Blind Channel täytti toiveet Kemissä

10.7.2021
Blind Channel -yhtye otettiin lämpimästi vastaan Kemin  Ruutinpuistossa perjantaina. Keikkaa oli selvästi odotettu ja se täytti toiveet, joita oli ladattu niin bändin kuin yleisönkin toimesta.
Kyseessä oli yhtyeen kesäkiertueen ensimmäinen keikka ja ylipäätään ensimmäinen virallinen keikka sitten toukokuun menestyksekäästi sujuneiden euroviisujen jälkeen. Se oli myös Kemin massiivisin keikka liki kahteen vuoteen ja tunnelma lähenteli festivaalimeininkiä.

EventWorks teki kunniaa yhtyeelle rakentamalla Ruutinpuistoon festarikokoa olevan lavan - saman, jota käytetään Satama Open Air -festivaaleillakin. Lavan harjakangaskin oli varustettu yhtyeen logolla.
– Tottakai, kun bändi saatiin lähes suoraan Euroviisulavalta keikalle Kemiin tuli paine tehdä venuesta mahdollisimman näyttävä, EventWorksin Markku Köngäs kertoi.

EventWorksia voi onnitella niin nappiin menneestä ja enemmän kuin ajankohtaisesta bändibuukkauksesta kuin onnistuneista järjestelyistäkin. Erityiskiitoksia heltisi keikan muuttamisesta ikärajattomaksi, mikä mahdollisti alaikäistenkin osallistumisen. Ikärajattomalla alueella moni varhaisteini saikin ensimmäisen "festari"-kokemuksensa Blind Channelin myötä. Festarilavan pystytys oli piste iin päälle.

Bändi oli myös valmistautunut keikkaan ja kesäkiertueeseen huolellisesti. Soitto kulki, energiaa oli enemmän kuin keskisuuressa kylässä ja bändi selvästi nautti päästessään pitkästä aikaa yleisön eteen. Bändin toivoma moshpitkin järjestyi keikan loppupuolella.
Yhtye kertoi keikan olleen heille kolmas Kemissä.
- Kaksi ensimmäistä oli Coronarockissa ja eikös tämäkin ole tavallaan Coronarokki, yhtyeen toinen laulusolisti Joel Hokka kyseli yleisöltä.
Bändi toivoikin yleisön muistavan edelleen koronaturvallisen käyttäytymisen merkityksen, jotta jatkossa rajoituksia ei enää tarvittaisi.
- Ja näistä livekeikoista voitaisiin nauttia, Hokka muistutti.
Yhtyeen tämän vuoden kesäkiertue on 15 keikan mittainen. Myös uutta musiikkia on luvassa jo loppukesästä.

Bändille on kehittynyt fanipohjaa Kemissäkin. Tämä kävi ilmi eturivin ihmismassaa seuraamalla. Vaikka usemmille bändin biiseistä vain pari oli entuudestaan tuttuja, löytyi yleisön joukosta jotakuinkin kaikki biisit mukana hoilanneitakin. Ja sen tunnetuimman biisinsä yhtye luonnollisesti tarjoili keikan huipennukseksi viimeisenä. Se saikin eloa yleisöön, vaikka sinällään hyvin kansa mukana olikin läpi keikan.

Euroviisuhitti Dark Side oli selvästi illan odotetuin kappale. Ja kemiläisyleisö pääsi sen myötä erityisasemaan. Olihan kyseessä biisin ensimmäinen virallinen liveveto sitten Rotterdamin euroviisulavan.

Lisäpojoja Eventworksille on helppo antaa Ilo irti -tapahtumakokonaisuuden luomisesta. Tapahtumateltat Kemissä ja Torniossa tarjoavat pitkän tauon jälkeen ihmisille kauan kaivattua livemusiikkia koronaturvallisesti toteutettuna.

Markku Köngäs oli niin tyytyväinen Blind Channelin onnistuneeseen keikkaan, että nousi lavalle bändin jälkeen ja kertoi kiittävänsä yleisöä niin, että lauantai-illan Aikakoneen keikka Kemin Ruutinpuistossa on päätetty järjestää ilmaistapahtumana. Aikakone nousee lavalle siis tänään klo 19 alkaen. Tapahtuma-alue avautuu jo klo 17.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu