Slap Betty listasi asiat, jotka tympii ja tekaisi biisin railakkaan musiikkivideon kera

Teemu Ylinikka. Kuva: Pauli Maronen.

15.12.2015
Kemiläinen Slap Betty! -yhtye on julkaissut musiikkivideon, joka pitää sisällään kappaleen List of the Things I Hate. Biisi on toinen maistiainen 5. helmikuuta Secret Entertainmentin kautta julkaistavalta yhtyeen toiselta pitkäsoittolevyltä Nothing Out Of Nothing.
- List of the Things I Hate on yksi levyn uusimmista biiseistä ja tehtiin loppuun käytännössä hetki ennen kuin mentiin studioon. Mulla oli tuollainen renkutusriffikierto, jota oltiin pyöritelty jo kauan aikaa sillä mielin, että jotain tästä joskus tehdään, mutta ihan viimeisen muotonsa se sai tosiaan vasta vähän ennen studiota, yhtyeen kitaristilaulaja Teemu Ylinikka kertoo.

Biisi on jo toinen julkistus Slap Bettyn tulevalta albumilta. Marraskuussa yhtye julkaisi singlen World We Leave Behind.
-Jos ensimmäinen sinkku oli kantaaottava ja ajassa kiinni lyriikoiltaan, niin tämä toinen taas on melko kieliposkessa meininkiä. Lähtökohtana mulla oli, että nimensä mukaisesti listaan vaan asioita, jotka tympii. Piti tosin vähän karsia, ettei biisistä tullut varttitunnin eeposta, Ylinikka virnistää.
Ylinikan mielestä nämä kaksi jo julkaistua biisiä kuvaavat lähtökohtaisesti tulevaa levyä juuri lyriikoidensa osalta.
-Mennään laidasta laitaan, totisesta väännöstä hauskaan kikkailuun. Levyltähän löytyy esimerkiksi biisit koulukiusaamisesta, korkeamman tulotason omaavasta prostituoidusta ja onpa mukana myös kappale minun reilun vuoden ikäiselle pojalleni. Myös yhteiskuntakriittistä paatosta on mukana World We Leave Behindin lisäksi.

Aleksi Kauhasen kuvaamalla videolla on raju meininki. Nyt bändin pojat tietävät rokkielämästä senkin, miltä tuntuu oikeasti rikkoa tv-vastaanotin. Videolla leka ja pesäpallomaila heiluvat ja moottorisaha laulaa. Pirstaleiksi menevät telkkarin lisäksi kello, ruukku, pöytä ja vesimeloni. Meininki on niin tiukkaa, ettei rumpukepitkään tahdo pysyä Juuso Kumpulaisen näpeissä.


Uuden levyn ennakkomyynti on jo alkanut melko mukavasti.

- Lähiaikoina ennakkomyynnissä oleva rieska pitäisi löytyä esimerkiksi levykauppa Äxän sivuilta ynnä muualta. Tarkoitus on parantaa listasijoitusta edellisen 94720- levyn 19. sijasta, Ylinikka mainitsee.

Ylinikan mielestä listasijoituksilla on siinä mielessä merkitystä, että ne kertovat jotain levyn myynnistä. Ja myynnillä on merkitystä paitsi bändin, myös koko alan kannalta.
- Ostakaa levyjä, käykää keikoilla, tukekaa pieniä älkääkä antako rokkenrollin kuolla. Se jos mikä on säilyttämisen arvoinen asia, Ylinikka painottaa.


Vuonna 2013 ilmestyneen debyyttialbuminsa 94720 lisäksi Slap Betty on julkaissut aiemmin 5-8 biisiä sisältävät omakustaneet None For All (2007), Can`t Wait To Be Famous (2008), Proud N` Loud (2009) ja King (2011).
Ylinikan (laulu, kitara) ja Kumpulaisen (rummut) ohella Slap Bettyn muodostavat Juhana Länttä (soolokitara), Antti Toppinen (basso, taustalaulu) ja Juuso Kumpulainen (rummut).

Voice of Finlandissa ei yhtään kilpailijaa Lapista

15.12.2015
Tammikuun 8. päivänä alkavalla laulumittelö Voice Of Finlandin viidennellä kaudella ei nähdä yhtään lappilaista kilpailijaa.

Pohjois-Suomesta 76 laulajan joukossa ovat vain Helena Suomala, 16, Oulunsalosta, Jonna Heikkilä, 26, Haukiputaalta, Jouni Lund, 42, Tupoksesta ja Lauri Peisterä, 26, Oulusta.

Maanantaina julkistetussa kilpailijajoukossa on muistakin yhteyksistä tuttuja nimiä. Tuomareiden tuoleja yrittävät kääntää muun muassa Kemissäkin usein esiintyneen huipputenori Pentti Hietasen musiikkiperheen tyttäret Roosa ja Iina Hietanen, huikeaa julkisuutta saaneen laulaja-vloggaaja Sara Forsbergin sisko Vera Forsberg ja Hunks-tanssiryhmän jäsen Ville Erola.

Mukana ovat myös tosi-tv-konkari Tia Kiuru, Big Brotherissa mukana ollut Iida Repo sekä lauluskabojen konkareita, kuten Ville Niskanen ja Ilari Hämäläinen, Michael Jackson -imitaattorina tutuksi tullutta Jarkko Kujanpäätä unohtamatta, joka nähdään myös Nelosen Kielletty rakkaus -ohjelmassa.

Nelosella nähtävän Voice of Finlandin tähtivalmentajina jatkavat Redrama, Tarja Turunen, Michael Monroe ja Olli Lindholm. Sarjan juontaa edelleen Axl Smith.

The Voice of Finland 2016 -kilpailijat:

Alex Ikonen, 19, Vantaa
Alisa Manninen, 53, Espoo (Neuvostoliitto)
Anna Ijäs, 17, Otalampi
Anna Karlsson, 20, Turku
Cassandra Lindholm, 27, Helsinki
Christopher Proctor, 21, Turku
Daniel Sanz, 37, Porvoo (Espanja)
Emilia Kauppinen, 25, Helsinki
Erik Karhatsu, 35, Helsinki
Emma Sandström, 25, Årsta, Ruotsi (Kokkola)
Emmi Uusitalo, 25, Parkano
Erika Lindgren, 16, Turku
Essi Putkonen, 32, Turku
Fanny Kivistö, 18, Eskilstuna, Ruotsi
Gemma Grundy, 42, Espoo (Filippiinit)
Heini Davidson, 26, Lahti / Rio de Janeiro
Helena Suomala, 16, Oulunsalo
Henriikka Warmbold, 31, Beausoleil, Ranska (Suomi)
Iida Repo, 30, Pirkkala
Iina Hietanen, 23, Kangasala
Ilari Hämäläinen, 37, Vantaa
Ilona Gill, 16, Espoo (Pakistan)
Ilari Kekki, 21, Klaukkala
Ismo Virlander, 32, Vantaa
Jani Vahto, 22, Turku
Jarkko Kujanpää, 42, Riihimäki
Jere Hämäläinen, 28, Tampere (Rauma)
Jessica Uussaari, 19, Turku (Rauma)
Jonna Heikkilä, 26, Haukipudas
Juanma Draven, 35, Helsinki (Espanja)
Juulia Koivisto, 17, Ähtäri
Jouni Lund, 42, Tupos
Katja Felin, 24, Kellokoski
Kerttu Suonpää, 23, Helsinki (Tampere)
Kirsi Mäkiniemi, 28, Alavus
Lauri Peisterä, 26, Oulu
Lilja Tzoulas, 19, Vantaa
Marko Simi, 21, Hämeenlinna (Forssa)
Matti Rockell, 43, Lahti
Maria Saarimaa-Ylitalo, 36, Mäntsälä
Margarita Kondakova, 21, Helsinki (Pietari)
Marko Kare, 37, Helsinki
Martti Koivisto, 37, Masku
Max Blomberg, 44, Helsinki
Meri Vahtera, 30, Helsinki
Minna Viitanen, 26, Tampere
Mia Hammarén, 30, Helsinki
Mikael Happonen, 17, Jyväskylä
Mikko Töyssy, 33, Tampere
Minna Frimodig, 36, Järvenpää
Minttu Jokinen, 20, Forssa
Mitra Matouf, 21, Turku (Iran)
Mirkka Liesmäki, 25, Säkylä
Mikael Sirèn, 26, Helsinki
Noel Cavernelis, 42, Helsinki (Etelä-Afrikka)
Oona Immonen, 19, Joensuu
Petri Myllymäki, 49, Pirkkala
Raimo Junnikkala, 60, Sauvo
Riku Karvonen, 27, Tampere
Riku Turunen, 31, Lohja
Riikka Jaakkola, 16, Järvelä
Roosa Hietanen, 20, Kangasala
Salla Saarijärvi, 19, Pirkkala
Salli Helminen, 32, Helsinki
Steve Lee, 47, Helsinki (Ohio)
Suhyun Kim, 26, Tampere (Etelä-Korea)
Suvi Åkerman, 22, Turku
Tia Kiuru, 25, Espoo
Tuomas Junnikkala, 23, Tampere
Vera Forsberg, 17, Kokkola (Pietarsaari)
Veera Kaasalainen, 16, Turku
Ville Niskanen, 27, Järfälla, Ruotsi
Vili Lehtelä, 18, Turku
Ville Erola, 31, Helsinki
Vilma Nieminen, 26, Espoo
Yamila Espinosa, 35, Kotka (Kuuba)

Slap Betty laulaa uudella singlellään luokkayhteiskunnasta ja turhautumisesta

Slap Betty on: Teemu Ylinikka, Juhana Länttä (soolokitara), Antti Toppinen (basso, taustalaulu ja Juuso Kumpulainen (rummut).

Helmikuussa ilmestyvä kakkosalbumi Nothing out of Nothing sisältää enemmänkin kantaaottavia biisejä.

11.11.2015
Kemiläinen rockyhtye Slap Betty on julkaissut uuden singlen. Tänään ilmestynyt kappale World We Leave Behind on yhtyeen vokalistikitaristi Teemu Ylinikan mukaan biisi luokkayhteiskunnasta, turhautumisesta ja siitä millaisen maailman jätämme jälkipolville elettäväksi.
- Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy ja kaikilla on tasapuolisesti paha olla. Mutta kaiken keskellä on myös toivoa, kaikki riippuu meistä. Laki ei ole laki jos sitä ei rikota, Ylinikka kertoo.
- Olen joskus sanonut, etten tahdo kirjoittaa kantaaottavia biisejä, mutta ikä on tainnut tehdä tehtävänsä tämänkin asian suhteen, sillä tulevaalla uudella albumilla näitä paatoksia on useampiakin, Ylinikka jatkaa.


World We Leave Behind on siis ensimmäinen sinkkulohkaisu 5. helmikuuta 2016 ilmestyvältä Nothing out of Nothing pitkäsoitolta, jonka julkaisee Secret Entertainment.
- Levyllä on kymmenen biisiä ja se on tyyliltään melko monipuolinen läpileikkaus Slap Bettystä. Mukana on räväköitä rockrepäisyjä, vähän punkimpaa ilmaisua ja vastapainona myös "kaunista" slovari osastoa, Ylinikka valaisee.

Slap Betty julkaisee toisen sinkun ja videon vielä tämän vuoden puolella ja julkkarirundia on odotettavissa heti alkuvuodesta. Seuraavan kerran yhtyeen voi bongata Lecafesteillä Kemissä 4. joulukuuta. Corner Innissä pidettävässä tapahtumassa esiintyvät myös Nicky Rothen Band, Glass Wipe, Tomorrows Dream ja Silent Threnody.


Ylinikan mukaan tuleva albumi on tarkoitus nostaa se Suomen viralliselle listalle ja samalla viedä Slap Betty valtakunnallisesti ihmisten huulille ja korville.
- Sitä tehtiin pitkään ja hartaasti, mutta nyt voi oikeasti sanoa, että on tehty jotain, mistä on helppo olla ylpeä.

Slap Bettyn debyyttialbumi 94720 nousi ilmestymisviikollaan kevättalvella 2013 Suomen virallisella albumilistalla komeasti sijalle 19.

Yli viiden minuutin pituisen biisin valitseminen ensimmäiseksi sinkuksi ei välttämättä ole kaikkien kaupallisin lähestymistapa.
- Myös lyhyempää singleversiota mietittiin, mutta emme halunneet koskea biisin rakenteeseen. Biisi kuitenkin kuvastaa uutta levyä hyvin, se on tuttavallisesti tyly, terävästi kantaaottava mutta ärsyttävän tarttuva, Ylinikka perustelee.Slap Bettyssä soittavat Ylinikan lisäksi Juhana Länttä (soolokitara), Antti Toppinen (basso, taustalaulu ja Juuso Kumpulainen (rummut).

94720 -albumin lisäksi Slap Betty on julkaissut aiemmin 5-8 biisiä sisältävät omakustaneet None For All (2007), Can`t Wait To Be Famous (2008), Proud N` Loud (2009) ja King (2011).

Ylläolevan lyriikkavideon ovat toteuttaneet Pauli Maronen ja Teemu Ylinikka.

How Much Moren levyjulkkarit: Katso kuvakooste

How Much Moren laulusolisti Mikko Koivulehto. Kuva: Juhani Hiltunen.

26.12.2015
Kemiläinen How Much More -yhtye soitti joulupäivän iltana Kemin Ankkurissa uuden Eminent Wait -albuminsa julkaisukeikan. Bändi esitti kaikki yhdeksän uuden levynsä biisiä ja lisäksi seitsemän siivua vuonna 2005 julkaistulta debyttialbumiltaan.

Katso kuvakooste ja biisilista täältä: http://www.rokkineuvos.fi/418830467

Joulutauko on ohi - livemusiikkia tarjolla jo tänään

How Much More tänä iltana klo 23 Kemin Ankkurissa.

25.12.2015
Meri-Lapin livemusiikin lyhyt joulutauko päättyy tänään, kun juuri uuden albuminsa Eminent Wait julkaissut How Much More -yhtye nousee ravintola Ankkurin stagelle tuntia ennen puoltayötä.

Toinenkin mielenkiintoinen livekokemus olisi tarjolla, sillä vaasalaisen metalliyhtye Sturm und Drangin kitaristilaulajana tunnettu André Línman soittaa nimeään kantavan trion kanssa Haaparannan Pondessa. Luvassa on niin covereita kuin Sturm und Drangin hittejäkin.

Tapaninpäivänä Kemissä livemusiikkia tarjoilevat Grooving High All Stars sekä suomisoulia soittava Matti Virtasalo Band, Tervolahovissa lava on varattu No Swaps -yhtyeelle ja Torniossa kansaa viihdyttää Eini & Boogie.

Katso soittopaikat- ja ajat Rokkineuvoksen keikkakalenterista täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159759

Hyvää ja rauhallista joulua!

24.12.2015
Rokkineuvos toivottaa kaikille lukijoilleen, ystävilleen, tuttavilleen ja jokaiselle musiikinystävälle erinomaisen hyvää ja rauhallista joulua oheisen Slade -yhtyeen Merry Christmas Everybody -laulun myötä..

On aika unohtaa arkikiireet ja hengähtää hetkinen, viettää aikaa läheisten kanssa, nauttia hyvästä ruuasta ja joulun tunnelmasta.

 

Joululahjaksi 13 jaksoa musiikkivideoiden historiaa

23.12.2015
Kiinnostavatko esimerkiksi Michael Jackson, David Bowie, Frankie Goes to Hollywood, Elton John, Simple Minds, The Cure, Billy Joel, Aretha Franklin, Joe Strummer ja The Pogues, Blur tai Oasis.

Yle Areena tarjoaa joululahjaksi aattona koko 13 osaisen Video Killed the Radio Star -sarjan musiikkivideoiden historiasta. Lue lisää täältä:  http://www.rokkineuvos.fi/422291933

Kaikkien bilebändien esi-isällä edessä The Viikonloppu

Heikki "Heme" Vieresjoki.

Joku Paikallinen bändi soittaa vanhalla kokoonpanollaan vielä yhdet keikat Kemissä ja Oulussa.

10.12.2015
Tuleva perjantai ja lauantai on Joku Paikalliselle Bändille enemmän kuin tavallinen viikonvaihde. Se on The Viikonloppu.

Se merkitsee että yhtyeen vanhasta kokoonpanosta vokalisti Heikki ”Heme” Vieresjoki, kitaristi Janne Posti, kitaristi Teemu ”Teukka” Hillervo, basisti Santtu ”Monni” Heikkinen ahtautuvat vanhoihin pillifarkkuihin vielä yhdeksi viikonlopuksi ja nousevat lavalle perjantaina Kemissä ja lauantaina Oulussa. Kaikkien bilebändien esi-isän vanhaa kokoonpanoa täydentää nykyisessäkin JPB:ssä vaikuttava rumpali Tuomas ”Tupe” Hillervo.

- Luvassa mitä luultavammin paljon tuttuja, huonoja vitsejä, liikaa viinaa, kauniita naisia, rumia miehiä ja mitä ilmeisemmin myös hieman musiikkia. Väitämme, että tästä ei pidot parane. Ja Aallon Simppa aikoi tehdä hyvän valoshown, yhtye lupailee Facebook-kutsussaan.

Hemen mukaan viikonlopussa on paljon tunnelatausta mukana.

- Siinä kiteytyy se, miksi bändi on ollut kasassa 17 vuotta ja jatkaa edelleen. Asiaan perehtymätön voisi ajatella , että mitä ihmeellistä tässä nyt on. Kun on istunut autossa 12 vuotta näiden ihmisten kanssa, tehnyt tuhat keikkaa ja kokenut enemmän asioita kun keskivertoparisuhteessa koetaan 30 vuoden aikana, voi sanoa että on vähintäänkin mukava viettää porukassa viikonloppu. Joku Paikallinen Bändi on ollut meille aina paljon muutakin kuin bändi, Heme kiteyttää.

Heme jättäytyi yhtyeestä sivuun vuoden 2011 joulukuussa keikkareissulla tapahtuneen tapaturman jälkeen.

- Se vahvisti jo ennestään ollutta ajatusta, että on hyvä lopettaa kun keikkailu on vielä mielekästä, Heme kertoo.


Yhtye sai alkunsa vuonna 1998 kun The Nameless yhtye hajosi ja Heme sekä Janne Jokisalo saivat samoihin aikoihin potkut Jokamiesluokka-yhtyeestä.

-Jollan ja minun ajatuksena oli perustaa yhtye, jollaista Suomessa ei oltu vielä nähty. Oltiin uuden asian äärellä. Tätä ilmiötä tultaisiin vuosien päästä nimittään nimellä bilebändi, Heme muistelee.

Bändin ensimmäiseen versioon tulivat mukaan Hemen lisäksi rumpali Tuomo Jakku, kitaristi Janne Posti ja Marko Tirkkonen bassoon. Nykyiselle Grooving High Allstars-rumpali Jakku oli mukana vain parit treenit ja tilalle tuli nykyään soolouralla oleva Antti Lainas.


Kun ryhmärämä oli saanut kasattua yhden setin, Heme asiasta innostuneena myi ensimmäisen keikan Hullu Pohjolaan Kemissä.

-Sitä ennen piti keksiä bändille nimi. Kemissä oli siihen aikaan kulttimaineeseen noussut punkbändi NoWay, joiden kanssa me kaveerattiin. Yks heidän ystävistään oli aikoinaan puhunut hienosta bändin nimestä , Joku Paikallinen Bändi. Tein siihen aikaan poken hommia ja kärsin jo silloin lievästä dementiasta. Asiakkaiden kysyessä illan bändin nimeä, vastaus oli aina sama; en tiijä, joku paikallinen bändi. Näiden yhteensattumien summana syntyi nimi Joku Paikallinen Bändi, Heme valaisee.


Heti ensimmäinen keikka oli menestys, josta innostuneena bändi omaksui sulavasti kaikenlaisen rock-kukkoilun. Bändi teki vuosia keikkoja Kemi-Oulu-Rovaniemi –akselilla onnistuen ujuttamaan itsensä kaikenlaisiin juhliin soittamaan.

- Meidän lisäksi taisi olla yksi samalla periaatteella toiminut pumppu. Lapualaiset Pölli, Paappa, Devil ja Hanky olivat saman aikakauden suurlähettiläitä tässä skenessä. Meitä sitten voi syyttää, jos bilebändit käy päähän. Coverbändejä toki oli, mutta aika pian huomattiin bilebändin ja coverbändin ero.

Aika kului, bändin sisälle syntyi skismoja ja miehistössä tapahtui vaihdoksia. Paljon muutakin tapahtui, mutta Joku Paikallinen Bändi teki jopa 130 keikkaa vuodessa ja maine kasvoi. Osaltaan tähän perustuu sekin, että yhtyeellä on nykyään keikat myyty noin vuodeksi eteenpäin. Bändin nykykokoonpanon muodostavat Pyle (laulu), Tupe (rummut), Jussi (basso), Late (miksaus, kitara) ja Riku (kitara).


The Viikonloppua
Heme ja kumppanit ovat odottaneet kuumeisesti. Biisilistalla on tuttuun JPB-tyyliin nippu suomirock-hittejä, joukossa jokunen yllärikin.

Heme odottaa näkevänsä keikolla niitä kasvoja, jotka jaksoivat käydä keikoilla alusta lähtien.

- Heillä on ollut iso rooli, sillä niiden keikkojen rohkaisema bändi on tehnyt pitkän uran ja työllistänyt vuosien varrella kymmeniä ihmisiä ja tällä hetkellä kaikki tämän hetkiset jäsenet ovat niillä töin, Heme muistuttaa.

- Huhupuheiden mukaan on tulossa paljon porukkaa kummallekin keikalle. Oulun keikan ennakkoliput on viimeisen tiedon mukaan myyty loppuun ja Kemissäkin niitä on mennyt aika hurjasti. Aivan mahtavaa, mies iloitsee.


Jäätyään pois JPB:n riveistä nykyään Oulunsalossa asuva Heme on rakentanut soolouraansa, joka tulee lähiaikoina saamaan uutta vauhtia. Mies on tekemässä ensimmäistä soololevyään ja kaksi singlebiisiä on jo viittä vaille julkaisukunnossa. Kappaleet ovat nimeltään Sumutorvet ja Vuosikertamies.

Sumutorvet –kappaleen on säveltänyt Happoradion Aki Tykki yhdessä Sami Kurosen kanssa. Sanoitus ja sovitus on Tykin käsialaa. Vuosikertamies on puolestaan Hemen säveltämä ja sanoittama, sovituksen hän on tehnyt yhteistyössä Tykin kanssa. The Viikonlopun aikana niitä ei kuitenkaan livenä kuulla.

-Soolomateriaalille on sitten omat fooruminsa, Heme painottaa.

Toimittajan jälkikirjoitus


Yksi
yhtyeeseen liittyvä tarina on tässä yhteydessä ihan pakko kertoa.

Takavuosina, kun yhtye oli vasta kasvamassa nykyisiin mainetekoihinsa, sillä oli keikka Kuivaniemen Vatungissa pidetyssä tapahtumassa. Työskentelin vielä tuolloin Pohjolan Sanomissa toimittajana.

Itse en ollut paikalla Kuivaniemellä, mutta toimittajakollega Posarista oli. Joku Paikallinen Bändi pääsi kuvan kera juttuun mukaan.

Kun juttu oli julkaistu printtilehdessä, tuli sähköpostilla yhdeltä lehden lukijalta tulikivenkatkuinen moitekirje. Siinä haukuttiin jutun kirjoittanutta toimittajaa muun muassa laiskaksi ja välipitämättömäksi. Hän kun oli kertonut kuvatekstissä, että kuvassa soittaa Joku Paikallinen Bändi.

Hänen mielestään oli äärettömän alentavavaa yhtyettä kohtaan, ettei toimittaja edes viitsinyt ottaa selville bändin nimeä, vaan kirjoittaa tylysti vain jostakin paikallisesta bändistä.

Toimituksessa meillä oli hauskaa. Sähköpostista otettu printti kiersi looshista toiseen.

Tietysti kyseiselle sähköpostin lähettäjälle lähetettiin vastauskirje, jossa kerrottiin, että Joku Paikallinen Bändi oli tosiaankin yhtyeen oikeaa nimi.

Vastausta vastauskirjeeseen ei jostain syystä koskaan tullut. Silti Posarissa saatoimme kuvitella minkälaistä häpeän tunnetta sähköpostia kuohuksissaan kirjoittanut oli tuntenut, kun asian todellinen laita hänelle selvisi.

Nyt se on varmaa: Queen & Adam Lambert Suomeen kesäkuussa

Legendaarinen yhtye palaa Suomeen yli 40 vuoden tauon jälkeen.

30.11.2015
Suomalaiset saavat todistaa kesäkuussa ainutkertaista konserttia, kun Queen - yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä rock-yhtyeistä saapuu maahamme yli 40 vuoden tauon jälkeen.

Queen esiintyy solistinaan Adam Lambert Helsingin Kaisaniemessä perjantaina 3. kesäkuuta. Kyseessä on samalla uudenlaisen ja modernin Park Live –kaupunkifestivaalin avaus, jonka esiintyjäjoukkoon on luvassa myös muita artisteja.

Muualla Euroopassa Queen & Adam Lambert konsertoivat stadioneilla ja megafestivaaleilla kymmenien tuhansien katsojien yleisöille. Helsingissä Olympiastadion on remontissa, joten konserttipaikaksi on valikoitunut Kaisaniemen puisto. Sinne voidaan myydä enintään 20 000 lippua.


Queen on konsertoinut Suomessa aiemmin vain kerran, Helsingin Kulttuuritalolla marraskuussa 1974. Alkuperäisestä kokoonpanosta ovat yhä mukana kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor. Vuonna 1991 menehtyneen laulajan, Freddie Mercuryn, on korvannut 2009 yhtyeen solistina debytoinut Adam Lambert.

Queen & Adam Lambert ovat sittemmin toteuttaneet lukuisia konsertteja ja mittavia TV-esiintymisiä. Viime vuonna he tekivät huippuarvostelut saaneen 24 loppuunmyydyn konsertin Yhdysvaltain-kiertueen. Queen & Adam Lambert ovat tehneet tänä vuonna jo 26 loppuunmyytyä konserttia kymmenessä maassa ympäri Euroopan ja lukuisia muita eri puolilla maailmaa.

Vuonna 1971 perustettu Queen on liki 45-vuotisen uransa aikana myynyt satoja miljoonia levyjä. Yhtye on saanut kaikki merkittävimmät rock-maailman palkinnot ja on menestykseltään yksi koko rock-historian suurimmista. Yhtyeen lauluista kaksi, We Will Rock You sekä We Are the Champions, ovat päässeet arvostettuun Grammy Hall of Fameen.

Queen on tehnyt musiikkihistoriaa ollen ensimmäinen artisti tai yhtye, jonka yhtä levyä on myyty yli kuusi miljoonaa kappaletta Isossa-Britanniassa. Tämä Greatest Hits –albumi saavutti myös ennätyksen oltuaan 1 422 viikkoa Britannian albumilistalla. Suomessakin Queenin Greatest Hits on yhä kaikkien aikojen eniten myyty ulkomainen albumi lähes 150 000 kappaleen menekillään.

Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust, Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga, Killer Queen ja Bicycle Race ovat esimerkkejä legendaarisista kappaleista, joita suomalaisyleisö saa ensi kesänä Kaisaniemessä.

Liput maksavat alkaen 79 euroa, ja ne tulevat myyntiin Tiketissä ja Lippupisteestä sekä osoitteessa www.rle.fi maanantaina 7. joulukuuta. Myyntirajoitus on kuusi lippua / asiakas.

How Much More pyytää faneiltaan apua

Kemiläisyhtye haluaisi nähdä uuden levynsä Suomen virallisella listalla.

26.11.2015
Kemiläinen How Much More -yhtye vetoaa faneihinsa, jotta yhtyeen kauan odotettu uusi albumi Eminent Wait nousisi Suomen viralliselle albumilistalle
Albumi julkaistaan 4. joulukuuta ja parhaillaan on moneossa levyn ennakkotilauskampanja. Ennakkotilaajat saavat levyn kätösiinsä julkaisupäivänä.
- Tilaa siis itsellesi, ystävällesi, kaimalle tai vaikka sopivasti jouluksi pukinkonttiin, yhtye toivoo.

15,95 euron (+ postikulut) hintaisen tilauksen voi tehdä osoitteessa http://www.levykauppax.fi/artist/how_much_more/eminent_wait/…
tai täältä hintaan 14,95 (+ postikultut 2,95): http://cdon.fi/musiikki/how_much_more/eminent_wait-35785416


How Much More kiersi kymmenisen vuotta ahkerasti Suomea ja nautti suhteellisen kovaa underground-suosiota keikoillaan ja omakustanteillaan. Yhtyeen ensimmäisen albumi How Much More' näki päivänvalon vuonna 2005.
Tähän päivään asti bändin jäsenet ovat pitäneet musiikkia ja keikkailua sydämen asianaan ja vaikka aikaa on vierinyt ja asiat muuttuneet, itse ydin on edelleen bändissä tallella. The Black Crowesin, Deep Purplen tai jopa Pink Floydin mieleen tuovalla taidolla ja maagisella yhteydellä soitettu klassinen rock lumoaa yhä kuulijansa - Mikko Koivulehdon pestessä suurimman osan ulkomaisista kollegoistaan bändin keulalla.


Eminent Waitin tekoprosessista yhtye kertoo seuraavaa:
- Joskus viime vuoden puolella päätimme yhdessä poikien kanssa, että lähtään tekemään pitkästä aikaa levy. Olihan siitä kuitenkin kulunut jo kymmenen vuotta.
Maaliskuussa 2015 yhtye löi jälleen soittimemme yhteen studion lämmössä ja muutaman biisin EP:ksi aiottu julkaisu paisui albumiksi soiton sujuessa ja yhteistyökumppaneiden lyödessä löylyä kiukaaseen.

- Näin syntyi yhdeksän raitaa täysin uutta How Much Morea. Meillä oli kivaa. Toivottavasti intomme ja rakkautemme musiikkiin myös välittyy Teille, Mikko Koivulehdon (laulu), Sami Tuomivaaran (kitara), Tuomo Pfalerin (koskettimet), Rallen (basso) ja Tome Jackun (rummut) muodostama yhtye toivoo.

Korkealla soittamisen ME-kitaristi tuttu näky Kemissä

Ancara Mount Everestillä. Yhtyeen muodostavat Sammy Salminen (laulu), Juha "Juice" Wahlsten (kitara, laulu), Tuomas "Gary" Keskinen (kitara, laulu) Toni Hintikka (basso) ja Rale Tiiainen (rummut). Kuva: Tashi Sherpa.

Tuomas "Gary" Keskisen Ancara-yhtye pääsi Guinnesin ennätysten kirjaan soittamalla Mount Everestillä 4 530 metrin korkeudessa.

25.11.2015.
Viime viikolla suomalainen rockyhtye Ancara yhdessä kuuron rap-artisti Signmarkin kanssa soittivat kaksi vuotta valmistellun keikan maailman korkeimmalla vuorella Mount Everestillä Dingbochen kylässä Nepalissa.

Sähköisen keikan soittaminen 4 530 kilometrin korkeudessa tietää yhtyeille paikkaa Guinnesin ennätystenkirjassa.

Alunperin tavoitteena oli soittaa vieläkin korkeammalla, 5 634 metrin korkeudessa sijaitsevalla Mount Everestin perusleirillä. Siihen ei kuitenkaan lopulta herunut lupaa Nepalin viranomaisilta.

Signmark ja Ancaran kitaristi Tuomas "Gary" Keskinen kävivät kuitenkin perusleirissä soittamassa pari biisiä akustisesti.

Maailman korkeimman keikan voit käydä katsomassa täältä: https://somanen.com/rockinhigh Lisää tietoa projektista löytyy täältä: https://www.facebook.com/rockinhighproductions/?fref=ts

Vuoden 2010 Scandal Music Festival Kemissä


Konserttihistoriaa omalta osaltaan tehnyt Keskinen on ollut tuttu näky myös Kemin katukuvassa jo vuosien ajan. Parhaiten mies muistetaan lumilinnakaupungissa vuoden 2010 Scandal Music Festivalin järjestämisestä yhdessä yrittäjä Petri Pitkäsen kanssa, joka tuolloin toimi Kemin Musta Pörssi -liikkeen yrittäjänä.

- Yhteen aikaan Tuomas kävi niin usein täällä, että häntä pidettiin jo melkein kemiläisenä, Pitkänen naurahtaa.

- Meän juttu Tuomaksen kanssa lähti liikkeelle K-Tiimipäivillä. Technicolour -yhtye, jossa Tuomas soitti oli yksi tapahtuman esiintyjistä. Keikka oli sairaan hieno.

Asiakasiltoja Kemissä järjestäneelle Pitkäselle pälkähti mieleen, että hänhän voisi hommata bändin Kemiin keikalle. Ja näin tapahtui. Technicolour soitti Mustan Pörssin avajaisissa vuonna 2007.

- Tuolloin tutustuin Tuomakseen ja Jimppaan (Jimi Pääkallo). Seuraavan kerran tapasimme seuraavana keväänä Koodissa Agnes Pihlavan keikalla. Pääsimme myös Koodin ravintolapäällikkö Paulan avulla bäkkärille juttelemaan bändin kanssa ja siinähän meni sitten aamuun asti, Pitkänen naurahtaa.

Agnes ja Tuomas esiintyivät myöhemmin Pitkäsen vaimon synttäreillä sekä Mustan Pörssin pikkujouluissa.

- Olihan siinä kaikenlaista. Järjestin bändille myös muita keikkoja esimerkiksi yrittäjäjuhliin. Ja tutustuimme Tuomaksen kanssa paremmin, hän alkoi käydä meillä myös huvikseen. Ja minä kävin hänen luonaan kun minulla oli Helsingissä käyntiä. Hengailimme yhdessä ja olin myös hänen luonaan yötä.

Keminmaassa asuvilla Pitkäsillä Keskinen tyttöystävineen on käynyt viettämässä jouluja ja uusia vuosia.

- Tuomas on kotoisin Lappajärveltä ja hän on tykännyt päästä silloin tällöin Helsingin hälinästä haukkaamaan happea maalle.

Ei rikastuttu, mutta ei hirveästi köyhdyttykään


Ajatus Scandal Music -festivaaleista syntyi yhden illanvieton seurauksena.

- Mukana oli minun ja Tuomaksen lisäksi maailman hauskin taksimies, Mäkikankaan Juha. Se vain pälkähti päähän kun ynnättiin, että Tuomaksella on yhteyksiä bändimaailmaan ja meillä yrityspuolelle. Samalla asia oli päätetty.

Kemin sisäsatamassa pidetyn festarin pääesiintyjinä olivat Dingo ja Stratovarius. Lisäksi lavalle nousivat muun muassa Keskisen bändi Monday ja tietysti myös Agnes Pihlava, joka oli noussut julkisuuteen Idols-ohjelman kautta, jossa hän esitti muun muassa versionsa Sonata Arctican Tallulah -kappaleesta.

- Kaikki meni muuten hyvin, paitsi että festaripäivinä satoi vettä ja oli kylmää. Mutta festarin rakennus- ja purkupäivinä oli kyllä hellettä, Pitkänen muistelee.

- Festarit vietiin sateesta, kylmyydestä ja vähäisestä ihmismäärästä huolimatta kunnialla läpi. Ei me sillä hommalla rikastuttu, mutta ei hirveästi köyhdyttykään, kiitos yhteistyökumppanien, Pitkänen jatkaa.

Keskinen tuotti kemiläisnuorten singlen


Pitkäsen ja Keskisen välinen ystävyys oli taustalla myös kun Keskinen tuotti Black Sky -yhtyeen Heilutaan verkossa -singlen vuonna 2011. Yhtyeessä soittivat Pitkäsen lapset Christa ja Casper, joka oli tuolloin vasta kymmenkesäinen, mutta silti kappale rakentui hänen kehittämänsä riffin ympärille. Biisin lyriikat kasasivat yhdessä Christa Pitkänen ja Keskisen tyttöystävä Salla Lehtinen, joka puolestaan lauloi Monday -yhtyeessä.

- Tuomaksen mielestä Heilutaan verkossa -kappaleessa oli niin hyvä riffi, että biisi on saatava levylle. Biisi nauhoitettiin Kime Klemettisen Greatsounds -studiolla. Scandal Music Company julkaisi levyn myös ihan virallisesti.

Singlen kansitaiteen teki Olli Paloheimo, joka tuli vuoden 2006 Big Brother -ohjelmassa neljänneksi. Miksauksesta vastasi Kime Klemettinen.

Black Sky ei ole pariin-kolmeen vuoteen enää toiminut aktiivisesti.

Christa Pitkänen on opiskellut pianon jälkeen musiikkiopistossa laulua Elina Kakon johdolla ja valmistautuu ylioppilaiskirjoituksiin. nyt 15-vuotias Casper Pitkänen soittaa rumpuja metalliyhtye Denialissa, joka on toistaiseksi telakalla bändikaverien ollessa armeijassa.

Petri Pitkänen on itse soittanut rockabilly-yhtye Good Stuff -yhtyeessä sekä honkabillyä ja kantria soittavassa Moonshiners -bändissä. Nykyisin hän työskentelee MTV3:n Kemi-Tornio alueen asiakkuuspäällikkönä.


Hullu idea, pitkät valmistelut

Ancaran Rockin´High -projekti oli Pitkäsen mielestä hullu idea, joka kuitenkin onnistui.
- Onhan se aivan älytöntä  soittaa noin korkealla, vähähappisessa ilmastossa. Mutta hyvin jätkät sen hoiti.

Pitkänen muistuttaa, ettei moinen projekti voi onnistua noin vaan.

- Jätkät treenasi sitä varten viime vuodesta saakka, jotta kunto kestää ylös nousemisen. Se ei ole helppo nakki. Niillä oli käsittääkseni myös personal trainer ja ravintopuolen asiantuntija mukana suunnittelemassa reissua. Pelkästään nousu soittovälineiden kanssa keikkapaikalle vei kaksi viikkoa, vaikka kantoapuna olivat jakit ja sherpa-oppaat.

- Mutta Tuomas on aivan älytön tekemään hommia. Ja kun hän tekee jotakin, kaikki on pelissä.

Guinnesin ennätysten kirjaan pääsyn ohella Mount Everestin keikka sai maailmanlaajuista julkisuutta ja lisää tulee kun dokumenttielokuva Projekti Rockin' High saa ensi-iltansa vuonna 2016.

- Ihan varmasti koko bändi saa tuosta jutusta kovaa buustia. Aivan huikea tempaus, Pitkänen tiivistää.

Miehet ovat viimeksi olleet Keskisen kiireiden vuoksi nokatusten alkuvuodesta, mutta yhteyttä on pidetty muuten tiivisisti Facebookin ja tekstiviestien välityksellä, myös vuorenvalloituskeikan yhteydessä.

- Mutta eiköhän me tässä taas treffata, kun ehditään.

Suomalaisbändit soittaneet myös maan ja veden alla


Ancara ei ole ainoa suomalainen bändi, jolla on soittamisen maailmanennätys nimissään. Syvällä maan sisällä soittamisen ennätystä pitää hallussaan pyhäjärveläinen metalliyhtye Agonizer, joka pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan soitettuaan esikoisalbuminsa julkaisukonsertin yli 1 400 metrin syvyydessä Pyhäsalmen kaivoksessa elokuun 2007 alussa.

Maailman syvin rockfestari on puolestaan pidetty Kemissä Elijärven kromikaivoksella. Vuonna 2012 pidetyssä Kaivosrock -tapahtumassa 500 metrin syvyydessä esiintyivät Ruiskubetoni, Timo Kotipelto Band sekä Grooving High Allstars.

Omassa kastissaan on myös Miljoonasade -yhtyeen vuoden 1995 tempaus. Bändi soitti Down By The Laituri -festivaalin yhteydessä Rocktopus-keikan, joka tarkoitti soittamista sukellusvarusteissa Samppalinnan uimastadionin altaan pohjassa kaksituhatpäiselle yleisölle.

Vain elämää albumit ja -biisit hallitsevat listoja

15.11.2015
Suomen virallisen albumilistan ykkösenä pysyy tällä viikolla Vain elämää albumi Kausi 4 Päivä. Kärkikolmikosta edellisen viikon tapaan löytyvät Vain elämää Kausi 4 Ilta (2.) ja Cheekin Alpha Omega (3).

TOP kymppiin pääsivät myös Waltteri Torikan Sydän (4.), Robinin Yhdessä (5.), Juha Tapion Sinun Vuorosi Loistaa (6.), Kari Tapion Sydämeni Lyö (7.), Raskasta Joulua -porukan Tulkoon Joulu - Akustisesti (8.), Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä – Suurimmat hitit (9.) ja Chisun Polaris (10). Kymppikärjen ainoat uutuuslevyt ovat Raskasta Joulua ja Suvi Teräsniska.

Muita uutuuslevyjä viikon listalle pääsi seitsemän. Ne ovat Diandran Kerran Joulukuun Aikaan (18.), Irina Björklundin Ce Soir Tout Peut Arriver (19.), Dave Lindholmin Ajaton On Ajoissa (22.), Ellie Gouldingin Delirium (24.), Vesa-Matti Loirin Runoilijan Tie (29.), Jack Packin Jack Pack (35.) sekä Antti Ketosen Joulu Valtaa Sydämen (38.).


Vain Elämää -biisit ovat näkyvästi esillä myös viikon singlelistalla. Kymppikärjestä puolet on ohjelman myötä syntyneitä covereita. Näihin lukeutuvat viikon ykkönen, VilleGalle feat Sannin Lähtisitkö, viidentenä oleva Antti Tuiskun Sata Salamaa, kahdeksantena majaileva Antti Tuiskun Pojat, yhdeksäntenä oleva VilleGallen feat Alexandra Babitzinin ja Jeren Puistossa sekä Sannin Ei.

Myös viikon sinkkulistan ainoat uutuudet, Anssi Kelan 2080 -luvulla (16.) ja Sannin Levoton Tyttö (17.) lukeutuvat Vain Elämää -biisiklaaniin.

Pikkulättyjen listan kakkoseksi putosi viime viikon ykkönen, Adelen Hello ja kolmoseksi viime viikon kakkonen, Justin Bieberin Sorry. Nelospaikalla pintansa piti Cheekin (feat. Ilta) Sillat. Antti Tuiskun kahden singlen väliin mahtuivat Vesalan Tequila (6) ja Lukas Grahamin 7 Years.


Adele piti Vain Elämää -biisien rynnistyksestä huolimatta piikkipaikkansa viikon latauslistalla, mutta muilta osin latauslistaa hallitsevat pitkälti samat VE-kappaleet kuin sinkkulistaakin.

Poikkeuksia ovat Vesalan Tequila (4.), Sam Smithin Writings On The Wall (7.), Antti Tuiskun En Kommentoi -levyltä löytyvä Keinutaan (jaettu 8. sija) sekä One Direction, joka sai kymppikärkeen kaksi biisiä, End Of The Day (6.) ja Love You Goodbye (jaettu 8. sija). Lisäksi One Directionin What A Feeling oli sijalla 11.


Radiosoittolistalla on sen sijaan toisenlainen meininki. Sen ykköspaikalle kiilasi uutuutena Apulannan Valot Pimeyksien Reunoilla, jonka voit kuunnella yltä. Kakkospaikalla on Juha Tapion Sinun Vuorosi Loistaa ja kolmantena Aviciin For A Better Day.

Radiosoittolistan paras VE-biisi on tällä viikolla Antti Tuiskun Sata Salamaa, joka rymähti edellisviikon kakkospaikalta sijalle 20.

Rokkineuvos onnittelee: Neil Young 70 vuotta

12.11.2015
Yksi populaarimusiikin suurista nimistä, Neil Percival Young täyttää tänään 70 vuotta. Rokkineuvos onnittelee lämpimästi päivänsankaria.

12. marraskuuta Kanadan Torontossa syntynyt, USA:ssa asuva monipuolinen muusikko on urallaan saanut lukuisia kunnianosoituksia. Mies on päässyt kahdesti Rock and Roll Hall of Fameen (soolourallaan ja Buffalo Springfieldin jäsenenä) sekä Hollywood Walk of Fameen.

Young tuli tunnetuksi nimenomaan vuonna 1966 perustetun Buffalo Springfieldin jäsenenä. Yhtyeen hajottua Young julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Neil Young tammikuussa 1969. Samana vuonna julkaistulla seuraava albumilla Everybody Knows This Is Nowhere soitti Youngin vakioyhtyeeksi muodostunut Crazy Horse.

Kaupallisen läpimurtonsa Young teki  pianoballadeja ja särökitararockia sisältävällä albumilla After the Gold Rush (1970) ja countryfolk-tyylisellä Harvestilla (1972). Jälkimmäiseltä julkaistu single Heart of Gold nousi listaykköseksi Yhdysvalloissa. Young oli hetken myös yhtye Crosby, Stills, Nash and Youngin jäsenenä. Yhtye julkaisi klassikkoalbumin Déjà Vu vuonna 1970.Läpi 1970-luvun Young julkaisi  klassikoiksi nousseita albumeja. Rokkineuvos sai Young -herätyksensä lopullisesti vuonna 1979 julkaistun albumin Rust Never Sleeps ja sitä seuranneen livelevyn Live Rust myötä. Rust Never Sleeps -levyn tunnetuin laulu lienee Hey Hey, My My (Into The Black). Kuuntele biisi yltä.

1980-luvun kokeellisten vuosien (jolloin tyyli vaihtui jokaisella levyllä) jälkeen Young palasi kantrin ja rockin akustisia ja sähköisiä puolia yhdisteleville juurilleen vuonna 1989 albumilla Freedom, jonka tunnetuimmaksi kappaleeksi nousi Rockin’ in the Free World. Seuraavana vuonna uusi genre niemltä grunge alkoi levitä ja monet sen johtotähdistä, kuten Nirvanan Kurt Cobain, ilmoittivat Neil Youngin suureksi esikuvakseen.  Tämän vuoksi Young on nimetty "grungen kummisedäksi.


Urallaan kymmeniä albumeja julkaiseen Youngin viimeisimmät pitkäsoitot ovat A Letter Home (2014), Storytone (2014) ja The Monsanto Years (2015).

Suomessa Young vieraili ensimmäisen kerran vuonna 1993. Rokkineuvos oli paikan päällä todistamassa Youngin toista Suomen keikkaa vuoden 1996 Ruisrockissa. Viimeksi "Niilo Nuori" esiintyi Suomessa elokuussa 2013 Etelä-Suomessa sijaitsevan Helsingin Kaisaniemessä.

Katso tästä vuoden muut 70-kymppiset

Neil Young ei ole suinkaan ainoa 70 ikävuoden rajapyykille tänä vuonna tepastellut tunnettu muusikko. Loppuvuodesta seitsenkymppisiään vielä juhlivat ainakin Motörhead-pomo Lemmy Kilmister (24.12), Kiss-rumpali Peter Criss (20.12), Abba-laulaja Anni-Frid Lyngstad (15.12) ja kotimaisista laulaja Marion Rung (7.12).

Aiemmin tänä vuonna 70 vuoden ikään ovat ehtineen muiden muassa Björn Ulvaeus, Robin Trower, Pete Townshend, Stephen Stills, Rod Stewart, Carly Simon, Bob Seger, Keih Jarret, Ken Hensley, Debbie Harry, Bryan Ferry, José Feliciano, Stu Cook, Eric Clapton, Nicky Chinn, Kim Carnes, Elkie Brooks, Gary Brooker ja Ritchie Blackmore.

Kotimaisista musiikin nimistä 70 vuotta tänä vuonna ovat täyttäneet ainakin Jani Uhlenius, Nono Söderberg, Pekka Sarmanto, Vesa-Matti Loiri, Johnny Liebkind, Kristiina Halkola, Toni Edelmann ja Markus Allan.

Vuosien varrella edesmenneistä musiikkinimistä 70 vuotta tänä vuonna olisivat täyttäneet muun muassa Anki Lindqvist, Edward Vesala, Kari Tapio, Kim Brown, Brian Connolly sekä Bob Marley.

Scorpions jälleen Suomeen - esiintyy kahdella festivaalilla

21.12.2015
Tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhlinut saksalaisyhtye Scorpions tulee ensi kesänä jälleen Suomeen. Yhtye esiintyy kahdella festivaalilla. Kysessä on bändilegandan keikat numerot 23 ja 24 Suomessa.

Lue lisää täältä: http://www.rokkineuvos.fi/416901098

Jo neljäs ruotsalaisbändi Jalometalliin

20.12.2015
At The Gates, The Haunted ja Spritual Beggars saavat seurakseen ensi kesän Jalometalli –festivaaliin Ouluun Sabatoniin.

Näin toistaiseksi kaikki festivaalin julkistettua yhtyettä ovat ruotsalaisia.

Sonata Arctica levittää joulun henkeä

19.12.2015
Kemiläinen melometalliyhtye Sonata Arctica –yhtye yllätti faninsa julkaisemalla perjantaina Christmas Spirits –joulusinglen.

Lue täältä biisin taustoista ja kuuntele kappaleen radio edit –versio: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Katso video: Heidi Kyröltä jouluinen Lumiukko -kappale

18.12.2015
Kemiläissyntyinen laulaja Heidi Kyrö ilahduttaa ystäviään julkaisemalla 17 vuoden tauon jälkeen uransa toisen joululaulun, joka on nimeltään Lumiukko.

Hämeenlinnassa nykyään asuvan Kyrön ensimmäinen joulubiisi Joulu josta uneksin ilmestyi vuonna 1998.

Lue lisää ja katso Lumiukko -kappaleen video täältä: http://www.rokkineuvos.fi/413042649

Rokkineuvos kaipaa keikkatietoja ensi vuodelta

The Drilzzin esiintyminen Kemin Ankkurissa 23.1. on yksi harvoista toistaiseksi julkistetuista alkuvuoden 2016 keikoista.

18.12.2015
Meri-Lapin alkuvuosi näyttää tässä vaiheessa varsin hiljaiselta liverintamalla. Tammikuulle on toistaiseksi tiedossa vain kaksi keikkaa, samoin maalis- ja huhtikuulle. Helmikuu vaikuttaa livemusiikin suhteen olevan alkuvuoden rockakuu.

Rokkineuvos pyytää artisteja, ohjelmatoimistoja ja keikkapaikkoja kertomaan alkuvuoden vielä piilossa olevia keikkatietojaan osoitteeseen rokkineuvos@gmail.com.

Katsaus tällä hetkellä tiedossa oleviin rokkirytinöihin löytyy täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412661115

 

Slap Betty riehakkaana uudella musavideollaan

Slap Betty. Kuva: Pauli Maronen.

15.12.2015
Slap Bettyn uudella musiikkivideolla telkkari, seinäkello, vesimeloni ja pöytä saavat kyytiä kun moottorisaha laulaa ja leka sekä pesäpallomaila heiluvat.

Yhtye listasi asiat, jotka tympivät ja tekaisi biisin List of the Things I Hate, joka on toinen maistiainen yhtyeen helmikuussa ilmestyvältä kakkosalbumilta Nothing Out Of Nothing.

Lue bändin biisinikkari Teemu Ylinikan haastattelu videon ja biisin tiimoilta täältä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Katso kuvat ja lue keikkaraportti Rockin´ Christmas -illasta

13.12.2015Slade, Nazareth ja Smokie tarjosivat Rovaniemen Rockin´ Christmas -konsertissa lauantai-iltana kosolti hittejä ja 1970-luvun musiikillista tunnelmaa. Katso kuvakavalkadi ja lue keikkaraportti täältä: http://www.rokkineuvos.fi/419107385

Tuo mustapukuinen mies urkujensa takana

11.12.2015
Mustapukuinen mies kosketinsoitinten takana liehuletissään arvoituksellinen virne kasvoillaan. Työmoraali kovaa luokkaa, ammattitaito ilmiömäinen.

Useimmiten lavalla Men In Black -yhtyeen ja Jari Sillanpään kanssa. Toisinaan Flyin´ Blindin tai Paperitähtien kanssa. Rinnallaan hänellä voi olla myös Säkenöivä -kuoro tai Sextetti -ryhmä. Tai joku muu porukka, sillä tämä mies soittaa melkein milloin tahansa, kenen kanssa tahansa ja varsinkin mitä tahansa. Hän on lajissaan virtuoosi.

Hän on Kari "Hautsi" Hautalampi, joka juuri täytti 50 vuotta. Se ei kuulemma muuta mitään. Lue miehen synttärihaastattelu täältä: http://www.rokkineuvos.fi/423291487

Joku Paikallinen Bändi juhlii The Viikonloppua

Kaikkien bilebändien esi-isä soittaa kaksi keikkaa vanhalla kokoonpanollaan.

10.12.2015
Perjantaina Kemin Ramonassa koetaan historian siipien havinaa. Suomen ensimmäinen bilebändi Joku Paikallinen Bändi palaa lavalle vanhalla kokoonpanollaan Heikki ”Heme” Vieresjoen johdolla. Lauantaina pumppu tekee vielä toisen keikan Oulussa. Keikkojen myötä juhlistetaan yhtyeen 17 vuotta kestänyttä ja yhä jatkuvaa tarinaa.

Joku Paikallinen Bändi on yksi Suomen suosituimmista bilebändeistä. Nykyisellä kokoonpanollaan yhtye tekee noin 120 keikkaa vuodessa ja työllistetty noin vuodeksi eteenpäin.

Lue Hemen haastattelu asiasta, josta selviää myös mitä miehen soolouralle kuuluu tällä hetkellä: http://www.rokkineuvos.fi/412159448

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu