20. loka, 2014

Rokkineuvos is back in business

On kulunut vuosi siitä kun Rokkineuvoksen elämä mullistui perinpohjin. Työpaikka meni media-alan myllerryksen ja alan yt-kierteen myötä 28. lokakuuta 2013.

Sen jälkeen on ollut tiukka miettimisen paikka mille alkaisi. Alun järkytyksestä selvittyä suunnitelmia ja niiden varasuunnitelmia on laadittu. Vieläkään asiat eivät ole selkeitä ihan viimeiseen tappiin saakka, mutta erilaisia polkuja tulevaisuuteen on hahmottunut. Aika näyttää mitä kaikkea sieltä vielä löytyykään.

Varmaa on ollut vain se, ettei voi vain jäädä olemaan, jotain on tehtävä. Todennäköisin tie eteenpäin on elämä vapaana toimittajana. Tarkoittaa siis juttujen tekoa eri tahoille maksua vastaan. Eikä pelkästään juttujen, vaan myös tiedotteiden kirjoittamista asiakkaille, kuten yrityksille, järjestöille ja yhteisöille.

Eikä siinäkään kaikki. Tässä pirstaleisessa maailmassa elanto on mitä ilmeisimmin hankittava rakentamalla useista pienistä puroista sen verran vuolas virta, että sillä pärjää.

Jotain on jo tehtykin. Olen aloittanut Kivalo-opistolla Luovan kirjoittamisen kurssin vetäjänä. Se on ollut mielenkiintoinen hyppy aika lailla uuteen maailmaan, opetustyöhön. Mielekästä, joskin työlästä puuhaa, koska oppimateriaali on pitkälti itse rakennettava.

Uskoisin, että kirjoittamiseen, viestintään, toimittamiseen ja tiedottamiseen liittyvää kurssi- ja opetustyötä tulen tekemään enemmänkin. Kaiken muun ohella.

Muutamia yksittäisiä juttuja on jo tehty, samoin tiedotteita. Muutama kurssikin on käyty eli lisää tietoa on hankittu tulevaisuuden tarpeisiin. Uskoa pärjäämiseen on saatu.

Musiikista kirjoittaminen on ollut niin pitkään osa Rokkineuvoksen elämää, että koko ajan on ollut selvää, että se tulee varmasti jatkumaan. Muoto on ollut vain epäselvää.

Tämä blogi tulee ilmestymään 2-4 kertaa kuukaudessa. Tarkoitus on ruotia lähinnä rockmaailman ilmiöitä, varsinkin merilappilaisesta näkökulmasta, mutta tarpeen mukaan laajemminkin.

Rokkineuvos pyrkii kotisivuillaan myös jakamaan konkreettista tietoa muun muassa tulevista keikoista, ilmestyvistä levyistä ja kirjoista sekä kertomaan ajankohtaisia rockmaailman uutisia. Meri-Lapin keikkatietojen lisäksi mukaan tulee mielenkiintoisimpia poimintoja myös Rovanimen, Oulun ja kenties muunkin Suomen keikoista, joiden uskon kiinnostavan lukijakuntaani.

Luonnollisesti myös bändi- ja artistihaastattelut levyarvioineen kuuluvat kokonaisuuteen. Yhteistä niille kaikille tulee olemaan jonkinlainen kytkös Meri-Lappiin eli Kemi-Tornion seutukuntaan.

Ilman teidän apuanne, arvoisat lukijat, tämä kaikki ei onnistu. Laittakaa tietoa näiden kotisivujen kautta Rokkineuvokselle tai sähköpostilla (rokkineuvos@gmail.com). Bändeiltä ja artisteilta toivon saavani tuoreeltaan tiedot tulevista keikoista ja levyjulkaisuista. Levyarviointeja varten äänitteet taustatietoineen voi postittaa osoitteella Rokkineuvos Hiltunen, Potkusaarentie 5, 94400 KEMINMAA.

Keikoilla olen viimeisen vuoden aikana käynyt melko vähän, mutta jatkossa tarkoitus on liikkua kameran kanssa elävää musiikkia tiirailemassa huomattavasti tiuhempaan. Ottakaa keikoilla hihasta kiinni ja antakaa juttu- ja muita vinkkejä. Ja tietysti sitä aina niin tarpeellista palautetta. Palautetta ja kommentteja voi luonnollisesti antaa myös näiden sivujen sekä Rokkineuvoksen Facebook-sivujen kautta.

Turhan vaatimaton Rokkineuvos ei aio olla. Tarkoitus on tehdä tästä sivustosta ja blogista aluksi Pohjois-Suomen seuratuin. Muu Suomi valloitetaan sen jälkeen. Mutta laittakaa sana leviämään ja jakakaa tietoa eteenpäin tämän sivuston olemassaolosta. Kiitos siitä jo etukäteen.

Joten ollaan yhteydessä. Keep in touch, kuten on tapana sanoa.

Kommentit

Timppa

29.10.2014 11:04

Nuoret paikalliset bändit tarvitsevat esiintymisiä - ei niinkään kilpailuja.

Timo Tuominen

29.10.2014 11:01

Tuomisen Timppa täsä !
Juu - opetustyö oli mielenkiintoista aikaa, mutta sitten eteen tuli se etten omannut pedagookista tutkintoa ja ovet sulkeutuivat. Tein sitä yli kymmenen vuotta.

Uusimmat kommentit

05.12 | 16:48

Jartse Tuominen & Hannu Leiden keikalla Sataman Krouvissa 16.12 klo 21.00 alkaen.

10.08 | 19:59

Mahtava asu Tuurella

09.08 | 13:38

Suvi, aivan ihabs

22.05 | 19:55

Upeaa

Jaa tämä sivu