa 2016. Kuva: Juhani Hiltunen.

Olli Ontronen & Mighty Shitty sai kutsun FBA-lavalle

Mighty Shittyn kitaristi on kemiläinen Tuomas Laajoki. Kuva: Juhani Hiltunen.

Mighty Shittyn kitaristi on kemiläinen Tuomas Laajoki. Kuva: Juhani Hiltunen.

25.11.2016
Olli Ontronen & Mighty Shitty -yhtye on valittu Finnish Blues Awardsin esiintyjien joukkoon. Tapahtuma järjestetään helsinkiläisessä Virgin Oil Co -ravintolassa 14. tammikuuta 2017. Mighty Shitty -yhtyeessä soittavat Olli Ontrosen (laulu, huuliharppu) lisäksi Tuomas Laajoki (kitara), Rauli Suuronen (basso, taustalaulu) sekä Olli Estola (rummut.

FBA:n päälavalla esiintyvät Mighty Shittyn lisäksi Tomi Leino Trio, Ben Granfelt Band,Dr. Helander & Third Ward, Slim Butler sekä FBA Allstars vieraineen. Baarilavalla esiintyvät Lauri "Arno" Ankerman duo, Jantso Jokelin Duo, Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, Frim-Fram Duo sekä Ismo Haavisto One Man Band.


Kolmatta kertaa järjestettävän gaalan tavoitteena on saada kotimaiselle bluesmusiikille näkyvyyttä ja tehdä genreä laajemmin tunnetuksi sekä lisätä tietoisuutta alan kotimaisista kansainvälisen tason osaajista.

Tilaisuudessa palkitaan ansioituneita suomalaisen bluesin edistäjiä. Finnish Blues Awards -palkintojen saajat äänestetään alan vaikuttajien keskuudessa. Äänestykseen osallistuu suuri joukko muusikkoja, keikkajärjestäjiä, toimittajia ja muita aktiiveja ympäri Suomen.


Viime vuonna vuoden artistina palkittiin Erja Lyytinen ja vuoden tulokkaana White Knuckles Trio. Vuoden kappaleeksi valittiin Micke Björklöf & Bluestrip -yhtyeen Last Train To Memphis. Lisäksi jaettiin elämäntyö-palkinto, joka ojennnettiin yli 30 vuotta suomibluesin eteen töitä tehnyt, bluesministerinä tunnettu Esa Kuloniemelle.


Pepe Ahlqvist pohjoisen kiertueelle joulukuussa

7.11.2016
Euroopan blueseliittiin kuuluva Pepe Ahlqvist tekee joulukuussa kuuden keikan Pohjois-Suomen kiertueen. Rundi käynnistyy 5.12. Oulusta ja etenee Äkäslompolon, Tornion, Rovaniemen ja Kemin kautta Ylivieskaan.

Heinäkuussa 60 ikävuotta täyteen saanutta Pepe Ahlqvistia on syystäkin kutsuttu suomalaisen bluesin leijonakuninkaaksi. Persoonallisella laulaja-lauluntekijällä, kitaristilla sekä erinomaisella huuliharpistilla on takanaan huikea neljän vuosikymmenen levytysura ja mieletön yli 6 000 keikan kokemus, jotka ovat olleet vakaan suosion takeena.

Pepe Ahlqvist aloitti uransa jo 60-70 lukujen vaihteessa keikkailemalla koulubileissä Lahti-Nastola akselilla. 1970 -luvulla alkoi yhteistyö Chicago Overcoatin kanssa legendaarisen Love Recordsin suojissa, josta tie johti hedelmälliseen yhteistyöhön Fazer/Warnerin kanssa. 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa Ahlqvist ja hänen tuolloinen H.A.R.P. -bändinsä levyttivät useita loisteliaita albumeja.

Pepe Ahlqvist H.A.R.P. perustettiin vuonna 1988. Bändin esikois- ja nimikkoalbumi H.A.R.P. julkaistiin keväällä 1989 ja se sisältää heidän suurimman hittinsä Back to the river. Tänä vuonna Ahlqvistin 60-vuotisjuhlan ja pitkän uran kunniaksi julkaistiin kesäkuussa kokoelmalevy One day less, one day more.

Pepe Ahlqvist on tehnyt vuosien varrella esiintymismatkoja mm. Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Hollantiin, Belgiaan, Itävaltaan, Saksaan, Luxemburgiin, Eestiin, Liettuaan, Puolaan, Slovakiaan, Unkariin, Venäjälle, Yhdysvaltoihin sekä Kanadaan. Hänet on myös kutsuttu esiintymään moniin suuriin konsertteihin erikoisvieraaksi, kuten B.B. Kingin keikoille Helsingin Jäähallissa vuosina 2004 ja 2006. Pepe Ahlqvist työskentelee nykyisin erilaisten kokoonpanojen kanssa soolokeikoista big band -konsertteihin.

 

Pohjois-Suomen kiertueella Ahlqvistilla on tukenaan jo viidettä kertaa Suomen lahjakkaimmista nuoremman polven bluesmuusikoista koostuva Stumble Boys, jonka myös alan lehdistö on noteerannut.

Pepe Ahlqvist ponkaisi seuraavaksi lavalle tukenaan Stumble Boys, jonka kanssa Pepe on keikkaillut aikaisemminkin. Pepe ei esittelyjä tarvinne, siksi pitkään hän on Chicaco Overcoatista alkaneen pitkän uransa aikana blueslavoja kiertänyt ja bluesin ystäviä ilahduttanut. Pepen ulkomaisista soittokumppaneista mainittakoon Buddy Guy, Jeff Healey, Champion Jack Dupree, Willie Mabon, Junior Wells, George Smith ja Jimmy Johnson.
Säestyksestä vastannut Stumble Boys on rootsmusiikki-kollektiivi Helsinki-Kokkola-Oulu-Kemi akselilta eli Tuomas Laajoki kitarassa, Joonas Karjalainen koskettimissa,  Jeremia Kangas rummuissa ja Rauli Suuronen bassossa loivat hienon taustan Pepen laululle ja kitaralle.
Ja kaiken kruunasi Olli Ontrosen väkevä huuliharppu. Mies puhalsi kuin Little Walter aikoinaan. Hyvä keikka koko jengiltä, kirjoitti Jazzrytmit tammikuussa Ylläs Jazz & Bluesin keikka-arviossaan.

 

Pepe Ahlqvist & Stumble Boys
Pohjois-Suomen kiertue 2016:


Ma 5.12. Oulu, Petrellin Saluuna.
Ti 6.12. Äkäslompolo, Selvä Pyy.
Ke 7.12. Tornio, Musiikkitalo klo 19.
To 8.12. Rovaniemi, Korundi klo 19.
Pe 9.12. Kemi, Cafe-Bar Ankkuri klo 23, liput 13 €, sis. narikan.
La 10.12. Ylivieska, Kulttuurikeskus Akustiikka klo 19.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu